כרטיס האשראי העיקרי שלי כרטיס מולטי–פלטינום של לאומיקארד. זה ישתנה. לאומיקארד עדכנה את העמלות שלה מוקדם יותר השנה ובסוף הקיץ ייכנסו לתוקף שינויים נוספים שיהפכו את הכרטיסים של החברה לאטרקטיביים פחות.
לפני קצת יותר משנה פרסמתי כאן בבלוג מדריך מקיף לבחירת כרטיס אשראי מתאים לנוסעים תכופים ומזדמנים. זהו אחד הפוסטים הפופולריים ביותר בבלוג מכל הבחינות. הכרטיס הראשון עליו המלצתי באותו פוסט הוא כרטיס מולטי–פלטינום של לאומיקארד והוא אכן הכרטיס ׳הראשי׳ שלי לשימוש שיגרתי.
כיום, אגב, לאומיקארד מציעה רק את כרטיס ׳מולטי עזריאלי׳, שיכול להגיע גם ככרטיס פלטינום, והוא נהנה מפטור מדמי שימוש לשנה אחת ללקוחות חדשים.
למה הכרטיס הזה (היה) כ״כ מוצלח בעיניי?
(1) ביטוח נסיעות מקיף. חברות האשראי מספקות ביטוח נסיעות לחו״ל בחינם כהטבה סטנדרטית שניתנת כמעט לכל כרטיס שהן מנפיקות – אבל חשוב לדעת שיש הבדלים בין הפוליסות השונות. באופן כללי יש ביטוח ׳רגיל׳ לרוב הכרטיסים (עם כיסוי מינימלי) וביטוח ׳פרימיום׳ לכרטיסי יוקרתיים יותר (שהוא מגיע עם כיסוי נדיב למדי). ביטוח הפרימיום, שניתן לכרטיסי מולטי–פלטינום, מופעל אוטומטית והוא תקף לעד 55 ימים ברציפות בכל נסיעה. הכיסוי שלו טוב יותר משל אותם ׳ביטוחי 2$/יום׳ שמציעה כל חברת ביטוח. בתור אחד שמבלה מעל מאה ימים בשנה בחו״ל זו מבחינתי הטבה ששווה מאות ש״ח בשנה. בכל מקרה מדובר בהטבה משמעותית אפילו לנוסע מזדמן.
(2) צבירת מיילים ונקודות. כאן בעצם מדובר בשני יתרונות משולבים: יחס הצבירה ואפשרויות ההמרה. על בסיס החיוב החודשי צוברים מחזיקי הכרטיס ׳נקודות תעופה׳ – אחת לכל 12.5 ש״ח – ואלו נשמרות בחשבון האשראי כך שאין להן תאריך תפוגה. מחזיק הכרטיס יכול להמיר את הנקודות האלו גם לנקודות של אלעל (28 ל-1) וגם למיילים של יונייטד (6 ל-10). לא צריך לבחור מראש וניתן להמיר יתרה חלקית. כלומר, בפועל, 350 ש״ח בחיוב יכולים להפוך לנקודה אחת של אלעל או 75 ש״ח בחיוב יכולים להפוך ל-10 מיילים. לקוחות מסוימים אפילו קיבלו יחס צבירה משופר. אומנם כרטיסי הפלייקארד של אלעל מציעים יחס המרה טוב יותר לנקודות של אלעל – אבל שם גם אין את האפשרות להמיר למיילים של יונייטד וגם ההמרה מתבצעת אוטומטית בכל חודש (ואז לנקודות יש תוקף של שלוש שנים בלבד).
– – –
(3) פטור מעלות רבות. זו הטבה שחסכה לי מאות ש״ח בשנים האחרונות. לכרטיס אומנם דמי שימוש חודשיים של 12.90 ש״ח אך הוא היה פטור מרשימה ארוכה של עמלות לרבות עמלת הנפקת כרטיס חלופי במקרה של אובדן/גניבה – כולל משלוח לחו״ל של כרטיס חדש.
– – –
(4) צבירת ׳פינוקים׳ והטבות נוספות. זה אולי נשמע שולי אבל הכרטיס אפשר למחזיקיו להנות גם ממסלול תעופה וגם ממסלול ׳פינוקים׳ במקביל – הטבה שלא ניתנת לכל כרטיס – ובתנאי שיהיו חיוב חודשי של מעל 6,000 ש״ח (לא טריוויאלי עבור רוב הלקוחות, אומנם). גם ההטבה הזאת, בעיני, יכולה לשאת ערך ריאלי של עשרות אם לא מאות ש״ח בשנה כתלות במימוש שלה.
בפברואר האחרון עדכנה לאומיקארד את טבלאות העמלות שלה לכרטיסים השונים. כל הפטורים של כרטיסי מולטי בוטלו. מאז כרטיסי מולטי מחוייבים בעמלות זהות לאלו של הכרטיסים הרגילים. עדכנתי על כך בפוסט בזמנו.
השינויים העתידיים לתנאי הכרטיסים
לצפייה במסמך המלא (קובץ PDF) לחצו כאן.
ואלו הדגשים המצטערים…
ביטוח הנסיעות לכרטיסי הפרימיום
זו תוצאה של רגולציה חדשה בתחום שחלה על כל חברות האשראי אם כי לאומיקארד אחראית לשינויים שהיא בחרה לבצע. כל השינויים הנוגעים לביטוחי הנסיעות לחו״ל ייכנסו לתוקף ב-1 לאוגוסט 2017. במסמך אין התייחסות לכרטיסי המולטי בפרט אבל כן יש התייחסות לכרטיסי פלטינום ככלל.
שני השינויים שפוגעים בערכו של כרטיס מולטי–פלטינום:
- הביטוח יוגבל מעתה ל-5 ימים בלבד ברצף. להארכת הפרמיה מהיום ה-6 ומעלה יידרש תשלום נוסף.
– – – - הביטוח לא יופעל אוטומטית. מחזיק הכרטיס יצטרך להתקשר כדי להפעיל אותו לפני כל נסיעה.
לכאורה הכיסוי הביטוחי הורחב לכרטיסי הפרימיום. בנוסף, חלו שינויים חיוביים שנוגעים לביטוח הנסיעות ׳הרגיל׳ שניתן לכרטיסים שאינם כרטיסי פרימיום.
תוכנית ׳פינוקים׳
השינויים ייכנסו לתוקף ב-1 לספטמבר 2017.
כיום זכאים מחזיקי הכרטיס ל-3 ׳פינוקים׳ בחודש כאשר החיוב בחודש שקדם לו עבר את ה-6,000 ש״ח. החל מספטמבר יהיו זכאים מחזיקי הכרטיס ל-4 ׳פינוקים׳ בחודש, אומנם שיפור קל (אם אתם מגיעים לנצל את ה-3 הראשונים בכלל…), אבל רק אם החיוב בחודש שקדם לו עבר את ה-8,000 ש״ח. כלומר, פחות לקוחות יהיו זכאים להטבה טובה יותר שרלוונטית רק למעטים מהם.
זאת ועוד, ניתן יהיה להנות מ׳פינוק׳ אחד בלבד בשבוע באותו בית עסק – הגבלה שלא קיימת כיום – ועד שני ׳פינוקים׳ בכל חודש באותו בית עסק.
כמו כן חלק מבתי העסק המציעים ׳פינוקים׳ יידרשו שני ׳פינוקים׳ במקום אחד למימוש הזכאות.
צבירת נקודות תעופה
כאן סובלים כרטיסי מולטי–פלטינום את הפגיעה הקשה ביותר. השינויים ייכנסו לתוקף ב-1 לספטמבר 2017.
שלושה שינויים שפוגעים בערכו של כרטיס מולטי–פלטינום:
- נקודות התעופה יהיו בתוקף לשנה אחת בלבד. זה אומר שבתוך שנה אחת מרגע שהן נצברו חובה להמיר אותן לנקודות של אלעל או מיילים של יונייטד – או, כמובן, לראות אותן נמחקות מהחשבון.
– – – - הורחבה משמעותית הרשימה של המוסדות שחיובים שלהם לא מזכים בצבירת נקודות כלל. בין השאר לא ניתן יהיה לצבור נקודות מחיובים של חברת החשמל, עיריות, מועצות מקומיות, רשות השידור ומשרדי הממשלה השונים.
– – – - יחס הצבירה הבסיסי לנקודות תעופה יוכפל והחל מספטמבר מחזיקי הכרטיס ייקבלו נקודה אחת לכל 25 ש״ח בחיוב במקום לכל 12.5 ש״ח בחיוב. אפקטיבית זה אומר שכל 700 ש״ח בחיוב יומרו לנקודה אחת של אלעל וכל 150 ש״ח בחיוב יומרו ל-10 מיילים של יונייטד. זה הופך את יחס ההמרה הכללי של הכרטיס לבינוני להחריד ומשמעותית גרוע יותר משל כרטיסים בכירים אחרים.
לסיכום
כרטיס מולטי–פלטינום של לאומיקארד הפך רשמית לחסר–ערך עבור נוסעים תכופים ומזדמנים. אני ממליץ בחום להיפטר ממנו בהקדם או לפחות לא להשתמש בו כברירת מחדל.
אני אפילו לא יודע לבחור מהו השינוי הגרוע ביותר מהרשימה לעיל.
יחס המרה של 700 ש״ח בחיוב לכל נקודה של אלעל, לא כולל חיובים מרשימה ארוכה של מוסדות, זה פשןט מעליב לכרטיס שמתיימר להיות כרטיס יוקרתי. כרטיס פלייקארד פרימיום, לצורך השוואה, מציע יחס המרה של 190 ש״ח לכל נקודה של אלעל – כמעט פי 4 טוב יותר. אפילו כרטיס פלייקארד הרגיל, שמגיע עם בונוס הצטרפות של 100 נקודות, מציע יחס המרה של 250 ש״ח לכל נקודה של אלעל – כמעט פי 3 טוב יותר.
יחס המרה של 150 ש״ח ל-10 מיילים פרושו חיוב מצטבר של 15,000 ש״ח כדי לצבור 1,000 מיילים. עדיין טוב יותר מיחס ההמרה בכרטיס הממותג של מועדון Miles&More (17 ש״ח ל-1 מייל), המונפק ע״י כאל, אבל כעת הפער ביניהם אפשר ולא קיים.
כרטיס המולטי–פלטינום של לאומיקארד, שהיה הכרטיס העיקרי שלי בשנים האחרונות, לא יסיים איתי את 2017.
עשיתי שיחת בירור למוקד לאומי קארד לבדוק האם ניתן לשפר את חלק מן הגזרות (תחת איומי ביטול). התעניינתי במיוחד בביטוח ובצבירת נקודות התעופה.
נאמר לי שלא ניתן לעשות דבר לגבי הביטוח, אבל אפשר לשמר את הצבירה ביחס של 1/12.5. לא מרגש. אבל, אני שוקל לנסות את מזלי עוד פעם עם הגזרות האחרות.
אני מקבל את הכרטיס בחינם, אז אני עדיין קצת מתלבט האם להשאיר אותו. עם זאת, הביטוח החינמי כנראה יטה את הכף לכך שאקח לעצמי פליי קארד. יש לי גם את האפשרות לקחת כרטיס First בחצי מחיר, אבל נראה שמגבלות הביטוח יחולו גם עליו לצערי.
תודה על העדכון.
אולי שווה לחכות קצת. הרגולציה החדשה בנושא הביטוח אולי קצת הפתיעה את חברות האשראי (בהיקפה, בפרטיה, לא בעצם הגעתה) וייתכן שחלקן עושות מאמצים לשיתופי פעולה חדשים עם חברות הביטוח. אני מחזיק אצבעות שאחת מחברות האשראי תתחבר עם פספורטכארד כדי להציע תעריפים מוזלים למחזיקי כרטיסי פרימיום.
ליאור, מהי הרגולוציה החדשה? האם צפויות תמורות לרעה גם אצל שאר חברות האשראי?
ניסיתי לחפש מקור רשמי אבל לא מצאתי בינתיים.
להבנתי השתנתה הרגולציה ובעצם נקבע מינימום לכיסוי הביטוחי שניתן להציע. שזה מאוד כמו להגיד ש׳הביטוחים החינמיים׳ עולים לחברות האשראי יותר. אי לכך חברות האשראי יוזמנות קיצוצים בהצעות שלהן כדי לחזור לתקציב. זו לפחות ההשערה שלי אבל אני לא סוכן ביטוח ולא מכיר את כל הפרטים.
מה היה ה"קייס" שלך לצורך שמירת הצבירה? היקף פעילות גדול שהיה שווה להם לשמר?
לא אמרתי שום דבר, הנציגה נעלמה לשתי דקות והציעה לי את זה כשהיא חזרה לטלפון.
כנראה תלוי על מי אתה נופל… הנציגה שדיברתי איתה – גם לאחר בדיקה – התעקשה שאין אפשרות והשינוי יכנס לתוקף בספטמבר לכלל הלקוחות (ואין קשר להיקף עיסקאות, כלומר גם אם היתה לי הוצאה חודשית גבוהה יותר, הם לא היו יכולים לטענתה לשמור לי את יחיס הצבירה הקיים).
איזה סוג כרטיס יש לך?
מולטי פלטינה.
גם לי… אנסה את מזלי שוב בהמשך
אהלן ליאור,
אני מחזיק פליי קארד פרימיום ובנוסף מולטי פלטינום (בחינם). לאן היית ממליץ לעבור במידה ואני מחליט לוותר על המולטי? אני חייב כרטיס נוסף מכיוון שהדיינרס לא מתקבל בכל בית עסק.
תודה!
מתוך אתר אל על:
"לקוחות שהנפיקו כרטיס FLY CARD של Diners Club יוכלו להנפיק כרטיס אשראי FLY CARD נוסף מסוג MasterCard ללא עלות. יחס ההמרה בכרטיס Master Card הוא 500 ₪ = 1 נקודת הנוסע המתמיד"
בנוסף, לכרטיס ויזה כאל זהב עסקי (בהסדר של חברות רבות) יש יחס המרה מועדף לאל על של 1:500.
לאור הביקוש אכתוב על כך פוסט בקרוב.
איזה כרטיס יהפוך להיות העיקרי שלך עכשיו? ממש עלוב/חמדני, יחסי הצבירה כבר ממש גרועים גם במוצרים "הכי טובים".
לאור הביקוש אכתוב על כך פוסט בקרוב.
תיקון קטן לעניין הפינוקים למי שמשויך למסלול תעופה:
בשיחה עם שירות הלקוחות נאמר לי שעדיין מעל 6000 ש"ח צוברים 3 פינוקים, אך מעל 8000 צוברים 4.
לכאורה זו הטבה כי ישנה אופציה לצבור פינוק נוסף, כאשר עד עתה הייתה אפשרות רק ל-3
מעשית – די חסר משמעות.
זה לא מדויק. החל מכניסת השינויים לתוקף תקבל פינוקים בנוסף לנקודות רק אם המחזור החודשי יהיה גבוה מ 8000 שח.
כפי שענה משה לפניי – להערכתי הנציגה מסרה לך את המידע לגבי המצב הקיים כיום ולא לגבי המצב שיהיה קיים לאחר ה-1 לספטמבר. אז, כך ע״פ המסמך שפרסמה לאומיקארד, ׳פינוקים׳ יקבלו רק לקוחות שהחיוב החודשי שלהם עבר את ה-8,000 ש״ח.
בכלל כרטיסי האשראי הישראלים מאוד מאכזבים בהשוואה לאלה האמריקאים. רק להשוואה קטנה – בהוצאה של 15000 שקלים בלאומי קארד מקבלים כ- 1000 נקודות במועדון MileagePlus (יונטייד) לעומת 4200 נקודות בכרטיס אשראי הבסיסי של קבוצת יונטייד, ואם מוציאים את הסכום על כרטיסי טיסה, ניתן לקבל עד 8400 נקודות על אותו הסכום. לכן עלינו למצוא דרכים כיצד להוציא כרטיסי אשראי אמריקאים ולהשתמש בהם מאשר בישראלים.
אני לא מכיר דרך לעשות את זה.
כרטיסי האשראי האמריקנים, לפחות המובילים שבהם שמגיעים עם בונוס הצטרפות נדיב ויחס המרה אטרקטיבי, דורשים SSN (מספר זהות אמריקני). לא מספיק שיהיה לך חשבון בנק אמריקני – אז תוכל להוציא כרטיסי חיוב, קרדיט או דביט, אבל למיטב ידיעתי רק בנקאיים ומוגבלים.
התעניינתי בנושא של כרטיס מארה"ב ואכן צריך SSN והבנתי שאם אתה פותח חשבון בנק בארה"ב אתה יכול לפתוח תיק במס הכנסה שמה ולקבל מספר זיהוי דומה לSSN וכך להוציא את הכרטיס אבל חברים אמרו לי שזה פלילי חחח אז ירדתי מזה כשהייתי בקליפורניה
הי ליאור בהנחה ואני מקבל את המולטי פלטינום חינם ועל הפלאייקארד אצטרך לשלם האם עדיין שווה לעבור לפלאייקארד?
זה כבר תלוי בחיוב החודשי הממוצע שלך ובכמה אתה מעריך נקודות של אלעל (לא רק בהערכת שווי ריאלית אלא במוכנות שלך לטוס עם אלעל בכלל).
כברירת מחדל תניח שנקודה של אלעל שווה לפחות חצי דולר. משם זה חישוב פשוט.
רק מזכיר שמסטרקארד פלטינה מאפשר יחס המרה לא רע לאוויוס של בריטיש למי שזה רלוונטי.
נקודה מעניינת. היחס די גרוע, לדעתי. ספק אם 17 אוויוס להוצאה של 250 גוברים על 10 מיילים של יונייטד עבור הוצאה של 150 וגם לישראכרט רשימה מכובדת של מוסדות שלא מקנים זכאות לנקודות טיסה. בנוסף, בעקבות הוצאת בריטיש מתוכנית ההטבות של אמריקן, לא אתפלא אם גם שיתוף הפעולה עם ישראכרט יסתיים בקרוב …
ליאור,
לקראת הפוסט שלך על כרטיסי האשראי המשתלמים אולי יעניין אותך המידע הבא :
אחת הדרכים להנפיק כרטיס אמריקן אקספרס הפטור מדמי כרטיס מסוג זהב היא באמצעות מועדון "אנשים ומחשביים".
יחס ההמרה של אמריקן אקספרס למתמיד היה דומה למקובל בכרטיסי זהב : 1740 ש"ח לנקודת אלעל כאשר בענפים המחורגים בחברות אחרות הם מעניקים נקודות Membership Rewards עבור כל הוצאה של 180 ש"ח (במקום 60 ש"ח) עדיף מכלום. בפרסום שקיבלתי מהם לאחרונה צוין כי עבור חברי המועדון מספיקים 13 נקודות Membership Rewards בכדי לרכוש נקודות אלעל שמשמעותן כי הוצאה של 780 ש"ח בענפים הרגילים מספיקה לנקודות אלעל, שזה כבר יחס שמקובל בכרטיסי פלטינה והאפשרות לצבור בענפים המוחרגים היא גם בונוס קטן …
נראה לי שהאופציה הזאת הופכת קצת יותר אטרקטיבית כעת …
בנוסף, בדף הפירוט ישראכרט עדכנה את המידע הבא על ביטוח הנסיעות לחו"ל :
הטבת הביטוח תכלול מספר ימי ביטוח נסיעות לחו"ל חינם ,בהתאם ליעד הנסיעה, ללא הגבלה של מספר הנסיעות לשנה.
– הכיסוי הרפואי: תקרות הביטוח הרפואי הורחבו והותאמו לעלויות האשפוז בכל היעדים בעולם ,ללא צורך לרכוש הרחבת כיסוי ליום אשפוז.
– הפעלת הביטוח: להזכירך,יש להפעיל את הביטוח לפני כל נסיעה לחו"ל במוקד חברת הביטוח ולמסור פרטים על המצב הרפואי ויעד הנסיעה.
– כמות ימי ההטבה ללא תשלום תפורסם באתר האינטרנט של ישראכרט ותתעדכן מעת לעת.
בפועל האתר טרם התעדכן … שבוע טוב !
תודה רבה על המידע!
מועדון ׳אנשים ומחשבים׳ ידוע כאחד האטרקטיביים ביותר בשוק. למעשה, הוא המועדון היחיד למיטב ידיעתי שמציע הנחה על דמי השימוש החודשיים בכרטיס אמקס פלטינה – 50% לשנה ראשונה.
[…] […]
[…] הציע צבירת נקודות ביחס גבוה למועדון MileagePlus (יונייטד). אבל אז התנאים השתנו משמעותית לרעה. מהר מאוד מצאתי את עצמי עם כרטיס הפלטינום של אמקס שמאז, […]