הנקודות של סטארווד נחשבות פופולריות מאוד ויש להן שווי גבוה. זאת משום שניתן להשתמש בהן במגוון רחב של דרכים (אפילו להזמנת כרטיסים להצגות בברודוואי) וניתן גם להמיר אותן לנקודות או מיילים באוסף גדול של מועדוני תעופה.

נקודות של סטארווד ב-35% הנחה

המבצע בתוקף עד ה-16 למרץ. מועדון SPG מוכר נקודות באופן שיגרתי במחיר של 35$ לכל 1,000 נקודות ולכן בשקלול ההנחה המחיר יורד עד 22.75$ לכל 1,000 נקודות. בהערכת השווי האחרונה, שפרסמתי בדצמבר 2017, נתתי לנקודה של המועדון שווי ריאלי של 2.3 סנט (כלומר, 23$ לכל 1,000 נקודות). במסגרת המבצע הנוכחי, אם כן, ניתן לרכוש נקודות כמעט בדיוק בשווי הריאלי שלהן כך שהסיכון הוא יחסית נמוך.

שימו לב שכל חשבון במועדון מוגבל לרכישה ו/או קבלה במתנה של עד 30,000 נקודות בשנה קלנדרית. זו מגבלה משמעותית ובפרט כי חברי מועדון רבים שואפים לצבור 90,000 נקודות על מנת להמיר אותן ל-270,000 נקודות של מאריוט שאיתן ניתן יהיה לרכוש ׳חבילת נופש׳ (כפי שהסברתי בעבר).

כמו כן, שימו לב שלא ניתן לרכוש נקודות כשהחשבון הוא בן פחות מ-14 ימים. לכן כל מי שרוצה להנות מהמבצע הנוכחי ואין לו עדיין חשבון במועדון SPG חייב לפתוח חשבון חדש עד ה-1 למרץ לכל המאוחר.

SPG buy Points Feb18 B

דרך אחת להתגבר על המגבלה הזאת היא על ידי העברת נקודות בין חשבונות במועדון של חברי מועדון החולקים כתובת מגורים. זה אפשרי רק בחלוף שלושים ימים מעדכון הכתובת האחרון בכל חשבון. מספר קוראים של הבלוג טענו בעבר שהמגבלה לעיל חלה גם על העברות כאמורכלומר, שגם בדרך זו לא ניתן להכניס לחשבון מסוים יותר מ-30,000 נקודות בשנהאך הניסיון האישי שלי שונה והצלחתי להכניס לחשבוני יותר מ-30,000 נקודות במהלך 2017 בדרך זו.

לקריאת התנאים המלאים של רכישת הנקודות לחצו כאן.

טריק פחות מוכר לחיסכון נוסף

טריק אחד, שמשום מה אף בלוגר גדול בתחום לא מייחס לו חשיבות או לא יודע על קיומו בכלל, הוא המעבר באתר הקאשבק TCB לפני רכישת הנקודות באתר points.com.

האתר הזה, אם לא הכרתם, הוא אתר המסחר הגדול ביותר לנקודות ובו משתמשים רבים ממועדוני הלקוחות הגדולים בעולם כפלטפורמה למכירת נקודותלרבות מועדון SPG. כלומר, ברכישת נקודות של סטארווד בעצם מתבצעת עסקה כספית מול אתר points.com שאחריה האתר מזרים מעביר נקודות לחשבונו של הרוכש במועדון של סטארווד.

החדשות הטובות הן שאתר points.com הוא גם שותף של אתר הקאשבק TCB ומציע החזר מסוים, בצורת קאשבק, מכל עסקה. חלק מהרכישות מאפשרות החזר נדיב של 4% אבל רכישת נקודות של סטארווד מאפשרת כיום החזר של 1.5% בלבד (היה 2.5% עד לאחרונה, זה משתנה). אני ממליץ באופן שיגרתי על אתר הקאשבק האמריקני TCB וגם על אחיו הבריטי (אם כי הוא לא מציע החזרים על רכישות באתר points.com).

רכישת 30,000 נקודות של סטארווד, בשקלול הנחה של 35%, היא עסקה בסך 682.5$. הנחה של 1.5% לכאורה אינה גבוהה אבל עדין מדובר בחיסכון נוסף של 36 ש״ח רק בגלל מעבר באתר הקאשבק. אם אין לכם עדיין חשבון באתר TCB ותפתחו אחד באמצעות קישור ההרשמה שלי (לחצו כאן) תהנו מבונוס נוסף של 5$ לאחר צבירת החזר מינימלי.

לעמוד הרלוונטי באתר TCB לחצו כאן.

TCB to Points.com

בחיפוש בגוגל מצאתי אתר קאשבק נוסף שמציע החזר פנטסטי של 10% על רכישות באתר points.com אבלוזה אבל גדולאני לא מכיר את אתר הקאשבק הזה, מעולם לא שמעתי עליו ובאופן כללי החזר גבוה כ״כ נשמע לי ׳טוב מכדי להיות אמית׳ אז לשיקולכם (לחצו כאן).

מדוע נקודות של סטארווד שוות כ״כ הרבה?

הן ׳גמישות׳. נכון שכל מועדוני המלונות מאפשרים להמיר את הנקודות שלהם למיילים של מועדוני תעופה, זה מקובל, אבל יחס ההמרה שמציע מועדון SPG הוא חריג לטובה. כאמירה כללית הנקודות של המועדון מומרות למיילים ביחס של 1:1 עם בונוס בהמרה של 20,000 נקודות כפי שהסברתי לעיל. מכיוון שלמועדון יש רשימה ארוכה ומכובדת של מועדוני תעופה שותפים הרי שמדובר ביתרון עצום כי כך חברי המועדון יכולים לשמור את הנקודות שלהם בחשבון עד ליום שבו יידרשו ליתרה מסוימת במועדון תעופה מסוים ואז יוכלו להמיר בקלות ובזריזות את הנקודות.

לילותבונוס זולים במועדון. ברוב מועדוני המלונות לילותבונוס מתחילים מ-5,000 נקודות בלבד. זה נכון למועדונים של הילטון, הייאט, אינטרקונטיננטל ואחריםעל אף שהנקודות שלהם הן בעלות שווי שוק מעט שונה. במועדון של סטארווד לילותבונוס מתחילים מ-2,000 נקודות בלבד ללילות סופ״ש במלונות מקטגוריה 1. זאת ועוד, במלונות מקטגוריה 3 ומעלה חברי מועדון נהנים מלילה חמישי בחינם במימוש הנקודות שלהם. כך, לדוגמה, מלון מקטגוריה 3 דורש 7,000 נקודות ללילה אבל חמישה לילות רצופים באותו מלון יעלו רק 28,000 נקודות כי הלילה החמישי יהיה חינם (או, במילים אחרות, ממוצע של 5,600 נקודות ללילה בלבד).

העברת נקודות חינמית למועדון של מאריוט. האפשרות הזאת קיימת מאז שקבוצת מאריוט רכשה את קבוצת סטארווד ובינתיים המועדונים ממשיכים לפעול בנפרד. ככל הנראה הם ימשיכו לפעול בנפרד לכל הפחות עד 2019 ואפשר לקוות שהאפשרות תהיה פתוחה כל אותה עת. העברת הנקודות היא דוכיוונית, חופשית לגמרי, ביחס של 1:3 לטובת המועדון של סטארווד. כלומר, ניתן להמיר 1,000 נקודות של סטארווד ל-3,000 נקודות של מאריוט. עם נקודות של מאריוט ניתן כמובן לרכוש לילותבונוס במלונות קבוצת מאריוטוהנה יתרון גדול עבור הנקודות של סטארווד. להזכירכם רשת ריץקרלטון היוקרתית היא חלק מקבוצת מאריוט.

לסיכום

אני אומנם מקפיד שלא להמליץ על רכישה ספקולטיבית לגמרי של נקודות ומיילים אך במידה מסוימת המקרה של סטארווד הוא החריג לכלל. הגמישות הגבוהה של הנקודות האלו הופכות את השימוש בהן לקל במיוחד והסיכוי ׳להיתקע׳ עם נקודות של סטארווד כמעט ולא קיים. גם אם הנקודות נרכשו מתוך מחשבה למימוש מסוים מאוד, ואותו מימוש ירד מהפרק, הרי שיהיה קל מאוד למצוא להן שימוש אחר ולקבל מהן ערך גבוה יותר מהמחיר ששולם עליהן. לא נשכח שלילותבונוס במועדון מתחילים ממחיר של 2,000 נקודות ללילה בלבד (קצת פחות מ-45$ אם רכשתם את הנקודות כפי שהסברתי בפוסט).

אני עצמי רוכש בכל שנה את המקסימום האפשרי של נקודות במועדון. למעשה, אני עושה זאת עם שני חשבונות שונים. את הנקודות אני לרוב ממיר למיילים של מועדוני תעופה שונים ע״פ הצורך.

12 תגובות

  1. אלעד

    ליאור שלום, האם יש לך המלצה לאיזו מועדוני תעופה הכי משתלם להמיר? או לחילופין לאילו מועדונים לא משתלם?
    תודות כמו תמיד על המידע המצוין

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      יש רשימה של מועדוני תעופה שיש הגיון להעביר אליהם מיילים. תלוי בכמות הנקודות שממירים ותלוי בכרטיס הבונוס הרצוי. אין מועדון תעופה אחד מסוים שאני ממליץ עליו להמרה.

      זה בעצם היתרון במטבע גמיש כ״כ. סדר הפעולות הפוך. אתה קודם כל מבין איזה כרטיס בונוס אתה רוצה (נגיד: אירופה לאסיה במחלקת העסקים), אח״כ מבין איזה מועדון תעופה מציע את המחיר הנמוך ביותר לכרטיס הרצוי (תוך התחשבות בהיטל-דלק, מסים, זמינות, המוצרים הקיימים…) ואז אתה ממיר את מספר הנקודות הדרוש מהמועדון של סטארווד לאותו מועדון תעופה.

      הגב
  2. רונן

    טריק נוסף לקבלת יותר נקודות זה לקנות אותם עם כרטיס האשראי של SPG (שמונפק ע"י אמריקן אקספרס האמריקאית) שנותן נקודה אחת על כל דולר ברכישות רגילות ו2 נק על כל דולר במלונות של הרשת.
    לפי מה שהבנתי קניה של נקודות SPG נחשבת בקטגוריית הבונוס, כלומר תקבל עוד 1,365 נק ברכישה של 30,000.

    אמקס יחסית ידידותית לזרים ודי קל לקבל כרטיס אשראי שלהם ברגע שיש חשבון בנק אמריקאי

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      זה טיפ מצוין – עבור מי שיכול להוציא כרטיס אשראי אמריקני.

      פתיחת חשבון בנק בארה״ב זה משהו שגם תיירים יכולים לעשות. האתגר האמיתי הוא לקבל כרטיס אשראי, מהסוג היוקרתי שמגיע עם בונוס הצטרפות ושלל הטבות, בהיעדר מספר זהות (SSN), אישור עבודה, תושבות, החזקת חברה בארה״ב וכיוצ״ב. אם אתה מכיר דרך להגיע אל הכרטיסים הבכירים עבור אזרח ישראלי שמרכז חייו בישראל ואין לו מספר זהות אמריקני (SSN) אז אשמח מאוד לשמוע על זה.

      הגב
      • משתמש אנונימי (לא מזוהה)

        בנק לאומי ניו יורק תופס? (-:
        או שחייבים אזרחות/ ssn?

      • Lior @ FlyingOut

        למיטב ידיעתי רוב הבנקים וחברות האשראי בארה״ב דורשים SSN (או מסמכים חלופיים שלא כל אחד יכול לקבל). לפחות כדי להנפיק כרטיסים יוקרתיים יותר שמקנים הטבות רבות ובונוס הצטרפות. כרטיס דביט רגיל, עם מינימום הטבות, זה משהו שקל יחסית לקבל.

      • רונן

        שוב, מנסיון אישי שלי אין שום בעיה לפתוח חשבון בנק בארה"ב בלי SSN או מסמך מיוחד אחר.
        זה אומנם תלוי בבנקים, ויש כאלה שעושים בעיות, אני אישית פתחתי חשבון בBofA ולא הייתה בעיה.
        כל מה שצריך זה להגיע פיסית לסניף שלהם בארה"ב עם 2 תעודות מזהות (רשיון ישראלי ודרכון ישראלי, למשל), ובנוסף כתובת בארה"ב שהם יוכלו לשלוח אליה מכתבים (כרטיסי אשראי/דביט ושאר מכתבי בנק).
        בתור כתובת השתמשתי בכתובת של חבר שגר בארה"ב ומעביר לי את הדואר מידי פעם, אבל אפשר להשתמש בתאוריה גם בכתובת של שרות כמו USHOPS ודומיהם (לא ניסיתי).

        ברגע שיש חשבון בBofA אפשר לבקש מהם כרטיס אשראי. ואחרי שיש קצת הסטוריה עם הכרטיס אפשר כבר להוציא כרטיסים של אמקס (כולל הכרטיס של SPG)
        אחרי שתבנה את הסטוריית האשראי שלך (מה שדורש בעיקר זמן) תוכל להוציא כל כרטיס אשראי של bofa או אמקס (ואולי גם מנפיקים אחרים), כולל הכרטיסים הכי יוקרתיים שלהם.

      • רונן

        כמו שאמרתי בהודעה המקורית שלי – אמקס ידועים כמאוד נוחים ל"זרים".
        אין אצלהם צורך בSSN ומספיקה הסטוריית אשראי קצרה יחסית כדי לקבל כרטיסים שלהם (ולפעמים אפילו הם מוציאים בלי הסטוריה בכלל). אני למשל הוצאתי אמקס SPG אחרי שהייתה לי הסטוריית אשראי של כ3 חודשים.
        יש להם גם אפשרות לתת לך כרטיס על סמך ההסטוריה שלך איתם במדינה אחרת, למרות שאישית לא הצלחתי להשתמש בזה עם כרטיס ישראלי.
        בנוסף לאמקס גם BofA יחסית נוחים לזרים ולא דורשים SSN ויש להם כרטיסים נחמדים (למשל כרטיס הtravel שלהם שהוא חינם ונותן 1.5% החזר).

        מעבר לזה יש מנפיקים שמוכנים לעבוד עם זרים בתנאים שיש להם ITIN, שזה מספר מזהה מס אמריקאי שלא דורש אישור עבודה או אפילו ויזה לארה"ב. אבל לא הייתי הולך לתהליך מסובך כזה רק בשביל כרטיסי אשראי.

  3. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    האם נקודות SPG פגות תוקף? תוך כמה זמן צריך להשתמש בהם?
    אם רכשתי לפני כחצי שנה 30 אלף נקודות וכעת ארכוש עוד 30 אלף, האם זה מקנה תוקף של 3 שנים?
    תודה רבה

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      זה עניין שלא התייחסתי אליו בפוסט, אז תודה על השאלה.

      נקודות של סטארווד נמחקות אחרי 12 חודשים של חוסר פעילות בחשבון. אבל אל חשש כי כל הכנסה והוצאה של נקודה אחת בלבד, וכל שהייה במלון של הקבוצה, נחשבים לפעילות בחשבון ו׳מאפסים את השעון׳. הדרך הפשוטה ביותר ליצור פעילות בחשבון היא להקים הזמנה ללילה-בונוס במלון כלשהן למועד עתידי ולבטלה מיד. בתוך כך נגרמת הוצאה של נקודות מהחשבון (בעת ביצוע ההזמנה) והכנסה של נקודות לחשבון (בעת הביטול) מבלי שתהיה כל הוצאה כספית או סיכון כלשהו (כי ביטול לילות-בונוס הוא תמיד ללא עמלה).

      הגב
  4. R.

    "משום מה אף בלוגר גדול בתחום לא מייחס לו חשיבות או לא יודע על קיומו בכלל"
    יודעים בריבוע.
    הבלוגרים הגדולים שמים לינק affiliate משלהם בפוסטים על קניית נקודות וכך ומרוויחים את ה-cashback על חשבונך. אין להם סיבה לפרסם את זה שאפשר לעקוף אותם…

    הגב

השאר תגובה