אחסוך מכם הסבר נוסף על תכליתם של אתרי קאשבק והשימוש בהם. אם אתם חדשים לעניין תוכלו לקרוא את אחד הפוסטים הקודמים שלי בנושא – זה למשל – ואני מאמין שתמצאו בהם את כל התשובות.
חשוב לציין שגם בישראל פועלים מספר אתרי קאשבק. אין לי ניסיון אישי עם אף אחד מהם ולא סקרתי אותם עדיין בפוסט אבל אני יודע שחלקם מציעים גם החזרים על רכישות באתרים ישראלים ובזה יתרונם.
האתר הבריטי של TCB
ל-TCB יש בעצם שלושה אתרים–אחים: אחד אמריקני, אחד בריטי ואחד הודי (וזו לא התחלה של בדיחה). הם זהים בעיצובם וזהים בממשק המשתמש שלהם כך שאם התרגלתם לאחד, נגיד לאתר האמריקני, לא תדרשו להסתגל מחדש לשני האתרים האחרים.
הירשמו לאתר הבריטי דרך הקישור הזה וקבלו בונוס של 5 פאונד ברגע שתגיעו להחזר מצטבר של 10 פאונד. אני מקבל תגמול עבור כל משתמש חדש שישיג את הבונוס הנ״ל אז תודה מראש לכל מי שבוחר להירשם באמצעות הקישור.
האתר הבריטי פועל בנפרד מהאתר האמריקני, מציע מבצעים אחרים וכולל קישורים למגוון שונה של אתרים. באופן טבעי באתר האמריקני תוכלו למצוא קישורים לחנויות מקוונות רבות שפונות לקהל האמריקני ואין להן עניין לשווק את עצמן ללקוחות ממדינות אחרות, ולהפך באתר הבריטי. כך, לדוגמה, האתר הבריטי מאפשר לקבל קאשבק על הזמנות של כרטיסי נסיעה ברכבת המהירה באתר של Heathrow Express (עד 12.6% כיום – נדיב מאוד!).
כמובן ששני האתרים מציעים קאשבק על הזמנות באתרים העולמיים של סוכנים מובילים כמו הוטלס.קום, בוקינג.קום, אקספדיה, פרייסליין ואחרים. כמו כן שני האתרים מציעים קאשבק על הזמנות באתרי קבוצות ורשתות המלונות המובילות כמו קבוצת אינטרקונטיננטל, קבוצת הילטון, קבוצת מאריוט, קבוצת אקור ואחרות.
אבל – לרוב האתר האמריקני והאתר הבריטי לא יציעו את אותו קאשבק בדיוק. כלומר, הצרכן החכם צריך תמיד לבדוק את שתי האפשרויות ולבחור את האטרקטיבית מבין השתיים. אם יש לכם העדפה לאחד האתרים – אולי כי בינתיים יש לכם חשבון פעיל במיוחד באתר האמריקני וחשבון חדש לחלוטין באתר הבריטי – אז הגיוני שלא תטרחו לצבור קאשבק באתר השני במידה וההפרש קטן יחסית. אבל לפעמים ההפרש גדול מאוד, או לפעמים האתר הבריטי מציע קאשבק כשהאתר האמריקני לא, ולכן טוב ששתי האפשרויות קיימות.
נמשיך בדוגמאות.
האתר האמריקני מציע עד 9% החזר על הזמנות מאתר הוטלס.קום בעוד האתר הבריטי מציע כעת עד 12% החזר.
האתר האמריקני מציע החזר של 1% עד 1.5% על הזמנות באתר של חברת התעופה ק.ל.מ בעוד האתר הבריטי מציע החזר של 3.15 פאונד עד 8.40 פאונד לכרטיס.
האתר האמריקני מציע החזר של 3% עד 6% על הזמנות באתר של קבוצת אקור, כתלות ברשת המלון, בעוד האתר הבריטי מציע החזר של 2.1% עד 10.5% לאותן רשתות. כלומר, בהזמנת מלון מאחת הרשתות הבכירות יכול להיות הפרש של 4.5% החזר.
לסיכום
אני לא מנסה לטעון שאחד האתרים טוב יותר מאחיו, או ששניהם טובים יותר מאתרי קאשבק אחרים, אלא רק מציע למי מכם שרגיל להשתמש באתר האמריקני של TCB לפתוח חשבון גם באתר הבריטי כדי להנות משני העולמות. הרי, כאמור, מדובר בשני אתרים עם עיצוב וממשק זהים ועל כן השימוש בהם דומה.
שימו לב שגם האתר הבריטי, כמו האתר האמריקני, מאפשר למשוך כסף לחשבון פייפל או להמיר את היתרה לתווי–קנייה באתרים שימושיים שונים כמו אמזון בריטניה, טיקטמאסטר, גוגל פליי ועוד. אפשר גם להמיר את היתרה לאוויוס.
וכמובן שיש גרסה סינית שבה שרות הלקוחות הסביר לי שכן מאפשר החזרים מHOTELS.COM
בניגוד לאתר האמריקני שמאפשר רק לאזרחים ותושבים באמריקה. את הבריטי לא בדקתי לגבי HOTELS
באתר הבריטי ההחזר עבור קבוצת אקור לרוב אכן יותר גבוה, אך עם מגבלה – ניתן לפדות רק דרך העברה בנקאית בפורמט BACS. (שאר אפשרויות הפדיון חסומות להחזרים האלו)
מעניין. תודה על המידע!
האם מישהו הצליח באמת לקבל כסף מ HOTELS ?
ליאור
האם יש לך ניסיון אישי עם האתר הבריטי בנוגע ל Hotels.com Booking.com or Expedia
אני רואה שיש הנחות מאוד יפות למלונות עכשיו דרך TCB UK למלונות דרך EXPEDIA, אבל רואה שיש פה אנשים למעלה שנתקלו בקשיים בעבודה מול מלונות
הוטלס, בוקינג ואקספדיה הם שלושה מהסוכנים הגדולים בעולם. אתה יכול להזמין באתר הבריטי של אקספדיה עם אותו שקט נפשי שאתה מזמין מהאתר האמריקני שלה. אני לא מכיר בעייתיות מיוחדת עם האתר הזה. וכן, כמובן, תעבור דרך TCB.
על אילו בעיות בדיוק שמעת? מלונות שלא כיבדו הזמנות? קאשבק שלא הגיע?
כאמירה כללית מלונות פחות אוהבים אורחים שמגיעים דרך סוכנים אבל הם לא יסתכנו בפגיעה כלשהי באורחים האלו. סה״כ ביזנס זה ביזנס.
סליחה זה לא היה אינפורמטיבי מספיק.
התכוונתי לציין שיש פה בתגובות אנשים שלא הצליחו לקבל קאשבק מהאתרים המדוברים, לדוגמה מ Hotels.
רציתי לשאול האם אתה יודע על החזרים שלא ניתן לקבל דרך האתר הבריטי, שכן הם מציאים החזרים הרבה יותר גבוהים ביחס למקבילה האמריקאית – הגיוני לחשוב שזה מגיע עם יותר סייגים ואילוצים
עכשיו אני מבין. כל הסייגים אמורים להופיע בעמוד של אקספדיה באתר TCB. כאמירה כללית ניתן לקבל החזר על הזמנות בכל תעריף שאינו מוזל במיוחד (כמו תעריפים מיוחדים לצוותי אוויר, תעריפים מיוחדים לעובדי הרשת, תעריפי קורפורייט וכו׳).
אני לא מכיר בעייתיות מיוחדת לקבל קאשבק על הזמנות באתר הבריטי של אקספדיה אבל אין לי ניסיון אישי בנושא. אני אומנם משתמש באתר הבריטי של TCB, ומקבל החזרים שונים, אבל מעולם לא עברתי דרכו לאתר הבריטי של אקספדיה. השוני בגובה ההחזר המוצע – ביחס לאתר האמריקני של TCB שמקשר לאתר האמריקני של אקספדיה – לא בהכרח מצביע על משהו ׳חשוד׳.
[…] טיפ: השתמשו גם באתר הקאשבק הבריטי של TopCashBack (אוקטובר 2017) […]