נתחיל בדוגמה: רכשתם מלופטהנזה כרטיס הלוך/חזור לאמסטרדם דרך פרנקפורט בשני הכיוונים. החלטתם לשנות את תוכנית הטיול ולסיים אותו בפרנקפורט. האם תוכלו לוותר על מקטע טיסה אחד בכרטיס ולטוס לארץ ישירות מפרנקפורט? ואיך זה קשור לטריק ״Hidden City״?
זו שאלה שנשאלתי פעמים רבות בתקופה האחרונה אז חשבתי שאתייחס אליה בפוסט. תוכלו למצוא כאן קצת תיאוריה, הרבה פרקטיקה וטריק אחד שאולי יוכל לחסוך לכם הרבה כסף.
תמחור כרטיסי טיסה
מחירי טיסות נקבעים לפי מוצא ויעד. או, אם לדייק, חברות תעופה מפרסמות תעריפים (Base Fares) בין כל מוצא ויעד (לפעמים אזוריים, לא שדות ספציפיים) ומאותם תעריפים נגזרים כל הפרמטרים של הכרטיס כמו המחיר, תנאי השינוי והביטול, אפשרויות השדרוג, צבירת המיילים וכו׳. מכיוון שהשוק מושפע מהיצע וביקוש יהיו תעריפים שונים ומכאן מחירים שונים בין צמדי מוצא ויעד שונים.
המשמעות בפועל היא שטיסה מ-A ל-B יכולה לפעמים להיות יקרה יותר מטיסה מ-A ל-C דרך B. בדוגמה פשטנית: זה כאילו שרכבת ישראל תבקש 30 ש״ח על נסיעה מחיפה לת״א ו-25 ש״ח על נסיעה מחיפה לב״ש דרך ת״א. במקרה כזה, אם הייתם חיפאים, הייתם כנראה רוכשים נסיעה לב״ש בכל פעם שהייתם צריכים להגיע לת״א.
אבל בואו נחזור לעולם התעופה.
הנה כרטיס הלוך/חזור של אייר פראנס, סטנדרטי ונוח, מת״א לברלין:
לשם ההשוואה שימו לב למחלקת הכרטוס של כל הטיסות (X) ולשעות הטיסות. והנה כרטיס הלוך/חזור של אייר פראנס מת״א לפריס בדיוק באותם תאריכים:
Voilà. תצטרכו לשלם בדיוק 124$ יותר (כמעט 50% תוספת) כדי לטוס ׳רק׳ לפריס במקום לברלין דרך פריס באותן טיסות של אותה חברה עם אותה מחלקת כרטוס.
מוזר? שערורייתי? פשוט היצע וביקוש. אז אם זה המצב, למה שלא תזמינו את הכרטיס הראשון ופשוט לא תעלו לטיסת ההמשך לברלין?
המשמעות של ויתור על טיסה
יש כלל והוא פשוט: אי-הגעה לטיסה אחת, כל טיסה, מבטלת אוטומטית ומיידית את כל שאר הטיסות תחת אותו כרטיס.
עם הכלל הזה אי אפשר להתחכם. הוא לא גמיש ואף נציג של אף חברת תעופה לא יוכל לעקוף אותו אפילו אם תספרו לו סיפור קורע לב. המקרה היחיד שבו לא מבטלים את שאר הטיסות בכרטיס הוא כאשר הנוסע לא הגיע לטיסה באשמת חברת התעופה – אבל במקרה כזה החברה תדאג לו לטיסה חלופית ולא סתם תמחק את הטיסה מהכרטיס.
מה זה אומר? כשאייר פראנס מוכרת טיסות מת״א לברלין דרך פריס – תוך אכיפה של הכלל האמור – היא בעצם לא משפיעה על התחרות בקו המקור ת״א-פריס. נוסעים שמעוניינים להגיע לפריס לא יכולים לרכוש כרטיס ליעד אחר דרך פריס ולעצור בדרך כי אז טיסות החזור שלהם יתבטלו.
ומה אם תרצו לוותר על הטיסה האחרונה בכרטיס שלכם? הרי אין אחריה עוד טיסות שיבוטלו…
ויתור על טיסה אחרונה בכרטיס
על פניו – אין שום בעיה לעשות את זה. הסיכון מינימלי. אבל יש שלוש בעיות שצריך להתייחס אליהן:
- לא תוכלו למסור כבודה. חברות תעופה מעבירות אוטומטית כבודה בין טיסות (גם עם חברות אחרות, ראו את הפוסט הזה). הסיבה העיקרית היא כדי להקל את הנוסע שלא יצטרך לאסוף את כבודתו אחרי כל טיסה ברצף טיסות ולהפקידה מחדש, אבל סיבה נוספת היא כדי למנוע מנוסעים ׳לצאת מהכרטיס׳ בנקודת אמצע כלשהי. אם תמסרו מזוודה בברלין, תחת הכרטיס של אייר פראנס שהצגתי למעלה, היא תתוייג ישירות לת״א (בדרך פריס) ולא תוכלו לאסוף אותה במהלך הקונקשיין. ולא רק זה אלא שהיא גם לא תטוס בלעדיכם לת״א במידה ולא תגיעו לשער הטיסה כי כבודה לא יכולה לטוס ללא בעליה.
– – – - אתם עלולים לעכב טיסה שלמה. ברוב המקרים ברגע שנפתחת האפשרות לעשות צ׳ק-אין לטיסה ההליך יהיה זמין גם לכל הטיסות הבאות באותו רצף מיידי. זה נכון לצ׳ק-אין מוקדם באינטרנט וזה במיוחד נכון לצ׳ק-אין בשדה התעופה. כלומר, בדלפקים של אייר פראנס בברלין תבצעו צ׳ק-אין גם לטיסת ההמשך מפריס לת״א ותקבלו כרטיסי עלייה למטוס לשתי הטיסות. אם תחליטו לעזוב את השדה בפריס (נגיד ולא מסרתם מזוודה), ולא תיידעו את אייר פראנס על כך, הרי שיצפו לכם בשער הטיסה. ברגע שלא ימצאו אתכם שם יתחילו לכרוז, לחפש אתכם ואולי אף לעכב את הטיסה. ברמה החברתית הבסיסית ביותר זה משהו שלא עושים. במצב כזה, לכל הפחות, עליכם לגשת לדלפק של אייר פראנס לאחר הנחיתה בפריס כדי להודיע שאין בכוונתם לעלות לטיסת ההמשך ושלא מסרתם כבודה.
– – – - בתיאוריה אתם עלולים לקבל קנס. כחלק מהתנאים של כל כרטיס טיסה יש סעיף שמתייחס ל-״No Show״. במרכז הסעיף הזה עומד קנס שלחברת התעופה מותר לדרוש במידה והנוסע לא מגיע לטיסה מבלי להודיע על כך מראש. הסעיף הזה במפורש נועד להעניש נוסעים שגורמים לעיכובים בטיסות, מה גם שהעיכובים האלו לפעמים עולים לחברת התעופה כסף רב. בפועל הקנסות האלו לא נדרשים – גם כי אין לחברת התעופה איך לגבות את הכסף בדר״כ וגם כי במרבית המקרים לא נגרם נזק – אבל כדאי לדעת שהסעיף הזה קיים ובתיאוריה חברת התעופה יכולה לפעול נגדכם ע״פ שיקול דעתה.
טריק עם פוטנציאל ענק: Hidden City
ידוע גם בכינוי ״Throwaway Ticketing״. אם אתם מוותיקי הבלוג וכל זה נשמע לכם מוכר זה משום שכתבתי על כך פוסט בעבר הרחוק, אבל זה זמן טוב לרענון.
הרעיון בטריק הזה הוא פשוט מאוד: אם זול יותר לטוס מ-A ל-C דרך B, במקום לטוס ישירות מ-A ל-B, אז נעדיף לרכוש את הכרטיס הזול ולא להגיע לטיסת ההמשך. הטריק הזה רלוונטי בעיקר לכרטיסים בכיוון-אחד ועל אף שהוא פשוט וטריוויאלי, אולי, הוא לא נטול דאגות.
רוב הנוסעים מעוניינים למסור כבודה אז בתור התחלה נתייחס לזה. מכיוון שמטרתנו בטריק הזה היא להפוך את שדה המעבר ליעד, ולא להגיע לטיסת ההמשך, הרי שאנחנו חייבים לדאוג שהכבודה שלנו תעצור בשדה המעבר ולא תתוייג מראש ישר ליעד. איך עושים את זה? הדרך הפשוטה ביותר היא לנצל את לו״ז הטיסות ולבחור קונקשיין ארוך במיוחד – רצוי עצירה (Stopover) – מה שיבטיח שהכבודה תעצור איתנו ונוכל לאסוף אותה.
רוצים דוגמה?
נניח ואתם מעוניינים לטוס מת״א לאמסטרדם בטיסת הבוקר הישירה של ק.ל.מ (תאריך אקראי שבחרתי) אבל, נו, המחיר שלה קצת גבוה עבורכם. כדי להעצים את האתגר נניח גם שאתם מעוניינים למסור כבודה בנסיעה הזאת.
במקרה כזה אני מציע שתזכרו לרגע כמה רציתם לבקר בדרזדן. למה?
אותה טיסת בוקר, אפילו אותה מחלקת כרטוס, עם בערך 35% הנחה על המחיר המלא. פשוט כי נוספה טיסת המשך. מבחינת ק.ל.מ אתם בכלל לא טסים לאמסטרדם.
בגלל שבחרתי בקונקשיין ארוך, כמעט 27 שעות, חברת התעופה לא תתייג את הכבודה ישירות עד ליעד הסופי אלא רק עד אמסטרדם. גם כי הנוסע בטח מעוניין להשתמש בציוד שלו במהלך קונקשיין כה ארוך וגם כי שדה התעופה סכיפהול הוא לא מחסן. התוצאה בפועל היא שלאחר הנחיתה בשדה המעבר, הוא היעד מבחינתנו, נוכל לאסוף את הכבודה ולהמשיך בחיינו מאושרים שחסכנו מעל 100$ בטריק פשוט.
אגב, במקרה כזה אני מציע לבצע צ׳ק-אין באינטרנט מוקדם ככל האפשר כדי שהמערכת לא תאפשר לבצע צ׳ק-אין גם לטיסת ההמשך באותו זמן (בגלל הקונקשיין הארוך). כך, בעצם, בשום שלב לא יהיה לכם צ׳ק-אין לטיסת ההמשך ואף אחד לא ייחפש אתכם בשער הטיסה.
בטריק הזה ניתן להשתמש בדרכים יצירתיות מאוד ולחסוך עשרות אחוזים מעלותם של כרטיסי טיסה. רק תעזו לחשוב מחוץ לקופסה ולנסות – אבל אל תשכחו את הכללים ואת הסיכונים.
לסיכום
אני חוזר על כלל הברזל שהוא למעשה התשובה לשאלה בכותרת הפוסט: אי-הגעה לטיסה אחת, כל טיסה, מבטלת אוטומטית ומיידית את כל שאר הטיסות תחת אותו כרטיס.
משזה נאמר, לפעמים הוספת טיסה לכרטיס – כשאין לכם כוונה לטוס אותה – יכולה לחסוך כסף רב כחלק מטריקים כמו Hidden City או באמצעות Fuel Dump (אזכרתי את האפשרות הזאת בפוסט על טריק אחר).
הי ליאור,
מה אורך הקונקשן שממנו והלאה חברת התעופה לא תתייג את הכבודה ישירות עד ליעד הסופי?
תודה,
דניאל
זה לא קבוע. כל חברה והנהלים שלה.
לרוב מספיק קונקשיין של שמונה שעות ומעלה במהלך היום או קונקשיין לאורך הלילה (גם אם קצר יותר, נגיד שש שעות בלבד). ההנחה היא שבקונקשיין ארוך כ״כ הנוסע אולי ירצה לבלות במלון ויזדקק לחפצים שלו.
סכנה נוספת היא שאם עושים תרגיל כזה חברת התעופה יכולה לשלול מיילים / סטטוס בחשבון הנוסע המתמיד אז כדאי לקחת גם את זה בחשבון.
נכון מאוד. הסיכון נמוך, בטח כאשר מדובר במקרה יחיד, אבל הסנקציה אפשרית מבחינת חברת התעופה.
אגב, אם הכרטיס מאפשר עצירה (Stopover) ללא עלות נוספת הרי שמומלץ לכפות אחת של כמה שבועות אפילו לפני הטיסה האחרונה (שאליה אין כוונה להגיע). במקרה כזה אפשר להיות בטוחים שכל המיילים/הנקודות קורדטו בהצלחה.
אני משתמש הרבה בטריק הזה עם החברה האוקראינית
לדעתי יש סיכון נוסף שצריך לקחת בחשבון
במידה והטיסה הראשונה מתבטלת או מתעכבת אז חברת התעופה מחויבת להביא את הנוסע ליעד הסופי ולא בהכרח דרך יעד הביניים המקורי
אם רוצים לשלוח מזוודה, אפשר לקנות את הכרטיס ככרטיס של "חזרה מיעד שונה" ואז הם חייבים להוציא את המזוודה וכך גם אם הטיסה ליעד הביניים מתבטלת החברה חייבת להביא את הנוסע דרך יעד הביניים.
הערה טובה, תודה!
סיפור מעניין וחצי רלוונטי:
במהלך ראש השנה חיפשתי כרטיס בונוס הלוך-חזור לוינה במיילס אנד מור. המערכת לא הציע לי אף אפשרות במועדים הרלוונטיים. אבל, כאשר הזנתי את היעד בתור העיר לינץ, קיבלתי כרטיס במועדים הרצויים עם עצירה בוינה. קטע ההמשך, מוינה בלינץ, היה ברכבת, תחת הקוד של אוסטריין. לא הגעתי לרכבת, ולא הייתה לי שום בעיה לקחת את הטיסה חזור. אני מניח שלא מדובר בטעות חד-פעמית, היות ולרכבת אין צ׳ק אין.
אגב, את החזור אפילו עשיתי מהגבול הגרמני, ולכן הרכבת מלינץ אל השדה בוינה באמת הועילה לי.
באמת מעניין ולגמרי רלוונטי. תודה על השיתוף.
אני מאמין שאתה צודק ובגלל העדר הצ׳ק-אין ברכבת אין לחברת התעופה דרך לוודא שאכן נסעת את המקטע השני, שנושא קוד של טיסה על אף שלא מדובר בתנועת מטוס, ולכן שאר הכרטיס לא מתבטל. כתבתי פעם, לפני שנים, על הנושא הזה של כרטיסי טיסה המשלבים בתוכם נסיעות רכבת והתייחסתי גם לאפשרות הויתור על נסיעת הרכבת. במקרים מסוימים זה לא אפשרי אבל בדר״כ הבעיה היא בדרך חזור (במקטע השלישי, בתיאור שלך).
היי ליאור, שאלה בהמשך למה שאמרת:
אם מזמינים כרטיס טיסה עם 4 קטעי טיסה שונים, השניים הראשונים קונקשיין ביום אחד (ת"א אדינבורו דרך היתרו), השלישי אחרי 5 ימים (פנימית בבריטניה) והרביעי אחרי כשבועיים (לונדון-ת"א).
ונניח שלא התייצבתי למקטע השלישי.
האם המקטע הרביעי יתבטל לי אוטומטית?
חד משמעית כן.
תינוק שנעדר מהטיסה הכרטיס של הוריו מבוטלת או לא ??
שאלה נהדרת. בוודאות של 95% אגיד שזה לא ישפיע בשום צורה על הוריו.
כשנוסע לא מגיע לטיסה אז כל שאר הטיסות שלו בכרטיס מבוטלות אבל לא אמור להיות כל שינוי לנוסעים אחרים בהזמנה. אם אפשר אז כדאי לוודא את זה בכתב מול הסוכן או חברת התעופה.
היי, תודה על הבלוג המעניין 🙂
אז בהמשך לפוסט מבקש לשאול כמה זה 'מסוכן' אם בהגעה לקונקשן (של כמה שעות) ישר אדווח בדלפק שאיני ממשיך ופשוט אבקש שיוציאו את התיק? לא נראה לי שיכעסו במיוחד בהתחשב במשך הקונקשן והדיווח המיידי..
המצב אצלי הוא כזה:
קניתי בסרי-לנקה כרטיס הלוך חזור לישראל עם אייר-אינדיה. בחזור הייתי רוצה לוותר על הקונקשן ולרדת בדלהי. משך הקונקשן 5 שעות (ויזה להודו כבר יש אגב).
אשמח לקבל עצה ממך באיזו גישה לנקוט כדי לצמצם פוטנציאל לנזקים ולהבטיח כמה שאפשר יציאה חלקה.. אולי כדאי להגיד שאינני חש בטוב? טיפים משהו..
תודה רבה
זו עלולה להיות בעיה.
בנתב״ג התיק שלך יתוייג ל-CMB. אם תנחת בדלהי ותבקש לקבל את התיק שלך סביר להניח שתקבל סירוב. אם תבקש שלא לעלות על טיסת ההמשך, ולכן לקבל את התיק שלך, אני מניח שיבקשו לגבות ממך עמלת No-Show שיכולה להיות יקרה מאוד. בכל מקרה, אם לא תגיע לטיסת ההמשך אז החברה תהיה מחוייבת לעכב את הטיסה ולהוריד ממנה את התיק שלך – ואז בכלל יכולות להיות לך קצת צרות.
לכן לדעתי מוטב שתפעל באחת משתי דרכים:
(א) מצא תירוץ ממש טוב מדוע התיק שלך צריך לעצור בדלהי בקונקשיין של חמש שעות בלבד. נגיד – אם יש לך אישור רופא לכך שאתה זקוק לתרופה כלשהי, או הליך רפואי כלשהו, שתצטרך במהלך הקונקשיין בדלהי. או אוכל כשר או משהו כזה. אז תצטרך לקוות שזה ישכנע את אנשי הקרקע של אייר-אינדיה והם יסכימו לבוא לקראתך.
(ב) שלם עמלת שינוי לכרטיס וצור קונקשיין ארוך יותר בדלהי, נגיד מעל 24 שעות, מה שיחייב את עצירת התיק בכל מקרה.
תודה על התגובה המהירה 🙂
אז יש מצב לבקש בנתב"ג שהתיק יתוייג לדלהי? מה יקרה אם אגיד שם שאני טס לדלהי? זה אסור?
זה ״אסור״ במובן שזה מנוגד לתנאי הכרטיס שלך. מבחינת אייר-אינדיה היא מכרה לך נסיעה מת״א לקולומבו (בחזור) ולא מת״א לדלהי. אם תבקש לעצור בדלהי הם יבקשו לשנות את הכרטיס שלך, ולתמחר אותו מחדש, והמחיר יהיה גבוה מאוד (במאות דולרים ואולי באלפי דולרים).
שאלה- יש לכרטיס מסינגפור לאתונה דרך איסטנבול.
אני רוצה לשנות את היעד חזרה לתל אביב.
הכרטיס נקנה דרך אקסיפדיה וזה עם טורקיש איירליינס.
הבעיה היא שטורקיש לא יכולים לבצע שינוי בכרטיס כי הוא לא נקנה דרכם. ואקספדיה רוצים המון כסף על השינוי.
חשבתי פשוט לקנות כרטיס נוסף מאיסטנבול לתא , זה הרבה יותר זול . השאלה היא האם יסכימו לשלוח את הכבודה לתא? והאם טורקיש לא יעשו לי עניינים
כנראה שלא. טורקיש, מבחינתה, שיווקה טיסה מסינגפור לאתונה ולא מסינגפור לאיסטנבול (תעריף שונה לגמרי). אם היא תאפשר למזוודה לעצור באיסטנבול, כדי להעלות אותה על טיסה אחרת (בכרטיס אחר, בתעריף אחר) אז זו קצת ירייה ברגל מבחינתה.
השינוי, בכל מקרה, צריך לעשות דרך אקספדיה.
היי, ראיתי עכשיו טיסה של לופטנזה למונטנגרו עם קונקשין במינכן (עצירת לילה) מה שאומר שנקבל את המזוודות בקונקשיין הלון… הייתי רוצה להישאר במינכן ולחזור, האם הטיסה בחזור תתבטל לי באופן אוטומטי?
ברגע שתפסידי טיסה אחת בכרטיס – כל שאר הטיסות בכרטיס ייתבטלו גם כן.
[…] […]
[…] נוסף שאולי תרצו לקרוא: האם ניתן להפסיד טיסה אחת בכרטיס? (דצמבר […]
הי ליאור,
קניתי בוויז אייר כרטיס הלוך ושוב לוינה ואז גיליתי שאצטרך לרכוש הלוך נוסף לוינה עקב אירוע ,
האם אי הגעה להלוך הראשון שנרכש יבטל אוטומטית את החזרה?
תודה.
למיטב הבנתי כל טיסה עומדת בפני עצמה אפילו אם נרכשה בצמוד לטיסות אחרות תחת אותו כרטיס. כלומר, אי-הגעה לטיסה הראשונה לא תשפיע על הטיסה השנייה כלל. אבל – אני ממליץ לך לוודא את זה מול שירות הלקוחות של החברה.
יודע אולי על תקדימים בענין? הבן שלי חייל ולא שוחרר לטיסה הלוך – הודענו בדלפק שהוא עדיין חוזר בטיסה הלוך אולם בכל זאת גילינו ביום הטיסה שבוטל לו הכרטיס ללא שאמרו לנו כלום על כך בישראל. יש תקדימים בענין?
ריקי,
האם המקרה שתיארת היה לטיסה של וויזאייר? או בכלל לטיסת לואוקוסט?
חברות ׳קלאסיות׳, כלומר שאינן חברות לואוקוסט, אכן מחזיקות במדיניות של ביטול הכרטיס כולו ברגע שהנוסע הפסיד טיסה כלשהי. זו מדיניות דרקונית למדי, ויש לה מתנגדים רבים, אבל היא הנורמה בשוק.
לגבי וויזאייר – אנא ראי את השאלה הרביעית מהסוף בדף ה-Q&A של החברה באתר בעברית. מצ״ב קישור.
https://wizzair.com/he-il/information-and-services/booking-information/%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%99-%D7%94%D7%94%D7%96%D7%9E%D7%A0%D7%94-%D7%A9%D7%9C%D7%9A#/
לופטהנזה
שלום לי יש טיסה מתל אביב למונטריאול שבקנדה דרך טורונטו עם עצירה של שעה וחצי עם חברת Air Canada ואני מעונין להישאר בטורונטו עוד יום והזמנתי כרטיס למחרת מחברת Air Transat למונטריאול ויש לי כרטיס חזור ממונטריאול לשבוע אחרי זה לתל אביב עם חברת Lufthansa האם יש אפשרות שחברה אחרת גם מבטלת את הכרטיסים בגלל שקנו ביחד דרך אתר בקניה אחת
תודה מראש אם אפשר לענות בדחיפות
אני מבין משאלתך שכל הטיסות הן תחת אותו כרטיס (גם אם מספר חברות תעופה כלולות בו). אז כן, פורמלית, אם לא תגיע לטיסה כלשהי, אז כל שאר הטיסות באותו כרטיס יבוטלו. גם טיסות של חברות תעופה אחרות.
האם אפשר לבטל הטיסה האמצעית, ובאפשרות שכן, איך אפשר
אי אפשר. לבטל אותה זה בעצם לשנות את הכרטיס מה שידרוש תמחור מחדש וכנראה יקפיץ את המחיר משמעותית.
אבל אולי להזיז את הטיסה, למועד אחר, בתשלום עמלת השינוי בכרטיס (ואולי גם הפרש מחיר אם יש). כדי לבדוק את האפשרות הזאת עליך לפנות לסוכן שממנו הזמנת את הכרטיס, או לשירות הלקוחות של חברת התעופה במידה והזמנת ישירות ממנה, ולהסביר מה רצונך לעשות. צא מנקודת הנחה שזה עלול להיות יקר.
היי ליאור, תוכל בבקשה להסביר את המשפט הזה שכתבת:
"אגב, במקרה כזה אני מציע לבצע צ׳ק-אין באינטרנט מוקדם ככל האפשר כדי שהמערכת לא תאפשר לבצע צ׳ק-אין גם לטיסת ההמשך באותו זמן (בגלל הקונקשיין הארוך)."
אני מזמין ROUNDTRIP לאירלנד ויש לי קונקשן דרך לונדון (חוזר עם אל-על) של יותר מ 12 שעות ואני מעוניין להתעכב בלונדון 3 ימים. אני מבין שבעניין המזוודות אין בעיה והם יחכו לי במסוע, אבל לא הבנתי את המלצתך בעניין הצ'ק-אין המוקדם.
1. אשמח אם תוכל להבהיר מה עליי לעשות
2. האם לא כדאי לעדכן את אל-על מייד כשאני נוחת בלונדון שאין בכוונתי להמשיך איתם לישראל (כדי למנוע עיכוב מטוס וכו')?
3. מדובר בטיסת עסקים שאני מעוניין להאריך בה את השהייה בלונדון לצרכיי הפרטיים ואני מזמין את הטיסה דרך סוכנות מוכרת שעובדת עם מקום העבודה שלי. האם אתה רואה סיבה שהסוכנות איתה אנו עובדים (בכוונה לא נקבתי בשמה) "תעשה בעיות"?
אנסה לפשט את העניין מעט.
כאמירה כללית חברת תעופה מאפשרת לבצע צ׳ק-אין לטיסה החל מ-24 שעות ממועד ההמראה. אלא שבפועל ניתן לעשות את זה מוקדם יותר (אין סיבה טכנית שלא) ולכן חברת התעופה לעיתים מאפשרת צ׳ק-אין מוקדם אם הטיסה היא טיסת המשך של הנוסע. זאת מתוך הבנה שהנוסע עלול להיות מנותק-תקשורת למשך שעות רבות בעודו בטיסות קודמות לטיסה זו. אתן דוגמה: נניח ואני טס עם קוונטס מסידני ללונדון (עם עצירה טכנית בדובאי) ומשם עם בריטיש לת״א (אחרי קונקשיין קצר דווקא). אני מעוניין לבצע צ׳ק-אין לכל הטיסות כבר בסידני – אבל זה יכול להיות יותר מ-24 שעות לפני המועד שבו אני אמור להמריא מלונדון. אבל בגלל שהטיסות רצופות סביר להניח שבריטיש כן תאפשר את הצ׳ק-אין המוקדם, בצמוד לצ׳ק-אין של טיסות קוונטס, אפילו אם זה מעבר ל-24 שעות מראש. עד כאן התיאוריה החצי-מסובכת.
לכן ההמלצה שלי הייתה לעשות צ׳ק-אין מוקדם ככל האפשר כדי למזער את הסיכוי שיתאפשר צ׳ק-אין לטיסות המשך. בדוגמה לעיל – תאר לך שהייתי מנסה לעשות צ׳ק-אין לכל הטיסות כ-24 שעות לפני הטיסה הראשונה (כלומר, נגיד, כ-50 שעות לפני טיסת בריטיש). קוונטס הייתה מאפשרת את הצ׳ק-אין, כמובן, אבל בריטיש כנראה שלא כי מדובר בפער זמנים גדול מדי. וזה בעצם הטריק.
במקרה שלך יש קונקשיין לא ארוך מדי, ועדיין, אם תנסה לעשות צ׳ק-אין מוקדם ככל האפשר – אפילו 25 שעות לפני שאתה עוזב את אירלנד – אז ייתכן בהחלט שהמערכת לא תאפשר לך לעשות צ׳ק-אין לטיסת ההמשך מלונדון כי בשלב זה הטיסה תהיה בערך 40 שעות קדימה.
בכל מקרה, גם אם קרה מקרה אחר, אתה יכול פשוט להודיע לאלעל בלונדון שאתה לא מתכנן לעלות על הטיסה ושיורידו אותך מהרישום שלה (גם אם עשית צ׳ק-אין). זו לא בעיה ולא יהיה לך קנס.
תודה רבה ליאור על תגובתך המהירה ועל ההסבר המתוקתק!
היי ליאור, שאלה לגבי נקודה נוספת
היתה לי טיסה עם עצירת ביניים, בגלל שהמטוס המריא באיחור מתל אביב פספסתי את טיסת ההמשך.
ניתנה טיסה חלופית, אך בשעה מאוחרת שהיתה גורמת לי לאבד יום שלם בנסיעת עסקים, ולכן קניתי כרטיס הכי מוקדם בחברה אחרת ולא עליתי על הטיסה החלופית.
כל טיסות החזרה בוטלו בעקבות אי עלייה.
מה ניתן לעשות במצב כזה?
תודה מראש..