מוכנים לשלם יותר בשביל נוחות אבל לא מוכנים לשלם אלפי דולרים כדי לטוס במחלקת העסקים? מחלקת פרימיום–אקונומי היא בדיוק המוצר עבורכם. היא הופכת כ״כ פופולרית בשנים האחרונות שחברות ממשיכות להגדיל אותה ואף להתקין אותה במטוסים ישנים יותר.
כל חברה מציעה מוצר מעט שונה אבל הסטנדרט הוא לשבעה מושבים בשורה (2X3X2) כשכל מושב מציע מרווח רגליים משופר (לרוב 38-37 אינצ׳) וזוית הטעייה גדולה יותר לעומת המושבים במחלקת התיירים. כמו כן, בפרימיום–אקונומי השירות משופר, הארוחות משודרגות (לפעמים דומות יותר לאלו שבמחלקת העסקים), ישנה ערכת נוחות בטיסות ארוכות ועוד. גם חוויית הקרקע של הנוסעים במחלקה זו טובה יותר משל נוסעים במחלקת התיירים עם גישה לדלפקי צ׳ק–אין ייעודיים, עלייה מוקדמת למטוס, היתר כבודה גדול יותר ועוד. אבל, כאמור, כל חברה והמוצר שלה.
מחלקת פרימיום–אקונומי פופולרית מאוד בקרב נוסעים תכופים. לא רק בשל הנוחות אלא גם בשל כך שהכרטיסים במחלקה זו מאפשרים צבירת נקודות גבוהה יחסית שבדר״כ דומה יותר לצבירה נקודות מטיסות במחלקת העסקים. נהוג שכרטיסים במחלקה זו צוברים קרדיט לפי 100% ממרחק הטיסה לכל הפחות – ולפעמים מדובר בקרדיט גבוה פי שש משל כרטיסים מוזלים במחלקת התיירים.
חמישה תעריפים אטרקטיביים
כדי לתת מושג על טווח המחירים אני רוצה להציג לכם חמישה תעריפים של חברות מובילות מרחבי העולם – וכמה נקודות ניתן לצבור מכל כרטיס.
הלוך/חזור מת״א לניו–יורק
חברת תעופה: אליטליה
מחיר הכרטיס: החל מ-980$
מחלקות כרטוס: A ו-J
מרחק טיסה: 11,350 מייל
הזכרתי את התעריף הזה מספר פעמים בבלוג בשנה האחרונה. כרטיסי הלוך/חזור מת״א לארה״ב ניתן היה לרכוש במחירים נמוכים במיוחד במהלך המבצעים התכופים של אליטליה שהעניקו 20% הנחה. אני בעצמי טסתי לניו–יורק מוקדם יותר השנה עם כרטיס של אליטליה שעלה פחות מ-800$.
התעריפים האלו של אליטליה ידועים במיוחד בזכות העובדה שהם כוללים שדרוג אוטומטי של הטיסות הקצרות בכרטיס למחלקת העסקים (כלומר, בטיסות בהן לא מופעלת מחלקת פרימיום–אקונומי). זו הטבה שמרבית החברות לא מציעות. הטיסות בין ת״א לרומא, אם כן, מכורטסות במחלקת כרטוס J ומזכות בנקודות/מיילים בהתאם. הטיסות הארוכות, מעל האוקיינוס, מכורטסות במחלקת כרטוס A שהיא מחלקת הכרטוס המוזלת של אליטליה בפרימיום–אקונומי. אליטליה מפעילה טיסות למספר יעדים בצפון–אמריקה: ניו–יורק קנדי (JFK), מיאמי (MIA), בוסטון (BOS), טורונטו (YYZ), שיקגו אוה׳רה (ORD) ולוס אנג׳לס (LAX).
צבירת נקודות ומיילים במחלקת כרטוס J:
- 175% ממרחק הטיסה במועדון SkyMiles (דלתא)
- 200% ממרחק הטיסה במועדון FlyingBlue (אייר פראנס וק.ל.מ)
- 250% ממרחק הטיסה במועדון MilleMiglia (אליטליה)
- 300% ממרחק הטיסה במועדון Etihad Guest (אתיהאד)
צבירת נקודות ומיילים במחלקת כרטוס A:
- 125% ממרחק הטיסה במועדון SkyMiles (דלתא)
- 150% ממרחק הטיסה במועדון MilleMiglia (אליטליה)
- 150% ממרחק הטיסה במועדון FlyingBlue (אייר פראנס וק.ל.מ)
- 200% ממרחק הטיסה במועדון Etihad Guest (אתיהאד)
באופן אישי אני משתמש במועדון של אתיהאד אבל ההמלצה שלי, במיוחד לנוסעים מזדמנים, היא לקרדט טיסות של אליטליה למועדון FlyingBlue.
הלוך/חזור ממילאנו לטוקיו
חברת תעופה: סאס איירליינס
מחיר הכרטיס: החל מ-990$
מחלקת כרטוס: A
מרחק טיסה: 12,250 מייל
תעריף דומה של החברה הצגתי בפוסט ״לצבור מיילים ונקודות בדרך לשנגחאי״.
סאס מציעה מחלקת פרימיום–אקונומי טובה מאוד. כרטיסים למחלקת שירות זו מזכים במושבים מועדפים בטיסות פנים–אירופיות תוך שמירה על אותה מחלקת כרטוס (A).
צבירת נקודות ומיילים במחלקת כרטוס A:
- 100% ממרחק הטיסה במועדון MileagePlus (יונייטד)
- 150% ממרחק הטיסה במועדון Miles&More (לופטהנזה)
- 150% ממרחק הטיסה במועדון LifeMiles (אוויאנקה)
- 200% ממרחק הטיסה במועדון Miles+Bonus (איג׳יאן)
אני ממליץ לקרדט את הטיסות למועדון של איג׳יאן. כרטיס הלוך/חזור כאמור יצבור מספיק מיילים כדי להשיג את הסטטוס הראשון במועדון – סילבר – וקצת יותר משליש דרך לסטטוס השני במועדון – גולד – שהוא בעיניי סטטוס המטרה (סטטוס גולד בברית).
כיוון–אחד מבייג׳ינג לת״א
חברת תעופה: אירופלוט
מחיר הכרטיס: החל מ-580$
מחלקת כרטוס: A
מרחק טיסה: 5,250 מייל
אני אוהב את התעריפים של אירופלוט לטיסות בכיוון–אחד מיעדים שונים באסיה לת״א. תעריפים אלו שימושיים עבור מי שמעוניין לרכוש כרטיס בונוס בכיוון–אחד לאסיה ואז לחזור בנוחות יחסית אבל מבלי לשלם יותר מדי. מרבית החברות לא מציעות תעריפים אטרקטיביים מדי בכיוון–אחד ובפרט לת״א.
הטיסות של אירופלוט גם נוחות מבחינת לו״ז כי הן מאפשרות להשלים את הנסיעה במסגרת יום אחד עם קונקשיין לא ארוך מדי במוסקבה (לרוב מתחת לארבע שעות, תלוי ביעד באסיה ממנו יוצאים).
המחירים הנמוכים ביותר הם ליציאה מיעדים בסין (הונג–קונג החל מ-660$).
צבירת נקודות ומיילים במחלקת כרטוס A:
- 100% ממרחק הטיסה במועדון SkyMiles (דלתא)
- 100% ממרחק הטיסה במועדון FlyingBlue (אייר פראנס וק.ל.מ)
- 110% ממרחק הטיסה במועדון MilleMiglia (אליטליה)
אני ממליץ לקרדט את הטיסות למועדון FlyingBlue.
הלוך/חזור ממדריד לסאו–פאולו
חברת תעופה: אמריקן
מחיר הכרטיס: החל מ-1480$
מחלקת כרטוס: P
מרחק טיסה: 20,150 מייל
הכרטיס היקר מבין החמישה בפוסט הזה אבל במקום השני מבחינת ה-CPM (היחס שבין העלות למרחק הטיסה).
כבר שנים שאמריקן, כמו המתחרות שלה, מציעה כרטיסים במחירים אטרקטיביים מאוד בין אירופה לדרום–אמריקה בכל מחלקות השירות. בחלק מהתעריפים ניתן לכלול עצירה ארוכה בארה״ב ללא עלות או בעלות נמוכה אבל בתעריף המסוים לעיל, במחלקת פרימיום–אקונומי, אי אפשר. המחלקה הזו חדשה בצי של אמריקן ומוצעת כיום רק במטוסים המתקדמים ביותר – בואינג 787-9 – שפועלים בין השאר בקוים מדאלאס למדריד מדאלאס לסאו–פאולו.
צבירת נקודות ומיילים במחלקת כרטוס P:
- 100% ממרחק הטיסה במועדון MileagePlan (אלסקה)
- 100% ממרחק הטיסה במועדון Executive Club (בריטיש)
- 150% ממרחק הטיסה במועדון FinnairPlus (פינאייר)
- 150% ממרחק הטיסה במועדון IberiaPlus (איבריה)
- 150% ממרחק הטיסה במועדון Etihad Guest (אתיהאד)
במועדון AAdvantage (אמריקן) הכרטיס יצבור מיילים לסטטוס לפי 100% ממרחק הטיסה אבל מיילים למימוש לפי 5 מיילים לכל 1$ בעלות הכרטיס לפני מסים.
שימו לב לפער צבירת האוויוס בין המועדונים של בריטיש ואיבריה. אם נקודות סטטוס אינן שיקול אז עדיף כמובן לצבור במועדון של איבריה ואח״כ, אם רוצים, להעביר את האוויוס למועדון של בריטיש.
הלוך/חזור משטוקהולם ללוס–אנג׳לס
חברת תעופה: בריטיש
מחיר הכרטיס: החל מ-680$
מחלקת כרטוס: T, O ו-K
מרחק טיסה: 12,700 מייל
את התעריפים האטרקטיביים של בריטיש במחלקת פרימיום–אקונומי בין צפון–אירופה לחוף המערבי של ארה״ב הזכרתי בבלוג מספר רב של פעמים. תעריפים דומים קיימים גם ממספר יעדים במרכז אירופה ובפרט מספר יעדים בגרמניה כמו דוסלדורף (DUS) והמבורג (HAM).
הטיסות הפנים–אירופיות מכורטסות במחלקת כרטוס מוזלות במחלקת התיירים (לרוב: O, K ו-Q) בעוד הטיסות הארוכות מכורטסות במחלקת הכרטוס T שהיא המוזלת בפרימיום–אקונומי.
בריטיש שולחת לארה״ב בין השאר מטוסים מתקדמים כמו הבואינג 787-9 והאיירבאס A380 שמציעים מוצר טוב מאוד במחלקת פרימיום–אקונומי. לפחות בעיניי.
צבירת נקודות ומיילים במחלקת כרטוס T:
- 100% ממרחק הטיסה במועדון MileagePlan (אלסקה)
- 100% ממרחק הטיסה במועדון AAdvantage (אמריקן)
- 100% ממרחק הטיסה במועדון Executive Club (בריטיש)
- 100% ממרחק הטיסה במועדון FinnairPlus (פינאייר)
קשה לבחור מועדון תעופה אחד עדיף מבין אלו לעיל אם כי כברירת מחדל לנוסע המזדמן הייתי מעדיף את המועדון של בריטיש.
לסיכום
כרטיסים במחלקת פרימיום–אקונומי לא חייבים להיות יקרים במיוחד והם מציעים תמורה גבוהה מאוד למחיר במקרים רבים. הם מאפשרים גם לטוס בנוחות וגם לצבור קרדיט נדיב למדי במועדוני התעופה השונים. זאת ועוד, את חלק מהכרטיסים האלו קל מאוד לשדרג באמצעות מיילים או נקודות.
ולסיום, הנה כרטיס מעניין שנתקלתי בו במקרה במהלך הכנת הפוסט:
זה לא אפשרי בצורה שתיארת. אפשר להעביר מיילים בין חשבונות ואז לרכוש כרטיס בונוס, אבל, ההעברה הזאת היא לא חינמית.
יש ליונייטד את הTransfer miles to friends or family בעלות של 15$ ל1000 מייל
לא זול נראה לי….
כן, מעט יותר זול מאשר לקנות פעם אחרונה כשבדקתי
רציתי להזמין את מילאנו לטוקיו ב sas, אבל המחיר כבר לא זמין (גם באותו תאריך בדיוק) הכי זול תיירים פרמיום הוא 1200 דולר…חבל (-:
תודה על הפוסט
התעריף עדיין בתוקף – פשוט אולי לא בתאריכים בהם בחרתי בדוגמה. נסה למשל את ה-14 עד ה-19 לדצמבר.
סאס מציעה תעריפים דומים, בהפרש של עד 50 אירו, ליציאה משדות אחרים באירופה. וורשה, למשל.
מצאתי בסקייסקנר!
ואי אפשר בפוסט על פרימיום אקונומי לא להזכיר את הכסאות הטובים ביותר במגזר: אופן סקאי של בריטיש.
כרגע, כ900 דולר מניו יורק לפריס.
מנסיונך ליאור, מי החברות לדעתך מציעה את המושבים המרווחים ביותר, כלומר זווית הטייה משופרת לאחור ומרווח נדיב בין המושבים ?
תודה על הפוסט, החכמתי !
אני חושב שהמוצר הטוב ביותר בעולם שייך לאייר ניו-זילנד. למעשה, מחלקת פרימיום-אקונומי של אייר ניו-זילנד טובה יותר מכמה מחלקות עסקים. המוצר קיבל את המקום השני בלבד בדירוג השנתי של סקייטרקס אבל לדעתי לא נעשה שם צדק.
חברות אחרות שמציעות מוצרים מצוינים הן סינגפור איירליינס, קוונטס, קתאי פסיפיק, אייר פראנס, וירג׳ין אטלנטיק, ג׳אל, אייר קנדה וסאס. כדאי לשים לב שהמוצר לא מוצע בכל המטוסים ולפעמים יש הבדל בין האיכות במטוסים שונים. כך לדוגמה, המחלקה של בריטיש טובה יותר במטוסי ה-789 וה-A380 לעומת שאר מטוסי הצי של החברה.
עוד חברות שמציעות מחלקת פרימיום-אקונומי טובה: אווה אייר, אול-ניפון, אליטליה, אירופלוט, לופטהנזה ובקרוב גם אלעל (נחיה ונראה).
פער המחירים בפרמיום אקונומי לטובת אלאיטליה (700 דולר) בטיסת RT לצפון אמריקה לא השאיר לי "ברירה" אלא לרכוש אצלם כרטיס.
טסתי הרבה עם לופטהנזה בפרימיום אקונומי, ליעדים בדרום אמריקה, מגוון של דרימליינרים ואיירבוסים, המחלקה שלהם טובה מאוד לדעתי. לאחרונה טסתי עם אייר קנדה בדרימליינר בפרימיום אקונומי, מעט נחות יותר בתחומים של ערכת נוחות וחווית האוכל (ההגשה, הסידור) אבל המושבים סה"כ הרגישו לי אותו דר