פוסטים קודמים בסדרה:

חופשה בסרילנקהמבוא
חופשה בסרילנקהקונקשיין כפול באירופה
חופשה בסרילנקהטרמינל מחלקה ראשונה
חופשה בסרילנקההראשונה של לופטהנזה

חופשה בסרי-לנקה: קונקשיין ארוך בדלהי


כפי שציינתי בפוסט הראשון בסדרה רכשתי כרטיס של קתאי מדלהי לבייג׳ינג אבל בחרתי את הטיסות כך שיהיו לי רק כחמש שעות ביעד (בייג׳ינג). זאת משום שהכרטיס כולו היה בגדר ריצתמיילים והיעד האמיתי שלי היה הונגקונג.

מספר שבועות לפני מועד הטיסה הראשונה נזכרתי לטפל בענייני הויזות (להודו, לסין ולסרילנקהכשהסתבר בדיעבד שהייתי צריך רק את האחרונה!).

הליך הוצאת הויזה לסין היה משעשע במיוחד.

סוכנות המתמחה בהוצאת ויזות

במשך שנים אני משתמש בשירותיה של סוכנות ש.מ.אשרות להוצאת ויזות שונות. סה״כ השירות טוב ועוד לא התאכזבתי או נתקלתי בבעיה כלשהי. הפעם, לטובת הוצאת הויזה לסין, החלטתי לנסות סוכנות אחרת ובחרתי בסוכנות ד.ד. שירותי תיירות.

הגעתי למשרדי החברה בת״א חמוש בכל הטפסים הנדרשים להוצאת ויזה לסין, בתמונת פספורט אחת ועותק מודפס של כרטיס הטיסה. ידעתי שלסין יש דרישות שונות ומשונות בהליך הוצאת הויזה אבל זהו הליך מהיר יחסית (כארבעה ימי עסקים בדר״כ, ויש גם הליך מזורז בתוספת תשלום), הויזה זולה מאוד (כ-100 ש״ח, תלוי בויזה) וסין מציעה לבעלי דרכון ישראלי ויזה שתקפה עד 10 שנים (או עד פקיעת תוקף הדרכון, לפי המוקדם).

זכיתי לשיחה משעשעת עם הסוכן בעניין הבקשה שלי. בתמצית:

הסוכן: כמה זמן אתה מתכוון להישאר בסין?

אני: בערך חמש שעות.

הסוכן: מה זאת אומרת? זה קונקשיין? לא צריך ויזה לקונקשיין

אני: זה לא מדויק. לא צריך ויזה אם ממשיכים למדינה שלישית. אני לא ממשיך למדינה שלישית. אני טס מהונגקונג לבייג׳ינג וחוזר להונגקונג, אז פורמלית אני לא עומד בתנאי תוכנית ה-TWOV (׳טרנזיט ללא ויזה׳) ולכן אני מעוניין להוציא ויזה.

הסוכן: אוקיי, ואיפה ההזמנה למלון?

אני: איזה מלון? אמרתי לך שיהיו לי חמש שעות בשדה ועוד באמצע היום. אני לא מתכוון לצאת מהשדה וללכת למלון.

הסוכן: אבל הסינים דורשים הזמנה למלון

אני: מה? איפה ההגיון? טוב, לא חשוב, אני יכול לעשות ממש עכשיו הזמנה בתעריף גמיש לאיזה מלון אקראי, אשלח לך את האישור במייל ותדפיס אותו. זה בסדר?

הסוכן: כן, בסדר, אבל למה כתוב שהטיסה לסין יוצאת מהודו? איפה הכרטיס שלך ליציאה מישראל?

אני: עדיין לא רכשתי אותו.

הסוכן: מה זאת אומרת? הטיסות בכרטיס הזה הן עוד שבועיים.

אני: נכון, ובשבועיים האלו אני ארכוש כרטיס טיסה להודו.

הסוכן: לא, זה לא טוב, הסינים רוצים לראות כרטיס עם טיסה שיוצאת מישראל וכרטיס עם טיסה שחוזרת לישראל.

אני: אבל אני לא טס הלוך/חזור מישראל לסין. זה לא כ״כ פשוט. הדרך שלי חזרה מסין לישראל תכלול לא מעט טיסות. מה אם מדובר בטיול מסביב לעולם? הסינים יבקשו לראות את כל המסלול לפני שיאשרו לי את הויזה?

הסוכן: כנראהאז תראה לי טיסות מישראל לסין וחזרה ונוכל להגיש את הבקשה לויזה.

רחמנא ליצלן.

השארתי בסוכנות את הדרכון ואת הטפסים המלאים והבטחתי להתקשר ביום למחרת עם פיתרון. הייתה דרושה כאן יצירתיות כדי להתגבר על מכשול סיני חסרהגיון.

נסיעה פיקטיבית

הויזה לסין תקפה מרגע שהיא מונפקת ובפועל אין צורך להתחייב ליום הנחיתה בסין. אז בחרתי להמציא נסיעה לסין לטובת הויזה, לבטל את הנסיעה הפיקטיבית לאחר מכן ולנסוע כמו שתיכננתי במקור.

שלב א׳: כרטיסי טיסה

התקשרתי למוקד השירות של מועדון MileagePlan (אלסקה) וביקשתי להזמין כרטיס בונוס הלוך/חזור מת״א לבייג׳ינג עם טיסות של קתאי לכל תאריך בשבועיים הקרובים עם לילה או שניים בבייג׳ינג (כאילו שזה משנה…).

הנציגה מצאה לי מושבים מתאימים בשלושת הטיסות הראשונות (ת״א להונגקונג, הונגקונג לבייג׳ינג ובייג׳ינג להונגקונג) אבל התנצלה ואמרה שהיא לא מוצאת מושב בונוס בטיסת חזור מהונגקונג לת״א כך שיהיה לי קונקשיין ארוך בהונגקונג בדרך חזרה. זה נראה לה מאוד לא נוח. עניתי בנימוס, ובלי לפרט לה מה תכליתו של הכרטיס שהיא עוזרת לי להזמין, שאני ממש בסדר עם קונקשיין ארוך בהונגקונג.

קתאי, ככלל, לא מאפשרת לשים כרטיסי בונוס על ׳הולד׳ ובפרט כשמדובר בטיסות עם חברות שותפות. הפעם אפילו לא טרחתי לבקש כי רציתי שיהיה בידי כרטיס מכורטס. למזלי יש לי יתרה לא מבוטלת של מיילים בחשבון כך שיכלתי להרשות לעצמי ׳להשקיע׳ כמה עשרות אלפי מיילים וכמה עשרות דולרים בכרטיס שעתיד להתבטל כמה ימים מאוחר יותר (ללא קנס בזכות הסטטוס שלי במועדון).

הכרטיס כורטס והגיע במייל.

שלב ב׳: חדר במלון

הסינים, כאמור, צריכים משום מה הזמנה למלון כדי לאשר ויזה. אז מלבד כרטיס טיסה שעתיד להתבטל צריך גם להזמין הזמנה במלון שעתידה להתבטל.

ואם כבר מזמינים הזמנה שתתבטל אז למה לא להתפרע? הזמנתי לי סוויטה במלון וולדורףאסטוריה בבייג׳ינג במחיר מופקע.

הגשת הבקשה לויזה

שלחתי מייל לסוכנות עם המסמכים הנוספים בהתאם לדרישות המשונות של הסינים. היה לי כרטיס טיסה עם יציאה וחזרה לישראל, הייתה לי הזמנה במלון ואפילו הייתה לי היסטוריה של ויזות קודמות לסין.

הבקשה הוגשה ומספר ימים מאוחר יותר קיבלתי טלפון שהדרכון חזר למשרדי הסוכנות עם ויזה חדשה. משום מה, ואני לא מבין למה, הויזה שקיבלתי תקפה לקצת יותר מ-6 שנים ולא ל-10 שנים. זה לא משנה כי לדרכון הזה אין סיכוי לשרוד עוד 6 שנים בקצב החתמתו הנוכחי אבל עדיין עניין תמוה בעיניי. כנראה שאין קץ לחידות שסובבות את הויזה לסין.

אבל, בשורה התחתונה, מדובר בהליך מהיר וזולאז סוף טוב הכל טוב.

כמובן שביטלתי אח״כ את כל ההזמנות הפיקטיבות.

ומה קרה בפועל לאחר הנחיתה בסין? על כך בפוסט הבא בסדרה

11 תגובות

  1. יותם

    משעשע מאוד.
    מעניין לדעת מה אמור לעשות נוסע מן המניין שאין לו מספיק יתרת מיילים לכרטוס כרטיס שכזה.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      ארבע חלופות שאני יכול לחשוב עליהן:

      (1) להזמין כרטיס מסוכן ישראלי > להגיש את הבקשה > לקבל את הויזה > לבטל את הכרטיס לפי חוק הגנת הצרכן בעלות של 100 ש״ח או 5% מעלות הכרטיס לפי הנמוך.

      (2) להזמין כרטיס מסוכן אמריקאי > להגיש את הבקשה > לבטל את הכרטיס בתוך 24 שעות מרגע הזמנתו, ללא עלות > לקוות לטוב > לקבל את הויזה.

      (3) להזמין כרטיס ישירות מחברת התעופה בתעריף היקר ביותר והגמיש ביותר שמאפשר ביטול ללא קנס > לשלם על הכרטיס מחיר גבוה מאוד מתוך ידיעה שכל הסכום יחזור כעבור מספר ימים > להגיש את הבקשה > לקבל את הויזה > לבטל את הכרטיס ולקבל החזר מלא.

      (4) לפנות לסוכן ולבקש להקים הזמנה שאינה דורשת תשלום מיידי > להגיש את הבקשה > לקבל את הויזה > לבטל את ההזמנה אצל הסוכן.

      הגב
  2. רובי

    להזמין כרטיס טיסה דרך אתר אמריקאי ( אקספדיה / פרייסליין ) ולבטל בחינם תוך 24 שעות.

    הגב
  3. גלית

    איסתא נוהגים כך מזה זמן רב. עשינו דרכם ויזות לסין, הם מזמינים את הכרטיס הפיקטיבי והמלון ומבטלים לאחר קבלת הויזה.
    נעזרנו בהם רק להוצאת הויזה, לא קנינו דרכם את הכרטיסים האמיתיים.

    הגב
  4. אסף

    אולי דברים השתנו, אבל ב 2015 עשיתי ויזה ישירות בשגרירות סין, (אם כבר טורחים לנסוע במיוחד לתל אביב), היתה שם בחורה נחמדה שבודקת שהטופס תקין לפני שנותנים אותו באשנב לפקיד הויזות, נדמה לי שאחרי 4 ימים הויזה מוכנה.
    אני נכנסתי לסין ברכבת מהונג קונג ולא היתה בעיה עם זה ולא היה צורך בכרטיס פיקטיבי לסין.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      להגיע לשגרירות כדי להוציא ויזה – וזה נכון לכל שגרירות ולכל ויזה – זו תמיד הרפתקה קטנה. לפעמים זו הדרך המהירה ביותר, הפשוטה ביותר והזולה ביותר (פעם הוצאתי ויזה לסין בשגרירות סין בבנגקוק – והיא הייתה מוכנה תוך פחות משעתיים) אבל במקרים אחרים זה יכול להיות צרכן זמן רציני. כשעמלת הטיפול של סוכנות עומדת על עשרות ש״ח ולפעמים יש אפשרות לקבל את הדרכון חזרה בדואר – מבחינתי זה עדיף.

      בכל מקרה, ייתכן ודברים השתנו בשנים האחרונות אבל זמן הוצאת הויזה, כפי שתיארת גם, נותר די קצר.

      הגב
      • אלעד

        הסינים ממש לא מאפשרים הגעה עצמית, הכל דרך סוכן.
        אני לא סוכן ואין לי קשר לזה, השתמשתי בסוכנות נסיעות ממש ליד השגרירות-עבר חלק

      • Lior @ FlyingOut

        לי גם נאמר שאפשר להגיע לשגרירות ולהוציא את הויזה כך. אולי זה היה מידע לא נכון. בכל מקרה העדפתי לפנות לסוכנות, כרגיל.

      • יי

        אני עשיתי את זה עצמאית, בלי סוכן, ולא הייתה לי שום בעייה. תוך שלושה ימים הדרכון היה מוכן עם הויזה בתוכו

  5. אלעד

    הייתי באותו סיפור, אך בקונקשיין ארוך יותר של 24 שעות.
    הסינים דורשים תמיד כרטיס טיסה מתל אביב עד להגעה לסין, גם אם כולל מספר יעדים לפני כן, וכמו כן מלון בסין לכל השהות שם.
    אין לזה הסבר הגיוני אבל ככה זה…
    לגבי הדרכון- הויזה ניתנת ל10 שנים או לכל משך הדרכון, בניגוד לדוגמא, לארהב שם אפשר להכנס עם ויזה בדרכון שכבר פג תוקף, אז אני מניח שהדרכון שלך בתוקף ל6 שנים.

    לגבי הויזה לסרי לרנקה – מנפיקים מראש בארץ או שאפשר שם בהגעה?
    תודה

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      קורא אחר כתב לי בהודעה פרטית שהויזה ניתנת עד תוקף הדרכון מינוס שישה חודשים. זה נשמע הגיוני. אני קיבלתי ויזה שתקפה לשש שנים מיום הוצאתה – וזה יוצא בערך 3.5 חודשים לפני פקיעת תוקף הדרכון, אם כי כפי שכתבתי בפוסט זה בכלל לא משנה כי הדרכון הנוכחי לא ישרוד אפילו חצי מהזמן הזה.

      ויזה לסרי-לנקה אפשר להוציא מראש באינטרנט, והיא מאושרת תוך דקה אחת (לא כביטוי), אך אפשר גם לקבל בשדה התעופה לאחר הנחיתה. אני ממליץ בחום להעדיף את האפשרות הראשונה.

      הגב

השאר תגובה