המסורת החדשה-יחסית של ׳שלישי של שאלות׳ התגלתה כמוצלחת ביותר ואני ממשיך לקבל מכם פידבקים חיוביים ופניות רבות גם במייל. בכל שבוע הפוסט של יום שלישי זוכה לעשרות תגובות עם שאלות קטנות כגדולות – אז תודה לכל מי שמגיב ומפתח את הדיון. לבינתיים, כל עוד אין פורומים כאן באתר, המסורת תישמר.

הפעם בפינת ׳השאלה המעניינת׳ בחרתי בשאלתו של ערן מהפוסט בשבוע שעבר: ״שיחקתי קצת עם awardhacker שציינת למעלה וראיתי משהו מעניין – טיסה מת"א לקולומבו (דרך וינה) תעלה 15K מיילים של לופטהנזה לכיוון, בעוד טיסה לוינה בלבד עולה 20K מיילים של לופטהנזה לכיוון. מה הסיבה לכך?״. למחשבון כרטיסי הבונוס במועדון של לופטהנזה לחצו כאן. וכך עניתי:

זו לא טעות.

הכל מתחיל מהבידוד הגיאוגרפי של ישראל ובפרט מבחינת חברות התעופה שנוחתות בנתב״ג. אין אף חברת תעופה מברית סטאר שממריאה מנתב״ג לכיוון מזרח (אסיה והפסיפיק). בשל כך המועדון של לופטהנזה, כמו גם מספר מועדוני תעופה אחרים, מאפשרים קונקשיין באירופה בטיסה מישראל (שנחשבת באזור המזרח התיכון) ליעדים באסיה והפסיפיק. התוצאה מעט תמוהה, כמו שגילית, אבל יש הסבר.

נוסעים מתוחכמים יכולים לנצל את המקרים האלו כדי לטוס בעלות נמוכה יותר בין יעדים. זה בעצם טריק Hidden-City אבל עם כרטיסי בונוס במקום כרטיסים בכסף.

ועכשיו תורכם…

הגיבו לפוסט הזה ושתפו אותי ואת שאר הקוראים בכל שאלה, תהייה, התלבטות, הערה, רעיון, ביקורת וכל דבר אחר בתחום הנסיעות.

(ניתן לפרסם שאלות בצורה אנונימית לחלוטין. אם תציינו את כתובת המייל שלכם תוכלו לקבל התראות על תגובות וכו׳ אבל כתובת המייל לא תפורסם).

61 תגובות

  1. yoel

    היי ליאור
    יש לי חבר שהזמין אמקס פלטינה והוא רוצה לבטל אותו
    יש דברים שהוא יכול לנצל לפני שהוא מבטל?
    לדוגמא
    אם הוא נרשם כגולד בהילטון זה מתבטל מיידית?

    יש עוד דברים שהוא יכול לנסות להירשם לפני?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      כרטיס הפלטינום אמור להקנות סטטוס גבוה במועדונים של הילטון, רדיסון והרץ. להערכתי הסטטוס לא יתבטל מיד עם ביטול הכרטיס – אבל אני מניח שפורמלית זה בדיוק מה שאמור לקרות (כלומר, שאלו סטטוסים-מותנים).

      כרטיס הפלטינום גם נותן מנוי שנתי לפריוריטי-פאס ושלוש כניסות ראשונות בחינם (לבעל הכרטיס, לא לנלווים). אם יש נסיעה קרובה אז אולי שווה לשמור על הכרטיס עד לאחריה ולנצל את ההטבה הזאת גם כן.

      הגב
      • אריה

        רגע אני לא מבין
        פלטינה לא אמור להקנות כניסה חופשית חינם לכל טרקליני אמקס?
        מה ההבדל בין פריוריטי-פאס שניתן 3 כניסות חינם לטרקליני אמקס שניתנים חופשי ללא הגבלה?

      • Lior @ FlyingOut

        יש סוגים שונים של כרטיסים. עם אמקס פלטינום תוכל:

        (א) להיכנס בחינם לטרקליני דן בנתב״ג לפני כל המראה.

        (ב) להיכנס בחינם לכל טרקליני אמקס בעולם. יש מעט כאלו.

        (ג) להיכנס בחינם לכל טרקליני דלת״א בארה״ב לפני המראה של דלתא.

        (ד) להיכנס לטרקלינים בתוכנית הטרקלינים של אמקס בתשלום.

        (ה) לקבל מנוי לפריוריטי פאס, כל עוד הכרטיס בתוקף, ושלוש כניסות ראשונות לטרקליני פריוריטי פאס בחינם (לבעל הכרטיס בלבד, לא מתחדש שנתית).

  2. רנה פרידמן

    מחזיקה בסטטוס זהב ב-oneworld.
    טסה חזרה לארץ מטוקיו, טיסת עסקים.
    איזה טרקלין הכי מומלץ בנריטה טוקיו? (בגלל הסטטוס יכולה להכנס לטרקליני המחלקה הראשונה)

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      יש בשדה טרקליני עסקים של קוונטס וקתאי, והם אף פעם לא מאכזבים, אבל אני חושב שעל ההובלה שומר טרקלין המחלקה הראשונה של ג׳אל שגם הוא מצוין.

      הגב
    • Lior @ FlyingOut

      כן, משום מה סוויס החלה לעשות בלאגן מוחלט בקו לת״א. רוב הטיסות עדיין מופעלות ע״י A330, כרגיל, אבל כעת אפשר למצוא בתפזורת – מספר פעמים בחודש בלבד – גם טיסות שמופעלות ע״י מגוון מטוסים שונים מהצי כמו ה-A340, ה-A321 וה-77W.

      הגב
      • מאיר

        אז בעצם הבשורה היא ה321 שעלולה לתקוע אותך עם ביזנס בלוף . לא?

    • Lior @ FlyingOut

      מועדון תעופה, בתיאוריה, אמור לספק לחבריו שני אלמנטים עיקריים: הכרה בנאמנות (בצורת הטבות לנוסעים תכופים) ותגמול עבור הפעילות (בצורת נקודות שניתן להשתמש בהן).

      אסיה מיילס, ובקיצור AM, היא תוכנית הנקודות של קתאי והיא נועדה להיות האלמנט השני. כלומר, אין בה סטטוסים גבוהים והטבות, היא פתוחה לכל אדם והיא בעצם פלטפורמה למסחר בנקודות.

      מרקו פולו, ובקיצור MPC, היא התוכנית של קתאי לנוסעים תכופים. אין בה צבירת נקודות ואין טבלאות מימוש אבל במסגרת התוכנית הזאת הנוסעים התכופים של קתאי, שמשיגים סטטוס גבוה ככל שיש להם יותר פעילות, יכולים לצבור הטבות רבות כמו כניסה לטרקלינים, שדרוגים, כרטיסי טיסה בחינם ועוד. התוכנית הזאת, פורמלית, היא בתשלום.

      הגב
      • חנצי

        תודה, ההפרדה הזו קצת מוזרה לי, היא קיימת בעוד מועדונים?
        עד לא מזמן הנסיעות של עם קתאי היו למקטעים קצרים יחסית בטיסותי במזרח וצברתי את הנקודות ב AM מבלי לייחס חשיבות לעניין. מאז שנפתח הקו לישראל הבחירה בין השניים הפכה להיות רלוונטית עבורי (בעיקר לצרכי סטטוס – כניסה לטרקלין ושדרוגים, פחות כרטיסי בונוס). הספקתי לעשות טיסה אחת בינתיים בקו ארוך (תל אביב הונג קונג) ובחזור שודרגתי לפרימיום אקונומי, אולי הצבירה ב AM כן משפיעה?
        בכל אופן יש אפשרות תאורטית להשוואת סטטוס ב MPC מגולד באל על (הם ביקשו לבחון את היקף הנסיעות ההיסטורי, העתידי וכו' לפני החלטה).
        על פניו נראה שבמידה ואגדיל את כמות הנסיעות בקתאי עדיף יהיה לבחור ב MPC (ובשאיפה דרך השוואת סטטוס) למרות שעיון (זריז..) באינפוגרפיקה הזו קצת מבלבלת ומראה שב AM יש יש כן אפשרות לשדרוגים
        http://downloads.asiamiles.com/pdf/programme/AM_MPO_Infographic_EN.PDF
        מה דעתך?

      • Lior @ FlyingOut

        סליחה שלא עניתי מוקדם יותר.

        חשוב להבהיר שנוסע יכול להיות חבר גם ב-MPC וגם ב-AM במקביל. הוא יצבור קרדיט ב-MPC לקראת סטטוס גבוה יותר והטבות נוספות ובמקביל יצבור נקודות ב-AM לשימוש עתידי לטובת כרטיסי בונוס ושדרוגים. אלו לא תוכניות מתחרות, אבל חלק מהנוסעים רשומים רק לאחת מהן.

        אכן ניתן לקבל השוואת סטטוס ב-MPC מסטטוס באלעל. זה משהו שהחל ברגע שקתאי פתחה את הקו לת״א. זה סה״כ כדאי, כמובן.

        זכור שאתה יכול לקרדט טיסות של קתאי גם למועדונים אחרים כמו Executive Club (בריטיש), FrequentFlyer (קוונטס) או אפילו MileagePlan (אלסקה).

  3. Unicorn

    יש לי סטטוס frequent traveler בלופטנזה עד ובערך 110 אלף נקודות. הסטטוס בתוקף עד 2020

    אני מנסה להבין באיזה מצב משתלם לי לעבור ליונייטד (מלבד הצבירה של כרטיסי האשראי)

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      נסה לבחון את הפעילות שלך ב-2017 עם ברית סטאר ולהבין איזה סטטוס היית משיג במועדון של יונייטד (כחלופה לסטטוס במועדון של לופטהנזה). אם היית עוברת את רף ה-50K, לסטטוס גולד, אז שווה לך לשקול ברצינות את המעבר. סה״כ המועדון של יונייטד מציע מסלול מהיר יותר לסטטוס גבוה עבור נוסעים שטסים בעיקר בכרטיסים מוזלים (ואני לא יודע אם זה המקרה שלך… אני אומר בכלליות).

      עבור חלק מהנוסעים המועדון של לופטהנזה הוא העדיף.

      הגב
  4. אריה

    היי ליאור. כרגיל, תודה על הבלוג שלא מפסיק ללמד אותנו!
    ולשאלה –
    טס עם ילדים מלונדון לישראל עם לופטהנזה הלוך ושוב. האם שווה לקרדט לאיגיאן (בערך 6000 לכל אחד מארבעה נוסעים) ואז לשלם 15 יורו להעביר הכל לחשבון אחד עם 24000 מיילים של איגיאן? המטרה היא מימושים ולא סטטוס (אלא אם כן מיילים שמועברים מחשבון אחר נחשבים לסטטוס – אין מצב)

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      קודם כל – מצא את מחלקת הכרטוס של כל אחד מהכרטיסים ובדוק כמה מיילים תקבל בכל מועדון תעופה. שתי האפשרויות המובילות: המועדון של איג׳יאן והמועדון של לופטהנזה.

      המועדון של לופטהנזה יציע בקרוב חשבון משפחתי. זו הטבה נהדרת ויכול להיות שהיא תתאים לך. אבל ייתכן שהמועדון יציע צבירת מיילים נמוכה משמעותית מזו שיציע המועדון של איג׳יאן ולכן על אף האפשרות העתידית לחשבון משפחתי זה לא יהיה כדאי מלכתחילה.

      מיילים שמועברים במועדון של איג׳יאן אכן לא נספרים לסטטוס בחשבון שמקבל אותם. הם נשארים כמיילים לסטטוס בחשבונות מהם הם מועברים.

      הרעיון של איחוד כל המיילים לחשבון אחד במועדון M+B נשמע לי מצוין. בהנחה שאכן כל כרטיס יצבור בערך 6,000 מיילים ולא הרבה פחות.

      הגב
  5. מאיר

    הי שתי שאלות אחת פרקטית ואחת עקרונית.
    1. האם למי שטס בביזנס בבריטיש ונטול סטטוס כלשהו יש בהיתרו 5 אופציה נוספת לטרקלין מלבד לאונג העסקים של בריטיש ?
    2. האם אתה מסכים לכך שמאז מהפכת המיטות השטוחות בעסקים, מושבי הביזנס בכל חברות התעופה הולכים ומידרדרים? מנסה להשוות את מושב הביזנס פירסט ההיסטורי של קונטיננטל לכל צעצועי הפלסטיק הדחוסים במטוסים החדשים וזה נראה די עגום. מה דעתך, דוק?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      1. נוסע כזה יכול לבחור רק באחד מטרקליני העסקים של בריטיש (יש שלושה).

      2. לא, לדעתי הם רק הולכים ומשתפרים דרמטית משנה לשנה. המוצרים שיש כיום במחלקות העסקים המובילות הם קפיצת מדרגה אפילו מעל המחלקות הראשונות המובילות של העשור הקודם. בחלק מהמקרים המושבים נהיו דקים יותר או צרים יותר – וזו תלונה מקובלת ונכונה – אבל בכל שאר הפרמטרים המושבים רק משתפרים. הם ארגונומיים יותר, בטוחים יותר, נוחים יותר, משוכללים יותר, לפעמים כוללים אפשרויות מסאז׳ וכו׳, מציעים פרטיות גבוהה יותר ולפעמים גם נוחים יותר לשינה. על המוצר הרך אפשר בהחלט להתווכח כי גם בעבר היו חברות תעופה שהציעו שירות מצוין במחלקות הפרימיום.

      הגב
  6. זיו

    האם אפשר להעביר נקודות של SPG גם אני לא שילמתי על הלינה ?
    עוד כמה ימים אני נוסע ללונדון והחברה שהזמינה אותי הזמינה לי חדר במלון ששיך ל SPG
    האם בצ'ק אין אני יכול לבקש לרשום את הנקודות עלי ?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      זה לא משנה מי משלם עבור ההזמנה. השאלה היא האם ההזמנה בוצעה בתעריף התקף לצבירת נקודות, זה הכל. אם כן – הנקודות שלך אם רק תבקש.

      הגב
      • זיו

        אני יבדוק שאני שם זה מלון די יקר נקווה שיש שם מספיק נקודות..
        תודה

  7. תומר ניר

    ליאור שלום,

    ללא ספק הבלוג הכי מוצלח שאני עוקב אחריו.
    יש לי סטטוס גולד בטורקיש. עקב החלפת עבודה אתחיל לטוס לסרביה בתדירות גבוהה (כ 15 פעם בשנה).
    בסופו של דבר לא יהיה לי הרבה מיילים אבל יהיו הרבה סיגמנטים של טיסה

    א. ראיתי שלאייר סרביה יש חבר מועדון עם איתיחד אבל אפשר להנפיק אותו בנפרד. האם יש שוני ביניהם (צבירת נקודות, טרקלין וכו')
    ב. ראיתי שניתן לכרטס את הנקודות לאל-איטליה (צבירה מהירה יותר לפי סיגמנטים). האם זה עדיף ?
    ג. האם אפשר לקבל השוואת סטטוס בגין הזהב שיש לי בטורקיש ?

    המון תודה והמשך בלוג מעולה.
    תומר

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      א. אכן אייר-סרביה, שנמצאת בבעלות חלקית של אתיהאד (49%, המקסימום המותר), משתמשת במועדון Etihad Guest. למיטב ידיעתי אין הבדל בין רישום ישיר במועדון דרך האתר של אתיהאד או מעבר באתר של אייר-סרביה.

      ב. אני לא אוהב את המועדון של אליטליה. הוא אולי נראה אטרקטיבי במבט ראשון אבל הוא לא שקוף בכלל, מסובך ואני מניח ששירות הלקוחות שלו בעייתי.

      ג. כן, יש סבירות לא מבוטלת שאתיהאד תסכים להשוות לך סטטוס. נסה!

      הגב
      • יי

        למה דווקא איתיחאד כן בעוד שבדרך כלל חברות אחרות לא משוות?

      • Lior @ FlyingOut

        כל מועדון תעופה והמדיניות שלו. יש הרבה סיבות למה כן ולמה לא. אתיהאד אינה שותפה בברית תעופה והיא עושה מאמצים מיוחדים למשוך נוסעים תכופים שבדר״כ מעדיפים לטוס עם חברות השותפות באחת הבריתות.

  8. תומר ניר

    ליאור שלום,

    שאלה נוספת שקשורה בטרקלינים:.
    שבוע שעבר הייתי בטרקלין של טורקיש, ללא ספק אחד המגלומנים שהייתי בהם.
    מנסה להבין מה המודל העיסקי שעומד מאחורי טרקלין כול כך מפואר ?
    בסופו של דבר זה לקוחות די קבועים. בספק שמישהו יחליף חברת תעופה בגלל טרקלין (או שאני טועה).
    הטרקלינים של החברות האמריקאיות לרוב ירוד ועדין יש להם נוסעים מתמידים.
    האם זה רק הבאזז סביב הטרקלין שמשתלם לתחזק אותו או שיש משהו מעבר.

    תומר

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      במקרה של טורקיש – הטרקלין גרנדיוזי כי החברה מנסה להיות גרנדיוזית בהשראת הרודן שמנהל את המדינה כבר שנים רבות. זה לא מקרי שטורקיש משרתת יותר יעדים בינ״ל מכל חברה אחרת בעולם ושבהמשך השנה היא תעבור לבסיסה החדש בשדה התעופה שיהיה הגדול בעולם. החברה רוצה לשדר ללקוחותיה מסר ברור שלטוס עם טורקיש זה לטוס בסטייל (ויש בזה מידה קטנה של צדק בפועל אם כי בעיניי מחלקת העסקים של טורקיש היא לא מהשורה הראשונה בעולם וכך גם טרקלין הדגל שלה באיסטנבול שבתוך חצי שנה אמור לבוא אל קיצו).

      הטרקלינים שחברת תעופה מציעה בהחלט מהווים חלק מהמוצר הכללי שלה ומכאן משפיעים על הלקוחות. זה לא בהכרח שלקוח פלוני יבחר בחברה א׳ במקום חברה ב׳ רק בגלל הטרקלין אבל ייתכן שאיכות הטרקלין של חברה א׳, בהנחה שהוא עדיף משמעותית, יהווה חיזוק חיובי לבחור באותה חברה. חוויית הקרקע היא עניין משמעותי מאוד. לנו, כישראלים, זה לפעמים מרגיש שולי כי אנחנו רגילים להתחיל ולסיים את הנסיעה שלנו בנתב״ג – שדה שכמעט אף אחד לא עושה בו קונקשיין – אבל בשדות שמארחים הרבה נוסעים במעבר, ואצל חברות תעופה שמשרתות הרבה נוסעים במעבר, חוויית הקרקע היא משמעותית מאוד.

      זאת ועוד, הפעלת טרקלינים נוצצים ויוקרתיים זה בגדר תצוגת תכלית של חברת תעופה מול מתחרותיה. חלק מהמערך השיווקי שלה לצייר את עצמה כיוקרתית יותר. הדבר נכון באותה מידה גם להפעלת מחלקה ראשונה בצי – דבר שידוע כלא-רווחי בעליל.

      הגב
  9. רון

    היי ליאור, אני מחפש טיסה בעסקים לניו יורק, הונג קונג, בייג'ינג ובחזרה לתל אביב. המחיר שאני מקבל הוא מאוד יקר (מעל 9000 דולר), הרבה יותר אם הייתי חוזר לישראל מני יורק וטס שוב להונג קונג. האם יש דרך יצירתית להוזיל את העלויות?

    הגב
    • משתמש אנונימי (לא מזוהה)

      אם תרכוש כרטיס בונוס ע"י נקודות טיסה
      זה יצא לך הרבה הרבה יותר זול

      הגב
    • Lior @ FlyingOut

      דרך יצירתית אחת היא שימוש בכרטיסי בונוס. במיוחד אם אתה יכול לשנות את סדר היעדים שלך מבחינה כרונולוגית.

      דרך יצירתית אחרת היא לרכוש כרטיס מסביב לעולם של אחת הבריתות ואולי להתחיל אותו משדה מוצא זול יותר מת״א (מה שידרוש ממך טירחה מסוימת של הגעה לשדה מוצא אחר, אבל אולי זה יחסוך אלפי דולרים). כרטיס מסביב לעולם לא אמור להגיע ל-5 ספרות בדולרים.

      דרך יצירתית אחרת היא לפצל את הנסיעה כולה בין מספר כרטיסים אבל כדי להוריד את המחיר משמעותית כנראה תצטרך להיות גמיש מאוד מבחינת מסלול ובחירת חברות תעופה.

      הגב
  10. שמעון

    שלום ליאור ותודה על הפוסט המדהים.
    אני נוסע עם הילדים לארה"ב עם אייר פראנס השאלה היא אם אני יכול לקרדט נקודות למועדון גם עבור הכרטיסים של הילדים לחשבון שלי?
    2) יש לי עצירה של ארבע וחצי שעות בשארל דה גול האם יש איזה טרקלין שמאפשר כניסה בתשלום גם לנוסעים מזדמנים?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      (1) כל נוסע יכול לצבור מיילים וקרדיט לסטטוס לחשבונו האישי בלבד. מועדון FlyingBlue לא מציע כיום ׳תוכנית משפחתית׳. מועדון אחר בברית סקיי שכן מציע ׳תוכנית משפחתית׳ הוא המועדון של קוריאן, אז בדוק את האפשרות הזאת אם תרצה. זה מעט מסובך, ודורש מעט מסמכולוגיה וכאב ראש מול שירות הלקוחות, אבל האפשרות קיימת.

      (2) ב-CDG יש מגוון טרקלינים בתשלום. ראשית – בדוק באיזה טרמינל אתה הולך לשהות כדי להבין איזה מטרקלינים רלוונטיים עבורך. תוכל לבחור בטרקלין של פריוריטי פאס (27$ לאדם, בהנחה שיש לך מנוי לפריוריטי פאס בזכות כרטיס אשראי מתאים), טרקלין של דיינרס (23$ לאדם, בהנחה שיש לך כרטיס של דיינרס) או אחד מהטרקלינים שמציעה אפליקציית LoungeBuddy.

      הנה מספר קישורים:

      http://www.dinersclublounges.com/location/france/paris/

      http://www.dinersclublounges.com/location/france/paris/

      https://flying-out.com/2016/06/25/how-to-access-airport-lounges/

      הגב
      • ZOD

        גם אליטליה מאפשרת צבירת נקודות של ילדים לחשבון ההורה

  11. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    היי ליאור, שתי שאלות,
    1. באילו אתרים ישנם שילובים של טיסה ומלון כחלק מובנה שמוזיל באמת את העלות, כמו הדוגמא שנתת – עם מיילים של מאריוט אפשר להזמין לינה וטיסות יונייטד למשל, האם יש עוד אפשרויות דרך חברות אחרות?
    2. לא כל כך שאלה אלה תהיה – למה מאז שהושק הקו של אייר אינדיה לדלהי ישנה עליית מחירים? התלבטתי בטיסה לסרי לנקה שעלתה כ-800 דולר ועכשיו באזור 1000-1100 דולר! התחרות לא אמורה להוזיל זאת?
    תודה

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      (1) יש הבדל בין חבילה שמציע מועדון לקוחות לבין חבילה שמציע אתר הזמנות. אלו שני דברים שונים. למיטב ידיעתי רק שני מועדוני לקוחות – של מאריוט ושל סטארווד – מציעים מימוש נקודות בדרך של חבילות הכוללות יתרת נקודות/מיילים במועדון תעופה ומספר לילות במלון של הקבוצה. החבילות של סטארווד פחות אטרקטיביות בצורה משמעותית ולכן כמעט ואין התייחסות אליהן. כשמדובר בחבילות נופש רגילות אז כמובן שכמעט כל אתר הזמנות גדול מציע אותן אבל הן בדר״כ לא עסקה טובה לנוסע המתוחכם. סוכנים וספקים משתמשים בחבילות הנופש האלו בדר״כ כדי להיפטר ממלאי עודף של חדרים במלונות עם ביקוש נמוך או במלאי עודף של מושבים בטיסות עם ביקוש נמוך. זה לא תמיד המקרה אבל ככלל עדיף להימנע מחבילות נופש כאלו.

      (2) כניסה של שחקן נוסף לשוק בהחלט מעודדת ירידת מחירים. אבל זכור שאייר אינדיה התחילה להציע מושבים במחירים נמוכים יחסית, ולכאורה בנוחות עדיפה על זו של אלעל (ולא רק בבחינת שעות הטיסה), וכרטיסים נמכרים מהר.

      הגב
  12. noamfiruz

    היי ליאור!
    אז לאחר אחד הפוסטים האחרונים שלך.
    אני כרגע עתיד להחזיק גם את האשראי פלטינום של M&M, ועכשיו גם עשיתי את הכרטיס אמקס פלטינום.

    רציתי לדעת אם יש איזה כדאיות לחלוקת הרכישות על מנת לצבור נקודות בקצב טוב, לפי דעתך.

    ולדעת איך אני יכול לצבור נקודות טובות של לטיסות. כלומר האם יש חברות שכדאי לי להזמין בהם כדי לעשות צבירה איכותית יותר.

    עכשיו שיהיה לי את האמריקן אקספרס פלטינום, האם כדי לי להצטרף לעוד מועדוני תעופה?
    בעתיד אני ובת הזוג שלי נעבור לטייל ולעבוד בארצות הברית ואירופה.
    אני כרגע חבר בברטיש איירוויס
    בלופטהנזה – Miles&More
    וגם הצטרפתי לAA (אמריקן איירלינס)

    יש כל כך הרבה חברות ויש את החברויות, קצת איבדתי כיוון.

    האם אתה ממליץ על עוד משהו שאני צריך לעשות או קבוצה או מועדון שאני צריך להצטרף?

    תודה רבה על הבלוג הזה!
    אתה תותח!

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      כאמירה כללית כרטיסי האמקס לא מצטיינים בצבירת נקודות. כרטיסי הפלטינום עוד נותנים פייט הוגן, ובפרט כי מדי פעם יש מבצעי המרה באמקס, אבל ככלל הכרטיס של M&M יצבור לך מיילים מהר יותר. החדשות הטובות הן שכמעט כל ההטבות של אמקס פלטינום אינן תלויות בסכום החיוב החודשי בכרטיס כך שאין מניעה שתחזיק באמקס פלטינום בשביל ההטבות אבל את מרבית החיובים, או אפילו בתיאוריה את כולם, תשים על הכרטיס של M&M.

      משזה נאמר, אמקס מפעילה תוכנית בשם ׳הטבות בונוס׳ בדומה לשאר חברות האשראי בישראל שיש להן תוכנית מקבילה. כל לקוח מקבל זכאות להטבה אחת עבור כל 1,500 ש״ח בחיוב החודשי עד למקסימום של ארבע הטבות בחודש. אני מוצא את ההטבות של אמקס אטרקטיביות למדי ולכן לדעתי, כטיפ כללי, כדי לחייב את הכרטיס לפחות ב-1,500 ש״ח בכל חודש כדי להבטיח שלפחות הטבה אחת תהיה זמינה בכל עת למקרה שתהיה הזדמנות כדאית. כך, לדוגמה, אחת מהטבות הבונוס הנוכחיות היא הנחה של 500 ש״ח להזמנה של שני לילות ומעלה במגוון מלונות יוקרה בישראל דרך איסתא. זו אולי הטבה שלא רלוונטית לרוב הלקוחות, ולא סיבה להזמין דרך איסתא, אבל אם במקרה תכננת על סופ״ש זוגי במלון איכותי, למשל, אז הנה לך פוטנציאלית לחיסכון לא מבוטל. יש כמובן הטבות בונוס ׳צנועות׳ יותר כמו כרטיס 1+1 בקולנוע או הנחה במסעדות ובתי קפה.

      https://rewards.americanexpress.co.il/rewards/travel-vacations-israel/issta-2085

      הגב
      • noamfiruz

        אוקיי, אני מתכנן לנצל בקרוב את ההטבות של אמריקן אקספרס כי גם יש לנו טיסה לפיליפיניים בקרוב אז נראה לי שנוכל להיכנס חינם לטרקלין דן. שזה גם ננחמד.

        נעשה אותו לשנה אם אני אראה שהוא משתלם נשמור , בינתיים אני אקבל שני כרטיסים של אמקס פלטינום במחיר של 47 שקל

    • Lior @ FlyingOut

      אהלן דרור,

      אין ספק שכרטיס האינפיניט הוא מדרגה אחת אפילו מעל הפלטינום של אמקס. למרות שהאמקס מאפשר גישה ל-FHR שזו תוכנית משמעותית טובה יותר מהתוכנית המקבילה של ויזה. אבל פחות או יותר בכל פרמטר אחר האינפיניט מנצח.

      אבל מה? האמקס פלטינום עולה 94 ש״ח לחודש (לפני הנחה) והאינפיניט עולה 400 ש״ח לחודש (לא יודע אם יש הנחה…). להגיד שהאינפיניט שווה פרמיה של 300 ש״ח לחודש… זה קצת מאתגר.

      הגב
  13. עומר

    היי,
    קודם כל יופי של בלוג, גיליתי אותו באיחור אבל עכשיו אני משלים את הפער.
    מעלה לדיון (שאולי שווה פוסט) שאלה חצי-פילוסופית: כמו ברוב הדיונים סביב טיסות, שמתי לב לנושא שמפלג את אוכלוסיית הטסים – בעניין טיסות עם קונקשנים, האם עדיף את הלג הארוך כמקטע ראשון או מקטע שני?
    כלומר, האם תעדיפו לג של 4 שעות לאירופה ואז טיסה ארוכה ליעד במרכז ארה״ב או ההיפך?( לדוגמא: ת״א-וינה-שיקאגו לעומת ת״א-ניו יורק-שיקאגו, או ת״א-הונג קונג-טוקיו לעומת ת״א-פרנקפורט-טוקיו)

    לצורך הדיון, מזניח שיקולי העדפת ברית מסוימת, נתיבי אלעל לכיוון מזרח (סופסוף עומדת להפתח אופציה לטיסות סטאר לכיוון מזרח) ויוצא מנקודת הנחה שמחירים וזמני ההמתנה לקונקשן דומים.

    אני ללא ספק מעדיף את היציאה לאירופה ואז המשך ארוך, אבל כמו שאמרתי – הדיון בעניין הוביל לוויכוחים עם להט שגובל בפנאטיות דתית…

    הגב
    • ערן

      אני חושב שזה תלוי בשעות הטיסה. באופן כללי אעדיף לבצע לג ארוך במהלך הלילה.
      אבל במקרה של יציאה בבוקר וביצוע כל המקטעים לאורך היום עד הערב – ממש אין לי העדפה ואז השיקול כבר יהיה לפי החברה איתה יתבצע כל לג: מיקסום צבירת נקודות\מיילים, המוצר הקשה, המוצר הרך – כאשר אעדיף את התנאים הטובים ביותר בלג הארוך ביותר.

      הגב
    • יי

      אני בדרך כלל מזמין כרטיסי הלוך חזור, כך שבין אם בהלוך היה לי קודם לג קצר, בחזור יהיה לי קודם לג ארוך או ההפך. זה בעיקר תלוי, לפי סדר חשיבות יורד, במחיר הטיסה (כולל מה שניתן לצבור ממנה), בשעות, ובמוצר

      הגב
  14. יותם

    היי ליאור,
    הזכרת בטלגרם היום את המונח Error fare, תוכל קצת להרחיב עליו?
    תודה.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      זה נושא שאני לא עוסק בו בבלוג באופן שיגרתי משום שיש בו סיכון לא מבוטל. נוסעים תכופים ומנוסים, שלרוב טסים לבד, יכולים ללמוד לעומק את הנושא ולמזער את הסיכון. אבל אני נזהר מלהמליץ על ׳תעריפים שגויים׳ כדי למנוע אכזבות אפשרויות מנוסעים פחות מנוסים.

      משזה נאמר, אתה יכול למצוא קצת מידע על נושא ה-EF בפוסטים שונים שכתבתי. הנה לדוגמה:

      https://flying-out.com/2017/07/08/a-few-thoughts-about-one-video/

      הגב
  15. Lior @ FlyingOut

    אהלן יוסי,

    שאלה מעניינת. שני המלונות שציינת, קונראד ואייקון, שניהם מעולים אבל שונים בתכלית. קונקרד ייתן חווייה גנרית שכזאת אבל ברמה גבוהה מאוד. זה אחד המלונות הטובים ביותר של הקבוצה בעולם והוא במיקום טוב בהונג-קונג (למרות שאני מעדיף מלונות בצ׳ים שה צ׳וי ולא על האי). האייקון, לעומת זאת, נחשב למלון עם רמת השירות הגבוהה ביותר בהונג-קונג. המיקום של האייקון פחות טוב משל הקונראד אבל החוויה הכללית תהיה הרבה יותר ׳בוטיקית׳. אז באמת תלוי מה האופי שמדבר אליך יותר.

    סטטוס גולד של הילטון יבטיח לך ארוחת בוקר בקונראד, שדרוג אפשרי ואולי הטבות נוספות. רוב ההטבות אינן מובטחות אלא ניתנות ע״פ שיקול דעת המלון אז מאוד תלוי מה יהיה העומס במלון באותו לילה וכו׳.

    הגב
    • יוסי

      א- תודה על התשובה.
      ב- אם רוב ההטבות אינן מובטחות כפי שציינת, מה דעתך לגבי הזמנה דרך אמקס? בהצעות שנשלחו אלי למייל מצויינות ההטבות הספציפיות. הן כן מובטחות?!

      הגב
    • חנצי

      אני גם שהיתי מספר פעמים באזור Tsim Sha Tsui ובפעמים האחרונות עברתי לאזור Times Square ואני נהנה בו יותר. ממליץ לנסות!

      הגב
      • Lior @ FlyingOut

        הטיעון הראשון בזכות מלון באזור צ׳ים-שה-צ׳וי הוא הנוף לכיוון סנטרל. זה הכל. מבחינת מקומות בילוי, מסעדות, אווירת רחוב וכו׳ אפשר בהחלט למצוא אזורים מצוינים גם באי וגם מחוצה לו. אני למשל די אוהב את אזור הסוהו אבל עוד לא מצאתי שם מלון נוח מספיק.

  16. Elad

    היי ליאור שאלה,
    איך איכות האינטרנט של לופטנזה בטיסות?
    אני טס ביזנס מפרנקפורט לבואנוס עם 747-8
    איך איכות הגלישה במטוסים האלה ואם כדאי?

    דבר נוסף איך הביזנס של לופטנזה מת"א לפרנקפורט בA321?

    תודה רבה

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אהלן אלעד,

      אין לי ניסיון אישי עם איכות האינטרנט האלחוטי בטיסות לופטהנזה אבל למיטב ידיעתי האיכות טובה והמחיר נמוך יחסית (17 אירו לטיסות ארוכות – למשך כל הטיסה, ללא הגבלת נפח). אז כן, כדאי.

      לגבי מחלקת העסקים ב-A321: פשוט תכין את עצמך לאכזבה קלה והכל יהיה בסדר.

      הגב
      • Elad

        אכין את עצמי לאכזבה קלה 🙂

        גם עם מחלקת העסקים של 474-8 אני צריך להתכונן לאכזבה….?

      • Lior @ FlyingOut

        מחלקת העסקים של לופטהנזה, גם במטוסים החדשים ביותר של החברה, היא מתחת לסטנדרט המקובל כיום בחברות מובילות. היא לא גרועה במיוחד אבל גם לא מפנקת במיוחד. בפרט – נוסעי לופטהנזה לא נהנים ממושבים עם גישה ישירה למעבר מכל מושב, בניגוד למה שמציעות רוב החברות המובילות ברוב המטוסים שלהן (אם לא בכולם).

        הנה פוסט שאולי תרצה לקרוא:

        https://flying-out.com/2017/12/05/lufthansa-5-star-rating/

  17. יואל

    אני צפוי להיות בחוף המזרחי של ארה"ב (שארלוט, צפון קרולינה) ורוצה להמשיך לחוף המערבי. היעד הוא לוס אנג'לס, אבל לא משנה לי היכן אני נוחת גם אם מדובר במרחק של יום נסיעה ברכב. האם יש אפשרות לגלות יעד טיסה מוזל ברדיוס של נניח 600 ק"מ? יש מצב שאמסור כבודה (עדיין לא יודע), כך שטריק "עיר נסתרת" לא בטוח שרלוונטי.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      מנועי חיפוש רבים מאפשרים חיפושים רחבים שבין השאר כוללים חיפוש שדות תעופה בטווח גדול משדה מסוים. גוגל-פלייטס יכול לקבל עד חמישה שדות בשורת החיפוש – וזה כבר מספיק טוב. אבל אין ספק שהמנוע המתקדם ביותר הוא המטריקס שיאפשר לך לחפש בגמישות גבוהה גם בבחינת שדה היעד וגם בבחינת מועד הטיסה.

      מה לגבי כרטיס בונוס? טיסה מחוף לחוף בארה״ב, קל וחומר בכיוון-אחד, היא בדר״כ הזדמנות מצוינת לשימוש בנקודות ומיילים.

      הגב
  18. hemedr

    היי ליאור,

    Credit Cards Offering Trip Delay Protection קראתי כתבה בנושא זה, האם יש כרטיס כלשהו בארץ שנותן הגנה כזאת כמו בארה"ב?

    תודה, על הבלוג ועל הזמן שאתה משקיע בתשובות והכל

    חמד

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אני לא מכיר הטבה כזאת בשוק הישראלי. בטח שלא בין כרטיסים ׳סטנדרטיים׳. אבל אשמח ללמוד אחרת.

      הגב

השאר תגובה