בפברואר 2017, אחרי שגם אז המועדון הודיע על מספר שינויים, הסברתי מדוע להערכתי Hilton Honors הוא אחד ממועדוני המלונות מהטובים ביותר ובפרט לאורחים מזדמנים. אני עדיין מחזיק בדעה הזאת. חלק מיתרונותיו של המועדון:
- ניתן להעביר נקודות בצורה חינמית בין חברי מועדון.
- ניתן לשדרג חדרים בכל הזמנה באמצעות נקודות.
- פוטנציאלית הדרך הקצרה ביותר ללילות–בונוס.
- מבצעים תקופתיים אטרקטיביים במיוחד.
- סטטוס גולד שנחשב לסטטוס–הביניים הטוב בתעשייה.
סה״כ מדובר במועדון מלונות מוביל, יצירתי ונוח מאוד לשימוש. זה נכון שמועדונים מתחרים מציעים הטבות שלא קיימות במועדון של הילטון – וזהו יתרון משמעותי בעיקר עבור אורחים תכופים במיוחד – אבל בהסתכלות רחבה על מגוון סוגי נוסעים אני חושב שהמועדון של הילטון מקבל ציון גבוה מאוד.
אוסף השינויים של השנה האחרונה (והחודשים הקרובים) מהווה בעיניי רענון מבורך למועדון שאולי נראה מעט מיושן לפני כן.
מה חדש ב-2018?
המועדון הודיע אתמול על מספר שינויים מעניינים:
- שיטה חדשה לצבירת נקודות וביטול האפשרות לצבירה Points+Miles.
- בונוסים חדשים המבוססים על מספר הלילות בצורת ׳אבני דרך׳.
- העברת קרדיט על לילות עודפים בכל שנה לשנה הקלנדרית הבאה.
- האפשרות של אורחים תכופים לתת במתנה סטטוס גולד או דיימונד.
- הטבה חדשה לבעלי סטטוס גולד ודיימונד במלונות וולדורף אסטוריה.
בהמשך אתייחס לכל אחד מהשינויים האלו בנפרד ותוכלו לראות כיצד הוא משפיע בצורה שונה לגמרי על אוכלוסיית האורחים התכופים (בעלי סטטוס גולד ודיימונד) ועל אוכלוסיית האורחים המזדמנים (אלו שאינם מחזיקים סטטוס כלל ובעלי סטטוס סילבר). המועדון נהיה אטרקטיבי הרבה יותר עבור אורחים מהסוג הראשון.
לעמוד באתר המועדון המציג את השינויים לחצו כאן.
(1) שיטה חדשה לצבירת נקודות בסיס
כיום יכול כל חבר מועדון לבחור בין צבירה בשיטת נקודות+נקודות (15 נקודות בסיס לכל 1$ בחיוב) או בשיטת נקודות+מיילים (10 נקודות בסיס לכל 1$ בחיוב בתוספת צבירת מיילים מסוימת התלויה במועדון התעופה הנבחר). כברירת מחדל האפשרות הראשונה עדיפה אך במסגרת מבצעים מיוחדים האפשרות השניה יכולה בהחלט להיות אטרקטיבית יותר. בעלי סטטוס גבוה נהנים מבונוס לצבירת הנקודות כנזגרת מצבירת הבסיס: 15% לסטטוס סילבר, 25% לסטטוס גולד ו-50% לסטטוס דיימונד.
החל מאפריל לא יהיו עוד שתי אפשרויות לצבירת נקודות. כל חברי המועדון יצברו נקודות באותה שיטה והבונוסים לבעלי סטטוס גבוה יגדלו: 20% לסטטוס סילבר, 80% לסטטוס גולד ו-100% לסטטוס דיימונד.
וזו ההשוואה עבור לילה בעלות של 100$:
כלומר, אחוז קטן מאוד מכלל חברי המועדון ירוויח מעט (סטטוס גולד) בעוד כל שאר חברי המועדון או שלא ירוויחו כלל (סטטוס דיימונד) או יפסידו הרבה (כל השאר).
אין ספק שמדובר בשינוי שלילי, ובפרט עבור אורחים מזדמנים, אבל לפחות הוא הופך את צבירת הנקודות במועדון לפשוטה יותר.
עדיין ניתן יהיה להמיר נקודות של הילטון למיילים ונקודות של מועדוני תעופה. המועדון אינו מחסל את שיתופי הפעולה שלו עם מועדוני התעופה.
(2) בונוסים חדשים בצבירת לילות
זוהי הטבה מצוינת שלא קיימת כיום במועדון ותיכנס לתוקף השנה.
חבר מועדון שיצבור 40 לילות בשנה קלנדרית, וישיג בכך סטטוס גולד (אחת משלוש דרכים להשיג את הסטטוס), יקבל בונוס של 10,000 נקודות. בונוס דומה יתקבל בכל מדרגה של 10 לילות נוספים – 50 לילות, 60 לילות, 70 לילות וכן הלאה.
בנוסף, חבר מועדון שיצבור 60 לילות בשנה קלנדרית, וישיג בכך סטטוס דיימונד, יקבל בונוס מיוחד של 30,000 נקודות (מדובר בבונוס נפרד מהראשון כך שחבר מועדון שיגיע ל-60 לילות יצבור בונוס מצטבר של 60,000 נקודות).
זיכרו שלילות–בונוס נספרים לסטטוס במועדון של הילטון.
(3) ׳לילות מתגלגלים׳
בעלי סטטוס גבוה במועדון שצברו בשנה קלנדרית יותר לילות ממה שהיה נדרש להם כדי לשמר את הסטטוס הנוכחי שלהם יזכו לקבל את הלילות העודפים כקרדיט לקראת סטטוס בשנה הבאה.
לדוגמה: חבר מועדון בעל סטטוס סילבר שיבלה השנה 15 לילות במלונות הקבוצה יתחיל את השנה הבאה עם קרדיט ראשוני של 5 לילות וזאת משום ששימור סטטוס סילבר דורש רק 10 לילות. אותם לילות עודפים נספרים רק לטובת סטטוס בשנה הבאה ולא לטובת בונוסים כאמור לעיל.
גם חברי מועדון שמעמדם שונמך לאורך השנה יהנו מההטבה הזאת ובתנאי שהם עדיין מחזיקים סטטוס כלשהו במועדון. אני מניח שההטבה תחול גם על אלו שישדרגו סטטוס לאורך השנה.
הלילות העודפים נספרים רק מתוך הלילות הנצברים באותה שנה קלנדרית וביחס לסטטוס של חבר המועדון. כך לדוגמה: חבר מועדון בעל סטטוס גולד שיצבור השנה 50 לילות (10 יותר מהנדרש לשימור הסטטוס) יתחיל את השנה הבאה עם קרדיט של 10 לילות. ברגע שיצבור בשנה הבאה 30 לילות נוספים הסטטוס שלו יישמר שוב. אם יסיים את השנה הבאה עם 50 לילות גם כן – שוב 10 לילות יעברו לשנה שאחריה (ולא 20).
(4) סטטוס במתנה
עוד הטבה חדשה ונהדרת במועדון.
חברי מועדון שיצברו 60 לילות בשנה, וישיגו בכך סטטוס דיימונד, יוכלו לתת במתנה סטטוס גולד לחבר מועדון לבחירתם. לא נדרשת קירבה משפחתית בין חברי המועדון.
חברי מועדון שיצברו 100 לילות בשנה יוכלו לתת במתנה סטטוס דיימונד לחבר מועדון לבחירתם.
חבר מועדון יכול להעניק סטטוס גבוה במתנה לחבר מועדון אחד בלבד בכל שנה והבחירה לא ניתנת לשינוי. כלומר, אם חבר מועדון צבר 60 לילות ונתן סטטוס גולד במתנה לחבר אז כשיצבור 100 לילות הסטטוס של אותו חבר ישודרג אוטומטית לדיימונד.
(5) הטבה חדשה במלונות וולדורף אסטוריה
הטבה חיובית אם כי יחסית שולית.
עד השנה ההטבה שמבטיחה ארוחת בוקר בחינם לבעלי סטטוס גולד ודיימונד לא חלה במלונות רשת וולדורף אסטוריה היוקרתית שמהווה את הרשת הבכירה ביותר בקבוצת הילטון. כלומר, הלקוחות החשובים ביותר של הקבוצה – שהם בדיוק קהל היעד של הרשת – נדרשו לשלם על ארוחת בוקר בכל שהייה. מי שיכול להרשות לעצמו להתארח במלונות של רשת וולדורף אסטוריה כנראה יכול להרשות לעצמו לשלם גם על ארוחת בוקר אם הוא מעוניין – אבל עדיין ההחרגה של הרשת מההטבה הייתה בגדר חיסרון ידוע.
כעת המועדון תיקן את המצב וחברי מועדון בסטטוס גולד ודיימונד יכולים להנות מארוחת בוקר זוגית ללא עלות נוספת בכל שהייה (או לבחור בבונוס של 1,000 נקודות אם אינם מעוניינים בארוחת בוקר או שהתעריף שלהם כולל ארוחת בוקר ממילא).
האם השינויים שליליים לאורחים מזדמנים?
כן, אבל לא במידה דרמטית.
חבר מועדון ללא סטטוס יצבור מעתה 10 נקודות בסיס לכל 1$ בחיוב לעומת 15 נקודות בסיס לכל 1$ בחיוב. אם נניח שנקודה של הילטון שווה 0.35 סנט הרי שמדובר על החזר של 3.5% במקום החזר של 5.25% על ההוצאה במלונות. בספק שהפער הזה יהיה מה שיגרום לאורח מזדמן להתרחק ממלון של הקבוצה. עבור אורחים מזדמנים צבירת נקודות ממבצעם תקופתיים היא כנראה משמעותית הרבה יותר מצבירת נקודות בסיס.
חברי מועדון בסטטוס סילבר, אורחים מזדמנים–למחצה, צריכים להיות מרוצים מהשינויים. אומנם הם יצברו פחות נקודות בסיס (כמעט 30% פחות – וזה יכול להסתכם באלפי נקודות בשנה) אבל ההטבה של ׳לילות מתגלגלים׳ תחול עליהם ותוכל לעזור להם מדי פעם לדלג לסטטוס גולד או לפחות להקל עליהם את שימור סטטוס סילבר.
האם השינויים חיוביים לאורחים תכופים?
חיוביים מאוד, ובפרט למי שיכול לצבור 60 לילות בשנה.
לצורך התשובה אתייחס בנפרד לשלוש קבוצות של חברי מועדון בעלי סטטוס גבוה: אלו שצוברים פחות מ-40 לילות בשנה אבל מגיעים לסטטוס גולד במסלול אחר, אלו שצוברים יותר מ-40 לילות בשנה ופחות מ-60 לילות בשנה ואלו שצוברים מעל 60 לילות בשנה.
חברי הקבוצה הראשונה כמעט ולא מושפעים מהשינויים. צבירת הבסיס שלהם תישאר כמעט בדיוק כמו שהיא כיום והם לא יהנו מבונוסים מיוחדים או מלילות שיעברו משנה לשנה. הם כן יאבדו את האפשרות לצבור מיילים ונקודות למועדוני תעופה מכל שהייה – אפשרות שרבים מהם משתמשים בה – ובתמורה יקבלו ארוחות בוקר חינם במלונות רשת וולדורף אסטוריה. סה״כ, כאמור, השינויים לא שליליים עבורם.
חברי הקבוצה השניה יכולים לשמוח מאוד. הם יצברו יותר נקודות בסיס, יהנו מבונוס נוסף של 10,000 או אפילו 20,000 נקודות בשנה ויהיה להם קל יותר לחדש את הסטטוס בכל שנה (בהנחה שהם יצברו יותר מ-40 לילות בכל שנה). כל השינויים חיוביים עבורם.
חברי הקבוצה השלישית הם המרוויחים הגדולים ביותר. צבירת נקודות הבסיס שלהם לא תשתנה, אומנם, אבל הבונוסים שיקבלו לאורך השנה יותר מיפצו על כך (מינימום של 60,000 נקודות – זה כמו בונוס נוסף של 1,000 נקודות ללילה בממוצע). גם להם יהיה קל יותר לשמר את הסטטוס משנה לשנה והם יוכלו גם לתת במתנה סטטוס גבוה לבן–זוג, בת–זוג, חבר או קולגה.
לסיכום
כל הכבוד לקבוצת הילטון שממשיכה לשכלל את מועדון הלקוחות שלה. נכון שלא כל השינויים חיוביים לכל חברי המועדון אבל אין ספק שהם מהווים רענון בריא והם מפשטים את השימוש במועדון.
סה״כ המועדון בחר במגמה שאנחנו מכירים מעולם מועדוני התעופה: לתגמל היטב את הלקוחות הבכירים והתכופים (על חשבון הלקוחות המזדמנים) ולהציע להם תמריץ נוסף לשמור נאמנות למועדון ולמלונות הקבוצה גם אחרי שהשיגו את ׳המטרה׳ שלהם לאותה שנה. ישנם חברי מועדון רבים כיום, למשל, שעושים מאמץ כדי לצבור 20 שהיות או 40 לילות בשנה קלנדרית, על מנת לקבל או לחדש סטטוס גולד, ואז מעבירים את הביזנס שלהם למלונות של קבוצות אחרות משום שבעיניהם הערך המוסף שהם יכולים לקבל במקום אחר הוא גבוה יותר. המועדון של הילטון רוצה להילחם בתופעה הזאת ולתתת לכל אותם חברי מועדון סיבה נוספת להמשיך לבחור במלונות הקבוצה גם אחרי שהגיעו לרף הדרוש להם על מנת לשמר או להשיג סטטוס גבוה.
השינויים, כפי שהברתי לעיל, הם ברובם חיוביים. או, לפחות, חיוביים עבור האורחים שחשוב למועדון לשמר. לחלק קטן מחברי המועדון השינויים חיוביים מאוד.
בפוסט נפרד אציג לכם דוגמה לפוטנציאל המרשים שטמון בשינויים האלו ובעצם כמה רחוק יכול להגיע חבר מועדון שייבחר למקסם את ההטבות המגיעות לו ואת צבירת הנקודות שהמועדון מציע.
יש עוד מועדון כלשהו שנותן הטבת "לילות (או לחלופין, מקטעי טיסה) מתגלגלים"? זה פשוט נהדר!
כן, יש מעט מועדוני לקוחות שמציעים הטבה דומה.
מבין מועדוני התעופה אני יכול לחשוב רק על המועדון של דלתא (שהוא, באופן כללי, דווקא לא מועדון נוח במיוחד). המועדון של אלסקה הציע את זה פעם אחת במסגרת מבצע.
מבין מועדוני המלונות זו הטבה שמוצעת ע״י המועדונים של קבוצת אינטרקון, קרלסון ומאריוט (במועדון האחרון ההטבה תתבטל השנה).
תודה על העדכון ליאור.
אגב, אני חייב לך עדכון קטן:
זוכר ששאלתי אותך אם בתור מחזיק אמקס פלטינום שהונפק בישראל אהיה זכאי לססטוס גולד בהילטון? אם אינני טועה ותקן אותי אם כן, מדובר בהטבה שניתנת מחוץ לישראל. אז אמקס ישראל דאגו לכך, ובהתאם לבקשה שלי, ללא שום התנגדות, שאלות וכו׳, הוענק לי סטטוס גולד. אני חייב לציין שלא שהיתי מעולם בהילטון כך שיהיה נחמד להתחיל לטפח שם ת׳עסק.
מעולה, שמח לשמוע שמחלקת הטרוול דאגה לך ככה אפילו שזו אינה הטבה מובטחת!
האם הטבת בסטטוס היא לשנה אחת או קבועה כל עוד אתה מחזיק בכרטיס?
[…] פוסט מקדים: שינויים משמעותיים במועדון של הילטון. […]
מדוע בהזמנת מלונות בניורק שיש תוספת של 14.75% מס ,מקבלים ניקוד רק על המחיר בסיס ולא על המחיר לאחר מיסים ?!
כך נהוג בכל מועדוני המלונות. הרי, לכאורה, המלון לא מקבל את המסים כהכנסות (הם מועברים לעיר/למדינה) ולכן לא יתגמל את האורח בנקודות על בסיס ההוצאה הזאת.
[…] פוסט מקדים: שינויים משמעותיים במועדון של הילטון. […]