סינגפור איירליינס נחשבת לאחת מחברות התעופה הטובות בעולם. אולי אפילו הטובה בעולם. החברה מפעילה צי שמורכב כולו ממטוסים רחבי–גוף הכוללים מוצרים מתקדמים בכל מחלקות השירות. יש לה דירוג חמישה כוכבים של סקייטרקס (אחת מתשע חברות בעולם המחזיקות בדירוג הזה) ובדירוג השנתי האחרון היא קיבלה את המקום השני בעולם. שדה הבית שלה, צ׳אנגי (SIN), זוכה כבר כמעט עשור בכל תחרות אפשרית כשדה התעופה הטוב בעולם.
בצי של סינגפור איירליינס יש כיום 18 מטוסים מדגם A380. ארבעה מהם, מהדור הראשון, צפויים לעזוב את הצי בחודשים הקרובים ולחזור לחברות שמהן הוחכרו. חמישה מטוסים מהדור החדש של איירבאס צפויים להימסר לחברה לאורך השנתיים הקרובות. המטוסים החדשים האלו יציגו את מחלקות השירות החדשות שנחשפו כעת והמטוסים הישנים יותר בצי יעברו את השדרוג במהלך השנים הבאות. המטוס הראשון שיכלול את מחלקות השירות החדשות צפוי להיכנס לפעילות בדצמבר.
המחלקה הראשונה החדשה
בואו נעזוב רגע את ההסברים. תראו…
לפרטים נוסף באתר הייעודי – לחצו כאן. להודעת לתקשורת – לחצו כאן.
במחלקה הראשונה החדשה יהיו רק שש סוויטות לעומת שתיים–עשרה סוויטות במחלקה הראשונה הנוכחית. כלומר, מדובר במחלקת שירות במטוס רחב–גוף עם מעבר יחיד. כל סוויטה כוללת מיטה ומושב ושטחה עד עד 5 מ״ר. אף חברת תעופה בעולם לא מציעה כ״כ הרבה שטח ריצפה לנוסע – אולי למעט הסוויטה של אתיהאד (The Residence) בהנחה שטס בה נוסע יחיד ולא זוג. שתי הסוויטות הקידמיות, 1A ו-1F, גדולות יותר מהאחרות.
את סוויטות 1A ו-2A, כמו גם את סוויטות 1F ו-2F, ניתן לאחד לכדי סוויטה זוגית אחת גדולה שנראית יותר כמו חדר קטן במלון.
סינגפור איירליינס לא תציע מקלחות לנוסעי המחלקה הראשונה, כפי שבחרו להציע אמירטס ואתיהאד, אבל תאי השירותים יהיו גדולים מאוד ויכללו אפילו פינת איפור.
מחלקת העסקים החדשה
המחלקה תכלול 78 מושבים בקונפיגרציה של 1X2X1. המושבים החדשים לא נראים פורצי–דרך, נודה על האמת, אבל כן נראה שהם מציעים שטחי איחסון רבים ומגוונים לרבות אפשרות לאחסן תיקים או מזוודת טרולי בצמוד למושב (על אף שיהיו במחלקה תאים עיליים בצדדים). כפי שאפשר לצפות המושבים החדשים הם ברמת האיכות הגבוהה ביותר.
עושה רושם שמידת הפרטיות של כל מושב היא גבוהה מאוד אבל ראוי לציין שמספר חברות אחרות כבר הציגו קונספקט של סוויטות (סגורות, עם דלת) גם במחלקת העסקים. קטאר איירוויס כבר התחילה להפעיל מחלקה כזאת בחלק ממטוסיה ודלתא צפויה להתחיל בקרוב גם כן. כלומר, מבחינת פרטיות לא מדובר במושב הטוב בעולם אבל בהרבה בחינות אחרות כנראה שכן.
המפרט המלא ושאר מחלקות השירות
סינגפור איירליינס שיפרה במעט גם את מחלקת התיירים ומחלקת תיירים–פרימיום. השינויים די קלים ביחס למוצרים הקיימים אבל שיפור הוא תמיד מבורך.
במחלקת תיירים–פרימיום יהיו 44 מושבים בקונפיגרציה של 2X4X2. במחלקת התיירים יהיו 343 מושבים בקונפיגרציה של 3X4X3. עשרה מושבים בשורה זה צפוף למדי. שתי מחלקות השירות האלו יהיו בקומה התחתונה של המטוס בעוד שתי מחלקות הפרימיום יהיו בקומה העליונה.
הנה המפרט של המחלקות השונות:
צבירה ומימוש של נקודות
סינגפור איירליינס שותפה בברית סטאר ומכאן שניתן לצבור נקודות מטיסות החברה בכל מועדון תעופה בברית (כנגזרת ממחלקת הכרטוס, וצבירת נקודות לא אפשרית עם כל מחלקות הכרטוס). כמו כן ניתן גם להשתמש בנקודות של כל מועדון תעופה בברית כדי להזמין טיסות של סינגפור איירליינס אבל מושבי בונוס במחלקה הראשונה חסומים לכל מועדוני התעופה בברית למעט זה של סינגפור איירליינס עצמה (KrisFlyer).
מלבד מועדוני התעופה מברית סטאר ישנם מספר מועדוני תעופה אחרים המאפשרים צבירה ומימוש של נקודות מטיסות סינגפור איירליינס:
- מועדון MileagePlan (אלסקה)
- מועדון Flying Club (וירג׳ן אטלנטיק)
- מועדון Velocity (וירג׳ן אוסטרליה)
- מועדון Club Vistara (ויסטרה)
- מועדון TrueBlue (ג׳ט בלו)
טיסות במחלקות הפרימיום של סינגפור איירליינס בדר״כ כדאי לקרדט למועדונים Miles&More (קבוצת לופטהנזה) או MileagePlan (אלסקה) משום שהם נותנים קרדיט גבוה משמעותית מכמעט כל המועדונים האחרים בברית או מחוצה לה.
לסיכום
מחלקות השירות החדשות של סינגפור איירליינס מחזקות את מעמדה של החברה כאחת הטובות ביותר בעולם, אם לא הטובה בעולם, ואין ספק שימשכו אליה נוסעי פרימיום רבים בשנים הבאות. שתי ה׳נפגעות׳ העיקריות הן אתיהאד וקתאי פסיפיק. הראשונה הייתה עד כה החברה היחידה שהציעה ׳חדרים׳ של ממש במחלקה הראשונה והשניה היא התחרה הישירה של סינגפור איירליינס שכעת תהיה בנחיתות משמעותית מבחינת היצע המוצרים.
לצערי הרב סינגפור איירליינס חוסמת גישה למחלקה הראשונה שלה לכל מועדון תעופה מלבד שלה, ואני מצפה שזה יהיה גם המקרה ברגע שיהיה ניתן להשתמש במיילים של אלסקה להזמנת מושבי בונוס בטיסות החברה, כך שאני לא יודע אם ומתי אוכל לנסות את המחלקה החדשה בעתיד הקרוב (לאור העובדה שאין לי מיילים של החברה ואין לי תוכנית לצבור אותם). דרך המלך, אני מניח, היא לרכוש נקודות של סטארוורד ולהמיר אותן אח״כ למיילים של סינגפור איירליינס.
ולסיום, הנה 30 שניות של קליפ:
נתון מעניין שלא ציינת
מה מחיר המחירון של נסיעה בסוויטת A1 בטיסת מרחק סטנדרטית?
וכמה יעלה התענוג הזה לזוג שרוצה לקחת את A1 וA2 ולאחד אותם?
ובהקשר לפוסט: WOW!!
הקו הראשון שיציע את המחלקה הראשונה החדשה יהיה סינגפור-סידני. כרטיס הלוך/חזור לעונת החורף (הקיץ באוסטרליה) עולה החל מ-6200$ לנוסע.
כרטיס הלוך/חזור מפרנקפורט לניו-יורק, שיהיה אולי רלוונטי יותר לנוסע הישראלי הממוצע, יעלה סכום דומה. אבל לא ידוע בשלב זה מתי המטוסים החדשים יחלו להפעיל את הקו לניו-יורק (דרך פרנקפורט).
פוסט נהדר. רק הערה קטנה. דלתא כבר התחילה לטוס ביום שלישי מדטרויט ליפן עם המחלקה החדשה.
אה, מצוין, תודה על העדכון.
וידאו מקיף של סם צ'י ממסיבת העיתונאים, כולל הדגמות של כל פרטי ההכרזה (לרבות מצעים, כלי אוכל, וכו') – ולמי שלא מכיר את הערוץ שלו, זאת ההזדמנות להשלים פערים…
אשמח לעצת המומחים …
אנחנו משפחה של 6 נפשות … ומנסים כל 3 שנים לעשות טיול של חודשיים שלושה בעולם.
לשם כך אני צובר נקודות הנוסע המתמיד של אלעל כדי לכסות את הטיסה.
הנסיעה הבאה שלנו היתה אמורה להיות בעוד כשנה לארהב ועבור כך יהיה לי כיסוי כמעט מלא לשישה כרטיסי טיסה עם נקודות של הנוסע המתמיד.
העניין שלפתע … החלטנו לשנות כיוון ולשנות את יעד הטיול לניו זילנד … שלשם כידוע אין טיסות ישירות של אלעל משמע לא ניתן יהיה לעשות שימוש מלא בנקודות שנצברו אלא חלקי עד בנקוק למשל ומשם לרכוש בכסף טיסת המשך.
אחרי ההקדמה הארוכה …
האם יש למישהו רעיון איך בכל זאת לנצל את מלוא הנקודות של אלעל עד לניו זילנד ? מבלי להוציא כסף נוסף ?
תודה מראש…
עקרונית אפשר להשתמש בנקודות של אלעל לרכישת טיסות של קוונטס. כך, בתיאוריה, תוכל להגיע עד ניו-זילנד בתשלום המסים בלבד (והיטל-דלק). אבל טבלת המימוש פשוט נוראית ותדרש לסכום עצום של נקודות כדי להטיס שישה נוסעים עד ניו-זילנד. התמורה שתקבל לנקודות במימוש כזה תהיה קטסטרופלית. לשיקולך.
פרטים נוספים:
https://www.elal.com/he/FrequentFlyer/EarningPoints/Pages/Qantas.aspx
מה ההבדל בין מטוסי A380 דור ראשון לדור החדש ?
הכוונה למטוסים שכוללים את מחלקות השירות הנוכחיות (הדור הישן) ומטוסים שיכללו את מחלקות השירות החדשות (הדור החדש). גם חלפו כמה שנים בין ייצור המטוסים האלו והאלו כך שאיירבאס דאגה למעט שיפורים במטוס עצמו אם כי לא מדובר בדגם אחר.
אני לא בטוח שמיטה במצב מאוזן לכיוון הטיסה הוא מהלך חכם כל כך…
בטיסתי בדירה של אתיחאד מצאתי את עצמי "נופל" לצד הנגדי לכיוון הטיסה וזה לא היה נח (גם המזרון שהוא ספסל לא נח לדעתי האישית).
חבל שהחברות לא מבינות שהכי נח זו רחבה, כמו בקטאי, שאכן לדעת רבים נחשב כמושב/ מיטה הנח ביותר.
אבל אולי סינגפור יפתיעו לטובה כמו תמיד.
תודה על ההערות.
אני לא חוויתי בעיה דומה בטיסותיי במחלקה הראשונה של אתיהאד אבל ההגיון ברור. אני מסכים איתך שזו לא המיטה הנוחה ביותר בשמיים, וכנראה הייתי מעדיף באמת את המיטה של קתאי במחלקה הראשונה הנהדרת שלה, אבל אני עדיין מאמין שהסוויטות של אתיהאד הן המוצר הטוב ביותר כיום. רמת הפרטיות, האבזור, אפקט ה׳וואו׳ – כולם חסרי תחרות. אבל בוא נקווה יחד שהסוויטות החדשות של סינגפור איירליינס יהיו אפילו טובות יותר וייקחו את המקום הראשון.
סליחה שאני מתפרץ לפוסט …
אבל לא ראיתי מקום אחר.
ליאור והשאר…
בהמשך לשאלה שלי למעלה
האם לדעתכם כלכלי יותר להזמין טיסה מהארץ לניו זילנד או להשתמש בנקודות רק לחצי הדרך והשאר בתשלום עצמי ?
רעיון נוסף שעלה לי …
מה לגבי מכירת הנקודות שלי בחוץ ? זה שווה משהו ?
יש הגיון בשימוש בנקודות כדי להגיע לאסיה ומשם להמשיך עם כרטיס בכסף. זה גם ייאפשר לשבור את הנסיעה ולעצור ללילה או שניים באסיה בכל כיוון (נשמע לי ריאלי אם אתם מתכננים חופשה ארוכה ממילא). נסה לבדוק מחירים ליציאה משדות שונים באסיה שאליהם תוכל להגיע בקלות בנקודות לרבות בייג׳ינג ודלהי.
טכנית ניתן למכור נקודות אבל:
(1) זה אסור ע״פ התקנון של אלעל וברמה התיאורתית – אם כי לא בטוח שברמה הפרקטית – מועדון הנוסע המתמיד יכול לסגור את החשבון שלך, למחוק את הנקודות וכו׳. הסיכון על אחריותך.
(2) אתה לא תקבל מחיר גבוה מדי על הנקודות במכירה. גם אם אתה רוצה למכור 10,000 נקודות אני לא מאמין שתקבל יותר מחצי דולר לנקודה.
[…] נובמבר: הוצגה המחלקה הראשונה הטובה בעולם […]