הכרטיסים שאציג בהמשך הם לא זולים במיוחד, ובפרט כי צריך להוסיף גם הוצאות נלוות כמו טיסות קישור ומלונות, אבל הם כן כוללים טיסות מפנקות (יחסית), שדות תעופה מובילים ואפשרות לצבור לא מעט מיילים במגוון מועדוני תעופה. כאן בפוסט לא אגיע לחישוב כל העלויות הנוספות אלא אסתפק בהערכות.
אשמח אם כן לקבל את ההערות וההארות שלכם כי זו התלבטות אמיתית עבורי. אגב, אם מישהו מהקוראים הקבועים שוקל ריצת מיילים גם כן – אפשר וכדאי לפתוח על זה דיון (במייל, ברשותכם).
אלו הכרטיסים…
אמסטרדם לבנגקוק במחלקת העסקים
בריטיש מציעה כרגע תעריף מעניין מאוד של קצת מעל 1,500 אירו בין אמסטרדם לבנגקוק, במחלקת העסקים, שמאפשר קונקשיין ביעדים סמוכים שלה כמו הונג-קונג וקואלה לומפור. להונג-קונג בריטיש שולחת מטוסי איירבאס A380 ולקואלה לומפור מטוסי בואינג 787-900. מחלקת העסקים של בריטיש אומנם לא מדהימה אבל אלו שני המטוסים החדשים ביותר בצי וסה״כ המוצר טוב.
הנה, לדוגמה, מסלול טיסות שמעניין אותי בתאריכים אקראיים:
על המפה זה נראה ככה:
הטיסות האלו מכסות מרחק מצטבר של כמעט 15,000 מייל.
כנראה אבחר לקרדט את הטיסות למועדון MileagePlan (אלסקה) בו הכרטיס יצבור מעל 40,000 מיילים למימוש ומעל 20,000 מיילים לסטטוס. לא רע בכלל תמורת קצת יותר מ-1600$ והרבה שעות במחלקות עסקים טובות מאוד (כולל זו של קתאי באיירבאס A350, אם בוחרים את הטיסות נכון).
אפשר לכפות קונקשיין של עד 24 שעות בהונג-קונג מבלי להעלות את המחיר. קונקשיין ארוך יותר ידרוש עמלה נוספת של בערך 100 אירו, ואני אישית מוותר על התוספת הזאת (אבל כדאי להכיר אותה). אותו דבר כנראה נכון גם לקואלה לומפור אבל בעלי דרכון ישראלי לא יכולים להיכנס למלזיה ממילא.
כמובן שיש להוסיף לעלות הכרטיס הזה את עלות ההגעה לאמסטרדם וכנראה גם לילה ראשון ליד שדה התעופה סכיפהול (AMS). בתזמון נכון, אם הגמישות מאפשרת, אעדיף את הטיסות הישירות של חברת הלואוקוסט טרנסאוויה. להערכתי, עלויות הלוגיסטיקה הנוספות – מלבד השהייה בבנגקוק – יגיעו לאזור 400$.
פראג לצ׳נגדו במחלקת העסקים
היינאן, חברת התעופה המובילה מסין, מציעה תעריף אטרקטיבי במיוחד של קצת מעל 1,000 אירו לטיסות בין פראג לשנגחאי או צ׳נגדו. בהחלט התלבטות באיזו מבין הערים לבחור, למרות שביקרתי כבר בשתיהן, אבל כרגע אני נוטה לטובת צ׳נגדו. בעיקר כי צבירת המיילים תהיה גבוהה יותר – וזו הרי מטרת הנסיעה העיקרית מבחינתי. היינאן מפעילה כיום מטוסי בואינג 787 בקו בין בייג׳ינג לצ׳נגדו אבל לצערי החל מהחודש הבא יחזרו לקו מטוסים צרי-גוף מדגם 737.
הכרטיסים לצ׳נגדו גם מחייבים קונקשיין ארוך ולא נוח בעליל בבייג׳ינג. המינימום, ככל הנראה, הוא של עשר שעות – ואני מעדיף במקרה כזה להאריך את הקונקשיין עוד יותר ולבלות לילה בעיר או ליד השדה. קונקשיין של עשר שעות, בעיניי, הוא חצי סיוט. הנה כרטיס לדוגמה:
החדשות הטובות הן שזול וקל להגיע מת״א לפראג. אני מחזיק כרגע בסטטוס פלטינום של אלעל כך שטיסות אפ הן הבחירה הנוחה ביותר עבורי כי אוכל להנות משלל הטבות ללא עלות נוספת אפילו במימוש נקודות לכרטיס בונוס (וזה בהחלט מה שאעדיף לעשות). סביר להניח שארצה להעביר לילה או שניים במרכז העיר גם בהלוך וגם בחזור כי מלונות בפראג בדר״כ אינם יקרים והעיר נעימה מאוד.
אני מעריך שהעלות הנוספת, מלבד הלילות בסין, תסתכם ב-300$ לכל היותר.
הכרטיס של היינאן, שמכסה מרחק של קצת יותר מ-11,000 מייל, יצבור לי בערך 12,200 מיילים לסטטוס ובערך 23,400 מיילים למימוש כולל הבונוס החדש שנכנס לתוקף לפני פחות משלושה חודשים. את כל הערכים ניתן לראות באתר המועדון.
כמובן שזו הזדמנות מצוינת לנסות את מחלקת העסקים של היינאן שבה טרם טסתי. אבל אני בטוח שכך או כך יהיו הזדמנויות טובות נוספות בעתיד.
שטוקהולם לסן-פרנסיסקו במחלקת תיירים-פרימיום
הקדשתי פוסט לכרטיס הזה לפני מספר ימים.
נראה שבינתיים המחירים מעט עלו וכעת ניתן למצוא כרטיסים החל מ-660$ במקום 580$ שהיה קודם. עדיין, מחיר אטרקטיבי במיוחד.
הנה כרטיס לדוגמה:
ובאתר בריטיש:
הטיסות בכרטיס מכסות מרחק של קצת יותר מ-12,700 מייל אבל בגלל שהטיסות הקצרות מכורטסות במחלקתה התיירים צבירת המיילים תהיה מרוסנת-משהו עם קצת מעל 11,000 מיילים למימוש ולסטטוס במועדון של אלסקה. אם אבחר לקרדט למועדון של אמריקן, בו אני מחזיק בסטטוס הגבוה ביותר, אוכל לצבור כמעט בדיוק 25,000 מיילים למימוש ומעל 17,000 מיילים לסטטוס. לא רע, וזו גם התלבטות בפני עצמה.
העלויות הנוספות יהיו נמוכות יחסית משום שניתן להגיע לשטוקהולם יחסית בזול, ובפרט עם הטיסות הישירות של נורוויג׳ן, ובמקרה הפרטי שלי יש לי איפה להתארח בשטוקהולם (כך שלא תהיה עלות עבור מלונות במידה וצריך לבלות לילה לפני או אחרי הטיסות של בריטיש.
עם שותף או שותפה, רצוי בעלי רוח קרבית וסיבולת, הייתי שוקל לרכוש ולטוס שני כרטיסים כאלו ברצף. אולי ליעדים שונים: פעם לסן-פרנסיסקו (סן חוזה, SJC) ופעם ללוס-אנג׳לס. אבל זה הרבה מאוד שעות במחלקת תיירים-פרימיום בפרק זמן קצר למדי… כבר מהמחשבה קצת כואב לי הגב.
לסיכום
מה דעתכם? הערות או הארות?
אני באמת ובתמים מתלבט משום שבעיניי שלושת הכרטיסים די אטרקטיביים. הם ברמות מחיר שונות, אומנם, וליעדים שונים כמובן, אבל לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות.
בכל מקרה אני מאמין שארצה לטוס רק מאוחר יותר בשנה באחד מחודשי הסתיו. זו עונה טובה לבקר בשלושת היעדים שציינתי כך שלפחות בעניין הזה אין קושי.
דווקא בספטמבר בנגקוק עלולה להיות מוצפת. אני הייתי הולך על אחת מ2 האופציות האחרות…..
אתה צודק, לא רציתי להיכנס לדיון על העונה הגשומה. אם אבחר בבנגקוק כנראה אטוס בנובמבר או דצמבר – חודשים הרבה יותר נוחים ליעד הזה. בכל מקרה כנראה אטוס בחודשי הסתיו וכמובן במהלך שנת 2017.
היי, בלוג מצויין, אני אישית הייתי בוחר בסן פרנסיסקו כי אני מת על האזור וכך הייתי נהנה קצת מהיעד…
אפשר לשאול כמה שאלות? אם זה לא המקום, אני מבין (-:
1. אני עדיין לא מבין מהם נקודות לסטטוס? מופיע לי בהזמנות אך לא מבין איך לנצלם (במיוחד ביונייטד), האם גם יעילים לנוסעים מזדמנים? אם כבר כתבת תוכל להפנות אותי?
2. בקרוב מאוד יש לי נסיעה בקטאר עסקים, מחלקה R, טווח הטיסה הוא כ 25000 מיילים, האם כדאי לקרדט לאמריקן או אלסקה? הסיבה שאני שואל כי יש לי נסיון עם אמריקן שם קל לכרטיס כרטיסי בונוס, ומאידך עם אלסקה אין לי נסיון .
3. האם כדאי לעשות קו קשיים של שעה וחצי או 15 שעות בשדה התעופה של קטאר (מניח שיציעו לי במחלקת עסקים להכנס למדינה (כפי שכתבת בפוסט קודם) אך נראה לי שאני קצת מפחד למהלך זה
תודה מראש!
אלעד
אהלן אלעד,
(1) זו שאלה כללית מאוד אז אתה מוזמן למקד אותה ולשלוח לי מייל (lior@flying-out.com). ככלל, כל מועדון תעופה מאפשר לך לצבור קרדיט בשני מישורים: נקודות למימוש שהן המטבע של המועדון שאיתו אתה רוכש אח״כ כרטיסי בונוס, שדרוגים וכו׳ – ונקודות לסטטוס שהן הכלי באמצעותו המועדון קובע את דרגתך בו ומכאן את ההטבות הנוספות להן אתה זכאי. בשאלתך כנראה התכוונת לסוג הראשון של הנקודות, למימוש, ובהחלט שגם נוסעים מזדמנים יכולים להנות מהן.
(2) קטאר איירוויס שותפה בברית OneWorld, ומכאן שתוכל לצבור קרדיט מהטיסות בכל מועדון שתרצה בברית, אבל היא אינה שותפה של מועדון MileagePlan (אלסקה) ולכן אין לך אפשרות לצבור קרדיט במועדון זה מטיסות אלו. אם אתה רגיל למועדון של אמריקן וכבר יש לך בו יתרת מיילים כנראה שהוא יהיה האפשרות המועדפת גם הפעם. לחילופין, אתה יכול לבחור גם במועדון של בריטיש למשל.
(3) עצם העובדה שהכרטיס שלך הוא במחלקת העסקים לא תעזור לך לקבל STPC. זה הכל תלוי באורך הקונקשיין, ואם בלו״ז קיים קונקשיין של 90 דקות הרי שלא יינתן STPC כך או כך. קח את הקונקשיין הקצר.
תודה רבה ליאור!
אלעד
אתה מתכנן ריצת מיילים די ארוכה ושוקל (נראה שברצינות מאוד) לקרדט אותה למועדון של אלסקה איירליינס? זה אומר שהחלטת להפחית פעילות בAA? אתה רוצה לשתף באסטרטגיה?
אגב, איבדת בסוף את הסטטוסים באל על ובאוויאנקה? קיבלת נחיתה רכה?
האמת היא שאני עדיין מתלבט בין אמריקן לאלסקה. הבונוס שאלסקה מציעה כעת למחלקות הפרימיום של רוב השותפים וצבירת המיילים האפשרית בתור MVP75K – זה הכל נורא מפתה. אבל הדבר הנוח הוא להישאר עם אמריקן, מה גם שאני מרוצה מהיחס שאני מקבל כ-EXP. יהיו לי השנה כמה טיסות עם פינאייר ואיבריה שאותן אקרדט לאמריקן כך או כך, השאלה מה עם השאר. עד שבוע הבא אצטרך להחליט כי אני טס לארה״ב עם אמריקן.
במועדון הנוסע המתמיד קיבלתי נחיתה רכה לפלטינום. שזה מדהים ובלתי צפוי, אז אני שמח. עוד שנה של כניסה חופשית ל-KDL בלי תלות בכרטיס הטיסה שלי. באמיגו, המועדון של אוויאנקה ברזיל, אמור להיות לי סטטוס פלטינום (גולד בברית) עד סוף החודש… ואין לי מושג מה יקרה אז. השנה אני מכוון לגולד של איג׳יאן אבל עד אז אצטרך לדאוג לעצמי להשוואת סטטוס כלשהי בברית.
אפשר להתחיל את המסלול הזה בבריטיש בלונדון או שחייבים להתחיל אותו באמסטרדם/סטוקהולם ולמה?
תודה
אי אפשר להתחיל בלונדון.
כרטיסי טיסה מתומחרים בין מוצא ליעד, צמד שדות/ערים, ולא ניתן לוותר על טיסות בכרטיס (כי אז כל שאר הטיסות מתבטלות אוטומטית).
[…] שהצגתי בפוסטים שונים בשנה האחרונה (כאן וכאן) ניתן למצוא כרטיסים במחירים אטרקטיביים לטיסות במחלקה […]
[…] […]
[…] […]
[…] […]