לפני כחודשיים פרסמתי פוסט בלי נושא שבו הזמנתי אתכם לשאול אותי כל שאלה שעולה לכם לראש בנושאי טיסות, מלונות, מועדוני לקוחות וכו׳. לפוסט ההוא יש כיום 125 תגובות. לפוסט של השבוע שעבר, במתכונת דומה, יש כרגע 50 תגובות. מבחינתי זו הצלחה!
ועכשיו תורכם…
הגיבו לפוסט הזה ושתפו אותי ואת שאר הקוראים בכל שאלה, תהייה, התלבטות, הערה, רעיון, ביקורת וכל דבר אחר בתחום הנסיעות.
(ניתן לפרסם שאלות בצורה אנונימית לחלוטין. אם תציינו את כתובת המייל שלכם תוכלו לקבל התראות על תגובות וכו׳ אבל כתובת המייל לא תפורסם).
מה עם מפגש על בירה לקוראים המתמידים?
הרעיון הזה עולה מדי פעם. אבדוק אפשרויות לסוף החודש הנוכחי.
אנא פרסם במקום בולט!
מאיזה מלון התמונה שבפוסט? 😉
מלון אינדיגו ברמת-גן. זו הבריכה על הגג – שהיא אחת בריכת אינפיניטי כי חלק ממנה ׳מרחף׳ החוצה מהבניין.
מלון נחמד סה״כ והוא מקטגוריה 4 במועדון IHG Rewards כך שאפשר לרכוש בו לילה תמורת 25,000 נקודות בלבד. המועדון מוכר נקודות לפעמים מתחת ל-6$ ל-1,000 כך שתיאורתית גם מי שאינו צובר נקודות בשיגרה במועדון יכול בהזדמנות לרכוש נקודות ללילה בפחות מ-150$.
אשמח אם תוכל לשתף את האחר בו אתה מייצר את המפות של הטיסות
בשמחה. אני משתמש באתר Great Circle Mapper שנקרא בקיצור GCM. שים לב שיש אפשרויות מגוון לתצוגה ואני באמת משתמש רק בבסיסיות ביותר. הנה הקישור:
http://www.gcmap.com/
כתבתי על האתר הזה בעבר. הנה לדוגמה פוסט מהקיץ שעבר:
http://www.flying-out.com/2016/07/06/ten-recommended-sites
שלום
מהי מחלקת העסקים הכי טובה שטסת בה לדעתך?
(אני טסתי ב 2L AA AY BA CX DL KE LH LX LY OK OS SQ TG TK US
ואהובה מכולן עליי היא AA על ה 77W וגם מאד אהבתי את LX ואת TG)
זו שאלה קשה מאוד.
גם אני אוהד נלהב של המוצר שמציעה אמריקן ב-77W. בעיניי המוצר החדש ב-772 אפילו טוב יותר ממנו והוא כיום המוצר הטוב ביותר שמציעה חברת תעופה אמריקנית כלשהי (ואולי שני רק לסוויטות החדשות של דלתא – אבל אותן טרם ניסיתי). העניין הוא השירות, שהוא מרכיב חשוב בבחינת מחלקת עסקים, בו כושלות כל החברות האמריקניות.
אני חושב שבשקלול המוצר והשירות אהיה חייב לתת את הובלה לקתאי פסיפיק, סינגפור איירליינס וקטאר איירוויס. כשמכניסים לשקלול גם טרקלינים וחוויית קרקע כללית אז כנראה שקתאי פסיפיק תהיה במקום הראשון. חברות נוספות שראוי להזכיר הן ג׳פן איירליינס, קוריאן, אווה אייר, אסיאנה, אייר ניו-זילנד, קוונטס ואייר פראנס – אם כי יש חוסר אחידות מורגש ברמת המוצר והשירות בין המטוסים השונים של החברות האלו בניגוד למצב עם שלושת החברות הראשונות (שמציעות מוצר קשה מצוין ברוב המוחלט של המטוסים שלהן ושירות נהדר בכל טיסה).
כמובן שלא טסתי במחלקות העסקים של חברות רבות אחרות ובחלק מהחברות שציינתי לעיל טסתי אולי פעם או פעמיים בלבד. עם קתאי פסיפיק, קטאר איירוויס ואמריקן טסתי עשרות רבות של פעמים.
תודה
לא טסתי קטאר.
מסכים שהשירות של AA לא משהו בכלל (גם בראשונה דרך אגב) אבל לדעתי המוצר הקשיח פשוט נהדר ומכפה.
סינגפור טסתי גם ראשונה (על ה 77W הנהדר) והאמת לא אוהב את השירות הסופר מעונב (ואני לא שותה שמפניה ;))
קתאי טסתי פעמיים חודש שעבר על ה 359 – המושב מאד דומה ל AA הטרקלינים מדהימים אבל השירות גם לא היה משהו לטעמי. אולי אני צריך שירות עממי יותר 🙂
על טעם ועל ריח…. 🙂
מעניין, תודה על הפידבק.
באופן כללי השירות בחברות אסייתיות הוא פשוט רמה אחת מעל כל השאר (אולי למעט אייר ניו-זילנד וקוונטס שגם בטיסותיהן השירות בדר״כ מעולה).
ליאור היקר,
התרגשתי לקבל קרדיט על ״השאלה המעניינת״ בשבוע שעבר.
תודה על כך, ותודה מיוחדת על האפשרות להרגיש ״קצת טיסה״, גם בתוך עומס העבודה כמעט בכל יום מחדש, יחד עם הידע וההסברים מאירי העיניים בתחום, אותם אתה כותב כל כך יפה וכל כל ברור, כל פעם עם טעם של עוד.
שתי שאלות (אולי מי מהן ראויות לפוסט נפרד)
1. לגבי מבצע יום ההולדת של אל על (חבר המועדון החוגג יום הולדת משלם על כרטיס, ומקבל כרטיס לאחר במתנה, עם תוספת נקודות די סמלית לכרטיס השני) הרושם שלי הוא שהיעדים שבמבצע משתנים בכל חודש.
האם יש שיטתיות בכך ? האם חלון הזמן ליציאה קבוע בכל החודשים ? האם זה כולל את יולי – אוגוסט (מי שנולד אז, ומי שנולד למשל ביוני – האם יוכל לצאת אז במסגרת המבצע) ? מהו לדעתך ניצול משתלם במבצע זה (אם בכלל) ? למי שככל טס בקיץ, האם נכון לבצע צבירת נקודות מושכלת, לחשבון בן משפחה שנולד למשל ביוני ?
2. במקרה ואדם קנה כרטיס בנקודות אשר תוקפם עומד לפוג (למשל באל על) וכעת מתבטלת הטיסה והוא מקבל החזר. לאיזה תוקף יהיו הנקודות המוחזרות (כאילו הן חדשות) ? אם כן, האם לא ניתן כך להלבין נקודות העומדות לפוג (להזמין כרטיס יקר בו ביטול אינו עולה ולבטל אותו) ?
קודם כל – תודה על המילים הטובות! שמח שאתה ממשיך לקרוא בקביעות את הבלוג וגם מגיב לפוסטים.
לשאלותיך,
(1) על מרבית השאלות האלו עניתי בפוסט שפורסם במאי 2017 (מצ״ב קישור). עד כה המבצע התקיים גם בחודשי הקיץ ומכאן שבהחלט יכול להיות הגיון בצבירת נקודות אסטרטגית בחשבון של חבר מועדון שנולד בחודש מאי/יוני כדי להנות מטיסה מוזלת בחודשי הקיץ. אבל לרעיון הזה יש שני אתגרים: (א) אתה לא יודע מראש אילו יעדים יוצעו באותה מהדורה – ולאור העובדה שמדובר בחמישה/שישה יעדים בלבד בכל מהדורה הרי שמרבית הסיכויים שהם לא יהיו רלוונטיים עבורך. (ב) בקיץ זמינות מושבי הבונוס נמוכה מאוד ובפרט להזמנה ברגע האחרון. כך שיש סיכוי גבוה מאוד שפשוט לא תמצא זמינות בתאריכים רלוונטיים גם אם תהיה ברשימה יעד שכן מתאים לך. הנה הפוסט ההוא:
https://flying-out.com/2017/05/03/elal-birthday-promotion/
(2) העלית פה סוגיה מעניינת מאוד בעיניי ולמען הבהרת התשובה אחלק אותה לשני חלקים. אם כרטיס הבונוס בוטל ביוזמת הנוסע – הנקודות יחזרו לחשבון עם התוקף המקורי שלהן (כלומר, ייתכן שחלקן הלכה למעשה יימחקו בעת הביטול). אם כרטיס הבונוס בוטל ביוזמת אלעל – פורמלית אותם כללים צריכים לחול, אבל, אני מאמין שבמקרה כזה שירות הלקוחות של אלעל יעדכן את תוקף הנקודות כך שיהיה להן לפחות אותה יתרת תוקף כפי שהייתה להן בעת המימוש. לא הגיוני שחברת התעופה גם תבטל טיסה וגם תמחק לחבר המועדון נקודות מהחשבון, או תקצר את תוקפן, על אף שלא הייתה כל פעולה מצידו.
יצא לי לאחרונה לטוס ב'בולגריה איר' במחלקת כירטוס גבוהה. אין לי תוכנית להשקיע במועדון הזה, ואני גם לא מתכנן לטוס עימם שוב בעתיד הקרוב. האם יש איזה שהיא אפשרות לקרדט את הנקודות מטיסה זו במועדון אחר? (ראיתי שהם משתפים פעולה עם איג'יאן לדוגמה בכל מיני תחומים כמו קונקשיינים וכו' אך לא ראיתי באיג'יאן אפשרות לקרידוט מהם.
אני לא מכיר מועדון תעופה כלשהו שמציע קרדיט על טיסות של בולגריה אייר. וגם אם כן – קרדיט רטרואקטיבי בדר״כ לא אפשרי עבור טיסות עם חברות שותפות (אלא אם היה לך חשבון באותו מועדון בעת הטיסה – וגם אז לרוב יש מגבלה של שישה חודשים אחורה בלבד).
שלום ליאור
איזה כרטיס אשראי ישראלי הכי משתלם לעשות בשביל נקודות תעופה, חוץ מאל על?
ומה הטובים ביותר?
מבחינת קצב צבירת המיילים – נתון זה בלבד – כנראה ששני הכרטיסים הטובים ביותר בשוק עם מולטי של לאומיקארד והכרטיס הממותג Miles&More של כאל. לאור השינויים ביחס הצבירה בכרטיס של לאומיקארד שנכנסו לתוקף בחודשים האחרונים אני חושב שיהיה נוח יותר להשתמש בכרטיס של כאל. הוא גם מגיע גם בונוס הצטרפות של 5,000 מיילים בדר״כ (ולפעמים עד 10,000 מיילים במסגרת מבצעי הצטרפות). זאת ועוד, הכרטיס הממותג מונע תפוגת מיילים במועדון Miles&More.
הנה פוסט בנושא כרטיסי אשראי מהשנה שעברה:
https://flying-out.com/2016/05/28/best-credit-cards-for-travelers/
באותו עניין, בהנחה שיש לי פליי כארד וויזה כאל פלטינום (דיינרס לא מכובד בכל מקום…) האם כדאי לי לצבור נקודות לאל על (קצב נמוך יחסית לדיינרס) או שמא לצבור ל- M&M?
אם אתה מוכן/רוצה לטוס עם אלעל – הפלייקארד עדיין מנצח בהפרש ניכר מבחינת שווי הנקודות שתצבור.
אני מבין שאמקס פלטניום לא טוב בצבירה למרות שהוא נותן נקודה ל 360 שח באל על?
עכשיו יש מבצע באמקס הכפלת יחס המרה אתה יודע אולי אם זה דבר נדיר או שקורה מידי פעם
לאמקס פלטינום יש יתרונות רבים אבל מבחינת צבירת נקודות הוא באמת לא מצטיין. למרות שיחס הצבירה לאלעל לא רע כ״כ כפי שציינת.
מדי פעם יש מבצעי המרה כאלו ואחרים. אחת לשנה, לפחות. בהחלט כדאי להמתין לאלו כדי להמיר.
היי ליאור
כתבת בשנים האחרונות המון על בריתות תעופה והיתרונות שלהן, אבל לאחרונה מסקרנת אותי דווקא השאלה ההפוכה: מה האינטרס של חברות תעופה מוצלחות, גדולות ונחשקות (דוגמת אמירייטס, הינאן ואחרות) לא להצטרף לברית תעופה אלא להשאר עצמאיות עם מספר שיתופי פעולה ותו לא? מה חברת תעופה "מפסידה" מהצטרפות לברית?
שאלה מצוינת!
כשחברת תעופה מצטרפת לברית היא נכנסת למערכת יחסים מקיפה מאוד עם חברות תעופה רבות. מצד אחד – היא מקבלת תנועה משמעותית של נוסעים, מרחיבה את רשת היעדים שלה בצורה דרמטית (בהוספת טיסות המשך של החברות השותפות) ומציעה לנוסעיה התכופים את האפשרות להנות מהטבות עם חברות רבות ברחבי העולם. כל אלו יתרונות אדירים לכל חברה. מצד שני – היא צריכה להתאים את עצמה לסטנדרטים של הברית, צריכה להפנות חלק מההכנסות שלה לברית וצריכה להציע הטבות רבות ושירותי קרקע נרחבים יותר לקהל גדול פי כמה של נוסעים תכופים (בעלי סטטוס גבוה בברית שטסים איתה). לפעמים זה משתלם יותר ולפעמים זה משתלם פחות. כבר קרו מקרים בעבר שחברת תעופה עזבה ברית כלשהי כי היא החליטה שהשותפות לא מתאימה לה.
אבל מעבר ליתרונות וחסרונות חשוב גם לזכור שהצטרפות לברית תעופה אינה דבר טריוויאלי. חברה צריכה להתקבל לברית. כלומר, חברה צריכה להציע את עצמה לברית, לנמק אילו יתרונות הברית תקבל מההצטרפות שלה ולקוות ששאר החברות בברית ירצו בה. כאן נכנסים לתמונה שיקולים רבים לרבות שיקולים פוליטיים (אולי הסיבה הראשונה שבגללה אלעל אינה בברית כלשהי), שיקולים גיאוגרפיים (כך, לדוגמה, שתי חברות מובילות ממדינה אחת לא יהיו באותה ברית), שיקולים של אחזקות בחברות תעופה אחרות ועוד.
ניקח לדוגמה את היינאן. על פניו מדובר בחברת תעופה מובילה עם קוים מעניינים (בייג׳ינג-ת״א, שנגחאי-פראג, מדריד-שנזן). אבל יכולות להיות סיבות טובות למה אף ברית תעופה לא תרצה את החברה: (1) החברה-האם של היינאן נמצאת בקשיים כלכליים אדירים כבר זמן רב ועתידה של חברת התעופה לא ברור. (3) היינאן היא לא נושאת הדגל של סין ולכן אין וודאות גבוהה שממשלת סין תעשה הכל כדי למנוע את קריסתה בהנחה שיהיה סיכון כזה בעתיד. (3) ישנן שלוש חברות תעופה סיניות גדולות אחרות והן כבר חברות בבריתות תעופה – שתיים בברית סקיי ואחת בברית סטאר. לברית השלישית, OW, יש גם כן נוכחות משמעותית בצפון-מזרח אסיה עם החברות קתאי וג׳אל שייפגעו שתיהן מהצטרפותה של חברת תעופה סינית.
ניקח לדוגמה את אמירטס. כל פניו מתבקש שאמירטס תרצה להצטרף לברית סקיי או לברית סטאר לאור העובדה שקטאר איירוויס, אחת המתחרות הגדולות שלה, שותפה בברית OW. אבל מודל הפעילות של אמירטס הוא ייחודי, שלא נאמר קיצוני, ולכן יש לה אינטרס חלש מאוד להצטרף לברית. אמירטס שולחת מטוסים לקצוות תבל ורואה בשדה הבית שלה כבסיס הפעילות הטוב בעולם – מכל בחינה, ובפרט מהבחינה הגיאוגרפית – ומפאת רשת היעדים שלה וחשבון הבנק הבלתי-מוגבל שלה היא כנראה לא צריכה טיסות קישור של חברות אחרות. בניגוד לאתיהאד היא אפילו לא עושה מאמץ ליצור לעצמה מיני-ברית של חברות שותפות אלא נשענת כמעט בלעדית על הפעילות שלה עצמה. אבל שוב – מדובר בחברה עם מודל פעילות ייחודי מאוד.
כמעט כל חברות התעופה הגדולות האחרות שותפות באחת הבריתות. כאמירה כללית זה משתלם להן מאוד.
שלום,
רציתי לדעת איך אתה מחפש זמינות לקטאי בכרטיסי בונוס דרך שותפים (aa)
Expert flyer? האם יש המלצות לאתרים אחרים?
מחפש כרטיס בסניס לhkg לפחות ואני לא מצליח למצוא.
תודה רבה ואחלה בלוג
אסף.
זמינות של קתאי אני בדר״כ מחפש באתר של בריטיש. גם האתרים של קוונטס ואמריקן הם מקורות טובים – אבל האתר של בריטיש הוא, בעיניי, הנוח ביותר. אל תטרח לחפש באתר של קתאי כי החברה מציעה זמינות שונה למועדון שלה לעומת מועדונים זרים.
כמובן שאפשר להשתמש גם בשירותים בתשלום כמו EF.
בקו של החברה לת״א זמינות מושבי הבונוס במחלקת העסקים פשוט אפסית. סה״כ מדובר בקו צעיר יחסית עם ביקוש גבוה מאוד – בפרט במחלקת העסקים. ייתכן שבעתיד נראה זמינות גבוהה יותר של מושבי בונוס בכל מחלקות השירות.
שלום ליאור,
האם אתה יכול להסביר בבקשה כיצד ניתן להרכיב כרטיסי טיסה של Air France עם stopover של יום-יומיים בפריז? בדגש על כרטיסים זולים.
תודה, בוריס
אהלן בוריס,
ראשית – צריך לזכור שלא כל התעריפים מאפשרים עצירה (Stopover) בחינם או בעמלה סבירה. לפעמים פשוט אי אפשר לעצור מבלי לעבור לתעריף יקר הרבה יותר.
שנית – אתה יכול לבצע חיפוש כזה במטריקס בקלות. בשתי דרכים: ע״י פקודה לאורך מינימלי של הקונקשיין (minconnect XX) או ע״י שימוש בחיפוש מולטי-סיטי. הדרך הראשונה נוחה יותר והגיונית יותר.
האם כרטיס מולטי-סיטי לא יצא כמעט תמיד משמעותית יקר יותר מטיסה עם קונקשיין ארוך מאוד / עצירה?
מולטי-סיטי זו צורת חיפוש ולא סוג של כרטיס.
עצירה (Stopover) לרוב מייקר את הכרטיס, כן, כי יש עמלה לכך. כלומר, מחיר הבסיס של הטיסות לא בהכרח משתנה (נשאר אותה קוד תעריף) אבל העצירה עצמה עולה כסף.
בתחילת מרס כמות של נקודות "נוסע מתמיד" תמחקנה מחשבוני באל-על. האמת היא שאנני "מתמיד" לטוס עם אל-על (מעדיף חברות אחרות) אך בכל זאת כיצד אפשר לשמר או לתרום נקודות אלה שלא תלכנה לאיבוד.
הנה שני פוסטים רלוונטיים:
״מה אפשר לעשות עם מאה נקודות של אלעל?״
https://flying-out.com/2017/03/05/what-to-do-with-100-elal-points/
תזכורת: ניתן לתרום נקודות של אלעל״
https://flying-out.com/2017/05/01/donate-elal-points/
היי.
אשמח לקבל רעיון / דרך נכונה ויעילה איך להזמין טיול שכולל את מוסקבה ברלין ובוקרשט מספר ימים בכל אתר
אהלן שלומי,
בטיול שכולל שלושה יעדים יהיו מינימום של ארבעה קטעי נסיעה. אידיאלית כל קטע נסיעה יושלם באמצעות טיסה ישירה או נסיעת רכבת ישירה.
אפשרות אחת היא לרכוש כל קטע נסיעה, או כל שני קטעי נסיעה, באופן נפרד. היתרון הוא בגמישות המוחלטת – אבל לפעמים המחיר יהיה גבוה משמעותית. על גמישות משלמים אחרי הכל. אפשר לכלול שני קטעי נסיעה בכרטיס אחד אם ניתן לבצע עצירה (Stopover) באחד היעדים. נניח שנקודת המוצא שלנו היא A ואנחנו רוצים להגיע לנקודות C, B ו-D. אידיאלית נרצה לרכוש כרטיס מחברת תעופה שבסיסה בנקודה B לטיסה מ-A ל-C עם מעבר ב-B. כלומר, כרטיס בכיוון-אחד שכולל עצירה. אח״כ נרצה לרכוש כרטיס מחברת תעופה שבסיסה בנקודה D לטיסה מ-C חזרה ל-A עם מעבר ב-D. מקווה שההסבר לא היה מבולגן מדי. הבעיה היא שלא תמיד יש אפשרות ריאלית כזאת.
אפשרות אחרת היא לרכוש כרטיס מסוג Open-Jaw של חברת תעופה שבסיסה באחד מאותם יעדים. כך נוכל לקבל שלושה קטעי נסיעה תחת כרטיס אחד ואז נידרש להוסיף רק קטע נסיעה נוסף בכרטיס נפרד. אם נסתכל על היעדים שציינת – מוסקבה, ברלין ובוקרשט – הרי שרק אחד מהיעדים האלו (מוסקבה) הוא בסיסה של חברת תעופה גדולה (אירופלוט). לכן שווה לך לבדוק האם תוכל לרכוש כרטיס OJ של אירופלוט לטיסה מת״א לברלין וחזרה מבוקרשט, או להפך, ולהוסיף עצירה במוסקבה באחד הכיוונים. אח״כ כל מה שיישאר לך זה למצוא דרך זולה לשלג בין ברלין לבוקרשט או להפך.
את החיפוש המתאים אפשר לבצע בעזרת המטריקס או בעזרת גוגל-פלייטס. במטריקס יהיה פשוט יותר כי אתה יכול להכניס פקודה של מינימום קונקשיין באחד הכיוונים (Minconnect XX).
תודה רבה
היי ליאור,
קודם כל אני נהנה רבות מלקרוא את הבלוג ונעזר בו רבות.
רציתי לדעת למה אתה לא חושף פרטים על עצמך (שם מלא, תמונה ועיסוק).
שאלה של נוחות ופרטיות מול העולם הוירטואלי, נגיד ככה. אני לא באמת מתחבא – יש לי לקוחות, עשיתי הרצאות, פגשתי כמה מקוראיי הבלוג – אבל כל זה לא וירטואלי. בתקווה שבקרוב אצליח לארגן מפגש לקוראיי הבלוג ואז כל מי שיירצה לדעת מי אני ומה אני יוכל להגיע.
העיסוק שלי אינו סוד – אני נותן שירותי ייעוץ בתחום ללקוחות פרטיים ולחברות.
היי
רציתי לאור ניסיונך שאול את דעתך.
רכשתי באחת מסוכנויות הנסיעות (אחד מהגדולות-כזו שיש לה פרסומות רבות בטלויזיה…) כרטיס לטיסה מאירופה לאסיה במחלקת עסקים בטורקיש.
משיקולים שונים לא אוכל לטוס.
הסוכנות טוענת שהכרטיס לא ניתן לביטול וניתן לשינוי תאריך בלבד בעלות של 300 דולר. הקטע הוא שהם לא נותנים לי את תנאי הכרטיס, וזה לא צורף להזמנה. הכל בבחינת ״ככה זה״.
האם לדעתך יש מה לעשות בנושא? האם זה חוקי לא לתת לנוסע את תנאי הכרטיס???
תודה רבה
וודאי שזה לא חוקי.
סוכנות הנסיעות חייבות – ע״פ חוק – לספק לך את המידע המלא על המוצר שרכשת ובכלל זה את התנאים המפורטים של כרטיס הטיסה. למעשה, היא כושלת בעבודתה כשהיא מוכרת לך כרטיס מבלי ליידע אותך בצורה מפורשת בתנאי הכרטיס העיקריים. הסתרת מידע מהותי כזה היא עילה לתביעה.
פנה שוב לסוכנות ודרוש בתוקף את תנאי הכרטיס. ייתכן בהחלט שהכרטיס לא ניתן לביטול כפי שטענו בפניך – זה לא מופרך – אבל הסוכנות צריכה להביא לך סימוכין לכך בתנאי הכרטיס. אם תחליט שלא לטוס בכל זאת תהיה זכאי לקבל את החזר המסים.
אם במקרה רכשת את הכרטיס בשבועיים האחרונים הרי שאתה יכול עדיין לבטלו ע״פ חוק הגנת הצרכן עם קנס מינימלי (5% מערך הכרטיס או 100 ש״ח לפי הנמוך).
שלום ליאור תודה על הידע המיקצועי שתורם לכולנו הרבה מאוד
רציתי לשאול לדעתך באיזה חברה בברית Skyteam יהיה הכי כדאי לקרדט
הן מבחינת צבירת מיילים ותפוגתם והן מיצד סטטוס
זו שאלה מצוינת שאענה עליה בפוסט מקיף בקרוב. אני לא רוצה בשלב זה לכתוב מידע חצי-מדויק.
עד לאחרונה ההמלצה הגורפת שלי הייתה מועדון FlyingBlue (אייר פראנס וק.ל.מ) אבל המועדון יעבור בקרוב שינוי משמעותי שישפיע רבות על אופי צבירת המיילים והשגת הסטטוס. עוד לא למדתי את הנושא מספיק לעומק כדי האם וכמה השינוי לרעה.
שלום ליאור
אגב לגבי מועדון סקיי טים מה דעתך על המועדון של אליטליה?
תודה
הוא שימושי רק למי שטס לעיתים תכופות עם אליטליה. המימוש הטוב ביותר למיילים של המועדון הוא לשדרוג טיסות של אליטליה – למשל ממחלקת פרימיום-אקונומי למחלקת העסקים.
אכתוב בקרוב פוסט מקיף על בחירת מועדון תעופה בברית סקיי.
שאלה טובה, אחכה לפוסט שלך בנושא
היי ליאור
איך המחלקה הראשונה של בריטיש מלונדון לטוקיו?
בנוסף,
קיימת אפשרות לבצע את הקטע מלונדון לטוקיו במחלקה הראשונה של Japan airlines. איך היא? עדיפה על בריטיש בקטע טיסה זה?
עדיפה בצורה משמעותית. ג׳אל חברה נהדרת עם מוצרי פרימיום טובים מאוד.
המחלקה הראשונה של בריטיש די מאכזבת. ביחד למחלקת העסקים של החברה הכל נראה מצוין, אבל, זו חוכמה קטנה. כאמירה הידועה: המחלקה הראשונה של בריטיש היא מחלקת העסקים הטובה בעולם.
שלום ליאור תודה על הפוסט והרעיון הנחמד! האם ידוע לך מה הנוהל של רוב מדינות העולם לגבי תוקף דרכון האם אפשר לטוס עד היום האחרון או שצריך תוקף של שלושה חודשים או אפילו ששה חודשים?
דרכון, כמסמך נסיעה, תקף גם יומו האחרון. אבל מרבית המדינות מתירות כניסה רק למי שדרכונו בתוקף לשלושה חודשים מעבר ליום הכניסה למדינה וחלק מהמדינות אף מחמירות ודורשות שישה חודשים. בחזור, בכניסה לישראל, אין לבעלי דרכון ישראלי את הבעיה הזאת כביכול.
בתוך שנה צברתי כ- 50,000 מיילים במועדון של יונייטד, ואני צופה להמשיך לצבור מספר דומה בשנים הקרובות.
החלטתי לצבור כמות גדולה ולממש אותם על טיול חלומות של פעם בחיים, שמורכב מטיסות במחלקה ראשונה (עסקים במקטעים בהם אין מחלקה ראשונה). עוד אין לי יעד מוגדר, שוקלת טיסה לאוסטרליה וניו-זילנד דרך אסיה. אם יש לך המלצות ל"מסלולי חלומות" – אשמח לשמוע 🙂
השאלה העיקרית שלי היא מתי יהיה ריאלי לעבור משלב צבירת מיילים לשלב המימוש? כלומר, איזו כמות של מיילים נחשבת "מכובדת" בסטאר אליינס כדי לממן מספר טיסות ארוכות במחלקה ראשונה או במחלקת עסקים?
הצבתי לעצמי יעד של 200,000 מיילים לפני שאתחיל לבצע חיפושים קונקרטיים (בינתיים מעדיפה לא לצלול לטבלאות מימושים כדי לא להתבאס וגם כי ממילא הן צפויות להשתנות עד שיגיע זמן המימוש עוד כמה שנים), אבל אשמח לקנה מידה / Reality Check שלך.
תודה מראש! מאד נהנית לקרוא את הפוסטים והתשובות המעמיקות שלך.
תמיד משמח אותי לייעץ לקוראיי הבלוג לגבי כרטיסי בונוס במחלקות הפרימיום, אז, תודה על ההזדמנות.
ראשית – סחטיין על יתרת הציילים שצברת ומאחל לך שתצברי אפילו יותר בשנה הקרובה. זה ממכר, וככל שהיתרה גדלה התאבון נפתח עוד והאפשרויות למימוש מתרבות ומשתפרות.
לגופה של שאלה,
עם 200,000 מיילים של יונייטד אפשר בהחלט להגיע רחוק, תרתי משמע, במחלקות הפרימיום. כרטיס הלוך/חזור לניו-זילנד במחלקה הראשונה יעלה 220,000 מיילים (אם תצליחי למצוא זמינות מתאימה). אבל אפשר, ואולי כדאי, דווקא לחלק את המסלול לקטעים כדי להנות מיעדים נוספים ואולי לנסות מספר חברות תעופה נוספות.
כך, לדוגמה, תוכלי לרכוש סט כזה של כרטיסים:
(1) ת״א לקטמנדו, דרך ציריך ודלהי, במחלקות העסקים של סוויס ואייר אינדיה. עלות: 35,000 מיילים.
(2) קטמנדו להונג-קונג בטיסה הישירה של קתאי דרגון. עלות: כמה מאות דולרים או כרטיס בונוס של בריטיש.
(3) הונג-קונג לאוקלנד, דרך בנגקוק/סינגפור וסידני, במחלקות הראשונות ומחלקות העסקים של תאי/סינגפור איירליינס/אייר ניו-זילנד. עלות: 65,000 מיילים.
(4) אוקלנד לת״א במחלקות עסקים. עלות: 75,000 מיילים.
אם חלקים 1 ו-4 יירכשו ביחד, תחת כרטיס בונוס אחד, ניתן יהיה להנות ממקטע שלישי בחינם (סיפור קצת מורכב שאולי ארחיב עליו בפוסט עתידי).
אני כן רוצה לציין שמועדוני תעופה משנים של טבלאות המימוש שלהם אחת לכמה שנים, ולפעמים באגרסיביות, אז בדר״כ זה לא רעיון טוב לחסוך במשך שנים רבות לטובת כרטיס בונוס מסוים או סט של כרטיסי בונוס כי תמיד יש סיכוי שעד המועד המחירים שלהם ישתנו. כך, לדוגמה, כרטיס מס׳ 3 בדוגמה לעיל עלה עד לנובמבר 2017 רק 40,000 מיילים וכיום הוא עולה 65,000 מיילים (וזו עדיין עסקה טובה בעיניי…).
סה״כ הכיוון הכללי של 200,000 מיילים הוא נכון. עם יתרה כזאת תוכלי לייצר נסיעה מעניינת מאוד במחלקות הפרימיום ואולי אפילו נסיעה מסביב לעולם. לדעתי במקרים רבים לא כדאי לשלם את הפרמיה כדי לשדרג לכרטיס במחלקה הראשונה אך נכון יותר לכוון לכרטיסים במחלקת העסקים ולשדרג בהתאם לזמינות ולעודף היתרה.
מצ״ב קישור למחשבון כרטיסי הבונוס באתר של יונייטד:
https://www.united.com/web/en-US/apps/mileageplus/awards/travel/awardTravel.aspx
תודה רבה על התשובה המפורטת והמלומדת!
ערב טוב ליאור
אתה יודע אולי אם יש דרך לקבל הנחה על דמי שימוש חודשיים של אמקס פלטינה
ואם לדעתך הכרטיס שוה את ה27 דולר לחודש
דרך מועדון ׳אנשים ומחשבים׳ ניתן להנות מהנחה של 50% בדמי השימוש בחודשיים למשך שנה אחת. אח״כ מחיר מלא. אני לא מכיר הנחה אחרת.
כדי לקבל את ההנחה לעיל פשוט פנה לשירות הלקוחות של אמקס וספר שראית את ההצעה באתר ׳אנשים ומחשבים׳ (היא שם, בדוק).
פניתי לאמקס ( יש לי כרטיס של אנשים ומחשבים ביזנס זהב )והם אומרים שלא ידוע להם על כך
הם חזרו אלי שזה כך ויתנו לי הנחה תודה ושוב תודה
הכרטיס טוב?
שוב ערב טוב ליאור
אם תוכל לעשות סדר בסכום המיילים המינימלים שניצרכים לכרטיסי בונוס למערב אירופה ולארה"ב
זה פשוט נותן אומדן ביחס שמתקבל מהצבירה
רעיון טוב לפוסט, תודה.
לבינתיים – הנה לך מחשבון שימושי שיצר אחד הבלוגרים האמריקאים האהובים עלי:
https://travelcodex.com/award-maximizer/
לגבי מועדון miles & more:
ציינת בעבר שהמועדון גובה היטל דלק משמעותי בכרטיסי בונוס. נשאלת השאלה, אם כך, מהו מימוש כדאי למיילים אלו? האם ישנן sweet spots במימוש כרטיסי בונוס במועדון או שעדיף פשוט לממש בדרך אחרת?
תודה
אתה יכול להשתמש במיילים לטיסות עם חברות אחרות בברית סטאר שחלקן לא דורשות היטל-דלק (שככלל מועבר מהחברה המפעילה את הטיסה למועדון התעופה – ואם החברה לא דורשת היטל-דלק כלל אז המועדון לא ידרוש גם כן).
כך, לדוגמה, יונייטד לא גובה היטל-דלק על המראות מארה״ב אז ניצול מיילים של M&M לטיסות של יונייטד בתוך ארה״ב או מארה״ב ליעדים אחרים זה מימוש לא רע בדר״כ.
בדוגמה אחרת אפשר לטוס עם חברות מובילות כמו אייר ניו-זילנד, אול-ניפון, אווה אייר, סינגפור איירליינס ועוד – שלרוב דורשות היטל-דלק לא גבוה אם בכלל. כמובן שבטבלאות המימוש של מועדון M&M יש כרטיסי בונוס אטרקטיביים יותר ואטרקטיביים פחות. ראה לדוגמה את המחיר לכרטיס בונוס בטיסה מהוואי למדינות צפון-אסיה (35,000 מיילים בלבד בביזנס).
תודה ליאור.
מה לגבי מימוש המיילים בטיסות מישראל לאירופה? רוב האפשרויות מכוסות ע״י קבוצת לופטהנזה, ואני זוכר שאמרת שטורקיש לא תהיה בחירה טובה במקרה של miles&more.
יש משהו אחר? אולי אייג׳יאן?
כאמירה כללית מימוש המיילים בטיסות מישראל לאירופה יהיה לא כדאי (למעט במסגרת מבצע מיוחד דוגמת FlySmart).
כרטיס הלוך/חזור במחלקת התיירים יעלה 35,000 מיילים וידרוש מסים של 50$ עד 400$ כתלות בחברה וביעד. כרטיס הלוך/חזור של איג׳יאן לאתונה או כרטיס הלוך/חזור של לוט לוורשה (שתי חברות שדורשות היטל-דלק נמוך מאוד אם בכלל) ידרוש מסים של כמה עשרות דולרים. אבל המימוש יהיה לא כדאי בשל העלות החלופית של כרטיס בכסף. אתה בעצם תשלם 35,000 מיילים כדי לחסוך פחות מ-200$ בעלות הכרטיס.
כרטיס הלוך/חזור במחלקת העסקים יעלה 50,000 מיילים – פרמיה קטנה יחסית – וידרוש מסים בגובה דומה. לאור העובדה שכרטיסים במחלקת העסקים עולים בדר״כ בין 800$ ל-1200$ הרי שכאן כבר מתקבלת עסקה טובה יותר וחיסכון כספי גדול יותר מול מימוש המיילים. אבל גם אז הערך של המיילים במימוש לא יהיה גבוה מדי. קח לדוגמה כרטיס בונוס הלוך/חזור במחלקת העסקים של סוויס ללונדון – חברה שגובה היטל-דלק ויעד עם מסי נמל גבוהים – בעלות של 50,000 מיילים וקרוב ל-400$ במסים. לעומת מחיר רגיל של 1200$ לכרטיס בכסף, או נגיד אפילו 1000$ לכרטיס מוזל, הרי שהערך במימוש הוא רק קצת יותר מ-10$ לכל 1,000 מיילים.
מימוש חכם יותר יהיה לטיסות יונייטד לארה״ב או לכרטיס בונוס מאירופה לארה״ב (שאליו אפשר לשכך כרטיס הלוך/חזור זול מישראל לאירופה).
היי, יש מצב שתוכל לפרסם השוואה בין ביטוחי החול של כרטיסי האשראי? מאז השינוי של הראשון לספטמבר זה הפך להיות הרבה יותר מסובך ולא ברור לי אם יותר משתלם להסתמך על הביטוח של ישראכרט קורפורייט זהב רגיל או בזה של מיילס אנד מור פלטינום
אשקול את העניין.
אני תמיד נזהר לגעת בסוגיות הביטוח משום שאין לי הכשרה או ניסיון כסוכן ביטוח. אני לא רוצה להמליץ על ביטוח מסוים או להיראות כאילו אני ממליץ על ביטוח מסוים במסגרת השוואת תנאים כלשהי. פוליסות ביטוח הן מטבען מורכבות ומסובכות.
אולי אמצא סוכן ביטוח שיירצה לכתוב מאמר אורח בנושא ולעשות קצת סדר בבלאגן שהוא ביטוחי הנסיעות של כרטיסי האשראי.
https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aQ382Me_700b.jpg
יש מצב שזה באמת קרה? זה אפשרי, עקרונית?
זה ׳סיפור של פעם׳. כן, זה היה אפשר וייתכן שזה אפשרי גם כיום בחברות מסוימות. אבל ככלל הברז הזה נסגר.
עדיין קיימים כרטיסים גמישים (ויקרים להחריד) שניתן לבטל כמעט עד הרגע האחרון.
היי
אמשח להגיע למפגש אם יהיה.
חזרתי השבוע לארץ, וסקרן אותי למה עדיין מייצרים במטוסים את האור של ה"אסור לעשן", הרי כולם יודעים שאסור, וזה תמיד דלוק…
שנות ה70-80 שבהם עישנו במטוסים חלפו מזמן..
כמובן שאעדכן ברגע שתהיה הצעה למפגש.
למה ישנם עדיין שלטים נגד עישון במטוסים? כי אחוז לא מבוטל מהנוסעים בעולם מעשנים – בפרט בסין, מדינות אסייתיות נוספות ודרום-אמריקה – ועדיין אין הרבה דברים יותר מסוכנים למטוס נוסעים מאשר אש גלויה בתא הנוסעים. לנוסעים תכופים בעולם המערבי ברור מאליו שאסור לעשן במטוסים אבל לנוסעים רבים אחרים זה לא טריוויאלי. אגב, ידוע שבחברות תעופה מסוימות אנשי הצוות מעשנים במטוס באופן שיגרתי.
[…] יש כיום 125 תגובות. לפוסט של השבוע שעבר, במתכונת דומה, יש כרגע 69 תגובות. מבחינתי זו […]