התמונה כאן היא של אחד החדרים במלון הלונדוני האייקוני והמפואר MayFair. כן, על שם השכונה הפופולרית שבמרכזה הוא שוכן. בשכונה זו, אגב, שוכנים כמה מהמלונות היוקרתיים ביותר של לונדון וביניהם הריץ.
המלון פתח את שעריו לראשונה בשנת 1927 בנוכחות המלך ג׳ורג׳ החמישי. זה כבר אמור להבהיר בדיוק כמה משמעותי היה האירוע. עד היום המלון נחשב לאחד המפורסמים ביותר בעיר והוא עמוס בהיסטוריה ואופי. בדיוק מסוג המלונות שאני אוהב במיוחד.
המלון מנוהל כיום ע״י קבוצת קרלסון–רזידור והוא נכלל באוסף מלונות שנקרא ״Edwardian Hotels״ שמאגד את המלונות הבכירים של הקבוצה בלונדון. מכאן שניתן לצבור נקודות של מועדון קלאב קרלסון משהיות במלון וניתן בהתאם גם להשתמש בנקודות המועדון על מנת לרכוש לילות במלון (70,000 נקודות ללילה בחדר מקטגוריית הבסיס או 105,000 נקודות ללילה בחדר מקטגורייה גבוהה).
מבצע אטרקטיבי
על המבצע התקופתי של מועדון קלאב קרלסון כתבתי בסוף יוני כשהוא התפרסם. המבצע תקף לשהיות בחודשים יולי, אוגוסט וספטמבר ובמסגרתו יכולים חברי המועדון לצבור שובר ללילה–חינם או בונוס של 10,000 נקודות לאחר כל שתי שהיות במלונות הקבוצה. השובר האמור מקנה לילה–חינם, אומנם, אך רק בימי שישי – ומכאן שמו של המבצע ״Free Fridays״. כל חבר מועדון צריך לבחור מראש, בעת ההרשמה למבצע, האם הוא מעדיף את השובר או את נקודות הבונוס.
אין ספק שבשימוש נכון השובר שווה הרבה יותר מ-10,000 נקודות. אם לדייק: השובר פוטנציאלית שווה פי שבע וזאת משום שלילה–בונוס במלונות היוקרתיים ביותר של הקבוצה דורש 70,000 נקודות.
אבל זו חוכמה קטנה להציג את השובר כבחירה הנכונה עבור כל חבר מועדון וזאת משום שלשובר יש מגבלות ולחברי מועדון רבים לא תהיה הזדמנות מתאימה להשתמש בו גם אם ישיגו אותו. בנוסף לעובדה שהשובר תקף רק לימי שישי הוא גם תקף רק ללילות בין ה-6 לאוקטובר וה-26 לינואר והוא תלוי בזמינות חדר מתאים במלון המבוקש (בדיוק כמו שלילות–בונוס רגילים, הנרכשים בנקודות, אינם זמינים בכל תאריך). לרבים מחברי המועדון, אם כן, יוטב לבחור דווקא בנקודות הבונוס.
שתי שהיות
בביקור האחרון שלי בפראג, במהלך חודש יולי, הייתי זקוק ללילה אחד במרכז עיר. אני בדר״כ פוזל ישר לכיוונם של אחד ההילטונים או לכיוונו של האינטרקון – אבל לביקור הזה רציתי לבחור במלון ׳צנוע׳ יותר, וזול יותר, וזו הייתה הזדמנות נהדרת לנסות את המלון של רשת פארק–אין שנמצא מעט דרומית למרכז העיר. זוג חברים ביקרו במלון הזה בעבר וחזרו עם ביקורת חיובית מאוד ומאז אני מעוניין לנסות אותו בעצמי. על הלילה הזה שילמתי 65 אירו בלבד ובהתחשב במחיר הזה הייתי בוחר במלון גם ללא המבצע התקופתי של מועדון קלאב קרלסון.
רציתי את השובר ולכן נדרשה שהייה נוספת. הבעיה? לא היו לי ׳לילות פנויים׳.
תבינו, במרדף אחרי סטטוס גבוה כל לילה הוא משמעותי לקרדיט. כך, לדוגמה, בעיר בה יש מלון של קבוצת הייאט כמעט בטוח שבו אתארח – גם אם הוא יקר יותר מהמלונות המתחרים במידה סבירה – כי אני מוכן לעשות מאמץ מיוחד, ולשלם על כך, על מנת להשיג את הסטטוס הגבוה במועדון של הייאט שדורש לקרדט לא פחות מ-60 לילות בשנה קלנדרית. לכן לא תמיד יש בלו״ז הנסיעות שלי ׳לילות פנויים׳ (ביעדים בהם אין מלון של קבוצת הייאט).
אבל עדיין רציתי לרשום עוד שהייה…
המיטה שלא ישנתי בה
במהלך הטיול של נטע ושלי בבנגקוק, בדרך לקניון מגניב שרצינו לראות, עצרנו לכמה דקות במלון של רשת פארק–פלאזה. עשיתי צ׳ק–אין, קיבלתי מפתח לחדר, עליתי לחדר עם נטע, היא צילמה את החדר, הסתכלנו על הנוף מהחלון, זרקתי את המפתח על השולחן ועזבנו את המקום. בבוקר למחרת התקשרתי למלון כדי לבשר שלא אחזור לצ׳ק–אאוט ושהם יכולים פשוט לחייב את כרטיס האשראי שלי.
כן, זו הייתה ׳ריצה׳ (Mattress Run).
הלילה הזה עלה לי 2,325 באט כולל מסים (53 פאונד). זה לא מקרי שהמחיר כ״כ נמוך – כמובן שחיפשתי את התעריף הזול ביותר למלון של הקבוצה בבנגקוק.
לא הייתי זקוק ללילה בבנגקוק ולא הייתה לי כל כוונה להתארח במלון הזה ממילא גם אם הייתי זקוק ללילה בבנגקוק. כל תכליתה של הזמנת הלילה הזה הייתה רישומה של שהייה נוספת בחשבון המועדון והשגת השובר הנכסף המקנה לילה–חינם באחד מימי השישי בחודשים הבאים. במילים אחרות: קניתי את השובר הזה ב-53 פאונד ובערך חצי שעה של בזבוז זמן במהלך הטיול.
ברור לי שכל הרעיון של צ׳ק–אין במלון בלי כוונה להתארח בו נשמע זר ומוזר לכל אדם שדעתו צלולה. אבל מעבר לזרות ולמוזרות יש לזה לפעמים הגיון. לפעמים, למעשה, ההגיון הוא פשוט פנטסטי. אכתוב שוב: ב-53 פאונד קניתי שובר שמקנה לי לילה–חינם בכל מלון של קבוצת קרלסון–רזידור בעולם.
אני מזכיר שהמבצע עדיין בתוקף כך שגם אתם יכולים להשיג שובר כזה אם תשלימו שתי שהיות במלונות הקבוצה עד סוף החודש.
מימוש השובר
השבוע קיבלתי את השובר המובטח.
כבר ברגע שנרשמתי למבצע התקופתי, אי שם בסוף יוני, ידעתי בדיוק איך ומתי אני מעוניין להשתמש בשובר: ללילה–חינם באחד ממלונות הקבוצה בלונדון במהלך סופ״ש בהמשך השנה שבו אני צריך להיות בעיר.
לקבוצת קרלסון–רזידור יש לא מעט מלונות במרכז לונדון וכמה מהם נחשבים טובים מאוד (ויקרים בהתאם). מהסיבה הזאת השובר היה אטרקטיבי כ״כ בעיניי – כי ידעתי שכמעט בוודאות תהיה זמינות ללילה–חינם לפחות בחלק מהמלונות האלו במהלך הביקור שלי בעיר.
כמה גדולה הייתה שמחתי כשראיתי שגם המלון היוקרתי ביותר של הקבוצה בלונדון, MayFair, מראה זמינות בלילה הרצוי לי.
אגב, חיפוש פשוט באתר המועדון תוך שימוש בקוד השובר שקיבלתם כנראה יציג את כל המלונות כלא–זמינים. כדי להתגבר על ׳התקלה׳ זה מה שעליכם לעשות:
נכון לעכשיו המלון מבקש לא פחות מ-357.70 פאונד עבור חדר מקטגוריית הבסיס בתעריף גמיש שלא כולל ארוחת בוקר.
לסיכום
אני שמח שיצא לי לנצל את המבצע התקופתי של מועדון קלאב קרלסון בצורה כ״כ משתלמת. סה״כ שני לילות במלונות הקבוצה במהלך תקופת המבצע – אחד מהם מאולץ לגמרי – וחסכתי לעצמי לשלם על לילה יקר במרכז לונדון.
אגב, המבצע מאפשר לצבור עד שני שוברים ללילה–חינם אבל ככל הנראה לא אעשה מאמץ להשיג שובר נוסף כי כנראה שלא תהיה לי הזדמנות טובה לנצל אותו. ההערה הזאת מחזירה אותי להערה קודמת בה טענתי שחברי מועדון שלא חושבים שיוכלו לנצל את השובר מוטב להם לבחור בנקודות מלכתחילה (וכך באמת המלצתי לזוג חברים שהיו באותה דילמה).
לפני שנים כתבתי ביקורת על המלון הלונדוני, אחרי הפעם הראשון שהתארחתי בו, אבל אני לא יכול לחכות לביקור הבא בדצמבר.
מעולה. הרשת הזו לא רלוונטית מבחינתי כי הפריסה שלה ככ חלשה. אבל טוב מאוד לדעת שקיימים עדיין משחקים כאלה על השוק. שווה לגמריי.
Keep these posts coming!
תכלס אתה יכול לשבת בארץ ולהזמין מלונות בעולם בלי לטוס…
אתה מתכוון ללילה הפיקטיבי בבנגקוק?
כדאי לדעת שרוב המלונות דורשים שהאורח יגיע לצ׳ק-אין כי אחרת הם יבטלו ההזמנה (ולא יתנו בגינה קרדיט כלשהו). זו למעשה הדרישה הפורמלית של כל המלונות פשוט לפעמים מלון יבחר בכל זאת לתת קרדיט על הזמנה כשהאורח לא הגיע במידה והאורח שילם מראש את הסכום המלא – אבל זה, כאמור, לפעמים משורת הדין כביכול ולא כדאי לבנות על זה.
מפתיע לגלות שעדיין אפשרי למצוא מציאות כאלו. היו זמנים ברשת שרתון טרם הצטרפותה לברית סטארווד שהיה ניתן למצוא בוננזות מהסוג שתיארת, למשל $110 לפני מיסים בסנט רג׳יס בניו-יורק לעומת $450 או £70 לעומת £250 בפארק טאואר בנייטברידג בלונדון. רק שכיום עם הרשות היותר מבוססות דוגמת הייאט וסטארווד לא חושב שניתן לאתר הזדמנויות כאלו למרות המאמץ.
מועדוני לקוחות קטנים יותר נוטים לצאת במבצעים אטרקטיביים יותר, זה נכון. שוברים ללילות-חינם יכולים להיות אטרקטיביים מאוד.
אבל יש הזדמנויות גם במועדונים אחרים. כך, לדוגמה, המבצע התקופתי של מאריוט מציע שובר ללילה-חינם (במלונות עד קטגוריה 5) אחרי שתי שהיות – ופוטנציאלית אפשר בשתי שהיות זולות מאוד להשיג לילה במלון יקר יחסית. בדוגמה אחרת – ניתן לצבור בנק רציני של נקודות במבצעי Accelerate של IHGR ואח״כ להשתמש בנקודות האלו כדי לרכוש שהיות במסגרת מבצע PointBreaks.
[…] החופש הזה אפשר לנצל מבצעים תקופתיים במועדונים אחרים, אפשר לנסות מלונות רבים יותר ביעדים אליהם חוזרים […]
[…] אני רוצה להבהיר שעל מנת לקבל את אותו שובר נדרשתי לרשום שהייה ׳כפויה׳ במלון של הקבוצה כך שלמעשה לשובר הזה הייתה עלות אמיתית בכסף והלילה בלונדון לא היה חינמי לחלוטין. הלילה בלונדון, נכון יותר לומר, עלה לי 53 פאונד בלבד. […]
[…] במלונות קבוצת קרלסון. המועדון של הקבוצה מציע מדי פעם מבצעים שקשה לסרב להם ובכל מקרה אמשיך להחזיק בסטטוס סילבר במועדון תודות […]