נגיד וחשקה נפשכם בסטטוס הגבוה ביותר של מועדון IHGR הנושא את השם המוזר ביותר בתעשייה – ספייר (Spire). בין הטבות הסטטוס: בונוס של 100% לצבירת נקודות משהיות במלונות הקבוצה ובונוס של 25,000 נקודות עם השגת הסטטוס (או, במקום הבונוס, הענקת סטטוס פלטינום לשנה אחת לחבר מועדון כלשהו).
כדי להשיג סטטוס ספייר תצטרכו לבלות 75 לילות בשנה במלונות הקבוצה (לרבות לילות בונוס הנספרים לטובת סטטוס במועדון זה) או לצבור 75,000 נקודות בסיס.
מהן נקודות בסיס?
(הן נקראות ״Elite Qualifying Points״ אבל לצורך המשך המאמר אשתמש רק במונח ״נקודות בסיס״).
בכל שהייה במלונות הקבוצה חבר המועדון צובר 10 נקודות בסיס לכל 1$ בחיוב עבור החדר עצמו ו/או עבור הוצאות נוספות במלון (לא כולל מסים). כל שאר הנקודות שנצברות – אלו מבונוס לסטטוס, מבצע תקופתי, שובר מהמלון בצ׳ק–אין וכיוצ״ב – נחשבות לנקודות בונוס שאינן נקודות בסיס. כלומר, נקודות אלו לא עוזרות להתקדמות לסטטוס גבוה. לכאורה, אם כן, על חבר מועדון להגיע לסך חיובים כולל של 7,500$ (לא כולל מסים) כדי לצבור מספיק נקודות בסיס לסטטוס ספייר. לא מעט בכלל ובמיוחד בהתחשב בהטבות האנמיות–משהו שמציע הסטטוס הזה. אבל נעבור הלאה.
דרך נוספת לצבור נקודות בסיס
מלונות בקבוצת אינטרקונטיננטל יכולים, ע״פ בחירתם, להציע תעריפים הכוללים בתוכם ׳חבילת נקודות׳. כמובן שהם זמינים אך ורק בהזמנה ישירה. התעריפים האלו נגזרים מהתעריף הגמיש הרגיל של המלון (Best Flexible Rate). כדאי לזכור שמרבית המלונות כיום מציעים תעריף גמיש נמוך יותר כהטבה לחברי מועדון (Your Rate) שמהווה כלי עיקרי במלחמה של המלונות מול אתרי ההזמנות הגדולים. רוצה לומר: צריך לזכור להשוות את התעריפים הכוללים חבילות נקודות לתעריף הגמיש הנמוך ביותר המוצע ולא רק לתעריף הגמיש הרגיל.
במסגרת התעריפים האלו המלון למעשה מציע לחבר המועדון לרכוש נקודות במחיר נמוך יחסית בצמוד להזמנת חדר במלון. ישנם תעריפים המציעים החל מ-1,000 נקודות לכל לילה בהזמנה וישנם תעריפים המציעים סך נקודות מסוים לשהות כולה (בין 1,0000 ל-25,000 נקודות).
מה שלא כתוב במפורש באתר המועדון: הנקודות האלו, הנרכשות במסגרתם אותם תעריפים, מופיעות כנקודות בסיס ומכאן נספרות לטובת התקדמות לסטטוס גבוה במועדון.
הנה, לדוגמה, הקרדיט שקיבלתי על שהייה קצרה מחודש ינואר השנה כשרכשתי תעריף הכולל חבילה של 1,000 נקודות לכל לילה:
נמשיך בארבע דוגמאות.
נניח ותרצו להתארח ללילה אחד במלון אינטרקונטיננטל בת״א (הנה ביקורת שלי על המלון). בחרתי תאריך אקראי בחודש יוני ובדקתי את התעריפים המוצעים לחדר הרגיל (קלאסיק). התעריף הגמיש הוא 335$ ללילה לפני מע״מ. אך שימו לב שיש לכם אפשרות להוסיף עוד 5$ לכל לילה – במקרה הזה לילה בודד – ולקבל 1,000 נקודות בונוס. או, במילים אחרות, המלון מציע לכם לרכוש 1,000 נקודות ב-5$. ראשית – זה מחיר הוגן מאוד לנקודות ואפילו כדאי. שנית – הנקודות האלו, כאמור, יספרו כנקודות בסיס.
לפעמים המלון יציע תעריף הכולל נקודות בונוס (1,000 ללילה, למשל) אבל יצמיד את התעריף הזה לתעריף המוזל המוצע לחברי המועדון ולא לתעריף הגמיש הרגיל. זה גם הוגן מאוד מצד המלון וגם מעודד חברי מועדון באמת להזמין את התעריף הזה. הנה, לדוגמה, תעריף כזה זמין במלון הולידיי–אין ליד נוטרדאם בפריס:
אבל, כאמור, מלונות מציעים גם תעריפים הכוללים חבילת נקודות אחת לכל השהייה ולא על בסיס מספר הלילות. הנה, לדוגמה, חבילה של 5,000 נקודות בונוס מוצעת במלון קראון פלאזה באזור ארמון השמש בבייג׳ינג בתוספת של 36 יואן בלבד (~ 5.2$) על התעריף הגמיש הרגיל:
אבל בשיא מחזיק ללא ספק מלון אינדיגו בברוקלין אשר מציע, תחזיקו חזק, חבילה של 25,000 נקודות לשהייה. הנקודות האלו, אני מזכיר שוב, אמורות להיחשב כנקודות בסיס ועל כן שלוש שהיות במלון יכולות להספיק לצבירת מעל 75,000 נקודות בסיס הדרושות להשגת הסטטוס הגבוה ביותר במועדון (אשר הגשתו, בין השאר, יכולה לייצר בונוס של 25,000 נקודות נוספות).
רק שימו לב שהתעריף הזה, הכולל בונוס של 25,000 נקודות, יקר משמעותית מהתעריף הגמיש הרגיל ועוד יותר מהתעריף הגמיש המוזל לחברי מועדון. בלילה שבחרתי לדוגמה זו, ה-16 ליוני, ההפרש עמד על 91$. משזה נאמר, לרכוש 25,000 נקודות תמורת 91$ – אפילו אם לא היו נקודות בסיס – זו עסקה טובה מאוד עם מחיר ממוצע של פחות מ-4$ לכל 1,000 נקודות.
למי באמת מיועדות החבילות האלו?
קודם כל – במסגרת החבילות האלו המלונות יכולים למכור נקודות ברווח. המלונות רוכשים את הנקודות מהמועדון במחיר נמוך מאוד, או פשוט מתקזזים איתו מול לילות–בונוס של חברי המועדון, ואז מוכרים את הנקודות האלו לחברי המועדון במחיר גבוה יותר. כך, לדוגמה, סביר מאוד להניח שמלון אינדיגו בברוקלין רוכש נקודות בפחות מ-91$ ל-25,000 נקודות כדי להרשות לעצמו להציע את התעריף הזה.
שנית – החבילות האלו מיועדות בעיקר לנוסעים עסקיים. מדוע? כי לנוסעים עסקיים רבים יש תקציב מוגדר לכל לילה, בהתאם ליעד ולמשתנים נוספים, אבל לא תמיד למעסיק שלהם איכפת איך ולמה הם משתמשים בתקציב הזה כל עוד הם לא חורגים ממנו. כלומר, לנוסעים עסקיים רבים – בעיקר בארה״ב – יש את החופשיות להשתמש בתקציב שלהם כראות עיניהם. למלונות, אם כן, יש אינטרס לעודד את אותם נוסעים עסקיים לבזבז את מלוא התקציב שלהם לכל לילה במלון ובמסגרת האינטרס הזה הוא יכול להציע להם פינוקים נוספים שאינם כוללים שדרוג לחדר (שלא תמיד נראה טוב בהגשת החשבוניות למעסיק).
כך העובד יכול לבחור בתעריף גמיש הכולל חבילת נקודות כבונוס כשתעריף זה אינו חורג מהתקציב שלו ללילה. המעסיק רואה תעריף גמיש שנראה רגיל וכל אזכור לנקודות בונוס נראה כמו הטבה די שיגרתית ולא חשודה. המעסיק מרוצה כי עלות הלילה לא חרגה מהתקציב, המלון מרוצה כי ההכנסה שלו גדלה והאורח מרוצה כי חשבון הנקודות שלו במועדון קיבל בונוס משמעותי.
התעריפים האלו יכולים, כמובן, גם לעזור לנוסעים מזדמנים להגיע לסטטוס גבוה שלא היו מגיעים אליו בספירת לילות בלבד. הרי במסגרת החבילות האלו הנקודות מתומחרות במחיר אטרקטיבי גם ככה – כמעט תמיד מתחת ל-5$ לכל 1,000 נקודות – כך שרכישת הנקודות מוצדקת גם אם לא היו נקודות בסיס. בעצם מדובר בשתי ציפורים במכה אחת.
לסיכום
העובדה שהנקודות המוצעות במסגרת התעריפים האלו נחשבות נקודות בסיס זו הטבה ענקית בעיניי. יש המאמינים שהטבה זו מקורה בטעות סיווג של המועדון – אך אני סבור שאם זו הייתה טעות שעולה כסף רב למועדון היא כבר הייתה מתוקנת בינתיים (והיא קיימת שנים…).
אם אתם מתארחים במלונות קבוצת אינטרקונטיננטל מדי פעם, ואפילו אם אין לכם עניין בסטטוס גבוה, תמיד בידקו את התעריפים המציעים נקודות בונוס. במקרים רבים זו תהיה הצעה כדאית במיוחד שלא תרצו לפספס.
בפורומים אומרים שהחבילה של 25000 כבר לא נספר לסטאטוס. יחד עם זאת, בזמן האחרון פניתי למלון (אינדיגו ברוקלין) עם השאלה ודווקא ענו לי שכן נספר. אז אני ממליץ גם לכל מי ששוקל את המהלך הזה גם כן לקבל אישור בכתב לצורך כסת"ח שאכן ייספרו לסטאטוס!
טיפ מצוין, תודה!
[…] למידע נוסף על ׳חבילות נקודות׳ קראו את הפוסט שפרסמתי ביום ראשון. […]
[…] על הטיפ הזה הסברתי בפירוט בפוסט שפרסמתי לאחרונה – ראו כאן. […]
[…] נדיב של 8%. הזמנתי חדר מקטגוריית הבסיס עם תעריף שכלל ׳חבילה׳ של 5,000 נקודות במחיר סופי של 101 אירו. המלון שדרג אותי לסוויטה נחמדה […]
[…] מטעה משום שלפחות בשתי הזדמנויות השנה הזמנתי לילות בתעריף הכולל חבילת נקודות. אני מצפה לסיים את 2017 עם בערך 20 […]
[…] אותן במחיר מעט זול יותר במסגרת מבצעי מכירת נקודות, אבל הנקודות הנרכשות כחלק מתעריף החדר נספרות לטובת סטטוס ומכאן שזו הצעה הוגנת. – – […]
[…] כתבתי מוקדם יותר השנה פוסט על ׳חבילות הנקודות׳ (Point Package…והסברתי מה הופך אותן לכ״כ אטרקטיביות ואיך בעזרתן ניתן להגיע בקלות לסטטוס גבוה במועדון. […]
[…] מבחינתי). אני מתכוון להשיג את רף הנקודות הדרוש באמצעות הזמנת לילות בתעריף הכולל ׳חבילות נקודות׳. סטטוס ספייר לא מגיע עם סל הטבות מפנק במיוחד, ובפרט לא […]
[…] לסטטוס ספייר היא ברכישת ׳חבילות נקודות׳ בכל הזדמנות. כתבתי על כך בעבר. הנקודות האלו לרוב עולות כ-5$ לכל 1,000 – מחיר הוגן סה״כ […]
[…] כתבתי מוקדם יותר השנה פוסט על ׳חבילות הנקודות׳ (Point Package…והסברתי מה הופך אותן לכ״כ אטרקטיביות ואיך בעזרתן ניתן להגיע בקלות לסטטוס גבוה במועדון. […]
[…] להזמנות עד ה-4 לספטמבר ולשהיות עד ה-4 לאוקטובר. במלונות של הרשתות איוון, קראון-פלאזה ואינדיגו. לא נראה שיש מגבלה כלשהי על מספר נקודות הבונוס שאפשר לצבור במסגרת המבצע ואין צורך בהרשמה מוקדמת. הזמנות ישנות לא תקפות. נקודות הבונוס במסגרת המבצע אינן נספרות לטובת סטטוס גבוה – בניגוד לנקודות מהחבילות עצמן. לפרטים נוספים על כדאיות חבילות-הנקודות האלו – ראו כאן. […]
[…] על הטיפ הזה הסברתי בפירוט בפוסט שפרסמתי לאחרונה – ראו כאן. […]