המסורת החדשה-יחסית של ׳שלישי של שאלות׳ התגלתה כמוצלחת ביותר ואני ממשיך לקבל מכם פידבקים חיוביים ופניות רבות גם במייל. בכל שבוע הפוסט של יום שלישי זוכה לעשרות תגובות עם שאלות קטנות כגדולות – אז תודה לכל מי שמגיב ומפתח את הדיון. לבינתיים, כל עוד אין פורומים כאן באתר, המסורת תישמר.
השבוע בפינת ׳השאלה המעניינת׳ הנה שאלתה של נעמה: ״ילד שהוא חבר מועדון ביונייטד, ומן הסתם ללא כרטיס אשראי, כיצד ישאיר את המיילים שלזכותו מבלי שיפוג תוקפם? יש לציין שלא מתוכננת טיסה בזמן שנותר עד לתאריך התפוגה״. כך עניתי:
מיילים במועדון של יונייטד נמחקים כשחשבון הופך לא-פעיל וזה קורה אחרי 18 חודשים של חוסר פעילות בחשבון. ״פעילות בחשבון״ אינה בהכרח טיסה אלא כל הוצאה או הכנסה של מייל בודד.
ניתן, לדוגמה, לרכוש מיילים או להמיר נקודות של מועדון מלונות למיילים. ניתן גם לקרדט פעילות אחרת כמו השכרת רכב. ניתן גם להשתמש בפורטל הקניות של המועדון כדי לצבור מיילים נוספים או להשתמש באחד מאתרי הסקרים כדי ליצור פעילות מינימלית.
עכשיו תורכם…
הגיבו לפוסט הזה ושתפו אותי ואת שאר הקוראים בכל שאלה, תהייה, התלבטות, הערה, רעיון, ביקורת וכל דבר אחר בתחום הנסיעות.
(ניתן לפרסם שאלות בצורה אנונימית לחלוטין. אם תציינו את כתובת המייל שלכם תוכלו לקבל התראות על תגובות וכו׳ אבל כתובת המייל לא תפורסם).
בשבוע האחרון מפרסמת חברת סוייסאר דילים זולים לטיסות במחלקת עסקים כ-1700 דולר לאדם למזרח הרחוק,בכונתנו להזמין טיסה בחודש פברואר למזרח הרחוק האם הייתה ממליץ לבצע היום את ההזמנה או להמתין. בתודה
למה להמתין? בכל רגע המבצע יכול להיפסק. אם אתם סגורים על תאריכים ומדיניות הביטול ברורה לכם תזמינו כעת.
להזמין בהקדם. כתבתי את ההמלצה הזאת בשבוע האחרון לפחות פעמיים.
חוק הגנת הצרכן הישראלי מאפשר לבטל כרטיסי טיסה בתוך שבועיים מרכישתם, אז, כדאי להזמין היום ולחשוב על ההחלטה במהלך השבועיים הקרובים.
באילו מקרים החוק הישראלי תופס? אני מניח שלא כל הזמנה דרך אתר בינלאומי ניתנת לביטול, לא?
החוק הישראלי חל על סוכנים ישראלים וחברות תעופה שיש להן נציגות בישראל.
ליאור,
אם רכשתי לדוגמה טיסה באתר של יוקריין UIA
איך אני מבצע את ביטול הטיסה?
כספי הוא הנציג שלהם,
אם אני שולח מייל לחברה היא תטען שהכרטיסים לא ברי ביטול.
ואם אני שולח מייל לכספי שיבטלו לי את הטיסה אז הם יענו שלא רכשתי אצלם ושאפנה לחברה…
איך זה מתבצע?
אתה צריך לפנות לגורם שממנו רכשת את הכרטיס. אם זה האתר של החברה אז לשירות הלקוחות של החברה. אם אין מענה שם אז נסה לפנות לנציגות בארץ כדי שיעבירו את הפנייה שלך הלאה. בכל מקרה, אם המטרה היא ביטול כרטיס ע״פ חוק הגנת הצרכן אז מה שחשוב הוא להעביר את הבקשה לביטול בזמן – וזו לא בעיה שלך אם הבקשות מטופלות באיטיות או לא שמים לב אליהן.
במקרה של חברת תעופה שלא מתקשרת היטב עם לקוחותיה, ולצערנו יש כאלו, אני מציע לך לשלוח פקס (כן, בחיי) עם בקשת ביטול באמצעי שישאיר בידך תיעוד על שליחת הפקס. אפשר לעשות את זה בקלות בסניפי הדואר.
מחפש טיסה למאי 2019 לפראג. כרגע הטיסות הזולות ביותר דרך אלעל.
איך ניתן להוזיל עלות הכרטיס ? קניית נקודות מועדון ?
שימוש בנקודות כנראה לא ישתלם אלא אם יש לך הרבה נקודות והערך שלהן נמוך מבחינתך.
כדאי להמתין עם רכישת הכרטיס עד שכל חברות הלואוקוסט הרלוונטיות ייפתחו את לו״ז הטיסות עד אז. אלא אם אתה מתכוון לתאריכים הכי מבוקשים של פסח, בזמנים שבדיוק מתאימים לך ובמחיר שנראה לך הוגן, ואז יש הגיון בהזמנה מוקדמת כ״כ.
וויזאייר סגרו את הקו לפראג השבוע. לא הייתי בונה על לאוקוסט ישיר לפראג
תודה על העדכון!
ריינאיר פתחו קו לפראג – משד"ת עובדה.
עצה שלי.אם זה לא יוצא באיזור יום העצמאות או שבועות .תחכה לרגע האחרון .אתה יכול לקנות כרטיסים במחיר מצחיק.במיוחד דרך חוליו.
שאלה מעט שונה.
איך כל הזמן שאתה מבלה באוויר משפיע על הבריאות שלך?
יש הטוענים שמטוסים הם חממות חיידקים וירוסים, ושמעתי גם על מחלות כרוניות שמייחסים לאנשים שטסים הרבה.
יש משהו שאתה עושה שאתה עושה בנידון?
האמת? לא עושה שום דבר מיוחד, מלבד להימנע מארוחות במחלקת התיירים. אולי זה הגיל אבל אני בינתיים לא סובל מתופעות בריאותיות כלשהן שאפשר לייחס לטיסות מרובות.
אבל כדאי לציין שאת רוב שעות הטיסה שלי אני מעביר במחלקות הפרימיום. זה אומר צפיפות נמוכה יותר, נוחות גבוהה יותר, ניקיון ברמה גבוהה יותר בתאי השירותים, אוכל ברמה גבוהה יותר וכו׳. עדיין מדובר על שעות רבות במטוסים, ובריא זה לא יכול להיות, אבל אני חושב שהמצב חמור יותר לאלו הטסים במחלקת התיירים.
זאת ועוד, עם השנים מטוסים הופכים למתקדמים יותר ובין השאר הם רועשים פחות עבור הנוסעים ומציעים לחץ אוויר גבוה יותר. כלומר, מטוסים מודרניים יוצרים סביבה נעימה ובריאה יותר עבור הנוסעים ובכך מורידים תסמינים שונים שמוכרים היטב מטיסות כמו כאבי ראש, בחילות, אי-יכולת להירדם בקלות ועוד. כלומר, טענות רבות בענייני בריאות נכונות פחות היום מבעבר (אך עדיין נכונות, על זה אין ויכוח).
ערב טוב ליאור,
יש לי חיובים חודשיים בכרטיס אשראי של 60-80k בחודש, עד כה זה נצבר עם פלייכארד פרמיום, יש לי בסביבות 6000 נקודות, ולא בא לי להמשיך עם אלעל, ניסיתי לחפש אלטרנטיבות, הכרטיס של מיילס אנד מור עם ערך צבירה ממש גרוע, בנוסך הנציגה עדכנה אותי שבוטלה ההטבה שהנקודות שנצברות ללא תוקף כל עוד מחזיקים בכרטיס.
האופציה השנייה המעניינת וטיפה יקרה היא כרטיס First, הבעיה זה דמי שימוש של 60₪ בחודש שזה די הרבה.
מה אתה ממליץ? אציין שעברתי על כל הפוסטים שפירסמת בנושא ועדיין לא מצאתי אלטרנטיבה טובה לפלייכארד
תגיד ,הבנתי נכון?
אתה מוציא 80 אלף שקל בחודש ומה שמפריע לך זה ה60 שח בחודש דמי חבר של הפירסט שנותן אחלה הטבות.
אם באמת זה הסכום שאתה עושה יוותרו לך על הדמי חבר.ועם כזה סכום יתנו לך גם סיגיניה שזה הכרטיס הנחשב ביותר.
זה שאני מוציא סכומים כאלה לא אומר שאני מרוויח אותם (;
אז 720₪ בשנה, על הטבות שאני עדיין לא סגור איך לנצל זה סכום לא מועט.
אני גם כעקרון לא מוכן לשלם על כרטיסים.עשיתי אמריקן פלטינום ואני אשלם עליו לשנה הקרובה 600 שח כי עשיתי חישוב שההטבות שאני אנצל ואקבל מכסות את הדמי חבר.יותר מזה לא אשלם.וזה מה שלפי דעתי צריך לעשות :חישוב תועלת מול עלות
פליי קארד פרימיום מנצח ללא ספק .
אחריו לאומי קארד מול יונייטד כ 8000 שח ל1000 מיילים למי שמתמקח על התנאים והוא לקוח שחשוב להם .
לפעמים זה עניין עקרוני שכזה. הרבה לקוחות טוענים שחברות האשראי מרוויחות מספיק על לקוח שמחייב את הכרטיס בעשרות אלפי ש״ח בשנה – אז למה להתעקש על דמי שימוש חודשיים? אבל לחברות האשראי יש את השיקולים שלהן ולפעמים דמי השימוש החודשיים לא ניתנים להסרה או אפילו להוזלה. חברת אשראי יכולה לראות בחוג מחזיקי כרטיס מסוים כחוג לקוחות אקסקלוסיבי במיוחד ולהציב, במכוון, דמי שימוש חודשיים גבוהים מספיק כדי למנוע מצב שאנשים יזמינו את הכרטיס ׳סתם שיהיה בארנק׳ ולא ירצו באמת להשתמש בו.
מבחינת צבירת נקודות אין ממש תחרות לפלייקארד פרימיום. שאר הכרטיסים מתחרים על המקום השני, בהפרש משמעותי, ורוב המתחרים הרציניים הם כרטיסים עם דמי שימוש חודשיים גבוהים. הפירסט של לאומי הוא בהחלט אפשרות בזכות ההמרה ליונייטד וכך גם הסנטוריון של אמקס.
כדאי לזכור שניתן כיום להשתמש בנקודות אלעל לא רק לטובת כרטיסי בונוס. כלומר, אמירה כמו ׳אני לא טס עם אלעל׳ לא בהכרח אמורה לפגוע בכדאיותו של כרטיס הפלייקארד פרימיום (אם כי היא מייתרת, הלכה למעשה, הטבות רבות שלו). ישנם גם כרטיסים יוקרתיים מסוימים שאינם פלייקארד אבל מציעים המרת נקודות לאלעל ביחס המרה דומה לזה של פלייקארד – והם יכולים להיות אפשרות טובה במידה דומה עבור לקוח שלא מעניינות אותו הטבות פלייקארד באלעל אלא רק מעוניין ביחס הצבירה הגבוה. בנקודות אלעל אפשר להשתמש לרכישת תווי-קנייה לדלק, בשוברים למסעדות ואפילו חדרים במלונות (ביחס די גרוע אבל עדיין אפשר). מי שמוכן יכול גם למכור את הנקודות בדרכים שונות.
אגב, ההטבה של כרטיס M&M עדיין מופיעה באתר כאל בלי כוכביות. מעניין מאוד שנציגת שירות אמרה לך שההטבה לא קיימת יותר. אם הנציגה צודקת, והאתר בצורה פושעת לא מגלה את זה, אז יש פה שינוי משמעותי בכדאיות הכרטיס של M&M.
שתי הערות:
א. כמו שכבר צויין בבלוג כמה פעמים – חיובים בסכומים כאלה בפלי קארד פרימיום כנראה יזכו בסטטום פלטינה באלעל, בנוסף לנקודות (אם טסים אלעל זה משמעותי…).
ב. קיבלתי פטור מדמי שימוש בכרטיס m&m בקלות יתרה (שיחה טלפון למוקד השירות) בתנאי שאני מגהץ ב- 20 ש"ח בחודש. פשוט תתקשר ותגיד שאתה מבטל את הכרטיס מיד אחרי שתקבל אותו, אם תחליט להזמין אותו.
ג. ליאור, האם יחס ההמרה מהפירסט ליונייטד גבוה יותר מאשר מכרטיסים אחרים? ואיך היית מדרג את היחס פירסט-יונייטד ביחס לפירסט-אלעל (1:250) מבחינת ערך/שווי?
ד. אשמח לכל עדכון ודאי בנושא כרטיס האשראי של m&m ותוקף המיילים בחשבון…
לגבי יחס ההמרה,
בכרטיסים הטובים ביותר של לאומיקארד (פירסט, בפרט) יחס ההמרה למיילים של יונייטד הוא 1 מייל לכל 7.5 ש״ח בחיוב. בכרטיס מולטי-פלטינום, המוכר והפופולרי, היחס כיום כפול מזה – ועדיין נחשב מצוין ביחס לשאר הכרטיסים של לאומיקארד. אם נניח שמייל של יונייטד שווה 1.5 סנט – בשביל האומדן – אז עבור 1000 ש״ח בחיוב ייתקבלו 133 מיילים עם שווי ריאלי של 2$. אם אותו כרטיס מציע יחס המרה של 1:250 למועדון הנוסע המתמיד אז עבור אותו חיוב ייתקבלו 4 נקודות של אלעל עם שווי ריאלי של… 2$. כלומר, עבור כרטיס פירסט שתי ההמרות די שקולות.
למישהו יצא לבדוק אם מקבלים מיילים/נקודות על העברות כספים ב-BIT/PAYBOX.
אני יודע שכתוב שזה לא מזכה, אבל מישהו אשכרה בדק את זה?
תגובה לשאלה לגבי העברות כספים (לא מצליח להגיב לשאלה עצמה) –
עם פליי קארד, לפחות בביט, ההעברות מזכות בצבירת נקודות.
מה שכן, ההגבלה באפליקציה היא של 5000 ש״ח בחודש.
אתה בטוח, ערן, לגבי פליקארד וביט?
אם כן- באיזה פליקארד מדובר? יש לי פליקארד עסקי שזה שדרוג של הרגיל – אתה יודע אם זה תופס גם בו עד אותה תקרה?
ותודה ליאור – דרך מעניינת להשוואה בין צבירה מכרטיסי אשראי למועדוני תעופה שונים!
דרך אגב, אפרופו מולטי-פלטינום המוכר והפופולרי של לאומי קארד: הם ביטלו לפני כמה חודשים את קונספט ה״מולטי״ וכעת כל הכרטיסים מזכים נקודות אלעל ביחס של 1:700, פרט ללקוחות שמקבלים הטבה של 1:350 או אפילו 1:250. כרגיל, הכל עניין של משא ומתן, אבל יתכן שמאז השינוי זה כבר קשה יותר…
אני גם מחזיק בפליי קארד העסקי ואני מקבל נקודות כשמעביר בביט (חישבתי כשהעברתי יותר מ 1000 שח).
המגבלה של ה 5000 היא לא של פליי קארד אלא של ביט. כמו כן, מקסימום 1500 שח בהעברה.
כלומר במקסימום תקבל עוד 20 נקודות בחודש אם תעביר 5000 שח (בארבע העברות שונות)
מיד מעביר!
ארן , מה שכתבת שאפשר לקבל נקודות בביט על העברת כספים בכרטיס פליי קארד, זה תלוי איזה פליי קארד יש לך.
בכרטיס פליי קארד של 'ויזה' – לאומי מאוקטובר כמדומני לא צוברים נקודות על העברת כספים בביט ודומיו.
בכרטיס פליי קארד של 'דיינרס' – כאל , כן צוברים נקודות [ מניסיון, באפליקציה ביט. לא יודע לגבי פיי – בוקס ].
וכן, ההגבלה של 5k ש"ח היא של ביט ולא של פליי קארד ויזה/דיינרס.
מה שכן תוכל לבדוק – בביט יש אופציה של העברה קבוציתי של עד 50kבחודש. אולי שם אפשר להסתדר על העברה גבוהה יותר בחודש, לא ניסיתי . תעדכן אם ניסית.
קבוצה יכולה לקבל, בביט, עד 50 אלף, אבל יכולה לבקש מכל משתתף עד 1500 שח. יש גם את המגבלה החודשית להעברה של עד 5000 ש,ח, אז אני מניח שלפתוח מספר קבוצות לא יעזור.
אבל עם ביט מזכים בנקודוס בפליי קארד דיינרס, למה שפייסוקס לא יזכו גם?
אתם בטוחים שגרסת הדיינרס עובד עם ביט? כי עד לא מזמן כל כרטיס למעט דיינרס עבד עם ביט (בדיוק כמו שאמקס לא עובד עם פייבוקס או פפר) – הכול תלוי בבנק שהקים את האפליקציה והאינטרסים שלו (הופעלים = ביט = אמקס כן, לעומת פפר = לאומי = אמקס לא; פייבוקס = דיסקונט/כאל = דיינרס כן, אמקס לא, וכו').
תודה.
כן- בימים האחרונים העברתי בביט וחייבתי את הדיינרס.
אם מישהו יודע עם חיוב בדיינרס בפייבוקס יזכה בנקודות – אנא עדכנו.
מיליון אחוז, ארז? באתר של ביט עצמו כתוב: אפשר להעביר כסף באמצעות כרטיס אשראי (למעט דיינרס כרגע) או כרטיס חיוב ישראלי
וכך בדיוק הייתה החוויה שלי כשהיה לי כרטיס של דיינרס לפני פחות משנה.
מליון אחוז ושניים. הדיינרס שלי כבר חוייב, והכספים התקבלו בחשבון הנמען.
מה שעוד לא ראיתי, זה את תבירת הנקודות, אבל זה יחכה לתחילת החודש הבא…
בשורות משמחות:
העברות כספים באמצעות ביט וגם(!) באמצעות פייבוקס מזכות בנקודות אלעל ביחס של 1:250 כשמחייבים את הדיינרס העסקי של אלעל / פליי קארד ביזנס.
ניתן להעביר בחודש קלנדרי עד 5000 ש״ח בביט, ועד 7500 ש״ח בפייבוקס, ולהנות מצבירה של עד 50 נקודות אלעל.
בעצם, במחזור האשראי הראשון ניתן בד״כ לחייב סכום כפול מכך, בהנחה שמועד חיוב האשראי אינו ממש בתחילת החודש הקלנדרי הבא.
תודה על העדכון!
שאלה נוספת (:
האם בטיסת בונוס אתה צובר נקודות לסטטוס?
לדוגמה האם בטיסת בונוס עם בריטיש במחלקת עסקים אני מקבל tier בהתאם?
טיסות בונוס לא מקנות כלום .לפחות לא בבריטיש.
לא. אין קרדיט לסטטוס בכלל.
זה נכון לכל מועדוני התעופה.
מצד שני בחלק (רוב?) מועדוני המלונות לילות בונוס כן נספרים לסטטוס
נכון מאוד.
ליאור או מישהו פה התנסה בשימוש בכרטיס PAYONEER? קראתי שאין עמלות לחיובים במטבעות זרים פרט לדולר. תהיתי אם מישהו טייל איתו קצת והתרשם לטובה ממנו ואם כל מה שמובטח מקוים. אמנם אין פה נקודות ומיילים אבל זה יכול לחסוך בטיולים שלא בארה"ב, חשבתי להשתמש בו לטיולים במזרח ואוסטרליה.
לא מכיר…
ממליץ לאלו שמחפשים טיסות לקיץ למזרח על טיסות של היינאן איירלינס בתאריכים 2,4,7 לאוגוסט
המחירים מתחילים ב499 דולר לרגל השקת הקו
לגואנזו.
(ממליץ מאוד על החברה מנסיון אישי מוצלח מאוד).
תודה על הטיפ!
עד סוף החודש 15,000 מיילים למי שמזמין כרטיס miles & more בויזה כאל.
7,500 בהזמנה ועוד 7500 בקניות של 1500 ש״ח בחודש בשלושת החודשים הראשונים.
https://www.cal-online.co.il/cards/milesnmore
מעניין, תודה.
אפשר להצטרף ולבטל אחרי 3 חודשים?
15k מיילים בשביל 45 ש"ח זה לא רע…
אם אתה עושה שימוש בכרטיס מעל 1750 ש״ח הדמי שימוש יורדים ל-9.90, אז זה יותר שווה.
ארן, אני חושב שאתה טועה.
שימוש מעל 1750 שח בחודש *לא* מוריד את הדמי שימוש בחודש בכרטיסים המשוייכים למועדוני תעופה.
מעתיק לפה את המלל מאתר כאל – " (2) לא יינתנו הנחות בגין מחזור לכרטיסים המשוייכים למועדוני תעופה "
תראה את זה רשום מתחת הטבלאות – https://www.cal-online.co.il/more/amlot/
חיים,
לאחר שיחה עם הנציג, וגם באתר בעת ההזמנה, דמי הכרטיס הם כאלו.
ל-M&M זהב דמי כרטיס חודשיים של 14.9 לאחר חיוב של 1750 יורד ל-9.9 ובחיוס של 5000 בחודש ללא דמי כרטיס
ל-M&M פלטינה דמי כרטיס חודשיים של 19.9 לאחר חיוב של 3000 יורד ל-15.9 ובחיוס של 5000 בחודש ללא דמי כרטיס
כמו שכתוב בעמלות זה תופס גם לכרטיס miles & more, כנראה זה נועד להרחיק אנשים מלהןציא סתם את הכרטיס
ערן , תודה על העדכון .
יש לי את הכרטיס פלטינום שלהם ,וגם בחוברת המצורפת רשום שאין הטבת דמי כרטיס בהתאם לסכום הגיהוצים החודשי . ככה שזה די מוזר מה שהנציג אמר . אבל אם הוא אמר , כנראה הוא יודע . אני יבדוק בחשבונית החודשית אם אכן אני מזוכה על הדמי כרטיס .
בעקרון – כן, אפשר.
אבל קרא היטב את האותיות הקטנות של הכרטיס. בדוק שאין איזו תנייה שקובעת שאם הכרטיס מבוטל נגיד בתוך חצי שנה או שנה מיום הוצאתו אז הבונוס, במלואו או בחלקו, מבוטל גם כן.
זאת ועוד, ניתן במו״מ לבטל או להוזיל את דמי השימוש החודשיים. לא בטוח שיסכימו ולא בטוח שזה בכלל פתוח לדיון עבור כל לקוח אבל ברמת העקרון זה נתון למו״מ בכרטיס הזה.
מה דעתך על Asiana airlines? ובפרט, על מחלקת העסקים שלהם?
אנחנו מתכננים נסיעה לדרום קוריאה ומקווים להזמין את הכרטיסים במיילים של יונייטד, ואין הרבה אופציות סבירות שלא כוללות אותם
אסיאנה היא אחת מחברות התעופה הטובות באסיה, כאמירה כללית, אבל מחלקת העסקים שלה היא בגדול hit-and-miss. או, אם לדייק, אין אחידות במוצר הקשה במטוסי החברה אבל השירות תמיד טוב.
ברבים ממטוסי החברה יש מחלקת עסקים עם קונפיגרציית מושבים 1x2x1 ובמטוסים אלו מחלקת העסקים נוחה מאוד. אבל יש מטוסים, ובפרט ה-A330, בהם יש שישה מושבים בשורה במחלקת העסקים וזה כמובן פחות מפנק (אם כי לא נורא לזוג).
באופן מעניין בדיוק השבוע הזמנתי כרטיס בונוס הכולל שתי טיסות של אסיאנה במחלקת העסקים.
תודה רבה!! 🙂
היי,
האם כנוסע מזדמן יש טעם להחזיק (או לנסות להשיג) מיילים של חברות שונות מאותה ברית?
ספציפית, אני חבר במיילג' פלוס של יונייטד (סילבר, בקרוב גולד), עם כמה עשרות אלפי מיילים. האם כדאי לנסות להגדיל את כמות המיילים שלי בM&M? קשה לי להאמין שאגיע לכמות שתספיק לכרטיס בונוס דרך M&M, אבל אולי תהיה אפשרות להמיר אותם למועדון אחר?
תודה.
לא ניתן להעביר נקודות בין מועדוני תעופה (למעט בקבוצת IAG, אבל זה החריג היחיד). זו אחת הסיבות שעדיף לנוסע מזדמן להתמקד במועדון תעופה אחד בכל ברית ולא יותר.
אבל למה אתה מאמין שלא תוכל להגיע לכרטיס בונוס במועדון M&M? מספיק שתוציא את כרטיס האשראי של המועדון כאן בישראל, המשווק ע״י כאל, ותוכל להגדיל את היתרה ביותר מ-15,000 מיילים. כלומר, כשיש אפשרות נוחה להגדלת היתרה בצורה מהירה ומשמעותית אז לפעמים כדאי לנצל אותה אפילו אם מטפחים יתרה גם במועדון תעופה אחר באותה ברית.
איזה כרטיס אשראי משווק בארץ שמקושר למועדון M&M?
ויזה כאל
https://www.cal-online.co.il/cards/milesnmore
כאל משווקת בישראל כרטיס ממותג של המועדון שמגיע מסוג גולד או פלטינום.
אין לי את הניסיון שיש לליאור, אבל נראה לי שכרטיס בונוס ביונייטד יעניק ערך גבוה יותר מאשר ב-m&m. בעיקר בגלל היטל הדלק שמייקר את הכרטיס של m&m.
כאמירה כללית זה נכון. לכן מיילים של יונייטד שווים קצת יותר ממיילים של לופטהנזה. אבל יש גם אפשרויות מימוש אטרקטיביות למדי למיילים של לופטהנזה – ולפעמים בלי היטל-דלק בכלל (למשל בטיסות של יונייטד, או לפחות רובן המכריע).
מה הפעילות המינימלית שיש לבצע כדי למנוע מחיקת נקודות? נניח עבור אמריקן ועבור יונייטד
מייל אחד, שנכנס או יוצא, זה בגדר ׳פעילות׳. כל פעילות מאפסת את השעון ל-18 חודשים (במקרה של שני המועדונים לעיל).
השיטה הכי פשוטה (אם כי לא הכי זולה) למנוע ממיילים לפוג ביונייטד ואמריקן היא לתרום 500 מיילים לעמותה מהרשימה (אני תמיד בחרתי באגודה למלחמה בסרטן האמריקאית).
היי ליאור,
האם הוספת כרטיסים של מועדוני תעופה ל-Account שלי ב-Kayak, יכול איכשהו להשפיע על התוצאות שאני מקבל כאשר אני מחפש טיסות, בדגש על מחירי הטיסות?
לא שידוע לי. נשמע לי מאוד לא סביר.
האם העברה בביט מזכה בנקודות בדיינרס/הנוסע המתמיד?