הסיפור של: טיסות סודיות
מדיה: דף פייסבוק
מנהל: יניב לניס
אם אתם אוהבים לטוס לחו״ל – וכנראה שכן אם אתם קוראים את השורות האלו – אז יש סיכוי גבוה עד וודאי ששמעתם על ׳טיסות סודיות׳. בכל זאת מדובר בדף פייסבוק פופולרי במיוחד עם קרוב ל-100,000 עוקבים ואפילו סיקורים תקשורתיים.
יניב, כחובב תעופה מגיל צעיר, לא רק טס לחו״ל פעמים רבות בחייו אלא הוא עצמו טייס מוסמך בעל רישיונות בארץ ובארה״ב. אחרי שנים שהיה ׳ההוא בחבר׳ה שיודע על מבצעים׳ החליט באוגוסט האחרון להקים דף פייסבוק שיוקדש לנושא. הדף הפך פופולרי בצורה בלתי רגילה ותוך פחות משנה גדל בצורה אורגנית לקהילה של עשרות אלפי חברים שנהנים מעדכונים שוטפים על מבצעים, חדשות תעופה, ירידות מחירים ועוד. יניב, אגב, הוא איש הייטק במשרה מלאה ומתחזק את הדף בזמנו החופשי.
בסוף החודש שעבר הושק הצ׳ט-בוט של ׳טיסות סודיות׳ שמאתר שילובים של טיסות לואוקוסט במחירים נמוכים ל-30 יעדים באירופה (לפרטים נוספים – לחצו כאן).
הסיפור של: חו״ל מהודר
מדיה: קבוצת ווטסאפ סגורה, דף פייסבוק וערוץ וטלגרם
מנהל: דודי (ולצידו שמחי)
קבוצת חו״ל מהודר היא תופעה של ממש ויודעים זאת היטב אלו שזכו לקבל הזמנה להצטרף אליה. שם הקבוצה, המורכב משתי מילים, מייצג היטב את שני העולמות המשולבים בה: חו״ל – כי הקבוצה עוסקת בכל מה שהוא תיירות בינ״ל, ומהודר – כי הקבוצה שמה דגש מיוחד לצרכיהם של הנוסעים החרדים, הדתיים והיהודים בכלל. אך בקבוצה ישנם גם חברים חילונים והם מתקבלים שם בברכה. בקבוצה חברים אנשי מקצוע רבים, נוסעים תכופים, בלוגרים ועוד.
את הקבוצה מנהל דודי שעושה עבודה יוצאת מן הכלל בשמירה על הסדר, בעזרה אישית לחברי הקבוצה ובפרסומים שוטפים של מידע מעודכן וערוך. מדובר בקבוצה המונה קרוב ל-250 חברים כיום ולכן שמירה על סדר היא עבודה יום-יומית בעלת חשיבות רבה. לצידו של דודי פועל שמחי שהוא המנהל השני של הקבוצה.
בקבוצה חברים אנשים מרשימים במיוחד עם רמת ידע פנטסטית, ניסיון עשיר בנסיעות ברחבי העולם, חתימות בדרכון מאינספור מדינות וחשוב מכל מוכנות אדירה לעזור ולתרום. כל בקשה וכל שאלה בקבוצה מקבלות מענה בתוך דקות בדר״כ וזה תענוג אמיתי.
אנצל את ההזדמנות כדי לומר תודה לדודי וישראל על ניהול הקבוצה.
הסיפור של: TravelCoupleVibes
מדיה: חשבון אינסטגרם
מנהל: נועם (ולצידו זוגתו מעיין)
מכירים את הזוגות הצעירים האלו שמטיילים בעולם, אוספים חוויות, מצלמים תמונות יפות וחוזרים לספר על זה? אז הנה לכם זוג ישראלי שעושה בדיוק את זה בעזרת חשבון אינסטגרם שיש לו כיום כמה עשרות אלפי עוקבים!
נועם (בן 24) ומעיין (בת 22) שמו לעצמם מטרה: לטוס לחו״ל מספר פעמים בשנה, לתעד את הטיולים עם תמונות מרהיבות ולשתף בחוויות שלהם. ממש בימים אלו הם מטיילים ביחד בפיליפינים – וזו הנסיעה העשירית שלהם ביחד לחו״ל. מזל טוב!
בעתיד הם מתכננים לפתוח אתר משלהם עם בלוג טיולים, ערוץ יוטיוב ואולי חשבונות מדיה אחרים. יהיה מעניין.
אני אישית מוצא המון קסם בדרך שלהם ומקווה לראות אותם מבלים יחד במדינות רבות נוספות ומעלים תמונות מעניינות ויצירתיות. כן ירבו.
הסיפור של: סרוגים בדרכים
מדיה: בלוג עצמאי ודף פייסבוק
כותב: שלומי מרגלית
טיולים ברחבי העולם יוצרים אתגרים שונים למשפחות דתיות (כשרות, איסור נסיעה בשבת וכיוצ״ב). שלומי, אישתו וארבעת ילדיהם, משפחה דתית ׳סרוגה׳, אוהבים לטייל בעולם ומכירים היטב אותם אתגרים. כדי לעזור למשפחות אחרות להתגבר על החששות, לארוז בצורה נכונה יותר ולטייל בצורה נבונה יותר הקים שלומי בלוג ללא מטרות רווח בו הוא משתף טיפים, מבצעים וכל מידע רלוונטי אחר.
לאחרונה קיבל שלומי הכשרה בליווי קבוצות לחו״ל וזאת במטרה ללמוד טוב יותר את עולם הנסיעות ו׳להיכנס לתחום׳. בעתיד הוא מתכנן להשתמש בידע ובניסיון שלו כדי להוביל קבוצות בחו״ל בעצמו ולטפח הלאה את הבלוג כמקור ידע.
האתר של שלומי נקי מפרסומות ואינו מהווה מקור פרנסה. הכל נעשה מתוך רצון אמיתי לשתף ולתרום. תודה לשלומי על העשייה הזאת!
הסיפור של: eatNresting
מדיה: בלוג עצמאי
כותבת: יערה גדרון
לפני כארבעה חודשים פתחה יערה את בלוג הטיולים שלה בו היא משתפת חוויות, המלצות, טיפים וגם תמונות יפות מרחבי העולם. אומנם מדובר בבלוג צעיר יחסית אך אל תיתנו לגיל להטעות אתכם כי זהו בלוג מעוצב, נעים לקריאה ומושקע שתוכלו למצוא בו תוכן מגוון ומעניין. לפחות בעיניי. תראו לדוגמה את הלוגו:
האהבה לתכנון טיולים היא שדחפה את יערה לפתוח את הבלוג. בפרט האהבה להכיר יעדים מוכרים פחות שאולי גם נכתב עליהם פחות.
יערה תשמח לקבל את דעתכם לגבי סוג הפוסטים שהכי תרצו לקרוא והיעדים שהכי תרצו להכיר. אתם יכולים לכתוב לה בעמוד ׳צור קשר׳ בבלוג (לחצו כאן).
הסיפור של: הטיולוג למטייל העצמאי
מדיה: בלוג עצמאי
כותב: ארסני קרופניק
תכנון טיולים הוא עיסוק מרתק (ומקצועי) עבור מטיילים רבים וכאב ראש גדול עבור אחרים. במיוחד בעידן האינטרנט המאופיין בעומס מידע. מזל שיש כאלו שאוהבים לחפש את הדברים הפחות-שיגרתיים ולספר עליהם כדי שגם אחרים יוכלו לצאת למסע עצמאי ומעניין. מהסיבה הזאת פתח ארסני את הבלוג שלו אי שם ב-2013.
ארסני עובד כמהנדס תוכנה, מתכנן טיולים להנאתו (וליעדים מאתגרים יותר כותב בינתיים למגירה), כותב את הבלוג ומשתף בטיפים על יעדים שונים, מייעץ בפורומים ואף מציע את שירותיו כמתכנן טיולים תפורים אישית (לרבות טיסות, מלונות ופעילויות). בכל הזדמנות הוא כמובן מטייל בחו״ל בעצמו.
אחת מבין כתבותיו היא כתבה על ירח הדבש שלו בוייטנאם אשר התפרסמה בעבר בקבוצה מובילה בפייסבוק וזכתה לתגובות מצוינות (לחצו כאן).
הסיפור של: MyGlutenFreeTravel
מדיה: בלוג עצמאי
כותב: ליאור
בלוג נישתי מאוד, באנגלית, שמוקדש לנושא אחד: איך לטייל בעולם, ובפרט בנסיעות עסקיות, תוך הימנעות מגלוטן.
ליאור, שמכיר בלוגים רבים הפונים לנוסעים תכופים (וביניהם הבלוג שלי), לא מצא אף בלוג שנותן מענה כלשהו או טיפים כלשהם לנוסעים בעלי רגישות לגלוטן. אולי מדובר באחוז קטן יחסית מהאוכלוסיה אבל זו קהילה שיש לה אתגר ייחודי להתמודד איתו. בפוסטים שלו ליאור מתייחס בעיקר לטרקלינים בשדות תעופה ולטיסות – ובפרט לאוכל המוגש בהם.
הסיפור של: חו״ל כשר
מדיה: אתר ודף פייסבוק
כותבת ומנהלת: דבורי פשדנובק
לפני כשלוש שנים תכננה דבורי למשפחתה טיול מורכב שכלל ביקור בארבע מדינות באירופה. כמשפחה חרדית, השומרת כשרות וחגים כמובן, האתגרים היו רבים. כחלק מתכנון הטיול ההוא פתחה דבורי קבוצת פייסבוק במטרה לחפש אנשים להיעזר בהם ובתוך כך גילתה כמה ידע כבר צברה בעצמה בנושא. במשך שנים הקבוצה בפייסבוק גדלה ולאחרונה הקימה דבורי אתר עצמאי שיירכז מידע, טיפים, המלצות ותמונות מתוך ניסיונה האישי.
דבורי, אגב, היא צלמת מקצועית מוכשרת ואתם מוזמנים להעיף מבט בחשבון האינסטגרם שלה (לחצו כאן). התמונות המופיעות באתר שלה הן כמובן מעשה ידה אך העיקר באתר הוא המידע העדכני שמפרסמת דבורי לטובת קהל הקוראים שלה שעיקרו מהציבור הדתי והחרדי.
העיסוק בכשרות, ובפרט בכשרות בחו״ל, הוא עניין עדין ולכן האתגר המשמעותי ביותר הוא ההקפדה לעדכניות ונכונות התכנים המפורסמים באתר. בשך כך עוקבת דבורי אחר פתיחתן של מסעדות כשרות ברחבי העולם.
הסיפור של: טריפנדה
מדיה: חברה המשווקת טיולי שייט באירופה (דף פייסבוק)
מנהל: ישראל רחמני
מאסתם בטיולי סופ״ש לערים הגדולות של אירופה? רוצים טיול ייחודי יותר עם המשפחה בנוף שמשתנה כל יום? אולי שייט עצמאי באחד מתעלות/נהרות אירופה הוא בדיוק הדבר עבורכם. אפילו לא צריך רישיון לטובת העניין.
ישראל, אחד מקוראיי הבלוג הוותיקים, החליט לפני מספר חודשים לעזוב את עבודתו כעו״ד ולהתחיל לעסוק בתחום שמעניין ומרגש אותו באמת: תיירות ושייט בפרט.
הפעילות המרכזית של טריפנדה היא שיווק חבילות נופש שעיקרן שייט תעלות/נהרות באירופה בנהיגה עצמית תוך התאמה אישית לצורכיי הלקוח. יש סירות בגדלים שונים, מאובזרות היטב והמטיילים יכולים להפליג איתן בקצב המתאים להם במסלול הנבחר. בדר״כ מדובר בשייט של כשבוע והחודשים המומלצים הם אפריל עד אוקטובר. הדגש בסוכנות הוא אומנם השייט אך טריפנדה מספקת שירותים בשיטת one-stop-shop ומציעה את כלל השירותים הנלווים לשייט כגון טיסות, העברות, מלונות וכיוצ״ב.
עד ה-10 למאי, ובלעדית לקוראיי הבלוג, קבלו 5% הנחה בהזמנת חופשת שייט!
הסיפור של: בוט מדיניות כבודה
מדיה: צ׳ט-בוט בטלגרם
מנהל: חיים
פרט מידע אחד שמעניין את כל הנוסעים לחו״ל הוא מדיניות הכבודה של חברת התעופה איתה טסים. בין אם מדובר בכבודת-היד (שמעניינת יותר נוסעים עסקיים ונוסעים בטיסות לואוקוסט) ובין אם מדובר בכבוד לבטן המטוס (שמעניינת יותר תיירים הנוסעים לחופשה ארוכה). הבעיה? לכל חברת תעופה יש מדיניות משלה ולא תמיד קל למצוא את המידע הרלוונטי והעדכני. כאן נכנס לתמונה הבוט.
״בוט״, למקרה שהמילה הזאת זרה לכם, הוא ׳רובוט מקוון׳ שמסוגל לספק תשובות/תגובות מתוכנתות מראש לשאלות רבות. הבוט שיצר חיים מסוגל לספק מידע על מדיניות הכבודה של חברות תעופה רבות (כרגע כ-35) עם קישורים עדכניים לעמודים הרלוונטיים באתרים שלהן. בשלב זה הבוט זמין למשתמשי טלגרם בלבד – וזו סיבה טובה נוספת להירשם לטלגרם (ניתן לעשות זאת בלי להוריד את האפליקציה למכשיר הסלולרי – אבל עדיף להוריד).
חיים יצר את הבוט הזה לטובת הכלל ולא למטרות רווח. איסוף המידע העדכני, לרבות קישורים, היווה את עיקר העבודה אך כמובן שגם היה צורך לבנות את הבוט עצמו. המטרה של חיים הייתה להנגיש את המידע החשוב הזה גם – ואולי במיוחד – לנוסעים פחות מנוסים שחוששים להגיע לא מוכנים לטיסה. בשלב זה הבוט מותאם לקהל הישראלי וכל חברות התעופה הכלולות בו ממריאות מישראל.
ניתן לשמור את הקישור של הבוט בתור אפליקציה כך שהגישה אליו תהיה מהירה במיוחד אך ניתן גם לשמור אותו בטלגרם כשיחה. במידה ונתקלתם במידע לא עדכני – תוכלו לפנות לחיים בקלות באמצעות אפשרות ״הערות והארות ויצירת קשר״ בתחתית טבלת הפעולות. תהנו!
הבוט של חיים גאוני!
יש דרך ליצור איתו קשר?
יש אופציה מובנית בבוט.
היי זיו
יכול ליצור איתי קשר במייל – travelwithtip@gmail.com
חיים
וליאור, תודה על הפרגון. באמת במה מכובדת שראויה להתפרסם כאן 🙂
ליאור…. תמיד כתיבתך הנקיה החפה מֶטָפוֹרָה במיטבה, מרגשת. ומעניינת מעבר למטרה האינפורמטיבית.
אז כפי שאומרים אצלנו בשכונה:
המטפורה של ליאור היא עצמה מֶטָפוֹרָה.
כה לחי.
ישראל פישר – חו״ל מהודר ומנוי על הבלוג
תודה רבה על המילים הטובות!
איזה יופי, תודה רבה! באמת אוסף נהדר שאת רובם לא הכרתי.
יופי של יוזמה, ויופי של אתרים.
ליאור, האם אתה ממליץ על הבלוגים/אתרים ברשימה? או שזה תוכן ממומן?
בשום צורה לא תוכן ממומן.
כל אלו המופיעים בפוסט הם קוראיי הבלוג שפשוט ביקשו להשתתף בפוסט.
[…] מטיילים עם אהבה ענקית לתכנון טיולים. יערה וארסני, שאת הבלוגים שלהם הצגתי בפוסט מוקדם יותר החודש, הם מאותם מטיילים. מדובר בהפקה שכוללת הרבה שיעורי בית […]