בפוסט הזה אתן סקירה קצרה, תמציתית וטכנית על האפשרויות הבסיסיות לצבירה ומימוש של נקודות בשישה מועדוני מלונות מובילים. בלי להתייחס לסטטוס גבוה, בלי טריקים, בלי מבצעים מיוחדים שצריך להירשם אליהם מראש ובלי הפרעות אחרות.
אז נשאלת השאלה: כמה כסף תצטרכו לבזבז כדי לצבור מספיק נקודות שיאפשרו לכם להתארח לילה אחד במלון בחינם לגמרי?
בניגוד לכרטיסי–בונוס, אגב, בלילות–בונוס כמעט תמיד אין תשלום נוסף כלשהו.
זהו, נתחיל.
מועדון IHG Rewards (בקיצור: IHGR)
שם הקבוצה: InterContinental Hotel Group.
רשתות מוכרות: אינטרקונטיננטל, קראון פלאזה, הולידיי אין, אינדיגו.
צבירת נקודות: 10 נקודות לכל 1$ בחיוב לפני מסים.
המועדון נדיב יחסית במבצעים שלו ומעדיף מבצעים–ממוקדים בהם כל חבר מועדון מקבל הצעה ייחודית שמאפשרת לו לצבור עשרות אלפי נקודות לאחר השלמת מספר הצעות/משימות. חבר מועדון ללא סטטוס גבוה שמוכן להתגמש קצת כדי להנות מהמבצעים הטובים ביותר יצליח לצבור בממוצע כמה אלפי נקודות בונוס מכל לילה.
מינימום נקודות ללילה–בונוס: 5,000 (במסגרת מבצע קבוע).
במימוש רגיל לילה–בונוס עולה בין 10,000 נקודות (מלונות מקטגוריה 1) ועד 60,000 נקודות (מלונות מקטגוריה 11) בקפיצות של 5,000 נקודות בין קטגוריה לקטגוריה. אבל המועדון מקיים מבצע קבוע בשם ״PointBreaks״ במסגרתו מוצעים חדרים במלונות מקטגוריות שונות במחיר של 5,000 נקודות בלבד לתקופה של שניים–שלושה חודשים. לאור העובדה שהמבצע הזה קבוע ולאור העובדה שבכל פעם נכללים בו מעל מאה מלונות בעולם בחרתי להתייחס לעלות הזאת כעלות המינימום.
פוטנציאל: לילה–חינם לאחר הוצאה של 500$.
החזר ריאלי לפי שווי הנקודות: 5%.
Starwood Preferred Guest (בקיצור: SPG)
שם הקבוצה: Starwood Hotels and Resorts.
רשתות מוכרות: שרתון, סנט רג׳יס, ווסטאין, לה מרידיאן.
צבירת נקודות: 2 נקודות לכל 1$ בחיוב לפני מסים.
אל תתנו ליחס צבירת הנקודות הנמוך להטעות אתכם כי נקודות של SPG הן בעלות ערך גבוה הרבה יותר מנקודות של מועדוני מלונות אחרים. איפשהו בין 20$ ל-25$ לכל 1,000 נקודות, אם לדייק. במסגרת מבצעים לפעמים ניתן להנות מכפל נקודות או בונוסים קטנים של מאות נקודות לכל לילה.
מינימום נקודות ללילה–בונוס: 2,000.
זו העלות ללילה בכל מלון מקטגוריה 1 במהלך הסופ״ש. במהלך השבוע לילה באותו מלון יעלה 3,000 נקודות. המועדון מציע הטבה של ׳לילה חמישי בחינם׳ במימוש נקודות לכל חברי המועדון.
פוטנציאל: לילה–חינם לאחר הוצאה של 1,000$.
החזר ריאלי לפי שווי הנקודות: 4.2%.
Hilton Honors (בקיצור: HH)
שם הקבוצה: Hilton Worldwide.
רשתות מוכרות: הילטון, וולדורף אסטוריה, דאבל–טרי, גארדן אין.
צבירת נקודות: 15 נקודות לכל 1$ בחיוב לפני מסים.
זהו יחס צבירת הנקודות לכל חבר מועדון שבוחר באפשרות ׳Points&Points׳ שמאפשרת לצבור 5 נקודות בונוס לכל 1$ בנוסף לצבירת הבסיס של 10 נקודות לכל 1$. לחילופין חברי המועדון יכולים גם לבחור באפשרות ׳Points&Miles׳ אבל היא, בעיניי, פחות עדיפה כברירת מחדל. המועדון נדיב יחסית במבצעים שלו ושכיח לראות מבצעים שמציעים 2,000 נקודות ומעלהל כבונוס לכל לילה או שהייה.
מינימום נקודות ללילה–בונוס: 5,000.
ב-1 למרץ שינתה קבוצת הילטון את תנאי המועדון שלה ולילות–בונוס הפכו להיות בתעריף ׳גמיש׳. כלומר, העלות הדרושה ללילה–בונוס נגזרת ממחירי השוק באותו מלון באותם לילות אבל נתחמת במינימום ומקסימום קבועים מראש. לילות–בונוס עדיין מתחילים מ-5,000 נקודות. המועדון מציע הטבה של ׳לילה חמישי בחינם׳ במימוש נקודות אבל רק לבעלי סטטוס גבוה.
פוטנציאל: לילה–חינם לאחר הוצאה של 333$.
החזר ריאלי לפי שווי הנקודות: 5.25%.
Club Carlson (בקיצור: CC)
שם הקבוצה: Carlson Rezidor Hotel Group.
רשתות מוכרות: רדיסון בלו, פארק פלאזה, פארק אין, קאנטרי אין אנד סוויטס.
צבירת נקודות: 20 נקודות לכל 1$ בחיוב לפני מסים.
יחס הצבירה הגבוה ביותר מבין כל המועדונים המובילים אם כי הנקודות של קלאב קרלסון שוות מעט יחסית. נחשב למועדון הנדיב ביותר מבחינת המבצעים שהוא מציע ולפעמים ניתן לצבור מעל 10,000 בונוס מכל שהייה במסגרת מבצעים מיוחדים.
מינימום נקודות ללילה–בונוס: 9,000.
מלונות הקבוצה נחלקים לשבע קטגוריות בלבד כשחדר במלונות היקרים והיוקרתיים ביותר עולה 70,000 נקודות ׳בלבד׳. כשקצב הצבירה כ״כ גבוה זה די משמעותי. אין מבצעים שמוזילים לילות–בונוס.
פוטנציאל: לילה–חינם לאחר הוצאה של 450$.
החזר ריאלי לפי שווי הנקודות: 8%.
World of Hyatt (בקיצור: WoH)
שם הקבוצה: Hyatt Hotels Corporation.
רשתות מוכרות: הייאט רג׳נסי, פארק הייאט, גראנד הייאט, אנדז.
צבירת נקודות: 5 נקודות לכל 1$ בחיוב לפני מסים.
המועדון מציע לא מעט מבצעים שמאפשרים צבירת נקודות מהירה יותר אבל הטובים שבהם מציעים בונוס מדורג כך שרק אלו שמבלים עשרות לילות במלונות הקבוצה במסגרת תקופת המבצע (לרוב שלושה חודשים), כלומר נוסעים תכופים מאוד, יהנו מבונוס משמעותי.
מינימום נקודות ללילה–בונוס: 5,000.
ברמת הבסיס – צבירת נקודות ללא בונוסים ומימוש במינימום האפשרי – המועדון של הייאט מציע הצעה דומה לזו של המועדון של סטארווד. אבל הפער ביניהם גדל, לטובת הייאט, ככל שעולים למלונות מקטגוריות מימוש גבוהות יותר. המועדון של סטארווד נותן 2 נקודות לכל 1$ בחיוב וגובה עד 35,000 נקודות ללילה במלונות היקרים ביותר בעוד המועדון של הייאט נותן 5 נקודות לכל 1$ בחיוב וגובה עד 30,000 נקודות ללילה במלונות היקרים ביותר.
פוטנציאל: לילה–חינם לאחר הוצאה של 1000$.
החזר ריאלי לפי שווי הנקודות: 7.5%.
Marriott Rewards (בקיצור: MR)
שם הקבוצה: Marriott International.
רשתות מוכרות: ריץ–קרלטון, מאריוט, רנסאנס, ספרינג היל סוויטס.
צבירת נקודות: 10 נקודות לכל 1$ בחיוב לפני מסים.
המועדון לא נדיב במיוחד במבצעים שלו ונוהג להציע בונוס של כמה אלפי נקודות לאחר מספר שהיות במהלך תקופת המבצע.
מינימום נקודות ללילה–בונוס: 6,000.
ככלל לילות–בונוס במועדון מתחילים מ-7,500 נקודות ללילה במלון מקטגוריה 1 ומטפסים עד 45,000 נקודות ללילה במלון מקטגוריה 9. בפועל כל מלון מציע מחיר מוזל ללילות–בונוס בתאריכים פחות מבוקשים ולכן המינימום הנדרש הוא למעשה 6,000 נקודות. המועדון מציע הטבה של ׳לילה חמישי בחינם׳ במימוש נקודות לכל חברי המועדון.
פוטנציאל: לילה–חינם לאחר הוצאה של 600$.
החזר ריאלי לפי שווי הנקודות: 7%.
לסיכום
בעיניי שני הנתונים החשובים ביותר לסיכום הטכני הזה הם: ההחזר הריאלי ואופי המבצעים. הראשון מלמד אותנו ׳באמת׳ כמה אנחנו מקבלים בחזרה והשני מרמז לנו כמה באמת נוכל לצבור מעבר לצבירת הבסיס שהיא במקרים רבים שולית. לשם הדוגמה ראו את המבצע הנוכחי של קלאב קרלסון – מבצע די שיגרתי למועדון זה – שמאפשר לקבל 10,000 נקודות בונוס לאחר כל שתי שהיות. נניח שהזמנתם שתי שהיות כשכל אחת כוללת לילה אחד שעלותו 100$. צבירת הבסיס במקרה הזה תהיה 2,000 נקודות ללילה אבל צבירת הבונוס, בשל המבצע התקופתי, תהיה 5,000 נקודות ללילה. לכאן חשוב להסתכל מעבר לצבירת הבסיס.
בעיניי עבור נוסעים מזדמנים התחרות צמודה בין המועדונים של הקבוצות הילטון, אינטרקונטיננטל וקרלסון–רדיזור. הבחירה צריכה להיות ע״פ העדפות אישיות לגבי הרשתות הרלוונטיות בכל קבוצה, ע״פ זמינות המלונות של כל קבוצה ביעדים הרצויים לנוסע ועוד פרמטרים שהם סובייקטיביים בעיקר מטבעם. עבור נוסעים תכופים המאבק הקשה הוא בין המועדון של הייאט למועדון של סטארווד. הראשון עדיף בהחלט לנוסעים אולטרה–תכופים (מעל 60 לילות בשנה).
שלום. זה אומר שIHG לא משהו?
לא, די ההפך. ציינתי בסיכום הפוסט שלדעתי IHGR הוא אחד המועדונים הטובים ביותר לנוסעים מזדמנים. לנוסעים תכופים הוא באמת לא משהו.
[…] Hilton Honors, אגב, רק ממשיך להשתפר. הוא גם ככה מציע דרך קצרה יחסית ללילות–בונוס וכיום הוא גם מאפשר לחבריו להעביר נקודות בצורה חופשית […]
[…] פוטנציאלית הדרך הקצרה ביותר ללילות–בונוס. […]