בשנים האחרונות קשה יותר להרוויח נקודות ומיילים מטיסות. מועדוני תעופה רבים עברו שינוי דרסטי וכעת הקרדיט שניתן על כרטיסים זולות נמוך משמעותית מבעבר. האם כל זה צריך להשפיע על הרגלי מימוש הנקודות והמיילים של הנוסע החסכן?


מועדוני תעופה רבים (FlyingBlue, AAdvantage, MileagePlus, Miles&More…) עברו משיטת צבירת נקודות המבוססת מרחק לשיטת צבירת נקודות המבוססת עלות הכרטיס לפני מס. גם מועדוני תעופה שעדיין משתמשים בשיטה הישנה נותנים קרדיט נמוך יותר לכרטיסים מוזלים. לופטהנזה, לדוגמה, מציעה כרטיסים מוזלים לארה״ב שעולים מעל 1,000$ ולא מאפשרים צבירת קרדיט כלשהו במועדוני תעופה רבים (לסטטוס ולמימוש).

מצד שני, עולם התעופה השתנה אף הוא ונהיה תחרותי יותר מבחינת מחירי השוק. אני, החסכן, כבר טסתי פעמיים לאירופה  במחיר של טיסה לאילת והייתי מרוצה מאוד מעצמי. אפילו טיסות ליעדים היקרים ביותר בצפוןאמריקה השתנו, גם אלה ש-WOW  עדיין לא טסה אליהם. אם מזמינים מספר חודשים מראש, ובפרט בעונת החורף, ניתן יהיה למצוא כרטיס הלוך/חזור במחלקת התיירים ליעד בארה"ב או קנדה שמחירו מתחת ל-1,000$, ובמקרים רבים הרבה פחות, במקום להשתמש לדוגמה ב-85,000 מיילים של מועדון MileagePlus (ולהוסיף עוד בערך 100$ במסים). המשמעות היא שערכם של המיילים של יונייטד במקרה זה יהיה קצת מעל סנט למייל ולא יותר. לא נשכח שזמינות מושבי בונוס היא מוגבלת בעוד כרטיס בכסף יאפשר לנו לבחור כמעט כל תאריך שנרצה, ובנוסף כרטיס בכסף יאפשר לנו לצבור קרדיט.

מצב זה יוצר דילמה לא פשוטה לחסכן: האם יינצל נקודות בצורה שתיתן תמורה נמוכה יחסית (חטא בל ייסלח שרק לתת לנקודות לפוג גרוע ממנו)? האם יישנה הרגליו וייפרגן לעצמו בטיסה במחלקת יוקרה, לדוגמה ב-170,000 מיילים במקום ב-85,000 מיילים? אולי בכלל יוותר על כרטיס בונוס לארה״ב ויישתמש במיילים כדי לטוס בטיסה הישירה של אייראינדיה לדלהי, מעל ערב הסעודית, במחיר מציאה של 45,000 מיילים הלוך/חזור? (אני והמעיים שלי עדיין קצת חוששים מהודו לאחר החוויות מהביקור האחרון שם לפני כ-20 שנה).

(למחשבון כרטיסי הבונוס של המועדון של יונייטדלחצו כאן)

אז מה יעשה החסכן עם עשרות או מאות אלפי המיילים שחסך בעמל רב במשך השנים ומנע את תפוגתם בעמל רב אף יותר ע"י קניית אביזרים לסלולארי ב-EBay דרך הפורטלים של המועדונים?

הנה כמה רעיונות

  • עזרה למשפחה. לשמחתי יש לי הרבה אחיינים (זה מזכיר את דונלד דק אבל זו האמת) ולכולם אהבה אדירה לטיולים ומחסור קבוע בכסף. הם אמנם מוכנים לטוס בחברות תעופה קירגיזיות שגורמות ל-UP זכרה לברכה להראות כמו קתאי פסיפיק אבל מדי פעם הם זקוקים לטיסה בכיווןאחד, שעלולה להיות יקרה מאוד בכסף, והנקודות שלי חוסכות להם הון.
    – – –
  • הוספת אפשרויות. אני לרוב מוגבל מאוד בתאריכי הנסיעה שלי לחופשות וחופשותיי בדר״כ קצרות ודי אינטנסיביות. לפעמים אני מוצא טיסת הלוך מתאימה בחברת לואוקוסט כמו איזיג׳ט אבל אין טיסת חזור מתאימה ואני נדרש לכרטיס בכיווןאחד. במקרה כזה הנקודות שלי במועדוני התעופה השונים מאפשרות לי לרכוש כרטיסים בכיווןאחד בעלות סבירה.

מה המסר? גם אם אתם חסכנים, ולא מתכננים לטוס במחלקות היוקרה, יש לכם עדיין סיבה לשמור את הנקודות והמיילים של מועוני תעופה כמו Executive Club ו-MileagePlus לטיסות בכיווןאחד בחברות התעופה הרלוונטיות או כדי לעזור לבנימשפחה וחברים. יום יבוא ואתם (או אחייניכם) תודו לי.

החסכן.

16 תגובות

  1. תומר

    מזל טוב לפוסט הראשון.
    אופציה נוספת שלא ציינת היא מכירה של הנקודות (חוקי או לא חוקי זה כבר דיון אחר)

    הגב
  2. hemedr

    בקיצור אם אין אחיינים אז להמשיך לשמור את המיילים לשדרוגים או טיסות מחלקת עסקים פעם בכמה שנים….

    הגב
    • החסכן

      או לטוס למקומות שכדאי לטוס אליהם בנקודות כי פשוט אין או כמעט אין טיסות זולות – למשל מאוריציוס או סרי -לנקה

      הגב
  3. מגהץ קיטור

    שאלת תם/קיטבג:
    אפשר להעביר נק׳ לקרובים בלי מגבלות (אני באמת לא מבין בזה)?

    הגב
    • גיא

      מניח שהכוונה הייתה פשוט לקנות עבורם ישר כרטיס עם הנקודות

      הגב
      • מגהץ קיטור

        כלומר אפשרות לקנות כרטיס לא על שמי עם נק׳ שצברתי?

    • Lior @ FlyingOut

      יש מספר מועדוני תעופה שמאפשרים העברת נקודות בין בני-משפחה או יצירת חשבון משפחתי אחד, אבל, הכוונה בפוסט הייתה לרכישת כרטיסי בונוס עבור בני-המשפחה ללא צורך בהעברת נקודות. את זה כל המועדונים מאפשרים.

      הגב
      • מגהץ קיטור

        תודה, ליאור.
        אלו מועדונים מאפשרים העברת נק׳ בין בני מש׳ או יצירת ח-ן משפחתי משותף?

      • Lior @ FlyingOut

        במידה כזאת או אחרת המועדונים של בריטיש, קוריאן, אסיאנה, אתיהאד, לופטהנזה, פינאייר…

  4. יי

    השאלה הגדולה היא איך השינוי במדיניות צבירת המיילים משפיע על הצבירה יותר מאשר על המימוש של נוסעים חסכנים. איפה לצבור ואיך, זו השאלה, לממש כבר נמצא מימוש.
    שמח על צירוף החסכן לצוות הכתיבה, הוא משלים את ליאור בצורה נהדרת לליאור בכל הנוגע לעולם המיילים

    הגב
    • החסכן

      שאלת שאלה מצוינת, שכנראה צריך להקדיש לה פוסט משלה.
      יש לזכור שגם אם רוב החברות נותנת קרדיט במיילים לפי מחיר הכרטיס בטיסות שלהן עצמן, הן עדיין נותנות קרדיט לפי מרחק הטיסה בטיסות של שותפות שלהן לברית. אצלי זה יוצר מצב פרדוקסאלי שמבחינת צבירת המיילים של יונייטד עדיף לי לטוס בלופטהנזה ולקרדט ליונייטד מאשר לטוס ביונייטד לאותו יעד, כלומר שינוי המדיניות גורם לי לטוס בחברה אחרת…
      לפיכך, כנראה שעדיף לבחור תוכנית אחת בברית ולקרדט הכל אליה. רצוי שזו תהיה תכנית יחסית נדיבה מבחינת מה שהיא נותנת לטסים בחברות שמתכוונים לטוס איתן – למשל ב- star alliance התוכנית של סינגפור Krisflyer נותנת קרדיט מלא על הרבה טיסות שיונייטד נותנת עליהן 0 קרדיט ואייר קנדה נותנת רבע.

      הגב
      • hemedr

        עכשיו סיקרנת אותי על האופציה של סינגפור, אשמח לקרוא פוסט מורחב בנושא בקרוב 🙂

השאר תגובה