המסורת החדשה-יחסית של ׳שלישי של שאלות׳ התגלתה כמוצלחת ביותר ואני ממשיך לקבל מכם פידבקים חיוביים ופניות רבות גם במייל. בכל שבוע הפוסט של יום שלישי זוכה לעשרות תגובות עם שאלות קטנות כגדולות – אז תודה לכל מי שמגיב ומפתח את הדיון. לבינתיים, כל עוד אין פורומים כאן באתר, המסורת תישמר.
ועכשיו תורכם…
הגיבו לפוסט הזה ושתפו אותי ואת שאר הקוראים בכל שאלה, תהייה, התלבטות, הערה, רעיון, ביקורת וכל דבר אחר בתחום הנסיעות.
(ניתן לפרסם שאלות בצורה אנונימית לחלוטין. אם תציינו את כתובת המייל שלכם תוכלו לקבל התראות על תגובות וכו׳ אבל כתובת המייל לא תפורסם).
היי ליאור, יש איזושהי דרך לצהור נקודות משהייה במלון מרשת Four Seasons?
בקצרה – לא.
לרשת יש כבר שנים תוכנית נאמנות ׳סגורה׳ בשם By Invitation, שמיועדת לאורחים תכופים במלונות הרשת והרישום נעשה ביוזמנת המלונות ולא פתוח לכל אחד, אבל גם בתוכנית הזאת אין ממש צבירת נקודות וכו׳ אלא צבירת הטבות והכרה באורח.
מה שכן, ערוץ ההזמנה שבו תשתמש יכול להוזיל את המחיר ו/או לספק לך הטבות נוספות ולכן לא תמיד כדאי לבצע את ההזמנה ישירות באתר הרשת. מרבית המלונות של הרשת שותפים בתוכניות של וירטואוזו ו-FHR, בתור התחלה, אך לרשת יש גם תוכנית בשם Preferred Partner שמאפשרת לסוכנים מורשים להנות מתעריפים מוזלים ו/או הטבות מסוימות.
אתה כמובן יכול גם לבצע את ההזמנה דרך אתרי הזמנות כמו הוטלס.קום ואז להשיג קאשבק או צבירת נקודות.
היי ליאור,
יש דרך להגיע לסטטוס במועדון של יונייטד גם ללא טיסות לארה"ב?
בעבר היה לי סטטוס אצלם, אך כמה שנים של חוסר שימוש, והסטטוס אבד. כעת יש לי כמעט מספיק מיילים לסטטוס סילבר, (ויהיו עוד בקרוב אני מאמין) אך רוב הטיסות שלי כרגע לאירופה.
כדי לקבל סטטוס גבוה במועדון של יונייטד חובה לטוס לפחות ארבעה קטעי טיסה בשנה בטיסות המופעלות ע״י יונייטד וחברות-הבת שלה. זה תנאי סף ואני לא מכיר דרך לעקוף אותו. החדשות הטובות הן שנסיעה אחת לארה״ב יכולה לסגור את הפינה הזאת, ויש כרטיסים זולים למדי של יונייטד מאירופה לארה״ב (כך שניתן לעשות ׳נסטינג׳ לחופשה קצרה בארה״ב במסגרת נסיעת עבודה לאירופה). ברור לי שזה לא אידיאלי אבל זה המצב.
הנה ציטוט מהאתר של יונייטד:
To be eligible to qualify for any Premier level, you must fly a minimum of four paid flight segments on flights operated by United and/or United Express during a calendar year. Basic Economy (N) purchases do not count toward the four segment minimum.
היי ליאור,
לאחרונה יצא לי שוב לעבור בדוחא (למעשה שורות אלו נכתבות תוך כדי טיסת qr ) ולא יכולתי שלא לתהות.
השדה ענק, ועושה רושם שכל פעם שאני מגיע אליו הוא כמעט וריק מנוסעים.
שמתי לב גם שאין כמעט מטוסים זרים בשדה מלבד של qr. האם בגלל שיש להם רשת כזאת גדולה של יעדים הם אינם צריכים חברות זרות שיטוסו דרך השדה?
שאלה מעולה.
(א) קטאר אינה יעד תיירותי מוביל והיא יעד עסקי משני בלבד. מהסיבה הזאת חברות תעופה רבות לא מעוניינות לפתוח קו לדוחא ובפרט כשהן צריכות להתחרות עם קטאר איירוויס שהיא חברת תעופה מובילה עם מנכ״ל אקצנזרי וכיסים עמוקים מדי.
(ב) קטאר נמצאת בשנתיים האחרונות במשבר פוליטי חמור וחרם כלכלי אזורי. זה משפיע בצורה משמעותית גם על שוק הטיסות באזור.
(ג) קטאר איירוויס היא לא חברת תעופה גדולה יחסית. שדה הבית שלה, בדוחא (DOH), הוא חדש לגמרי ונועד לשרת את החברה בעשורים הבאים. כלומר, הוא נבנה מראש עם צפי לגידול משמעותי בתנועת הנוסעים במהלך השנים – אך בינתיים הגידול הזה טרם התממש.
לגבי הריק זה תלוי בשעות , בשעות הערב והלילה הוא מאוד עמוס
הי ליאור, תודה על הבלוג הנהדר!
שאלה קשורה בעקיפין.
האם יש פיתרון טוב לסים לסלולרי – הדגש שלי הוא גלישה. אני מוצא את זה מאוד שימושי (תחבורה ציבורית, גוגל טרנסלייט עובד נהדר (או לפחות טוב מספיק) עם סינית, אובר וכו'). כמובן שאני צריך אינטרנט לעבודה וזה טוב שיש לי גיבוי.
בדרך כלל שאני במקום אחד מספיק זמן אני קונה סים מקומי. ולפעמים אני קונה חבילה (או חינם של גולן טלקום) אם זה קצר.
אבל מה קורה כאשר מחליפים מספר יעדים? ואם אין חבילה לשם (לגולן אין גלישה בסינגפור ואין כלום בטאיוואן).
האם נתקלת בפיתרון כלשהו שאפשר לבדוק?
כאמור – מה שאיכפת לי ממנו זו גלישה סלולרית.
אני, כמוך, משתמש בשילוב של חבילות גלישה (לנסיעות מרובות יעדים) וסים מקומי (בדר״כ כשאני ביעד אחד למעלה משבוע). כיום יש לי גם סים של חברת תקשורת צרפתית, FREE, שמאפשר לי גלישה במספר לא מבוטל של מדינות מה שחוסך ממני את הצורך לשלם על חבילת גלישה.
לפעמים סים של מדינה אחת יפעל גם במדינות שכנות – וזה פתרון גם כן.
אני אוהב להשתמש בסים הספרדי שנקרא מונדו של חברת אוראנג- הוא תקף לחודש (כל פעם יש להטעין מחדש) בעלות של 10 יורו ניתן לקבל 6 גיגה – לכל מדינות האיחוד…..יש להם מבצעים גם במחירים מופחתים אבל עם רוחבי פס קטנים
אם גלישה זה מה שמענין אותך אז google-fi זו אופציה מצוינת. במידה ואתה גר בישראל יכול להיות טיפה מורכב להתחיל אבל אחר כך זה טוב לכל החיים (או עד שישנו את התנאים).
יכול טיפה לספר במה מדובר ?
@אורי
גוגל בארה"ב מתפקדת כמו גולן/HOT/רמי לוי וכל הספקים שקונים דקות או שימוש בתשתיות. הם מוכרים חבילות חודשיות שונות שיותר או פחות משתלמים בהתאם לצרכים שלך לשימוש בארה"ב, ברגע שיש לך איתם שירות אין סיבה שהיא תפסיק, חייבים להפעיל למשך יום פעם בחצי שנה. עכשיו מה זה נותן לך בתור ישראלי? אז ככה, גוגל מציעים בתוכנית שלהם חבילת גלישה עם מחיר אחיד לכמעט כל מקום בעולם! $10 למגה, כמובן שזה מעבר לתוכנית שיש לך איתם שתעבוד במחירים מוזלים בעיקר בארה"ב (למרות שהתעריפים לא רעים בחלקים אחרים בעולם), אתה משלם רק ורק את מה שאתה משתמש, לדוגמה נסעתי לניו יורק לפני חודש, הפעלתי שירות ל-7 ימים. בתוכנית החודשית שלי זה $27 לחודש לשיחות/סמס ו20 מגה, הפעלתי בעצירה בהלוך בצרפת לכמה שעות בהם הסתובבתי בעיר בדקתי מייל והשתמשתי באפליקציות לניווט בערך 300mb. בטיסה חזור הייתי בעיקר בשדה תעופה עם ויי פיי כך שלא היה צורך להשתמש בגוגל. שילמתי על הנסיעה פחות מ-$10. אתה כמובן יכול לקרוא ביתר פירוט באתר שלהם.
@Lior
ברמת העיקרון, גוגל מנסים לשווק את זה כאילו שזה ייעודי לפלאפונים שלהם (פיקסל, נקסוס ועוד כמה) בפועל ממה שקראתי ומהנסיון שלי עובד בלי בעיה בכל המכשירים. יכול להיות שבמקומות שאין קליטה טובה, קצת ייפגע אבל בעיירות גדולות הקונצנזוס זה שעובד מצוין. אני נסעתי מספר פעמים עם סמסונג גלקסי ועבד מצוין בניו יורק ובוסטון.
הבעיה זה שלפחות כשאני נרשמתי, ההרשמה הראושנית היתה חייבת להיעשות עם פלאפון של גוגל אחר כך אפשר לשחק עם הסים, אפשר לסדר את זה (עם חבר שיש מכשיר כזה) אבל זה קצת כאב ראש.
תקן אותי אם אני טועה,
Google-fi זה רק למכשירי אנדרואיד, נכון?
אצלנו בחברה שברו על זה את הראש הרבה, חבילות גלישה כל פעם שעובדים טסים (וטסו הרבה) היה מאוד יקר.
בסופו של דבר, עשו מנוי ב Webbing. אתה מקבל ראוטר סלולרי, מתחבר אליו מראש וברגע שאתה מדליק אותו – הוא מתחבר לרשת המקומית ומספק רשת.
מאוד נוח, הבעיה היחידה – אם אתה מסתובב בלי תיק (ארנק וטלפון בכיס) – זה מצריך עוד כיס 🙂
https://www.iamwebbing.com
ומה עם נושא הקרינה ועוד בכיס ?
לצאת למסיבה עם ראוטר ?;)
2 אופציות טובות אם חשוב לך הגלישה ולא חשוב לך להישאר עם המספר הישראלי שלך.
אופציה קלה – גלובל סים של פלאפון. סוג של כרטיס נטען שהיתרה נשארת בתוקף ל 3 שנים וזה תקף לבערך 140 מדינות. 1 גיגה עולה 69 שח, 2 ג'יגה 99 שח, 4 ג'יגה 149 ש"ח. שיחה יוצאת ונכנסת עולה כ 1 שח לדקה. [ אם אני זוכר טוב הסים מגיע טעון ל 10 דקות שיחה וכל הטענה מקבלים 10 דק' שיחה נוספות.]
תראה כאן את כל הפרטים: https://www.pelephone.co.il/digitalsite/heb/abroad/global-sim/
אופציה פחות קלה אבל שווה – הסים הצרפתי שליאור הזכיר של חברת FREE MOBILE יש כמה מסלולים.
1) מסלול של 9 יורו בחודש שכולל 3 ג'יגה גלישה לחודש במספר מדינות וכולל שיחות פנים בערך ב30 מדינות.
2) מסלול של 20 יורו בחודש שכולל 25 גי'גה גלישה בחודש [ 100 ג'יגה בצרפת ] ושיחות פנים בכ 30 מדינות. [ מומלץ!! [ לאחרונה שינו משהו לגבי השיחות פנים ]
כל אחד יכול לעשות את הסים הזה רק תצטרך כתובת בצרפת לשלוח לשם את הסים ולהביא אותו מצרפת.
אם אתה בעיקר באירופה מסתובב תוכל לקנות סים נטען במדינה זולה כמו פולין למשל שסים עולה שם כ 5 יורו ותשתמש בו בשאר מדינות האיחוד [ במקום לקנות באיטליה באיזה 20 יורו ].
[הגבתי פה הודעה יותר מפורטת והיא נמחקה איכשהו, אז אם משהו לא מספיק מובן – אענה בשמחה]
חג שמח
חיים,
איזה סים נטען אפשר לקנות בפולין כמו שהזכרת שתקף לכל מגיעות האיחוד?
תודה,
רובי
בעיקרון זה לא משנה של איזה חברה הסים. זה חוק באיחוד שכל סים עובד בכל מדינות האיחוד. אני בזמנו קניתי בפולין סים של אורנג' ועבד מעולה. תכנס לכל קיוסק תבדוק מה החבילה שמתאימה לך / עם הכי הרבה ג'יגה. אם אתה רוצה את הסים כדי להשתמש בו בכל מדינות האיחוד הייתי ממליץ לקנות של של חברות שיש להם פריסה גדולה כמו וודאפון למשל.
ואין צורך לקנות דווקא בפולין אלא שלרוב במזרח אירופה יותר זול לקנות סים מאשר מערב אירופה.
אגב, אני משתמש בסים הצרפתי ובסים של פלאפון ככה שלא יצא לי בעצמי לעשות את זה. אבל אני יודע שזה עובד מחברים שככה עושים, וגם כי זה החוק 🙂
באופן כללי, צבירת נקודת במועדוני מלונות היא תמיד לשנה (קלנדרית או אחרת) ואחרי שנה הנקודות נמחקות? יש חריג שמאפשר להאריך את משך צבירת הנקודות?
לא. נקודות לא נמחקות כל עוד החשבון נשאר פעיל. מה ש׳מתאפס׳ ב-1 לינואר זה צבירת נקודות הבסיס לטובת סטטוס גבוה – אבל לא נקודות למימוש.
הי ליאור,
לפני כשבוע, הילטון העלו בשקט ובצורה ניכרכרת את עלות הנקודות של הרבה מאוד מלונות ברשת. המפטונים של 10k הפכות לעשרים. 95k שהיה מקסימום הפך ל200k ומעלה. חוץ מהתייחסות אחת של hfp או לוילטי לובי(לא זוכר מי) – לא ראיתי התייחסות לזה.
אפשר כמה מילים על השנמוך הסודי של מועדון הילטון?
צריך להבין לעומק כמה מלונות שינו קטגוריה והאם וכמה שלילי היו השינויים. חשוב לזכור שלקבוצת הילטון יש אלפי מלונות ברחבי העולם כך שאם רק כמה עשרות מהם עלו בקטגוריה אז לא מדובר בשינוי דרמטי עד כדי כך. בכל מקרה, אם יותר מלונות עלו קטגוריה מאשר כאלו שירדו קטגוריה אז כמובן מדובר בשינוי שלילי שמוריד את ערך הנקודות של המועדון. כמה מוריד? שאלה טובה, אבל כנראה לא במידה רבה מדי כי יש מימושים רבים לנקודות של הילטון והמקסימום ללילה נשאר כשהיה (95,000 נקודות, למעט מקרים מיוחדים וחדרי פרימיום).
בנוסף לשיפוץ במטוסי ה 738 אל על עומדת לשפץ גם את הפנים במטוסי ה 772
אם לא יוכלת אחרת השיפוץ יצא לדרך כבר ב-2019
וזו תהיה גם סופה של המחלקה הראשונה באל על משום שמתוכננת מחלקת עסקים חדשה (לא ברור אם תהיה זהה לזו שבמטוסי הדריימלינר) ומחלקות פרימיום ותיירים כמו בדריימלינר.
אכן התפתחות מעניינת. היה ידוע שאלעל מתכננת להוציא את המחלקה הראשונה מהצי שלה, ובין השאר תוך הוצאה לגימלאות של מטוסי ה-744, וכעת יש מידע נוסף על התכנון לשדרוג מטוסי ה-772 כפי שציינת. נחכה למידע נוסף ובפרט למענה לשאלות: איך תראה מחלקת העסקים החדשה, לאור הביקורת השלילית על מחלקת העסקים של מטוסי הדימליינר? האם תהיה מחלקת פרימיום? כמה זמן ייקח לאלעל לסיים את התהליך הזה עם מטוסי ה-772 לצד הוצאתם משירות של מטוסי ה-744? באיזה שלב תפסיק אלעל לשווק את המחלקה הראשונה והאם תשתמש בשלב ביניים במושבי מחלקה זו כמושבים מועדפים של מחלקת העסקים כפי שהיא עושה כיום בקוים מסוימים?
הנה מאמר שפרסמתי לפני כשנה בנושא זה:
https://flying-out.com/2017/10/14/the-future-of-first-class/
לפי מה שהבנתי לאל על הייתה פרזנטציה של שלוש חברות גדולות שהציעו מוצרים למחלקת העסקים באיזו אל על תבחר נוכל לדעת רק בעתיד.
מעניין. תודה על העדכון!
זה רק אני או שמחלקת העסקים של סצ'ואן איירליינס זהה לחלוטין למחלקה הראשונה של אלעל? יכול להיות מצב כזה?
הממ… היא דומה יותר למחלקת העסקים של אלעל. בשני המקרים מדובר במושבים מסוג ׳Shell׳ בהם משתמשות חברות תעופה רבות. משזה נאמר, גם במחלקה הראשונה של אלעל יש מושבים מסוג זה והיא בעצם לא שונה מהותית ממחלקת העסקים של החברה (הפער הוא במוצר הרך).
היי ליאור, אנחנו שלושה בני משפחה יושבים כל אחד על כ10000 נקודות של אירופלוט הרוסית. האם יש להם שימוש כלשהוא מתל אביב?
הממ…
שדרוג מפרימיום-אקונומי לביזנס בקו ת״א-מוסקבה עולה 10,000 מיילים לכל כיוון. כרטיס הלוך/חזור בפרימיום-אקונומי עולה החל מ-680$, אז בעצם אפשר לקבל כרטיס בביזנס תמורת הסכום הזה ו-20,000 מיילים.
יתרה של 10,000 מיילים לא תספיק לכרטיס בונוס אטרקטיבי מספיק. זה מועדון חלש.
אני מתכנן טיול לצפון ספרד, ומחפש מלונות טובים,
בסן סבסטיאן, בילבאו וסנטנדר
היי ליאור,
תודה על הבלוג הנפלא 🙂
שאלה של מתחילים- מה עושים עם כ40,000 נקודות של miles&more שעומדות לפקוע? כרטיסי בונוס הם רק לכיוון אחד ואז הכיוון השני יוצא יקר בצורה מזעזעת, כרטיסי בונוס לטיסות קצרות (אירופה) יוצאים באותו מחיר כי צריך להוסיף כ300$ היטלים. מרגיש לי שהנקודות לא ממש שוות כלום…
ועוד שאלה- יש אפשרות לאחד נקודות של שני חשבונות miles&more? (של בני משפחה למשל) או של נקודות לופטהנזה ויונייטד?
תודה!
לא ניתן לאחד חשבונות. ניתן להשתמש במיילים מחשבון של אדם אחד לטובת אדם אחר.
מה דעתך על כרטיס בכיוון-אחד בביזנס לסרי-לנקה וחזרה משם בכרטיס בכסף (~350$ באקונומי, ~ 650$ בביזנס)?
צליל, את יכולה להוציא בקלות כרטיס אשראי של כאל לופטהנזה/M&M ולבקש פטור מדמי חיובי בתנאי שימוש של 20 ש"ח.
ברגע שאת משתמשת בכרטיס ב-20-30 ש"ח בחודש (=מספיק בשביל להמיר 1 מייל בחודש) אז המיילים הופכים לללא תוקף.
כך המיילים שלך לא יפוגו ותוכלי להמשיך להגדיל את היתרה עם הטיסה שלך ביונייטד לארה"ב.
ואין ספק שהרעיון של ליאור למימוש יצירתי כרגיל….
ועוד שאלה-
טסה ביונייטד לארה"ב. האם עדיף לי לצבור את הנקודות ליונייטד או ללופטנזה miles&more? בפעם הראשונה צברתי ללופטנזה כי לא ידעתי שיש הבדל, ואח"כ קצת התחרטתי…
יש הבדל מהותי בין המועדונים? יצויין שבאף אחד מהם אין לי סטטוס כלשהו כרגע..
שוב תודה 🙂
יש הבדל בין המועדונים, כן, אבל יהיה לא נכון להגדיר אחד מהם כעדיף על השני בצורה משמעותית. הכל תלוי בצרכיי הנוסע, בהרגלי הנסיעה שלו, במדינת האם שלו ועוד. לאמריקאים, לדוגמה, המועדון של יונייטד עדיף בבירור. לישראלים, לעומת זאת, יש יתרונות משמעותיים דווקא למועדון של לופטהנזה. לישראלים שטסים בתכיפות לארה״ב, מנגד, הדילמה קשה יותר.
מלבד אלו יש עוד מועדוני תעופה טובים בברית סטאר. כמו לדוגמה המועדון של איג׳יאן. אם המטרה היא להגיע לסטטוס גבוה ומהר – אז המועדון של איג׳יאן יכול מאוד להתאים, ובתנאי שהנוסע יכול לטוס מדי פעם עם איג׳יאן עצמה (ולכן, נגיד, זה פחות רלוונטי לאמריקאים ויותר רלוונטי לישראלים).
כאמירה כללית יש לי העדפה למועדון של יונייטד, מטעמי נוחות למשתמש, אבל בעיניי לישראלי הממוצע שני המועדונים הראשונים יהיו טובים במידה דומה. גם כדאי לזכור שמשווק בישראל כרטיס אשראי ממותג של מועדון M&M שמאפשר צבירת מיילים יחסית מהירה.
יש תוכנית שבה אפשר להשתמש בנקודות בונוס עבור משפחה? אנחנו מתכננים טיול משפחתי גדול בקיץ בארה"ב לי, אשתי וארבעת ילדנו. יש איזשהו דרך שנוכל להרוויח נקודות משמעותיות או הנחות עבור כל הטיסות הללו? מדובר על יותר מ20,000…
כתבת ״להשתמש״, במובן של מימוש המיילים, אבל אני מניח שהתכוונת לצבירת מיילים משותפת.
אם כן – התשובה חיובית. לא מעט מועדוני תעופה מאפשרים הקמת ׳חשבון משפחתי׳. לפעמים יש תנאים מיוחדים ולפעמים ההטבה מוצעת רק לבעלי סטטוס גבוה במועדון. התוכנית הפופולרית ביותר שייכת למועדון של בריטיש – והיא מוצעת לכלל חברי המועדון ובחינם. גם המועדון של קוריאן מציע תוכנית משפחתית ובעקרון גם המועדון של לופטהנזה (אבל היא מוגבלת בשלב זה לחברי מועדון ממדינות נבחרות וישראל לא ביניהן, אז נמתין בסבלנות…).
הנה התוכנית של בריטיש:
https://www.britishairways.com/en-gb/executive-club/household-accounts
היי,
אני נוסע כ 20 נסיעות בשנה ליעדים מגוונים, ומחזיק היום ארבעה חשבונות – אחד בכל ברית + אל על.
בתיאוריה אם אאחד את כל הנסיעות לברית אחת אני אמור די בקלות להגיע לסטטוס הגבוה ביותר או קרוב אליו.
האתגר שלי הוא שלפי מדיניות הנסיעות של החברה שבה אני עובד אני זכאי למחלקת תיירים פלוס אבל לא לביזנס. מכיוון שאני גם ככה די הרבה בחו"ל אין לי שאיפה לקניית כרטיסי בונוס, אבל אני מחפש את המועדון שבו ניתן לשדרג בצורה נוחה בעזרת נקודות כרטיס אקונומי פלוס לביזנס ברמת ודאות סבירה.
מה לדעתך המועדון המתאים ביותר למטרה כזאת?
נסה את המועדון של בריטיש (Executive Club). טיסות במחלקת פרימיום-אקונומי יאפשרו לך צבירה מהירה של נקודות סטטוס (TP) כך שתוכל להגיע די בקלות לסטטוס הגבוה במועדון (גולד). בריטיש שותפה בברית וואן-וורלד כמובן אז תוכל לצבור נקודות ואוויוס מטיסה עם כל חברה בברית.
אחד השימושים הטובים ביותר לאוויוס של בריטיש הוא לשדרוג טיסות מפרימיום-אקונומי לביזנס. גם חיפוש הזמינות הוא פשוט משום שבריטיש לא מפרידה בין ׳מושבים לשדרוג׳ ל-׳מושבי בונוס׳ – זו אותה מחלקת כרטוס – ולכן אתה פשוט צריך לחפש זמינות מושבי בונוס לטובת שדרוגים. סה״כ הזמינות הוגנת אבל מן הסתם יורדת ככל שמתקרב מועד הטיסה.
ראה את הפוסט הזה:
https://flying-out.com/2017/04/18/cos-upgrade-with-avios/
אהלן ליאור,
היית מגדיר את מחלקת העסקים של aireuropa ב788 כסבירה?
איך היא יחסית למחלקת העסקים של אלעל ב744?
תודה
אייר-אירופה משתמשת במושבים מדגם ייחודי למדי שמזכיר במידה רבה את מושבי הדיימונד של B/E. קונפיגרציית המושבים במחלקת העסקים היא 2-2-2 וזה אומר שהמוצר נוח יותר לשני נוסעים הטסים ביחד מאשר לנוסעי סולו. יחד עם זאת, מדובר במושב מתקדם שהופך למיטה-שטוחה. המוצר הרך של אייר-אירופה נחשב לאיכותי ובהחלט מעל הממוצע. סה״כ מחלקת העסקים של החברה טובה למדי אבל המוצר הקשה, עבור נוסעי סולו בפרט, אינו מהשורה הראשונה. נוסעי סולו יעדיפו כנראה לטוס עם איבריה בקו ת״א-מדריד, לצורך העניין.
אלעל מציעה מחלקת עסקים מיושנת מאוד ובפרט במטוסי ה-744. המוצר הקשה מזעזע והמושב לא הופך למיטה-שטוחה. השירות בטיסות אלעל, לעומת זאת, הוא טוב למדי ולדעתי לא נופל מזה של אייר-אירופה ואולי אפילו עולה עליו. בטיסות ב-744 יש גם אפשרות להגשים חלום של מרבית חובבי התעופה: לשבת בקומה העליונה של מלכת השמיים. אבל זה יתרון משני למדי.
סה״כ אני חושב שמחלקת העסקים של אייר-אירופה מנצחת די בקלות את מחלקת העסקים של אלעל (בכל מטוסי הצי של החברה, ובפרט ב-744).
מחלקת העסקים של אייר יורופ בטיסות מ/אל ישראל היא ממש סבירה – המושבים די נוחים והופכים למיטה – הרבה יותר נוחים מהמושבים ב 747 או ב 772 של אלעל – שגם אינם הופכים למיטה וגם הברזל בקצה יכול להוציא אותך מדעתך אם אתה גבוה…..השירות ממש סביר אבל הדיילים אינם יוצאים מגדרם לתת שירות /שתייה הם ממש אוהבים לסגור את הוילון ולהיעלם חלק ענק מהטיסות כמו במנטליות של הטיסות התוך אירופאיות שלהם (אעפי שאני אישית אוהב את השירות באלעל) – הארוחה אפילו טעימה (גם כאשר אין מבחר) – ולפני הנחיתה אפילו מקבלים כריכונים טעימים – אבל אותו 787 בטיסות בתוך אירופה אתה לא מקבל שירות טוב – ארוחה אומללה אפילו אין כריות ושמיכות מבישות בגודל שאינו ניתן להתכסות בו (להבדיל מהטיסות לארץ – כריות ענקיות ושמיכות מצויינות). החלק המנצח בטיסות אייר אירופה הוא כמובן המחיר (בתקופת מבצעים אפשר שהמחיר יגיע לחצי מהמחיר של אלעל /איבריה) – מה שבטוח אלעל מוציאה רק 737 למדריד – ואין ספק כי הוא נופל על אייר אירופה (כך שאין טעם לבצע השוואה לא לטריפל ולא לגמבו – כי רק כשיגיע המשיח תמצאו את המטוסים האלה בטיסות למדריד).
הטיסות של אלעל מלאות בישראלים ובמשפחות של ישראלים, כולל במחלקת עסקים.. תינוקות בוכים, ילדים צועקים, התגודדויות ו"אסיפות" במעברים
חוויה קשה
שלום ליאור
שאלה על מועדון HILTON
האם כדי לראות זמינות לילות בנק' אני חייב יתרת נק מספקת בחן כדי להזמין ?
אני לא מוצא שום זמינות בשום יעד ובשום תאריך שאני מחפש .
יש לי אפשרות להעביר לשם כמות נק' די גדולה אבל מכיוון שזה oneway הייתי רוצה לדעת מראש.
אין צורך ביתרה כלשהי ואפילו בחשבון קיים במועדון.
האם סימנת באפשרויות החיפוש שאתה מעוניין להשתמש בנקודות? זו לא ברירת המחדל.
במלונות של הילטון כמעט תמיד יש זמינות בנקודות מהסיבה הפשוטה שגם חדרים שאינם מקטגוריית הבסיס, כלומר חדרי פרימיום, זמינים בנקודות גם כן. אז אולי לא תראה זמינות בתעריף הרגיל של המלון אבל תהיה זמינות כלשהי.
היי ליאור, יש לי כרטיס אחד של אלעל לארה"ב ובתוכו גם טיסה אחת של יונייטד (Y class) עם מספר טיסה של יונייטד.
האם אוכל לקרדט ללופטהנזה? יש סיבה לחשש בגלל שהכרטיס הוא של אלעל?
לא תהיה בעיה. תשאיר בהזמנה את מספר החבר שלך במועדון של אלעל, כדי שטיסות אלעל יקורדטו כהלכה, ואחרי הנסיעה פנה ל-M&M בבקשה לקבל קרדיט על הטיסה של יונייטד.
תודה. זו הזמנת סוכן אז יש את מספרי המתמיד של החברות המתאימות לכל טיסה כבר בהזמנה. מקווה שייקלט, אם לא אז אני אפנה למועדון.