על צמד הטיסות הייחודי של בריטיש, BA001 בכיוון ניו–יורק ו-BA002 בכיוון לונדון, כתבתי בבלוג לפחות פעמיים. פעם אחת במרץ 2017 ופעם אחת בחודש שעבר. לכן לא אפרט בפוסט הזה על הטיסות הללו ורק אזכיר את העובדה שהטיסה מופעלות ע״י מטוסי איירבאס A318 קטנטנים בתצורה של מחלקת עסקים בלבד עם 32 מושבים.
בריטיש שותפה בברית וואן–וורלד ויש לה נוכחות משמעותית בנתב״ג. ישראלים רבים טסים עם החברה באופן קבוע ומועדון התעופה שלה, Executive Club (הידוע בקיצור ״BAEC״), הוא אחד הפופולריים ביותר בקרב הקהל הישראלי.
זמינות מושבי בונוס
לבריטיש יש כלל מעניין והוגן במיוחד: החברה מבטיחה שבכל טיסה שלה לפחות שני מושבים במחלקת התיירים ושני מושבים במחלקת העסקים יהיו זמינים כמושבי בונוס. המשמעות בפועל היא שכל חבר מועדון (אין קשר לסטטוס) שמוכן לבצע הזמנה מוקדם מספיק (עד כדי כ-11 חודשים מראש) יוכל להבטיח לעצמו שני מושבים על כל טיסה של בריטיש שיירצה. לתחושתי טיסות BA001 ו-BA001 מוחרגות מהכלל הזה.
משזה נאמר – בריטיש מקצה מושבי בונוס בטיסות BA001 ו-BA002. למעשה בתאריכים מסוימים זמינים לפחות שמונה מושבים בטיסה!
אך ברוב התאריכים, אפילו חודשים רבים מראש, לא זמין אפילו מושב אחד. באופן תמוה ישנה זמינות מושבים גבוהה הרבה יותר בכיוון ניו–יורק מאשר בכיוון לונדון – לפחות ע״פ סקר הזמינות שלי. אבל ישנה זמינות גם בכיוון לונדון.
איך לחפש את המושבים?
הדרך הנוחה והנכונה ביותר היא באמצעות האתר של בריטיש (לחצו כאן). רק זיכרו שאתם מחפשים את צמד השדות LCY ו-JFK ולא חיפוש כללי בין לונדון לניו–יורק. בתבנית החיפוש באתר צריך לבחור מחלקת שירות אך מכיוון שבטיסות אלו אין מחלקת תיירים כלל אז הן יעלו בתוצאות החיפוש כך או כך.
בקיץ שעבר כתבתי על דרך נוחה לחיפוש מושבי בונוס בטיסות בריטיש באמצעות אתר ייעודי שמציע את השירות הזה (ושירות פרימיום בתשלום). הדרך הזאת אינה רלוונטית לחיפוש טיסות BA001 ו-BA002 משום שתבנית החיפוש באתר לא מאפשרת הזנת צמדי שדות תעופה אלא צמדי ערים ולכן בתוצאות נראית זמינות כלל מושבי הבונוס בין לונדון לניו–יורק בכל התאריכים מבלי לציין באילו טיסות.
ברמת העיקרון ניתן גם לחפש את הטיסות באתרים של חברות תעופה שותפות של בריטיש כמו אמריקן, קתאי, קוונטס, רויאל ג׳ורדניאן, איבריה, פינאייר וגם אלסקה (שותפה של בריטיש מחוץ לברית וואן–וורלד).
הנה, לדוגמה, התוצאה באתר של אלסקה לחיפוש טיסה BA001 בסוף אוגוסט בהתאם לחיפוש שהצגתי קודם מאתר בריטיש:
כמה זה עולה?
הדבר הראשון שצריך לדעת הוא שבבריטניה יש מס גבוה מאוד על המראות בינ״ל במחלקות הפרימיום (APD). אבל התוספת הכספית הנדרשת בכרטיס בונוס מושפעת גם מהיטל–הדלק שקובעת חברת התעופה ומהמסים שגובים שדות התעופה המעורבים. כך, באופן חריג, התוספת הכספית לטיסה בכיוון לונדון (BA002) תהיה גבוהה יותר מהתוספת הכספית לטיסה בכיוון ניו–יורק (BA001).
כלומר, אם כרטיס הבונוס כולל אך ורק את הטיסות האלו – אחת מהן או שתיהן – אז צפו לשלם מאות רבות של דולרים כתוספת כספית לצד הנקודות (בגדול סביב 500$ לכל טיסה).
אבל אם כרטיס הבונוס כולל גם טיסות קישור ו/או טיסות המשך – למשל טיסות אל לונדון (לכל שדה) עם קונקשיין של פחות מ-24 שעות – אז ייתכן שתהיה לכך השפעה חיובית מאוד על התוספת הכספית אבל אל תצפו להעלים אותה.
יתרת הנקודות הדרושה לכל כיוון:
- במועדון של בריטיש: 50,000 עד 60,000 אוויוס. המועדון מתמחר כרטיסי בונוס ע״פ מרחק הטיסה המצטבר ויש לו תעריפי פיק ותעריפי אוף–פיק. כל טיסת קישור או טיסת המשך תעלה את העלות באוויוס.
– – – - במועדון של אמריקן: 57,500 מיילים. העלות הזאת נכונה לכל כרטיס בונוס בין אירופה וארה״ב (היבשתית) כך שניתן לכלול טיסות קישור ו/או טיסות המשך עם כל שותפה של אמריקן מבלי לשנות את העלות במיילים.
– – – - במועדון של ג׳אל: 42,000 מיילים. המועדון מתמחר כרטיסי בונוס ע״פ מרחק הטיסה וב-20 לנובמבר ישתנו התעריפים של חלק מכרטיסי הבונוס (אבל לא זה). כרטיס הלוך/חזור, שמכסה מרחק של כמעט 7000 מייל, אמור לעלות רק 63,000 מיילים במועדון.
– – – - במועדון של אלסקה: 60,000 מיילים. העלות הזאת נכונה לכל כרטיס בונוס בין אירופה וארה״ב (היבשתית) בטיסות של בריטיש עם אפשרות להוסיף טיסות קישור או טיסות המשך של אלסקה. לא ניתן לשלב בין חברות שותפות בכרטיס בונוס אחד.
– – – - במועדון של קתאי: 45,000 מיילים. המועדון מתמחר כרטיסי בונוס ע״פ מרחק הטיסה כך שכל טיסת קישור או טיסת המשך תעלה את העלות במיילים.
לסיכום
טיסות BA001 ו-BA002 הן טיסות ייחודיות למדי שכל חובב תעופה אמיתי ירצה לטוס. אני נהנתי מאוד מהטיסה שלי לארה״ב.
כרטיס הלוך/חזור בטיסות אלו עולה בקלות מעל 4000$ כך שמימוש נקודות או מיילים במקרה כזה יכול להיות כדאי במיוחד ולחסוך עשרות אחוזים בהוצאה הכללית אפילו לאור התוספת הכספית הגבוהה של בערך 500$ לכיוון. אבל אני מניח שרוב הנוסעים ירצו גם טיסות קישור ו/או טיסות המשך.
בריטיש מציעה תעריפים אטרקטיביים למדי במחלקת העסקים מת״א ומיעדים שונים באירופה לארה״ב, ולפעמים גם בכיוון ההפוך, ואם התעריף זול מספיק – ואם הוא מאפשר שימוש בטיסות אלו (רוב התעריפים מאפשרים) – אז ייתכן שמוטב יהיה לשלם על הכרטיס בכסף ולחסוך את הנקודות/המיילים. כך, לדוגמה, על הטיסה שלי מת״א לניו–יורק שילמתי בכסף (קצת פחות מ-1500$) במקום לרכוש כרטיס בונוס.
השאר תגובה