המטוס החדש של אלעל, שינחת בקרוב בארץ, נכנס רשמית ללו״ז הטיסות. הטיסה הראשונה צפויה להיות בקו ללונדון הית׳רו ב-12 לספטמבר. בנוסף, עודכנו טבלאות הצבירה והמימוש במועדון הנוסע המתמיד כדי לכלול את מחלקת השירות החדשה.
בחודש שעבר הציגה אלעל רשמית את המטוסים החדשים – מטוסי בואינג מסדרת 787 שהראשון מביניהם צפוי לנחות בארץ במהלך חודש אוגוסט. לאחר נחיתתו בארץ הוא צפוי לעבור מקצה בדיקות, שדרוגים ומבחנים קל ומיד אח״כ להיכנס לשירות מבצעי. כפי שנהוג אלעל תפעיל את המטוס קודם כל בקוים קצרים יחסית שמאפשרים ׳סיבוב מהיר׳ (יציאה וחזרה לנתב״ג באותו יום) ורק במהלך השנה או בשנה הבאה תעביר אותו אקסקלוסיבית לקוים ארוכים. היעדים הראשונים שצפויים לקבל את המטוס החדש הם לונדון הית׳רו (LHR), ניוארק ליברטי (EWR) והונג–קונג (HKG).
ובכן, זה רשמי: מטוס הדרימליינר הראשון, מדגם 787-9, נכנס ללו״ז של אלעל בקו ללונדון החל מה-12 לספטמבר 2017 בטיסת הבוקר (LY315, ממריאה בשעה 10:15).
המטוס יחזור ארצה בטיסת אחה״צ של אותו היום (LY316, ממריאה בשעה 15:25).
אי אפשר להבטיח שזו אכן תהיה טיסת הבכורה של המטוס. ייתכן שהמטוס יהיה מוכן לפעילות מוקדם יותר ואלעל תרצה להתחיל להשתמש בו, בין השאר כי החברה סובלת ממחסור מטוסים בצי, וייתכן שפשוט יהיה שינוי יזום מסיבה כלשהי. בכל מקרה אלעל לא הכריזה שזו טיסת הבכורה ובטח שלא התחייבה על כך. אם אתם מתכננים לטוס בטיסה זו – לשיקולכם.
עבדכם הנאמן הזמין מושב בטיסה.
נכון לזמן כתיבת שורות אלו עדיין זמינים מושבי בונוס בטיסה הנ״ל, טיסת הבכורה–לכאורה, מת״א ללונדון. כרטיס בונוס בכיוון–אחד במחלקת התיירים עולה 450 נקודות למחזיקי כרטיס פלייקארד או 500 נקודות לחברי מועדון אחרים ובנוסף מסים בסך 89$. כרטיס בונוס בכיוון–אחד במחלקת העסקים עולה 1800 נקודות (תעריף גמיש, התעריף המוזל לא זמין) ובנוסף מסים בסך 89$. בכיוון השני יידרש אותו מספר נקודות אך המסים יהיו גבוהים משמעותית – סביב 200$ במחלקת התיירים ו-300$ במחלקת העסקים.
מחלקת פרימיום–אקונומי
לאלעל לא הייתה מחלקת שירות נפרדת בין מחלקת התיירים למחלקת העסקים. החברה מציעה מוצר בשם ״תיירים פלוס״ אבל זהו רק שם שיווקי למספר שורות של מושבים מועדפים. ב׳מחלקה׳ זו יש אותו מספר מושבים בכל שורה כמו במחלקת התיירים ופשוט המרווח בין השורות גדול יותר, המושבים נשענים אחורנית בזוית רחבה יותר ומחולקת ערכת נוחות. בהחלט עדיף לשבת בשורות אלו לעומת בשורות מחלקת התיירים, כמובן, אבל לא מדובר על הבדל דרמטי בחוויית הטיסה.
עם הגעת מטוסי הדרימליינר המצב עתיד להשתנות כי במטוסים אלו אלעל בחרה להתקין מחלקת שירות נוספת שקראת ׳פרימיום אקונומי׳. מחלקה זו תהיה מופרדת ממחלקת התיירים מכל בחינה. קודם כל – יהיו בה שבעה מושבים בכל שורה לעומת תשעה במחלקת התיירים. שנית – המושבים יהיו שונים מאלו של מחלקת התיירים ויציעו כמובן מרחב אישי משופר, נוחות עדיפה, זוית הטייה רחבה יותר, מסך גדול יותר למערכת הבידור ועוד. רביעית – אלעל מבטיחה חוויה קולינרית משופרת לעומת זאת של מחלקת התיירים. חמישית ולא אחרונה – חוויית הקרקע תהיה משופרת עם דלפקי צ׳ק–אין ייעודיים לנוסעי המחלקה והיתר כבודה מוגדל. לפרטים נוספים לחצו כאן.
מכירת מושבים במחלקה החדשה החלה אתמול.
מחלקת שירות חדשה דורשת גם את התייחסותו של מועדון התעופה. עולות השאלות המתבקשות: כמה נקודות נצבור על טיסה במחלקה הזו? כמה נקודות ידרשו על מנת לרכוש כרטיס בונוס במחלקה הזו? האם ניתן יהיה לשדרג אליה במימוש נקודות?
ובכן, אתמול קיבלנו מענה לכל השאלות. כמעט.
הנה טבלאות צבירת הנקודות מטיסות במחלקה החדשה:
שני נתונים קופצים לעין:
- בטבלה מופיעים רק שני יעדים, ניו–יורק והונג–קונג, למרות שהמטוס ישרת גם בקו ללונדון בשלב הראשון. להבנתי המשמעות היא שבטיסות ללונדון המחלקה הזו לא תימכר בנפרד והיא תשמש כשורות של מושבים מועדפים עם שירות של מחלקת התיירים.
– – – - צבירת הנקודות במחלקה זו די נדיבה – מינימום של 100 נקודות לכל טיסה. לצורך השוואה טיסה במחלקת התיירים מבטיחה מינימום של 40 נקודות בלבד.
– – –
כמה יעלו כרטיסי בונוס?
הנה הטבלה החדשה:
שלושה נתונים קופצים לעין:
- ישנה טבלה נפרדת למחזיקי כרטיס פלייקארד (חברי מועדון סוג א׳ מבחינת אלעל) וטבלה נפרדת לשאר חברי המועדון. פערי המחירים בין הטבלאות דרמטיים – 600 נקודות הבדל לכרטיס הלוך/חזור, וזה משקף עד 20% הנחה למחזיקי כרטיס האשראי הממותג של מועדון הנוסע המתמיד. מרשים.
– – – - ישנם מחירים שונים לכרטיסי בונוס בעונות החורף והקיץ. בדומה לטבלאות המימוש של מחלקת התיירים ובשונה מטבלאות המימוש של מחלקת העסקים. כלומר, במובן הזה מחלקת פרימיום–אקונומי שמה דגש על ׳אקונומי׳ יותר מאשר על ה׳פרימיום׳.
– – – - גם בטבלאות האלו מופיעים רק שני יעדים. עושה רושם שלא ניתן יהיה לרכוש מושבי בונוס במחלקה זו בטיסות ללונדון.
– – –
מה באשר לשדרוגים?
המועדון מאפשר לשדרג אל מחלקת פרימיום–אקונומי מחמש מחלקות כרטוס שונות במחלקת התיירים (החל מ-V). בעלי סטטוס גולד ומעלה יוכלו לשדרג גם ממחלקת הכרטוס L תמורת כפל נקודות. כל השדרוגים מתבססים על זמינות מושבים במחלקת הכרטוס P.
הנה המחירים:
המועדון מאפשר לשדרג ממחלקת פרימיום–אקונומי אל מחלקת העסקים אבל לא ממחלקת הכרטוס הנמוכה ביותר (P).
הנה המחירים:
בעיניי מחירים השדרוגים לא כ״כ אטרקטיביים וכנראה ישתלם יותר לרכוש מראש את מחלקת השירות הרצויה. סביר להניח שכרטיסים במחלקת התיירים במחלקת כרטוס V, קל וחומר L, יעלו יותר מכרטיסים מוזלים במחלקת פרימיום–אקונומי ובמקביל כרטיסים גמישים במחלקת פרימיום–אקונומי יעלו יותר מכרטיסים מוזלים במחלקת העסקים.
מה קורה בטיסות ללונדון?
הנה פתרון התעלומה:
ההטבה לעיל תקפה גם במסגרת כרטיסי בונוס.
גם אתם תוהים לגבי המחיר הגבוה לשדרוג? הרי בטבלאות השדרוג שפורסמו אלעל מציעה שדרוג למחלקה זו תמורת החל מ-400 נקודות לכיוון ׳בלבד׳ בעוד כאן, בהודעה שנכללה במייל פרסומי שנשלח אתמול לכל חברי המועדון, היא מציעה את השדרוג בטיסה קצרה הרבה יותר במחיר גבוה ב-50%.
התשובה היא, ככל הנראה, שבטיסות לאירופה לא תהיה תלות במחלקת כרטוס כלשהי. כלומר, ניתן יהיה לשדרג כל כרטיס במחלקת התיירים ולא תדרש זמינות במחלקת כרטוס P במחלקת פרימיום–אקונומי (משום שמחלקה זו לא תימכר בכלל בטיסות האלו). זמינות השדרוג כנראה תהיה גבוהה למרות שבקו ללונדון טסים הרבה מאוד חברי מועדון בעלי סטטוס גולד ומעלה שיהיו זכאים לשדרוג בחינם ומראש. בכל מקרה, בעיניי, המחיר הזה לא מוצדק לשדרוג בטיסה של חמש שעות.
בעלי סטטוס גולד ומעלה שטסים בתכיפות ללונדון הולכים להנות מהמוצר החדש, אני מניח, ואולי זו תהיה סיבה עבור חלקם להעדיף את אלעל לבינתיים על פני בריטיש. גם בריטיש מציעה כמובן מחלקת פרימיום–אקונומי במטוסיה רחבי–הגוף אבל לבעלי סטטוס גבוה במועדון שלה, או בברית, אין גישה חינמית אליהם.
זיכרו שבמחלקה זו ישנם שבעה מושבים בשורה, בקונפיגרציית 2X3X2, כך שזו מחלקה נוחה מאוד עבור זוגות. במידה מסוימת אפילו נוחה יותר ממחלקת העסקים שבה לכל מושב יש מידת פרטיות די גבוהה.
לסיכום
אלעל התחדשה השבוע רשמית במחלקת שירות נוספות ואני שמח שיש לנו כעת את כל הפרטים לגביה. בעיניי זהו מוצר אטרקטיבי מאוד ואם יתומחר בצורה נכונה הוא עלול למשוך קהל רב. צבירת הנקודות במחלקה זו היא נדיבה למדי וזה יתרון נוסף. מימוש נקודות לטיסה במחלקה זו, ושדרוג אליה, פחות אטרקטיביים.
׳מחירי ההיכרות׳ של אלעל, אגב, לא מפתים כ״כ…
אני מצטער שזה לא קשור לפוסט.
בעבר הראית אתר שיש לו תעריפי סוכן ומציע מלונות יוקרה במחירים טובים (או לחלופין נותן הטבות במלון: כמו wifi או יציאה מאוחרת). אני לא מדבר על club1hotels אלא על אתר אחר. האם אתה יודע למה אני מתכוון?
אני מאמין שאתה מתכוון לאתר ClassicTravel שהוא סוכן עם גישה לתעריפי וירטואוזו (ואולי היחיד שמציע גישה מקוונת לתעריפים האלו). תעריפי וירטואוזו כמעט תמיד זהים לתעריף הגמיש הרגיל שמציע המלון אבל כוללים הטבות רבות כמו שדרוגים, ארוחות בוקר בחינם, קרדיט לשימוש במלון, צ׳ק-אאוט מאוחר ועוד. באופן טבעי התעריפים האלו זמינים אקסקלוסיבית במלונות יוקרה, או לפחות מלונות מדרגת אירוח גבוהה, שבוחרים להשתתף בתוכנית. מצ״ב קישורים גם לאתר לעיל וגם לאתר וירטואוזו שבו ניתן לראות בקלות רבה יותר אילו הטבות מוצעות בכל מלון.
http://www.classictravel.com
http://www.virtuoso.com
[…] פרימיום–אקונומי שלא מוצעת בשאר המטוסים בצי החברה. מחלקת השירות החדשה, בעיניי, היא הבשורה האמיתית – וגם כאן אלעל רק מיישמת […]
[…] הזאת הזמנתי בתחילת יולי. ממש בשעות הראשונות לאחר שאלעל עדכנה את לו״ז הטיסות שלה עם המטוס החדש ולפני כל הודעה […]
[…] יולי: עדכוני הדרימליינר: פרימיום–אקונומי […]
[…] פרימיום–אקונומי שלא מוצעת בשאר המטוסים בצי החברה. מחלקת השירות החדשה, בעיניי, היא הבשורה האמיתית – וגם כאן אלעל רק מיישמת […]
[…] הטיסה הזמנתי בתחילת יולי. ממש בשעות הראשונות לאחר שאלעל עדכנה את לו״ז הטיסות שלה עם המטוס החדש ולפני כל הודעה […]