נתחיל מהשורה התחתונה: בניגוד לכל כיתוב פרסומי שאולי מופיע באתר הישראלי של דיינרס (הפועל תחת חברת כאל) הכניסה לטרקליני נוספים בשדות תעופה באמצעות כרטיסי דיינרס אינו חינמי.
ועדיין – אם יש לכם קונקשיין ארוך בשדה כלשהו, קל וחומר שדה שאין בו מתקנים נוחים מדי, כניסה לטרקלין יכולה להיות החלטה נבונה מאוד. תמורת סכום סביר, שנע בין 9$ ל-25$, תוכלו להנות משקט יחסי, קצת אוכל, קצת משקאות, אינטרנט אלחוטי, עיתונים ועוד. כל טרקלין הוא משהו אחר, ולא כולם מצוינים, אבל כמעט תמיד החוויה תהיה משמעותית טובה יותר מהחוויה מחוץ לטרקלין באותו שדה. לא נשכח כמובן שמעבר לעלות הכניסה לטרקלין עצמו אין צורך לשלם עבור שירותים ומוצרים שונים בתוך הטרקלין – ככלל הכל לשימוש חופשי – כך שכניסה לטרקלין יכולה בהחלט לחסוך כסף. במיוחד במהלך קונקשיין ארוך או כשנוסעים במשפחה עם ילדים.
רגע לפני שאגיע לתוכנית הטרקלינים של דיינרס, הנה לכם ארבעה פוסטים שפרסמתי בשנה האחרונה שאולי תרצו לקרוא:
- הכל על טרקלינים בשדות תעופה
- מדריך: איך להיכנס לטרקלינים בשדות תעופה
- האם טרקליני דן בנתב״ג באמת כ״כ גרועים?
- מנוי שנתי של פריוריטי פאס בהנחה גדולה!
תוכנית הטרקלינים של דיינרס
התוכנית קיימת כבר עשרות שנים וכיום רשומים בה מעל 750 טרקלינים ברחבי העולם. זה הופך אותה לאחת התוכניות הגדולות ביותר מסוגה. הטרקלינים המשתתפים הם כמובן לא טרקלינים בבעלות חברת דיינרס אלא טרקלינים המופעלים ע״י חברות מקומיות (כמו טרקליני דן) שלהם הסכם עם חברת דיינרס העולמית במסגרתו מוצעת כניסה למחזיקי כרטיסי האשראי של המותג. כמעט תמיד יופיע שלט קטן בכניסה לטרקלין שמציין שזהו טרקלין המשתתף בתוכנית של דיינרס.
והנה כל מה שאתם צריכים לדעת…
מי יכול להיכנס לטרקלין של דיינרס?
כל מי שמחזיק בכרטיס אשראי של דיינרס מכל סוג. בישראל משווקים כרטיסי דיינרס רבים, לרבות כמובן כרטיסי פלייקארד של אלעל, והם כולם זכאים להטבה.
האם ניתן להכניס נלווים לטרקלין? ומה באשר לילדים?
מחזיקי כרטיס דיינרס יכולים בדר״כ להכניס איתם נלווים לטרקלין אבל התשלום יהיה לכל אורח בנפרד (כל טרקלין ותנאיו). לרוב עלות הכניסה של נלווה תהיה זהה לעלות הכניסה של מחזיק הכרטיס, ע״פ טבלת המחיר של מנפיק הכרטיס, אך יש טרקלינים שגובים מחיר שונה לנלווים ללא תלות במחיר אותו ישלם מחזיק הכרטיס. בדר״כ ילדים מתחת לגיל מסוים נכנסים בחינם בצמוד להוריהם אבל אין כלל אחיד גם בנושא זה וכל טרקלין קובע את תנאיו.
כמה עולה כניסה לטרקלין של דיינרס?
עלות הכניסה תלויה במנפיק המקומי שדרכו הנפקתם את הכרטיס. המנפיק המקומי קובע טבלת מחיר עם פירוט לפי מדינות שונות בעולם. הטבלה עשויה להשתנות כך שאני ממליץ לשמור את הקישור אליה במועדפים (לחצו כאן). זוהי הטבלה הנוכחית:
כיצד תחוייבו עבור הכניסה לטרקלין?
בעת הכניסה לטרקלין יש להציג את כרטיס הדיינרס שלכם ובצמוד אליו את כרטיס הטיסה ו/או הדרכון (כל טרקלין ודרישתו). הכרטיס מועבר לחיוב, או לפחות נרשם או נסרק, כדי לוודא שהוא בתוקף. הסוכן של הטרקלין עצמו לא יודע כמה תעלה הכניסה כך שאין טעם לשאול. החיוב בפועל מתבצע ע״י המנפיק המקומי ע״פ הטבלה לעיל. בעת הכניסה לטרקלין ייתכן ותתבקשו לחתום על ספח תשלום עבור הסכום כנראה יהיה ׳0׳ משום שהטרקלין באמת לא יודע כמה לגבות עבור הכניסה.
האם ייתכן שטרקלין יסרב כניסה למחזיק כרטיס?
כן. זה נדיר מאוד, לא משהו שאפשר לצפות לו, אבל זה קורה. הסיבה היא שחלק מהטרקלינים מציעים כניסה לאוכלוסיות זכאיות רבות (לרבות נוסעי מחלקות פרימיום של חברות תעופה) ועל כן הם בוחרים במדיניות של ׳ניהול תפוסה׳ (Capacity Control). כשיש עומס חריג בטרקלין, או כשהטרקלין צופה עומס חריג בקרוב, הוא עשוי לסרב כניסה לחלק מאותן אוכלוסיות זכאיות. הכל תחת תנאי הטרקלין כך שאין טעם אמיתי להתווכח. לרוב יהיה שלט בכניסה שמציין את המדיניות של הטרקלין.
האם יש מגבלה שנתית לכניסה לטרקלינים?
לא. כל מחזיק כרטיס דיינרס בתוקף יכול להיכנס לכמה טרקלינים שירצה – אפילו מספר טרקלינים שונים באותו יום באותו שדה – וכל כניסה תחוייב בנפרד כאמור לעיל.
איך ניתן לבדוק היכן נמצאים טרקליני דיינרס?
שתי דרכים עיקריות: ניתן לבדוק באתר האינטרנט של חברת דיינרס העולמית המפעילה את התוכנית (לחצו כאן) וניתן גם להשתמש באפליקציה של דיינרס (לחצו כאן). אני מציע לשמור את הקישור הראשון במועדפים גם כן. שני טרקליני דן בנתב״ג, בשלוחות B ו-C, משתתפים בתוכנית.
איך ניתן לבדוק אילו מתקנים יש בכל טרקלין?
האתר של דיינרס מציג פרטים מלאים ועדכניים על כל טרקלין. אם אתם רוצים מידע מקיף נוסף אני ממליץ להשתמש באפליקציית LoungeBuddy שהיא אולי המקור המקיף ביותר כיום למידע על טרקלינים בשדות תעופה ברחבי העולם (ולא רק טרקליני דיינרס, כמובן).
לסיכום
תוכנית הטרקלינים של דיינרס מהווה הטבה מצוינת ללקוחות החברה שנוסעים לחו״ל. אני חסיד גדול של שימוש בטרקלינים בשדות תעופה – גם ואולי במיוחד לנוסעים מזדמנים – כך שבעיניי תמיד טוב לשמור בארנק כרטיס כלשהו שמאפשר כניסה לטרקלין בעת הצורך. למרות שכיום טרקלינים רבים מאפשרים פשוט לשלם עבור כניסה.
אם אין לכם עדיין כרטיס של דיינרס – אני מציע שתבדקו עם הבנק שלכם או עם חברת האשראי שלכם לגבי כרטיס חדש ללא דמי שימוש חודשיים. זה לא צריך להיות כרטיס נוצץ או יוקרתי אלא פשוט כרטיס של דיינרס. אגב, בישראל משווקים כמה כרטיסי דיינרס מצויינים מבחינת סל ההטבות שהם מציעים, אך חשוב לזכור שכרטיסי דיינרס לא מכובדים בבתי עסק רבים בישראל ובחו״ל כך שאני בהחלט לא ממליץ לבחור בכרטיס של דיינרס ככרטיס ראשי לשימוש שוטף.
אתה יכול להסביר למה אין כניסה ללאונג'ים באירופה לטיסות שהם בתוך מדינות האיחוד (אמנת שנגן)?
אני לא בטוח שאני מבין את השאלה, אז הנה מספר הערות:
(1) אני לא מכיר טרקלין שמגביל את הכניסה למחזיקי כרטיס דיינרס ע״פ כרטיס הטיסה שלהם. זה לא אמור לשנות שום דבר.
(2) בשדות באירופה ישנה הפרדה בטרמינל בין מתחם הכולל שערי טיסה לטיסות בתוך אזור שנג׳ן ובין מתחם הכולל שערי טיסה לטיסות מחוץ לאזור שנג׳ן. בדר״כ אחרי הבידוק הביטחוני מגיעים למתחם הראשון ויש לעבור הגירה אם רוצים להגיע למתחם השני. טרקלין שנמצא במתחם השני, לטיסות היוצאות מאזור שנג׳ן, יהיה בהכרח מוגבל רק לנוסעים שאינם טסים בתוך אזור שנג׳ן. אם כי באופן תיאורתי נוסע יכול לעבור הגירה, להיכנס לטרקלין ולחזור החוצה – אבל זה גם מסובך וגם לא מקובל.
(3) ישנן חברות תעופה אירופיות שלא נותנות לנוסעי הפרימיום שלהן גישה לטרקלינים בטיסות בתוך אזור שנג׳ן. זה מקביל לחברות אמריקניות בטיסות פנים בארה״ב. התנאי לטרקלין הוא שהנוסע יהיה בטיסה בינ״ל מחוץ לאזור שנג׳ן – וגם התנאי הזה לא נפוץ.
אשמח אם תרשום לי מקרה פרטי שעונה לכוונה שלך. האם סירבו לך כניסה לטרקלין בגלל שטסת בתוך אזור שנג׳ן? האם מדובר בטרקלין של דיינרס?
היי ליאור
1. פעם ראשונה שנתקלתי בזה היה לפני כחודש. טסתי מפראג לבודפשט ובשדה בפראג יש לאונג' שמאפשר כניסה בחינם למחזיקי מסטרכארד פלטיניום. להפתעתי גיליתי שאין כניסה לטיסות בין אזורי שנג'ן וזה גם כתוב באתר שלהם:
http://www.prg.aero/en/passenger-services/vip-service/airport-lounges/mastercard-lounge/
2. היום נכנסתי דרך הלינק שלך לאתר דיינרס ובדקתי שדה תעופה שרירותי (מדריד ברחאס). גם שם רשום Non-Schengen flights only:
https://www.dinersclub.com/clubmembers/airport-lounges/sala-amnios
מניח שזה קיים בעוד מקומות. לא יודע אם אכן אוכפים את זה
מעניין. לפחות המקרה השני, של הטרקלין במדריד, כנראה מוסבר ע״פ מה שתיארתי למעלה בנקודה מס׳ 2. הטרקלין פשוט נמצא במתחם בשדה שממנו יוצאות טיסות רק ליעדים מחוץ לאזור שנג׳ן. אני חושב שזו הערה טכנית בלבד שנועדה להצביע על מיקומו של הטרקלין בשדה ולא תנאי שהטרקלין מחיל על דעת עצמו.
איתי או ליאור, תוכלו להרחיב על כניסה חינם ללאונג׳ למחזיקי מסטרקארד פלטינום? זה תקף גם לכרטיסים כאלה שהונפקו בישראל?
ערן – אני ראיתי שזה קיים רק בפראג
תוכל לקרוא פרטים בלינק שצרפתי לליאור
שנגן, אגב, לא שנג׳ן 🙂
אתה כמובן צודק, ה-G חזקה בשם העיירה, אבל זה הרגל מגונה שלי להוסיף גרש כי בשפה המקומית השם מבוטא כמו ״שאנג-אן״ (ולא בדיוק ״שאן-גן״). נכון יותר לכתוב בלי גרש בכל מקרה אז תודה על ההערה.
שאלה אם אני מגיע לצורך העניין לשדה התעופה ברומא ויש לי שם המתנה לטיסת המשך בתוך איטליה האם אני יכול להיכנס לטרקלין?
כן.
תכל׳ס דיינרס דומה מאד לפריוריטי פאס (אאל״ט היא קבלן המשנה כאן) הבסיסי- לא?
סתם הערה, משום מה דיינרס נקרא בחלק מהמקומות discover.
הערה נוספת – ביקורת על הטרקלינים (מעבר למה שרשום עליהם באפליקציה של דיינרס) אפשר לקרוא באפליקציה של פורסקוור (הכוללת גם צילומים של גולשים).
תוכנית הטרקלינים של דיינרס דומה מאוד לזו של פריוריטי פאס, בהחלט. כמובן שישנם הבדלים כמו מספר הטרקלינים המשתתפים, עלות הכניסה וכיוצ״ב. הטרקלינים עצמם הם עצמאיים והתוכניות האלו רק מאגדות את הלקוחות ולא מפעילות את הטרקלינים עצמם.
ניצלתי את הטבת דיינרס כבר ל3 כניסות לטרקלינים שונים ב5 שנים האחרונות
עוד לא נגבה ממני פעם עלות הכניסה
אה, מדהים. כנראה טעויות מקריות של הטרקלינים האלו.
בכל מקרה, חשוב לי להבהיר שהחיוב לא מבוצע ישירות ע״י הטרקלין במעמד הכניסה אליו אלא ע״י המנפיק של הכרטיס. בכניסה לטרקלין רק רושמים את פרטי הכרטיס ולא מחייבים בפועל.
הדברים נכונים לרוב. המדינות. אבל במזרח הרחוק. קוריאה סין הונג קונג תאילנד ועוד. הכניסה היא חינם בהצגת כרטיס דיינרס
מעניין! תודה על ההערה. יש לך מקור למידע הזה? או פשוט ע״פ ניסיון אישי ממספר כניסות?
כן מנסיון אישי. אני נמצא במזרח מידי חודש. במגוון מדינות.
האם יתנו לי להכנס עם כרטיס שלא רשום על שמי?
לא אמורים. מי שמבקש להיכנס צריך להחזיק בכרטיס דיינרס על שמו.
אני משתמש הרבה בשירות זה של דיינרס בעולם.
בעיה אחת שלא מצאתי לה תשובה.
באיזה מקום השירות חינם ואיזה מקום זה עולה כסף.
מהאתר שלהם אין תשובות.
אני יודע שבמזרח הרחוק תמיד זה חינם. בדרום אפריקה שלמתי על זה הרבה. בארה״ב זה עולה. באירופה לפעמים כן לפעמים לא.
כעת אני בארגנטינה. והיום בלילה יש לי טיסה לא במחלקת עסקים. ואין לי מושג האם זה חינם או בתשלום.
אשמח אם יש לך תשובה לזה
אם יש לך כרטיס דיינרס ישראלי תוכל למצוא את המחירים כאן:
https://www.diners.co.il/benefits/traklins/