דרום–אפריקה עם מיילים של אוויאנקה
כיוון–אחד במחלקת התיירים: 17,500 מיילים
כיוון–אחד במחלקת העסקים: 35,000 מיילים
המחיר הנמוך ביותר לרכישת מיילים: בערך 14$ ל-1,000
חברות תעופה רלוונטיות: אתיופיאן וטורקיש
מועדון התעופה הפופולרי של אוויאנקה, Lifemils, מוכר מיילים בזול באופן שיגרתי מספר פעמים בשנה. במבצעים הטובים ביותר ניתן לרכוש מיילים במחיר נמוך מ-1.4 סנט/מייל. כלומר, יתרת המיילים הדרושה לכרטיס הלוך/חזור במחלקת העסקים יכולה לעלות פחות מ-1000$ כך שגם בתוספת המסים המחיר הסופי הוא הרבה מתחת למחירי השוק בכסף. בעבר המועדון איפשר לטוס עם טורקיש, למשל, אבל כיום תוצאות החיפוש מציגות רק טיסות של אתיופיאן עם קונקשיינים קצרים באדיס–אבבה. יופי של מימוש למיילים ויופי של יעד.
ארה״ב עם מיילים של אלסקה
כיוון–אחד במחלקת התיירים: החל מ-40,000 מיילים
כיוון–אחד במחלקת פרימיום: החל מ-55,000 מיילים
כיוון–אחד במחלקת העסקים: החל מ-62,500 מיילים
המחיר הנמוך ביותר לרכישת מיילים: בערך 18$ ל-1,000
חברות תעופה רלוונטיות: קתאי, בריטיש וקוריאן
לא ניתן לשלב חברות שותפות במסגרת כרטיס בונוס אחד אבל ניתן לשלב טיסות של אלסקה עצמה בתוך ארה״ב עם טיסות בינ״ל של אחת השותפות. המסלול המפנק ביותר, אם כי הארוך יותר, הוא בטיסות של קתאי דרך הונג–קונג (עם עצירה אפשרית בהונג–קונג ללא עלות נוספת!). הדרך הזולה ביותר לרכוש מיילים של אלסקה היא באמצעות רכישת נקודות של סטארווד והמרתן למיילים של אלסקה (באופן ישיר או בהמרה לנקודות של מאריוט ורכישת ׳חבילות נופש׳). רכישת מיילים ישירות מאלסקה, במסגרת מבצע, תעלה את המחיר לאזור 21$ לכל 1,000 מיילים.
מרכז–אסיה עם מיילים של יונייטד
כיוון–אחד במחלקת התיירים: 22,500 מיילים
כיוון–אחד במחלקת העסקים: 35,000 מיילים
כיוון–אחד במחלקה הראשונה: 45,000 מיילים
המחיר הנמוך ביותר לרכישת מיילים: בערך 17$ ל-1,000
חברות תעופה רלוונטיות: סוויס, לופטהנזה, אוסטריאן, אייר אינדיה, טורקיש ועוד
אחד מכרטיסי הבונוס האטרקטיביים ביותר בטבלאות המימוש של יונייטד וזאת כי מועדון MileagePlus עדיין מאפשר לטוס מישראל למרכז–אסיה דרך אירופה (אם כי אני חושש שזה ישתנה בעתיד הקרוב…). בדרך זו ניתן לנסות מוצרים מצוינים של כמה חברות מובילות במחיר יחסית נמוך. מי שמעדיף לקצר את הדרך יכול כבר עכשיו לבחור בטיסות הישירות של אייר אינדיה ומשם ליעדי המשך. המועדון של יונייטד מוכר מיילים החל מ-17.5$ לכל 1,000 מיילים, במסגרת מבצעים, אך מדי פעם ישנן הזדמנויות מעניינות אחרות לרכוש מיילים במחיר נמוך יותר.
אסיה עם מיילים של אמריקן
כיוון–אחד במחלקת התיירים: החל מ-22,500 מיילים
כיוון–אחד במחלקת העסקים: 40,000 מיילים
כיוון–אחד במחלקה הראשונה: 50,000 מיילים
המחיר הנמוך ביותר לרכישת מיילים: בערך 18$ ל-1,000
חברות תעופה רלוונטיות: רויאל ג׳ורדניאן, קטאר איירוויס, אתיהאד, קתאי, ג׳אל ועוד
המחירים הנ״ל תקפים לכל היעדים באזורי ׳אסיה 1׳ ו–׳אסיה 2׳ שמכסים בעצם את כל היבשת למעט אזור תת–היבשת ההודית ואולי כמה איים באוקיינוס הפסיפי שבחלק מהמפות שייכים ליבשת אסיה. כלומר, מיפן בצפון–מזרח ועד אינדונזיה בדרום–מערב. המועדון של אמריקן מאפשר לשלב חברות שותפות במסגרת כרטיס בונוס אבל לא מאפשר לעצור ליותר מ-24 שעות בשדה כלשהו במהלך קונקשיין אך לכל היותר ניתן להוסיף ביקור קצר באיזו עיר אסייתית בדרך ליעד. חשוב גם לזכור שמיילים של אמריקן הם כלי מצוין להזמנת מושבים בזול (יחסית) במחלקות הפרימיום של אתיהאד.
ארה״ב עם מיילים של איג׳יאן
כיוון–אחד במחלקת התיירים: 30,000 מיילים
כיוון–אחד במחלקת העסקים: 45,000 מיילים
כיוון–אחד במחלקה הראשונה: 60,000 מיילים
המחיר הנמוך ביותר לרכישת מיילים: בערך 18$ ל-1,000
חברות תעופה רלוונטיות: יונייטד, סוויס, לופטהנזה, אוסטריאן, לוט, טורקיש ועוד
המועדון של איג׳יאן הוא אחד היחידים שמקטלג את ישראל כחלק מאירופה ולכן כרטיס טיסה מת״א לסן-פרנסיסקו, לדוגמה, הוא כרטיס מאזור אירופה לאזור צפון–אמריקה. עד לפני כמה חודשים המחיר היה אפילו נמוך יותר מהיום. הבעיה – לא קל לרכוש בזול מיילים של איג׳יאן (המועדון מוכר מיילים שיגרתית אבל במחיר של 25 אירו ל-1,000 מיילים וללא מבצעים) ודרך המלך להשיג מיילים היא בהמרה מנקודות של סטארווד.
ליאור,
פוסט מעניין. לצערי אני חושב שאתה טועה בנוגע לאגאן. שים לב שבטבלת התמחור יש מחיר נפרד להוואי, שם כיוון אחד במחלקת תיירים מאירופה יהיה 50,000. אם אני טועה אז זה בהחלט מחיר חריג.
https://en.aegeanair.com/milesandbonus/how-to-spend/all-airlines/#star-alliance
אתה צודק לגמרי. זו טעות שלי. הפוסט נערך.
לא הבנתי מה הבשורה הגדולה במקרה של מחלקת התיירים באמריקן. סביבות ה $800 לכיוון נחשב למחיר מיוחד? גם בעונת הקיץ, ולחוף המערבי, אפשר למצוא מחירים דומים.
אתה מתכוון לשימוש במיילים של אמריקן כדי לטוס לאסיה?
אם כן – כרטיס בונוס במחלקת התיירים, הלוך/חזור, יעלה 45,000 מיילים או 50,000 מיילים בתוספת נגיד 50$ במסים. אם רכשת את המיילים במחיר ממוצע של 18$ לכל 1,000 מיילים הרי שמדובר על עלות משוקללת של 815$ עד 950$ לכרטיס. זה אולי לא אטרקטיבי אם אתה מחפש לטוס לאחד מהיעדים הגדולים ביותר באסיה ובפרט בעונת החורף – כי קל למצוא כרטיסים במחירים נמוכים ליעדים מרכזיים כמו בנגקוק, בייג׳ינג וכו׳ – אבל נסה לבדוק תעריפים ליעדים אקזוטיים יותר כמו נאהה (יפן), דנאנג (ויטנאם), שיאן (סין) או סיאם ריפ (קמבודיה). בעוד תעריפים בכסף משתנים מאוד בין יעד ליעד התעריף במיילים נשאר אחיד לכל אזור והגמישות גבוהה (גם בבחינת עלויות ביטול וכו׳). אז יש יתרונות אפילו לכרטיס במחלקת התיירים לאזורים אלו.
אבל בפוסט הדגש לא היה על מחלקת התיירים בפרט אלא בכלל על מימוש מיילים לטיסה לאזורים אלו. במקרה הזה הערך הגבוה יותר מתקבל כמובן במחלקות הפרימיום.
טעות שלי, התכוונתי לארה״ב עם אלסקה במחלקת תיירים עבור לכיוון וזה ממש לא משהו מיוחד. נראה שאכן במחלקות הפרימיום העסקה משתלמת יותר.
היי עשיתי עכשיו כמה בדיקות בחברות הנל, תוך כדי הצטרפתי גם לMileagePlus כדי שבעתיד אוכל לרכוש מיילים וב-SPG כבר יצרתי משתמש בעבר.
בכל אופן כרגע המבצעים לא קיימים, והמחירים כפולים ממה שאתה אומר נכון לעכשיו. ממש באסה, רציתי כבר להתחיל קנות, כנראה נצטרך לחכות עד איזה מבצע.
זה מ- SPG:
Need extra Starpoints® for a free night, free flight or room upgrade? Now, you can buy 500 Starpoints for as little as $17.50 USD. Add up to 30,000 Starpoints to your account!
כרגע נדמה לי שיש מבצע של יונייטד אבל לא משהו מיוחד. כאמירה כללית הכי כדאי לנצל את המבצע של SPG אבל האחרון נגמר ב-16 למרץ אז יש זמן עד שיופיע הבא.
[…] לקריאת הפוסט שפרסמתי בתחילת אפריל – לחצו כאן. […]