המסורת החדשה-יחסית של ׳שלישי של שאלות׳ התגלתה כמוצלחת ביותר ואני ממשיך לקבל מכם פידבקים חיוביים ופניות רבות גם במייל. בכל שבוע הפוסט של יום שלישי זוכה לעשרות תגובות עם שאלות קטנות כגדולות – אז תודה לכל מי שמגיב ומפתח את הדיון. לבינתיים, כל עוד אין פורומים כאן באתר, המסורת תישמר.
הפעם בפינת ׳השאלה המעניינת׳ בחרתי בשאלה הראשונה שנשאלה בפוסט של שבוע שעבר ע״י אחת מקוראות הבלוג: ״יש לי כרטיס מארה"ב לארץ שכורטס ע"י בריטיש ומערב טיסה פנימית שמופעלת ע"י אמריקן וכולל 3 קטעי טיסה las-jfk-lhr-tlv. המדיניות כבודה של שתי הפעילות שונה. (בבריטיש אני רשאית לשלוח 2 מזוודות של 32 ק"ג ובאמריקן 2 של 23). האם בטיסה הראשונה של אמריקן אהיה מחויבת למדיניות כבודה שלהם?״. וכך עניתי:
כל הטיסות תחת כרטיס אחד תמיד כפופות למדיניות הכבודה של ׳המפעילה העיקרית׳.
מי זו המפעילה העיקרית? ההגדרה המקובלת היא ״First overwater carrier״. כלומר, חברת התעופה שמפעילה את הטיסה הארוכה הראשונה בכרטיס (המונח מגיע מעולם התעופה האמריקני ולכן, לכאורה, כל טיסה ארוכה היא בהכרח מעל מים). לפעמים זה מוגדר אחרת כמו חברת התעופה ששיווקה את הכרטיס. על כל פנים, במקרה שלך נדמה שמדובר בבריטיש.
המשמעות היא שתנאי הכבודה של בריטיש יחולו על כל הטיסות בכרטיס אלא אם מצויין במפורש אחרת בכרטיס עצמו. שווה לך להיכנס להזמנה באתר של בריטיש ולבדוק את המידע שם – אבל סביר להניח שלא תהיה הערה מיוחדת.
ועכשיו תורכם…
הגיבו לפוסט הזה ושתפו אותי ואת שאר הקוראים בכל שאלה, תהייה, התלבטות, הערה, רעיון, ביקורת וכל דבר אחר בתחום הנסיעות.
(ניתן לפרסם שאלות בצורה אנונימית לחלוטין. אם תציינו את כתובת המייל שלכם תוכלו לקבל התראות על תגובות וכו׳ אבל כתובת המייל לא תפורסם).
מהי הטיסה הכי זולה במחלקה ראשונה אמיתית שאתה מכיר כיום? (שזמינה ללקוח ישראלי שמפחד לטוס עם קטאר ושאר מדינות המפרץ)
בזמנו טסתי מקולומבו לסיאול ראשונה על 77W של סינגפור והמשך ללוס אנגלס בעסקים של קוריאן ב1000$… האם ישנן עדיין טיסות כאלה שאתה טס בהן היום?
הדרך הזולה היותר תהיה להשתמש במיילים ונקודות. לדוגמה, כרטיס בונוס של יונייטד בטיסות של סוויס ולופטהנזה מישראל להודו במחיר של 45,000 מיילים (כולל ביזנס בין ישראל לאירופה ופירסט בין אירופה להודו).
דרך אחרת היא לצאת משדות זולים מאוד כמו קולומבו. חלופות אחרות יהיו קהיר וקזבלנקה – אבל אני מבין שאלו לא חלופות ריאליות מבחינתך.
התכוונתי כרטיסים שמשלמים עליהם בכסף ולא בנקודות
אתה יכול לרכוש את הנקודות הדרושות…
אבל עניתי גם לגבי כרטיסים בכסף. בדר״כ הכי זול יהיה להמריא מאחד מהשדות הזולים ביותר.
שאלה על פיצויים, בטיסות צ'ארטר…
אז ככה, משפחה שלי התעכבה קשות בחזרה מחופשה (סקי, צרפת, לא פלא…)
מסתבר שזו טיסת צ'ארטר, החברה המשווקת של החבילה מסרבת/מתחמקת מלתת את מספר הAIRLINE REF שנדרש להגשת תביעת פיצויים לפי החוק האירופאי (דרך אתר airhelp)
השאלה אם טיסות צ'ארטר זכאיות לפיצוי (שינו את זמן הטיסה -ידוע ומותר, איחרו בעוד 3 שעטות מהזמן שמודפס על הכרטיס ביום הטיסה עצמה…) והאם לטיסות צ'ארטר באמת אין AIRLINE REF/PNR ?
התקנה האירופית (EU261) חלה גם על טיסות שכר. יש קוד הזמנה לכל כרטיס שמונפק ע״י חברה רשומה ב-IATA (כמעט כל החברות בעולם) והחברה חייבת לתת אותו ללקוח.
אם אתה נתקל בסירוב עקרוני לתת לך מידע על הכרטיס שרכשת – כדאי לך לשקול לפנות לעו״ד או לאחד מאותם אתרים כמו Airhelp. מניח שהם מכירים מקרים כאלו.
ניסיתי להגיש בairhelp, התהליך שלהם דורש airline ref. אתה פשוט נתקע בלי…
המשווק אומר "זו טיסה של קלאב מד"…. עאלק, טיסה של חברה אירופאית קטנה, צ'רטר
פנה לגוף ממנו רכשת את הכרטיס/החבילה. כלומר, לגוף שגבה ממך את התשלום. תאיים בתביעה משפטית אם לא תקבל את קוד ההזמנה שהוא פרט טריוויאלי מאוד וחובה על משווק הטיסה/החבילה לספק לך אותו.
בכל מקרה ל-Airhelp יש מתחרים. גם בארץ. אני ממליץ לך לפנות לחברה הישראלית ׳תעופה נבונה׳ (יאטפ״א) ושם יעזרו לך להתמודד עם הבעיה שנוצרה.
ליאור הי,
שאלה על השוואת סטאטוס. מאיזה ברית לאיזה ברית הכי קל להשוות ומהי דרך המלך להגיש בקשה לכך?
תודה מרבה לך על הבלוג!
השוואת סטטוס היא בין מועדוני לקוחות ולא בין בריתות תעופה. מרבית המועדונים לא מציעים השוואת סטטוס – לפחות פורמלית. כאמירה כללית בברית סקיי כמעט אף מועדון לא מציע השוואת סטטוס ובברית סטאר זו פרקטיקה נפוצה יותר.
גם לי יש שאלה על השוואת סטטוס, אז משרשרת הנה..
לפני זה, אנצל את ההזדמנות לציין שאני מאד נהנית מהפוסטים שלך, אם כי רובם המכריע לא רלבנטיים אלי. איכשהו כל הנושא הזה של טיסות, מלונות ומועדוני לקוחות פשוט מעניין אותי סתם כך.
והשאלה שלי – שאני חוששת שאני יודעת את התשובה אליה, אבל אשמח לתשובה מגורם מומחה/מוסמך (וזה אתה!) – אני חברה ב-Miles and Smiles של טורקיש איירליינס, חברות שהתחלתי כשטסתי איתם למזרח, כשמשום מה חשבתי שהם החברה שהכי סביר שארצה ואוכל לנצל כרטיסי בונוס שלה.
מאז עברו כמה שנים, טסתי לארה"ב כמה פעמים, והבנתי שאני הרבה יותר רוצה להיות במועדון של יונייטד איירליינס (כי רוב הטיסות שלי לארה"ב תהיינה לפורטלנד, וכנראה אטוס עם הישירה שלהם לסן פרנסיסקו). האם יש איזושהי דרך להמיר את הנקודות או לקבל השוואת סטטוס מיונייטד?
אין לי המון מיילים, אבל זה גם משהו – כ-19000 סטטוס-מיילס (כלומר, אני בסטטוס קלאסיק-פלוס), וכ-50000 טוטאל-מיילס. אם הייתי מלכתחילה עם יונייטד זה היה נותן לי כבר סטטוס סילבר.
תודה!
אהלן יהלה,
קודם כל – שמח לשמוע שאת נהנית מהבלוג ועוד קוראת את הפוסטים למרות שרובם לא שימושיים עבורך. זו מחמאה גדולה לכתיבה שלי, אני מניח.
לשאלתך – אין דרך להשוות סטטוס בין המועדונים ובטח שאין דרך להעביר מיילים בין המועדונים. תאלצי להתחיל מהתחלה במועדון של יונייטד. בתיאוריה יש אפשרות, אולי, להשתמש בסטטוס של טורקיש כדי לקבל סטטוס במועדון מברית אחרת – נגיד של אמריקן – ואז להשתמש בו כדי לקבל סטטוס של יונייטד. אבל זה: (א) לא מעט טירחה. (ב) לא בטוח שיצליח. (ג) עם סטטוס קלאסיק-פלוס, שהוא בעצם סילבר, זה כנראה לא יעבוד ובדר״כ דרוש סטטוס גולד. (ד) השוואת סטטוס לא נוגעת למיילים אז בכל מקרה השעון יתחיל מאפס.
חברת ישראכרט מפסיקה את שיתוף הפעולה עם חברת בריטיש. החל מעוד חודש לא ניתן יהיה לבצע צבירה לצורך המרה לאוויוס.
איפה ראית את זה?
שלח קישור בבקשה.
התקשרתי לבצע המרה לפני יומיים ובזמן ההמתנה למוקד זה נאמר בהקלטה.
שלחתי מייל מנהלת ההמרות של ישראכרט אם ידוע לה משהו בעניין והיא ענתה לי שלא ידוע לה שיש הפסק שת"פ.מוזר מאוד.
בכל מקרה אם זה נכון יש לי את המייל של סמנכ"ל השירות ואני אפיץ אותו פה כדי ללחוץ עליהם להמשיך את השת"פ .
בינתיים עושה רושם שמדובר בטעות של נציג אחד בלבד שנתן מידע שגוי בעוד כל שאר הנציגים טוענים שאין שינוי. תודה!
תודה על העדכון, מעניין מאוד!
אבדוק הלאה.
הרגע סיימתי שיחה עם נציג ישראכרט בפייסבוק. אמר שכרגע ישנו שיתוף פעולה, במידה ויהיה שינוי תצא הודעה בהתאם.
http://www.takdin.co.il/Article/Article/5952189
אין גבול לחוצפה….
אני מסכים. מחליא פשוט שאנשים מתנהגים ככה.
בכל מקרה זו הייתה תביעה חסרת כל סיכוי כי בתנאי ההובלה של אלעל מצוין במפורש ששדרוגים תפעוליים לא מזכים את הנוסעים המשודרגים לכלל ההטבות של נוסעי המחלקה אליה שודרגו. בהמראות מת״א, לדוגמה, נוסעים משודרגים בדרך זו אינם זכאים לכניסה ל-KDL.
אמנם זה נכון ומצויין בתנאים דל אלעל,
א ב ל זה רק מראה (שוב) על נחיתות של אלעל מול המתחרים. הראייה של הכל מהחור של הגרוש.
אני מקבל שדרוגים של הרגע האחרון (הרבה ביונייטד, וואוצ'רים או קומפלימנטרי בטיסות פנימיות), בלופטהנזה פעם אחת, בריסל איירליינס, סוויס, ארו מקסיקו (בלי שום סטטוס או מועדון, סתם כי בצ'קאין התרשמו מהדרכון המלא שלי והייתי נחמד…)
ת מ י ד זה היה שרות מלא. לא היה מצב שאין את הארוחה של המחלקה ואת הטרקלין.
ואם יבוא נוסע עסקי שיקנה את הכרטיס העסקי? לא יגישו לו עת האוכל של המחלקה?
אלעצ פשוט חיה על השקל, והנוסעים דלה מתכלבים בהתאם. אולי משפטית אין לו קייס, אבל אני מסוגל להבין את ההרגשה שלו, גם אם הוא כמובן נסחף והגזים בהיעלבות
היי ליאור
טס בשנתיים האחרונות 4-5 פעמים בשנה לשנגחאי/ הונג קונג רק עם קתאי, מאוד מרוצה מהשירות ומחווית הטיסה בכלל אבל צבירת המיילים (אקונומי) היא רק 25% מסך המיילים לטיסה.
לא רואה כרטיס בונוס באופק…
האם אתה ממליץ על חברה אחרת עדיפה מבחינה זו?
טורקיש? אחרות?
נ.ב
ראיתי שיצא כרטיס אשראי חדש להילטון ואמריקן אקספרס
האם פתוח גם לישראלים? אם כן, צפויה ביקורת שלך עליו?ניב
תודה מראש
תודה מראש
ההמלצה הראשונה שלי היא שתבחר את הטיסות שלך קודם כל ע״פ הנוחות והחוויה שאתה מקבל. הנקודות/המיילים הם בגדר בונוס בלבד. אם אתה מרוצה מקתאי, גם מבחינת הלו״ז וגם מבחינת השירות, אז אל תחשוב לעבור למתחרה רק כדי לצבור קרדיט מעט גבוה יותר.
מטיסות של קתאי ניתן לצבור קרדיט בכל מועדון בברית OW וגם במועדונים אחרים כמו המועדון של אלסקה. שווה אולי לבחון את מחלקות הכרטוס המסוימות שאתה בדר״כ מקבל/רוכש ולהבין איזה מועדון ייתן לך באופן עקבי את התמורה הגבוהה ביותר. או, לחילופין, להתרגל לרכוש מחלקות כרטוס מעט גבוהות יותר. אם אתה טס כמעט כל חודשיים ליעד רחוק זו בקשה לגיטימית לבקש מהמעסיק שלך.
– – –
לעניין כרטיס האשראי – הוא מוצע לקהל האמריקני בלבד.
קראתי בפוסט שלך על הנקודות החדשות שאפשר לצבור ברשת מלונות הייאט
לפני חודשיים הזמנתי 2 חדרים ל4 לילות באחד ממלונות הייאט במקסיקו
עלות ההזמנה כ4000 דולר.
האם אני רשאי היום לדרוש את הנקודות צבירה ברשת הייאט על כך למרות שהזמנתי לפני פתיחת המבצע?
לתשובתך אודה
אתה צריך לקרוא את תנאי המבצע. כשאני סוקר מבצע בבלוג אני מקפיד לכתוב את תנאיו המדויקים אבל הם כמובן מופיעים גם בעמוד המבצע באתר של הייאט. בדר״כ אין חשיבות למועד ביצוע ההזמנה אלא רק למועד השהייה עצמה (לפחות במבצעים של הייאט). אם השהייה הייתה/תהיה בתקופת המבצע – וודאי שתצבור נקודות בונוס.
אני מניח שאנחנו מדברים כאן על הזמנה ישירה ולא הזמנה דרך סוכן (שלא מזכה בצבירת נקודות בכלל).
ליאור בוקר טוב
ראשית תודה על ההתייחסות זה לא מובן מאליו.
שנית לצערי ההזמנה היא דרך סוכן.
בהחלט אבדוק באתר את התנאים , אני מקווה שזה לא אבוד.
תודה
היי ליאור
מנסה בשנית ( הניסיון הראשון לפרסם לא צלח)
טס לשנגחאי רק עם קתאי 4-5 פעמים בשנה, סופר מרוצה מהשירות וחווית הטיסה.
צבירת המיילים מצד שני היא רק 25% מסך המרחק ( אקונומי )
האם אתה ממליץ על חברה אחרת טובה יותר מבחינת צבירה לכרטיס בונוס? טורקיש? אחרת
בנוסף, אודה לחוות דעת שלך על הכרטיס אשראי החדש של הילטון ואמריקן אקספרס (Espire) האם פתוח להזמנה לישראלים? ובכלל אם מומלץ לאור דמי השימוש השנתיים הגבוהים (450$)
תודה
האם ידוע כבר מי ינהל את איזור ה-vip בזרוע E בנתב"ג?
לא מצאתי מקור רשמי עדיין אבל שמעתי שגם בזרוע זו יהיה טרקלין של דן. אחד טען שראה את השילוט.
דן; יש תמונות כאן לקראת סוף השרשור: https://www.flyertalk.com/forum/el-al-matmid/1863550-ben-gurion-airport-concourse-e-6.html
עברתי אתמול – אכן דן. בשורות די גרועות…מוניטין של טרקלין פחני למדי.
האם יש מלון זול לקונקשיין של 10 שעות בדוחא?
אני זכאי לאירוח שמציעים במלונות בעיר, אבל אני מניח שישראלים לא מורשים…
תודה
תתפלא, אבל כנראה שישראלים כן יכולים לנצל את התוכנית הזו.
בפורום של למטייל מישהו סיפר שעשה זאת כאשר טס למזרח.
הייתי שולח מייל לקטארים ומבקש לוודא את הזכאות – רק כאשר הקונקשיין מעל 8 שעות (ואין טיסה אחרת מאותו יעד שמקצרת את זמן ההמתנה ) תהיה זכאי.
אני לא מכיר הגבלה פורמלית ב-STPC על דרכונים ישראלים. אבל חשוב לזכור ש-STPC לעולם נתון לשיקול דעת חברת התעופה. לי בזמנו נאמר ע״י סוכן של קטאר איירוויס שאין בעיה לתת STPC לבעל דרכון ישראלי (כלומר, אישר שאין החרגה כלשהי).
אבל חשוב לשים לב לתנאים המדויקים של ה-STPC ולא להניח שאתה זכאי רק בגלל אורך הקונקשיין. זה בהחלט לא התנאי היחיד. כדאי ורצוי לפנות לחברת התעופה, בכתב, ולבקש את אישורה שהכרטיס אכן עומד בתנאי ה-STPC. אם כן אז לדעתי לא יעשו לך בעיות בגלל הדרכון.
אתה יכול לקבל מלון חינם אם אתה טס על כרטיס שלהם ,
לגבי דרכו ישראלי אין לי תשובה ,
אם אתה חבר מועדון שלהם אתה יכול להזמין את אחד הטרקלינים המחירים בין 40 ל 100 דולר תלוי ברמת הטרקלין ( זה יופיע לך בדף הנסיעה שלך באתר שלהם )
https://www.qatarairways.com/en/offers/plus-qatar.html
למרות שזה כבר בוקרו של יום רביעי, אשאל בכל זאת.
אני מעוניין להזמין כרטיס לאירופה דרך אחד מאתרי האינטרנט השונים, נניח קיאק, שכולל קונקשן עם שתי טיסות של שתי חברות לואו קוסט שונות. הכרטיס מוגן, אך אני רוצה לשלוח מטען. האם אני אמור לשלם עבור כל טיסה בנפרד את תוספת המטען? איך זה עובד?
הרוב המוחלט של הסוכנים לא יימכרו טיסות נפרדות תחת כרטיס אחד. כי אז הם יצטרכו לתת את ההגנה לכרטיס. למיטב ידיעתי רק סוכנות אחת (קיווי) מציעה מוצר כזה.
בכל מקרה, אני בטוח שאם תרצה לשלוח מזוודה תצטרך לשלם לשתי החברות וגם לא תהיה אפשרות לשרשר את הכבודה בין הטיסות. תצטרך לאסוף את הכבודה ולעשות צ׳ק-אין מחדש.
הי ליאור,
נושא הפיצויים על שינויי לו"ז כבר נידון כבר כמה פעמים אך עדיין לא מצאתי מקור אחד שמרכז את המידע, ובפרט:
– התנאים לזכאות במקרה של הקדמת טיסה לעומת מקרה של איחור בהגעה
– ההבדלים בין החוקים: ישראלי\אירופאי\אמריקאי\אחר…
– לאיזה חוק כפופה חברת התעופה – מדינת המוצא או מדינת היעד?
אשמח למידע וסדר בנושא (פוסט? :))
תודה
בהמשך השנה תעלה סדרת פוסטים בנושא הזה בחסות גוף מוביל בתחום.
יום רביעי, אבל מקווה בכל זאת למענה. בעבר הזכרת אתרים שמציעים "מלון סודי" – כלומר כזה שפרטיו מתגלים אחרי ההזמנה ונמכר לכאורה בהנחה גדולה.
האם אתה יכול להתייחס לנושא (מתי זה כדאי, מה השיטה לגילוי המלון לפני ההזמנה וכו'…) ולהמליץ על אתר כזה?
כן, זו שיטת מכירה שנקראת ״Opaque״. בגדול רק שני אתרי הזמנות משתמשים בה – הוטוויר ופרייסליין. אשתדל לכתוב פוסט בנושא בקרוב כדי לסקור את התהליך ואת האפשרויות.
הנה קצת מידע נוסף מוויקיפדיה:
https://en.wikipedia.org/wiki/Opaque_travel_inventory
האם כתבת בעבר פוסט על שימוש במועדון של קוואנטס לטיסות אל על? ואם לא, האם תוכל לפרט על הכדאיות?
לא כתבתי פוסט מקיף על המועדון של קוונטס. אולי באמת הגיע הזמן.
אינטואיטיבית אני מניח שלרוב המוחלט של נוסעי אלעל לא ישתלם לקרדט טיסות למועדון של קוונטס. מדוע? כי הם עדיין יצטרכו לקרדט פחות או יותר מספר זהה של טיסות כדי להגיע לכרטיס בונוס, וגם אם הדרך תהיה קצרה יותר הרי שבמועדון של קוונטס הם לא יגיעו לסטטוס גבוה ולא יהנו מהטבות נוספות. כלומר, ייתכן ששימוש במועדון של קוונטס יהיה כדאי לחלק מסוים מהנוסעים – שאינם תכופים מספיק כדי להגיע לסטטוס גולד ומעלה – אך לנוסעים תכופים זו תהיה בחירה לא מוצלחת.
כתבתי בעבר על האפשרות לצבור נקודות של קוונטס מטיסות אלעל:
https://flying-out.com/2016/06/14/earn-points-flying-elal/
אני לא מדבר על לקרדט אני מדבר על מימוש.
למשל, 78 נקודות של קוואנטס לטיסה בעסקים מתל אביב לניו יורק.
על אפשרויות המימוש לא כתבתי למעט תזכורות מקריות שהאפשרות קיימת.
אבל סתם מתוך סקרנות – איך אתה מתכנן להשיג יתרה כ״כ גבוהה של נקודות במועדון של קוונטס? ראוי לציין שניתן לרכוש נקודות של קוונטס ישירות מהמועדון במחיר מופקע אבל רק כהשלמה למימוש רצוי (עד 20% מעלות כרטיס בונוס) וכמו כן שקוונטס אינה שותפה של סטארווד כך שלא ניתן לרכוש נקודות מ-SPG ולהמיר אותן.
אם יורשה לי להתערב.
קוונטס דווקא כן שותפה של סטארווד דרך… מאריוט.
70 אלף נקודות של מאריוט הופכות ל-17.5 אלף נקודות של קוונטס. לא מדהים.
אבל ברגע שהולכים על חבילת miles+nights הכל נהיה מעניין יותר.
90 אלף נקודות של סטארווד יהפכו ל270 אלף נקודות של מאריוט שיהפכו ל85 אלף נקודות של קוונטס פלוס 7 לילות.
יותר מזה? אפשר לוותר על הלילות ולקבל החזר של 45 אלף נקודות של מאריוט, ואז בעצם יצא ש75 אלף נקודות של סטארווד הפכו ל85 אלף נקודות של קוונטס, שמספיקים בכיף לטיסה מתל אביב לניו יורק במחלקת עסקים בדרימליינר החדש (78Kׂ) או תל אביב-לונדון (72K הלוך וחזור בעסקים) וכל זה (בניגוד לנוסע המתמיד) עם כמעט אפס במיסים, היטלים ושאר מרעין בישין.
שאלה למומחה.
יש לי וואוצר של בריטיש (דרך כרטיס הויזה האמריקאית שלהם) שנקרא travel together ticket. דהיינו: שלם מיסים על שני נוסעים ואוויוס רק על אחד.
יש דיונים רבים בבלוגים האם לאור המיסים הרצחניים של בריטיש מהו בכלל הערך לדבר הזה.
בכל אופן, המימוש שמצאתי עם זמינות הוא כדלהלן: מניו יורק לתל אביב דרך לונדון וחזרה (הכל בעסקים חוץ מתל אביב-לונדון – פירסט)
המחיר לשני הכרטיסים: כ-175 אלף אוויוסים ו-כ1600 דולר במיסים.
כעת השאלה: האם בעיניך זה מימוש מצוין/טוב/גרוע לאוויוסים.
שאל את עצמך: כמה היית מוכן לשלם על כרטיס כזה בהנחה שהוא לא ייתן לך קרדיט כלשהו במועדוני תעופה? זה עניין סובייקטיבי.
בדיקה זריזה מראה שבריטיש מציעה כרטיסים כאלו (ללא שדרוג לפירסט באחת הטיסות) במחיר של 3500$ ומעלה. סה״כ סטנדרטי לקו הזה. נניח והיית מוכן להוסיף עוד 100$ כדי לשדרג את אחד מקטעי הטיסה לפירסט והגעו ל-3600$. עכשיו נניח שאתה לא מוכן לשלם מחיר מלא, או לפחות לא לראות בכך עסקה טובה, ואתה רוצה לקבל לפחות 33% הנחה. הגעו ל-2400$. עכשיו נניח שהקרדיט שתקבל עבור כל כרטיס כזה שווה בערך 400$ ואתה לא מקבל קרדיט כלשהו בכרטיס בונוס אז צריך להוריד את הערך הזה. הגעו ל-2000$. אם בעיניך 2000$ זה מחיר הוגן לכרטיס כזה אז במקום לשלם 4000$ אתה משלם 1600$ ו-175,000 אוויוס. כלומר, 175,000 אוויוס חוסכים לך ריאלית 2400$ ומכאן שזה מימוש אוויוס לפי 1.37 סנט/אוויוס. זה מגניב כי זה כמעט בול הערך הריאלי של האוויוס. בהערכת השווי האחרונה שלי, לדוגמה, נתתי לאוויוס שווי של 1.4 סנט/אוויוס.
המסים הגבוהים הם בעיקר תוצאה של המראות מהית׳רו. אם אתה רוצה לקבל ערך מקסימלי מהשובר שלך, ומהאוויוס שלך בכלל, אז תצטרך להשתמש בנקודות או לטיסות עם חברות שותפות (אבל אז אי אפשר להשתמש בשובר…) או לטיסות של בריטיש שנוחתות בהית׳רו.
אם אתה ממש רוצה למקסם את השובר… תחשוב על חופשה בברזיל. ע״פ החוק בברזיל אסור לחברות תעופה לגבות היטל-דלק על המראות מהמדינה וזה תקף גם לכרטיסי בונוס. כך, לדוגמה, כרטיס בונוס של בריטיש מסאו-פאולו ללונדון במחלקה הראשונה יעלה 102,000 ואויוס אבל רק 34$ במסים.
תשובה נהדרת!
רק שאחד מחוקי השובר הוא שחייבת להיות יציאה מארה״ב ורק בבריטיש. ככה שהדרך להתחמק מהמיסים המתועבים שלהם כמעט בלתי אפשרית, ובטח לא יציאה מברזיל.
והית׳רו הוא חצי תירוץ. כי הם גובים את זה גם על טיסות מניו יורק ללונדון, כשאמריקן על הטיסות שלה באותו הקו, גובה 5 דולר.
אגב מיסוי בריטי, אם את הכרטיס הנ״ל אני עושה ביחד הלוך וחזור המיסים קופצים לכ-2300 דולר. המחיר שנתתי (1600) הוא כשעושים One Way פעמיים. למה? ככה.
התחילה החגיגה. זמינות גדולה בקו החדש של איר אינדיה. 35K נקודות של יונייטד בעסקים וחיסכון ענק בזמן. להתראות אל על.
תודה על העדכון!
בדקתי מוקדם יותר היום ולא ראיתי מושבים זמינים אז שמח שזה עודכן.
היי ליאור,
נהנה מאוד לקרוא את הבלוג שלך ואף התחברתי לאחרונה לערוצים בטלגרם! ישר כח!
שאלה בנושא מועדון Miles & More, יונייטד ומחלקות הפרימיום אקונומי שלהם.
החלטתי לעבור לצבירה במועדון של לופטהאנזה בגלל מחלקת הפרימיום שלהם ( יש לי סטטוס פלטינום של אל על אך הכרטיסים שרוכש לי המעסיק לטיסות לארה״ב אינם ברי שדרוג לביזנס ולעיתים אפילו לא לאקונומיקה פלוס לעומת זאת בברית סטאר יכול לקבל באופן קבוע מושב פרימיום ליעדים רחוקים).
לפי בדיקה קצרה ב- SeatGuru נראה שמחלקת הפרימיום של לופטהאנזה טובה בהרבה ממחלקת האקונומי פלוס של יונייטד (ואף דומה מאוד לפרימיום החדשה של אל על).
מה בנוגע ליעילות בצבירה לסטטוס וצבירה באופן כללי? האם עדיף לצבור במועדון של לופטהאנזה או של יונייטד?
תודה!
תן לי לנחש, אתה עובד באמדוקס….
אם אתה טס ביונייטד, עדיף מועדון של יונייטד. בכל מקרה עם הכרטיסים שקונים לך, לופטהנזה הוא המועדון הרע ביותר עבורך… מנסיון
ללופטהנזה יש מחלקת פרימיום אקונומי אמיתית, מושבים שונים ומרווחים, איכות אחרת (מחיר 50% יותר מאקונומי). ליונייטד כמו אלעל עד ה789, מושבים מועדפים (אקונומי+/אקונומי פרימיום) שזה סהכ עוד קצת מרווח לרגליים. לא משהו בליגה אחרת. כל בעל סטטוס גבוה מקבל אותם.
כאמירה כללית המועדון של לופטהנזה עדיף רק למי שטס במחלקות הפרימיום או עם כרטיסים גמישים ויקרים. גם אז אפשר להתווכח אחרת. לשאלתך – כנראה מוטב לך לבחור במועדון של יונייטד ולגוון בטיסה עם החברות השונות בברית ע״פ הנוחות. כלומר, אם יש לך אפשרות לטוס בטיסות הישירות של יונייטד ואתה מעדיף אז מצוין, אבל באותה מידה תוכל גם לטוס עם לופטהנזה בפרימיום-אקונומי.
החברה שלו לא תקנה לו כרטיסים לפרימיום אקונומי של לופטהנזה…
הוא יוכל לשדרג ממיילים שלו בm&m, ב30k מיילים לכיוון מאקונומי לפרימיום
ככה שכמו שרשמנו, לפחות אקונומי+ ביונייטד הוא יקבל בחינם
בלופטהנזה הוא לא יקבל כלום בחינם גם אם יהיה סנטור אצלם
הי
המלצה על מלון במיאמי מרשת IHG למשפחה?.
יודע שהפאונטן בלו מצויין אבל הוא לא בקבוצה.
לצערי אין לי ניסיון אישי עם מלונות הקבוצה במיאמי. אני יודע שיש בעיר שני מלונות של רשת אינטרקונטיננטל (אחד מהם זול משמעותית מהשני אבל גם במיקום פחות נוח) ושני מלונות של רשת קימפטון. אם אתה מעדיף מלונות בוטיק כיפיים יותר אז נראה שהשניים האחרונים יתאימו לך יותר.
היי ליאור ושוב תודה על הידע הנפלא שזורם כאן
כתבתה כמה פעמים שאפשר באלעל לשלם אמ היטל דלק ומיסי נמל בנקודות
איך ממשים את זה
לא את המסים – רק את היטל-הדלק. כשאפשרות קיימת (לא קיימת בכרטיסי בונוס של אפ) היא תופיעה אוטומטית בתוצאות החיפוש לכרטיסי בונוס. ככלל יחס ההמרה הוא 2 נקודות לכל 1$ בהיטל-דלק (כלומר, מימוש נקודות לפי 50 סנט/נקודה – וזה סה״כ לא רע).
אני חברת מועדון של יונייטד במעמד פלטיניום מאחר ויש לי עכשיו כמה טיסות גם ללונדון והודו אני מעוניינת לבדוק אופציה להשוואת מעמד באלעל
ורציתי לדעת דעתך
פורמלית מועדון הנוסע המתמיד מעולם לא פרסם שהוא מציע השוואת סטטוס אבל בפועל זה קורה. את צריכה לפנות למועדון ולהציג את הסטטוס שלך לצד ׳הוכחה׳ לפעילות שלך לאחרונה (כמו דו״ח צבירת מיילים במועדון של יונייטד או מספר כרטיסי טיסה רלוונטיים). אם תראי לאלעל שאת טסה בקוים בהם היא מתחרה אז יהיה אינטרס ברור לתת לך השוואת סטטוס. תדרשי לקבל פלטינום כי גולד לא שווה היום יותר מדי.