אני מבלה קרוב למאה לילות בשנה במלונות. באופן מקרי ב-2016 וב-2015 ביליתי בדיוק אותו מספר לילות במלונות (וזה עלול להשתנות אם אטוס בסופ״ש הקרוב). הרבה מהשהיות שלי הן ללילה אחד בלבד, וזה לפעמים יתרון, אבל בשנה האחרונה עשיתי מאמץ לצמצם את השהיות הקצרות האלו ולהעדיף שהיות ארוכות יותר בכל מלון. כך יצא, לדוגמה, שביליתי שמונה לילות רצופים במלון הייאט רג׳נסי בקטמנדו ושישה לילות רצופים במלון פארק הייאט מנדוזה.
דפוס הנסיעות שלי מאפשר לי, ריאלית, לכוון לסטטוס בינוני או גבוה בלפחות שני מועדוני מלונות ובנוסף לרשום פעילות מזדמנת גם בשלישי או רביעי. בשנה הבאה זה יהיה מאתגר יותר לאור הדרישה החדשה של הייאט לסטטוס גבוה כחלק מהמהפך שעובר המועדון.
סטטוס גבוה בשנת 2016
השנה החזקתי ארבעה סטטוסים גבוהים סה״כ:
- דיימונד של הייאט (הסטטוס הגבוה במועדון).
- דיימונד של הילטון (הסטטוס הגבוה במועדון).
- פלטינום אמבסדור של אינטרקונטיננטל (סטטוס ביניים).
- גולד של קלאב קרלסון (סטטוס ביניים).
התארחתי השנה כמעט אקסקלוסיבית במלונות של הקבוצות הייאט והילטון. במועדון של הייאט רשמתי לא פחות מ-59 לילות (רק בגלל המבצע האחרון). אני משתדל לבחור מלון של קבוצת הילטון לשהיות של לילה אחד, כי ניתן להשיג סטטוס במועדון גם בספירת שהיות, וזה מסתדר מצוין כי הקבוצה היא ׳אלופת העולם׳ בפריסת מלונות איכותיים ליד שדות תעופה.
באופן חריג הזנחתי לחלוטין את מועדון IHG Rewards השנה. ביליתי מעט לילות במלונות קבוצת אינטרקונטיננטל ורובם היו חינמיים תודות לתוכנית ה-BRG או לילות-בונוס. ברבעון האחרון של השנה, בזמן שהתקיים מבצע תקופתי מהסוג שאני נוטה להשלים, לא ביליתי אפילו לילה אחד במלונות הקבוצה. אני בסדר עם הבחירה הזאת כי בעיניי סטטוס גבוה במועדון הזה שווה מעט מאוד, אם בכלל, ואני מעריך בעיקר את החברות שלי בתוכנית האמבסדור של רשת אינטרקונטיננטל. מסיבה שלא ברורה לי עדיין החברות הזאת משמרת אוטומטית את הסטטוס במועדון IHG Rewards וזאת הסיבה שגם בשנת 2017 אחזיק בסטטוס פלטינום אמבסדור ולא גולד אמבסדור (סטטוס הבסיס לחברי תוכנית אמבסדור). סטטוס פלטינום במועדון אולי סידר לי כמה שוברי שתייה וקצת נקודות השנה.
גם במלונות קבוצת קרלסון-רזידור כמעט ולא התארחתי. את הסטטוס שלי במועדון קלאב קרלסון אאבד בסוף פברואר הקרוב, המועדון מציע ׳נחיתה רכה׳ אז אני מצפה לקבל סטטוס סילבר להמשך השנה (שמגיע עם מעט מאוד הטבות, הוא שולי).
הצפי שלי לשנת 2017
בחודש שעבר, לאחר שפורסמו השינויים הרבים שהייאט עורכת במועדון הלקוחות שלה, הסברתי בפוסט למה אני נשאר עם הייאט בשנה הבאה. הסטטוס הגבוה במועדון – שמשנה את שמו מדיימונד לגלובליסט – ידרוש מעתה 60 לילות בשנה (במקום 50 לילות או 25 שהיות) וזה יהיה מאתגר עבור חברי מועדון רבים ואני ביניהם. אפשרי, אין ספק, אבל כנראה שאאלץ להעדיף מלונות של הקבוצה גם לשהיות בהן יש יתרון ברור למלונות של קבוצות מתחרות וזה יתורגם להוצאה כספית נוספת. מצד שני, הדרישה החדשה הזאת הולכת לצמצם דרמטית את את מספר חברי המועדון בסטטוס הגבוה ביותר ובמקביל נוספו הטבות שונות לסטטוס הזה – אז, עבור מי שיכול לעמוד בדרישה החדשה, מדובר בשינוי חיובי במיוחד.
הבעיה האמיתית תהיה השגת סטטוס גבוה נוסף במועדון מתחרה.
לדעתי נוסעים תכופים צריכים לשאוף לסטטוס גבוה בלפחות שני מועדונים. הכוונה לא בהכרח לסטטוס הכי גבוה בכל אחד משני המועדונים, אבל, גבוה מספיק כדי להציע מגוון של הטבות כמו שדרוגים מזדמנים, כניסה לטרקלינים, ארוחות בוקר בחינם, בונוס נקודות וכיוצ״ב. למה שניים? כי לא תמיד יהיה מלון של הקבוצה המועדפת עליכם ביעד שאליו תגיעו וזה נוח שיש ׳גיבוי׳. עם קבוצות ענק כמו הילטון, אינטרקונטיננטל, מאריוט (כולל סטארווד) ואקור הצורך בגיבוי כאמור הוא שולי יחסית, כי באמת שיש לקבוצות האלו נוכחות כמעט בכל מקום, אבל מי שמכוון לסטטוס גבוה במועדון של קבוצה קטנה יותר כמו הייאט, קרלסון-רזידור, פיירמונט או מלייה אז יוטב לו לטפח חשבון גם במועדון נוסף.
ככלל אני רוצה לשמור גם ב-2017 על מועדון HHonors בתור המועדון המשני שלי. וזה אומר שאני צריך לרשום לפחות 40 לילות או 20 שהיות בשנה הקרובה. בלתי סביר שאגיע ל-40 לילות עם הקבוצה ב-2017, אבל, 20 שהיות זו מטרה ריאלית למדי. כדאי גם לזכור שבמועדון של הילטון, בניגוד למועדון של הייאט למשל, לילות-בונוס נספרים לטובת סטטוס. גולד הוא סטטוס המטרה מבחינתי במועדון הזה.
עד השנה היה גם תמריץ לשהיות קצרות דווקא במלונות של קבוצת הייאט: מתנת הגעה לבעלי סטטוס דיימונד (בדר״כ 1,000 נקודות, שלהן ערך של 15$ עד 20$). בשנה הבאה ההטבה הזאת תעלם.
אני מאמין שהשנה אניח למועדון קלאב קרלסון לנפשו למעט מימוש מזדמן של נקודות ללילות-בונוס (יש לי עדיין יתרה בחשבון). כמו כן אני צופה שיהיו בין 5 ל-10 לילות מזדמנים שלא יקורדטו לאף מועדון (ובפרט כי יש לי עדיין שני שוברים בשווי 50$ כל אחד באקספדיה).
כמובן שיהיו הפתעות לאורך השנה
אז, כפי שפירטתי, ההערכה שלי היא: בדיוק 60 לילות במלונות קבוצת הייאט, בערך 25 לילות במלונות קבוצת הילטון (20 שהיות) ובערך 10 לילות מזדמנים. רק המספרים האלו מצטברים יחדיו לסך הלילות שיש לי בשנה ממוצעת – וזה אומר, לכאורה, שיש לי אפס גמישות.
אפס גמישות זו בעיה רצינית בעולם הנסיעות – בעיה שלרוב עולה הרבה כסף.
לאחרונה גם כתבתי על המבצע הבא של מועדון IHG Rewards שיהיה בתוקף ברבעון הראשון של 2017. פירטתי את ההצעות שלי שמסתכמות במעל ל-50,000 נקודות ואת כולן אוכל פוטנציאלית להשלים לאחר חמישה לילות בלבד. כלומר, מעל 10,000 בונוס ללילה (~ 60$ בשווי). אני מתכנן להשלים את סל ההצעות שקיבלתי, הוא אטרקטיבי מספיק, והופ – נוספו להם עוד 5 לילות שצריכים להיכנס לסך.
אתם רואים את המדרון החלקלק, כן?
בהמשך השנה אני משוכנע תגיע לפחות עוד הצעה אטרקטיבית-מספיק אחת שתגרום לי לרצות לקרדט עוד לילות למועדון כלשהו. יהיה מעניין.
אני מקווה שב-2017 המועדון החדש של הייאט יציע מבצע עם בונוס נדיב ביוחד כמו זה שנגמר לאחרונה. המבצע הציע בונוס מצרפי של 75,000 נקודות לאחר 25 לילות (בשלושה חודשים) שפרושו בונוס ממוצע של 3,000(נקודות ללילה עם שווי (סובייקטיבי) של קרוב ל-50$.
לסיכום
אני מאמין שלא יהיה מבחינתי שינוי מדיניות כלשהו לגבי מועדוני המלונות שלי. אאבד סטטוס אחד בדרך, אבל, זה לא משנה. עדיין תוכלו למצוא אותי בעיקר במלונות קבוצות הייאט והילטון עם שהייה מזדמנת במלונות קבוצת אינטרקונטיננטל.
או שאולי כדאי לי לעבור לסטארווד…? זה יכול להיות אכזרי.
שיקול שאולי תרצה לקחת בחשבון – סטטוס gold ב MileagePlus של יונייטד מעניק סטטוס דומה גם במריוט וSPG (עכשיו משהתאחדו). וגם מחלקת הביזנס שלהם השתפרה מעט וצפויה להשתפר עוד הרבה עם המעבר לפולאריס (כרגע זה רק אוכל יותר טוב וכמות מגונה של שמיכות וכריות אבל יהיו גם מושבים חדשים, טרקלינים ועוד).
יש לי הרגשה שאתה לא מת על יונייטד (ואני יכול להבין למה) אבל בעיני זו הטבה די משתלמת
בהחלט יתרון לסטטוס של יונייטד, אני מסכים. גולד של מאריוט הוא סטטוס חזק למדי ולכל הפחות יהיה ׳גיבוי׳ טוב כפי שציינתי בפוסט.
אין לי שום דבר נגד יונייטד ואני מבין למה ישראלים רבים שנוסעים בתכיפות לארה״ב מעדיפים אותה לפני כל חברה אחרת. במיוחד כשהיא שולחת לת״א את המטוסים החדשים בצי שלה. אני גם חושב שמועדון התעופה שלה סה״כ תחרותי ויש לו יתרונות אמיתיים – במיוחד בשימוש נוח במיילים. אבל מחלקת העסקים של החברה, אפילו בגירסתה החדשה (פולאריס), היא בעיניי נחותה מול המוצרים של החברות המתחרות ואפילו בשוק האמריקני בלבד. מקווה לנסות את פולאריס בשנה הקרובה כדי להתרשם מהמוצר באופן אישי (יש לי שתי טיסות במחלקה הראשונה של החברה בקרוב, אבל, אלו לא יהיו מושבי פולאריס…).
הדיון הזה יימשך בפוסט נוסף שאעלה בקרוב על בחירת מועדוני תעופה ל-2017.