ב-1 למרץ נכנסו לתוקף שינויים משמעותיים במועדון הלקוחות של קבוצת הייאט. בין השאר שונה שם המועדון מ–״Gold Passport״ ל–״World of Hyatt״ ושונה שם הסטטוס הגבוה ביותר בו מ–״Diamond״ ל–״Globalist״.
הטבוות מסוימות נעלמו והטבות חדשות הגיעו. חלק מחברי המועדון נפגעו מהשינויים וחלק מחברי המועדון הרוויחו בגדול.
הטבה ששודרגה
המועדון מציע ללקוחותיו הבכירים הטבה בשם ״Best Available Room״. מטרתה להבטיח שבעלי הסטטוס הגבוה ביותר יקבלו את החדר הטוב ביותר שזמין במלון בעת הצ׳ק–אין למעט סוויטות. כן, זה טוב כמו שזה נשמע. בעלי סטטוס דיימונד יכלו להזמין חדר מקטגוריית הבסיס בתעריף מוזל במיוחד ועדיין לקבל בצ׳ק–אין חדר משודרג, אולי בקומת הקלאב, שיקר מהחדר שהזמינו פי כמה.
על מנת להנות משדרוג לסוויטה בעלי סטטוס הגבוה ביותר משתמשים בשוברי שדרוג. אלו עדיין קיימים. ארבעה מהם ניתנים עם השגת הסטטוס הגבוה ביותר וכל שובר תקף לשדרוג של עד שבעה לילות רצופים מכל חדר לסוויטה מדרגת הבסיס (בהינתן זמינות). כלומר, פוטנציאלית, בעלי סטטוס דיימונד יכולים להנות מ-28 לילות בסוויטה בשדרוג שהוא מובטח מראש. כיום, אגב, השוברים האלו ניתנים לשימוש גם כשהלילות מוזמנים כלילות–בונוס (מה שלא היה אפשרי קודם לכן).
ב-1 למרץ ההטבה שודרגה והיא כוללת כעת גם סוויטות מקטגוריית הבסיס. כלומר, אותן סוויטות שצריכות להיות זמינות עבור מי שמעוניין להשתמש בשובר. אז ׳החדר הטוב ביותר׳ הוא עכשיו סוויטה.
שימו לב: זוהי לא הטבה ׳לשיקול דעת המלון׳ אלא הטבה מובטחת מראש. אם סוויטה מקטגוריית הבסיס זמינה בעת הצ׳ק–אין המלון חייב להציע אותה לאורח – שאחרת הוא עובר על תנאי המועדון ועלול להידרש לפצות את האורח מאוחר יותר. זה בעצם מה שהופך את ההטבה הזאת לכ״כ משמעותית וכ״כ מבוקשת.
האם זה עובד?
מסתבר שכן. או כך לפחות ע״פ ניסיון ראשוני שלי.
לפני ה-1 למרץ היו דיונים רבים בעולם הפורומים והבלוגים לגבי יישום ההטבה החדשה במלונות הקבוצה. רבים חשבו שמלונות יגדירו מחדש קטגוריות חדרים וסוויטות, שלא יציגו זמינות מלאה או סתם שלא יציעו את השדרוג אפילו שהוא קיים. בקיצור, רבים חשבו שמלונות ׳ישחקו משחקים׳ כדי למנוע את השדרוגים האלו לסוויטות. אולי זה באמת קורה בחלק מהמקרים.
אני יכול, בינתיים, רק לציין את הניסיון שלי.
מאז ה-1 למרץ התארחתי בשבעה מלונות של קבוצת הייאט. שניים בארה״ב, אחד בהונג–קונג, שלושה בהודו ואחד בנפאל.
בשני המלונות האמריקניים לא קיבלתי שדרוג לסוויטה. באחד ביליתי עם חבר ורצינו חדר עם שתי מיטות (ואין סוויטה עם שתי מיטות לשדרג אליה) ובשני פשוט לא הייתה סוויטה זמינה בעת הצ׳ק–אין (בדקתי). במלון בהונג–קונג קיבלתי סוויטה כי השתמשתי בשובר שדרוג – אבל מהיכרותי עם המלון המסוים אני בטוח שהייתי מקבל את השדרוג המובטח כחלק מההטבה גם אם לא הייתי משתמש בשובר. בשלושת המלונות בהודו הוצעה לי סוויטה בצ׳ק–אין וכך גם במלון בנפאל. סה״כ 5 הצלחות מ-7 נסיונות – תלוי איך אתם סופרים את זה.
בגלל שמדובר בהטבה מובטחת בעלי הסטטוס יכולים להרגיש בנוח לבקש סוויטה במהלך הצ׳ק–אין. אפילו רק כדי לתת לפקיד לדעת שהם מודעים להטבה שלהם. הדרך הנוחה ביותר היא לבדוק את זמינות החדרים לפני הכניסה למלון ולחפש את הסוויטה מקטגוריית הבסיס (זיכרו, סוויטות מקטגוריות גבוהות יותר לא נכללות במסגרת ההטבה ושדרוג אליהן יהיה ע״פ שיקול דעת המלון).
לסיכום
סל ההטבות לבעלי הסטטוס הגבוה של הייאט, גלובליסט, בהחלט השתפר ב-1 למרץ. ההבטחה לשדרוגים היא אחת ההטבות המרכזיות לנוסעים תכופים – אם כי לא ההטבה החשובה ביותר בעיניי – וטוב שהייאט הרימה את הרף והכלילה את הסוויטות כחלק ממנה.
אני בינתיים שמח לגלות שמלונות מודעים להטבה הזאת וממלאים אותה.
[…] להציע גם את הסוויטות הבסיסיות שלהן כשדרוג חינמי. בינתיים ההטבה הזו משרתת אותי מצוין עם מספר הצלחות – וכך גם היה בבלגרד. בצ׳ק–אין קיבלתי שדרוג נדיב […]