שלוש יבשות בחודש אחד: לילה בציריך
שלוש יבשות בחודש אחד: שבוע בריו דה ג׳נרו
שלוש יבשות בחודש אחד: סופ״ש בניו–יורק
לפעמים משתלם להזמין לילה במלון גם כשאין צורך באותו לילה באותו מלון ולפעמים אפילו בלי להישאר את הלילה. כך, לדוגמה, לילה במלון בבנגקוק שעלה 53 פאונד בלבד – ואפילו לא נשארתי לישון במלון – סידר לי שובר ללילה–חינם שאותו ניצלתי כדי לבלות לילה במלון יוקרתי במרכז לונדון.
הסיפור הפעם לא נוגע למבצע תקופתי או לשובר ללילה–חינם. הסיפור הפעם נוגע לתעריף מעניין שיעזור לי, אני מקווה, להשיג סטטוס גבוה במועדון IHG Rewards.
׳חבילות נקודות׳ של מועדון IHG Rewards
בשנה שעברה כתבתי פוסט מפורט בנושא. בתמצית: מלונות קבוצת אינטרקונטיננטל (לא רק של רשת אינטרקונטיננטל) יכולים להציע תעריפים הכוללים נקודות בונוס, במחיר בסיס גבוה יותר מהתעריף הגמיש הרגיל, וכך בעצם להציע לחברי המועדון את האפשרות לרכוש נקודות במסגרת הזמנת החדר. לכאורה כולם מרוויחים.
נניח, לדוגמה, שמלון מציע חדר במחיר של 100$/לילה בתעריף הגמיש הרגיל. אותו מלון יכול להציע גם ׳חבילת נקודות׳ הכוללת 1,000 נקודות לכל לילה במחיר של 105$/לילה בתעריף גמיש גם כן. כלומר, המלון מאפשר לחבר המועדון לרכוש 1,000 נקודות תמורת 5$. זה בהחלט יכול להשתלם לחלק מהאורחים. חשוב לציין שיש גם ׳חבילות נקודות׳ המקנות X נקודות בונוס לכל שהייה – ולא לכל לילה – וכאן החישוב הוא מעט שונה כי צריך להתייחס למספר הלילות.
מה שמעניין בקשר ל-׳חבילות נקודות׳, ואת העניין הבהרתי בפוסט משנה שעברה, הוא שהנקודות המתקבלות במסגרת החבילות האלו תקפות גם לטובת סטטוס גבוה במועדון IHG Rewards. כלומר, המועדון מתייחס לנקודות האלו כאילו היו נקודות בסיס שהושגו בדרך של תשלום למלון על השהייה.
מלונות הקבוצה לרוב מציעים ׳חבילות נקודות׳ של 1,000 עד 5,000 נקודות לכל לילה או לכל שהייה. גם בעמוד הרלוונטי באתר המועדון כתוב כך:
מלון אחד בלבד, למיטב ידיעתי, מציע כיום תעריף הכולל לא פחות מ-25,000 נקודות לשהייה. אפילו כשהשהייה כוללת לילה אחד בלבד. איזה מלון? אינדיגו ברוקלין.
הדרך לסטטוס גבוה
בפוסט אישי שפרסמתי בדצמבר כתבתי:
החלטתי שב-2018 אכוון לסטטוס ספייר (Spire) של מועדון IHG Rewards. כן, אני יודע, זה מפתיע ונשמע לא הגיוני במיוחד – אבל אני יכול לנמק את הבחירה הזאת ואולי אכתוב על כך פוסט בחודשים הבאים. כדי להשיג את הסטטוס הזה אצטרך לצבור 75,000 נקודות בסיס במועדון (או לבלות 75 לילות במלונות הקבוצה – אבל זה רף לא ריאלי מבחינתי). אני מתכוון להשיג את רף הנקודות הדרוש באמצעות הזמנת לילות בתעריף הכולל ׳חבילות נקודות׳. סטטוס ספייר לא מגיע עם סל הטבות מפנק במיוחד, ובפרט לא ביחס לסטטוס פלטינום שבו אני מחזיק כעת, אבל הוא כן מעניק בונוס של 100% בצבירת נקודות בסיס (לעומת 50% לסטטוס פלטינום) וכמו כן ניתן בונוס של 25,000 נקודות בהשגת הסטטוס.
כבר אז ידעתי שהסיכוי הריאלי היחיד שלי להגיע לסטטוס ספייר הוא להשלים לפחות שהייה אחת במלון אינדיגו בברוקלין ולהבטיח בכך 25,000 נקודות בסיס שהן שליש מהדרך להשגת הסטטוס. עם קצת מזל אולי אספיק אפילו שהייה שנייה במלון ב-2018.
תחשבו על זה לרגע: מועדון מלונות מאפשר להשיג את הסטטוס הגבוה ביותר שלו, שבאופן רגיל דורש 75 לילות בשנה או הוצאה כוללת של 7500$, לאחר שלושה לילות בלבד (שלוש שהיות) במלון אחד במיקום נוח יחסית. חריג למדי.
השהייה שלי – הזמנה וביקורת מקוצרת
את הלילה במלון הזמנתי שבועות רבים מראש. כבר שקבעתי את תאריכי הטיסות ידעתי שתהיה לי הזדמנות לבלות לילה במלון ובעצם ויתרתי על לילה נוסף במרכז מנהטן לטובת העניין.
עבור הלילה שילמתי 232$ (תעריף בסיס של 199$/לילה בתוספת מסים). לכאורה מחיר גבוה אך יש לזכור שהתעריף כולל 25,000 נקודות שמלבד התרומה שלהן לסטטוס הן גם בעלות שווי ריאלי של 125$. כלומר, בהנחה שאני מוכן לרכוש את הנקודות ב-125$ בכל מקרה – גם אם הן לא יתרמו לסטטוס – הרי שבעצם שילמתי 107$ כולל מסים עבור הלילה. לא רע בכלל.
נסיעת אובר ממנהטן ארכה כחצי שעה ועלתה 27$.
כבר מהרגע הראשון אפשר להבין שמדובר במלון קטנטן ששוכן בניין גבוה וצר. אחרי צ׳ק–אין זריז וקיבלתי חדר פינתי בקומה גבוהה.
החדר שקיבלתי היה קטן למדי ופנה לאתר בנייה סמוך והרעש היה בלתי נסבל אפילו כשחלונות סגורים. מיד התקשרתי לקבלה וביקשתי לעבור לחדר בצד השני של הבניין. קיבלתי תשובה חיובית ומיד ירדתי חזרה כדי להחליף את כרטיסי המפתח. אני די משוכנע שבאותו זמן פקידת הקבלה הייתה העובדת היחידה במלון.
החדר החדש היה אומנם שקט יותר מהראשון אבל קטנטן להחריד. אפילו במונחים אירופיים זה היה כמעט קלסטרופובי. אבל – אני מעדיף חדר קטן ושקט לעומת חדר מעט גדול יותר ורועש. אז החלטתי שלא לבקש חדר אחר. סה״כ לילה אחד אבל אין ספק שמדובר בחיסרון ענק למלון.
החדר היה נקי, אומנם, אבל הצפיפות הפכה כל פריט בחדר ללא–נוח לשימוש. המיטה חרקה, הארון היה קטן מדי, לא היה מעמד נפתח למזוודה, שולחן העבודה היה קר כ״כ שבקושי היה אפשר להעמיד עליו מחשב נייד, מכונת הקפה תפסה חצי משטח השולחן, לא היה מיני–בר או כספת בחדר, המקלחת הייתה קטנטה ברמה מטרידה… ובקיצור: הייתי בגסטהאוסים במדינות עולם שלישי שבהם הרגשתי שיש לי יותר מרחב אישי.
חוץ מזה המלון די בסדר. המסדרונות נקיים, אנשי הצוות נחמדים, יש בר ומסעדה, יש חדר כושר והמיקום של המלון די נוח לביקור באזור. בפרט ראוי לציין שבמרחק של שתי דקות הליכה יש קניון קטן שמתחתיו יש קומת שוק מגניבה לגמרי בסגנון שרונה מרקט (לרבות סופר מרקט גדול). כדאי!
לאחר השהייה…
מספר ימים אחרי שעזבתי את ניו–יורק התקבלו בחשבוני 25,000 נקודות בונוס. לא נקודות בסיס כפי שקיוויתי אלא נקודות בונוס בלבד, והן אף התקבלו בנפרד מהקרדיט עבור השהייה עצמה.
חששתי שכך יהיה. חששתי שהתעריף שמציע המלון הוא לא באמת ׳תעריף חבילת נקודות׳ רגיל בהתאם לתנאי המועדון אלא תעריף שהמלון המציא, מסיבה זו או אחרת, ולכן בניגוד לתעריפים דומים הנקודות לא ייספרו כנקודות בסיס. לא אסון גדול – כי במקרה הגרוע זה אומר ששילמתי 125$ כדי לרכוש 25,000 נקודות ללא השפעה על הסטטוס – אבל בהחלט מבאס.
פניתי למלון במייל. הסברתי שהתעריף הנ״ל היה הסיבה העיקרית שבגללה בחרתי לבלות לילה במלון ושיצאתי מנקודת הנחה שהנקודות כן ייספרו כנקודות בסיס. כתבתי גם, וזו האמת, שאני יודע כי בעבר הנקודות כן נספרו כנקודות בסיס (ע״פ דיווחים של נוסעים אחרים לאורך השנים).
קיבלתי מענה מהיר למדי עם התנצלות קלה והבטחה שהנושא ייבדק. כמה ימים מאוחר יותר נמסר לי שהנקודות יעודכנו בחשבון כנקודות בסיס וכך היה. לאחר השהייה, אם כן, כבר הייתי כמעט חצי דרך לסטטוס הגבוה ביותר במועדון:
להערכתי כך נוהג המלון באופן שיטתי. לאחר השהייה חברי מועדון מקבלים 25,000 נקודות בונוס ורק ע״פ בקשה מיוחדת הנקודות הופכות לנקודות בסיס. חבל שכך, אבל, לפחות ניתן אישור לכאורה שהתעריף המדובר מזכה בנקודות בסיס.
אגב, שימו לב שיש הבדל בתיאור התעריף הכולל 25,000 נקודות לשהייה לעומת התעריף הכולל 5,000 נקודות לשהייה (שהוא בגדול תעריף קלאסי ׳חבילת נקודות׳).
תעריף הכולל 5,000 נקודות:
Exclusive to IHG® Rewards Club members – Earn 5,000 bonus Rewards Club points for your stay when you book the 5,000 Bonus Point Package. A stay is defined as one night or consecutive nights at the same hotel, regardless of frequency of check-in/out. Membership of IHG Rewards Club is Free! Points can be redeemed at any time for a variety of rewards, including free hotel stays, airline miles, name-brand merchandise and more. Book now to take advantage of this special offer!
תעריף הכולל 25,000 נקודות:
Includes room and 25k priority club bonus points per stay.
(כן, הנוסח לא תוקן כבר שנים… מאז שהמועדון נקרא ״Priority Club״).
לסיכום
מבחינתי השהייה בברוקלין הייתה חווייה מעניינת והזדמנות לעשות צעד גדול לקראת סטטוס ספייר במועדון IHGR. מדהים שאפשר לצבור יותר מ-25,000 נקודות בסיס במועדון משהייה קצרה ולא יקרה אחת.
המלון עצמו גרוע למדי ואני לא ממליץ עליו באופן כללי. משזה נאמר, אולי אחזור אליו ללילה נוסף בהזדמנות כל עוד התעריף המדובר יהיה בתוקף.
והנה הטיפ שלי לסיום: אם אתם מתכוונים לנצל את התעריף הנ״ל – עשו לעצמכם טובה ופנו למלון מראש, בכתב, ובקשו הבהרה לגבי תוקפן של הנקודות כנקודות בסיס. חבל לשלם תוספת של מעל 100$ ללילה רק כדי לרכוש 25,000 נקודות בונוס (שאינן נספרות לסטטוס).
האמת? נשמע לי מוזר לסבול במלון דפוק רק בשביל שליש סטטוס.
א. מבחינתי זה היה ׳לילה מת׳ שלא שינה לי באמת איפה אבלה אותו.
ב. לא ידעתי מראש שהחדרים במלון כ״כ קטנים. חוץ מהחדרים המלון בסדר.
ג. אני לא מצטער על הבחירה ואם תהיה הזדמנות אבחר לחזור למלון.
ד. ככל הנראה השהייה הזאת תהיה ההבדל השנה בין פלטינום לספייר. זה שווה.
באופן תיאורטי יכולת לעשות צק אאוט ושוב צק אין עם הזמנה נוספת לעוד לילה והיית יוצא עם 50k ?
לא.
״שהייה״ מוגדרת כרצף של לילות במלון אחד ללא קשר למספר ההזמנות.
בנוסף, הלילה השני היה הופך יקר הרבה יותר – גם אם הייתי יכול לרשום שתי שהיות כך. כי הלילה הראשון (232$) חסך לי בעצם תשלום עבור לילה במרכז מנהטן (~120$).