כמו לכולם גם לי יש סיפור ישן על הפעם ההיא שרכשתי טיסה פנים-אירופית מחברת לואוקוסט תמורת עשרים אירו או פחות. זו לא אגדה אורבנית – כרטיסים כאלו קיימים, אבל עם המון כוכביות.

נתחיל מזה שחברות לואוקוסט משתמשות לרוב בשדות תעופה משניים, שלא נאמר נידחים, כדי להוזיל עלויות תפעול. אני די בטוח שראיינאייר המציאה כמה שדות תעופה באירופה בעשור האחרון. ואם אין לכם בעיה לנסוע רחוק מהעיר כדי להגיע למטוס – אל תשכחו שכל תוספת תדרוש תשלום. רוצים לבחור מושב מראש? שלמו. רוצים לשלוח מזוודה? שלמו. רוצים ארוחה במטוס, או אפילו שתייה קלה? שלמו. ככה זה בלואוקוסט – לא הכל ורוד (חוץ מהמטוסים של וויז אייר).

Wizz Air Plane

אז אחרי שמשקללים פנימה את המושב, והמזוודה, והארוחה הקלה, והשתייה, ונסיעת האוטובוס עד לשדה הרחוק… מגלים שאותם עשרים אירו הם פיקציה. זו תיאוריה יפה שצריך להיות ספרטני ונטול כבודה כדי להוציא אותה לפועל.

כרטיס טיסה מת״א ללונדון

לפעמים, ולא תמיד ברור למה, חברות שירות-מלא מציעות כרטיסים במחירים נמוכים מאוד. לפעמים לגמרי בכוונה ולפעמים קצת בטעות. מי שבילה מספיק שעות בחיפוש כרטיסים בכיוון-אחד מת״א למגוון יעדים באירופה יודע שלחברת התעופה היוונית איגי׳אן איירליינס, השותפה בברית סטאר, יש נטייה משונה להציע כרטיסים במחירים נמוכים מאוד (גם כרטיס הלוך/חזור וגם כרטיסים בכיוון-אחד). זה קורה לעיתים כ״כ תכופות שקשה להתייחס לזה כטעות או כיד המקרה. סביר יותר להניח שזו תוצאה של חברת תעופה שנמצאת במשבר פיננסי בתוך מדינה שנמצאת בקטסטרופה פיננסית.

Aegean Airlines Logo - Star Alliance Member

אני חושב שגם המנוסים בחיפושים יופתעו כנראה ממחיר הכרטיס שרכשתי…

Aegean Airlines Cheap Ticket to London

כן, אתם רואים נכון, 63 דולר ו-13 סנט. בלבד. ובגלל שנכנסתי לאתר פרייסליין דרך פורטל TopCachBach (אתר הקאשבק עליו אני ממליץ) קיבלתי החזר בסך 5$ שהוריד את המחיר ל-58.13$. זה יוצא 219 ש״ח בעברית.

אבל חכו, עוד לא נגמר הכיף. לכרטיס הזה יש יתרונות נוספים מבחינתי:

  • נחיתה בשדה התעופה הית׳רו (LHR). את לונדון משרתים לא פחות משישה שדות תעופה בינ״ל. מלבד הית׳רו שניים נוספים מוכרים לציבור הישראלי: לוטון (LTN) וגטוויק (LGW). מבין כל השדות הית׳רו הוא הגדול ביותר והנוח ביותר משום שהוא מחובר לעיר ברכבת (הקו הכחול של הטיוב) שהחל מהחודש שעבר פועלת 24 שעות ביממה והנסיעה בה זולה מאוד.
    – – –
  •  גישה חינמית למושבים מועדפים ואולי שדרוגים תפעוליים. אני מחזיק בסטטוס גולד בברית סטאר ועל כן אני זכאי לשלל הטבות בטיסות עם כל החברות השותפות בברית – ביניהן בחירת מושבים מועדפים ללא עלות וקדימות בקבלת שדרוגים תפעוליים (OpUp).
    – – –
  • טרקלין עסקים במהלך הקונקשיין באתונה. עוד הטבה של סטטוס גולד בברית שחלה גם כאשר אני טס בכרטיסים במחלקת התיירים. הטרקלין באתונה לא מפנק במיוחד אבל מספיק טוב ליום שישי בבוקר (רגוע יחסית עם מעט נוסעים עסקיים).
    – – –
  •  אפשרות לשלוח פריט כבודה ללא עלות. גם זו הטבה של הסטטוס. הכרטיסים הזולים ביותר של איג׳יאן, הנקראים ״GoLight״, לא מקנים משלוח כבודה בחינם. כך נוהגות גם חברות גדולות כמו ק.ל.מ, בריטיש, אייר פראנס, לופטהנזה ואחרות בקוים קצרים בתוך אירופה.
    – – –
  •  צבירת מיילים לפי 100% ממרחק הטיסה! הכרטיס הוא במחלקת כרטוס P שהיא אומנם מחלקת כרטוס מוזלת אך עדיין ניתן לצבור איתה מיילים במגוון מועדוני תעופה. במועדון Miles+Bonus של איג׳יאן עצמה היא תצבור לפי 75% ממרחק הטיסה אבל במועדון KrisFlyer של סינגפור איירליינס – אחד המועדונים הטובים ביותר בברית – היא תצבור לפי 100% ממרחק הטיסה (סה״כ 2253 מיילים).

כפי שניתן לראות במפה אתונה נמצאת ממש בדרך בין ת״א ללונדון. יחד עם זאת, הכרטיס הזה כולל עצירה ארוכה באתונה של קצת מעל חמש שעות. מפנק זה לא, והייתי שמח לעצור לזמן קצר יותר, אבל במחיר הזה אני לא מתלונן.

GCM Route TLV-ATH-LHR

לסיכום

לפעמים מוצאים מציאות, אני מניח. רכשתי לא מעט כרטיסים זולים בחיי אבל לא זכור לי שאי פעם רכשתי מעל חמש שעות של טיסה בפחות מ-60$. ועוד בכרטיס שמאפשר לי לצבור מיילים לפי 100% ממרחק הטיסה ועם שלל הטבות סטטוס גבוה.

ולפני שאתם מפתחים ציפיות – כרטיסים בכיוון ההפוך, מלונדון לת״א, עולים הרבה יותר. במיוחד עם איג׳יאן איירליינס.

7 תגובות

  1. עומר

    ממש מגניב. הבעיה עם הטיסות ללונדון הן לרוב טיסות החזור.. ספק אם במקרה כזה היית מוצא מציאה.
    איזיג'ט נכון לשלשום הציעה כרטיס ב120 פאונד הלוך חזור בדצמבר שזה טירוף…

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אתה צודק לגמרי, וזאת גם הייתה הערה הסיום של הפוסט. מסי הנמל באנגליה הם כאלו שעולה הרבה יותר להמריא משם מאשר לנחות שם.

      טריק אחד כדי לטוס בזול (יחסית) מלונדון לת״א זה לעבור דרך יעד ביניים בשני כרטיסים נפרדים. אני נוהג להשתמש ביעדי UP – טס מלונדון לפראג / ברלין / בודפשט ומשם לת״א עם UP. אבל לי זה מתאים בעיקר כי יש לי סטטוס באלעל אז הטיסות עם UP נוחות סה״כ.

      הגב
    • Lior @ FlyingOut

      נכון, אוף-סיזן. הכרטיס שלי הוא לדצמבר. מניסיוני הכרטיסים ללונדון מתחילים קצת גבוה יותר, מאזור 90$, ולא במחיר שאני שילמתי. קל וחומר אחרי הקאשבק בגלל ההזמנה בפרייסליין.

      הגב
  2. יונתן

    שאלת אוף טופיק אם אפשר: מאוד רוצים לבקר בדובאי, בדרך למלדיביים. לאשתי יש דרכון אירופאי, לי רק ישראלי. האם זה אפשרי?

    הגב
  3. הסטטוס הראשון שלי: גולד של Miles&Bonus – FlyingOut

    […] מעבר לכך, המועדון אטרקטיבי במיוחד לנוסעים ישראלים משתי סיבות עיקריות: (1) הוא מקטלג את ישראל כחלק מאזור צפון-אפריקה, במקום כחלק מאזור ההמזרח-התיכון, מה שמוזיל משמעותית את עלויות כרטיסי הבונוס לכיוון מערב. (2) איג׳יאן מציעה תעריפים נמוכים מאוד ליציאה מת״א. הנה דוגמה אחת. […]

    הגב

השאר תגובה