40% הנחה על כרטיסי בונוס של אלעל לחמישה יעדים

להזמנות וליציאות עד ה-29 לפברואר. המבצע לכלל חברי מועדון הנוסע המתמיד אך מחזיקי כרטיס פלייקארד נהנים ממחירים נמוכים יותר (בהתאם לכך שמחירי כרטיסי הבונוס במקור נמוכים יותר). היעדים שבמבצע: וורשה, ברלין, אמסטרדם, רומא ולונדון. החל מ-200 נקודות לכרטיס הלוך/חזור במחלקת התיירים והחל מ-600 נקודות לכרטיס הלוך/חזור במחלקת העסקים (לא כולל היטל-דלק ומסים, כמובן).

הלוך/חזור לניו-יורק במחלקת פרימיום של וירג׳ן בפחות מ-800$

תעריף מצוין שתקף רק ליציאה עד סוף פברואר (חזרה במרץ). אח״כ המחיר עולה בכמה עשרות דולרים אבל נשאר אטרקטיבי מאוד בהתחשב במוצר של וירג׳ן. ניתן למצוא את התעריף בקלות בגוגל-פלייטס, או בדף של ׳טיסות סודיות׳ אליו קישרתי כאן, כשבגוגל-פלייטס המחיר יופיע כ-800$ והוא זמין להזמנה ישירות באתר של וירג׳ן. אתרי הזמנות קטנים יכולים להוריד את המחיר הלאה בכמה עשרות דולרים עד כדי 752$ בתאריכים מסוימים. רק שימו לב לזמני הקונקשיין בכרטיס.

לקוחות אמקס יכולים להיכנס לטרקלין בשדה התעופה רמון במחיר מוזל

הטרקלין נקרא Sweeta ולמיטב ידיעתי הוא הטרקלין היחיד בשדה התעופה החדש רמון (שנועד לשרת בעיקר חברות לואוקוסט, אז אין סיבה שיהיה בו יותר מטרקלין אחד). מחיר הכניסה הרגיל הוא 105 ש״ח, אך לקוחות אמקס – בעלי כל כרטיס של המותג – יכולים להנות מכניסה ב-50 ש״ח בלבד. יש להוריד את ההטבה באתר אמקס והיא בתוקף עד סוף השנה.

קבוצת ראינאייר הטיסה יותר נוסעים ב-2019 מכל קבוצת תעופה אחרת באירופה

לצד חברת Ryanair, שהיא המותג העיקרי, מחזיקה קבוצת ראינאייר גם בחברת Ryanair Sun (שבסיסה בוורשה), Ryanair UK (הייעודית לשוק הבריטי כהכנה לברקזיט), Lauda (שבסיסה בוינה) וכעקרון גם ב-Air Malta שתחל לפעול בקיץ 2020 ואינה רלוונטית למספרים של 2019. הקבוצה כולה הטיסה ב-2019 כ-153 מיליון נוסעים ובכך עקפה את קבוצת לופטהנזה שהטיסה כ-145 מיליון נוסעים. ראינאייר ממשיכה לשמור על מקומה כחברת התעופה הגדולה ביותר באירופה (כמותג עצמאי). וויזאייר, שהטיסה כ-40 מיליון נוסעים ב-2019, הציגה גידול של כ-18% מהשנה הקודמת.

יונייטד הטיסה יותר נוסעים בין ת״א ולוס-אנג׳לס לעומת כל שוק לא-ישיר אחר ברשת שלה

נתון מעניין מאוד. ב-2019 הטיסה יונייטד כ-36,000 נוסעים בין ת״א ולוס-אנג׳לס (בשני הכיוונים), וזהו צמד-הערים עם הביקוש הכי גבוה ברשת של יונייטד. למקום השני הגיע צמד-הערים הונולולו וטורונטו שביניהן הטיסה יונייטד כ-34,000 נוסעים. המשמעות היא שאם הייתה פותחת יונייטד קו טיסות בין ת״א ולוס-אנג׳לס היא יכלה להפעיל בו 4-3 טיסות שבועיות שיהיו מלאות עד אפס מקום אם התעריפים היו אטרקטיביים מספיק. זה כמובן בתיאוריה בלבד כי בפועל הפעלת קו כזה תיצור קניבליזם עם הקו הקיים של החברה מסן-פרן ואולי גם תוריד תנועה מהקוים האחרים של החברה לת״א. בכל מקרה, נתון מעניין לגבי הביקוש בין ת״א ללוס-אנג׳לס.

4 תגובות

  1. אסף

    אם ציינת את וורגין אז גם בפרימיום שלהם ללונדון המחיר נעשה כמו בתיירים באל-על אזור 600+ דולר כשאל-על כרגיל משתרכת מאחור במחיר בהפרש של 200 דולר גם לאחר המבצע שעשתה (חבל שאין מישהו שהאצבע שלו על הדופק באל-על כשיש מבצעים וגם רגעיים בחברות זרות ומנסה להשוות/להתקרב למחיר של החברות שנוגסות במבצעיהן במחירי אל-על – מבצעי המכרז לעתים נראים אטרקטיביים אבל כשמתמחרים כולל הושבה ומזוודות שיש להוסיף הדבר הופך את אלעל למאוד יקרה – גם אם טסים עם טרולי עדיין יש לשלם על הושבה אם לא רוצים למצוא את עצמנו תקועים בשלישיה באמצע – בייחוד לאחר ההרעה לנוסעי גולד שבכרטיסים אלה לא יקבלו הושבה טובה טרם הבורדינג אם תישאר- בניגוד לחברות רבות שהשאירו את המחיר כולל מזוודה וכולל הושבה כבעבר)

    הגב
  2. Zvi Penijal

    בוקר טוב ,
    מישהו שמע שהולך להיות קו ישיר תל אביב קלן בון בגרמניה ?

    הגב
    • Zvi Penijal

      חברה אמינה ?
      נורמטיבית? בטיחותית משהו ?

      אני פשוט גר בקלן וצריך כל פעם לקחת רכבת לפרנקפורט או בדיסלדורף משם עם לופטנזה לתל אביב
      ואני טס בקו תל אביב גרמניה המון בשנה ,

      כך שאם יהיה לי טיסה ישירה בנמל התעופה קלן בון (רבע שעה מהבית) ישיר לתל אביב זה יכול להיות ממש נחמד ,

      העניין הוא שאני עוד לא שמעתי בחיי על החברה הזו.

      אשמח למעט ידע עליהם
      תודה וערב טוב

      הגב

השאר תגובה