פוסט אישי, שני מתוך ארבעה, לסיכום השנה הנוכחית ולקראת השנה הבאה. כמה טסתי השנה? באילו מועדוני תעופה יש לי סטטוס גבוה? ולמה הכל צפוי להשתנות בשנה הבאה? לקראת שנה מעניינת


ב-2017 טסתי 84 טיסות שכיסו מרחק מצטבר של קרוב ל-170,000 מייל. באופן מעניין ב-2016 טסתי יותר טיסות אבל עם מרחק מצטבר משמעותית נמוך יותר (קרוב ל-145,000 מייל). כלומר, ב-2017 טסתי הרבה יותר טיסות ארוכותרבות מהן תחת כרטיסי בונוס אטרקטיביים.

2017 Flight Stats

הנסיעה הראשונה של השנה, לניוזילנד והונגקונג, כללה לבדה טיסות עם מרחק טיסה מצטבר של מעל 35,000 מייל (כמעט 150% מאורך קו המשווה).

Jan2017 Trip

השליש הראשון של השנה כולו היה עמוס למדי. בפברואר נסעתי לארה״ב ובמרץ נסעתי גם לארה״ב וגם לאסיה. כמעט כל הטיסות בשלושת הנסיעות האלו שולמו בכסף ולא במיילים או נקודות. זאת הייתה המגמה גם בהמשך השנהובין השאר במטרה להשיג לסטטוס הגבוה ביותר במועדון של אלסקה.

בקיץ ביקרתי פעמיים נוספות בארה״ב כשבבסיס שתי הנסיעות האלו היו כרטיסים במחלקת העסקים של בריטיש במחירים אטרקטיביים מאוד ממזרח אירופה. הטיסות מעל האוקיינוס היו של פינאייר או של אמריקן אבל רובן בקוד של בריטישוכך יכלתי להנות גם ממוצרים טובים מאוד וגם מקרדיט נדיב מאוד במועדון של אלסקה.

מלבד כל הנסיעות שלי זכיתי גם לקחת את אמא שלי לטיול בהודו ונפאל (מאי) ואת שני ההורים שלי לטיול באיטליה (אוקטובר). שני טיולים משפחתיים בשנה אחת זה לא דבר שיגרתי מבחינתי.

סטטוס גבוה בשנת 2017

השנה החזקתי בסטטוס גבוה בארבעה מועדוני תעופה:

  • סטטוס Executive Platinum במועדון של אמריקן (הסטטוס הגבוה במועדון)
  • סטטוס MVP Gold 75K במועדון של אלסקה (הסטטוס הגבוה במועדון)
  • סטטוס פלטינום במועדון הנוסע המתמיד של אלעל (סטטוס גבוה)
  • סטטוס סילבר במועדון של טורקיש (סטטוס נמוך)

AAdvantage EXP Card and Tags

בסוף ינואר אאבד את הסטטוס שלי במועדון של אמריקן. המועדון, לצערי הרב, לא מספק ׳נחיתה רכה׳ לסטטוס נמוך יותר. סה״כ יצא שקירדטתי למועדון רק 7 טיסות במהלך השנה וצברתי בערך 15,000 מיילים למימוש במועדון.

ב-2018 אאבד גם את הסטטוס שיש לי במועדון של טורקיש ואת הסטטוס שיש לי במועדון של אלעל (אם כי המועדון מציע ׳נחיתה רכה׳ כך שבסוף ינואר אני צפוי לקבל שנמוך לסטטוס גולד).

הצפי שלי לשנת 2018

האמת היא שעוד לא החלטתי באילו מועדוני תעופה אתמקד בשנה הבאה ולאיזה סטטוס ארצה להגיע בכל אחד מהם. שלושת המועדונים שעל הפרק: MileagePlan (אלסקה), Executive Club (בריטיש) ו-Miles+Bonus (איג׳יאן). אולי גם אנסה להשיג סטטוס גבוה במועדון Etihad Guest (אתיהאד) במידה ואליטליה תמשיך להתקיים ותציע כרטיסים במחירים אטרקטיביים במחלקות הפרימיום. אני מתפתה לבחור במסלול מהיר לסטטוס במועדון MileagePlus (יונייטד) אבל נראה לי שאוותר על התענוג השנה.

אני מאמין שאעשה כל מאמץ סביר לשמור על הסטטוס במועדון של אלסקה. אני אוהב את הבונוס הנדיב לצבירת המיילים מטיסות (125%), את הבונוס בהשגת הסטטוס (50,000 מיילים) ואת ההטבות הנוספות כמו פטור מעמלות על כרטיסי בונוס. לפחות כל עוד המועדון ימשיך להיות נדיב בקרדיט שהוא נותן עבור טיסות עם חברות שותפות ובפרט במחלקות הפרימיום.

MileagePlan Congrats on Status

הסטטוס הבא על הכוונת יהיה כנראה סטטוס סילבר במועדון של בריטיש שמתורגם לסטטוס ספיר של ברית OneWorld. לאור כרטיסים שכבר עכשיו רכשתי לטיסות בשנה הבאה יהיה לי קל יחסית להשיג אותו תוך ויתור סביר על קרדיט למועדון של אלסקה (התלבטות אותה הסברתי בפוסט קודם). הסטטוס של בריטיש יאפשר לי גישה לטרקליני מחלקת העסקים לפני כל טיסה עם הברית גם במחלקת התיירים (כמו, לדוגמה, הטרקלין החדש של קוונטס בהית׳רו). כמובן שלסטטוס גבוה בברית יש יתרונות נוספים שיהיו שימושיים עבורי. בספק רב שאוכל להגיע לסטטוס גולד במועדון.

סטטוס שלישי שאני מקווה להגיע אליו הוא סטטוס גולד במועדון של איג׳יאן. זה יקרה בתנאי שאצליח לרכוש כרטיס אטרקטיבי מספיק של ברית סטאר שיאפשר לי להשיג את הסטטוס בנסיעה אחת או לפחות להתקרב עד מרחק נגיעה (הנה דוגמה שנתתי פעם).

לסיכום

אני צופה שהשנה הקרובה הולכת להיות מעניינת יותר משנים קודמות שבהן כיוונתי לאותם סטטוסים גבוהים באותם מועדוני תעופה (ובפרט לסטטוס הגבוה ביותר של אמריקן). השנה השלמתי מהפך אישי קטן בתחום הזה, כשעברתי למועדון של אלסקה, אך טרם ברור כמה ארוך או מורכב יהיה הסיפור הזה.

20 Responses

  1. Unicorn

    תוכל לתת פרטים נוספים על מסלול לסטטוס המהיר של יונטייד.?
    האם משתלם לעבור אליו מלופטנזה? נראה שיותר קל לאסוף שם נקודות

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      המסלול המהיר של יונייטד הוא בגדר הצעה פומבית. כל התנאים מופיעים באתר ובאופן עקרוני אין סטיה מהם. החריג היחיד הוא שיונייטד יכולה להציע גם מסלול מהיר עד סטטוס 1K, לנוסעים תכופים ביותר, וזה לא מופיע רשמית באתר.

      https://www.united.com/web/en-US/apps/mileageplus/promotions/registrationDetails.aspx?promoCode=TB8230

      כאמירה כללית במועדון של יונייטד קל יותר לצבור מיילים למימוש מאשר במועדון של לופטהנזה אבל לנוסעים רבים הדרך לסטטוס גבוה תהיה קצרה יותר דווקא במועדון הגרמני. אם אתה טס בעיקר עם יונייטד ובעיקר במחלקת התיירים אז הדרך לסטטוס תהיה קצרה יותר במועדון של יונייטד.

      הגב
  2. דוד

    תודה לך! אני קורא את הבלוג כבר שנה פלוס ואני רוצה להגיד לך תודה
    איזה אתר הצלחת להוציא פילוח כזה מגניב של הטיסות שלך של 2017 ?

    שוב תודה 🙂

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      תודה רבה על הפידבק!

      אני בינתיים לא רוצה לשחק את הקלף הזה מול יונייטד. לרוב מדובר בקלף חד-פעמי. השוואת סטטוס אבקש אם וכאשר אחליט להתחיל לקרדט טיסות למועדון של יונייטד בצורה סדירה.

      הגב
  3. אלי כהן

    זה היה ניסוי שעשיתי החודש מול בריטיש, דלתא ויונייטד. בכולן הייתי חבר כשנה עם טיסה או שתיים. מכולן ביקשתי השוואת סטטוס לאל על, בריטיש סרבו, דלתא נתנו כסף, ויונייטד זהב.

    הגב
    • אלי

      אני מתכוון להמשיך את הניסוי הזה למועדני המלונות בינואר מכיוון שזהב ביונייטד נותן גם זהב במריוט עם חיבור לspg, אחרי שהייה או שתיים נבקש השוואת סטטוס מהילטון ומהיאט. אדווח על מסקנות הניסוי.

      הגב
      • אלי

        מעדכן שאחרי שתי שהיות במלונות spg בהודו במהלך ינואר ובקשת השוואת סטטוס גולד מ הילטון והיאט אזי
        הילטון נתנו ארבעה חודשים של גולד ומבקשים 4 שהיות בתקופה זו
        והיאט סרבו לבקשת השוואת סטטוס

        בינתיים נהנה מאוד מהגולד של united במיוחד בטיסה לסאן פרנסיסקו בשבוע שעבר שגם קיבעה את הסטטוס וגם הכניסה אותי ללאונג קבלת הפנים( arrival lounge) בשדה התעופה אחרי טיסה של 14 שעות..

      • Lior @ FlyingOut

        שמח לשמוע שמינפת את הסטטוס שלך עם יונייטד כדי להנות מסטטוס גבוה גם בכמה מועדוני מלונות שונים. כדאי לך לעשות מאמץ כדי להשלים את המסלול המהיר של הילטון.

    • Lior @ FlyingOut

      נדיר שהמועדון של בריטיש מעניק סטטוס במתנה לנוסעים תכופים של חברות אחרות. גם אם הם מחזיקים בסטטוסים הגבוהים ביותר של מועדונים מתחרים. זה לא חסר-תקדים, אבל, נדיר מאוד.

      הגב
  4. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    תודה על ההסבר המפורט והמקיף, נהנה מהבלוג.
    אני קרוב מאוד לסטטוס גולד ב-flying blue, האם שווה להתאמץ להגיע אפילו לססטוס פלטינום? כלומר להתאמץ לטוס בטיסות הבאות בחברות הברית?
    עבורי אישית מצאתי שלמרות שבברית סטאר יש חברות מובילות וטובות יותר, יש בחברות בקבוצה הרבה פחות זמינות של מחירים אטרקטיבים או חברות המעניקות תמורה טובה מבחינת מיילים, לעומת one world ואפילו skyteam. לכן ירדתי מהנסיון להשיג סטטוס גבוהה שם.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      שנת הסטטוס של מועדון FB היא קלנדרית ולכן מסתיימת בימים הקרובים. כל מאמץ, אם ייעשה, צריך להיעשות ממש עכשיו.

      האם שווה לעשות מאמץ נוסף לסטטווס פלטינום? אולי, לנוסעים מסוימים, אבל סטטוס גולד הוא קפיצת המדרגה האמיתית במועדון.

      הגב
      • משתמש אנונימי (לא מזוהה)

        לא הבנתי, בראשון לינואר כל ה-37000 מילים ברשותי פגי תוקף לסטטוס, מתחיל מ0?

      • משתמש אנונימי (לא מזוהה)

        תודה רבה על התשובה.
        אז ב1 לינואר ארד לרמת אישורי בסיסית? 37 אלף FB כעת.
        תודה מראש

      • Lior @ FlyingOut

        ב-1 לינואר תקבל סטטוס סילבר כי צברת מעל 25,000 מיילים לסטטוס בשנת 2017 (אני מניח שזה המצב). אם יש לך סטטוס גבוה יותר כיום הוא יישאר בתוקף עד סוף פברואר (אאל״ט).

        אלא אם תצליח להשיג עוד 3,000 מיילים לסטטוס בימים הקרובים. וכן, זה אומר לטוס.

השאר תגובה