סך עסקאות האשראי בישראל מתקרב ל-400 מיליארד ש״ח בשנה. כלומר, כמיליארד ש״ח ביום. הרגולציה בשוק משמעותית, למורת רוחן של חברות האשראי, אך בכל זאת מדובר בעוגה גדולה למדי. ישראכרט מחזיקה בכ-45% מהשוק, אחריה כאל עם כ-30% מהשוק ומקס עם כ-25% מהשוק. אמריקן אקספרס היא חלק מישראכרט ובהתאם כרטיסי אמקס משווקים בלעדית ע״י ישראכרט והבנקים שאיתה בהסכם (בעוד כל חברות האשראי משווקות כרטיסים של המותגים הבינ״ל ויזה ומאסטרכארד).
לפני שאתייחס לכרטיסי האשראי שהם בעיניי המתאימים ביותר לנוסעים, אוסיף שלוש הערות:
- אני לא מתיימר להיות מומחה לכרטיסי אשראי. רמת ההבנה שלי בתחום טובה מספיק, וכנראה מעל הממוצע, אבל אני לא מומחה ולא יועץ פיננסי. המידע בפוסט מעודכן לעת כתיבתו, ואני משתדל לדייק במספרים ובעובדות, ובכל מקרה כל הפועל ע״פ המידע עושה זאת על אחריותו.
– – – - אין טעם להשוות את שוק האשראי הישראלי לשווקים אחרים כמו השוק האמריקני או הבריטי. לא רק בגלל סדרי הגודל אלא בעיקר בגלל הרגולציה ובפרט בגלל גובה העמלה הצולבת (הרווח של חברת האשראי מכל עסקה). בארה״ב העמלה היא בסביבות 1.8%, באירופה בסביבות 1% ובישראל היא בתהליך ירידה מ-0.7% ל-0.5% בלבד. המשמעות היא שחברות אשראי מקומיות מוגבלות מאוד בהיקף ההטבות שהן מסוגלות להציע ללקוחות.
– – – - בישראל קיימים מועדוני צרכנות רבים – וכדאי להכיר אותם. אוכלוסיות מסוימות מחזיקות לא מעט כוח צרכני כשהן מאוגדות ובתוצאה מכך משיגות תנאים מועדפים מחברות האשראי. אם אתם זכאים לכרטיס אשראי ייעודי לאוכלוסיה שאתם משתייכים אליה – לדוגמה עמותת חבר, מועדוני הוט ויחד, לשכת עורכי הדין, הסתדרות הרופאים או הייטקזון – ייתכן בהחלט שישתלם לכם יותר מכל להעדיף את כרטיס האשראי הייעודי משום שההטבות הנוספות שלו וההנחות שהוא יקנה על בסיס הוצאות שיגרתיות יהוו חיסכון משמעותי הרבה יותר מצבירת נקודות או הטבות חלופיות בכרטיסים שזמינים לכלל האוכלוסיה. שווה לערוך את ההשוואה הזאת.
פוסטים נוספים שאולי תרצו לקרוא, מהשנתיים האחרונות:
כרטיסי האשראי הטובים ביותר לנוסעים (מהדורת 2019) (מרץ 2019)
סקירה: כרטיס האשראי הממותג של מועדון Miles&Smiles (אוקטובר 2019)
סקירה מקיפה: כרטיס האשראי SKYMAX (נובמבר 2019)
סקירה: תוקף הנקודות של חברות האשראי (פברואר 2019)
מימוש פנטסטי לנקודות אמקס באתר ExpressFly (ינואר 2020)
השבוע ביטלתי את כרטיס הפלטינום של אמקס (ינואר 2021)
וכעת – תעודות הזהות של שמונה כרטיסי אשראי לנוסעים תכופים, מסודרות לפי גובה דמי השימוש החודשיים:
הכרטיס הממותג של מועדון Miles&More (לופטהנזה)
חברת אשראי: כאל
מותג וסוג: ויזה פלטינום (קיים גם כרטיס גולד)
דמי שימוש: 20 ש״ח לחודש. מוצע פטור מלא/חלקי לבעלי הסטטוסים הגבוהים במועדון, אבל בפועל כאל מציעה פטור מלא מדמי שימוש חודשיים פחות או יותר לכל לקוח שמבקש.
מתנת הצטרפות: 5,000 מיילים (שווי ריאלי: כ-60$)
צבירת נקודות: 1 מייל לכל 17 ש״ח בחיוב. לפי שווי ריאלי של 1.2 סנט/מייל מדובר בהחזר יחסי של 0.23% על ההוצאה.
יתרונות בולטים: החזקת הכרטיס מונעת תפוגת מיילים מהחשבון ללא תלות במועד צבירתם.
עמלת המרת מט״ח: 2.8%
הערות: כרטיס לא אטרקטיבי במיוחד אלא לנוסעים תכופים של קבוצת לופטהנזה שממילא מחזיקים חשבון פעיל במועדון Miles&More ומעוניינים במניעת תפוגת המיילים בחשבון. כמובן בהנחה שהכרטיס פטור מדמי שימוש חודשיים.
הכרטיס הממותג של מועדון Miles&Smiles (טורקיש)
חברת אשראי: ישראכרט
מותג וסוג: מאסטרכארד גולד
דמי שימוש: 20 ש״ח לחודש. פטור לשנה ללקוחות חדשים שאינם מחזיקים כרטיס ישראכרט אחר.
מתנת הצטרפות: 3,000 מיילים (שווי ריאלי: כ-30$).
צבירת נקודות: 1 מייל לכל 6.5 ש״ח בחיוב. לפי שווי ריאלי של 1 סנט/מייל מדובר בהחזר יחסי של 0.5% על ההוצאה.
יתרונות בולטים: צבירת המיילים היא אוטומטית ולא דורשת העברה ידנית, יחס צבירת המיילים זהה לכל העסקאות לרבות בענפים שנחשבים מוחרגים מצבירה רגילה בכרטיסים אחרים.
עמלת המרת מט״ח: 2.7%
הערות: כרטיס מצוין לנוסעים תכופים של טורקיש שממילא מתחזקים חשבון פעיל במועדון של החברה וכמו כן כרטיס מצוין לבעלי עסקים (או לקוחות פרטיים…) שמחייבים סכומים גבוהים בכל חודש עבור תשלומים למוסדות מדינה, עירייה, תשתיות, ביטוח וכיוצ״ב. מייל של טורקיש יכול להיות שווה הרבה מעבר ל-1 סנט במימוש נכון. דמי השימוש החודשיים, בהנחה שאינם פטורים, שקולים לצבירת מיילים מחיוב מצטבר של כ-4,000 ש״ח בכל חודש.
פלייקארד (אלעל)
חברת אשראי: כאל
מותג וסוג: מאסטרכארד פלטינום (קיים גם כרטיס משולב דיינרס)
דמי שימוש: 20 ש״ח לחודש. ניתן לבקש פטור משירות הלקוחות וחלק מהבקשות מתקבלות.
מתנת הצטרפות: 100 נקודות אם מצטרפים באתר (שווי ריאלי: כ-40$)
צבירת נקודות: 1 נקודה לכל 250 ש״ח בחיוב. לפי שווי ריאלי של 40 סנט/נקודה מדובר בהחזר יחסי של 0.52 על ההוצאה. בענפים מסוימים צבירת הנקודות היא 50% מהרגילה.
יתרונות בולטים: כיום ישנו מגוון רחב של אפיקי מימוש לנקודות אלעל ובהחלט לא רק לרכישת כרטיסי בונוס בטיסות החברה, יחס צבירה מועדף בחנויות רבות, הטבות משמעותיות במוצרים המשווקים ע״י אלעל ובפרט כרטיסי בונוס בתעריפים מוזלים.
עמלת המרת מט״ח: 1.4%
הערות: כרטיס שיכול להתאים למי שמצליח לקבל פטור מדמי השימוש החודשיים ורוצה גישה לתעריפים מוזלים של כרטיסי בונוס. יש הגיון להעדיף את כרטיס פלייקארד פרימיום, ובפרט למי שמחזיק סטטוס גבוה במועדון הנוסע המתמיד ונהנה אוטומטית מפטור מדמי שימוש חודשיים.
סקיימקס
חברת אשראי: מקס
מותג וסוג: ויזה גולד או ויזה פלטינום
דמי שימוש: 20 ש״ח לחודש. פטור לחצי שנה ללקוחות חדשים.
מתנת הצטרפות: 100 נקודות סיימקס (שווי ריאלי: כ-27$)
צבירת נקודות: 1 נקודה לכל 160 ש״ח בחיוב. לפי שווי ריאלי של 27 סנט/נקודה מדובר בהחזר יחסי של 0.56% על ההוצאה. בענפים מסוימים צבירת הנקודות היא 50% מהרגילה. פורמלית מימוש נקודות סקיימקס הוא לפי ערך של 1 ש״ח/נקודה אך בשל העובדה שניתן לממש נקודות רק באתר אחד (להזמנת מוצרי נסיעות) בחרתי להוריד ב-10% את השווי הריאלי של הנקודות.
יתרונות בולטים: ניתן להשתמש בנקודות לרכישת טיסות של כל חברת תעופה.
עמלת המרת מט״ח: 3%
הערות: הכרטיס מתאים למי שאינו מעוניין לצבור נקודות במועדוני תעופה מובילים ולחילופין מעוניין בחופש להשתמש בנקודות שלו להזמנת כרטיסי טיסה עם חברות תעופה שונות לרבות חברות לואוקוסט. גם אז הכרטיס מצדיק את עצמו בעיקר בששת החודשים הראשונים, כי דמי שימוש חודשיים של 20 ש״ח הלכה למעשה מטרפדים את צבירת הנקודות מחיוב מצטבר של 3,550 ש״ח בכל חודש.
פלייקארד פרימיום (אלעל)
חברת אשראי: כאל
מותג וסוג: מאסטרכארד פלטינום (קיים גם כרטיס משולב דיינרס וכרטיס אמקס)
דמי שימוש: 39 ש״ח לחודש. פטור מלא לבעלי סטטטוס גולד ומעלה במועדון הנוסע המתמיד. לפעמים מוצע פטור גם ללקוחות שאינם בעלי סטטוס גבוה ע״פ בקשתם – אז כדאי לנסות.
מתנת הצטרפות: 100 נקודות אם מצטרפים באתר (שווי ריאלי: כ-40$)
צבירת נקודות: 1 נקודות לכל 190 ש״ח בחיוב. לפי שווי ריאלי של 40 סנט/נקודה מדובר בהחזר יחסי של 0.69% על ההוצאה. ענפים מסוימים צבירת הנקודות היא 50% מהרגילה.
יתרונות בולטים: כיום ישנו מגוון רחב של אפיקי מימוש לנקודות אלעל ובהחלט לא רק לרכישת כרטיסי בונוס בטיסות החברה, יחס צבירה מועדף בחנויות רבות, הטבות משמעותיות במוצרים המשווקים ע״י אלעל ובפרט כרטיסי בונוס בתעריפים מוזלים, 20% מהנקודות נספרות לסטטוס (עם מגבלה שנתית), אפשרות להשיג סטטוס גולד או פלטינום במועדון הנוסע המתמיד על בסיס חיובים בלבד וללא טיסות אלעל.
עמלת המרת מט״ח: 1.2%
הערות: כרטיס מצוין למי שיכול לקבל אותו ללא דמי שימוש חודשיים וכרטיס כמעט הכרחי לנוסעים תכופים של אלעל שרוצים לקצר את הדרך לסטטוס גבוה. אלעל מאפשרת מסחר חופשי בנקודות כך שבעלי עסקים יכולים להשתמש בכרטיס לחיובי העסק ואח״כ למכור את הנקודות בשביל רווח לכיס האישי.
מקס פירסט
חברת אשראי: מקס
מותג וסוג: ויזה פלטינום
דמי שימוש: 60 ש״ח לחודש. פורמלית אין פטורים אבל תמיד כדאי לבקש. שימו לב שהכרטיס לא מיועד לקהל הרחב אלא לבעלי הכנסה גבוהה כך שלא כל בקשה תאושר.
מתנת הצטרפות: אין
צבירת נקודות: 10 מיילים של יונייטד לכל 75 ש״ח בחיוב. לפי שווי ריאלי של 1.4 סנט/מייל מדובר בהחזר יחסי של 0.61% על ההוצאה. ניתן לבחור גם בהמרה לנקודות אלעל לפי יחס צבירה של 1 נקודה ל-250 ש״ח בחיוב.
יתרונות בולטים: כניסה חופשית לטרקליני דן בנתב״ג, שתי כניסות בשנה בחינם לטרקליני פריוריטי-פאס, שירותי קונסיירג׳, שירות לקוחות ברמה גבוהה.
עמלת המרת מט״ח: 3%
הערות: כרטיס די יקר שמציע הטבות רבות שקשה לנקוב בערכן והוא מתאים במיוחד למי שמעוניין לצבור מיילים של יונייטד. ההחזר היחסי די גבוה כך שהכרטיס הופך משתלם יותר ככל שהחיוב החודשי גבוה יותר.
כרטיס הפלטינום של אמריקן אקספרס
חברת אשראי: אמריקן אקספרס (ישראכרט)
מותג וסוג: אמריקן אקספרס פלטינום
דמי שימוש: 89 ש״ח לחודש (27.14$ בפועל)
מתנת הצטרפות: אין
צבירת נקודות: 1 נקודה לכל 60 ש״ח בחיוב. לפי שווי ריאלי של 6 סנט/נקודה מדובר בהחזר יחסי של 0.33% על ההוצאה. ניתן לבחור לחילופין במסלול צבירה מואץ – 1 נקודה לכל 40 ש״ח בחיוב, וכנגזרת החזר יחסי של 0.49% על ההוצאה – אך במסלול זה לא תהיה כל צבירה על חיובים בענפים מוחרגים כמו מוסדות מדינה (מתאים בעיקר ללקוחות פרטיים).
יתרונות בולטים: כרטיס נוסף ללא עלות לבן/בת-זוג או שותף עסקי, הטבות בעלות ערך גבוה לנוסעים תכופים כמו סטטוס גולד של הילטון וגישה לתוכנית ה-FHR, מוקד שירות לקוחות ברמה גבוהה, מתנות והטבות ייחודיות לאורך השנה, אפשרות להמיר נקודות למגוון מועדוני לקוחות כמו גם למימוש נקודות באתר ExpressFly.
עמלת המרת מט״ח: 2.5%
הערות: כרטיס מצוין לנוסעים תכופים שיכולים להצדיק את דמי השימוש החודשיים הגבוהים (ובתקופת הקורונה זה מאתגר). צבירת הנקודות של הכרטיס היא טובה, לפחות ללקוחות שאין להם חיובים משמעותיים במוסדות מדינה וחברות ביטוח, אבל גם היא נמצאת בצל דמי השימוש החודשיים הגבוהים.
וורלד-עילית
חברת אשראי: ישראכרט
מותג וסוג: מאסטרכארד וורלד-עילית
דמי שימוש: 207 ש״ח לחודש (63.31$ בפועל). אם אתם חושבים לבקש פטור – אתם כנראה לא קהל היעד של הכרטיס. מבין הכרטיסים ברשימה זו הוא היוקרתי ביותר, בהפרש ניכר, והוא לא מיועד לכלל האוכלוסיה.
מתנת הצטרפות: אין
צבירת נקודות: 25 אוויוס לכל 250 ש״ח בחיוב. לפי שווי ריאלי של 1.3 סנט/נקודה מדובר בהחזר יחסי של 0.42% על ההוצאה. ניתן לבחור גם בהמרה לנקודות אלעל לפי יחס צבירה של 1 נקודה ל-300 ש״ח בחיוב.
יתרונות בולטים: ביטוח נסיעות מקיף, שירותי קונסיירג׳, שירות לקוחות ברמה גבוהה, מנוי פריוריטי-פאס ללא הגבלת כניסות בחינם, גישה לשירותי VIP של מאסטרכארד העולמית, חברות חינם במועדון ׳חוג השמש׳ של רשת ישרוטל.
עמלת המרת מט״ח: 2.7%
הערות: כרטיס עמוס-הטבות, ובפרט לנוסעים תכופים, אבל דמי השימוש החודשיים הופכים אותו לנגיש רק למעטים. הכרטיס כלכלי הרבה יותר למי שממילא מעוניין לרכוש את המנוי המלא של פריוריטי-פאס שלבדו יכול לעלות מעל 400$ לשנה.
עדכון חשוב.
חבל לדעתי לא לכלול את המולטי פלטינום עבור צבירה ליונייטד, בפרט דרך INeedIt, ואת מסטרקארד פלטינום בשביל אביוס.
שניהם כרטיסים עם צבירה משמעותית יותר משל m&m, האחד חינמי עם שער מטח 1% והשני קל יחסית להשיג חינם, ושניהם הם הכרטיסים הרלוונטיים ביותר לנוסעים תכופים אבל לא סופר כבדים במועדונים הנ״ל.
לדעתי בסוף היום הם רלוונטיים יותר לרבים מהקוראים.
נכון
לכרטיס INeedIt יש יתרון אחד בלבד – עמלה נמוכה להמרת מט״ח – וחוץ מזה מדובר בכרטיס בסיסי למדי שלא מועיל לנוסעים תכופים. יש גבול כמה ההטבה הזאת שווה.
מאסטרכארד פלטינום הוא בהחלט לא רע בהמרה לאוויוס. חוץ מזה כרטיס משעמם, אז בחרתי לא לכלול אותו בסקירה.
Max מחקה את המיתוג Multi מכרטיסי האשראי שלה (וממילא רובם מתגלגלים או מתאפשר להפעיל אותם ככאלה).
על איזה מסטרקארד פלטינום מדובר (חברת אשראי, שיוך מועדוני וכו׳)?
@מגהץ קיטור
ציינתי את עניין המולטי במובן ש-INeedIt פלטינום ממיר כמו ב"מולטי פלטינה" בטבלת ההמרה של מקס.
ראה סעיף 13.4: https://www.max.co.il/he-il/Abroad/Documents/flights_2015.pdf?sourceGA=FlightClubsRegulation
זה אומר, שלפי החישובים של ליאור הוא מביא החזר של 0.3% שזה ההחזר הכי טוב שיש בשוק עבור מיילים של יונייטד, להוציא כרטיסים יקרים.
כרטיס המסטרקארד פלטינום שלי ישרכארט
https://digital.isracard.co.il/cards/mastercardpltinum/
אני לא יודע אם ניתן לערבב אותו עם מועדונים אחרים, אבל כן יכול לומר שיחסית קל לקבל אותו חינם בבנקים. וכאמור, הוא יהיה הכרטיס הנבחר למי שרוצה לצבור אביוס.
כרטיס INI צובר כמו כרטיס גולד או פלטינום – תלוי מה לקחת. כרטיס פלטינום יצבור נקודת תעופה לכל 25 ש״ח בחיוב (לא כולל 200 ש״ח ראשונים בכל חודש) וימיר כל 10 נקודות ל-10 מיילים של יונייטד. זה אומר החזר של 0.18% בלבד. סתם למען הסדר הטוב. בכל מקרה, לכרטיס הזה אין יתרונות אחרים עבור נוסעים תכופים למעט עמלת המרה נמוכה שכאמור זו הטבה מוגבלת בשווי שלה.
רק כדי לוודא בדקתי שוב, וזוגתי המירה היום בכרטיס INeedI:
924 נקודות ל-1620 מיילים. כלומר, דייקתי בהודה הקודממת שלי.
כרטיס INeedIt פלטינום ממיר לפי היחס של 6 נקודות ל10 מיילים כמו כרטיס מ"מולטי פלטינה" בטבלה שקישרתי אליה בהודעה הקודמת, ולכן נותן החזר של 0.3%
מעניין! תודה על הבדיקה ועל העדכון.
מעניין, יובל, תודה.
לאומי גם מנפיקים את פירסט והוא הכרטיס היחיד שלהם שמאפשר צבירה ליונייטד, ההבדל הוא שהדמי כרטיס הם 40 שקלים אז זה משתלם עם אתה חזק במיילים של יונייטד.
תודה על הטיפ. לא התייחסתי לכרטיסים בנקאיים, ובכלל לא רציתי להציג את האבחנה הזאת. לרוב האנשים אין חשבון בבנק לאומי.
אשמח להוסיף הערה – קיים וורלד עלית מבית MAX
שהקריטריונים ותנאי סף שלו מחמירים הרבה יותר מחברו בישרכארט.
והוא כנראה רמה אחת מעל ישרכארט…
הטבות שהוא מוביל בהן לעומת ישרכארט הן:
1) מקבל יחס צבירה כמו Fly Card פרימיום של אלעל ביחס של 190 שח ל1 נקודה
2) ביטוח נסיעות של פספורט-קארד שנתי !! לבעל הכרטיס ולבן/בת הזוג.
מוסיף- ומה עם הסנטוריון ואינפיניט של כאל? או שאתה רואה פער ניכר בין הוורלד עלית של ישראכרט לכל האחרים?
לא ניסיתי לכלול את כ-ל הכרטיסים. ברור שהסנטוריון והאינפיניט מנצחים אבל הם גם יקרים להחריד וזמינים רק לאלפיון העליון (ובפרט לאנשים שצבירת נקודות בכרטיס אשראי לא מעניינת אותם כ״כ). גם את הוורלד-עילית יכלתי להוריד מהרשימה, כי הוא בליגה אחרת מכל השאר, אבל השארתי אותו כסמן קיצוני של מה שאפשר למי שרוצה לשלם 200+ ש״ח בחודש (ולא 2000$+ בשנה כמו כרטיס הסנטוריון).
הוא גם יקר יותר…
לכמה זמן תקפים המיילים הנצברים בכרטיס Miles&Smiles?
ככל הנראה המיילים תקפים לשלוש שנים קלנדריות. כלומר, כל מייל שנצבר ב-2021 יהיה בתוקף עד ה-31 לדצמבר 2024.
שתי הערות:
א. אני דווקא פחות אוהב את ההמרה האוטומטית (של טורקיש וגם הפלייקארדים) כי זה נותן תוקף מיידי למיילים/נקודות.
ב. לגבי הפירסט –
אני כל פעם ממש מופתע מהתמיכה בכרטיס הזה.
את הסקיימקס עם קשבק של 0.56% קטרגת (בצדק) בגלל דמי השימוש של 20 ש״ח שמקזזים את ה-3500 ש״ח הראשונים, כשהפירסט (על בסיס יונייטד) נותן קשבק יחסי של רק 0.6% אבל עולה 60 ש״ח בחודש.
כל זה כשבכלל יש בתמונה את הפלייקארד פרימיום בחינם לכל מי שמבקש (עכשיו גם במבצע רשמי של שנה ראשונה חינם – לכולם) עם קשבק של כמעט 0.7%. איך הפירסט בתמונה בכלל?
אני לא מסתכל רק על יחס צבירת הנקודות. לכרטיס פירסט יש יתרונות רבים, שאת חלקם ציינתי, וזה מה שהופך אותו לכרטיס אטרקטיבי לנוסעים. צבירת נקודות זה יתרון מוגבל מאוד (כי מעטים מחייבים את הכרטיס בעשרות או מאות אלפי ש״ח בכל חודש וצוברים ערמה של נקודות…).
זהו, שאני לא מסכים לגבי היתרונות הרבים:
עוגה ברולדין ליומולדת ושתי כניסות פריוריטי פס בשנה שציינת. זה דיי רק זה.
ההטבות מאוד מוגבלות לדעתי, עמלת מט״ח גבוהה. וכן, גם מענה מהיר יותר בשירות הטלפוני – לא נראה לי שאפשר להצדיק סכום שמתקרב אפילו ל-60 ש״ח בחודש…
איפה מופיע מבצע רשמי של שנה ראשונה חינם?
תיקון חשוב לגבי אמקס פלטינה במסלול צבירה מואץ 🙂 "החל ממועד חיוב 2020.7.2 , ניתן לצבור נקודות גם עבור רכישות בבתי עסק בענפים המפורטים בנספח א'. כל סכום של 80 ₪ שבו חויב חשבונו של המשתתף בגין רכישות בבתי עסק בענפים המפורטים בנספח א', שבהם חויב חשבונו של המשתתף, בכל אחד ממועדי החיוב החודשיים, יזכה את המשתתף שחשבונו חויב בנקודה אחת החל מהשקל הראשון, עד 30,000 ₪ צבירה בגין רכישות בבתי עסק בענפים מוחרגים כאמור במועד חיוב חודשי". החל מהקיץ האחרון הכרטיס די אטרקטיבי גם עבור המשתמש העסקי.
תודה על העדכון. בהחלט חשוב.
לא הבנתי את המשפט לגבי הפליי קארד:
״אלעל מאפשרת מסחר חופשי בנקודות כך שבעלי עסקים יכולים להשתמש בכרטיס לחיובי העסק ואח״כ למכור את הנקודות בשביל רווח לכיס האישי״
תוכל להסביר? ממתי מסחר בנקודות מותר באופן מוצהר?
לא מוצהר. חופשי.
אלעל יודעת שאנשים מוכרים חשבונות שלמים, ושמתקיים מסחר ענף בנקודות שלה גם בפורומים פומביים לעיניי כל, ועושה כלום כדי למנוע או למזער את זה. נציגי שירות של אלעל מקבלים מסוכן פרטי חשבון של אדם א׳ כדי להנפיק כרטיס בונוס עבור אדם ב׳, בגלוי, ביודעין שמדובר בסוכן ובשני חברי מועדון בלתי-קשורים, והנציגים בסדר כי הם לא קיבלו כל הנחייה להפסיק עם הפרקטיקה הזאת. אלעל יודעת שיש מסחר חופשי בנקודות שלה ולא רק שלא מונעת אותו אלא מעודדת אותו כי בלעדיו הפלייקארד היה קורס.
איך אני יכול למכור את הנקודות שלי? ולמי? לדוגמה יש לי 1,000 נקודות באל על.
אלעל מאפשרת מסחר חופשי בנקודות שלה – לא בצורה של העברת נקודות בין חשבונות אלא בצורה של מימוש מחשבון של אדם א׳ עבור נוסע ב׳ (תוך ידיעה מוחלטת שבמקרים רבים אין בין האנשים כל קשר אישי והמימוש נעשה כדי למכור את הנקודות).
למי למכור? אפשרות ראשונה היא למצוא חבר שמעוניין בכרטיס בונוס ולהסכים על מחיר הוגן (איפשהו בין 30 ל-40 סנט לנקודה). אפשרות אחרת היא לפנות לסוכן שאתה סומך עליו ולהציע לו את החשבון. סטטוס פלטינום הוא יתרון וכרטיס פלייקארד הוא כמעט חובה כי בלעדיו מחירי כרטיסי הבונוס גבוהים יותר. בשילוב סטטוס ופלייקארד אני חושב שריאלי למכור ב-40 סנט לנקודה. במקרה כזה אתה נותן לסוכן את הגישה לחשבון והוא משתמש בנקודות כרצונו ומשלם לך אחרי כל מימוש לפי הסכום שהוסכם. כמובן לא כל סוכן מוכן לעשות את זה מכל מיני סיבות, אבל זה עניין יחסית מקובל ואלעל מודעת לזה.
למיטב ידיעתי כרטיסי האשראי של מקס ימירו.
הזהב – 10 נקודות ל10 מיילים .
הפלטיניום 6 נקודות ל10 מיילים
[…] סקירה: כרטיסי אשראי הטובים ביותר בישראל לנוסעים תכופים (ינואר 2021) […]
בתור אחד שמגיע מאמריקה זה ממש מזעזע.
הכרטיס הכי פשוט יתן לך 1% cashback, ובד"כ אפשרות לצבור 2%, 3%, 5% על קטגוריות מסויימות.
כרטיסים שעולים כסף בד"כ לא מחייבים עמלת המרה.
מצד שני, אמקס פלטינום העלו את המחירים מ $550 ל $650 בעוד בישראל כ $350…
הפוסט מציין ערך של 6 סנט לנקודת אמקס. נשמע קצת מופרז. ההערכות שאני מכיר הם בין 1.7 ל 2.0 סנט.
אתה מנסה להשוות בצורה ישירה בין השוק האמריקני (הכי חזק והכי מפותח בעולם) לשוק הישראלי (עם רגולציה משמעותית מחמירה יותר ועמלה צולבת משמעותית נמוכה יותר).
כרטיסים בישראל לעולם לא יוכלו להציע תנאים דומים לכרטיסים בארה״ב. לא רק בגלל מספר הלקוחות או היקף החיוב אלא קודם כל בגלל תנאי השוק והעמלות המותרות כאן. שים לב, למשל, שבארה״ב לכל כרטיס מותר לגבות ׳עמלת אי-פרעון׳ של עשרות אחוזים בעוד בישראל גם העמלה הזאת מוגבלת ברגולציה.
באותה מידה נקודת אמקס-ישראל לא שווה לנקודת אמקס-ארה״ב. לכן אין פה הפרזה בשווי, כי אלו לא אותן נקודות.