אני נשאל לא מעט על הנסיעות שלי. מלבד ביקורות על טיסות מלונות אני משתדל לחלוק בבלוג גם סיפורי נסיעות אישיים שכוללים התיחסות לעלויות. לשיתוף המידע הזה יש שתי מטרות: (1) ׳להוכיח׳ את מה שאפשר לעשות עם מיילים ונקודות. (2) לתת לקוראים טיפים ורעיונות שיעזרו להם, בתקווה, לתכנן את הנסיעה הבאה שלהם ולחסוך בהוצאות.
אני משתדל לשים דגש על טיפים, רעיונות והטבות שיהיו רלוונטים גם לנוסעים מזדמנים ו׳שחקנים מתחילים׳. תכנים כמו: תוכניות BRG, מבצעים המעניקים סטטוס גבוה בחינם, מבצעי רכישת מיילים, כרטיסי טיסה מעניינים ומדי פעם גם מראה כרטיסי בונוס אטרקטיביים במיוחד.
בפוסט הזה אציג שלושה כרטיסי בונוס שרכשת בשנתיים האחרונות. שניים נרכשו עם מיילים של מועדון AAdvantage (אמריקן) ואחד נרכש עם מיילים של מועדון LifeMiles (אוויאנקה). שני המועדונים האלו מוכרים מיילים לעיתים תכופות במסגרת מבצעים מיוחדים כשעד כה ראינו מחיר מינימום של 17.25$ ל-1,000 מיילים של אמריקן (המבצע בתוקף עכשיו) ו-15$ ל-1,000 מיילים של אוויאנקה (המבצע האחרון היה בחודש מאי). הכוונה היא שגם מי שאינו נוסע תכוף יכול לרכוש את המיילים הנדרשים לטובת כרטיסי בונוס מעניינים.
טבלאות המימוש של שני המועדונים השתנו מאז שהוזמנו כרטיסי הבונוס ועל כך מחירם הנוכחי גבוה יותר. הכרטיס השלישי לא זמין יותר בכלל.
הכרטיס הראשון: יפן לישראל עם ברית וואן-וורלד
הייתי זקוק לטיסות חזרה לארץ מפוקוקה שביפן. כרטיס בכיוון אחד בין שתי הערים האלו עולה למעלה מ-1,000$ ואפילו עם הטריק של פינאייר הטיסות היו עולות לי כנראה למעלה מ-600$. העדפתי, אם כן, להשתמש במיילים.
המועדון של אמריקן מכליל את ישראל באזור ׳המזרח התיכון׳ ואת יפן באזור ׳אסיה 1׳. לפי טבלאות המימוש הישנות, שהיו בתוקף עד ה-22 למרץ 2016, כרטיס בונוס בין שני אזורים אלו עלה 22,500 מיילים במחלקת התיירים, 30,000 מיילים במחלקת העסקים ו-45,000 מיילים במחלקה הראשונה.
אני בדר״כ מעדיף כרטיסי בונוס במחלקת העסקים, כי בעיניי התמורה למחיר טובה יותר, אבל בהזדמנות זו בחרתי דווקא בכרטיס בונוס במחלקה הראשונה.
איך חיפשתי מושבים פנויים? האתר של אמריקן לא מציג זמינות מושבי בונוס עם כל השותפות של החברה. הדרך החינמית הטובה ביותר לחפש מושבי בונוס בברית OneWorld היא באמצעות האתר של מועדון Executive Club (בריטיש). אני ממליץ בחום לחפש כל מקטע טיסה בנפרד ולא פשוט מוצא ויעד. מסלולים אפשריים ניתן למצוא באמצעות המטריקס של ITA – וחשוב להכיר את כללי כרטיסי הבונוס של המועדון.
איך ביצעתי את ההזמנה? אחרי שמצאתי מושבים מתאימים התקשרתי למוקד הטלפוני של המועדון (ראו כאן) ומסרתי לנציגה את פרטי הטיסות אחת אחרי השניה. אמריקן, ככלל, גובה עמלה על הזמנת כרטיסי בונוס באמצעות המוקד הטלפוני אבל ניתן לבקש פטור מהעמלה במידה וכרטיס הבונוס כולל טיסות עם חברות שאמריקן לא מציגה בתוצאות החיפוש באתר שלה. בעלי סטטוס גבוה במועדון של אמריקן מקבלים פטור מעמלה זו בכל מקרה.
הכרטיס עלה לי 45,000 מיילים ו-77$ במסים. זה היה המסלול:
- פוקוקה (FUK) לטוקיו הנדה (HND) במחלקת העסקים של ג׳אל. מטוס בואינג 767.
- טוקיו הנדה (HND) להונג-קןנג (HKG) במחלקה הראשנוה של קתאי פסיפיק. מטוס בואינג 747.
- לילה בהונג-קונג.
- הונג-קונג (HKG) לבנגקוק (BKK) במחלקת העסקים של קתאי פסיפיק. מטוס איירבאס A330.
- לילה בבנגקוק.
- בנגקוק (BKK) לדוחא (DOH) במחלקה הראשונה של קטאר איירוויס. מטוס איירבאס A380.
- לילה בדוחא.
- דוחא (DOH) לעמאן (AMM) במחלקת העסקים של קטאר איירוויס. מטוס בואינג 787.
- עמאן (AMM) לת״א (TLV) במחלקת העסקים של רויאל ג׳ורדניאן. מטוס איירבאס A319.
מימוש פנטסטי של מיילים. תמורת 45,000 מיילים ו-77$ במסים זכיתי לנסות שתיים מהמחלקות הראשונות הטובות בעולם, בטיסות לא קצרות במיוחד, ואת טרקלין המחלקה הראשונה המדהים של קטאר איירוויס בדוחא. בגלל שאמריקן מאפשרת בכרטיס בונוס קונקשיין של עד 24 שעות בכל שדה יכלתי לכפות מספר עצירות בדרך – גם כי רציתי לבקר בערים שבדרך (הונג-קונג ובנגקוק הן שתיים מהערים האהובות עלי בעולם) וגם כי רציתי כמה ׳הפסקות מנוחה׳ ברצף של שש טיסות.
כרטיס הבונוס הזה עולה היום 50,000 מיילים במקום 45,000 מיילים – זה הכל. עדיין שימוש פנטסטי למיילים של אמריקן. אם תרכשו מיילים במסגרת המבצע הנוכחי, במחיר של 17.25$ ל-1,000 בלבד, תוכלו לשלם על הכרטיס כולו סה״כ 940$ (כולל 77$ במסים, ובהנחה שלא תהיה עמלת הזמנה לכרטיס בונוס במוקד הטלפוני).
הכרטיס השני: מיפן לויטנאם וחזרה עם ברית סטאר
היו לי ׳שבועיים חופשיים׳ ביפן לפני טיול עם חברים במדינה. במקום לחזור לארץ לתקופה כ״כ קצרה החלטתי שאטוס לבקר ביעד חדש כלשהו. היעד שנבחר: עיר הנופש נה-טראנג במרכז ויטנאם. באותה עת נפתח בעיר מלון חדש דנדש של רשת אינטרקונטיננטל ובו שהיתי עשרה לילות בחדר עם נוף לים. כדי להגיע מטוקיו לנה-טראנג וחזרה בחרתי להשתמש במיילים של מועדון LifeMiles כדי לטוס להוצ׳ימין-סיטי ומשם להמשיך בטיסות פנימיות לנה-טראנג (אחרי ביקור קצר בעיר).
המועדון של אוויאנקה מכליל את יפן באזור ׳צפון אסיה׳ ואת ויטנאם באזור ׳דרום אסיה׳. כרטיס בונוס הלוך/חזור בין שני אזורים אלו עלה בזמנו 35,000 מיילים במחלקת התיירים, 60,000 מיילים במחלקת העסקים ו-100,000 מיילים במחלקה הראשונה. אני בחרתי בכרטיס במחלקת העסקים.
איך חיפשתי מושבים פנויים? ככל שזה נוגע ל-LifeMiles אין מנוס אלא להשתמש באתר של אוויאנקה. סה״כ בתוצאות החיפוש באתר מופיעות טיסות עם כל השותפות של אוויאנקה – לרבות כל החברות השותפות בברית סטאר – וניתן להזמין אך ורק טיסות שעולות בתוצאות החיפוש באתר.
איך ביצעתי את ההזמנה? המוקד הטלפוני של LifeMiles הוא פשוט נוראי. אבל מכיוון שממילא ניתן להזמין רק טיסות שעולות בתוצאות החיפוש – אפשר להשלים את תהליך ההזמנה באתר המועדון ללא בעיה. בשביל לבטל הזמנה צריך להתקשר למוקד הטלפוני – ואז מתחיל כאב הראש.
הכרטיס עלה 60,000 מיילים ו-64$ במסים. בחרתי לשלם באמצעות שילוב מיילים וכסף, אפשרות אטרקטיבית במיוחד שמוצעת בתהליך ההזמנה, וכך שילמתי בפועל 30,000 מיילים ו-540$. כלומר, שילמתי 475$ כדי לחסוך 30,000 מיילים (או: קניתי מיילים במחיר של 15.83$ ל-1,000). זה היה המסלול:
- טוקיו נאריטה (NRT) לסיאול (ICN) במחלקה הראשונה של אסיאנה איירליינס. מטוס בואינג 747.
- סיאול (ICN) להוצ׳ימין-סיטי (SGN) במחלקת העסקים של אסיאנה איירליינס. מטוס בואינג 777.
- שבועיים בויטנאם.
- הוצ׳ימין-סיטי (SGN) לבנגקוק (BKK) במחלקת העסקים של טורקיש. מטוס איירבאס A330.
- בנגקוק (BKK) לסיאול (ICN) במחלקת העסקים של אסיאנה איירליינס. מטוס בואינג 777.
- סיאול (ICN) לטוקיו נאריטה (NRT) במחלקה הראשונה של אסיאנה איירליינס. מטוס בואינג 774.
בעיניי כרטיס הבונוס הזה היה מימוש טוב למדי של מיילים – ובעיקר כי זכיתי לטוס מספר טיסות עם אסיאנה איירליינס שהיא חברת תעופה מהשורה הראשונה בעולם. סה״כ הכרטיס כיסה מרחק של קרוב ל-6500 מיילים באוויר וקרוב ל-15 שעות טיסה. בהתחשב שאת המיילים ששילמתי בפועל, 30,000, רכשתי ב-450$ הרי שהכרטיס כולו עלה לי קרוב ל-1000$.
כרטיס הבונוס הזה עולה היום 72,000 מיילים. ראו את טבלת המימוש הנוכחית של מועדון LifeMiles.
הכרטיס השלישי: מסביב לעולם עם ברית וואן-וורלד
כאן אין סיפור מעניין – פשוט רציתי לטוס מסביב לעולם והיו לי מיילים לבזבז.
עד אפריל 2014 מועדון AAdvantage הציע כרטיסי בונוס סופר-אטרקטיביים בשם ״Explorer Awards״. בניגוד לשיטת המימוש הרגילה של אמריקן המבוססת אזורים כרטיסי האקספלורר היו מבוססי מרחק. בפועל הם נועדו גם כדי לאפשר טיסות מסביב לעולם עם כרטיס בונוס גמיש וידידותי למשתמש. זה היה המימוש הפופולרי ביותר של מיילים של אמריקן ע״י מביני עניין.
אני בחרתי למממש 150,000 מיילים עבור כרטיס בונוס במחלקת העסקים עם מרחק טיסה מצטבר של עד 25,000 מיילים (קטגוריה 7 מתוך 9).
איך ביצעתי את ההזמנה? את כרטיס האקספלורר היה ניתן להזמין רק באמצעות המוקד הטלפוני של מועדון AAdvantage. זה דרש בפועל מספר שיחות ארוכות והתכתבות במייל כי הכרטיס שלי כלל 15 קטעי טיסה עם מגוון חברות תעופה ובנוסף ערכתי מספר שינויים בכרטיס תוך כדי. תנאי הכרטיס מאפשרים שינויים חופשיים ללא קנס.
הכרטיס עלה לי 150,000 מיילים ו-260$ במסים. זה היה המסלול:
- ת״א (TLV) להלסינקי (HEL) במחלקת העסקים של פינאייר.
- הלסינקי (HEL) לניו-יורק קנדי (JFK) במחלקת העסקים של פינאייר.
- שלושה לילות בניו-יורק.
- ניו-יורק לה-גווארדיה (LGA) לשיקגו (ORD) במחלקה הראשונה של אמריקן.
- שלושה לילות בשיקגו.
- שיקגו (ORD) ללאס-וגאס (LAS) במחלקה הראשונה של אמריקן.
- שלושה לילות בלאס-וגאס.
- לאס-וגאס (LAS) ללוס-אנג׳לס (LAX) במחלקה הראשונה של אמריקן.
- לוס-אנג׳לס (LAX) לסן-פרנסיסקו (SFO) במחלקה הראשונה של אמריקן.
- שלושה לילות בסן-פרנסיסקו.
- סן-פרנסיסקו (SFO) לטוקיו הנדה (HND) במחלקת העסקים של ג׳פן איירליינס.
- חמישה לילות בטוקיו.
- טוקיו הנדה (HND) להונג-קונג (HKG) במחלקת העסקים של קתאי פסיפיק.
- חמישה לילות בהונג-קונג.
- הונג-קונג (HKG) להאנוי (HAN) במחלקת העסקים של דרגון-אייר.
- שבעה לילות בהאנוי.
- האנוי (HAN) להונג-קונג (HKG) במחלקת העסקים של דרגון-אייר.
- לילה בהונג-קונג.
- הונג-קונג (HKG) לדלהי (DEL) במחלקת העסקים של קתאי פסיפיק.
- חמישה לילות בדלהי.
- דלהי (DEL) לדוחא (DOH) במחלקת העסקים של קטאר איירוויס.
- דוחא (DOH) לפרנקפורט (FRA) במחלקת העסקים של קטאר איירוויס.
- פרנקפורט (FRA) למדריד (MAD) במחלקת העסקים של לאן איירליינס.
התכנון של כרטיס הבונוס הזה היה מהנה בצורה יוצאת דופן ומתיש באותו זמן. לשמחתי עזרו לי נציגים מיומנים ואדיבים במיוחד של אמריקן לאורך כל הדרך. בפועל התבצעו שינויים בלו״ז הטיסות גם במהלך הנסיעה עצמה כשבין התכנון לטיסה הראשונה עברו מספר חודשים.
לסיכום
אם יש גמישות, יצירתיות וקצת זמן פנוי – אפשר לבנות בעזרת מיילים כרטיסי בונוס מעניינים במיוחד. התכנון, אגב, מהנה לפעמים לא פחות מהטיסות בפועל.
זה בעצם השימוש הכי טוב של מיילים ונקודות: האפשרות לרכוש בעזרתם ׳טיול חלומות׳ שלא היינו יכולים להרשות לעצמנו בכסף. הכרטיס האחרון שתיארתי כאן, לדוגמה, עולה בקלות מעל 15,000$.
האם מימשתם פעם מיילים לכרטיס בונוס חלומי שלא הייתם רוכשים בכסף לעולם? האם טסתם מסביב לעולם? שתפו בתגובות!
[…] השנה, לדוגמה, טסתי חזרה הבייתה מפוקוקה ביפן. כרטיס הבונוס שרכשתי כלל לא פחות משישה קטעי טיסה עם קונק…. אחד מהכרטיסים המעניינים יותר שיצא לי להזמין. אבל לא […]