הפוסט הזה הוא המשכו של פוסט שפרסמתי לפני כחצי שנה בכותרת דומה. בפוסט ההוא הצגתי חמישה כרטיסי בונוס אטרקטיבייםוהיום אציג חמישה נוספים, שעושים שימוש בנקודות של ארבעה מועדוני תעופה.

לקריאת הפוסט שפרסמתי בתחילת אפריל – לחצו כאן.


(1) תתהיבשת ההודית עם מיילים של לופטהנזה

יעדים לדוגמה: המלדיביים (MLE), סרילנקה (קולומבו, CMB) ונפאל (קטמנדו, KTM)

כיווןאחד במחלקת התייריים: החל מ-15,000 מיילים

כיווןאחד במחלקת העסקים: החל מ-27,000 מיילים

חברות תעופה אפשריות: אתיופיאו איירליינס ואייר אינדיה

Maldives

מועדון Miles&More הוא אחד הנוחים עבור הנוסע הישראלי משום שהוא מקטלג את ישראל כחלק מאזור המזרח התיכון אבל מאפשר לחברי מועדון המתגוררים בישראל להנות מכרטיסי בונוס ׳במחירי אירופה׳ כשהם יוצאים מישראל. משום מה מנוע החיפוש באתר המועדון מאפשר לבחור רק טיסות של אתיופיאן בין ישראל למדינות בתתהיבשת ההודית אבל להערכתי מדובר בתקלה/מגבלה ובפועל ניתן לבחור גם בטיסות של חברות תעופה אחרות (בהזמנה דרך מוקד שירות הלקוחות של המועדון). החדשות הטובות הן שאתיופיאן לא גובה היטלדלק כך שהתוספת הכספית לצד המיילים תהיה נמוכה למדי. בכל מקרה מדובר בעסקה מעולה.

למחשבון כרטיסי הבונוס של המועדוןלחצו כאן.

(2) החוף המזרחי של ארה״ב עם אוויוס של איבריה

יעדים לדוגמה: ניויורק קנדי (JFK), שיקגו אוה׳רה (ORD) ומיאמי (MIA).

כיווןאחד במחלקת התיירים: החל מ-28,000 אוויוס

כיווןאחד במחלקת העסקים: החל מ-55,250 אוויוס

חברות תעופה אפשריות: איבריה

Iberia International Business Class Seat

מועדון התעופה של איבריה, IberiaPlus, הוא בהחלט לא מועדון תעופה מוביל ואני לא ממליץ להשתמש בו כמועדון תעופה עיקרי בברית וואןוורלד. אבלהנקודות שלו שימושיות למדי לכרטיסי בונוס בטיסות של איבריה עצמה ובפרט בתאריכי אוףפיק (בערך חצי מהשנה, בתפזורת). בתאריכי פיק העלויות לעיל יהיו 32,500 אוויוס ו-81,250 אוויוס בהתאמה. מכיוון שמחירי כרטיסי הבונוס מבוססים מרחקטיסה אפשר למצוא גם עסקאות טובות נוספות ליעדים בדרוםאפריקה, אסיה ודרוםאמריקה. איבריה גם גובה היטלדלק יחסית נמוך בכרטיסי הבונוס שלה, בניגוד לאחותה הגדולה בריטיש, כך שהתוספת הכספית לא תהיה גבוהה מדי.

למידע נוסף ועלויות כרטיסי בונוס במועדון של איבריהלחצו כאן.

(3) אפריקה עם מיילים של לופטהנזה

יעדים לדוגמה: דרוםאפריקה (קייפטאון, CPT) ומאוריציוס (פור לואי, MRU).

כיווןאחד במחלקת התיירים: 20,000 מיילים

כיווןאחד במחלקת העסקים: 35,000 מיילים

חברות תעופה אפשריות: אתיופיאן וסאות׳ אפריקן

TLV-JNB using M&M Miles

עוד מימוש אטרקטיבי למיילים של לופטהנזהוגם במקרה הזה קונקשיין באירופה אינו אפשרי (למרבה הצער). חשוב להדגיש שכרטיסים בכסף לדרוםאפריקה בדר״כ לא יקרים, ובפרט בטיסות של אתיופיאן, כך שמימוש מיילים לכרטיס בונוס במחלקת התיירים למדינה זו בפרט הוא בדר״כ רעיון רע מאוד. לעומת זאת כרטיס בונוס במחלקת העסקים יכול להיות כדאי מאוד כי לרוב כרטיסים בכסף במחלקת העסקים עולים מעל 1500$ בין ישראל לדרוםאפריקה ומעל ל-2000$ ליעדים שונים בחלקה הדרומי של אפריקה.

לחיפוש היעדים השונים של ברית סטאר באפריקהלחצו כאן.

(4) הוואי עם מיילים של אוויאנקה

כיווןאחד במחלקת התיירים: 50,000 מיילים

כיווןאחד במחלקת העסקים: 84,000 מיילים

חברות תעופה אפשריות: סוויס, אוסטריאן, לופטהנזה, יונייטד ועוד

Hawaii Sunset

לכאורה נדרשת יתרה גבוהה למדי של מיילים לכרטיסי הבונוס האלו, ובפרט בהשוואה לשאר הכרטיסים שאני מציג כאן בפוסט, אך יש לזכור שמועדון LifeMiles מוכר מיילים באופן שיגרתי במחירים די נמוכים (החל מ-13.75$ ל-1,000) כך שאפשר בקלות להשלים חוסרים בהתאם לצורך או פשוט לרכוש ישירות את כל יתרת המיילים הדרושה במחיר הוגן. מי שרוצה לחסוך עוד יכול ׳לדלג לאירופה׳, בכרטיס זול בכסף, ולהתחיל משם את כרטיס הבונוס. העלות אז תהיה 35,000 מיילים ו-72,000 מיילים בהתאמה.

לטבלת המימוש של אוויאנקהלחצו כאן.

(5) הונגקונג עם מיילים של אלסקה

כיווןאחד במחלקת התיירים: 22,500 מיילים

כיווןאחד במחלקת פרימיום: 25,000 מיילים

כיווןאחד במחלקת העסקים: 30,000 מיילים

חברות תעופה אפשריות: קתאי פסיפיק

cathay-pacific-a350-premium-economy

מימוש מצוין למיילים של מועדון MileagePlan ובפרט לאור העובדה שמדובר באחת מחברות התעופה הטובות בעולם שמפעילה בקו את המטוס החדיש ביותר בצי שלה (איירבאס A350-900 ובקרוב A350-1000). כמובן שאין הגיון אמיתי במימוש מיילים לטיסה במחלקת התיירים כי בתוספת קטנה של 2,500 מיילים לכיוון בלבד ניתן לשדרג למחלקת הפרימיום (יש זמינות גבוהה יותר למושבים במחלקה זו לעומת מחלקת העסקים). אין היטלדלק על כרטיסי בונוס אלו, בינתיים, והמסים לכרטיס הלוך/חזור מסתכמים באזור ה-70$ בלבד. כדאי!

למחשבון כרטיסי הבונוס במועדון של אלסקהלחצו כאן.

18 תגובות

  1. אלעד

    תודה על הפוסט ליאור.
    בפועל קשה עד בלתי אפשרי להשיג דרך איבריה לארהב (בעיקר ניו יורק) בביזנס. כנראה הקשו זאת לאור המבצע של איבריה לפני כמה חודשים. וגם- רוב הטיסות דרך מדריד, ולונדון (2 עצירות).

    הגב
    • Michael

      היי אלעד דווקא אני נסעתי לניו יורק בזכות המבצע שאתה מזכיר. יש טיסות אבל זה לרוב רק 2-3 חודשים לפני וזה גם לא כל כך משתנה…

      הגב
  2. EW

    שאלה של מתחילים: במאמר נתת כמה דוגמאות לניצול של מיילים של לופטנזה ואוויאנקה (חברות בסטאר). אם יש לי מיילים באג'ייאן, האם אני יכול להזמין את הטיסות איתם? באותה זמינות? ובאותה דרך?
    עבור חלק מהיעדים אג'ייאן נראת מאוד תחרותית במיילים – https://en.aegeanair.com/milesandbonus/how-to-spend/all-airlines/#star-alliance

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      המועדון של איג׳יאן מצוין והמיילים שלו שווים הרבה בזכות טבלאות מימוש נוחות מאוד. בפרט לנוסעים ישראלים כי ישראל מקוטלגת כחלק מאירופה.

      אכן ניתן להשתמש במיילים של איג׳יאן כדי להזמין מושבים בטיסות של כל חברת תעופה בברית סטאר בהתאם לזמינות. אותה זמינות, לרוב, ניתנת לכל המועדונים השותפים של הברית אבל חברות תעופה רבות נותנות זמינות גבוהה יותר בטיסותיהן למועדון התעופה שלהן.

      הגב
  3. Zod

    לגבי איבריה – האם יש מצב שיותר משתלם להזמין כרטיס בונוס ללונדון (או אירופה בכלל) מתל אביב איתם בהשוואה להזמנה מחשבון נוסע מתמיד בבריטיש?

    הגב
  4. ישראל

    היי

    תודה על הרעיונות.

    ניסיתי לחפש כרטיס בביזנס ללונדון עם איבריה,
    אבל הוא נותן לי כל פעם להזין יום אחד בחיפוש,

    יש דרך לחפש עם הסתכלות של שבוע ומעלה כל פעם ?

    תודה

    הגב
  5. chaim

    מישהו אולי מכיר אופציות מימוש נוספות לכ 20k מיילים של לופטנזה?!

    בדגש על יעדים במזרח.
    תודה!

    הגב
  6. al

    האם יש יתרון למימוש של אוויוס אמצעות איבריה לעומת בריטיש לטיסות של שאר החברות בוואן וואלד?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      טבלאות המימוש של המועדונים שונות אז בהחלט אפשר למצוא דוגמאות לכרטיסי בונוס שיהיה זול יותר לרכוש דרך המועדון של איבריה. מכיוון שניתן להעביר בחופשיות ובחינם אוויוס בין המועדונים אז באמת העצה הטובה היא תמיד לבדוק ולהשוות.

      משזה נאמר, אין ספק שהמועדון הבריטי מתקדם יותר, נוח יותר לשימוש, מציע אתר פונקציונלי יותר ושירות לקוחות איכותי הרבה יותר. המועדון של איבריה זוכה לביקורות שליליות מאוד מקיר לקיר מבחינת ה-IT ומבחינת שירות הלקוחות, אז כדאי להימנע ממנו היכן שאפשר.

      הגב
  7. אפי

    אתם כל הזמן מזכירים את אלסקה, איך נוסע ישראלי יכול לצבור נק בחברה הזו שטסה בעצם בעיקר בארהב ואלסקה הרי רוב הטיסות שלנו זה פחות ביעדים שלה

    הגב
  8. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    אני יכול לממש מיילים שצרבתי נניח בבריטיש דרך אלסקן ביחס המרה משופר? או שמראש אם אני טס נניח עם בריטיש אני משייך הנקודותלאלסקן. מה היתרון הגדול יחס ההמרה? וגם השופתפות שלה עם AF/KLM הסתיימה

    פטנט אחר בריטיש זה לעשות חשבון ב On Business שמשמעותו צבירת נק' כפילה והמימוש הוא כמעט תמיד אפשרי

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      כל טיסה אתה יכול לקרדט למועדון תעופה אחד שאיתו יש לחברת התעופה הסכם. טיסה של בריטיש, לדוגמה, ניתן לקרדט למועדון של אלסקה ולהפך (לא תמיד זה דו-כיווני ככה). ברגע שיש לך נקודות של מועדון X אתה יכול לממש אותן בהתאם לטבלאות המימוש של אותו מועדון ולא יכול להעביר אותן למועדון Y (למעט המקרה החריג של מועדוני התעופה בקבוצת IAG). כלומר, אם צברת מיילים של אלסקה אז לטבלאות המימוש של בריטיש אין משמעות יותר.

      טבלאות המימוש של אלסקה נחשבות נוחות מאוד ויש בהן הרבה כרטיסי בונוס אטרקטיביים מאוד. כך, לדוגמה, כרטיס הלוך/חזור מישראל לארה״ב דרך הונג-קונג בעלות של 125,000 מיילים בלבד במחלקת העסקים הנהדרת של קתאי (עם אפשרות לעצור בהונג-קונג לכמה זמן שרוצים).

      – – –

      אתה צודק לגבי OnBusiness. אני לא מתיחס למועדון הזה בבלוג משום שהוא אינו רלוונטי לרוב המוחלט של הקוראים והוא פועל באופן שונה ממועדון אקזקיוטיב קלאב (עם יתרונות וחסרונות, ורצוי להבין אותם). צבירת הנקודות איטית יותר באופן יחסי ובמימוש שלהן יש יתרונות אבל גם חסרונות מול אוויוס.

      הגב
  9. רוני

    האם באותו מחיר עם המיילים של אלסקה אפשר להמשיך במחלקת העסקים מהונג קונג לבנגקוק

    הגב

השאר תגובה