את הטיול שלי בפסח סיימתי עם טיסות של פינאייר מדלהי לת״א דרך הלסינקי. ציינתי בפוסט ההוא שהטיסות האלו היו חציו השני של כרטיס מורכב יותר שעלה לי סה״כ 390$ כמה חודשים קודם לכן. היום אסביר בפירוט מדוע כרטיס כזה קיים, איך אפשר למצוא כרטיסים כמוהו ולמה זה כ״כ כדאי. הדרך לתשובות האלו רצופה בהסברים אחרים שהבנתם, בעיניי, הכרחית לכל מי שרוצה ללמוד איך לבנות כרטיסי טיסה מתוחכמים, נוחים וזולים יותר.

על מה אתם משלמים

הדיון על ׳הטריק של פינאייר׳ מתחיל בהסבר קצר על תמחור של כרטיסי טיסה. רוב כרטיסי הטיסה כוללים שלושה מרכיבים: תעריף בסיס (Base Fare), היטל דלק (Fuel Surcharge) ומסים והיטלים נוספים (Taxes & Fees).

תעריף הבסיס הוא, לכאורה, מחיר הכרטיס ע״פ חברת התעופה. כשחברת תעופה מפרסמת, למשל, מבצע של ״20% הנחה על טיסות״ היא מתכוונת שההנחה תחול על תעריף הבסיס בלבד. מה שהיא לא מפרסמת זה שלפעמים תעריף הבסיס הוא המרכיב הזול ביותר במחיר הכולל של הכרטיס עד כדי כך שחברות מפרסמות לעיתים תכופות תעריפי בסיס של דולר אחד או אירו אחד.

היטל הדלק הוא למעשה החצי השני של מחיר הכרטיס משום שגם הוא, כמו תעריף הבסיס, הולך היישר לכיסה של חברת התעופה. למען הסר ספק: להיטל הדלק אין דבר וחצי דבר עם מחירי הדלק.

המסים וההיטלים הנוספים אינם תלויים בחברת התעופה אלא נגזרים קודם כל מהשדות המעורבים בכרטיס.

מדינות מסוימות אוסרות על גביית היטל דלק ולכן כרטיסי טיסה שמוצאם במדינות אלו יכללו רק שניים משלושת המרכיבים – כשהיטל הדלק יגולם בפועל בתוך תעריף הבסיס. כמו כן ישנן גם חברות תעופה שבוחרות ביוזמתן לא לגבות היטל דלק.

כרטיס אחד לדוגמה

ביצעתי חיפוש אקראי לכרטיס הלוך/חזור מת״א לניו-יורק בחודש דצמבר. מצאתי כרטיס במחיר כולל של 637.79 דולר אמריקני שכולל טיסות של אייר פראנס מת״א לפריס וטיסות המשך של דלתא (בקוד של אייר פראנס) מפריס לניוארק.

AF Ticket TLV-EWR
והנה הפירוט המדויק של מחיר הכרטיס:

AF Fare TLV-EWR Detailed Cost

כפי שניתן לראות מחיר הכרטיס כולל לא פחות מ-13 שורות מחיר שמהוות את שלושת מרכיבי הכרטיס כפי שתיארתי בהתחלה: 229.00 דולר אמריקני לתעריף הבסיס (הלוך/חזור), 261.00 דולר אמריקני להיטל הדלק ו-147.79 דולר אמריקני למסים והיטלים נוספים.

היטל הדלק הוא במקרים רבים, וגם במקרה הזה, המרכיב היקר ביותר במחירו הכולל של כרטיס טיסה. אבל הוא גם המרכיב היחיד במחיר שאיתו אפשר ׳להתחכם׳. למה? משום שהוא המצאה של חברות התעופה – הוא לא נכפה לתוך הכרטיס ע״י רשויות חיצוניות (כמו המסים וההיטלים הנוספים) והוא בדר״כ לא נגזר ישירות מקוד התעריף של הכרטיס (כמו תעריף הבסיס).

אז מה אם הייתה דרך להוזיל אותו? או, טוב יותר, להעלים אותו לחלוטין?

לזרוק את הדלק

מושג אחד שעליו לא ארחיב יתר על המידה הוא ״Fuel Dump״ או בקיצור ״FD״. זו הפרקטיקה שעניינה להעלים או להוזיל משמעותית את היטל הדלק בכרטיס טיסה. לפעמים זה קורה כתוצאה מתקלה של מערכת התמחור ולפעמים ניתן ליצור תקלה כזאת בצורה מלאכותית בעיקר ע״י הוספת טיסה או מספר טיסות לכרטיס או ע״י בחירת מסלול טיסה מסוים מאוד.

מי שרוצה מוזמן להרחיב את השכלתו בתחום ה-FD בעזרת גוגל. אני רק אציין שיש סיכונים אמיתיים לכל ׳התחכמות׳ עם כרטיס טיסה.

עניינו היום הוא בטריק פשוט למדי שבעזרתו ניתן להוזיל משמעותית כרטיסי טיסה של פינאייר (כולל עם חברות אחרות בטיסות קודשייר). הסיבה שאני מפרסם את הטריק הזה, בניגוד לאחרים, היא שהטריק הזה פעיל כבר כמה שנים, רכשתי בעצמי מספר לא מבוטל של כרטיסים כאלו ולהערכתי הסיכון של השימוש בו נמוך מאוד.

הטריק של פינאייר

בתמצית: בעזרת בחירת מסלול טיסות נכון ניתן להוזיל בעשרות אחוזים את היטל הדלק בכרטיסים של פינאייר.

מסלול הטיסות מחייב כרטיס מסוג Open-Jaw (לחצו כאן למילון מונחים). המחירים הנמוכים ביותר מתקבלים בכרטיסים מסוג Double Open-Jaw. 

כרטיס OJ יכול להתקיים בשתי צורות: V רגיל ו-V הפוך.

הצורה הראשונה מוכרת לרוב בשמות כמו ״כרטיס רב-יעדים״ או במנועי חיפוש בתור ״Multi-City Search״. לדוגמה: כרטיס של אלעל מת״א לביגי׳ינג וחזרה מבנגקוק לת״א.

LY OJ Ticket TLV-PEK : BKK-TLv

GCM Route PEK-TLV-BKK

הצורה השניה של כרטיס OJ היא של V הפוך. כלומר, החזרה היא לשדה אחר משדה המוצא אבל היעד נשאר אחד. לדוגמה: כרטיס של אמריקן מניו-יורק לסאו-פאולו וחזרה מסאו-פאולו ללוס-אנג׳לס.

AA OJ Ticket JFK-GRU-LAX

GCM Route JFK-GRU-LAX

כרטיס DOJ הוא כרטיס מורכב יותר. לפחות למראית עין משום שכרטיס DOJ נראה כמו שני כרטיסים בכיוון-אחד שפשוט נכללים בתוך כרטיס אחד. לדוגמה: כרטיס של לופטהנזה מת״א למוסקבה ומאוסלו לניו-יורק.

(לעובדה שהקונקשיין הוא במינכן בכיוון אחד ובפרנקפורט בכיוון השני אין משמעות לצורך העניין).

LH DOJ Ticket TLV-DME : OSL-JFK

GCM Route TLV-MUC-DME and OSL-FRA-JFK

מהתיאוריה לפרקטיקה

הטריק של פינאייר מצריך יציאה מיעד אירופי (מגוון רחב), הגעה לאחד מיעדי פינאייר (לרבות יעדי קודשייר) וחזרה לת״א. ניתן גם בסדר הפוך – יציאה מת״א וחזרה ליעד אירופי – אבל בדר״כ המחיר יהיה גבוה יותר. ניתן גם להשתמש בשני יעדים כדי ליצור כרטיס מסוג DOJ.

זיכרו שעליכם להגיע לאותו יעד אירופי באופן עצמאי, בכרטיס נפרד, ולכן מוטב לבחור ביעד אירופי שזול ופשוט להגיע אליו. כמו כן, אם אתם בוחרים בכרטיס מסוג DOJ כדי לבחור ביעדים שזול ופשוט לעבור ביניהם כמו הונג-קונג ובנגקוק, טוקיו ואוסקה, ניו-יורק וטורונטו.

כדי להגיע למחירים הנמוכים ביותר, החל מ-330$, יש לשחק מעט עם התאריכים ועם השדות המעורבים בכרטיס. תוך כדי ניסיון תגלו ששילובים מסוימים יוצרים באופן עקבי מחירים נמוכים.

יעדים מועדפים באירופה ליציאה: בודפשט (BUD), פראג (PRG), אמסטרדם (AMS), פריס שארל דה גול (CDG), מדריד (MAD), מילאנו מלפנסה (MXP), מוסקבה שרמטייבו (SVO), מינכן (MUC). זו כמובן רשימה חלקית של יעדים שאיתם אני משיג באופן עקבי תוצאות טובות למדי.

נמשיך בדוגמאות.

כרטיס ראשון: אמסטרדם לשנגחאי / בנגקוק לת״א.

AY DOJ Ticket AMS-PVG : BKK-TLV

ניתוח: מחיר הכרטיס אטרקטיבי מאוד, 350$ בלבד, אבל יש להוסיף טיסות מת״א לאמסטרדם ומשנגחאי לבנגקוק. הטיסה הראשונה יכולה להיות זולה למדי. טרנסאוויה, לדוגמה, מציעה כרטיסים בתאריכים האלו החל מ-70 אירו בלבד (ללא מזוודה וללא מושב מועדף). הכרטיס השני, בדוגמה הזאת, יכול להיות מעט יקר יותר – לדוגמה 240$ בטיסות של קתאי פסיפיק.

Transavia TLV-AMS in October

CX Ticket PVG-HKG-BKK

בדוגמה הזאת המסע כולו יעלה בערך 670$ אבל יכלול עצירות באמסטרדם, שנגחאי ובנגקוק. פוטנציאלית גם בהונג-קונג והלסינקי. הכרטיס גם מכסה מרחק של קרוב ל-15,000 מייל ולכן אטרקטיבי לצבירת מיילים למועדון תעופה בברית OneWorld (שימו לב למחלקת הכרטיס).

כרטיס שני: אמסטרדם לשנגחאי / שנגחאי לת״א.

AY OJ Ticket AMS-PVG-TLV

ניתוח: המחיר עדיין אטרקטיבי, בקושי 440$, ויש להוסיף רק טיסה אחת כדי להשלים את המסלול. המשמעות היא מחיר כולל של קצת מעל 500$. שימו לב שבכרטיס הזה היטל הדלק הוא רק 54.60 דולר אמריקני, במקום 400.00 דולר אמריקני בכרטיס הלוך/חזור פשוט מת״א לשנגחאי עם פינאייר.

כרטיס שלישי: מילאנו לניו-יורק / ניו-יורק לת״א.

AY OJ Ticket MXP-JFK-TLV

ניתוח: כרטיסי הלוך/חזור מת״א לניו-יורק הם לא מוצר יקר – במיוחד מחוץ לעונה. אופייני לראות את החברות המובילות מציעות כרטיסים בפחות מ-700$ עם קונקשיין אחד באירופה. הכרטיס בדוגמה זו מציע מחיר אטרקטיבי – 545$ – במיוחד למי שמעוניין להוסיף ביקור ביעד אירופי בדרך. כרטיסים בכיוון-אחד מת״א למילאנו מתחילים מ-90$ בלבד באמצע אוקטובר (עם איג׳יאן דרך אתונה) וכך אפשר להשלים את המסלול כולו בפחות מ-640$ כולל העצירה במילאנו.

Kayak Results TLV-MXP in October

כרטיס רביעי: בודפשט לאוסקה / דלהי לת״א.

AY DOJ Ticket BUD-KIX : DEL-TLV

ניתוח: הכרטיס הזה מתאים מאוד לנוסעים שיש להם נקודות לכרטיסי בונוס ומעוניינים לעשות טיול מעניין יותר. המחיר של הכרטיס נמוך למדי, 368$ בלבד, אבל הוא מצריך שתי טיסות נוספות: מת״א לבודפשט ומאוסקה לדלהי. לטובת הטיסה הראשונה ניתן לרכוש כרטיס בונוס של אלעל תמורת 30-25 נקודות בלבד ובערך 50$ במסים. לטובת הטיסה השניה ניתן לרכוש כרטיס בונוס של בריטיש בטיסות של קתאי פסיפיק תמורת 22,500 אוויוס וכמה עשרות דולרים במסים או, לחילופין, כרטיס בונוס של אמריקן במחלקה ראשונה תמורת 50,000 מיילים (ואז אפשר, אם רוצים, לטוס גם במחלקה הראשונה הנפלאה של אתיהאד איירוויס באיירבאס A380).

איך לחפש ולהזמין את הכרטיסים האלו?

הדרך הנוחה ביותר היא להשתמש במנוע החיפוש מטריקס של ITA. הוא המנוע שמאחורי גוגל-פלייטס, בין השאר, והוא סה״כ עושה עבודה מצוינת אם כי כדאי לדעת שלא כל הכרטיסים שמופיעים בתוצאות החיפוש שלו אכן קיימים. כל צילומי המסך שהובאו בפוסט זה נלקחו מתוצאות החיפוש של המטריקס.

כאמור – גמישות היא שם המשחק כאן. הזינו מספר רב של יעדים ושחקו עם התאריכים בהתאם למה שאפשרי מבחינתכם. זיכרו לבדוק גם את מחירי טיסות הקישור הנדרשות. הנה דוגמה לאיך צריך להיראות מסך החיפוש:

ITA Matrix Search for AY Trick

מבין סוכנויות הנסיעות בישראל אני מוצא את מנועי החיפוש של איסתא ודיזנהאוז כטובים ביותר עבור הטריק של פינאייר. התמחור שלהם מדויק והם מאפשרים לראות את מחלקת הכרטוס של כל אחד מקטעי הטיסה. היתרונות הנוספים של הזמנה מסוכן ישראלי הם באפשרות לבטל את הכרטיס תמורת קנס מינימלי במסגרת 14 ימים ע״פ החוק הישראלי ובאפשרות לשלם על הכרטיס במספר תשלומים תמורת ריבית נמוכה למדי. בינתיים לא נתקלתי בבעיות מצד פינאייר עם כרטיסים שנרכשו משני הסוכנים האלו.

כדאי לדעת שמחלקת הכרטוס המוזלת של פינאייר, R, צוברת עדיין 100% ממרחק הטיסה במועדון של אמריקן (אבל רק 50% מיילים לסטטוס) אם כי אני מאמין שזה עתיד להשתנות. במועדון של פינאייר מחלקת כרטוס זו צוברת מיילים לפי 50% ממרחק הטיסה. מחלקת כרטוס מוזלת אחרת, W, צוברת גם היא 100% מיילים במועדון של אמריקן אבל רק 25% מיילים במועדון של פינאייר. מחלקות כרטוס N ו-V צוברות 50%  אוויוס במועדון של איבריה שממנו ניתן להעביר אוויוס בצורה חופשית למועדון של בריטיש.

פרטים נוספים למתקדמים

עם הכרטיסים האלו של פינאייר ניתן לעשות ניסים ונפלאות עם תכנון נכון, גמישות מקסימלית והרבה עבודת הכנה. הנה כמה רעיונות למתקדמים שרוצים לפתח משהו מעניין:

כרטיס הפוך

מי שרוצה יכול להפוך את הסדר של ההלוך והחזור. כלומר, להתחיל את הכרטיס עם טיסות מאסיה לישראל ורק אח״כ לחזור מאירופה לאסיה. בדרך זו אפשר, למשל, להשתמש בטריק כדי ליצור כרטיסים זולים בכיוון-אחד מאסיה לישראל (ואז לזרוק את טיסות החזור). שימו לב שבכרטיסים כאלו היטל הדלק חוזר להיות משמעותי – מעל 200$ – ולכן הם לא יהיו מוזלים כמו ׳הרגילים׳.

AY DOJ Ticket DEL-TLV : AMS-ICN

שני כרטיסים ברצף

מכיוון שאפשר להתחיל באירופה ולסיים בת״א או להתחיל בת״א ולסיים באירופה (במחיר קצת גבוה יותר בדר״כ) הרי שאפשר לשדך שני כרטיסים כאלו ברצף. לדוגמה: כרטיס מת״א לבנגקוק וחזרה לאמסטרדם משודך לכרטיס מאמסטרדם לשנגחאי וחזרה לת״א. כך, פוטנציאלית בפחות מ-800$, ניתן להגיע לשני יעדים באסיה ויעד אירופי ולצבור בקלות מעל 25,000 מיילים בדרך.

לטוס עם חברות אחרות

ניתן לכלול בכרטיסים האלו טיסות עם שותפות של פינאייר כמו ג׳פן איירליינס, בריטיש, קתאי פסיפיק, אמריקן, איבריה ועוד. לרוב המחיר הנמוך יושג רק באמצעות קודשייר אבל טיסות קצרות, למשל בתוך יפן או בתוך ארה״ב, יכולות להיות גם בקוד של החברה המפעילה. זו קודם כל הזדמנות לצבור הרבה מיילים במקרים מסוימים ושנית הזדמנות לנסות חברות שונות ומטוסים שונים. ג׳פן איירליינס, לדוגמה, מפעילה את מטוסי הדרימליינר שלה (בואינג 787-800) בטיסות בין טוקיו להלסינקי.

לטוס רחוק במחיר שפוי

ביום חמישי כתבתי פוסט על האפשרות של טיסות ישירות מת״א ליעדים באוסטרליה. חיפוש פשוט של כרטיסי הלוך/חזור מת״א לסידני ו/או מלבורן מעלה תוצאות שמתחילות מ-1600$ בטיסות של אלעל לבייג׳ינג ומשם בטיסות המשך של אייר צ׳יינה מבייג׳ינג לסידני או מלבורן. כרטיסים זולים יותר, החל מ-1300$, מוצעים עם חברות תעופה מהמפרץ הפרסי ומחייבים טיסה מעל מדינות עויינות ולכן לא מתאימים לרבים מהנוסעים. ובכן, בעזרת הטריק של פינאייר אפשר למצוא כרטיסים מפראג ליעדים באוסטרליה וחזרה לת״א החל מ-1250$ בלבד. זו בטח לא הדרך הקצרה ביותר אבל החיסכון ניכר, הטיסות נוחות וצבירת המיילים אטרקטיבית מאוד (כמעט 22,000 מיילים הלוך/חזור).

AY DOJ Ticket PRG-SYD : MEL-TLV

לסיכום

אם קראתם את כל הפוסט עד הנקודה הזאת כנראה שהבנתם כמה אטרקטיבי יכול להיות הטריק של פינאייר. הטריק הזה אולי לא מתאים לטיולי משפחות ואולי לא מתאים לנוסעים עסקיים שזמנם חשוב להם יותר ממחיר הכרטיס – אבל הוא כן מתאים להרבה נוסעים אחרים שרוצים לחסוך בעלויות, לטוס עם חברות מובילות, להגיע למספר יעדים בנסיעה אחת, לצבור הרבה מיילים ולאתגר את היצירתיות שלהם בבניית כרטיס טיסה מעניין.

אני, כפי שציינתי קודם, רכשתי בשנים האחרונות מספר לא מבוטל של כרטיסים כאלו למגוון רחב של יעדים. מעולם לא נתקלתי בבעיה כלשהי – לא בטיסות של פינאייר ולא בקרדיט של המיילים למועדונים של אמריקן ופינאייר (אני משתמש בשניהם). זה גם המקום להזכיר שפינאייר מציעה בכל מטוסיה מחלקת שירות אקונומי-קומפורט (הנה ביקורת) ומאפשרת גישה חופשית למחלקה זו לבעלי סטטוס אמרלד בברית OneWorld.

מקווה שהצלחתי להעביר את המידע המורכב בצורה ברורה בפוסט הזה ושהמידע הזה יעזור לחלקכם למצוא ולהזמין כרטיסי טיסה מעניינים ויצירתיים. אני, כרגיל, זמין לכל שאלה ותהייה. בהצלחה!

24 תגובות

  1. י

    היי ליאור
    כתבה מצוינת, כרגיל.
    עם זאת, אני תוהה לעצמי. מה הסיבה לכך שטיסות OJ מביאות עימן היטל דלק נמוך יותר (על אחת כמה וכמה DOJ)? או האם בעצם יש סיבה מסוימת ש"הטריק של פינאייר" עובד? ולמה רק עם פינאייר?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      שאלות טובות. התשובה הראשונה היא שמשהו בשילוב המוצא והסיום של הכרטיס, בין אירופה למזרח התיכון, יוצר כשל כלשהו בתמחור הכרטיסים של פינאייר. אגב, הטריק עובד גם עם מספר מצומצם של יעדים אחרים במזרח התיכון מלבד ת״א כמו דובאי או קהיר. לא התיחסתי לעובדה הזאת מטעמים ברורים. ניתן גם לכלול בכרטיסים האלו יעדים אירופים רחוקים כמו טנריף.

      קיימים טריקים רבים אחרים עם מגוון חברות תעופה. אני לא כותב עליהם כי הם לרוב מסובכים יותר, פחות רלוונטיים לקהל הישראלי, ׳מסוכנים יותר׳ (חשש לביטול הכרטיסים, אי יכולת לבצע שינויים ועוד) וגם כי פרסום ברבים של טריקים טובים עלול להביא למותם ע״י חברות התעופה. יש דברים שהשתיקה יפה להם.

      הגב
  2. י

    היי ליאור
    כתבה מצוינת, כרגיל.
    עם זאת, אני תוהה לעצמי. מה הסיבה לכך שטיסות OJ מביאות עימן היטל דלק נמוך יותר (על אחת כמה וכמה DOJ)? או האם בעצם יש סיבה מסוימת ש"הטריק של פינאייר" עובד? ולמה רק עם פינאייר?

    הגב
  3. Dror

    שאלה כללית – על בסיס מה חברת תעופה יכולה לבטל כרטיס שהוזמן כדת וכדין אבל המחיר הנמוך נובע מכשל שלהן (אני שואל בהקשר לכך שרשמת שיש טריקים מסוכנים יותר הביבט של ביטול הכרטיס)?
    תיאורטית מה שאתה מתאר מאפשר milege run מישראל אם אתה מחזיק במועדון של פינאייר…

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      ע״פ החוק הישראלי מוצר חייב להימכר במחיר שהוצג לצרכן, גם אם הוא שגוי, אלא אם מדובר במחיר שהוא נמוך בצורה בלתי סבירה מהשווי הריאלי של המוצר (נגיד ב-95% הנחה). המשמעות היא שאם תרכוש את הכרטיס דרך סוכן ישראלי הסיכוי שהוא יבוטל די נמוך. ואם יבוטל – תהיה לך עילת תביעה כנגד הסוכנות, על אף שהסוכנות תנסה לגלגל את האשמה לחברת התעופה בטענה שהיא רק תיווכה במכירת המוצר שנמכר בפועל ע״י חברת התעופה. זאת גם אחת הסיבות שאני אישית מעדיף לרכוש כרטיסים כאלו דרך סוכנות ישראלית – והמלצתי בפוסט על איסתא ועל דיזנהאוז כסוכנויות שיש לי ניסיון איתן.

      אי שם קיימים טריקים שונים ולפעמים טעות בתמחור תוריד את המחיר לרמה פחות סבירה שתגרום לחברת התעופה להתלבט ברצינות אם לכבד או לבטל את הכרטיסים. תחשוב על כרטיס מסביב לעולם ב-400$. בעבר משרד התחבורה האמריקני (DOT) הגן בחירוף נפש על הרוכשים וחברות תעופה נדרשו לכבד את כל הכרטיסים – אלו שנרכשו בארה״ב או כללו טיסות מ/אל ארה״ב – אבל כיום אפילו ה-DOT מכיר בקיומם של תעריפים בלתי סבירים והוא מאפשר לחברות תעופה לבטל את העסקה.

      כשמדובר על כרטיסי-FD בדר״כ מדובר על כרטיסים שבהם נעשה מניפולציה מכוונת של הרוכש כדי להוריד מלאכותית את מחיר הכרטיס. לא תקלה תמימה של חברת התעופה ולא לגמרי באשמתה. מה הדין אז? האם הרוכש פעל בניגוד לתקנון הפעילות של חברת התעופה עליו הוא חתם בעת רכישת הכרטיס? האם זו אשמתו של הרוכש שמערכת התמחור תקולה (והוא זיהה את התקלה וניצל אותה)?

      הנחת העבודה של יודעי דבר היא שההתעסקות עם כרטיסי-FD צריכה להיות זהירה. בלי להתקשר לחברת התעופה כדי לברר את תנאי התעריף, בלי לנסות לשנות את הטיסות בכרטיס ובלי להתחכם עם שדרוגים שונים ומשונים. Don't poke the bear. לכן עדיף שהכרטיסים האלו יהיו מנת חלקם של נוסעים מנוסים.

      וכן, אתה בהחלט יכול לצאת לריצות מיילים עם הטריק של פינאייר. עשיתי את זה מספר פעמים. מכיוון שפינאייר מציעה לבעלי סטטוס אמרלד בברית גישה חינמית למחלקת אקונומי-קומפורט הרי שהטיסות הארוכות שלה מאוד נוחות. בצירוף הבונוס לסטטוס אני בדר״כ צובר, במועדון של אמריקן, מיילים בשווי גדול יותר מעלות הכרטיס.

      הגב
  4. Dror

    שאלה כללית – על בסיס מה חברת תעופה יכולה לבטל כרטיס שהוזמן כדת וכדין אבל המחיר הנמוך נובע מכשל שלהן (אני שואל בהקשר לכך שרשמת שיש טריקים מסוכנים יותר הביבט של ביטול הכרטיס)?
    תיאורטית מה שאתה מתאר מאפשר milege run מישראל אם אתה מחזיק במועדון של פינאייר…

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      ע״פ החוק הישראלי מוצר חייב להימכר במחיר שהוצג לצרכן, גם אם הוא שגוי, אלא אם מדובר במחיר שהוא נמוך בצורה בלתי סבירה מהשווי הריאלי של המוצר (נגיד ב-95% הנחה). המשמעות היא שאם תרכוש את הכרטיס דרך סוכן ישראלי הסיכוי שהוא יבוטל די נמוך. ואם יבוטל – תהיה לך עילת תביעה כנגד הסוכנות, על אף שהסוכנות תנסה לגלגל את האשמה לחברת התעופה בטענה שהיא רק תיווכה במכירת המוצר שנמכר בפועל ע״י חברת התעופה. זאת גם אחת הסיבות שאני אישית מעדיף לרכוש כרטיסים כאלו דרך סוכנות ישראלית – והמלצתי בפוסט על איסתא ועל דיזנהאוז כסוכנויות שיש לי ניסיון איתן.

      אי שם קיימים טריקים שונים ולפעמים טעות בתמחור תוריד את המחיר לרמה פחות סבירה שתגרום לחברת התעופה להתלבט ברצינות אם לכבד או לבטל את הכרטיסים. תחשוב על כרטיס מסביב לעולם ב-400$. בעבר משרד התחבורה האמריקני (DOT) הגן בחירוף נפש על הרוכשים וחברות תעופה נדרשו לכבד את כל הכרטיסים – אלו שנרכשו בארה״ב או כללו טיסות מ/אל ארה״ב – אבל כיום אפילו ה-DOT מכיר בקיומם של תעריפים בלתי סבירים והוא מאפשר לחברות תעופה לבטל את העסקה.

      כשמדובר על כרטיסי-FD בדר״כ מדובר על כרטיסים שבהם נעשה מניפולציה מכוונת של הרוכש כדי להוריד מלאכותית את מחיר הכרטיס. לא תקלה תמימה של חברת התעופה ולא לגמרי באשמתה. מה הדין אז? האם הרוכש פעל בניגוד לתקנון הפעילות של חברת התעופה עליו הוא חתם בעת רכישת הכרטיס? האם זו אשמתו של הרוכש שמערכת התמחור תקולה (והוא זיהה את התקלה וניצל אותה)?

      הנחת העבודה של יודעי דבר היא שההתעסקות עם כרטיסי-FD צריכה להיות זהירה. בלי להתקשר לחברת התעופה כדי לברר את תנאי התעריף, בלי לנסות לשנות את הטיסות בכרטיס ובלי להתחכם עם שדרוגים שונים ומשונים. Don't poke the bear. לכן עדיף שהכרטיסים האלו יהיו מנת חלקם של נוסעים מנוסים.

      וכן, אתה בהחלט יכול לצאת לריצות מיילים עם הטריק של פינאייר. עשיתי את זה מספר פעמים. מכיוון שפינאייר מציעה לבעלי סטטוס אמרלד בברית גישה חינמית למחלקת אקונומי-קומפורט הרי שהטיסות הארוכות שלה מאוד נוחות. בצירוף הבונוס לסטטוס אני בדר״כ צובר, במועדון של אמריקן, מיילים בשווי גדול יותר מעלות הכרטיס.

      הגב
  5. חדשות תיירות: חמש כותרות לחודש ספטמבר – FlyingOut

    […] חברת התעופה הפינית היא אחת האהובות עלי באירופה ובכלל. יש לה צי מטוסים צעיר יחסית עם מחלקות שירות טובות, היא מפעילה טיסות למגוון רחב של יעדים באסיה, היא שותפה בברית OneWorld ויש לה הסכמי קודשייר מגוונים, שדה הבית שלה מצוין והמחירים אטרקטיביים בדר״כ. עד לאחרונה אפילו היה זמין ׳הטריק של פינאייר׳. […]

    הגב
  6. חדשות תיירות: חמש כותרות לחודש ספטמבר – FlyingOut

    […] חברת התעופה הפינית היא אחת האהובות עלי באירופה ובכלל. יש לה צי מטוסים צעיר יחסית עם מחלקות שירות טובות, היא מפעילה טיסות למגוון רחב של יעדים באסיה, היא שותפה בברית OneWorld ויש לה הסכמי קודשייר מגוונים, שדה הבית שלה מצוין והמחירים אטרקטיביים בדר״כ. עד לאחרונה אפילו היה זמין ׳הטריק של פינאייר׳. […]

    הגב
  7. גיא

    האם הטריק עדיין אמור לעבוד? ניסיתי לחפש בITA עם הגדרות זהות לדוגמא שלך במגוון של תאריכים לאורך השנה, והמחירים נותרים באזור ה600-700 דולר לכל הפחות.

    כמו כן, שקלתי לנסות להיכנס לתחום הFD, אבל ראיתי שציינת שאחת הסיבות שאינך כותב בנושא היא חוסר רלוונטיות לציבור הישראלי. האם הכוונה היא שנדיר למצוא טיסות כאלה שנכנסות או יוצאות מישראל? אי אפשר לפתור זאת באמצעות טיסה נפרדת לאירופה בחברה זולה (בין אם ow או rt) ועדיין לקבל מחיר משתלם, בדומה למה שנעשה בטריק שכאן?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      הטריק של פינאייר, לפי מה שאני רואה, לא עובד כבר כמה חודשים. כרטיס OJ שיוצא מאירופה ומסתיים בישראל עדיין יהיה זול יותר לפעמים מכרטיס הלוך/חזור קלאסי מישראל, זה כן, אבל היטל-הדלק נשאר. לא יודע אם הטריק יחזור לפעול בעתיד, ובכל מקרה הפוסט הזה הוא רפרנס טוב למה אפשר למצוא.

      באשר ל-FD,

      זה תחום אפור מאוד שהלגיטימיות שלו מוטלת בספק. זאת הסיבה הראשונה שבגללה אני לא כותב על הנושא. סיבה שניה היא שהכרטיסים האלו עלולים להוביל את הנוסע למצבים לא שיגרתיים כי כל שינוי בכרטיס, מקרי או מכוון, עלול ליצור בעיות. הנוסע המתוחכם והמנוסה יידע להתמודד עם הבעיות האלו, או לפחות לא להילחץ מהן, בעוד הנוסע הממוצע אולי ימצא את עצמו מול שוקת שבורה וישלם על כך ביוקר. הכוונה כאן לביטול אפשרי כל הכרטיס תוך כדי הנסיעה, שינוי לו״ז הטיסות, שינוי מחלקות השירות וכיוצ״ב שינויים שיש בכוחה של חברת התעופה לבצע במידה והיא מבינה מה נעשה עם הכרטיס. בדר״כ הכל בסדר, אני לא אומר שזה קורה כל פעם, אבל הסיכון קיים וצריך להיות מוכנים לו. זה בהתייחס לכרטיסי FD מורכבים ולא לכרטיסים פשוטים כמו ׳הטריק׳ בפוסט.

      אם תחפש אני בטוח שתוכל למצוא כרטיסי FD איכותיים גם ליציאה או הגעה לישראל. זה לא מוגבל לאזור מסוים בעולם או לחברות תעופה מסוימות.

      הגב
      • גיא

        לסיכונים הכלליים והקושי אני פחות או יותר מודע (לפחות ממה שקראתי בנושא וקצת שיטוטים בפורומים הייעודיים לכך), פשוט תהיתי אם יש איזו מגבלה יותר לוגיסטית שרלוונטית לישראל ואני לא מודע אליה. תודה על התשובה 🙂

  8. גיא

    האם הטריק עדיין אמור לעבוד? ניסיתי לחפש בITA עם הגדרות זהות לדוגמא שלך במגוון של תאריכים לאורך השנה, והמחירים נותרים באזור ה600-700 דולר לכל הפחות.

    כמו כן, שקלתי לנסות להיכנס לתחום הFD, אבל ראיתי שציינת שאחת הסיבות שאינך כותב בנושא היא חוסר רלוונטיות לציבור הישראלי. האם הכוונה היא שנדיר למצוא טיסות כאלה שנכנסות או יוצאות מישראל? אי אפשר לפתור זאת באמצעות טיסה נפרדת לאירופה בחברה זולה (בין אם ow או rt) ועדיין לקבל מחיר משתלם, בדומה למה שנעשה בטריק שכאן?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      הטריק של פינאייר, לפי מה שאני רואה, לא עובד כבר כמה חודשים. כרטיס OJ שיוצא מאירופה ומסתיים בישראל עדיין יהיה זול יותר לפעמים מכרטיס הלוך/חזור קלאסי מישראל, זה כן, אבל היטל-הדלק נשאר. לא יודע אם הטריק יחזור לפעול בעתיד, ובכל מקרה הפוסט הזה הוא רפרנס טוב למה אפשר למצוא.

      באשר ל-FD,

      זה תחום אפור מאוד שהלגיטימיות שלו מוטלת בספק. זאת הסיבה הראשונה שבגללה אני לא כותב על הנושא. סיבה שניה היא שהכרטיסים האלו עלולים להוביל את הנוסע למצבים לא שיגרתיים כי כל שינוי בכרטיס, מקרי או מכוון, עלול ליצור בעיות. הנוסע המתוחכם והמנוסה יידע להתמודד עם הבעיות האלו, או לפחות לא להילחץ מהן, בעוד הנוסע הממוצע אולי ימצא את עצמו מול שוקת שבורה וישלם על כך ביוקר. הכוונה כאן לביטול אפשרי כל הכרטיס תוך כדי הנסיעה, שינוי לו״ז הטיסות, שינוי מחלקות השירות וכיוצ״ב שינויים שיש בכוחה של חברת התעופה לבצע במידה והיא מבינה מה נעשה עם הכרטיס. בדר״כ הכל בסדר, אני לא אומר שזה קורה כל פעם, אבל הסיכון קיים וצריך להיות מוכנים לו. זה בהתייחס לכרטיסי FD מורכבים ולא לכרטיסים פשוטים כמו ׳הטריק׳ בפוסט.

      אם תחפש אני בטוח שתוכל למצוא כרטיסי FD איכותיים גם ליציאה או הגעה לישראל. זה לא מוגבל לאזור מסוים בעולם או לחברות תעופה מסוימות.

      הגב
      • גיא

        לסיכונים הכלליים והקושי אני פחות או יותר מודע (לפחות ממה שקראתי בנושא וקצת שיטוטים בפורומים הייעודיים לכך), פשוט תהיתי אם יש איזו מגבלה יותר לוגיסטית שרלוונטית לישראל ואני לא מודע אליה. תודה על התשובה 🙂

  9. חדשות תיירות: חמש כותרות לחודש ספטמבר - FlyingOut

    […] חברת התעופה הפינית היא אחת האהובות עלי. יש לה צי מטוסים צעיר יחסית עם מחלקות שירות טובות, היא מפעילה טיסות למגוון רחב של יעדים באסיה, היא שותפה בברית OneWorld , יש לה הסכמי קודשייר מגוונים, שדה הבית שלה מצוין והמחירים אטרקטיביים בדר״כ. עד לאחרונה אפילו היה זמין ׳הטריק של פינאייר׳. […]

    הגב

השאר תגובה