כל רעיון החופשה בסרילנקה, אפשר לומר, היה תוצאה של נסיבות. או, נכון יותר: תוצאה של זמינות של מספר תעריפים אטרקטיביים שהפכו את היעד לנגיש יותר וכדאי יותר (ובפרט לשחקני נקודות…).

בפשטותהנסיעה הייתה בנויה על שלושה כרטיסי טיסה שונים:

  • ת״א לקולומבו דרך ציריך, פרנקפורט ודלהי. הכרטיס נרכש עם מיילים של יונייטד (45K) וכלל, בין השאר, טיסה במחלקה הראשונה של לופטהנזה מפרנקפורט לדלהי. כל שאר הטיסות היו במחלקת העסקים.
    – – –
  • דלהי לבייג׳ינג הלוך/חזור דרך הונגקונג. הכרטיס נרכש בכסף (640$), בזכות טעותמחיר די חריגה שלא שרדה שעות רבות, וכלל ארבע טיסות במחלקת העסקים של קתאי. השהייה ביעדבייג׳ינגהייתה לחמש שעות בלבד אבל בדרך חזרה הייתה עצירה של יומיים בהונגקונג (כלומר, הונגקונג היה בעצם היעד האמיתי של הכרטיס מבחינתי). זו כמובן הייתה ריצתמיילים.
    – – –
  • קולומבו לת״א דרך בנגקוק ועמאן. הכרטיס נרכש בכסף (680$) וכלל טיסה במחלקת העסקים של סרילנקן לבנגקוק ומשם שתי טיסות במחלקת העסקים של רויאל ג׳ורדניאן מבנגקוק לת״א. התעריף המוזל הזה קיים כבר חודשים רבים והוא סופרכדאי.

כלומר, כל הטיסות יחד עלו בערך 1400$ ו-45,000 מיילים והמסלול המלא, עם מרחק טיסה מצטבר של קצת מעל 20,000 מייל, נראה כך:

GCM - Flights to Sri-Lanka

במהלך סדרת הפוסטים אספר בפירוט על כל סידורי הנסיעה ואסביר כיצד כל אחד יכול בקלות יחסית לשחזר את הנסיעה בעצמו (למעט ריצתהמיילים בטיסות קתאי, אבל זה היה בגדר בונוס עבורי). השורה התחתונה היא שזול ונוח להגיע לסרילנקה באמצעות מיילים ונקודות אבל מוטב לחזור משם עם כרטיס בכסף.

דבר נוסף שחשוב לציין הוא שנטע, המוכרת לקוראיי הבלוג הקבועים, הצטרפה אלי לשבוע בסרילנקה והיא כתבה ועוד תכתוב על חוויותיה בבלוג שלה, בדף פייסבוק שלה ואולי גם כאן בבלוג. כלומר, היא לא הייתה איתי בימים הראשונים של הנסיעה, לרבות הביקור בהונגקונג, אבל כן נחתה איתי בסרילנקה ובסוף הטיול טסנו יחד לארץ. כמוני נטע רכשה כרטיס בונוס עם מיילים של יונייטד מת״א לקולומבו (35K, כל הטיסות במחלקת העסקים) ואת אותו כרטיס חזרה מקולומבו לת״א (680$).

תכנון הטיול בסרילנקה

יש מטיילים עם אהבה ענקית לתכנון טיולים. יערה וארסני, שאת הבלוגים שלהם הצגתי בפוסט מוקדם יותר החודש, הם מאותם מטיילים. מדובר בהפקה שכוללת הרבה שיעורי בית על היעד, הרבה קריאה באתרי מידע וביקורות, הרבה השוואת מחירים ועוד. חייב לציין שאני לא מצטיין בכל אלו. ויותר מכך, אני לרוב מעדיף להגיע ליעד חדש בלי ידע מוקדם (ובלי ציפיות קונקרטיות) ופשוט להנות ממנו כהדיוט.

נטע ניהלה את ההכנות בשלב הזה ופנתה למספר סוכנויות טיולים מקומיות כדי לקבל הצעות למסלול טיול בהתאם לתאריכים הרלוונטיים. הדרך המקובלת של מטיילים מערביים עצמאיים לטייל בסרילנקה היא בהזמנה מראש של מדריך, שמתפקד גם כנהג, עם מסלול טיול מוגדר אך גמיש. החוכמה, בעצם, היא למצוא מדריך מומלץ. למזלנו חברה טובה של נטע ביקרה בסרילנקה לאחרונה ונתנה המלצה חמה על מדריך בשם נמו. ההמלצה התבררה כמוצלחת. פרטים נוספים על נמו אכתוב בהמשך.

Our Guide in Sri-Lanka

קיבלנו המלצה למסלול בהתאם למספר הימים (שמונה לילות) והעדפנו להזמין את המלונות בעצמנו על אף שהסוכנות הציעה גם רשימת מלונות מתאימים. הזמנת המלונות הייתה מורכבת למדי, כי סרילנקה לא בדיוק עמוסה במלונות של רשתות בינ״ל, אך בסוף היינו מרוצים מכמעט כל המלונות שבחרנו (למעט אחד, בעצם). אתייחס לכל המלונות במסגרת סדרת הפוסטים ולאחד מהם באופן פרטני כי הוא גם היה אחד המלונות הכי מיוחדים שיצא לי להתארח בהם וגם תהליך ההזמנה שלו מעניין לטעמי.

עלויות כלליות

נוח מאוד לטייל בסרילנקה עם תקציב סביר של מטייל מערבי. העלות של מדריך/נהג, כולל הכל (רכב, דלק, אש״ל וכו׳), היא בסביבות 100$/יום. אני מניח שאפשר למצוא גם מדריכים/נהגים שיסכימו לסכום נמוך מזה, אולי אפילו 70$/יום, אבל מניח שהם גם יציעו שירות ברמה נמוכה יותר ו/או רכב ברמה נמוכה יותר.

בסרילנקה אפשר למצוא מלונות בכל דרגת אירוח ובכל דרגת מחיר. ביעדים הפופולריים קל יחסית למצוא מלון פשוט או צימר במחיר של 40$/לילהמה שיהיה בהחלט נוח לרוב המטייליםאך ישנו גם שוק בריא של מלונות יוקרה עם מחירים שמגיעים אפילו ל-800$/לילה. אני חושב שהמטייל המערבי הממוצע יכול להסתדר עם תקציב של 80$/לילה, לחדר כולל ארוחת בוקר ולפעמים גם ארוחת ערב, מתוך הנחה שיעבור בטיול גם ביעדים פופולריים יותר ופופולריים פחות.

Hotel in Sri-Lanka

Less than 100$/night…

נטע ואני הוצאנו על לינה בסביבות 100$/לילה אבל בחרנו בצורה מובהקת במלונות שהם מעל לסטנדרט מבחינת הנוסע הממוצע. שלושה לילות (בשני מלונות) הוזמנו דרך Club1Hotels (בהנחה גדולה בזכות תוכנית ה-BRG המצוינת), שני לילות הוזמנו מבוקינג.קום, לילה אחד הוזמן באתר המלון (SLH) ושני לילות נוספים הוזמנו בנקודות (אחד במלון של קבוצת מאריוט ואחד במלון של קבוצת הילטון). שקללתי את שווי הנקודות בהם השתמשנו כחלק מהעלות הכללית.

כרטיסי הטיסה, הלוך/חזור לקולומבו, עלו כאמור בסביבות 750$ ו-35K/45K מיילים של יונייטד לכל אחד מאיתנו. אם ניתן למיילים של יונייטד שווי ריאלי של 1.4 סנט/מייל הרי שאני שילמתי כ-1400$ בעוד נטע שילמה כ-1250$ סה״כ. שנינו בחרנו לקרדט את טיסות החזור למועדון של בריטיש וצברנו בתוצאה מכך כמה אלפי אוויוס כל אחד (ונטע השיגה סטטוס סילבר במועדון, מזל טוב!).

לסיכום

סרילנקה, בעיניי, היא יעד טיול מצוין עבור ישראלים. ראשית כי מדובר במדינה טרופית עם מז״א נוח כמעט כל השנה כך שהיא יכולה להתאים גם לחופשת פסח, גם לחופשת הקיץ וגם לחופשות קצרות יותר במהלך השנה. שנית כי מדובר במדינה זולה יחסית אך כזאת שאפשר להנות בה משירותי תיירות נוחים, מסודרים ובמחיר הוגן. שלישיתכי במצב הנוכחי יחסית פשוט וזול להגיע מת״א לקולומבו.

זו הייתה הפעם הראשונה שלי בסרילנקה וכנראה לא האחרונה. הנופים שראיתי לא היו ייחודיים או קיצוניים, החופים שראיתי לא היו היפים שיצא לי לראות, הכבישים היו בעייתיים בלשון המעטה ומבחר המלונות לא הרשים אותיועדיין זו מדינה שאחזור אליה בשמחה. בפרט משום שכ״כ קל להגיע אליה.

במהלך סדרת הפוסטים אני מקווה לכלול טיפים רבים, המלצות ורעיונות שאינם נוגעים ספציפית לטיול הזה או לסרילנקה בכלל אלא כאלו שיהיו שימושיים לכל נוסע באשר הוא.

20 תגובות

  1. אלעד

    תודה על הפוסט!
    גם אני הזמנתי את הטיסה מסרי לנקה לישראל באותו מחיר (כשהבנתי שמחיר ה"ח של 2000 דולר, מחולק ל-1300 הלוך, 700 דולר חזור) ולשם אגיע גם במיילים של אמריקן או יונייטד כמוך.
    אני מניח שלא יהיה מקום אבל בטיסות לופטהנזה, שמח שהצליח לך (-:

    הגב
    • אלעד

      יש אפשרות להזמין כרטיס בונוס בביזנס בלופטהנזה ואז לשדרג סמוך לטיסה, או שזה יצטריך לבטל ולכרטס מחדש?

      הגב
      • Lior @ FlyingOut

        תהיה עמלת שינוי. לא צריך באמת לבטל את הכרטיס ולהזמין מחדש – אבל גם זו דרך בפועל.

  2. Genia

    תהיתי מה עומד מאחורי התמחור של כרטיס חזור במחלקת פרימיום בחזור מקולמבו.
    מניסיוני, עלות כרטיסי במחלקת ביזנס בטיסות טראנס אטלנטיות בהשוואה למחלקת תיירים בערך פי 4 בממוצע. במיוחד לאור העובד שטיסה במחלקת עסקים מבגקוק עולה בערך 3,000$.
    הזמנתי בדיוק את אותה הטיסה מקולמבו לת״א בספטבר 17, וזאת אחרי תקופה ממושכת שלי ושל אישתי בסינגפור, ובמזרח בכלל, ורצון לעשות עצירה אחרונה לפני החזרה הביתה ביעד מעניין עם מזג אוויר דומה לזה שהתגרלנו אליו (וגם כי לא היו לנו בגדים חמים ליעדים אחרים). שילמנו 670$ דולר במחלקת עסקים לאדם והיינו בטוחים שמדובר בבאג באתר ההזמנה ושבשדה יגידו לנו שהם נורא מצטערים שמדובר בטעות חמורה כל כך שעלינו לשלם את ההפרש אחרת לא יתנו לנו לעלות לטיסה. כמובן שהכל עבר חלק והטיסות היו מפנקות ביותר.
    מתוך סקרנות חיפשתי שוב את אותה הטיסה וגיליתי שאין הדבר חריג ושזה המחיר המוצא הסטנדרטי ברוב הזמן.

    בסרי לנקה כמובן שנהנו מאוד, אך נשארנו רק בקולמבו להנות במסעדות הכי יקרות (במחיר של עסקית רגילה בארץ) ומנסיעות באובר במחיר חד ספרתי בשקלים.
    נפעמנו מהרבגוניות של העיר וגם מהאיזור הפיננסי (והתיירותי) של קולמבו. די הזכירה לנו את ת״א, ובמיוחד באיזור רחוב הירקון לפני 20 שנים.

    הגב
  3. כריסטופר קולומבו

    נשמע מדהים, בהחלט יעד מעניין ובטח שבהזדמנות כזו לניצול מיילים של יונייטד.
    ואם במיילים של יונייטד עסקינן, שאלה קטנה:
    בטיסה האחרונה הוצע לי להוסיף 700 דולר על מנת לקנות 25,000 מיילים של יונייטד, הצעה שהיתה בתוקף רק עד היציאה בטיסה חזור.
    לא לקחתי, אבל החלק המעניין היה שאם הבנתי נכון, המיילים האלה נחשבים בצורה מסוימת (כנראה שלא ביחס של 1:1) ל PQM, כלומר רלוונטיים לצבירת סטטוס. Premier accelerator miles.

    האם מישהו מכיר את ההצעה הזו? האם ישנם מסלולים ביונייטד או מועדונים אחרים לקנות או להאיץ סטטוס בתשלום? האם הם רק בעת הזמנה פעילה כפי שהיה לי או שניתנים לקניה בכל זמן?

    תודה על הסיוע!

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      יונייטד מציעה שתי תוכניות מקבילות: תוכנית ״Award Accelerator״ במסגרתה מוצעים לרכישה מיילים למימוש בלבד ותוכנית ״Premier Accelerator״ במסגרתה מוצעים לרכישה מיילים התקפים לסטטוס (וגם למימוש). את ההצעות האלו מקבלים נוספים בצמוד לכרטיס טיסה בתוקף ולא באופן חיצוני.

      בתוך חבילה של PA אין יחס קבוע בין שני סוגי המיילים וצריך לראות מה מוצע באותה הזדמנות. אני לא חושב שיונייטד מציעה כ-25,000 מיילים לסטטוס ׳במכה אחת׳.

      אני נותן למיילים של יונייטד שווי ריאלי של 1.4 סנט/מייל ומכאן ש-25,000 מיילים מימוש שווים בעיניי בערך 350$. לשלם עבורם 700$ זה לשלם כפול מהשווי הריאלי ולכן לא כדאי. אבל – לצד רכישת המיילים האלו אתה רוכש בעצם גם מיילים לסטטוס ולכן זה יכול להיות כדאי במידה ואתה יודע ברמת וודאות גבוהה שתידרש לאותם מיילים לסטטוס על מנת לשמר או לשדרג סטטוס השנה. מכיוון שאנחנו בסוף אפריל וכנראה שאתה לא יודע בדיוק את לו״ז הטיסות שלך להמשך השנה – אני מניח שאין לך איך לדעת בוודאות אם תצטרך או לא תצטרך את המיילים הנוספים ומכאן שעשית בשכל שויתרת על הרכישה.

      הגב
  4. גיא

    "השורה התחתונה היא שזול ונוח להגיע לסרי–לנקה באמצעות מיילים ונקודות אבל מוטב לחזור משם עם כרטיס בכסף"
    למה בעצם עדיף לחזור עם כרטיס בכסף? האם נכון גם למי שמתמיד רק בקבוצת סטאר?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      יש שדות תעופה שבאופן עקבי זול להמריא מהם והשדה של קולומבו (CMB) הוא אחד מהם. כרטיס בכיוון-אחד מקולומבו לת״א במחלקת התיירים עולה בין 250$ ל-500$ באופן רגיל וכרטיס בכיוון-אחד במחלקת העסקים עולה בין 650$ ל-1000$ באופן רגיל. אלו מחירים נמוכים מאוד ביחס למרחק הטיסה ולאזור הגיאוגרפי (כלומר, בשוק שבו לא פועלות חברות לואוקוסט).

      מי שמעדיף את ברית סטאר יוכל לבחור בטיסות אייר-אינדיה מקולומבו לת״א. במחלקת העסקים זה יעלה קרוב יותר ל-1000$ כנראה, ולא עסקה טובה כמו התעריף של רויאל ג׳ורדניאן שבו אני בחרתי, אבל עדיין מחיר נוח.

      הגב
      • ערן

        מה המסלול בברית סטאר עם אייר אינדיה? קולומבו-דלהי-ת"א? אם כן נראה שקצר הרבה יותר מהמסלול דרך בנגקוק ועמאן.

        ושאלה נוספת – האם היתה אפשרות בכרטיס הבונוס של יונייטד לטוס ישרות מתל אביב לדלהי, במקום המעבר דרך אירופה?

      • Lior @ FlyingOut

        כן, לשתי השאלות.

        אבל עדיין זול יותר לטוס בדרך חזרה דרך בנגקוק ועמאן עם התעריף של RJ. לכרטיס בכיוון-אחד מקולומבו לת״א אייר אינדיה מפרסמת תעריף של 440$ במחלקת התיירים ו-1080$ במחלקת העסקים. כלומר, הכרטיס של RJ זול בערך ב-400$ במחלקת העסקים.

        בדרך הלוך, בהנחה שאתה טס עם כרטיס בונוס שממילא לא צובר קרדיט כלשהו, אז הגיוני באמת לוותר על המעבר באירופה ולטוס דרך דלהי עם אייר-אינדיה.

    • Lior @ FlyingOut

      ׳לקפוץ למלדיביים׳ זה אף פעם לא סיפור זול. אלא אם אתה מתכוון להישאר במלון של תרמילאים במאלה – אבל לא בשביל זה נוסעים למלדיביים, ובפרט כשיש נקודות בחשבון.

      את הביקור במלדיביים אשאיר להזדמנות אחרת ורצוי בירח-דבש.

      הגב
  5. Bito

    היי ליאור, גיליתי את הבלוג שלך לא מזמן, אני עדיין קורא ומנסה לספוג כמה שיותר מידע למרות היותי NOOB מוחלט בעיניי טיסות ומלונות.

    ניסיתי לחפש כרטיס דומה במטריקס, תל אביב-ציריך-דלהי.
    ואיני מוצא, אשמח לדעת מה לכתוב במטריקס כדי ליעל את החיפושים שלי בעתיד.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      נסה להשתמש בפקודות מתקדמות (Advanced Controles) ולהכניס את הקוד ״LX+ ZRH״ שפרושו ׳אני רוצה רק טיסות של סוויס עם קונקשיין בציריך׳. בין התוצאות יהיו גם טיסות קודשייר עם אלעל בקו ת״א-ציריך שאותן תוכל למנוע עם הפקודה ״codeshare-״ בשורה מימין.

      זו דרך המלך לבצע את החיפוש שביקשת כאן.

      אם תרצה עזרה נוספת לחיפוש המסוים הזה אנא שלח לי פרטים נוספים במייל ואשמח לעזור.

      הגב
  6. חופשה בסרי-לנקה: ריצת מיילים נוחה - FlyingOut

    […] חופשה בסרי–לנקה: מבוא חופשה בסרי–לנקה: קונקשיין כפול באירופה חופשה בסרי–לנקה: טרמינל מחלקה ראשונה חופשה בסרי–לנקה: הראשונה של לופטהנזה חופשה בסרי-לנקה: קונקשיין ארוך בדלהי חופשה בסרי-לנקה: הקומדיה של הויזה […]

    הגב

השאר תגובה