פוסט אורח: בעולם מועדוני המלונות לא כולם זכאים לאותם מבצעים. לפעמים חשבונות נפרדים לשני בני משפחה יכולים לשפר מאד את צבירת הנקודות.


בעבר התלהבתי מאד ממועדון הלקוחות של קבוצת IHG. המועדון, שאז עוד נקרא Priority Club, הציע לעיתים תכופות יחסית מציאות של ממש כמו 5000 נקודות בלבד ללילה במלונות מסוימים למשך חודשיים. תמחור הנקודות היה אף הוא מאד הוגן ויצר הזדמנויות רבות ללינה במלונות יוקרה, כדוגמת האינטרקונטיננטל ליד האופרה בפריז, בעלות צנועה יחסית. חוץ מזה היה לקבוצה מלון עגול וזול באשקלון.

היום המועדון אומנם אטרקטיבי פחות אך עדיין חביב עלי בגלל מבצעי צבירת הנקודות שלו המבוססים על השלמת משימות המזכות בנקודות בונוס המתווספות לנקודות שצוברים ממילא. השיטה הזאת קוסמת מאד ל"גיימר" שבי וכמעט תמיד מאפשרת "זכייה" בכמות משמעותית של נקודות עם תכנון מתאים מראש. הבעיה היא שהמטלות מותאמות אישית במלוא מובן המילה ובמקרים רבים מי ששהה לילות רבים במלונות הקבוצה בשנה האחרונה דווקא "נענש" במשימות שקשה הרבה יותר להשלימן. זה בדיוק מה שקרה לי (ולרבים אחרים) במבצע הנוכחי שלמרות שמו המשמים (”Double Points & More“) אומנם מעניק נקודות כפולות החל מהלילה השני (בונוס די גרוע כשלעצמו), אבל גם מאפשר להרוויח הרבה יותר נקודות אם משלימים משימות ספציפיות. להלן רשימות המשימות שקיבלתי:

IHG_Capture1

טוב שלא הוסיפו גם: "לשכנע את הבריטים לחזור לאיחוד האירופי".

ברור שלהתארח פעמיים במלונות הקבוצה זה לא קשה אבל להשלים את המשימות הנוספות תוך מאה ימים בערך זה מבחינתי Mission Impossible.

למעסיק שלי אין ולא היה קוד הנחה או תעריף עסקי משלו ב-IHG כך שמשימה 4 פשוט בלתי אפשרית. יש לי רק שתי שהיות אפשריות בחודשים הרלוונטיים והן לא תכלולנה שבת כך שגם משימה 3 אינה רלוונטית. משימה 2 – להתארח במלונות של ארבע (!) רשתות שונות של הקבוצה – מאתגרת אף היא.

בקיצור, מבחינתי המצב אבוד. לעומת זאת, הנה המשימות שקיבל בן משפחתי שלא התארח במלון של הקבוצה כבר חצי שנה:

ihg_Capture2

אין ספק שזו רשימת משימות נוחה משמעותית. הוא יוכל להסתפק בשהיות בשתי רשתות שונות של הקבוצה (למשל Holiday Inn Express ו-Holiday Inn שנחשבות בצדק לרשתות נפרדות ומוזלות), ולקבל בונוס נחמד של  22400 נקודות. אם ישלים משימה נוספת, כדי להגיע לשלוש משימות מושלמות סה״כ, הוא יזכה בבונוס נוסף של 27200 נקודות!

מהו מוסר ההשכל? אם מדובר בבת/בן זוג או בן משפחה קרוב (רצוי עם אותו שם משפחה, אך לא חובה) ואתם נוסעים יחד אז ברור שעדיף להזמין את הלילות בחשבון שלה/ו ולצבור נקודות רבות יותר. אם אתם קצת יותר משוחררים, אפשר להזמין שהיה גם אם לא נוסעים ביחד – אם יש גישה חופשית לחשבון השני ואפשרות להזמין את הלילות דרכו ולרשום את עצמכם כ׳אורח שני בחדר׳ (בהנחה שזה לא מייקר את ההזמנה, וזה תלוי במדינה ובמלון). בדרך כלל לא ישאלו אתכם שאלות

לסיכום

באופן כללי כדאי תמיד שיהיה לבן/בת הזוג שלכם חשבון משלו/ה למקרה שמועדון IHG Rewards יפלה אחד מכם לטובה. אם בני הזוג לא מוכנים להשקיע זמן אפשר לנהל אותו בשבילם ולדאוג שהנקודות לא תפוגנה.

אפשר להזמין לילות עבור מישהו אחר ללא קושי אבל יחד עם זאת צריך לזכור שהעברת נקודות בין חשבונות היא כל כך יקרה שהיא לגמרי לא כדאית. כך יכול להיות מצב שיהיו חסרות נקודות באחד מהחשבונות להזמנת לילה-בונוס מבוקש. למרבה המזל ל-IHG יש מבצעים תכופים במסגרתם נמכרות נקודות בזול יחסית (מחיר מינימום: 5$ לכל 1,000 נקודות) וגם מנגנון מובנה לתשלום עבור לילות-בונוס בשילוב נקודות וכסף.

9 תגובות

  1. Guy

    טריק נוסף שראיתי מספר פעמים בפורומים שונים ושעדיין לא העזתי לנסות בעצמי, הוא לפצל שהיות ארוכות למספר הזמנות קצרות. דוגמה קיצונית: שהייה בודדת של 8 ימים ניתן לפצל לשמונה הזמנות בשני חשבונות לסירוגין, ימים אי-זוגיים בחשבון אחד וזוגיים בחשבון שני. לפי מה שקראתי, פקידי הקבלה בד"כ יאפשרו להצמיד את ההזמנות ויסכימו לשהייה רצופה באותו חדר. מישהו ניסה דבר כזה?

    הגב
    • hemedr

      נשמע קצת מסוכן, לא הייתי רוצה להיות נתון לחסדיו של עובד מלון כדי לא להחליף חדר כל יום או יומיים

      הגב
    • החסכן

      מנסיוני בשלוש פעמים בהם פקיד הקבלה איחד לי שתי הזמנות לשהיה רצופה של שלושה ימים, קיבלתי קרדיט על שהיה אחת ולא שתים. לא הייתי מפצל שהיה לארבע זה נראה לי קצת מוגזם.

      הגב
      • Guy

        זה ברור. הכוונה היא שההזמנות יהיו לסירוגין יום עליך ויום על בת/בן הזוג.

    • Lior @ FlyingOut

      המלון יכול בקלות למנוע קרדיט כי שהייה כפי שתיארת נוגדת את תנאי מועדון הלקוחות (וזה נכון לכל אחד מהם, לא רק למועדון של IHG). האמור נכון לכל שהייה של שני אורחים עם שלוש הזמנות ומעלה.

      מדוע?

      ״שהייה״ מוגדרת כרצף אחד של לילות באותו מלון שבו חבר המועדון הוא אורח. בדוגמה שלך, אם כל לילה יוזמן בנפרד, חבר המועדון יהיה בכל זאת אורח בכל הלילות ופשוט יהיה לסירוגין ׳האורח הראשי׳ (שעל שמו ההזמנה) ו׳אורח הנוסף בחדר׳. מה שהמלון יכול לעשות זה לנקוב בשמו כאורח שני בהזדמנות שלא הוזמנו דרך חשבונו וכך לטעון שאותו חבר מועדון זכאי לקרדיט על שהייה אחת בלבד עם מספר הלילות שהוזמנו מחשבונו כי הוא היה אורח במלון לאורך כל הימים. בתרחיש ידידותי פחות המלון יכול פשוט לסרב קרדיט ולתת לאורח לריב עם מועדון הלקוחות (ואז, במידה והלקוח נמצא צודק – המלון ייתן לו קרדיט כנדרש, אז שיטת מצליח).

      לסיכום – להצמיד שתי הזדמנות כדי ליצור שהייה אחת זה טריק טוב שלא הייתי מהסס לנסות. זה פשוט עובד, ואפילו אם המלון יודע בדיוק מה קורה (ואין לו ממש איך לסרב לקרדיט במקרה כזה). כשיש שלוש הזדמנות ומעלה זה מתחיל להסתבך ובטח שלא הייתי מנסה עם שמונה הזמנות של לילה אחד בכל הזמנה – אלא אם אתה מכיר אישית את הפקיד שהולך לאחד לך את ההזמנות, לטפל לך בשהייה ולסדר לך את הקרדיט אח״כ.

      הגב
  2. אודי

    כבר כמה פעמים – אבל לשהיות של יומיים-שלושה..
    מעולם לא נתקלתי בבעיה.
    8 ימים נראה לי Too much…

    הגב
  3. Dror

    לגבי המשימה השלישית – אפשר לנסות ולהשלים בישראל במלונות הדרעק של קראון פלאזה.

    הגב
    • ערן

      השאלה האם שווה לשלם על ארבעה לילות (שתי שהיות של שני לילות בסופש) במלונות האלה, שלמיטב הבנתי גם לא ככ זולים, בשביל לקבל עוד 50K נקודות (של המשימה השלישית ושל השלמת כל המשימות ).
      אם היה מדובר בלילה אחד שחסר אז ניחא, אבל 4 לילות זה נראה לי יותר מדי…

      הגב
  4. החסכן

    במחירי קראון פלזה ישראל כנראה שלא, אבל מי שבדיוק מתכנן טיול באירופה ימצא לא מעט מלונות IHG בפחות מ- 70 יורו ללילה בסופ"ש.

    הגב

השאר תגובה