קוראים רבים מבקשים ייעוץ בסיסי לגבי בחירת מועדון תעופה, או מספר מועדוני תעופה, כדי לקרדט אליו או אליהם טיסות באופן מזדמן. ברור לי שיש עודף מידע בתחום הזה וגם המידע הקיים הוא לרוב מורכב ומבלבל למדי. אני מנסה לכתוב על המועדונים השונים, ולהנגיש את המידע, אבל זו לא דרך עם נקודת סיום מוגדרת אלא לימוד מתמשך (שלי כמו גם שלכם…). נוסעים תכופים נוטים להכיר טוב יותר את האפשרויות אם כי רבים מהם נוטים פשוט לקרדט טיסות למועדון התעופה של החברה המפעילה – וזו, במקרים רבים, טעות. אני מציע שירות ייעוץ בתשלום לשימוש נכון יותר במועדוני לקוחות על מנת למקסם ערך לאורך זמן כשהשירות כמובן מיועד לנוסעים תכופים.
בפוסט הזה אנסה לפשט בצורה גסה את האופי של כל מועדון תעופה מוביל, את היתרונות והחסרונות שלו, את קהל היעד שלו וכיוצ״ב. כמובן שאשמח לקבל מכם שאלות נוספות בנושא – רצוי בתגובות כאן באתר.
סדר הצגת מועדוני התעופה להלן הוא מקרי ואינו דירוג איכות. הנה מתחילים…
המועדון של בריטיש: Executive Club
אידיאלי קודם כל לנוסעים תכופים שטסים בעיקר במחלקות הפרימיום של החברות בברית OneWorld ובפרט לאלו הטסים בקביעות ללונדון ו/או מדריד (בשל מרחק הטיסה מת״א – כך שכל טיסה מקנה יותר נקודות סטטוס). נוסעים מזדמנים הטסים במחלקת התיירים יתקשו להגיע לסטטוס גבוה במועדון אבל עדיין מדובר במועדון נוח מאוד לשימוש. המטבע של המועדון, אוויוס, שימושי מאוד למטרות מסוימות אבל פחות שימושי למטרה הקלאסית של רכישת כרטיס בונוס במחלקת התיירים ליעד רחוק. זאת ועוד, המועדון הבריטי גובה היטל–דלק על כרטיסי בונוס ולכן אלו יכולים להיות יקרים למדי.
המועדון של לופטהנזה: Miles&More
המועדון נוטה לתגמל היטב טיסות במחלקות הפרימיום ובו–בזמן מתגמל בצורה נמוכה במיוחד, אם בכלל, טיסות במחלקת התיירים במחלקות כרטוס מוזלות. זה נכון גם לטיסות קבוצת לופטהנזה וגם לטיסות בברית סטאר. כלומר, המועדון פחות מתאים לנוסעים מזדמנים שמעדיפים לטוס בכרטיסים המוזלים ביותר שהם מוצאים. לעומת זאת, המועדון נוח מאוד לנוסעים תכופים (עסקיים) שהכרטיסים שלהם הם לרוב במחלקות כרטוס גבוהות. המיילים של המועדון שימושיים מאוד עבור נוסעים ישראלים שכן המועדון מציע ׳מחירי אירופה׳ לכרטיסי בונוס שיוצאים מישראל (לחברי מועדון הגרים בישראל). כך, לדוגמה, טיסה מת״א לניו–יורק תתומחר כטיסה בין אירופה לארה״ב.
המועדון של אייר פראנס וק.ל.מ: FlyingBlue
המועדון עתיד לעבור שינוי משמעותי בעתיד הקרוב במסגרתו תוחל צבירת מיילים מבוססת–הוצאה עבור כרטיסים המשווקים ע״י אייר פראנס וק.ל.מ עצמן. השינוי הזה יהיה שלילי עבור מרבית הנוסעים, ובפרט עבור הנוסעים המזדמנים, אך חיובי עבור נוסעים הרוכשים כרטיסים יקרים יחסית. הדרך לסטטוס גבוה במועדון הזה יחסית קצרה כך שגם נוסעים מזדמנים יכולים לכוון גבוה ולהגיע למטרה בעלות די סבירה. המיילים של המועדון שימושיים מאוד לנוסעים ישראלים משום שהמועדון מכליל את ישראל כחלק מאירופה לכל דבר ועניין.
המועדון של איג׳יאן: Miles+Bonus
פופולרי בעיקר בשל הדרך הקצרה שהוא מציע לסטטוס הגבוה ביותר שלו – גולד – שמתורגם לסטטוס הגבוה ביותר בברית סטאר. זאת ועוד, שימור הסטטוס במועדון קצרה עוד יותר. טבלאות הצבירה של המועדון יחסית נדיבות כך שגם נוסעים מזדמנים יכולים להגיע לסטטוס גבוה בקלות ברכישת כרטיסים מוזלים במחלקת התיירים. המיילים של המועדון שימושיים מאוד באופן כללי ובפרט לנוסעים ישראלים משום שגם המועדון של איג׳יאן מכליל את ישראל כחלק מאירופה יחד עם צפון–אפריקה. חיסרון אחד הוא שהסטטוס הגבוה במועדון לא מאפשרת צבירה מואצת יותר של מיילים מטיסות – הטבה שמועדונים רבים מציעים. המועדון הזה, אם כן, מתאים לכל הנוסעים ובעיקר לאלו המכוונים לסטטוס בברית סטאר.
המועדון של אליטליה: MilleMiglia
המועדון הולך לעבור מהפך משמעותי ב-1 לינואר 2018 אך פרטיו המלאים של אותו מהפך לא פורסמו במלואם. כדרכה של אליטליה. במתכונתו הנוכחית המועדון מתאים בעיקר לנוסעים שטסים בתכיפות עם אליטליה עצמה אם כי גם לנוסעי ברית סקיי. השימוש הטוב ביותר למיילים של המועדון הוא לטובת שדרוגים לטיסות אליטליה ובפרט לשדרוג ממחלקת תיירים–פרימיום למחלקת העסקים בקוים השונים. אליטליה נוטה לשווק כרטיסים מוזלים מאוד לטיסות במחלקות התיירים והתיירים–פרימיום אך החברה נמצאת כעת בקשיים כלכליים משמעותיים ועתידה לא ברור.
המועדון של אמריקן: AAdvantage
עבר סדרה ארוכה של שינויים שליליים בשנתיים האחרונות כשהעיקרי מביניהם היה המעבר לשיטת צבירת מיילים מבוססת–הוצאה לטיסות בכרטיסים המשווקים ע״י אמריקן. צעד דומה נקטו המועדונים של יונייטד ודלתא. במצבו הנוכחי המועדון מתאים בעיקר לנוסעים תכופים שרוכשים כרטיסים יחסית יקרים (קראו: נוסעים עסקיים). יכולים לבחור במועדון גם נוסעים מזדמנים, או נוסעים תכופים הרוכשים לרוב כרטיסים מוזלים, אך אלו יכולים לצפות לצבור יחסית מעט מיילים מטיסות רבות. המיילים של אמריקן שווים עדיין יותר מהמיילים של יונייטד או דלתא, בין השאר משום שניתן להשתמש בהם כדי לרכוש טיסות של אתיהאד.
המועדון של יונייטד: MileagePlus
המתחרה הישיר למועדון של אמריקן ודומה לו כמעט בכל היבט. אם כן, גם המועדון הזה מתאים כיום בעיקר לנוסעים תכופים שרוכשים כרטיסים יחסית יקרים. יחד עם זאת המועדון כדאי יחסית לנוסעים ישראלים בזכות הנוכחית המסיבית של ברית סטאר בנתב״ג. שוויים של המיילים של יונייטד גבוה יחסית בזכות נוחות המימוש שלהם, אפשרויות המימוש הרחבות (הברית הגדולה בעולם) והעובדה שהמועדון לא גובה היטל–דלק על כרטיסי בונוס. סה״כ אפשר לראות במועדון זה כברירת–המחדל מבין המועדונים השונים בברית סטאר.
המועדון של דלתא: SkyMiles
דלתא היא אולי חברת התעופה הטובה ביותר בצפון–אמריקה מבחינת רבות. אך לחברה המצוינת הזאת יש מועדון תעופה פשוט נוראי שכאילו עושה מאמץ מיוחד להפוך גרוע יותר משנה לשנה – ויסלחו לי אלו הנהנים מחברותם במועדון. צבירת מיילים? מבוססת–הוצאה לכרטיסים המשווקים ע״י דלתא ונמוכה יחסית לטיסות חברות אחרות בברית סקיי. מימוש מיילים? המועדון לא מוכן לפרסם טבלאות מימוש כלל ומשנה את מחיריהם של כרטיסי בונוס רבים ללא הודעה מוקדמת. אני ממליץ להתרחק מהמועדון הזה.
המועדון של אלסקה: MileagePlan
לטענת רבים זהו מועדון התעופה הטוב ביותר בצפון–אמריקה כיום. אך הוא בהחלט לא נטול מגרעות. לסקירה מקיפה של כדאיות השימוש במועדון ראו את הפוסט הזה. למיילים של המועדון שווי גבוה מאוד יחסית אבל הם שימושיים בעיקר לבעלי גמישות גבוהה ושימושיים פחות למי שמעוניין להשתמש בהם בדרך פונקציונלית במיוחד.
המועדון של אלעל: הנוסע המתמיד
מבחינה מסוימת זה המועדון המתאים ביותר לנוסעים ישראלים. אין מה לעשות – אלעל משרתת יותר יעדים בטיסה ישירה מכל חברה אחרת, ליציאה מנתב״ג, ואת הנוחות הזאת צריך לשקלל. זאת ועוד, אלעל מציעה כרטיס אשראי ממותג שהוא הטוב מסוגו בישראל ומאפשר צבירה יחסית מהירה של נקודות שלא בדרך של פעילות תעופתית. החיסרון הגדול במועדון הוא מיעוט השותפים ובפרט שלא ניתן לממש נקודות של אלעל לטיסות עם אף חברה אחרת (מלבד קוונטס וסאות׳–אפריקן, במידה מוגבלת ובמחירים גבוהים מאוד). המועדון של אלעל, בעיניי, מתאים למגוון של נוסעים ובמיוחד למי שיכול ורוצה להשתמש בכרטיס האשראי פלייקארד על מנת לצבור נקודות נוספות. המועדון פחות מתאים עבור מי שמעוניין להשתמש בנקודות שלו לטיסות במחלקות הפרימיום (׳מימוש חלומי׳, כפי שהסברתי בפוסט אחר).
לסיכום
עולם מועדוני התעופה הוא מורכב בצורה בלתי רגילה. גם אני, אחרי שנים של למידה, עדיין מכיר רק חלקים ממנו ועדיין לומד בכל יום. אני בטוח שנוסעים תכופים אחרים מרגישים את אותו דבר.
אני מקווה שהפוסט הזה יעשה קצת סדר ויבהיר, לפחות בצורה שיטחית וראשונית, מהם היתרונות והחסרונות של מועדוני התעופה המובילים כאן בישראל.
באיזה נסיבות \ מבצעים כן משתלם לממש נקודות אל על לכרטיסים \שדרוגים במחלקת עסקים (בהנחה שיש לך פליי קארד)? מבצעי יומולת? הכרטיסים המוזלים של החורף? יעדים ספציפיים (משום מה כרטיסי בונוס במחלקת עסקים לוינה ולורשה זולים משמעותית מכרטיסים בונוס אחרים במחלקת עסקים) ?
בדיוק כל אלו שציינת. מבצעי היום-הולדת, מבצעי חורף ומבצעים מיוחדים אחרים הם כולם בגדר הזדמנות נהדרת לממש נקודות לטיסה במחלקת העסקים כדי לקבל ערך גבוה לנקודות במימוש. במיוחד אם תהיה הנחה לאחד הקוים שבהם פועל הדרימליינר – אם כי זה פחות סביר בשלב זה. אגב, אלעל שולחת מטוסי 737-900 לוינה ובמטוסים אלו יש מחלקת עסקים טובה למדי (2X2) ובחלק מהמטוסים מדגם זה כבר מוצע שירות אינטרנט במטוס (בחינם, לעת עתה, כפי שהסברתי בפוסט השבוע). כלומר, מימוש מיילים במחלקת עסקים בקו לוינה הוא די מוצלח. מה גם שוינה היא עיר נהדרת.
מימוש נקודות לשדרוגים זה אפיק שמיועד לנוסעים עסקיים שטסים בכרטיסים יקרים מאוד. לא מתאים לנוסע הממוצע.
בתור אחד שטס המון לפולין, הייתי שמח לשמוע על המועדון של לוט (בשיתוף הבנתי) בדרך כלל המחירים באתרים זולים בכ 15$ מהאתר הרשמי. האם שווה לי להזמין באתר ולצבור ככה? תודה מראש.
ישראל
לוט משתמשת במועדון Miles&More של לופטהנזה.
אתה יכול לצבור מיילים במועדון ללא קשר למקור שדרכו הזמנת את הכרטיס. אתה לא חייב להזמין ישירות באתר חברת התעופה כדי לצבור מיילים.
האם יש דרך לצבירת נקודות ע"י קניות בכרטיס אשראי ישראלי בעוד מועדון מלבד אלעל?
ברמת העקרון כן אבל בקצב צבירה נמוך משמעותית.
(1) מועדון Miles&More הוא מועדון התעופה היחיד הנוסף שמשווק כרטיס ממותג בישראל. כמובן שהכרטיס מאפשר צבירת מיילים במועדון.
(2) ניתן להמיר נקודות תעופה של לאומיקארד למיילים של יונייטד.
(3) ניתן להמיר נקודות של ישראכרט לאוויוס של בריטיש.
(4) ניתן להמיר נקודות של אמקס למגוון מועדוני תעופה או להמיר אותן למועדון המלונות SPG שאת הנקודות שלו, אח״כ, ניתן להמיר למגוון רחב הרבה יותר של מועדוני תעופה.
אבל שוב – קצב צבירת הנקודות בכל המסלולים האלו יהיה בהכרח נמוך משמעותית ביחס לכרטיס פלייקארד. הכוונה למכפלת כמות הנקודות הנצברת ושוויין.
מידע חשוב נוסף הוא צבירת נקודות ביונייטד דרך לאומיקארד
זה נכון מאוד אם כי בימינו קצב צבירת המיילים בדרך זו נמוך למדי. עדיף מכלום, כמובן, אבל נמוך.
מה שכן – העברת נקודות מלאומיקארד ליונייטד, גם ביתרה מינימלית שהיא כמעט אפסית, תיצור פעולה בחשבון ותאריך את תפוגת המיילים. מיילים בחשבון נמחקים לאחר 18 חודשים של חוסר פעילות.
הי ליאור ,
מה בקשר למועדון miles@smiles ?
הוא באמת היה הבא בתור להיכנס לעשיריה.
ישראלים רבים משתמשים בו כי הם טסים עם טורקיש אבל ככלל בעיניי מדובר במועדון חלש עם מגרעות רבות (ומספר יתרונות). הדרך לסטטוס יחסית קצרה ושימור הסטטוס יחסית קל – זה כן. מצד שני, שירות הלקוחות מזעזע, מימוש המיילים זה חצי סיוט, המועדון גובה היטל-דלק מכרטיסי בונוס, הטבות הסטטוס חלשות מאוד למעט אולי בבסטטוס הגבוה ביותר וטבלאות הצבירה אנמיות למדי אלא אם טסים עם טורקיש. לכל זה צריך להוסיף עובדה שמפריעה לישראלים רבים: טורקיש היא חברת תעופה שנמצאת בשליטת ממשלת טורקיה, שתחת הנהגת ארדואן מתנהגת כיישות אנטי-ישראלית מובהקת, וטורקיש עצמה היא כלי בידי הממשלה גם להכנסת כספים וגם להעברת מסרים פוליטיים (והיא עושה את זה פעמים רבות). אני לא מנסה בכוח לערב פוליטיקה אלא רק לציין שהמצב הפוליטי הנתון, והבעלות על החברה, הם סיבה מספקת עבור ישראלים רבים שלא לבחור במועדון כלל.
לגמרי במקרה פורסם היום בגלובס סרטון הנוגע למועדון הנוסע המתמיד הטוב ביותר מתוך 100 מועדונים שנבדקו
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001214259
זה מאמר מתורגם ומאוד מטעה. הם בחנו את השווי הכספי של המועדונים האלו – לא את איכותם כמועדוני לקוחות. הרשימה הזאת מנותקת מכל מציאות מבחינת האיכות.
היי ליאור!
אני עדיין מתקשה להבין איזה מועדון ואיזה ברית תעופה כדי לי להצטרף.
למען האמת
יש מצב שאני בכלל לא מצליח עדיין להבין מה ההבדלים במועדון לברית ומי נמצא איפה.
זה כנראה יקח קצת זמן.
לכן שלחתי לך גם מייל לגבי ייעוץ
אשמח להתייעץ איתך על הדברים האלו.
הצבירה מכרטיס m&m פלטיניום של כאל היא מעט טובה יותר מכל האפשרויות האחרות. יוצא מכך שמי שלא טס כל כך הרבה עם חברה או ברית ספציפית ולכן יכול לצבור נקודות (ולהשתתף במשחק הזה) בעיקר באמצעות צריכה (בכרטיס אשראי) ופחות באמצעות טיסות, m&m היא האפשרות הממשית בשבילו – בתור ישראלי. אמנם יש את הפלי כארד שצובר די משמעותית יותר, אבל: 1. הנקודות פגות אחרי שלוש שנים 2. דמי כרטיס גבוהים (וכמעט בלתי ניתנים למו״מ) 3. יש מקומות שלא מקבלים דינרס.
לסיכום: m&m היא אפשרות אמיתית וכמעט בלעדית (למעט פלי כארד) לצבירת נקודות מצריכה.
ליאור היקר: תקן אותי בבקשה אם אני טועה.
אתה צודק בכל מילה. העלית טיעונים טובים מאוד לזכות הכרטיס הממותג של M&M ואכן עבור לקוחות רבים הוא יהיה בחירה עדיפה.
קצב צבירת נקודות, בשקלול ערך הנקודות, הוא לא הדבר היחיד שעליו צריך להסתכל בבחינת כרטיס אשראי. למעשה, הוא גם לא המרכיב החשוב ביותר בעיניי. אני עצמי מחזיק בשני הכרטיסים המדוברים ומשתדל להשתמש בשניהם – כלומר אני, כלקוח, מוצא יתרונות בשניהם.
נראה לי שהשנה אני מקשיב לליאור והולך להיות מmiles bonus
רק אני נוסע עם יוניטד ולא מצליח לראות כמה מייל לסטטוס הוא נותן על יוניטד בk class או בסויס בkclass
50% במקרה של יונייטד, 0% במקרה של סוויס. הנה האתר שיעזור לך:
http://www.wheretocredit.com
רק כדאי לציין שבכל מועדון יש את הצורך בטיסות עם החברה עצמה, איזה סגמנטים בשנה
לא בכל מועדון. למעשה, ברוב לא.
על אף כל חסרונותיו של המועדון של דלתא, הוא עדיין בעל יתרון שאין לאף מועדון רציני אחר שאני מכיר: למיילים אין תפוגה. בהנתן כך, אני חושב שלנוסעים מזדמנים, או כאלה שלא מרבים לטוס בברית סקיי, זה נכון להחזיק חשבון של דלתא ולקרדט אליו את המיילים מהטיסות בברית. נכון, לא מקבלים המון מיילים על כל קרדיט, אבל האלטרנטיבה היא שהמיילים האלה יילכו לפח.
רוב המועדונים מציעים מיילים ללא תפוגה בתנאי שיש פעילות בחשבון. ברוב המקרים כל הכנסה או הוצאה של מייל אחד נחשבת לפעילות כך שקל מאוד להשאיר חשבון פעיל גם ללא טיסות בפועל (מתאים לנוסעים מזדמנים). מעט מועדונים, כמו FlyingBlue, דורשים פעילות תעופתית אחת לתקופה (18 חודשים, במקרה הזה) על מנת לשמור על החשבון פעיל אבל גם הדרישה הזאת היא יחסית סבירה אפילו לנוסעים מזדמנים.
כך שהיתרון שמציע המועדון של דלתא – של מיילים ללא תפוגה וללא תנאים – הוא אומנם יתרון אבל יחסית זניח.
אני מנסה לשלב את היתרונות של המועדון של יונייטד עם טיסות בלופטאנזה. כאשר הכרטיס נרכש באמצעות לופטהאנזה צבירת המיילים היא לפי מרחק בתוספת בונוס על הסטטוס ביונייטד, בנוסף ניתן לנצל את שוברי השדרוג של יונייטד בטיסות לופטהאנזה ואפילו ביתר קלות. צריך רק לטוס 4 סגמנטים בשנה במטוסי יונייטד כדי להיות זכאי לקבלת סטטוס.
זה שילוב מצוין, בהחלט. רק עדיף להימנע ממחלקות הכרטוס המוזלות ביותר של לופטהנזה כדי להבטיח שתהיה צבירת מיילים בריאה מכל טיסה (מינימום 50% מהמרחק, לדעתי זה שווה את התוספת הכספית על מחלקת הכרטוס הגבוהה יותר). מי שטס לארה״ב לפחות פעם בשנה יכול וצריך לעשות את המאמץ להשיג ארבעה קטעי טיסה עם יונייטד.
שלום,
לנוסעים מזדמנים/רוכשי כרטיסים זולים, האם מומלץ אאיגיאן או יונייטד ?
תודה.
זו שאלה מצוינת. כאמירה כללית אני חושב שהמועדון של איג׳יאן מתאים יותר למי שמאמין שהוא יוכל להגיע לסטטוס גולד עם מאמץ סביר והמועדון של יונייטד מתאים יותר למי שמקרדט טיסות באופן פחות שכיח ורק רוצה לבנות באיטיות בנק מיילים לשימוש בעתיד הרחוק.
כדאי גם לדעת שהמועדון של איג׳יאן נמצא כעת בתקופת שינויים שכזאת ורבים צופים שנראה בעתיד הקרוב שינויים בטבלאות המימוש שלו (בנוסף לאלו שהוצגו לאחרונה שהיו שליליים אם כי לא דרמטיים). המועדון גם שינה במעט את תנאי כרטיס הבונוס שלו ואת מנוע החיפוש באתר שלו.
תודה
הי ליאור,
תוכל לתת רעיונות ( אולי בפוסט נפרד ) איך להגיע לסטטוס גולד באאגיאן ?
ראיתי שרשמת באחת הפעמים על טיסות של סאס בפרימיום אקונומי, האם יש כרטיסים דומים ששווה לקרדט למועדון מלבדם ?
מצאתי כרטיס עם סאס מצפון אירופה לצפון אמריקה בסביבות 1100 דולר באביב 2018 לאחר שלא מצאתי את הכרטיס של בריטיש שאתה תמיד מזכיר.
לגבי חוקי המועדון – האם צריך קודם לטוס את 4 קטעי הטיסה איתם אם אני רוצה להשיג את המסלול המואץ לגולד ?
תודה,
רובי.
אהלן רובי,
אני ממליץ לך להתמקד בכרטיסים של סאס (כפי שעשית) וכרטיסים של אתיופיאן (כפי שהמלצתי בעבר גם כן). כמעט כל מחלקות הכרטוס של שתי החברות האלו יאפשרו לך לצבור קרדיט לפי 100% ממרחק הטיסה לכל הפחות ושתי החברות האלו יודעות להציע כרטיסים במחירים אטרקטיביים. מחלקת פרימיום-אקונומי של סאס היא בחירה מעולה למי שצובר מיילים במועדון של איג׳יאן משום שהיא מאפשרת צבירת קרדיט לפי 200% ממרחק הטיסה. כמובן שיש גם כרטיסים אטרקטיביים אחרים כמו של תאי, סינגפור איירליינס ואול-ניפון.
הדרישה לארבעה קטעי טיסה עם איג׳יאן (ו/או אולימפיק אייר) היא דרישת סף.
מצ״ב שני פוסטים רלוונטיים:
https://flying-out.com/2016/12/07/my-first-status-milesbonus-gold/
https://flying-out.com/2017/07/17/to-south-africa-with-ethiopian-airlines/
אני נוסע מזדמן (1-2 בשנה). רוב הנקודות שלי הינן מכרטיסי אשראי.
ברשותי נקודות שצברתי בלאומיקרד, ובכרטיס פלייקרד, כשרובן המכריע עדיין בלאומיקרד.
לאור הרעת התנאים לאחרונה במימוש הנקודות באלעל האם כדאי לעבור ליונייטד?
אנא התייחס לנקודות הבאות:
אלו יעדי טיסה מישראל (לבד מארה"ב) יש ליונייטד, או לברית התעופה שלה (שאפשר באמצעותה לממש נקודות)
האם ניתן לממש כרטיסי בונוס ביונייטד ובאלו תנאים?
מהו תוקף הנקודות וכיצד ניתן לשמר אותן.
אני מעוניין לנסוע במחלקת תיירים בלבד.
האם ניתן לממש את נקודות יונייטד במלונות בארה"ב/באירופה? האם זה משתלם?
תודה
האם כדאי? יחס ההמרה לאלעל עדיין, על הנייר, טוב יותר. אבל לשאלותיך,
(א) לברית סטאר יש נוכחות משמעותית בנתב״ג ואתה יכול לטוס ישירות מת״א לעשרות יעדים בעולם ולמאות או אפילו אלפי יעדים בטיסות המשך. הכל עם מיילים של יונייטד.
(ב) ברגע שיש לך מיילים בחשבון, בכמות מספקת, אתה יכול להזמין כרטיס בונוס. אין ממש תנאים מיוחדים וזה לא כ״כ משנה איך צברת את המיילים.
(ג) מיילים במועדון נמחקים לאחר 18 חודשים של חוסר פעילות בחשבון. זה לכאורה נראה כמו פרק זמן קצר, אבל חשוב לזכור שקל מאוד ליצור פעילות בחשבון כי בגדול כל הכנסה או הוצאה של מייל אחד נחשבת לפעילות בחשבון ומאפסת את השעון הזה.
(ד) ברמת העקרון, ואולי לא במסלול מהיר, אפשר להשתמש במיילים לטובת הזמנת לילות במלונות. אבל גם אם זה אפשרי – זה בהחלט לא כדאי.
[…] איזה מועדון תעופה מתאים יותר עבורכם? (דצמבר 2017) […]