אלעל חשפה איך ייראה מועדון התעופה שלה בגרסתו הבאה. צבירת הנקודות תהפוך מבוססת הוצאה, הטבותיו של הפלייקארד משתנות, הדגש החדש הוא על מימוש פרקטי במקום מימוש חלומי וקיבלנו מחשבון חדש שמטעה בכוונה. הפוסט הזה אינו סקירה מקיפה של השינויים אלא הצגה ראשונית שלהם.


אוסף קישורים למען הנוחות:

עמוד ראשישינויים במועדון הנוסע המתמיד

טבלאות המימוש החדשות לכרטיסי בונוס

המודל החדש לצבירת נקודות מטיסות

דרישות הסף החדשות לסטטוס וכניסה לטרקלינים

רכישת כרטיסי טיסה (לא בונוס) בשילוב כסף ונקודות

עדכונים (קלים יחסית) לתוכנית השדרוגים בנקודות

שינויים שליליים (אם כי מועטים) לכרטיסי הפלייקארד

עמוד ׳שאלות ותשובות׳ (FAQ) לגבי מכלול השינויים

הרשמה למועדון התעופה של קוונטס (בחינם, כמובן)

מאיפה להתחיל?

אלעל הודיעה על רעידת אדמה קטנה. לתחושתי יש פה ניסיון להציג את השינויים כמינוריים או אפילו חיוביים, קל וחומר מתבקשים, אך בפועל אלו שינויים שעתידים להשפיע בצורה מכרעת על המעורבות של נוסעים רבים עם מועדון הנוסע המתמיד. או, במילים אחרות: אני חושש שאלעל עשתה צעד אגרסיבי לקראת הנוסעים העסקיים שלה (אלו שטסים עם כרטיסים יקרים במיוחד שרכש עבורם המעסיק שלהם) ובדרך הולכת לאבד קהל לא מבוטל של נוסעים אחרים שכולל גם נוסעים שטסים עם אלעל בתכיפות. אני לא רוצה לצאת כרגע בהכרזה שמדובר במהלך שלילי בהכרח אבל הסימנים הראשוניים לא נראים טוב.

לא אוכל לסקור את כל השינויים בפוסט אחד. בנוסף, רציתי לפרסם את השינויים בהקדם האפשרי ולכן העדפתי בשלב זה לכתוב פוסט מקוצר עם סקירה ראשונית של השינויים ולהשאיר את הבחינה העמוקה למועד אחר.

אז הנה לכם ראשי הפרקים:

(1) טבלאות המימוש נפגעו

כמה עולה מושב בטיסת אלעל לרכישה בנקודות? ובכן, יש ארבעה מחירים: מחיר קיץ למחזיקי כרטיס פלייקארד, מחיר חורף למחזיקי כרטיס פלייקארד, מחיר קיץ לכלל חברי המועדון ומחיר חורף לכלל חברי המועדון. בנוסף לאלו אלעל גם מאפשרת גישה למושבים נוספים בתעריפים גבוהים יותר במסגרת תהליך רכישת כרטיס הבונוסשזה כביכול מהלך שמצוייר כחיובי כי הוא מאפשר זמינות גבוהה יותר (תמורת הרבה יותר נקודות…). כך, לדוגמה, כרטיס בונוס בכיווןאחד מת״א למדריד במחלקת התיירים עולה בין 250 ל-400 נקודות כתלות בעונה ובסוג חבר המועדון.

החל מה-1 לאפריל יהיו שני שינויים למודל המצחיק הזה:

  1. מחירי כרטיסי הבונוס עולים. כך, לדוגמה, מחזיק כרטיס פלייקארד שמעוניין לטוס למדריד בעונת החורף ייצטרך להיפרד מ-640 נקודות. כיום אותו כרטיס דורש 500 נקודות בלבד. כלומר, בדוגמה הזאת מדובר בעליית מחיר של כמעט 30% בהשוואה למחיר הנוכחי.
    – – –
  2. יהיו כרטיסי בונוס מוזלים. המועדון מבטיח שלפחות 10% מכלל המושבים הזמינים בנקודות (שנתית)  יוצעו בהנחה של 20% או 25% מהמחיר הרגיל. לא תהיה הנחה נוספת למחזיקי כרטיס פלייקארד (או, בתרגום: פגיעה באחד מיתרונותיו של כרטיס הפלייקארד). אבל מה שווה הנחה של 25% במחיר של חלק מהכרטיסים אם המועדון מעלה מלכתחילה את מחיר הכרטיסים בכמעט 30% כמו בדוגמה לעיל?

שובדרושה סקירה מקיפה של טבלאות המימוש כדי לקבוע אם וכמה שליליים הם השינויים. תחושתי הראשונית היא שיש כאן דגל אדום רציני ותהיה לכך השפעה (שלילית) על שווי הנקודות של המועדון.

(2) צבירת נקודות מבוססת הוצאה

המועדון בעצם מיישר קו עם הבחירה שעשו לא מעט מועדוני תעופה מובילים בארה״ב ובאירופה. במקום לבסס את צבירת הנקודות על מרחק הטיסה (או במקרה של אלעל: על היעד) המועדון יבסס את צבירת הנקודות על עלות הכרטיס. חברי מועדון ללא סטטוס יצברו נקודה אחת לכל 10$ בעלות הכרטיס (לא כולל מסים וכו׳) בעוד חברי מועדון בעלי סטטוס גבוה כלשהו יצברו נקודה אחת לכל 8$ בעלות הכרטיס (לא כולל מסים וכו׳, לא כולל הבונוס לסטטוס שיגיע עד 60%).

מכיוון שמדובר בצבירת נקודות בסיס הרי שיש למודל החדש השפעה מכרעת על האפשרות והסיכוי של נוסעים רבים להגיע לסטטוס גבוה.

מי המרוויחים הגדולים מהמודל החדש? בעיקר הנוסעים העסקיים שהמעסיק שלהם רוכש עבורם כרטיסים גמישים ויקרים (לרוב במחלקת התיירים, לפעמים ברגע האחרון). גם נוסעים אחרי שמוכנים לשלם סכומים מופקעים על הכרטיסים שלהם יוכלו להנות במידה דומה.

מי המפסידים הגדולים מהמודל החדש? כל השאר, כאמירה כללית.

מבולבלים? אל חששאלעל מציעה מחשבון חדש כדי להתבלבל יותר:

(3) מחשבון צבירת נקודות

לחצו כאן.

המחשבון נוח לשימוש, מעוצב בפשטות ובתיאוריה יכל היה להיות כלי שימושי. הבעיה היא שהמחשבון הזה מציג רק את הצבירה הנמוכה ביותר האפשרית ע״פ המודל הנוכחי ובכך מטעה בצורה מובהקת.

אמשיך בדוגמה קצרה.

נניח שאני מעוניין לטוס לסופ״ש ארוך בפריס במהלך חודש אוגוסט. בחיפוש קצר מצאתי את הכרטיס הבא:

LY TLV-CDG

המחיר הזה, 670$, הוא סה״כ אופייני ליעד הזה בשיא העונה. למעשה אבא שלי נמצא בפריס כעת ועל הכרטיס שלו שילמתי מחיר דומה לפני מספר שבועות (גם כן בטיסות אלעל, הוא מעדיף). טיסת ההלוך היא במחלקת כרטוס H וטיסת החזור היא במחלקת כרטוס O. לצורך העניין נניח שאני, כמו אבא שלי, לא מחזיק בכרטיס פלייקארד או בסטטוס גבוה במועדון. הנה מה שהמחשבון החדש קובע במקרה זה:

LY New Calculator 1

לכאורה, ע״פ התוצאה הזאת, אותו כרטיס בקיץ הבא יצבור משמעותית יותר נקודות (כמעט 50% יותר!). הרי מדובר בכרטיס יקר יחסית והמודל החדש מבוסס הוצאהאז הגיוני שהוא יצבור יותר נקודות, כן? אבל לא. הבעיה היא שהמחשבון מתייחס אך ורק למחלקות הכרטוס הנמוכות ביותר (G/O/U) בחישוב צבירת הנקודות במודל הנוכחי תוך התעלמות מוחלטת ממחלקות כרטוס אחרות (אין אפשרות להזין במחשבון את הנתון הזה) והרי באופן טבעי כרטיסים יקרים יותר יהיו במחלקות כרטוס גבוהות יותר. התוצאה לעיל משקפת צבירת בסיס של 20 נקודות לכל טיסה אלא שבפועל בטיסת ההלוך, במחלקת כרטוס גבוהה יחסית (H), צבירת הבסיס תהיה 40 נקודות ומכאן שבמודל הנוכחי הכרטיס הזה יצבור 60 נקודות.

(4) הדרך לסטטוס התקצרהלכאורה

כך, לדוגמה, על מנת להשיג סטטוס גולד כיום יש לצבור 1500 נקודות בסיס או 1300 נקודות בסיס ו-25 קטעי טיסה. החל מה-1 לאפריל 2019 הסטטוס הזה ידרוש צבירת 1000 נקודות בסיס או 800 נקודות בסיס ו-15 קטעי טיסה.

לכאורה מדובר בקיצור ניכר של הדרך לסטטוס. עד כדי 50% במקרה של סטטוס גולד (והפרש יחסי קטן יותר לגבי הסטטוסים האחרים). אלא שצבירת נקודות הבסיס משתנה גם כן, כפי שהסברתי לעיל, ולכן בפועל הדרך לסטטוס הולכת להיות ארוכה יותר עבור רוב הנוסעים להערכתי. נוסעים עסקיים שרוכשים או רוכשים עבורם כרטיסים יקרים במיוחד ייהנו גם במקרה הזה כי צבירת הבסיס שלהם תהיה גבוהה יחסית והדרך שלהם לסטטוס תהיה קצרה משמעותית. זה בדיוק הקהל שאלעל רוצה וצריכה לטפח, גם אם על חשבון שאר חברי המועדון מסתבר.

גם הטבות הסטטוס חטפו מכה בכנף אבל לא מדובר בהכרח בשינוי שיהיה שלילי לכל הנוסעים בכל המקרים.

(5) כרטיסים בשילוב כסף ונקודות

האפיק הזה כבר קיים במועדון אך נראה שאלעל מעוניינת להרחיב אותו משמעותית ולהציג אותו כאפיק מומלץ וכדאי לשימוש בנקודות. הוא לא וגם לא יהיה.

היתרון של מימוש נקודות באפיק הזה הוא שכמעט ואין מגבלת זמינות. לא מדובר במושבי בונוס ו/או בכרטיסי בונוס אלא בכרטיסים בכסף׳כרטיסים רגילים׳שניתן לשלם עבורם בנקודות במקום בכסף ע״פ יחס המרה שקובע המועדון ויכול להשתנות בין כרטיס לכרטיס. למראית עין זה נראה כמו אפיק מימוש ידידותי שבא לקראת חברי המועדון שיש להם יתרה נמוכה יחסית בחשבון והם יכולים להשתמש ביתרה הזאת כדי לייצר חיסכון קלאבל בפועל זה אפיק שמאפשר למועדון לרכוש חזרה נקודות בזול.

כמה בזול? שימו לב להערה בתנאים החדשים: ״בכל מקרה, יחס המרת נקודות לכסף לא יעלה על יחס של 5 נקודות תמורת דולר״.

מדובר בגידור המחיר לטובת חבר המועדון. כלומר, המועדון מגביל את עצמו וקובע שלא ייתכן מצב, לדוגמה, שחבר המועדון יצטרך לשלם 6 נקודות כדי לחסוך 1$. אממה? אני דואג שהמועדון יתפתה להתקרב לתקרה בכל הזדמנות ולהציע במקרים רבים מימוש נקודות לפי יחס של 5 נקודות ל-1$ ובעצם בדרך זו יירכוש נקודות חזרה במחיר נמוך במיוחד של 20 סנט לנקודה. צריך לשים לב למימושים מהסוג הזה כי הם מצביעים על השווי שהמועדון עצמו נותן לנקודות שלו וכמה בזול הוא מאמין שהוא יוכל לרכוש נקודות חזרה. זה שפל חדש כי עד היום, למיטב ידיעתי, המועדון לא יזם רכישת נקודות בפחות מ-25 סנט לנקודה.

(6) כרטיסי פלייקארד ייאבדו מערכם

אני קצת חושש לכתוב בגנותו של מפעל הכסף הגדול ביותר של אלעל אבל השינויים שפורסמו היום הם בבירור הרעת תנאים למחזיקי כרטיסי הפלייקארד.

שוב, זו אינה סקירה מקיפה של השינויים אך לבינתיים אציין בכותרת שלושה שינויים שייכנסו לתוקף ב-1 לאפריל 2019:

  1. לא תינתן יותר הנחה של 50% על כבודה לרוכשיי כרטיסים בתעריף לייט החדש (כרטיסים מוזלים שלא כוללים כבודה לבטן המטוס).
    – – –
  2. הצגתם של כרטיסי בונוס מוזלים, כפי שתיארתי מוקדם יותר בפוסט, תיפגע ואף כמעט תייתר את אחד מיתרונותיו של כרטיס הפלייקארד והוא תמחור מוזל קבוע של כרטיסי בונוס. כלומר, הלכה למעשה, במקרים רבים כלל חברי המועדון יהיו חשופים למחיר שכיום זכאים לו רק מחזיקי הכרטיס.
    – – –
  3. על מנת להשיג סטטוס פלטינום משימוש בכרטיס האשראי בלבדהטבה שניתנת כיום לכרטיסי פלייקארד פרימיום וכרטיסים נבחרים נוספים בשוקיהיה צורך בסך חיובים שנתי של 950,000 ש״ח (צבירת 5000 נקודות) במקום בסך של כ-480,000 ש״ח כיום (צבירת 2525 נקודות). כלומר, המועדון בפועל הכפיל את הדרישה. החדשות הטובות הן שיש פרס ניחומים: צבירת 2500 נקודות בשנה מחיובי אשראי תספיק להשגת סטטוס גולד.

מאז שהושקו כרטיסי הפלייקארד אני חוזר על אותו טיעון: סל ההטבות שאלעל בחרה להצמיד לכרטיסי הפלייקארד הפך הלכה למעשה את מחזיקי הכרטיסים ל׳חברי מועדון סוג א׳ ואת שאר חברי המועדון ל׳חברי מועדון סוג ב׳. בעיניי זו הייתה שגיאה חמורה להציג מחיר שונה לכרטיסי בונוס למי שמחזיק בכרטיס פלייקארד ולמי שלאאבל כבר עברו מים רבים מתחת לגשר הזה. השינויים הקרובים פוגעים בעיניי בכוחם של כרטיסי הפלייקארד ומבחינתי זו קודם כל ברכה לשאר חברי המועדון.

אם כרטיסי הבונוס המוזלים יהפכו לשכיחים, ויתרחקו מהגבול התחתון של 10% אותו הבטיחה אלעל, אני מאמין שאבטל את כרטיס הפלייקארד שלי בשנה הבאה.

לסיכום

שינויים משמעותיים במועדון הנוסע המתמיד. חלקם שליליים יותר, חלקם שליליים פחות וחלקם אפילו חיוביים (לכלל חברי המועדון או לקהל מסוים). אני שמח שאלעל מציגה אותם מוקדם מספיק ובצורה ברורה מספיק כדי למנוע בילבול.

חלק מהדברים שציינתי בפוסט הזה ראויים לפוסט נפרד וכך אולי ייקרה. לאט ומסודר, והרי אלו שינויים שייכנסו לתוקף רק בעוד שמונה חודשים.

אשמח לשמוע את דעתכם על השינויים, וכל הערה או שאלה, כאן בתגובות.

47 תגובות

  1. NItzan Brumer (@nitzanb)

    ראיתי את המייל הזה הבוקר, הניסיון מלמד שכל פעם שאל על מנסים לצבוע דברים בצבעים יפים – זה כדי להסתיר את השחור שיש מתחתם.
    במיוחד עצבן אותי ה"מחשבון" שנראה כאילו נבנה מעכשיו לעכשיו באפס השקעה. אל על כל הזמן מתרברבת שהיא טסה לכל כך הרבה יעדים – אז באמת? מכל היעדים בחרתם רק 4 קווים?

    הגב
  2. אבירם

    שלום,

    אני כנראה אבטל את כרטיסי ה fly card שלי….כבר לא משתלם.

    יש לך מושג אם ניתן לשייך כרטיס אשראי ישראלי למועדון תעופה של חברת aeroflot?

    אני טס איתם יחסית לא מעט ומעדיף לצבור את הנק שם.

    הגב
  3. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    מה האלטרנטיבות כרגע לפלייקארד פרימיום? צובר די הרבה אבל לא רואה את עצמי מגיע ל2500 נקודות בשנה, יותר קרוב ל2000.
    אמקס פלטינום? לא בטוח שזה עדיף לנוסע מזדמן

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      בשוק הישראלי אין המון כרטיסי אשראי שמציעים אפשרויות המרה אטרקטיביות לנקודות/מיילים של מועדוני תעופה. לפחות לא במסלול ישיר.

      בדוק את כרטיס הפירסט של לאומיקארד.

      הגב
  4. החסכן

    היתרון שנותר בכרטיסי הפליי-קארד הוא מגוון ניצולים אחרים (לא לכרטיסי טיסה). אני למשל כמעט לא מזמין כרטיסי בונוס באל על אלא משתמש למטרות צרכניות כשיחס המימוש טוב יחסית (סביב 2 נקודות לדולר).
    מעבר לכך יש (וכנראה גם יהיו) מבצעים למחזיקי פליי-קארד בלבד.
    העובדה הכי מתמיהה בשינויים היא הפגיעה בבעלי הסטטוס הגבוה ביותר שצבירתם מטיסות אינה עולה מעל לסטטוס הכסף – מאד לא מקובל בחברות אחרות שעברו לצבירה לפי מחיר הכרטיס. אני מסיק מזה שרוב הטסים הכבדים באמת באל על מעוניינים רק בשדרוגים והרבה פחות בניצול לכרטיסי בונוס ולכן אל-על מעריכה שהם לא ישנו ממנהגם וימשיכו לטוס איתם.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אלעל עשתה עבודה גרועה מאוד בהצגת הבונוס לסטטוס. אז ככה:

      (א) חברי מועדון ללא סטטוס יצברו נקודת בסיס לכל 10$ בעלות הכרטיס. אין בונוס כי אין סטטוס.

      (ב) חברי מועדון בסטטוס סילבר ומעלה – כלומר, כל סטטוס – יצברו נקודת בסיס לכל 8$ בעלות הכרטיס. זה לא כולל את הבונוס לסטטוס. עדיין קיים בונוס לסטטוס – 10% לגולד, 40% לפלטינום ו-60% לטופ – אבל כאן מדובר על צבירת נקודות בונוס ולא נקודות בסיס.

      כלומר, חבר מועדון בסטטוס טופ בהחלט יצבור יותר נקודות מחבר מועדון בסטטוס סילבר. על כל 80$, לצורך העניין, הראשון יצבור 16 נקודות (10 בסיס + 6 בונוס) והשני יצבור 10 נקודות בלבד (10 בסיס).

      הגב
  5. Rani Hod

    לא רק שהצבירה מבוססת תשלום ולא כוללת מיסי נמל, אל-על מגדילה לעשות ואומרת במפורש זה יחושב רק על סמך הכסף שיעביר לה סוכן הנסיעות (אם לא מזמינים ישירות). בהנחה שעסקים נוהגים לעבוד עם סוכנות, הולך להיות backlash עצבני כשאנשים יגלו שקיצצו להם איזה 5-10% בגלל חלוקת התשלום בין אל-על ובין הסוכנות.

    בדיחה עצובה. אולי, אם עושים שינויים, לפחות יכניסו סוכריה בדמות הורדת ה-co-pay השערורייתי או שפעילות במועדון תאריך תוקף של נקודות (כמו שעושים 99% מהמועדונים).

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אלעל מאמצת את המודל האמריקני, שאומץ גם ע״י מספר מועדוני תעופה אירופיים, ובכל אלו צבירת הנקודות מבוססת על עלות הכרטיס לפני מסים (שאינם בשליטת חברת התעופה והיא אינה מעוניינת לספוג הוצאות בגינם) ותמיד יש סייגים לעניין כרטיסים שנרכשו מצד שלישי וחברת התעופה אינה מודעת או אינה יכולה לשלוט בכל מרכיבי העלות שלהם. זה מקובל. מעצבן ללקוח, בוודאי, אבל מקובל.

      אני מסכים איתך שהיה מוטב אם היו עושים עוד כמה צעדים חיוביים כדי להמתיק את הגלולה המרה.

      הגב
  6. חנצי

    תיקון טעות – עדיין יש 4 טבלאות מימוש לכרטיסי הבונוס (קיץ/חורף/עם או בלי כרטיס האשראי), פשוט מבנה הטבלאות השתנה וזה עשוי לבלבל.
    כמו כן יבוטל בונוס בזמינות גבוהה (תמורת יותר נקודות).
    יש הבדל בתוספת המזומן בין הקיץ לחורף וזה מופיע כטווח אז ממש לא ניתן להבין כמה יעלה כרטיס בונוס..

    שינויים משמעותיים לרעה נוספים על מה שכתבת (מקריאה מהירה) –
    הכפלת מספר הנקודות לשדרוג מוזל של הרגע האחרון
    קיצוץ מספר הנלווים השנתי היכולים להיכנס לטרקלין (למשל, גולד: 10 במקום 20).

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      לא התכוונתי לרמוז שיהיה שינוי בתמחור העונתי/פלייקארדי. ימשיך להתקיים, ועליו מוסיפים ׳מחיר חמישי׳ שהוא התעריף המוזל החדש שיהיה 25% מתחת למחירון. כלומר, מסובך אף יותר מהמצב הקיים – וזאת הייתה הנקודה שלי.

      אתה צודק לגבי ההערות הנוספות. לא התייחסתי להכל בפוסט הזה.

      הגב
  7. yoel

    כמה הערות מהמעט שראיתי גם באתר אל על.
    הדרך לסטוטס התקצרה רק בתיאוריה. כפיצוי על שביתת הטייסים לפני כשנתיים, הודיעה אל על על קיצור הדרך לסטטוס. בגדול זה היה הפחתה של 500 נקודות עבור כל מעמד, ואם אני זוכר נכון התוקף שניתן היה סוף יוני 2016. בפועל, כל כמה חודשים אל על האריכה את תוקף ההטבה, כך שהלכה למעשה, בשנה וחצי האחרונות הסף למעמד זהב (כפי שמופיע בדוגמה של ליאור) הוא 1000 נקודות.

    בנוסף ממשחק עם המחשבון החדש של צבירת נקודת, נראה שהוא מטעה בטירוף לגבי הצבירה הקיימת. הוא כאילו מציג פער לא גדול בין הצבירה הקיימת לחדשה כשמדובר במחלקת עסקים. בפועל הצבירה הקיימת עדיפה ב-40% לפחות גם כשמדובר במחלקה Z הזולה ביותר.

    הגב
    • עופר

      אכן הדרך לסטטוס התקצרה כבר ב-2016, וניתן מאז לקבל גולד ב-1000 נקודות. המעניין הוא בשילוב 800 נקודות עם 15 קטעי טיסה. האם זה גם היה כך מאז 2016? חיפשתי ולא מצאתי על כך מידע. אם אתה יודע אשמח לדעת מה התנאים הנוכחיים בנקודה זו.

      הגב
      • YOEL

        לא יודע. שווה לבדוק עם מחלקת השירות.
        מהניסיון שלי קל להם יותר להאריך תוקף של סטטוס, מאשר להעלות סטטוס. כלומר אם אתה מחזיק בסטטוס זהב שתוקפו עומד לפוג, ועמדת ביעדים של 800 נק' + 15 קטעי טיסה, אז יהיה להם קל יותר להאריך לך את התוקף לשנה נוספת. אם אתה משתדרג מסטטוס כסף, לא בטוח שזה ילך בקלות.

    • Lior @ FlyingOut

      זה נכון שהיה מבצע לשנה אחת שהוארך לשנה נוספת אבל פורמלית התנאים להשגת הסטטוס לא השתנו ואליהם התייחסתי בפוסט. בהקשר הזה אלעל עשתה לכאורה שינוי חיובי – שהורידה את סך הנקודות הנדרש – אבל זה רק למראית עין משום שצבירת הנקודות משתנה לגמרי וייתכן שבמצב החדש הדרך לסטטוס, גולד או פלטינום לצורך העניין, דווקא תהיה ארוכה יותר. אנחנו גם לא יודעים עדיין מה יעלה בגורלן של הטבות הפלייקארד, ובין השאר לגבי צבירת נקודות בסיס נוספות, לאור העובדה שאלעל בחרה לפגוע גם בכרטיס ובהטבות שלו החל מאפריל 2019.

      הגב
  8. אסף

    אל על מקפידה פעם אחר פעם לפגוע בציבור הנאמן לה שהוא חבר במועדון שלה. זה החל בהורדת ההטבות לסטטוס גולד וכעת ממשיך פה בצבירת הנקודות – וחבל . מישהו שם אינו מבין כי גם ככה הם מאבדים לקוחות אז עושים מאמצים כבירים לאבד עוד אחרים.
    מעניין שאלעל לא התייחסה בפעם הקודמת וגם לא כעת במילה אחת לנושא הטבת ההושבה לבעלי כרטיס הפרימיום.
    מי שקונה כרטיס לייט והוא בסטטוס גולד – אינו מקבל הטבת הושבה כלשהי, אולם בכרטיס הפרימיום היה עד כה מצב שיכולת לקבל הושבה חינם במושבים המועדפים אם נשארו כאלה בטיסה (אמנם עד כה בעלי גולד יכולו לקבל אותם חינם) אין ולו במילה אחת כל הסבר האם גם כעת יקבל מי שרכש כרטיס לייט או בייסיק הושבה בחינם או יישב כמו שאר הנוסעים במושב אקראי.
    דרך אגב גם הטבת הכנסת האורחים שהייתה לגולד צומצמה ל 10 בשנה (לדעתי קודם היה 20).
    אין ספק כי יש פה מאמץ עילאי להקשות על מי שרוצה להישאר נאמן אכן להישאר כזה – כמה עצוב.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      באופן מעניין, ואולי מתבקש, נתח השוק של אלעל בנתב״ג ממשיך לצנוח. החברה מגרדת כרגע מלמעלה (עדיין) את רף ה-25% שעד לפני כמה שנים היה נראה כמו סיוט אמיתי או כמו רף שאלעל לעולם לא תחצה. בעבר לאלעל היה נתח של למעלה מ-40% מהפעילות בנתב״ג, וזה לא היה מזמן.

      עושה רושם שמועדון הנוסע המתמיד מכניס לאלעל כ״כ הרבה כסף שהחברה מוכנה לעשות צעדים חריפים כדי להאיץ את ההכנסות מהמועדון על חשבון פגיעה אנושה בנאמנות הנוסעים ובמוניטין של החברה.

      הגב
  9. דודו פרץ

    קיבלתי הבוקר את המייל וזו הייתה אכזבה גדולה מאוד.
    1. אל על מאמצת שינויים שאחרים עושים (תגמול מבוסס הוצאה) אך לא מיישרת קו בדברים בסיסיים כגון תוקף הנקודות.
    2. הפגיעה המהותית בפלייקארד גורמת לכך שאוותר עליו בקלות ואשתמש באמקס פלטינה ככרטיס הראשי עם יחס המרה סביר של 1:240 לאל על ומגוון אפשרויות צבירה נוספות.
    3. מימוש נקודות לטיסות נפגע משמעותית החל מ- 1.4.19 ולפיכך עדיף לשקול אופציות אחרות למועדוני תעופה ראשיים חלף אל על.

    לאור כל אלה ובייחוד לאור מצב החברה, הפגיעה מהותית בחברי המועדון ובדגש על מחזיקי פלייקארד.
    ככל הנראה תהיה נטישה המונית באפריל 2019. מבחינתי אכזבה גדולה.

    הגב
    • מגהץ קיטור

      לדודו פרץ:
      חשבתי שיחס ההמרה ב-American Express Platinum הוא 1 נק' טיסה : 360 ש"ח (לפי 6 נק' Membership Rewards שנצברות כל אחת עבור 60 ש"ח הוצאה בכרטיס).

      הגב
      • דודו פרץ

        ניתן לבחור מסלול מואץ של 240 שקלים, המחריג תשלומים לחברות שבנספח (רשויות מדינה וחברות ביטוח). ממידע שקיבלתי מנציג בעבר והוכח כנכון, עסקה שמבוצעת כתשלום רגיל אינה נצברת, אך הוראות קבע כן נצברות.

      • מגהץ קיטור

        מה זאת אומרת ״עסקה שמבוצעת כתשלום רגיל״? הדעת נותנת שנתח הארי של עסקאות בכרטיס (ובייחוד בכרטיס פרמיום שמיועד למאיון העליון) הן עסקאות רגילות. אתה מדבר על עסקאות רגילות בענפים שבנספח?

      • Lior @ FlyingOut

        אני חושב שהוא התייחס לעסקאות לענפים מוחרגים. אם אתה בוחר במסלול ה-240 אתה כביכול מוותר על צבירה כלשהי מחיובים לענפים מוחרגים ובתמורה מקבל צבירה מואצת לכל שאר החיובים. זה כביכול מסלול שמטרתו להטיב עם הלקוח הפרטי – שיש לו חיובים די מוגבלים לענפים מוחרגים (נגיד אלפי ש״ח בשנה בלבד) – ולא להטיב עם מי שמשתמש בכרטיס כדי לחייב את הוצאות העסק (שבמקרים מסוימים משלם מאות אלפי ש״ח בשנה לגופים בענפים מוחרגים ובפרט רשויות המס). דודו טוען, להבנתי, שאם תשלם לאותם גופים בהוראת קבע במקום בתשלום רגיל אז כן תוכל לצבור נקודות בכל זאת.

      • מגהץ קיטור

        בתגובה לליאור (ביחס למענה הנוגע למסלול הצבירה המואצת באמריקן אקספרס):
        אמריקן אקספרס בעצם מציעה trade-off שבו תיתן יחס צבירה משופר אם תוותר על צבירה בענפים שעמלות הסליקה שלה מהם נמוכות יותר. אלא שיש פה trade-off נוסף (לשיטתך), ובו מחזיק הכרטיס מוותר על הגנה צרכנית משופרת לטובת צבירה מואצת.
        הדבר נובע מההנחה שכן ניתן לצבור נק׳ במסלול המואץ אם אותן עסקאות בענפים המוחרגים ״נספח א׳ לתקנון״) יחויבו כעסקה מתמשכת/בהרשאה לחיוב כרטיס (או במונח העממי אך לצרכי דיוק שגוי – הוראת-קבע).
        בעוד שיש ספקי שירות שמחייבים מעצם ההתקשרות עמם מתן אמצעי תשלום לחיובים השוטפים, ישנם גם כאלה שבה תשלום כזה הוא אופציונלי (לרוב, בשל חקיקה ארכאית שדווקא היטיבה עם הצרכן) – ח-ם חשמל/מים/בזק/ארנונה וכו׳. במקרים כאלה אני מעדיף לא לספק למוטב הרשאה לחיוב כרטיס שמשמעה מתן גישה לידה הארוכה של החברה לכיס שלי, אלא לאפשר לי מדד נוסף של ביקורת על החשבון בטרם אפרע אותו, שלא נאמר החירות לבחור בכל פעם מחדש את אמצעי התשלום הכי משתלם לפרוע את החשבון התקופתי. לכן, אני חושב שמדובר ב-trade-off (השני) בעייתי, אולי למעט חברת החשמל, שנותנת קצת פחות מ-5 ₪ הנחה בח-ן התקופתי למשלמים בהרשאה לחיוב ח-ן עו״ש (אך לא כרטיס!)

      • Lior @ FlyingOut

        אני מסכים. בעיניי המסלול של ה-240 הוא כדאי מאוד, אבל, לא הייתי מוסיף הרשאת חיוב לכל הגופים האלו אלא משלם כל חשבון אד-הוק. כלומר, להבנתי, אין סתירה בין שתי הבחירות האלו והדגש שלך הוא על הבעייתיות של הבחירה השנייה בלבד.

  10. מגהץ קיטור

    תאריך הרעת התנאים הוא מאוד מעניין.

    קודם כל, הכנסת קידמה חקיקה שאוסרת על הרעת תנאים למועדוני לקוחות אלא בכפוף להתראה של 8 חודשים מראש. ומה יש לנו כאן? בדיוק התראה של 8 חודשים מראש. רוצים לדעת מי התנגדו לחקיקה הזו? לא אחרות מאשר חברות האשראי ו…אל על.

    הגבתי כבר בעבר בבלוג הזה (ובאחרים) כי אני לא מבין עדר חברי המועדון שהצטרפו ל-Fly Card בהמוניהם כאשר התנאים מבוססים על תקנון, כלומר על היכולת של אל על להחליט בכל רגע נתון על הרעת תנאים. ובאמת, אם תסתכלו לאחור, אם אני לא טועה אל על בעקביות הרעה את התנאים (ההטבות) בכרטיס מידי שנה מאז הושק.

    מה לא השתנה? מודל ההכנסות של המועדון, המבוסס על דמי כרטיס קבועים (ויקרים) בכל מקרה, או על נתח מעמלות הסליקה של חברות האשראי (מה שגורם בצעד סיבובי לבתי עסק לייקר את המוצרים לצרכן, כל צרכן, גם זה שלא מחזיק ב-Fly Card או שלא משלם בכרטיס אשראי בכלל – קרי, תרומה עקיפה ליוקר המחייה במשק כשהתמורה נשחקת בהתמדה).

    ואם כבר מדברים על חברות האשראי – יודעים מה עוד קורה באפריל 2019? אם אני לא טועה, זה המועד בו ימלאו 5 שנים לכרטיס ה-Fly Card והמועד בו יפוגו ההסדרים הנוכחיים שלו, שמהם נהנית היום בעיקר דיינרס, שמנפיקה/שמתפעלת בבלעדיות את גרסת הבסיס של הכרטיס (הכרטיס הכחול).

    Fly Card החייה פלאים את דיינרס, מותג שנשרך לאחור בשוק כרטיסי האשראי (וזה עוד כשמצבו בישראל טוב לאין ערוך ממצבו בחו"ל). לא בכדי, כא"ל, בעלת השליטה בדיינרס קלוב ישראל, הייתה מוכנה לשים כסף רב על השולחן כדי לזכות במכרז שערכה אל-על ערב השקת הכרטיס.

    אלא שההצלחה של הכרטיס לא נסתרת מעינן של מתחרותיה שכבר מתחממות על הקווים בתקווה לכבוש את הבלעדיות מידיה של דיינרס ב-2019, במיוחד על רקע המאפיינים המיוחסים למחזיקי הכרטיס והשינויים בשוק (מחזורי רכישות גבוהים יותר, עשירונים גבוהים יותר, תחרות על תפעול כרטיסי אשראי בנקאיים מצד יותר מחברה אחת, במיוחד בפועלים ובלאומי).

    הגב
    • אריה

      @מגהץ, אני מניח שליאור לא יתנגד, ישנם בלוגי נסיעות/נקודות ישראליים נוספים על זה כאן?

      הגב
      • מגהץ קיטור

        הזווית שלי היא יותר של כרטיסי אשראי ופחות של מועדוני תעופה (הבקיאות שלכם בנק׳ טיסה פחות או יותר מקבילה לידע שלי בתנאים הפיננסיים שמציעים הכרטיסים השונים). הגבתי בנושא בבלוג שעסק בנושא (ועל הדרך נגע במועדוני תעופה) ובעמ׳ פייסבוק שעוסק בתיירות.

    • משתמש אנונימי (לא מזוהה)

      לא הבנתי מה הבעיה עם הכרטיס – משתנה התקנון , לא טוב – מבטלים את הכרטיס.

      הגב
      • מגהץ קיטור

        ריכזת את הפעילות בכרטיס מתוך תכנון מוקדם שתצבור נק׳ ותממש אותן בדרך מסוימת, ואז באו וטרפו לך את הקלפים – הנק׳ שלך שוות פחות, שינויים באופן המימוש וכדומה. זה משפיע לא רק מעתה ואילך (לבטל את הכרטיס) אלא מקרין גם על ההסתמכות שלך על התנאים לפני מועד השינוי.

      • לקוח פריוריטי מאוכזב

        אחרי שעברתי בעיון ובדיקדוק על כל השינויים אשר בהחלט פירטת כאן את רובם בצורה מהירה והמגיבים אף הוסיפו נקודות חשובות, לא נותר לי אלא להצטער עבורם על כך שאני שומע כבר מכמה וכמה אנשים שהיו מתאמצים לגהץ מעל 40,000 ש"ח כל חודש בפליי קארד פרימיום בשביל לקבל מעמד פלטינה, וכעת עפ"י המסתמן עוד כמחצית השנה אל על תפסיד פעמיים, כי כבר לא יהיה אינטרס לאותו חתך אנשים מהעשירון העליון והמאד מבוסס לגהץ דרכם וזה הפסד ראשון שלהם ברמת ההכנסות מפליי קארד, וההפסד השני הוא שאותם אנשים היו מקפידים עד היום לטוס הכל וללא שום שיקולים אחרים, תמיד אך ורק באל על עקב המעמד הגבוה אך כעת יכנסו שיקולים רבים נוספים כאשר אנו נצטרך לטוס לחו"ל ומאחר ואין לנו מעמד פלטינה אזי אל על לא מועדפת עלינו לעומת אחרים ונבחן כל מקרה לגופו,
        אני מאד מקווה שהם יתעשתו בזמן וירככו לפחות חלק נכבד מה"גזירות" המסתתרות בתמהיל החדש שפורסם הבוקר

    • Lior @ FlyingOut

      ניתוח מרתק, כרגיל. התגובות שלך בבלוג מבורכות בעיניי ואני שמח שאתה משקיע את הזמן בכתיבתן. אני אישית לומד הרבה כי ההבנה שלי בתחום האשראי די מוגבלת לצערי.

      הגב
  11. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    אחת הבעיות שאני רואה הוא קושי להעריך צבירה ללא שימוש במחשבון – הרי את המחיר ללא מסים ועמלות אתה לא רוצה בפרסומים הרשמיים.
    מה גם שכרטיסי לייט כמעט לא ייצברו בונוס [אין צבירת נקודות על השירותים הנלווים]

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אתה צודק… זו בהחלט אחת הבעיות כאן. יש פה פגיעה משמעותית בשקיפות וביכולת של חברי המועדון לחזות מראש את מצבם. כלומר, אלו ׳המבינים׳ ימשיכו להיות מסוגלים לתכנן קדימה וכל השאר – המסה העיקרית של חברי המועדון – יצטרכו להמתין עד שיתרת נקודות כלשהי תופיע בחשבונם לאחר כל טיסה.

      הגב
  12. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    משהו אחד שלא הבנתי: אם יש לי פלייקארד כעת ואין לי סטטוס במועדון אבל יש לי צבירה של 2300 נקודות כדאי לממש אותן כעת או לחכות?

    הגב
  13. אפי

    ממה שנאמר להלן עדיף לממש את יתרת הנקודות שנצברה לי בחשבון הנוסע המתמיד ב8 החודשים הקרובים כי אחר כך יחס ההמרה יורע? או בעצם ההיפך. לי יש כמה כרטיסי פליי קארד ובעצם משלמים כ30₪ לחודש לכרטיס. המשמעות הנה הכנסה של 360₪ לחברת האשראי מכל כרטיס אשראי אם המרת נקודות או לא. האם תרד העלות בהתאם? אני בספק

    אני גם חושב שהמהלך נובע גם מהמכירה הצפויה של חברות כרטיסי האשראי מהבנקים לגופים פיננסיים חיצוניים שיתכן וכבר הביעו התנגדות להסדר הקיים וגם שאל על הרגישה שהגיע. למיצוי יפה של קהל לקוחותיה ושהם קהל שבוי אז אפשר להעלות המחירים. ההרעה היא כזו שקהל הלקוחות יחרקו שיניים אבל ימשיכו לחיות איתה

    קחו לדוג׳ מקרה בו חברת לאומי כארד עושה הסכם דומה עם יחס המרה יפה כזה עם סטאר אליאנס או ברית אחרת. אז תפתח לצרכן אותה תחרות כמו שיש בתעופה ועם כמות יעדים בלתי נתפסת. מה אז תעשה אלעל? המודל שלה הנו כרגע מודל ללא תחרות.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      כן, ככל הנראה שווי הנקודות ירד. אפרסם בקרוב ניתוח מעמיק יותר של הנושא הזה. אבל בגדול מוטב יהיה להשתמש בנקודות בהקדם, ומצד שני לא צריך בכוח ׳לשרוף׳ נקודות על נסיעות שאין בהן צורך. הנקודות לא הולכות לפח באפריל 2019 אלא רק מאבדות מעט מערכן.

      הגב
  14. יי

    שני פוסטים בשבוע בממוצע, פוסט "קלאסי" (שהוא לא שלישי של שאלות או סיכום חדשות ומבצעים) אחד בממוצע, אחרי חודש מאז שחברת flying-out הודיעה על השינויים במועדון הלקוחות שלה, אין ספק שמדובר בשינוי שלילי הן עבור הנוסעים התכופים והן עבור הנוסעים המזדמנים 🙁

    סתם ליאור, מקווים שאתה לפחות פורה בפרק הזמן שאתה לא פה. מתגעגעים אליך ולפוסטים שלך.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אתה לא מבין כמה אני מסכים איתך. העוול יתוקן, מבטיח. יש לי רשימה הולכת ומתארכת של פוסטים שצריכים כבר להתפרסם. /:

      תודה על ההבנה.

      הגב
  15. ישראל

    היי

    2 מצבים:

    1. אני מתמיד עם פליי קארד פרימיום, רוצה להגיע ל480,000 ולפלטינום לפני השינוי באפריל.
    אלעל מחשבת את ה480 לפני שנה קלנדרית ? 2018 לדוגמא ? כך שאם לא אגיע השנה אצטרך להגיע לזה בינואר-מרץ ?

    2. קיבלתי בספטמבר פלטינום בעקבות גיהוץ של 480K, מאז אלעל מבקשים 2500 נק' (סטטוס נראה לי, לא רגילות) לשימור המעמד.
    האם אגהץ שוב ב480K, זה יתן לי את הארכה למעמד ? ואם כן זה נספר החל מספטמבר או החל מינואר 2019?

    תודה

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      שאלה טובה.

      להבנתי סך החיובים תמיד נבדק ל-12 אחורה ובעצם זה ׳סטטוס מתגלגל׳. אבל אולי אני טועה או ששינו את הכללים בעניין. אני ממליץ לך לפנות בשאלה ישירות למועדון ולקבל תשובה וודאית שתוכל לבנות עליה לשימוש עתידי בכרטיס. חבל שתעשה מאמץ גדול, על בסיס תשובה שלי או של מישהו אחר כאן, רק כדי לגלות שיש כלל חדש והדברים לא פועלים כמו שחשבנו.

      הגב

השאר תגובה