קצת רקע…

מועדון תעופה פועל בחסות חברת תעופה, באופן טבעי, אבל זה לא אומר שבהכרח יש ביניהם זהות, או אפילו דימיון כללי, מבחינות של איכות, אופי, נתח שוק ומוניטין. במילים אחרות: ישנן חברות תעופה טובות מאוד ומוכרות מאוד שיש להן מועדוני תעופה בינוניים ומטה (טורקיש, איבריה, אליטליה, אירופלוט…) ויש חברות תעופה קטנות יחסית עם נוכחות מוגבלת בשוק הבינ״ל שיש להן מועדוני תעופה פופולריים. הסיפור של איג׳יאן ומועדון התעופה Miles+Bonus הוא בדיוק כזה.

איג׳יאן היא חברת תעופה יוונית אזורית. בצי שלה בכלל אין מטוסים רחבי-גוף משום שהיא לא טסה ליעדים רחוקים מדי מאתונה. היא נחשבת לחברת תעופה מצוינת, והיא אף זוכה בפרסים מכובדים כבר לא מעט שנים ברציפות, אבל היא עדיין חברת תעופה קטנה במובנים בינ״ל. איג׳יאן שותפה בברית סטאר מאז 2010.

מועדון התעופה של איג׳יאן, Miles+Bonus, הוא אחד הבולטים בברית סטאר. מדוע? משום שהוא מציע מסלול מהיר יחסית לסטטוס גבוה ומסלול מהיר עוד יותר לשימור הסטטוס. עבור נוסעים רבים של הברית, ובפרט נוסעים עסקיים, היתרון הזה הוא סיבה מספקת לבחירה במועדון של איג׳יאן. בעבר היה המועדון פופולרי אפילו יותר כשהוא איפשר לשמר את הסטטוס בו בקלות בלתי סבירה.

מעצם היותה של איג׳יאן שותפה בברית סטאר הרי שניתן להשתמש במיילים של מועדון Miles+Bonus לרכישת מושבים בטיסות של כל החברות השותפות בברית.

להרשמה למועדון – לחצו כאן.

אני לא מנסה לטעון שהמועדון הוא הטוב ביותר בברית או שכדאי לכל נוסע לקרדט אליו את טיסותיו ולא משנה הנסיבות. חלילה. ישנם בברית סטאר מספר מועדוני תעופה איכותיים שיהיו מתאימים יותר עבור נוסעים רבים – והכל תלוי בנסיבות.

היתרון הישראלי

המועדון מחלק את המדינות והטריטוריות בעולם ל-11 אזורים. לצפייה ברשימה המלאה באתר המועדון – לחצו כאן.

ישראל, באופן לא-שיגרתי בעליל, נכללת באזור צפון-אפריקה. לצד מדינות מקסימות כמו לוב, תוניסיה וסהרה המערבית. זאת ועוד, בטבלת המימוש של המועדון אזור צפון-אפריקה משודך לאזור אירופה. ללא הסבר, אבל כביכול יש כאן הגיון גיאוגרפי כלשהו.

כלומר, כרטיס בונוס שמוצאו בת״א יתומחר בדיוק כמו כרטיס בונוס שמוצאו באתונה, פרנקפורט, לונדון או הלסינקי.

המשמעות בפועל היא שכרטיסי בונוס מישראל למדינות שנמצאות בחצי הכדור המערבי (ובפרט ארה״ב, אבל לא רק) יתומחרו בצורה אטרקטיבית למדי בטבלת המימוש של המועדון. כביכול כרטיס בונוס מדאבלין לבוסטון (2990 מייל) זהה בעלותו במיילים לכרטיס בונוס מת״א לסן-פרנסיסקו (7420 מייל).

מנגד, חשוב לזכור, כרטיסי בונוס מישראל למדינות שנמצאות בחצי הכדור המזרחי (אסיה ואוקיאניה) יתומחרו בצורה פחות אטרקטיבית ביחס למחירים של מועדוני תעופה מתחרים (שמקטלגים את ישראל כחלק מאזור המזרח-התיכון).

כמה עולים כרטיסי בונוס?

לצפייה בטבלת המימוש המלאה – לחצו כאן. הנה היא כצילום מסך:

Aegean M+B Award Chart

מספר כרטיסי בונוס בולטים מתוך הטבלה לעיל:

  • הלוך/חזור מישראל לאירופה תמורת 50,000 מיילים במחלקת העסקים.
  • הלוך/חזור מישראל לארה״ב תמורת 90,000 מיילים במחלקת העסקים או 120,000 מיילים במחלקה הראשונה.
  • הלוך/חזור מישראל לאוקיאנייה תמורת 150,000 מיילים במחלקת העסקים.
  • הלוך/חזור בתוך אסיה תמורת 42,000 מיילים במחלקת העסקים.
  • הלוך/חזור בתוך ארה״ב תמורת 42,000 מיילים במחלקת העסקים.

אבל לפני שאתם מתכננים את הסלון, חשוב שתדעו כמה תנאים:

  1. ניתן לרכוש כרטיסי בונוס בכיוון-אחד. מחצית המחיר המוצג בטבלה.
    – – –
  2. המועדון גובה היטל-דלק במסגרת כרטיסי בונוס היכן שנדרש לכך. זה אומר שכרטיס הלוך/חזור מישראל לארה״ב יכול להגיע עם תוספת כספית של כמה מאות דולרים (מסים והיטל-דלק).
    – – –
  3. בעבר כמעט לא היו מגבלות על מסלולי הטיסות האפשריים בכרטיסי בונוס אך כיום המועדון מתיר רק קונקשיין אחד של עד 24 שעות בין מוצא ליעד. אז מסלולי טיסות ׳משוגעים׳ כבר לא אפשריים.
    – – –
  4. כל חבר מועדון יכול לרכוש עד 30,000 מיילים במהלך שנת החברות שלו (לא קלנדרית) או 50,000 מיילים או קירדט לחשבונו לפחות טיסה אחת.

כלומר, המצב בהחלט טוב וטבלת המימוש של המועדון בהחלט אטרקטיבית – אבל כדאי לשים לב גם למגבלות השונות.

המבצע הנוכחי: 100% בונוס ברכישת מיילים

לא זכור לי שהמועדון הציע בעבר בונוס של יותר מ-50% על רכישת מיילים. גם בונוס כזה נחשב לנדיב ומוריד את עלות המיילים לרמה שפויה בהחלט. בונוס של 100% מוריד את העלות אי שם לריצפה – וזה מה שהופך את המבצע הנוכחי לכ״כ אטרקטיבי שבחרתי להקדיש לו פוסט (ועוד אחד ארוך למדי…). ולא די בכך – הבונוס הזה ניתן ברכישה של כל יתרת מיילים!

שיגרתית המועדון מוכר מיילים במחיר של 25 אירו ל-1,000. בונוס של 100%, אם כן, מוריד את המחיר ל-12.5 אירו בלבד ל-1,000 מיילים (כ-14.25$).

המבצע בתוקף עד ה-24 לנובמבר (כולל).

לעמוד רכישת המיילים באתר המועדון – לחצו כאן.

לארה״ב בפחות מ-1400$

אולי המימוש הטוב ביותר של מיילים עבור חברי מועדון ישראלים יהיה לרכישת כרטיס בונוס הלוך/חזור מישראל לארה״ב במחלקת העסקים.

כרטיס בונוס כזה ידרוש 90,000 מיילים (שאפשר לרכוש, פוטנציאלית, ב-1280$) ועוד כמה עשרות דולרים או מאות דולרים כתוספת כספית (תלוי בטיסות). אם תבחרו טיסות של חברת תעופה שדורשת היטל-דלק נמוך יחסית – כמו לוט, לדוגמה – אז הכרטיס כולו יכול לעלות פחות מ-1400$. בחירה בטיסות של חברות תעופה כמו לופטהנזה, אוסטריאן, יונייטד או סוויס יכולה להוביל לתוספת כספית של כ-300$ ומעלה ועלות סופית באזור 1600$. עדיין מחיר אטרקטיבי מאוד ובפרט אם היעד הוא בחוף המערבי של ארה״ב.

אני שוב מזכיר שפורמלית ניתן לעשות רק קונקשיין אחד בדרך ליעד.

M+B Buy Miles 2 - Nov18

לסיכום

מבצע מצוין. המועדון של איג׳יאן מעולם לא מכר מיילים במחיר נמוך כ״כ למיטב זכרוני. בהחלט מומלץ לרכוש מיילים במחיר הזה – אבל כרגיל עדיף שלא לרכוש יתרות גבוהות מדי בצורה ספקולטיבית לגמרי, אפילו שהתנאים נוחים במיוחד.

בטבלת המימוש של המועדון מסתתרים לא מעט כרטיסי בונוס אטרקטיביים – ולא רק ליציאה מישראל – אבל אין ספק שהפוקוס העיקרי מבחינת חברי מועדון ישראלים צריך להיות על כרטיסי בונוס לארה״ב. מצד שני, חשוב לזכור את מגבלות מסלולי הטיסות ואת היטל-הדלק הנוסף.

מיילים של איג׳יאן יישארו בתוקף כל עוד החשבון נשאר פעיל. לא מצאתי הגדרה ל׳חשבון פעיל׳ ולהבנתי פרושו של דבר שהמיילים לא יימחקו אף פעם כל עוד החשבון יישאר פתוח. תנאי לא-שיגרתי אבל סביר.

22 תגובות

  1. ארז

    היי ליאור,
    משהו בניסוח לא היה לי ברור- אם לא קרדטתי עדיין טיסות למועדון אז כמות המיילים המקסימלית שאני יכול לקנות תחת המבצע היא 30 אלף וחקבל עוד 30 בחינם?
    אם כך אז עדיין יחסרו לי 30 לבונוס בעזנס לארה״ב. היית מציע לקנות עכשיו 60 במחיר 30 ולחכות להזדמנות להשלים את השלישי החסר?

    ועוד שאלה- כמה ריאלי להשיג מקום או שניים בבונוס בטיסה לארה״ב של יונייטד, סוויס, לופטהנזה, אוסטריאן או לוט?
    כמה זמן מראש יהיה צריך להתחייב? האם אלו כרטיסים גמישים שניתן יהיה לבטל ללא עלות?

    תודה רבה

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      בדיוק.

      אם לא קירדטת אף טיסה לחשבון בעבר אתה יכול לרכוש מקסימום 30,000 מיילים בכל שנת חברות (שמתחילה ביום שבו הצטרפת למועדון). היתרה הזאת לא כוללת את הבונוס, כשמוצע בונוס, אז במסגרת המבצע הנוכחי אתה בעצם יכול להכניס לחשבונך מקסימום של 60,000 מיילים (בעלות של 750 אירו סה״כ). אכן יחסרו לך 30,000 מיילים נוספים לכרטיס הלוך/חזור לארה״ב בביזנס.

      מושבי בונוס בביזנס בטיסות של יונייטד הם בגדר חד-קרן. אל תבנה על זה. בטיסות של שותפות אחרות בברית אין בעיה אמיתית. גם ברגע האחרון. אפשר לשנות/לבטל כרטיסי בונוס בתמורה לעמלה.

      הגב
      • ארז

        1500 מיילים award שניתנו במבצע קודם שפרסמת (ולא מטיסה) לא יעזרו, נכון?

        אז היית ממליץ לקנות 60 במחיר של 30 ולחכות למבצע נוסף בשביל עוד 30? איך נראה מבצע ״סטנדרטי״ וכל כמה זמן בד״כ מתפרסם?

      • ארז

        1000 מהמיילים הם גם למעמד שניתנו על פתיחת החשבון + עוד 500 בונוס על הפתיחה

      • Lior @ FlyingOut

        זו אפשרות אחת, כן.

        אפשרות אחרת היא לרכוש 45,000 מיילים שיפסיקו לכרטיס בכיוון-אחד ולחשוב ביצירתיות איך לרכוש את הכיוון השני.

        אפשרות שלישית היא להשתמש בחשבונו של מישהו אחר כדי לרכוש 45,000 מיילים נוספים ולפתור את הבעיה לעיל.

      • ארז

        אפשרות 3 מאוד מעניינת. זה אומר לקנות 23 אלף מיילים בכל חשבון ולקבל כמות זהה מתנה.
        אני מאוד אשמח ל״זכאות״ לכרטיס בונוס ביזנס לארה״ב באחת מחברות סטאר האירופאיות, אבל אין לי שום תכנון ספציפי. היית ממליץ על קנייה מעט ספקולטיבית בתנאים כאלו?

        כתבת שיהיה ניתן להשיג מקומות (בחברות סטאר האירופאיות) אפילו ברגע האחרון- תוכל להרחיב על האפשרויות שאתה מכיר בד״כ כזמינות מבחינת יעדים באה״ב, חברות, מועדים.
        וגם על דרך המימוש- יש מקום שנוח לראות בו את הזמינות?
        לגבי מרכז/דרום אמריקה- אותו כנ״ל רק בתמורה ל-110 אלף בעסקים?

      • Lior @ FlyingOut

        זמינות בברית סטאר, אם אתה לא מקובע על חברת תעופה מסוימת, היא בדר״כ לא בעיה. גם ברגע האחרון. יש חברות תעופה כמו לופטהנזה שבכוונה פותחות מושבים רבים ברגע האחרון ובפרט במחלקות הפרימיום (ותמיד במחלקה הראשונה – כי נדירים המקרים שבהם כל המושבים במחלקה זו נמכרים בטיסה מסוימת).

        אתה יכול לבדוק זמינות באתר של יונייטד למשל. מנוע חיפוש נוח.

        ההימור שאתה לוקח ברכישת המיילים הוא לא בגלל בעיות זמינות מושבים אלא בגלל שינויים עתידיים אפשריים בתנאי המועדון. תאר לך שמחר בבוקר המועדון מחליט שישראל היא בכלל במזרח-התיכון ובאופן מיידי מחיל בהתאם את טבלת המימוש שלו. זה לא תרחיש סביר במיוחד, כך בלי הודעה מוקדמת, אבל כעקרון אין מה שיימנע מהמועדון לעשות את זה מבחינה חוקית. היו מקרים מעולם. פתאום אתה מוצא את עצמך עם שני חשבונות של 45,000 מיילים בכל אחד כשכרטיס בכיוון-אחד לארה״ב עולה נגיד 65,000 מיילים. התרחיש הסביר ביותר הוא ששינוי כזה לא יקרה בקרוב ואם יקרה אז תהיה הודעה מוקדמת שתאפשר לך למהר ולבחור תאריכים לטיסות שלך. אז אם הכסף נזיל כרגע, ואם ה׳סיכון׳ כפי שתיארתי אותו נוח לך, ואם אתה יודע שתרצה לטוס לארה״ב בשנים הבאות (לבד… כי אתה מתכנן לרכוש 90,000 מיילים בלבד) אז בהחלט יש כדאיות לרכישה של המיילים בצורה ספקולטיבית.

      • ארז

        אני מאוד נהנה לקרוא איך אתה מנתח את הדברים. תודה!

    • משתמש אנונימי (לא מזוהה)

      לפי התקנון, פרק 3, מדובר ב60 חודשים של אי קרדיט מטיסות בלבד, לחבר מועדון ללא סטטוס גבוה:
      https://en.aegeanair.com/conditions-notices/milesbonus-terms-and-conditions/

      כפי שרשום שם:

      If the Blue Member has not performed a single flight activity within a period of sixty consecutive (60) months from the date of the last valid flight that registered miles or from the date of his/her registration, then his/her Account will be inactivated for a period of twelve (12) months. In this period of time the Member may retroactively credit Tier Miles for flights that took place within the past 12 months and within the period that the Account was active to reactivate his/her Account. It is specified that the Member cannot earn or spend Miles for as long as his/her Account is inactive. Should no reactivation occur within the twelve (12) month inactivation period, the Card and Account will be closed permanently and the Award Miles earned will automatically be cancelled.

      הגב
  2. Ary

    איך אני מבצע בוקינג במיילס? באתר שלהם אין בכלל את ארהב כיעד.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אפשר להזמין כרטיסי בונוס ישירות באתר, וזו אפילו מערכת די נוחה, אבל לא תוכל לבחור את הטיסות אם אין לך מספיק מיילים בחשבון. זה מציק מאוד. לכן כדי לתמחר כרטיסי בונוס כשאין לך מיילים יש לפנות לשירות הלקוחות במייל או בטלפון.

      הגב
  3. יי

    המיילים של אייג'יאן לא נמחקים? כמו של דלתא? זו הפעם הראשונה שאני שומע על זה!
    אתה יכול אולי לתת לינק למקום שבו מדובר על זה? אולי אפתח גם חשבון בברית סטאר

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      זה כמוב בתנאי המועדון… ונראה שחשבון הופך לא-פעיל לאחר חמש שנים שלא קורדטה אליו טיסה. זה התוקף של המיילים בהתאם.

      הגב
  4. yaba yeah

    "אני שוב מזכיר שפורמלית ניתן לעשות רק קונקשיין אחד בדרך ליעד"

    ולא פורמלית?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      לאורך השנים שמעתי מספיק סיפורים על סוכנים של M+B שאיפשרו לכרטס כרטיסי בונוס הזויים ממש עם קונקשיין לא סבירים ומסלולי טיסות ארוכים מאוד. להבנתי החגיגה הסתיימה לפני כמה חודשים עם אכיפתם של תנאים חדשים, אבל ייתכן שעדיין יש סוכנים שמצאו דרך לשמח לקוחות.

      הגב
  5. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    מישהו יכול להגיד אם שווה לקנות נקודות ולשלוח אפשרויות של מתי זמינות ביזנס לניו יורק

    הגב
  6. אדיר

    האם ניתן להשתמש במיילים משתי תוכניות כדי להזמין את אותה הטיסה.
    יש לי כ30K במיילס אנד מור
    ו10K במיילס אנד סמיילס, מנסה להבין איפה כדאי להשקיע ולקרדט להבא.

    הגב
    • אדיר

      + האם מקבלים קרדיט על טיסות בונוס? או לחלופין, במידה ואני משדרג מאקונומי לביזנס – האם אני מקבל מיילים לפי ביזנס או אקונומי?

      הגב
      • Lior @ FlyingOut

        לא מקבלים קרדיט על כרטיסי בונוס.

        אם שדרגת – בדר״כ תקבל קרדיט לפני הכרטיס המקורי. רק במקרים מיוחדים תקבל קרדיט לפי הכרטיס לאחר השדרוג.

    • Lior @ FlyingOut

      כל מועדון וטבלאות המימוש שלו.

      אם השאלה הייתה כללית – האם ניתן לרכוש טיסה X (של חברה בברית) עם נקודות ממועדוני תעופה שונים? – אז התשובה היא חיובית. אבל העלות בנקודות של הטיסה הזאת כנראה לא תהיה זהה בין המועדונים האלו. אחד ירצה נגיד 30,000 והאחר יירצה נגיד 50,000.

      מצ״ב קישור למחשבון של מועדון M&M. היתרה שציינת מספיקה לכרטיס בכיוון-אחד מישראל לארה״ב.

      http://www.meilenrechner.de/spend_miles.php?language=eng

      הגב

השאר תגובה