הנה חלק מהשאלות המעניינות שהופיעו בפוסט של השבוע שעבר:
- מה הסיכוי שחברת תעופה ישראלית תצטרף לאחת מבריתות התעופה?
- לאיזה מועדון תעופה כדאי לקרדט טיסות של אירופלוט?
- האם אלעל תשלח את מטוסי הדרימליינר שלה להונג-קונג ולבנגקוק?
- האם המועדון של איג׳יאן מציע השוואת סטטוס לבעלי סטטוס של אלעל?
ועכשיו תורכם…
הגיבו לפוסט הזה ושתפו אותי ואת שאר הקוראים בכל שאלה, תהייה, התלבטות, הערה, רעיון, ביקורת וכל דבר אחר בתחום הנסיעות.
(ניתן לפרסם שאלות בצורה אנונימית לחלוטין. אם תציינו את כתובת המייל שלכם תוכלו לקבל התראות על תגובות וכו׳ אבל כתובת המייל לא תפורסם).
שאלה שקשורה לחיובים נוספים בביתי מלון גדולים, יש מלונות שגובים דמי טיפול בחבילות, יש דרך להתחמק מזה?
כן, זה מקובל. לא, אין ממש דרך להתחמק מזה.
טס להונג קונג פירסט עם קתאי מארה״ב ומשם ממשיך בעסקים אחרי כמה ימים לתל אביב. האם אוכל ביום הנחיתה לבקר בטרקלין המחלקה הראשונה בהונג קונג? ומה לגבי יום הטיסה לתל אביב? אם כן, האם אוכל לצרף חבר שמגיע באקונומי בטיסות אחרות?
לצערי כל התשובות שליליות.
לטרקלין המחלקה הראשונה תוכל להיכנס רק אם לאחר הנחיתה בהונג-קונג יש לך טיסת המשך של קתאי ליעד אחר (ולא משנה באיזו מחלקת שירות). אבל אם טיסת ההמשך שלך היא כעבור מספר ימים אז האפשרות אינה רלוונטית. מה שכן, תוכל להיכנס לטרקלין ה-Arrival של קתאי ביציאה אחרי המכס.
לפני ההמראה לת״א תוכל להיכנס לטרקליני העסקים של החברה (מצוינים גם כן) ותוכל להכניס איתך חבר רק אם יש לך סטטוס גבוה בברית.
תודה על התשובה.
יש לי טיסת (בהזמנה נפרדת) באותו היום לסין עם קתאי, ככה שאני מבין מתשובתך שאוכל להיכנס לטרקלין. מה לגבי החבר שאיתי?
כרטיס במחלקה קדמית (עסקים/ראשונה) מאפשר לך כניסה לטרקלין מתאים אבל לא לנלווים. כדי להכניס את חבר שלך תצטרך להחזיק סטטוס גבוה בברית.
תרשה לי לתקן אותך, ליאור.
First Class passengers
Passenger + 1 guest.
כך מתוך האתר של קתאי.
אבי,
תודה רבה על התיקון. אכן הארת את עיניי למדיניות שלא הכרתי.
בכל מקרה, אני לא יודע אם יאפשרו כניסה במקרה הנ״ל כי לא מדובר בהמראה במחלקה הראשונה (בטיסת ההמשך לישראל, שאז מצטרף החבר).
ליאור,
אם יבוא עם הזמנה לטרקלין (אותה יוכל לקבל מנציגי קתאי לפני ההמראה מארה״ב) ואותה יציג בכניסה לטרקלין (ולא את כרטיס הטיסה) איני רואה סיבה שמישהו יעצור את החבר שלו מלהיכנס.
ייתכן שזה יעבוד, כן. לרוב מבקשים לראות גם כרטיס טיסה לאותו יום. אבל לנסות לא יזיק.
אגב, אני לא חושב שאי פעם קיבלתי הזמנה לטרקלין פירסט בדלפקי צ׳ק-אין של שדה אחר. כלומר, בכל שדה קיבלתי הזמנה לטרקלין באותו שדה בלבד.
איזה טרקלין של קתאי אתה ממליץ לנסות (בהנחה שאטוס איתם במחלקת עסקים ואין לי סטטוס בברית ow) ?
האם יש הבדלים מהותיים ביניהם ?
כל הטרקלינים של קתאי מעולים. בפרט בשדה הבית של החברה. אני בדר״כ הולך לטרקלין שהכי קרוב לשער ההמראה, אם כי אולי יש לי העדפה מסויימת ל-״The Pier״ על פני האחרים אבל זה באמת לא קריטי.
העתקתי עבורך:
יש לי בעיה מול חברת קטאר איירוויז – זיכו אותי במיילים במסלול FFP שלה, אף שציינתי בהזמנה את מספר החבר באמריקן. שמתי לב לפני הטיסת חזור והם שינו. מאז אני במיילים מול קטאר – כתוב שהם זיכו חזרה את המיילים (Reclaim, costumer want to credit to AA) אבל משום מה זה לא ברור, ובאמריקן שלחו לי שאני לא זכאי כי זה בתוכנית אחרת…אני בסוג של מבוי סתום איתם (אף שזו אשמתם המלאה, הם קירדטו כברירת מחדל לתוכנית שלהם, בניגוד להזמנה).
לא הייתי מתעקש אם לא היה מדובר בהרבה מיילים, שגם מעבירים אותי לסטטוס הבא באמריקן.
המלצות?
תודה רבה
המועדון של קטאר איירוויס לא מצטיין בשירות לקוחות כנראה. זה מועדון קטן יחסית ולא מתקדם מדי (למרות הניראות המצוינת, כי כסף לעיצוב יש).
לצערי אני לא רואה פתרון אלא לפנות שוב ושוב למועדון בדרישה לקבל אישור בכתב שהנקודות נמחקו מחשבונך ורצוי גם אישור שהם קורדטו לחשבון במקור בטעות. עם אישור כזה אתה פונה למועדון של אמריקן ומתעקש לקבל קרדיט מתאים.
תודה רבה על המענה והעזרה.
אגב, קטאר איירוייס דווקא עונים מהר למיילים, ואף שלחו לי מייל שכתוב בצורה מפורשת שמחקו אותם, אבל זה כנראה לא קרה.
ניסית להעביר את המייל הזה לאמריקן? ממש Forward.
הי,
צברתי לא מעט נקודות של הנוסע המתמיד.
לא שווה לי לממש אותן לא לטיסות בונוס וגם לא לדלק, קניות וכו׳.
האם יש שוק או איזשהי דרך למכירת הנקודות לצד שלישי ? באופן שני אזמין את הטיסה על השם של הקונה והוא מצד שני יעביר אלי תמורה כספית בגין כך ?
פורמלית זה אסור. בפועל זה שכיח. עסקאות כאלו נסגרות באופן פרטי, או בפורומים ייעודיים, או באתרים כמו MyleFly (אתר ישראלי).
ראה את הפוסט הזה:
https://flying-out.com/2018/06/04/is-it-ok-to-buy-and-sell-points/
אל תצפה מליאור לענות לך בפומבי על דבר כזה, ובצדק מבחינתו,
אך אני פשוט יכוון אותך בשמחה רבה לאתר יד2 תחת הקטגוריה "תיירות ונופש" ואז קטגוריית נקודות הנוסע המתמיד, שם יש הצעות למכירה של נקודות ואתה מוזמן להציע שם את מרכולתך בהתאם לתעריפים שתראה לנכון אחרי שתציץ מה סדר גודל התמורה שאחרים דורשים שם.
להלן קישור לנוחיותך: http://www.yad2.co.il/recreation/all?tourism=1
איך ניתן לממש נקודות שקונים
נניח שאני רוצה לקנות כרטיס לקרוב משפחה בנקודות זה אפשרי טכנית?
כן, אפשר.
הרוב המוחלט של מועדוני התעופה מאפשרים לכל חבר מועדון להזמין כרטיס בונוס לכל אדם שירצה. גם אם הם לא קרובי משפחה.
מה המדיניות בהנוסע המתמיד לגבי זה
הכי נוחה שיש.
היי
אשמח לעצת ליאור והקהל הרחב.
עדיין מחפש דרך מעניינת למימוש ה90K שיש לי באיבריה.
(אני לא טס מספיק, ורק פעם אחת מזמן טסתי ביזנס)
2 אופציות שעלו:
1. לטוס עם קתאי בביזנס (אחלה חוויה, לא?) תל אביב- הונג קונג.
הנק' מספיקות לצד אחד, וחזרה באקונומי דרך ירדן או משהו (ואז עדיין יחסרו לי כ15000).
יש לי גם הרבה נק' באלעל, יכול לנסות להשתמש בשילוב כל שהוא. בכל אופן לקנות בקתאי רק וואן וואי בנק' עולה יותר מהלוך (ביזנס ) חזור (אקונומי).
2. ביזנס של בריטיש ללונדון.
יש רעיונות ? עצות ? טיפים ?
תודה רבה
בדקת זמינות כרטיס בונוס בטיסות להונג קונג/ לונדון?
כי בבדיקה חוזרת שלי בתקופה האחרונה יש רק זמינות באקונומי, במסלול כמו תל אביב-מדריד- לונדון, וכך גם לאסיה (3 טיסות). נדיר למצוא ביזנס, וגם זה רק במקטעים קצרים (לונדון- מדריד).
כנראה החמרה בזמינות לאחרונה
דווקא יש זמינות הוגנת מספיק בקו של קתאי להונג-קונג. אומנם היא גבוהה הרבה יותר באקונומי ובפרימיום, לעומת ביזנס, אבל זה סה״כ טבעי כי זה קו עם המון נוסעים עסקיים ומחלקת העסקים לרוב מלאה או קרובה למלאה. אבל זמינות בכל זאת יש, ומה גם שקתאי נוהגת לפתוח מושבים נוספים בסמוך למועד (שלא תמיד יופיעו בחיפוש באתר אבל כן יופיעו במערכות של מועדוני התעופה השונים, כך שפנייה בטלפון היא עדיפה אם אתה מחפש טיסה לשבוע הקרוב).
למה שתרצה לעבור במדריד בדרך ללונדון? אתה יכול פשוט להזמין טיסות ישירות של בריטיש.
אני מבין, פשוט אני אישית הגעתי למיילים במבצע של איבריה, שלא ניתן להעביר לבריטיש.
אין לי מושג למה איבריה שולחת אותי ללונדון דרך מדריד.
ממה שראיתי מנוע החיפוש שלהם תמיד מתחיל בטיסת תל אביב- מדריד, לא משנה מה היעד…
נתקלתי בזמינות להונג קונג עם קתאי בביזנס רק במנועים אחרים, לא של איבריה.
תתעלם מהזמינות באתר של איבריה…
חפש מושבי בונוס באתר של בריטיש, או של קוונטס, ועל בסיס הזמינות שתמצא שם פנה לשירות הלקוחות של IberiaPlus להנפקת כרטיס הבונוס. המועדון של איבריה חשוף לאותה זמינות, גם אם היא לא מוצגת באתר כשאתה מבצע את החיפוש. לנציגים של המועדון יש מערכות הזמנה אחרות והם כן רואים את הזמינות.
מצאי לניו יורק.
תודה!
אולי… ביזנס של קתאי להונג-קונג ואז אקונומי של סרי-לנקן (או קתאי) לקולומבו. משם חזרה לת״א בביזנס בכרטיס בכסף שיכול לעבור/לעצור בבנגקוק. כל הסיפור, כולל המסים בכרטיס הבונוס, אמור לעלות לך 88,000 אוויוס ומשהו כמו 700$.
לחילופין אתה יכול להתפלל לנס ולחפש זמינות בביזנס של איבריה בין מדריד לניו-יורק (A350 ברוב הטיסות). הלוך/חזור באקונומי מת״א למדריד בתאריכי אוף-פיק עולה 22,000 אוויוס והלוך/חזור ממדריד לניו-יורק בביזנס בתאריכי אוף-פיק עולה 68,000 אוויוס. אז בול 90,000 אוויוס ואתה בניו-יורק, כשהטיסות הארוכות יותר הן בביזנס. אבל זמינות נמוכה מאוד.
היתרה כמובן גם תספיק לשני כרטיסי הלוך/חזור מת״א למדריד בביזנס. זמינות סבירה וסה״כ מימוש לא רע לאוויוס. קח חבר איתך ותגיד לו שאתה משלם על טיסות בביזנס אם הוא משלם על סופ״ש במלון יוקרתי. (:
וואו
תודה על המענה המפורט.
אתחיל לבדוק לעומק את ההצעות.
צריך לזכור שאיבריה גובה מיסי דלק גבוהים, כ400-500 יורו ה/ח על כרטיס כזה )-:
האם יש דרך לצבור מיילים לסטטוס במועדון של איג'יאן מלבד באמצעות טיסות?
בנוסף, נראה שהצבירה המשתלמת ביותר למועדון הזה היא בטיסות של SAS שבהם ניתן לקבל עד 200% בכרטיס במחלקת אקונומי, יש טיפים נוספים?
זה מועדון נדיב למדי באפשרויות צבירת הנקודות מטיסות בברית סטאר. הדוגמה שנתת היא מצוינת אבל יש גם דוגמאות אחרות. בפרט המועדון מציע קרדיט של 100% ממרחק הטיסה על מחלקות כרטוס רבות במחלקות התיירים של חברות כמו אתיופיאן, תאי, אוסטריאן ועוד. כלומר, ניתן לרכוש כרטיס זול למדי ועדיין לצבור בעבורו המון מיילים. שים לב גם לתעריפים של טאפ הפורטוגלית מצפון-אירופה (CPH בפרט) לארה״ב במחלקת העסקים – וטיסות אלו, כמו הפרימיום של סאס, יצברו מיילים לפי 200$ ממרחק הטיסה.
למיטב ידיעתי אין דרך לצבור מיילים לסטטוס למעט בטיסות.
אאל"ט יש אופציה לקנות מיילים לסטטוס (שזאת אופציה נפרדת מקניית מיילים רגילים), אבל אלא אם כן חסרים לך מעט מיילים לסטטוס, זה לא משתלם במיוחד
כרגיל – תודה על התיקון!
להבהרה: חברי מועדון ללא סטטוס יכולים לרכוש רק 1,000 מיילים לסטטוס בשנה קלנדרית, אז, לא מדובר על ערוץ להשיג דרכו סטטוס כתחליף לטיסות אלא רק דרך להשלים חוסרים קטנים מאוד.
שאלה למי שמזמין מלונות באתר Club1hotels: בכל פעם שאני מזמין מלון, אני מקבל שני מיילים, אחד קבלה על התשלום והשני אישור reservation. אני אף פעם לא מקבל את ה- voucher. בכל פעם אני צריך לפנות לשירות לקוחות ולבקש מהם לשלוח לי, מפני שבאתר החדש אין אפשרות להדפיס את ה- voucher. כמו כן, האתר אינו מאפשר לבטל מלון, ושוב בכל פעם אני צריך לפנות לשירות לקוחות. הסברתי להם את הנושא, והם טוענים שהבעיה היא רק אצלי. האם אתם מקבלים בכל פעם voucher למייל והאם ניתן להדפיס ו/או לבטל מלון דרך האתר?
הממ… למיטב זכרוני גם אני מקבל שני מיילים כשאחד הוא אישור התשלום והשני הוא אישור ההזמנה. אני לא בטוח מה ההבדל בין אישור הזמנה לשובר – ובכל מקרה אני לא מדפיס את האישורים האלו ולא חשבתי בכלל להציג אותם במלון. ההזמנות קיימות במערכת של המלון וברגע שתמסור את השם בצ׳ק-אין הם יראו את ההזמנה שלך.
לגבי הביטול אתה צודק, וזו בעיה. זה אתר עם מחירים נמוכים ושירות לקוחות מעולה – אבל IT מזעזע. לא יודע איך הם מתקיימים כ״כ הרבה זמן עם אתר כ״כ גרוע מכל הבחינות. צר לי שזה ככה. הנחמה היא ששירות הלקוחות עובד כמו שצריך וכל בקשה נענית מהר ולעניין. כשאפשר לסמוך על טיפול נכון של שירות הלקוחות אני חושב שביטול ההזמנה באמצעות מייל (״היי, אנא בטלו הזמנה XXX, תודה״) זה לא הליך מסובך יותר מכניסה לחשבון, מציאת ההזמנה וביטול עצמאי.
שאלה בנוגע לכרטיס האשראי של אמריקן אקספרס פלטינה – לאחר שנה העלות עומדת על 26 דולר. האם יש דרך להפחית את דמי הכרטיס? האם יש כרטיס דומה או שווה שאפשר להעביר אליו את הפעילות?
אני לא מכיר דרך להוזיל את העלות הזאת לצערי. גם אני אשמח ללמוד על דרך כזאת כי גם אני משלם כיום 27$/חודש על הכרטיס (ומרוצה, ולא מעוניין להיפרד ממנו).
מנצלש, כי אני בדיוק מתלבט לגבי האם להוציא את הכרטיס הזה.
האם כדאי להעביר אליו פעילות ע"פ כרטיס שצובר מייל ביונייטד לכל 10 שקלים?
בנוסף, ניסיתי לחפש מלונות באמצעות fhr, ואני מוצא רק מלונות מאוד יקרים (מעל 700 דולר ללילה). חיפשתי לחופשות הקרובות שלי (מדריד, פריז), אבל כמה זה שכיח למצוא מחירים יותר הגיוניים במקומות פחות מרכזיים ומתויירים?
תודה.
מבחינת צבירת נקודות האמקס פלטינום הוא לא כרטיס מוביל. חשוב להבהיר את זה. אפשר לבחור לצבור נקודת אמקס לכל 40 ש״ח ונקודות אמקס שווה בגדול פי שתיים ממיל של יונייטד – אז על פניו הכרטיס שאתה משווה אליו טוב כפליים.
תוכנית ה-FHR כוללת רק מלונות יוקרה. בערים יקרות התעריפים יהיו יקרים, באופן טבעי, אבל זה לא תמיד המצב. אפשר למצוא שם גם תעריפים של 150$/לילה ומטה (בתאריכים לא מבוקשים, בערים יקרות פחות וכו׳). בקיץ, לדוגמה, שילמתי 700$ לארבעה לילות בסוויטה במנהטן.
תודה על התגובה :).
שאלתי לגבי הנקודות כי חשבתי שראיתי שכתבת בעבר שזה הכרטיס הראשי שלך.
נשמע שההחלטה אם להוציא כרטיס כזה או לא מסתכמת בהאם המחיר שלו שווה את הגישה לfhr ולטרקלינים/מסעדות של פריוריטי פס. היית אומר שזה מדויק?
אני צריך להקדיש פוסט לנושא הזה.
הפלטינום של אמקס הוא הכרטיס הראשי שלי במובן שהוא האחרון שיעזוב את הארנק שלי. אני גם משתמש בו לא מעט, כמובן, אבל לא יודע לומר שרוב החיובים החודשיים שלי בפועל הולכים אליו (כי יש לי מספר כרטיסים נוספים…).
צבירת הנקודות של הכרטיס, בעיניי, היא בינונית. לא גרועה, אומנם, אבל גם לא מהשורה הראשונה בשוק. אבל את הכרטיס הייתי מחזיק גם אם לא היה מאפשר צבירת נקודות כלל כי ההטבות האחרות שלו שוות לי לא פחות מצבירת נקודות (שהיא, הלכה למעשה, החזר של אולי 1% מההוצאה בפועל). לא ברור לי מדוע אנשים מסתכלים על המאפיין המסוים הזה של כרטיסי האשראי כאילו הוא חזות הכל, ואני אומר את זה עם כל הכבוד לנקודות ועם מודעות מוחלטת למשמעות שלהן.
הנה כמה הטבות נהדרות של הכרטיס שמבחינתי מצדיקות את התשלום החודשי עליו:
(1) גישה לתוכנית ה-FHR. אישית אני מזמין לפחות חמישה לילות בשנה בערוץ הזמנה זה כך שאפשר לטעון שההטבה הזאת לבדה מספיקה כדי להצדיק את הכרטיס.
(2) סטטוס גולד של הילטון וסטטוס גולד של רדיסון. הראשון משמעותי יותר מהשני. סטטוס גולד של הילטון מבטיח ארוחת בוקר בחינם בכל שהייה, שדרוגים מזדמנים, צ׳ק-אאוט מאוחר, בונוס בצבירת נקודות ועוד. אני ממילא מבקר במלונות של הילטון לעיתים די תכופות וההטבה הזאת של אמקס מורידה ממני את הדאגה האם אגיע לרף הדרוש לחידוש הסטטוס בכל שנה.
(3) ביטוח נסיעות מורחב (ל-5 ימים ראשונים בכל נסיעה בלבד) וביטוח רכב מורחב שמוריד אפקטיבית את ההשתתפות העצמית בכל השכרה (5$ ליום, לכל יעד בעולם, וניתן לבחור את הימים המסוימים להפעלת הביטוח הזה בנפרד מביטוח הנסיעות הכללי).
(4) מתנות בחגים. כן, לכאורה הטבה מצחיקה, אבל אני בפועל נהנה מהמתנות הקטנות האלו ורואה בהן ערך כלשהו.
(5) כניסה לטרקלינים. בפועל אני משתמש בהטבה הזאת אולי פעמיים-שלוש בשנה, כי אני בדר״כ טס במחלקות הפרימיום ויש לי גישה לטרקלינים בדרך אחרת, אבל אני מעריך שלקוחות אחרים של אמקס מנצלים את ההטבה הזאת פעמים רבות בשנה. מדובר בטרקליני אמקס, טרקליני סנטוריון, טרקליני דלתא לפני טיסות דלתא, שלושה כניסות ראשונות לטרקליני פריוריטי פאס וכניסות חופשיות לטרקלייני דן בנתב״ג. נניח שכל כניסה כזאת היא בעלת ערך ריאלי של 15$ לכל הפחות (הסכום שהייתי משלם בפועל כדי להיכנס, אם לא היה בחינם) אז אפשר לומר שגם בדרך זו אני חוסך כמה עשרות דולרים בשנה ויש לקוחות שיחסכו כמה מאות דולרים בשנה.
(6) שירות לקוחות מצוין. לפחות בינתיים זו החוויה שלי. מבחינתי, כלקוח, זה משהו שאני מוכן לשלם עליו ולא לוקח אותו כמובן מאליו.
– – –
(מתנצל אם התגובה הזאת נראית כמו פרסומת סמויה לאמקס פלטינום. אני רוצה להבהיר שלבלוג אין כל מערכת יחסים מסחרית עם אמקס ואין כל תגמול עבור פוסטים הנוגעים לכרטיס ו/או כל אזכור אחר).
שכנעת 🙂
יש באיזה מקום רשימה מסודרת של טרקלינים שאפשר להיכנס אליהם בחינם עם הפלטינום? אני מוצא רק רשימות מפוזרות של שישה טרקליני פלטינום, ארבעה סנטוריון, חמישה דלתא, וכו'.
זה לא כ״כ פשוט. בפרט כי כרטיסי אמקס פלטינום אמריקניים מגיעים עם מנוי ׳מלא׳ של פריוריטי-פאס שכולל כניסה חינמית לכל הטרקלינים בעוד הכרטיס הישראלי מגיע עם מנוי ׳ריק׳ שכולל שלוש כניסות ראשונות בחינם (הטבה חריגה לטובה בישראל).
מצ״ב שני קישורים שאולי יעזרו:
https://global.americanexpress.com/lounge-access/the-platinum-card
https://flying-out.com/2017/12/02/amex-airport-lounges/
אז אני אמור לטוס לסופיה (בולגריה) ועברתי על רשימת החברות הטסות. מלבד WIZZ ו ELAL יש גם את Bulgarian Airlines.
אז נכנסתי לאתר של חברת התעופה הבולגרית כדי להבין אם הם משוייכים למועדון כלשהו והגעתי אל העמוד הבא:
https://www.air.bg/en/about/partners שם מוסבר שהשותפים מתחלקים לשלושה סוגים.
Codeshare, SPA, Interline agreement
תחת SPA, מופיעות ELAL ובריטיש, שאצלן יש לי נוסע מתמיד, תחת Interline agreement יש את לופטהאנזה שגם אצלה יש לי נוסע מתמיד.
אני לא כל כך מצליח להבין מה כל אחד מהם אומר, והאם יש איזשהן השלכות מבחינת מועדוני הנוסע המתמיד ואם כן – לפי איזה מועדון להזדהות (או שמא עדיף לי לפתוח גם אצלם חבר מועדון, כי יש עוד כמה טיסות באופק)
אלו הסכמים שונים שאינם נוגעים למועדוני תעופה.
אני לא מכיר מועדון תעופה שמאפשר קרדיט על טיסות של בולגרייה-אייר. כמובן למעט המועדון של החברה עצמה. למיטב זכרוני פעם היא הייתה שותפה של מועדון FlyingBlue (או שאולי אני טועה) אבל כיום היא לא.
שלום לכולם
אחרי שהתכתבתי עם ליאור הוא אישר לי לפרסם את זה (אני אדם פרטי לא סוכן או משהו כזה פשוט מאד מתעניין בקרוזים).
פתחתי קבוצת ואטסאפ לכל מי שמתעניין בהפלגות נופש – עניין שכל הזמן צובר תאוצה ויש הרבה מידע שאפשר להחליף בנושא
אז כולכם מוזמנים -> https://chat.whatsapp.com/HKwlhImMx3SC5Lk0vbos2K
שנים רבות לא טסתי בכלל, ואני מוצאת את עצמי השנה עם לא פחות מארבע טיסות מתוכננות. חשבתי שזו הזדמנות טובה להכנס לעולם של מועדוני התעופה. מה בתכנית: אמסטרדם עם איזיגט, וינה עם וויז, פורטלנד-ניו יורק (עוד לא הזמנתי), וקופנהגן עם אייר ג'ורדאניאן. יש איך לנצל את הטיסות האלה לטובת נקודות במועדון תעופה? איזה מועדון? אשמח לכל עצה כי מרגישה מבולבלת למרות שקראתי הרבה מהמאמרים המעולים פה
אהלן אפרת וברוכה הבאה לבלוג,
(א) כאמירה כללית – לא ניתן לצבור נקודות מטיסות של חברות לואוקוסט. הן לא שותפות של מועדוני תעופה. מצ״ב פוסט רלוונטי:
https://flying-out.com/2017/10/29/earn-and-redeem-points-flying-lowcost/
(ב) רויאל ג׳ורדניאן שותפה בברית וואן-וורלד ולכן תוכלי לצבור נקודות מטיסותיה בכל מועדון שתבחרי במסגרת הברית (רק אחד, כמובן). כברירת מחדל המועדון של בריטיש יכול להתאים. אם תרצי לטוס לארה״ב עם חברות תעופה מהברית – כמו בריטיש, איבריה, אמריקן, פינאייר ועוד – תוכלי לצבור נקודות לאותו מועדון ולהגדיל את היתרה.
תודה רבה! אבדוק את זה. יש לי בתוך ארה"ב גם 2 טיסות נוספות: שיקגו פורטלנד, ופורטלנד ניו יורק. זה משנה את ההמלצה שלך לגבי מועדון שכדאי להרשם אליו?
לא. אני ממליץ לך לבחור בטיסות הנוחות לך ביותר וכמובן במסגרת התקציב. אל תשלמי יותר רק כדי לצבור נקודות נוספות. אם כל האפשרויות שוות בעינייך, גם מבחינת לו״ז וגם מבחינת המחיר, אז העדיפות היא לאמריקן כי טיסות של אמריקן תוכלי לקרדט למועדון של בריטיש.
תודה ליאור!
לאחרונה ראיתי שPriority Pass הוסיפו לאחרונה את ה"שמוזי בר" בנתב"ג לרשת שלהם(בנוסף ל2 טרקליני דן).
למי שלא יודע, כחלק מהמאמצים של Priority Pass להגדיל את האפשרויות ללקוחות שלהם (כי רוב הטרקלינים עמוסים), הם מוסיפים מסעדות בהרבה שדות תעופה, כאשר מקבלים זיכוי של כ 28 דולר (או 100 ש"ח במקרה של הבר בנתב"ג) מהחשבון במסעדה עבור כל "אורח" על כרטיס ה Priority Pass.
יצא לך (או למישהו מהקוראים) לבקר שם?
הייתי שמח לשמוע רשמים האם המקום שווה ביקור.
על פניו זאת נראית אופציה עדיפה על טרקלין דן, או לפחות תוספת נחמדה לביקור לפני/אחרי הטרקלין (אין מניעה לבקר בשניהם לפי התקנון).
תודה 🙂
יש לי שאלת אשראי
האם מקבלים בכרטיס אמקס של אנשים ומחשבים זהב נקודות של MEMBERSHIP REWARDS עבור רכישות בחו"ל וגם ממשיכות מכספומטים בחו"ל?
רכישות בחו״ל – כן. משיכת כסף בכספומט – למיטב ידיעתי לא.
אולי אחרים יתקנו אותי.