במשך שנים הכרטיס הראשון בארנק שלי היה מולטיפלטינום של לאומיקארד אבל סדרה של שינויים בחודשים האחרונים הפכה אותו לפחות אטרקטיבי. החלטתי שזו הזדמנות לשינוי והתלבטתי באיזה כרטיס חדש לבחור. בסוף בחרתי בכרטיס של אמקס שאני רוצה כבר שנים.


יש לי מספר לא מבוטל של כרטיסי אשראי (חדסיפרתי, הכל בסדר). לכל אחד מהכרטיסים, מלבד אחד שאבטל בקרוב, יש יתרון כלשהו על האחרים ואני משתמש בו בהזדמנויות מסוימות. כך, לדוגמה:

  • הכרטיס הממותג של מועדון מיילס אנד מור (מאסטרכארד פלטינום, כאל). אני כמעט ולא משתמש בו אבל הוא הדבר היחיד שמונע מהמיילים בחשבון שלי להימחק. היתרה בחשבון גדלה מדי פעם, לא רק בגלל חיובים בכרטיס, ואני מחכה להזדמנות טובה להשתמש במיילים לכרטיס בונוס. ברגע שהחשבון יתרוקן אבטל את הכרטיס.
    – – –
  • כרטיס פלייקארד (דיינרס פלטינום, כאל). הוצאתי אותו מיד לאחר שקיבלתי סטטוס גבוה במועדון של אלעל משום שמחזיקי כרטיסי פלייקארד זוכים להנחה משמעותית במחירי כרטיסי הבונוס במועדון. לבעלי סטטוס גבוה יש תמריץ גדול להשתמש בנקודות ובכלל לטוס עם אלעלאז בינתיים אני משתמש בכרטיס וצובר נקודות בקצב יחסית גבוה. הכרטיס גם נותן לי בונוס נקודות מכל טיסה עם אלעלוכאמור אני טס בשנתיים האחרונות עם אלעל הרבה יותר מבשנים קודמות.
    – – –
  • כרטיס מולטיעזריאלי (מאסטרכארד פלטינום, לאומיקארד). הכרטיס איפשר לי לצבור מיילים של יונייטד ביחס המרה גבוה יחסית. לאחרונה מימשתי את כל היתרה שהייתה לי במועדון של יונייטד ואני בינתיים לא מנסה לבנות אותה מחדשוממילא לא אוכל לעשות את זה רק באמצעות חיובי אשראיאז אבד לי תמריץ אחד להשתמש בכרטיס.

בשנה הקרובה ייכנסו לתוקף שינויים רבים. כנראה שתנאי כרטיס מולטיעזריאלי ימשיכו להיפגע, כנראה שאאבד את הסטטוס שלי באלעל בינואר 2018, כנראה שאמצא הזדמנות להשתמש בכל המיילים שיש לי במועדון של קבוצת לופטהנזה, כנראה שלא אבנה יתרת מיילים מחדש במועדון של יונייטד שעתיד לשנות שוב את טבלאות המימוש שלו בהמשך הקיץ, כנראה וכנראה וכנראה.

אידיאלית אני רוצה למצוא את עצמי בעתיד הקרוב עם פחות כרטיסי אשראי חשבונות פעילים בפחות מועדוני תעופה. אני מרגיש שיש קצת בלאגן כרגע למרות שהכל לגמרי בשליטה.

עוד על כרטיסי אשראי מומלצים לנוסעים לחו״ל תוכלו לקרוא במדריך שפרסמתי בשנה שעברה ומספר עדכונים תוכלו למצוא בפוסט שפרסמתי לאחרונה.

התלבטתי לגבי כרטיס חדש

אני רוצה להתחדש. זו הזדמנות טובה.

כשמבקשים ממני להמליץ על כרטיס אשראי לשימוש בחו״ל אני תמיד עונה שאם זה הכרטיס היחיד אז הוא חייב להיות מהמותגים ויזה או מאסטרכארד. אלו שני מותגים שמתקבלים בכל בית עסק שמוכן לקבל כרטיסי אשראימה שאי אפשר להגיד על מותגים אחרים כמו דיינרס או אמקס. אבל במקרה שלי לא מדובר על כרטיס יחיד כך שאין לי בעיה להגדיר אמקס או דיינרס בתור הכרטיס הראשי שלי ולשלם בכרטיס של מאסטרכארד, לדוגמה, במקרה והכרטיס הראשון לא מתקבל.

התלבטתי בין שני כרטיסים: פלייקארד פרימיום ואמקס פלטינום.

הראשון זול יותר, מציע יחס המרה גבוה יותר לנקודות של אלעל, אפשר לבחור אותו מהמותגים אמקס או דיינרס (או ויזה, ללקוחות בנק לאומי), מגיע עם מתנת הצטרפות של 50 נקודות לפחות ונותן לי מספר הטבות נוספות בטיסות אלעל. השני הוא ילד הפוסטר העולמי לכרטיסי אשראי יוקרתיים.

Amex Platinum Package 3

ראוי לציין שכרטיס פלייקארד פרימיום מיועד ללקוחות שמוכנים להתחייב לחיוב חודשי של 10,000 ש״ח ומעלה (לא אני) ולחברי מועדון הנוסע המתמיד המחזיקים בסטטוס גבוה (כן אני, בינתיים).

אם הייתי בוחר בכרטיס הפלייקארד פרימיום במותג אמקס, שהיה מבחינתי האפשרות העדיפה, הייתי נדרש לשלם 40 ש״ח בחודש דמי שימוש. סביל אבל בהחלט לא מעט.

למה בחרתי באמקס פלטינום?

אני חושב שאני יכול לתת רשימה של סיבות לגיטימיות אבל אסתפק בשלוש סיבות ראשונות ועיקריות:

  1. כי תמיד רציתי את הכרטיס הזה. מעריצי תוכנית הטלויזיה האגדית טופ גיר יודעים היטב ש׳אתה לא חובב נהיגה אמיתי אם לא הייתה פעם בבעלותך אלפא רומיאו׳. לא כי כל הדגמים של היצרנית האיטלקית כ״כ טובים אלא פשוט כי יש קסם מיוחד באלפא רומיאו שקשה להסביר עם מספרים ועובדות. אז האמקס פלטינום הוא האלפא רומיאו של הנוסעים התכופים, אם תרצו. הוא לא בהכרח הכרטיס הטוב ביותר שיש, ולא בהכרח המתאים ביותר לכל אחד, אבל חייבים לסמן את ה-V הזה בשלב מסוים.
    – – –
  2. כי אני רוצה לצבור נקודות של סטארווד. כרטיס המולטי של לאומיקארד מאפשר לצבור מיילים של יונייטד אבל רוקנתי את החשבון שלי במועדון. הכרטיס הממותג של מיילס אנד מור מאפשר לצבור מיילים של קבוצת לופטהנזה אבל בקצב לא גבוה. כרטיס פלייקארד, ובעצם כמעט כל כרטיס אחר בארץ, מאפשר לצבור נקודות של אלעל אבל יש סיכוי בריא שלא ארצה אותן יותר בעוד כמה חודשים. לעומת כל אלו כרטיסי אמקס הם היחידים שמאפשרים להמיר נקודות למועדון SPG ומשם העולם גדול. אני מטפח בשנתיים האחרונות יתרת נקודות משמעותית במועדון הזה ואשמח מאוד להגדיל אותה מחודש לחודש.
    – – –
  3. כי אני רוצה גישה לתוכנית ׳Fine Hotels and Resorts׳. זו אולי הסיבה העיקרית מבחינתי להחזיק באמקס פלטינום. לא כתבתי כמעט בכלל על התוכנית הזאת כאן בבלוג וזה כמעט בגדר פשע. תוכנית ה-FHR של אמקס היא תוכנית מצוינת לנוסעים שאוהבים יוקרה אבל היא זמינה אך ורק למחזיקי כרטיס הפלטינום של אמקס. במסגרת התוכנית יכולים מחזיקי הכרטיס להזמין לילות במלונות יוקרה ברחבי העולם ולקבל סל הטבות מכובד מאוד, שלפעמים שווה מאות דולרים בשהייה, ולשלם בדר״כ תעריף השווה לתעריף הגמיש הרגיל שמציע המלון באתר שלו. תוכנית דומה, וירטואוזו, אותה דווקא כן הזכרתי כאן בבלוג בעבר, פתוחה לכל אחד ופועלת במתכונת דומה אבל לכל אחת משתי התוכניות יש מבצעים ייחודיים ורשימת מלונות אחרת. אני כבר שנים מצטער שאין לי גישה למלונות של FHR – ועכשיו זה הולך להשתנות.

Amex FHR

אגב, ביקשתי לדעת האם גם לכרטיס הפלייקארד פרימיום, בהיותו כרטיס פרימיום, יש גישה לתוכנית ה-FHR. תשובה וודאית אי אפשר לקבל מהאתר של אמקס בישראל, לצערי, ולכן התקשרתי לשירות הלקוחות של אמקס. הנציגה עמה דיברתי לא הכירה את התוכנית אבל אחרי בירור שעשתה עידכנה אותי שהתשובה שלילית. לתחושתי יש סיכוי קל שהיא טועה, כלומר שהטעו אותה או שלא הבינו את השאלה שלי בכלל, אבל פורמלית זו התשובה כרגע. אשמח לתיקון ממישהו שגילה אחרת. אם התשובה הייתה חיובית ייתכן והייתי בוחר בסוף בכרטיס הפלייקארד פרימיום.

החדשות הטובות הן שאמקס עדיין מציעה הנחה של 50% בדמי השימוש של הכרטיס בשנה הראשונה למי שבוחר למתג את הכרטיס עם מועדון ׳אנשים ומחשבים׳. לא צריך להירשם מראש בשום מקום ולא צריך לציין מאיפה שמעתם על המבצערק להזכיר את המועדון הזה ולבקש את ההנחה. דמי השימוש הרגילים לכרטיס הפלטינום הם 27$ לחודש אז בשנה הראשונה אשלם ׳רק׳ 13.5$ בחודש (בערך 48 ש״ח, לא נורא).

amex-platinum

כדאי גם לדעת שאחת ההטבות של אמקס פלטינום הוא שניתן לקבל כרטיס נוסף בחינם על שם מישהו אחר. ההטבה כנראה מיועדת לבן/בת זוג או לשותף/ה בעסקוזה מה שכתוב באתר של אמקסאבל נציגת השירות במוקד הפרימיום של אמקס הסבירה שניתן לבקש את הכרטיס השני על שם כל אדם ואין הכרח ששני הכרטיסים יחוייבו מאותו חשבון בנק. כלומר, בפועל, שני חברים יכולים להוציא יחדיו שני כרטיסי אמקס פלטינום, אחד כהטבה של השני, ולשלם על שניהם יחד 27$ לחודש בדמי שימושוהנה לכם הנחה קבועה של 50% בדמי השימוש הרגילים בלי חברות במועדון כלשהו. בעיניי זו הטבה נהדרת אבל קצת מפתיע אותי שהיא לא מוגבלת יותר.

לסיכום

אני שמח מאוד שבשעה טובה מזדמן לי לנסות את האמקס פלטינום. הכרטיס הזה תמיד היה לי כמו איזו מטרה רחוקה שיום אחד אגיע אליה, מסוג הדברים שאנחנו יכולים לרכוש לעצמו בקלות אבל לא מבינים אם הם מצדיקים את המחיר, והנה היום הזה הגיע. זה כמו לקבל מתנה קטנה שנראית מצוין בכל ארנק.

כעת נותר לי רק להתחבר לאתר של תוכנית ה-FHR ולהתחיל לבדוק תעריפים באינספור מלונות שונים. סתם כי אני יכול.

42 תגובות

  1. ליאור

    האם הבעיה היחידה היא העלות החודשית? כי לפי מה שקראתי בתנאים זה משתלם מאוד

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      ה״חסרונות״ של האמקס פלטינום הם דמי השימוש החודשיים הגבוהים – ללא אפשרות לפטור או הנחה – ועצם היותו של הכרטיס מהמותג אמקס שאינו מתקבל בכל בתי העסק. אם דמי השימוש לא מרתיעים אותך ואם יש לך לפחות כרטיס חלופי אחד של מאסטרכארד או ויזה אז החסרונות אינם חסרונות.

      הכרטיס עצמו, כפי שתיארתי בפוסט, הוא אחד הטובים ביותר בשוק לנוסעים תכופים.

      הגב
  2. הונג קונגי

    לעניין ה FHR,
    צוברים נקודות וסטטוס עם התוכניות של הרשתות כאשר מזמינים דרך FHR ? או שזה בהגדרה היבשה של המנה חיצונית ?
    לענין הכרטיס החדש שלך
    2. מה היחס צבירה ל SPG ?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      היתרון הגדול של FHR ותעריף וירטואוזו הוא שההזמנות בערוצים אלו אינן נחשבות להזמנות סוכן (צד שלישי) ועל כן הזמנות אלו יצברו נקודות וקרדיט מלא במועדוני הלקוחות של המלונות עצמם. כמו כן, בעלי סטטוס גבוה במועדונים של המלונות יהנו מכל ההטבות המגיעות להם במהלך השהייה כשבמקרים רבים ההטבות האלו חופפות לאלו של FHR או וירטואוזו.

      עם כרטיס אמקס פלטינום ניתן לצבור נקודת אמקס אחת (MR) עבור כל 60 ש״ח של חיוב ואז להמיר כל נקודה ל-1.3 נקודות של SPG. כלומר, בערך נקודת SPG אחת לכל 46 ש״ח בחיוב.

      הגב
      • הונג קונגי

        יחס רע.
        צריך להוציא 138,000 שח על הכרטיס בשביל לצבור 3000 SPG שזה הלילה הכי זול שלהם.

        לגביי FHR רשמתי. תודה. אחלה פוסט!

  3. דודו פ.

    היי ליאור,
    כל ניסיון שעשיתי להירשם ל- FHR עם האמקס פלטינה הישראלי לא צלחו.
    לדעתי זה אתר למחזיקי כרטיס המונפק בארה״ב.

    ניתן לשפר את יחס הצבירה, אם כפי שהגבתי בזמנו בפוסט על כרטיסי האשראי.

    ישנה חוסר אחידות בתשובות של אמקס, למיטב ידיעתי, נאמר לי שמחזיק הכרטיס השני חייב להיות מחויב באותו חשבון.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      האתר אולי אמריקני, כן, אבל גם בעלי הכרטיס הישראלי נהנים מגישה לתעריפי FHR. יש מוקד הזמנות ישראלי והם יכולים לצטט לך מה שתרצה וכמובן לעזור לך להזמין מוצרי ושירותי נסיעות אחרים.

      שאלתי במפורש האם הכרטיס השני, זה שעליו אין דמי שימוש, חייב להיות מקושר לאותו חשבון בנק. זו הייתה הנחת המוצא שלי. התשובה של נציגת השירות ממוקד הפרימיום היא שאין דרישה כזאת והכרטיס יכול להיות על שמו של כל אחד ולהיות מקושר לכל חשבון בנק.

      הגב
  4. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    תודה ליאור על הבלוג. יש לי שתי שאלות. האם יש דרך לאזרח ישראלי לפתוח חשבון בנק בארצות הברית כדי להנות מההטבות שיש לאמריקאים [תוך הנפקת כרטיס אשראי וקבלת מיילים] והשאלה השניה איזה כרטיס אשראי הישראלי מעניק את יחס הצבירה הטוב ביותר למועדון התעופה בעל אפשרויות המימוש הטובות ביותר למיילים…

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      לשאלה הראשונה: לא.

      לשאלה השניה: אין אחד שנמצא מעל כולם. זה עולם מורכב מאוד של אפשרויות. למי שאוהב לטוס עם אלעל הפלייקארד הוא הכרטיס הטוב ביותר.

      הגב
      • משתמש אנונימי (לא מזוהה)

        אין שום בעיה לאזרח ישראלי לפתוח חשבון בנק אמריקאי.
        עשיתי זאת בעצמי ב bank of america/
        צריך רק דרכון עם ויזה, והפקדה של 25$
        לחשבון הכי פשוט, אם תשמור על יתרה ממוצע יומי של 1500$, אין דמי ניהול.
        קיבלתי מייד debit card.
        הפקיד אמר שאם רוצים, הוא יכול גם לסדר credit card (יותר מסובך קצת, כי אין לך credit history)

      • Lior @ FlyingOut

        העניין הוא לא חשבון הבנק. זה באמת כל אחד יכול לפתוח. מי שיש לו גם כתובת מגורים בארה״ב יכול לקבל גם כרטיס חיוב (אשראי או דביט) אבל לא כל כרטיס חיוב. הכרטיסים המדוברים, אלו שמגיעים עם בונוס הצטרפות נדיב במיוחד, דורשים מעבר לחשבון בנק גם מספר זהות אמריקני (SSN).

      • מאיר

        בגדול נכון אבל לא בדיוק…
        כרטיסי חיוב לא עוזרים בכלום אם המטרה היא לצבור נקודות. כרטיס אשראי מאוד קשה להוציא בתור ישראלי. אבל אפשרי. אחרי כמה שנים עם חשבון בנק אמריקאי וכתובת שנתתי בארה"ב, הצלחתי לקבל כרטיסי אשראי (כרגע רק אמקס – עשיתי דלתא ו-SPG, גם רגיל וגם ביזנס). מאוד עוזר אם אמריקאי אמיתי מוסיף אותך ככרטיס נוסף ואני חושב שזה מה שעוזר להם להתחיל לבנות לך הסטורית אשראי.

  5. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    היי ליאור,

    הטבות נוספות:
    1. כניסה לטרקלין באופן בלתי מוגבל + 3 כניסות חינם לטרקלינים בחול (שווי של כל אחד הוא 27$ למי שיש פריורטי פאס) וכניסה לטרקלינים של אמקס.
    2. שמתי לב שיש באתר האמריקאי מלא הטבות לכרטיס, שווה לבדוק אם גם בכרטיס הישראלי מקבלים אותם:
    https://www.americanexpress.com/us/credit-cards/card/platinum/
    למשל – סטטוס גולד בהילטון ועוד…

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      ההטבות שאתה רואה באתר האמריקני הן לכרטיסים המונפקים בארה״ב. לכרטיסים המונפקים בישראל יש הטבות אחרות. מבחינת סטטוסים גבוהים זה מסתכם בסטטוס במועדון של הרץ (שאין לו משקל אמיתי, כל אחד יכול להשיג אותו) וסטטוס סילבר של מועדון קלאב קרלסון (שמגיע עם מעט מאוד הטבות).

      הגב
  6. Lior @ FlyingOut

    אני לא יודע מהם התנאים הפורמליים של אמקס כדי לתת ללקוח את הפלטינום, אני בטוח שיש מינימום כלשהו, אבל בהחלט שאין בקשה להתחייבות לחיוב חודשי כלשהו מצד הלקוח. שאלו אותי מעט מאוד שאלות כשביקשתי להוציא את הכרטיס – אבל ראוי לציין שיש לי כבר אמקס אז מידע ראשוני עלי יש לחברה.

    הגב
  7. יוסי

    מצוין.
    שאלה נוספת ברשותך, האם הפלטינום, בארץ, מוענק ככל כ.א מצד הבנק או שיש מסביבו את ה *הילה היוקרתית* הזו כגון אביזרים נלווים וכו׳, כפי שיצא לי לראות במספר קטעי ווידאו ב יו-טיוב.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אין ספק שהוא סמל סטטוס גם בארץ אפילו בארה״ב הוא מגיע עם הרבה יותר הטבות. אני לא יודע לאילו ׳אביזרים׳ אתה מתכוון אבל אני יכול להגיד לך שלא מגיע אף אביזר בערכת ההצטרפות.

      הגב
      • יוסי

        אחפש את שראיתי ואצרף לכאן. תודה רבה.

  8. ערן

    מה לגבי ביטוח נסיעות בכרטיס? האם יש תנאים מיוחדים או שגם כאן שינויי הרגולציה גרמו לכך שרק 5 ימים ראשונים בחינם?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      מבחינת כיסוי הביטוח מקיף למדי אבל גם הוא דורש הפעלה לפני כל נסיעה והוא מוגבל ל-55 ימים רצופים בכל נסיעה (ללא הגבלת מספר הנסיעות השנתית).

      הגב
  9. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    מבחינת "שווי" איזה כרטיס אשראי עדיף לאומי קארד -Mileage Plus או מאסטרקארד miles and more?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      בהנחה שהמיילים הם בעלי ערך שווה בעיניך (סובייקטיבי) ובהנחה שאתה יכול לקבל מלאומיקארד את הכרטיס בתנאים הנוכחיים – אז כרטיס מולטי של לאומיקארד עדיין מנצח.

      הגב
  10. רובי

    חבל שבארץ לא שמעו על הטבת נקודות בעת ההצטרפות. עם הפלטיניום האמריקאי שלי קיבלתי מענק הצטרפות של 150K נקודות, ששוות למעשה 3000 דולר כשאתה קונה כרטיס טיסה דרכם.
    ואתמול, קיבלתי את המייל הזה מהם:
    We value your Business Platinum Card® Membership, so we're sending you this special offer that's been automatically added to your Card. All you have to do is start using it.

    EARN UP TO 50,000 BONUS MEMBERSHIP REWARDS(R) POINTS WITH YOUR BUSINESS PLATINUM CARD(1)

    Earn 40,000 Membership Rewards points after you spend $5,000 and an extra 10,000 points when you spend an additional $5,000 all on qualifying purchases on your Card from July 15 to October 15.

    הגב
  11. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    האם ההטבות שיש בחול בחיובים באמקס תקפים עם הכרטיס שמנופק בארץ?
    גם חושב על אמקס פלטינום
    תודה פוסט מדהים

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      לא, הרבה מההטבות שאפשר למצוא בפרסומים זרים מוגבלות רק לכרטיסים שהונפקו באותה מדינה שבה פורסמו. ישנן הטבות גלובליות, שהרי אמקס הוא מותג בינ״ל, אבל קשה לומר שאלו רוב ההטבות. תוכנית ה-FHR, לדוגמה, היא תוכנית גלובלית.

      הגב
  12. Elad

    סתם מחשבה… לי יש את כרטיס הזהב של אמקס ללא דמי שימוש. הכרטיס צובר נקודות SPG ביחס של 1 ולא של 1.3 כמו בפלטיניום. אבל, עבור התשלום החודשי של 27$ לפלטיניום (וגם אחרי הנחת 50%) ניתן לרכוש הרבה יותר נקודות SPG לעומת הצבירה האפשרית. אבל ללא FHR 🙂

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      הגישה ל-FHR מעניינת אותי יותר מכל. כמובן שלכרטיס הפלטינום יש הרבה יתרונות אחרים על כרטיסי הגולד. בכל מקרה, אני בהחלט לא מנסה להצדיק מתמטית את דמי השימוש החודשיים – מבחינתי אני משלם כרגע 13.5$ לחודש, לפחות לשנה אחת, בשביל החוויה.

      הגב
      • ערן

        אני מניח שגם העובדה שבכרטיס יש ביטוח נסיעות שאינו מוגבל ל-5 ימים מצדיקה את העלות למי שטס הרבה (וצריך לדאוג לעצמו לביטוח)

  13. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    היי ליאור
    תודה על הסקירה המקיפה.
    כמי שמקרדט לרוב ליונייטד היחס המרה של מסטרקארד פליטינום (לבקש מולטי עזריאלי?) הוא טוב? הוא טוב יותר מאמקס פלטינום? בהנחה שאני בעיקר רוצה להמיר נקודות טיסה ביחס הכי טוב ולא להשתמש בדברים נוספים (מלונות וכו').
    יחס ההמרה של מסטרקארד לאלעל (פחות רלבנטי)/ בריטיש לא ככ טוב.
    בקיצור (-: מתלבט בין מסטרקארד עזריאלי/ אמקס פלטינום/ לאומי קארד חוץ בנקאי (עזבתי את הבנק)
    תודה

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      כל הנתונים המספריים מוצגים באתרי חברות האשראי.

      כרטיסי אמקס לא מאפשרים המרה ישירה למועדון של יונייטד בכל מקרה. ניתן להמיר לנקודות של סטארווד ואותן למיילים של יונייטד. בכל מקרה, יחס ההמרה של אמקס לא מתחרה עם יחס ההמרה שמציע כרטיס מולטי של לאומיקארד שמאפשר המרה ישירה למועדון של יונייטד (היחיד).

      הגב
  14. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    אשמח אם מישהו יתקן אותי אבל בחישוב שעשיתי-
    עבור הוצאה של 30 אלף שקל תקבל 500 נקודות MR באמקס פלטינום ובהמרה 650 נקודות SPG.
    אז בהוצאה של 300 אלף שקל תקבל 6500 SPG… היחס לא משהו ולמעשה אפשר לרכוש כמות כזו של נקודות בסכום שולי. כמו כן חברים שיש להם את הכרטיס אמרו שלא מקבלים אותו ברוב העסקים בישראל…
    גם בהמרה מלאומי קארד מולטי ליונייטד היחס לא מדהים (75 שח=10 מיילים) ואז ב-30 אלף שקל תקבל 4000 מיילים.
    לצערי ולמרות שאיני מרבה לטוס באל על ואין לי שום קשר אליהם, כנראה שפליי קארד הוא הכרטיס הטוב לנקודות למי שמתגוררים רוב הזמן בישראל

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אתה לא טועה. ניתוח מדויק, למעשה.

      לכן גם הדגשתי שעניין ההמרה לנקודות הוא לא היתרון הראשון וגם לא היתרון השני של האמקס פלטינום. הוא צ׳ופר, לא יותר. כאמור – אני אוהב את העובדה שההמרה היא לנקודות של סטארווד ולא לנקודות של מועדון תעופה מסוים אחד. זו הגמישות שמשחקת תפקיד.

      אני מחזיק באמקס פלטינום רק שבועיים אבל בינתיים לא נתקלתי בבית עסק אחד שסירב לקבל את הכרטיס אחרי כמה עשרות חיובים במספר מדינות. ברור לי שהמציאות היא שכרטיסי אמקס לא מתקבלים בבתי עסק רבים בעולם אבל נראה שיש מגמת שיפור. זאת ועוד, אני מוכן לחיות עם כרטיס ראשי שמתקבל ב-9 מתוך 10 בתי עסק שרלוונטיים לי ולהשתמש בכרטיס אחר למקרים האחרים.

      הגב
  15. סיפור קצר על מלון מצוין, תעריף אטרקטיבי והמון נקודות – FlyingOut

    […] חושבים שהקרדיט נוצל? אז בערב הזמנתי ארוחת ערב לחדר שכללה מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח. בנוסף לקחתי בירה מהמיני–בר. מאוחר יותר ישבתי בבר המפורסם של המלון, Round Robin, כדי לנסות את המשקה הייחודי שמוגש שם כבר מעל 150 שנה. בבוקר למחרת אכלתי ארוחת בוקר במסעדת המלון. בשעות אחה״צ, לקראת הצ׳ק–אאוט, בדקתי גם את בית הקפה של המלון עם גיחה קצרה לקפה ומאפה. כל החיובים האלו, שהגיעו לבערך 95$ סה״כ, נמחקו מהחשבון כלא היו. תודה לך וירטואוזו. בצ׳ק–אאוט החשבון הסופי שלי הראה בערך 220$ כולל מסים וכמובן ששילמתי עם האמקס פלטינום החדש. […]

    הגב
  16. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    היי, רציתי לשאול אם יש הבדל בין אמקס ודיינרס בהנפקת פליי קארד פרמיום.
    האם נכון שדיינרס יותר מתקבל בארץ? הבדלים ביחס המרה? האם יש יתרון לאמקס בהטבות ובזמינות ל- fhr?
    תודה מראש

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      מבחינת ההטבות כל כרטיסי הפלייקארד פרימיום דומים מאוד גם אם לא זהים לחלוטין. יש הבדלים קלים בין המנפיקות השונות – וזה זניח. סה״כ, להערכתי, אמקס ודיינרס מתקבלים פחות או יותר באותו מספר בתי עסק – אבל ראוי לציין שכמעט כל בתי העסק הגדולים, בארץ ובעולם, מקבלים את כל המותגים הבכירים לרבות שני אלו. אני כבר כמה שבועות מסתובב עם האמקס פלטינום ונתקלתי רק בבית עסק אחד (Wizz) שלא קיבל אותו כאמצעי תשלום.

      שים לב שכרטיס פלייקארד פרימיום של אמקס אינו כרטיס פלטינום ואינו נהנה מגישה ל-FHR.

      הגב
  17. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    תודה על כתבה מעולה. האם ניתן להזמין את הכרטיס מתכת כפי שניתן בארהב וכפי שנראה כאן בתמונות?

    הגב

השאר תגובה