אני מבלה בקלות מעל מאה לילות בשנה במלונות. ברוב הלילות האלו אני במלונות של הקבוצות הייאט, הילטון או אינטרקונטיננטל שעימן אני מתחזק סטטוס גבוה. במקרים רבים אני משלם מחיר נמוך משמעותית ממחיר השוק בזכות שימוש בתוכניות ה-BRG של הקבוצות האלו. במקרים אחרים אני משתמש בתוכניות BRG של קבוצות אחרות, ואפילו אתרי הזמנות, כדי להוזיל שהיות אחרות. זה חוסך לי מאות רבות של דולרים בשנה ממוצעת – אולי אפילו אלפי דולרים אם מתייחסים למחירי השוק המלאים.

אם אין לכם עדיין מושג לגבי תוכניות BRG כדי שתקראו את הפוסט הזה.

ובהיותכם יודעי דבר – הנה תעודות הזהות של עשר תוכנית BRG מעניינות. ברובן השתמשתי בעצמי בעבר הלא-רחוק. זו סקירה שיטחית וקצרה – לא מדריך מקיף לכל תוכנית ה-BRG ביחד. אבל, כרגיל, אני כאן לכל שאלה פרטנית שתעלה!

קבוצת מאריוט

marriott-brands

הצעת התוכנית: השוואת מחיר בתוספת 25% הנחה.

נוחות השימוש: 5/5

להגשת בקשה: לחצו כאן.

פרטים נוספים: אחת מתוכניות ה-BRG המומלצות ביותר לשחקנים מתחילים. התנאים לא דרקוניים ורוב הבקשות מאושרות מהר ובקלות. שימו לב שגם מלונות מרשת ריץ-קרלטון נכנסים תחת המטריה הזאת וזו הזדמנות נהדרת להזמין חדר באחד מהם במחיר שפוי לגמרי.

קבוצת הילטון

Print

הצעת התוכנית: השוואת מחיר בתוספת 25% הנחה

נוחות השימוש: 3/5

להגשת בקשה: לחצו כאן.

פרטים נוספים: עד לאחרונה הציעה התוכנית הנחה של 50$ על המחי הנמוך. זאת הייתה הצעה אטרקטיבית יותר לשהיות קצרות וזולות, אבל ההצעה החדשה כדאית יותר סה״כ. יחד עם זאת, כדאי לזכור שלהילטון יש לא מעט תעריפים מוזלים.

קבוצת אקור

accorhotels-brands

הצעת התוכנית: השוואת מחיר בתוספת 10% הנחה

נוחות השימוש: 2/5

להגשת בקשה: לחצו כאן.

התוכנית של אקור ידועה בתור ׳קמצנית׳. גם ההנחה לא אטרקטיבית במיוחד (10% בלבד לעומת 20% או 25% ברוב התוכניות המתחרות) וגם אחוז האישורים נמוך יחסית. תנאי התוכנית די קשיחים ודורשים זהות מוחלטת בין התעריף של אקור לתעריף המתחרה. כדאי רק אם ממילא חשקה נפשכם להתארח במלונות של הקבוצה.

קבוצת הייאט

hyatt-brands

הצעת התוכנית: השוואת מחיר בתוספת 20% הנחה

נוחות שימוש: 2/5

להגשת בקשה: לחצו כאן.

התוכנית של הייאט ממשיכה בהתדרדרות פראית במשך השנתיים האחרונות. היא הייתה פעם תוכנית אטרקטיבית ומאוד נוחה לשימוש – ובתקופה הזו השתמשתי בה לרוב השהיות שלי. כעת התוכנית הפכה בעיניי רבים לתעלול שיווקי שאין מאחוריו כלום כשהייאט מסרבת כמעט לכל בקשה במסגרת התוכנית מסיבות כשרות יותר ופחות. ניתן עדיין להנות מהתוכנית אבל כדאי לפעול בזהירות ותמיד להשתמש בתעריפים גמישים כך שבמקרה והבקשה תסורב תוכלו לבטל את ההזמנה.

קבוצת סטארווד

starwood-brands

הצעת התוכנית: השוואת מחיר בתוספת 20% הנחה או 2,000 נקודות

נוחות שימוש: 5/5

להגשת בקשה: לחצו כאן.

זו אולי תוכנית ה-BRG הנוחה ביותר בשוק ולכן אני ממליץ עליה לנוסעים מזדמנים ולשחקים מתחילים שרוצים להתנסות. אין תנאים מגבילים, אין סירובים מסיבות משונות ואין משחקים – מצאתם מחיר נמוך יותר למלון של סטארווד באתר הזמנות כלשהו וכמעט בטוח שיאשרו לכם את הבקשה. קל ונוח. נסו ולא תתאכזבו. 1,000 נקודות של סטארווד שוות לפחות 20$ כך שאפקטיבית התוכנית מציעה 20% הנחה נוספת או נקודות בשווי 40$ לכל הפחות – אז תעשו את החישוב הפשוט מתי עדיף לכם לבחור באיזו הטבה.

קבוצת אינטרקונטיננטל

IHG Rewards Club Brands

הצעת התוכנית: לילה ראשון בחינם להזמנה והשוואת מחיר לשאר הלילות

נוחות שימוש: 2/5

להגשת בקשה: לחצו כאן.

ההטבה של תוכנית ה-BRG היא המפתה ביותר שכן תוכלו בעזרתה להתארח ללילה בחינם במלונות מהשורה הראשונה בעולם. ואכן, בזכות התוכנית יצא לי לבלות לילות בחדרים וסוויטות של מלונות מרשת אינטרקונטיננטל (ורשתות אחרות בקבוצה) שאחרת היו עולים לי מאות דולרים ללילה. אבל  – בעוד התוכנית הייתה פעם נוחה לשימוש ופחות ׳מתחכמת׳ כיום סיכויי ההצלחה ירדו דרמטית עקב הצגתם של תנאים נוקשים הרבה יותר. סיכויי ההצלחה גדלים משמעותית עם תעריפים קשיחים, שדורשים תשלום מראש, אבל זה סיכון גדול שאני לא ממליץ לקחת אלא אם אתם מוכנים להתמודד עם המחיר המלא במקרה והבקשה תסורב.

קבוצת צ׳וייס

choice-brands

הצעת התוכנית: לילה ראשון בחינם להזמנה והשוואת מחיר לשאר הלילות

נוחות שימוש: 3/5

להגשת בקשה: לחצו כאן.

התוכנית של קבוצת צ׳וייס מציעה את אותה הטבה כמו התוכנית של קבוצת אינטרקונטיננטל, וכאמור זו הטבה מפתה, אבל כאן סיכויי ההצלחה מעט גבוהים יותר. מנגד, לקבוצת צ׳וייס יש בעיקר מלונות מדרגות אירוח בינוניות ונמוכות ולכן התוכנית פחות קוסמת. זו עדיין דרך מעניינת להשיג לילה בחינם כשאתם באמת צריכים אחד וכבר זכיתי לנצל את התוכנית הזאת במספר הזדמנויות בעבר. הדגש בהגשת הבקשות צריך להיות על מדיניות הביטול של האתר המתחרה ופחות על האתר עצמו.

קבוצת קרלסון

carlson-brands

הצעת התוכנית: השוואת מחיר בתוספת 25% הנחה

נוחות שימוש: 3/5

להגשת בקשה: לחצו כאן.

אם לקבוצת קרלסון היה יותר שכל היא הייתה הופכת את התוכנית שלה לנוחה יותר ומאשרת את רוב הבקשות. ככה צריכה לפעול קבוצה קטנה שמנסה לשחק במגרש של הגדולים. אבל תיאוריה לחוד ומציאות לחוד, ותוכנית ה-BRG של הקבוצה במצבה הנוכחי היא בינונית בלבד. לא מעט בקשות מסורבות מטעמים ׳קטנוניים׳ של אי-תאימות מלאה מול האתר המתחרה. שירות הלקוחות של הקבוצה לא רע סה״כ אבל אני ממליץ בחום להימנע מהגשת בקשות BRG על בסיס תעריף קשיח שלא ניתן לביטול.

קבוצת בסט ווסטרן

best-western-brands

הצעת התוכנית: השוואת מחיר בתוספת כרטיס מתנה בשווי 100$

נוחות שימוש: 4/5

להגשת בקשה: לחצו כאן.

תוכנית ה-BRG של בסט ווסטרן היא אטרקטיבית, הוגנת, נוחה לשימוש ואחת הלא-מוערכות ביותר בתחום. למה? בעיקר כי מלונות הקבוצה הם לרוב מקטגוריות אירוח בינוניות ונמוכות – ובנוסף כי כרטיס המתנה, הוא ההטבה לבקשה שאושרה, ניתן למימוש רק במלונות הקבוצה ובמגבלות זמן. משזה נאמר, עדיין מדובר בכרטיס בשווי אמיתי של 100$ אם אתם מתכננים להתארח במלונות הקבוצה בעתיד. יצא לי להתארח במלונות הקבוצה פעמים בודדות בלבד ואני שם לב שכמעט תמיד אפשר למצוא מחיר נמוך יותר למלונות הקבוצה באתרים מתחרים.

קבוצת לנגהאם

langham-brands

הצעת התוכנית: השוואת מחיר בתוספת 25% הנחה

נוחות שימוש: 4/5

להגשת בקשה: לחצו כאן.

לסיום בחרתי להתייחס לתוכנית BRG של קבוצה קטנה מאוד ביחס לכל האחרות שצויינו כאן. אבל אני אוהב את מלונות לנגהאם ויש לי ניסיון אישי מוצלח עם התוכנית של הקבוצה. אישור הבקשות נעשה ברמת המלון כך שלפעמים יעברו כמה ימים עד שתקבלו תשובה – אבל בדר״כ בקשות מאושרות, בדיוק מהסיבה שהן נבחנות ע״י עובדים פחות מיומנים ב-BRG שמתומרצים להיות הוגנים ולהביא עוד לקוחות למלון שלהם. זאת בניגוד לתוכנית אחרות שבהן כל הבקשות נבחנות ע״י צוות ייעודי וחיצוני למלונות. ההטבה, 25% הנחה נוספת, היא סטנדרטית למדי וסה״כ אטרקטיבית בהתחשב באיכות המלונות בקבוצה.

לסיכום

אני חוזר על האמירה הזאת שוב ושוב: תוכנית ה-BRG הן אולי הכלי הטוב ביותר שיש להוזיל משמעותית עלויות של שהייה במלונות. קל וחומר למי שמעדיף מלונות מקטגוריות אירוח גבוהות ורוצה לשלם מחיר שפוי על הלילות שלו.

רוב התנאים של כל התוכניות פחות או יותר זהים כך שאם למדתם אחת יהיה לכם קל מאוד ללמוד את האחרות. אבל לכל תוכנית יש את הטריקים שלה, את הפלוסים והמינוסים, את כל אותן חוכמות קטנות שיגיעו לאחר כמה ניסיונות ראשונים. בעיניי ההשקעה בלימוד התחום כדאית ולאורך זמן תהיה שווה כסף רב.

בתחילת החודש, לדוגמה, ביליתי לילה בחינם במלון אינטרקונטיננטל בבוסטון בזכות בקשת BRG מוצלחת. הלילה הזה עלה לאורחים אחרים מעל 450$. אז נכון, אם הבקשה שלי הייתה מסורבת לא הייתי משלם 450$ כדי לבלות את הלילה במלון הזה – למרות שמדובר במלון מעולה – אבל כן הייתי נאלץ לשלם מעל 200$ כדי להתארח במלון אחר בעיר. אז הנה, חיסכון קל וחוויה נפלאה.

בהצלחה בלימוד ובהצלחה בהגשת הבקשות!

14 Responses

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    אחד הפוסטים הכי טוביםש אי פעם נתקלתי בהם ! (המון תודה ליאור)
    אנ אשמח אם תוכל לחדד חלק מהלוגיסטיקה המעוברת בתהליך. למען הדוגמה אני אצמד לדוגמה מהמריוט – כי זהו האתר שבו תיארת שהתהליך הכי פשוט (אני מאמין שאחרים בטח דורשים יותר)

    – הזמנת חדר במלון במריוט עבור התאריכים המדוברים (מאמין עם אפשרות ביטול וגמישות למקרה שהבקשה לא מתקבלת?)

    – מציאת חדר באותה קטגוריה באותם תאריכים באתר השוואת מחירים אחר (נגיד בוקינג או פרייסלין)
    — האם יש צורך לבצע הזמנה לחדר במלון דרך אתר השוואת המחירים על מנת להוכיח מחיר סופי?
    — במידה ולא האם אתה מבצע הדפסה של המסך עם התשלום הסופי? איזה הוכחות אתה מצרף בטופס הבקשה (לדוגמה מתוך לחיצה על האתר של המריוט אני רואה שאין מקום לצרף צילומי מסך או כל מיני הוכחות למחיר)?

    שאלות נוספות
    – האם האופציה למציאת מחיר נמוך יותר חסומה בזמן מסויים מסביב להזמנה, שכן מחירי המלונות משתנים כל הזמן. מה אתה עושה במקרה שבו ביצעת הזמנה חודשיים לפני הגעה ובזמן זה המחיר באתרים כמו בוקינג המחיר משתנה למטה, האם עדיין אפשר להגיש BRG (אני מאמין שגם במצב הזה המחיר במלון ירד ובטח תבטל את ההזמנה ותיצור הזמנה חדשה)

    – במדינות כמו ארהב – בהם יש מס של מדינה, האם המס ישולם על המחיר המקורי או על המחיר לאחר ההשוואה בניכוי ההטבה (במקרה של הדוגמה 0.75%) מהמחיר המוזמן.

    המון המון תודה ושוב אחלה פוסט – נהנתי לקרוא
    אופיר

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      תשובות לרוב השאלות שהעלית אתה יכול למצוא בקלות בעמודים שאליהם קישרתי בפוסט – גם לפוסט הישן וגם לאתרי הקבוצות השונות. לכל תוכנית BRG תנאים משלה ובעמודים הרלוונטיים תוכל למצוא בדיוק מהם נדרש להגשת בקשה ומה התהליך כולו.

      התהליך בכלליות: (1) מצא פערי מחירים רלוונטיים. (2) בצע הזמנה גמישה באתר הקבוצה/המלון. (3) בתוך 24 שעות מרגע ביצוע ההזמנה הגש בקשת BRG עם כל הפרטים. (4) במידה והתוכנית מבקשת צילום מסך הוסף אחד, אבל לא תמיד יש צורך. (5) המתן כמה שעות/ימים לקבלת תשובה.

      באופן כללי תמיד טוב לצלם מסך עם הוכחת המחיר הנמוך. זה עלול לעזור במקרים שבהם בבדיקת הבקשה שלך לא נמצא המחיר הנמוך ע״י נציגי הקבוצה.

      מחירים אכן משתנים למעלה ולמטה. לעיתים הרבה יותר תכופות ממה שנדמה לאנשים. שווה לעקוב אחרי הזמנות שביצעת למועדים רחוקים בעתיד, ׳לגנן אותן׳, ובמידה וירד המחיר גם להזמין מחדש ולבטל (בסדר הזה, מטעמי הגיון). כמובן שעם הזמנה חדשה אתה יכול להגיש בקשת BRG חדשה, אבל לא להגיש בקשת BRG על הזמנה שביצעת חודשים קודם לכן.

      כל המסים משולמים ע״פ המחיר ׳החדש׳. אין שום אפשרות ריאלית לגבות ממך מס על סכום תיאורתי שאתה לא משלם בפועל.

      הגב
  2. אושר

    יש לינק שכתוב עליו כדאי שתקראו את הפוסט הזה, אולם הלינק שבור.
    אשמח לקבל לינק תקין
    תודה,

    הגב

השאר תגובה