הפרקים הקודמים בסדרת הפוסטים:
חופשה במזרח הרחוק, פרק 1: מבוא
חופשה במזרח הרחוק, פרק 2: ת״א לבודפשט
חופשה במזרח הרחוק, פרק 3: בלאקליין
חופשה במזרח הרחוק, פרק 4: ריץ קרלטון
חופשה במזרח הרחוק, פרק 5: פינאייר
חופשה במזרח הרחוק, פרק 6: אובר בבנגקוק
חופשה במזרח הרחוק, פרק 7: גראנד הייאט
חופשה במזרח הרחוק, פרק 8: קתאי פסיפיק
חופשה במזרח הרחוק, פרק 9: האינטרקון
חופשה במזרח הרחוק, פרק 10: הונג-קונג
מגדל התקשורת בטוקיו (Tokyo Tower), מרפסת התצפית בבניין האמפייר סטייט בניו–יורק (Empire State Building), הקומה השלישית במגדל אייפל (Eiffel Tower), מגדל התצפית במרכז טורונטו (CN Tower), קומת התצפית במרכז הסחר העולמי בשנגחאי (Shanghai World Financial Center) – כל אלו, ועוד רבים אחרים כדוגמתם, משמשים אטרקציה תיירותית ממעלה ראשונה בערים שלהם. המבנים האלו מציעים למבקר הזדמנות לראות את העיר מנקודת מבט ייחודית בגובה של כמה מאות מטרים מעל הקרקע.
ביקור באחד מאלו לרוב כולל עמידה בתור ארוך, רכישת כרטיס יקר למדי (בדר״כ), עליית עשרות רבות של קומות במעלית מהירה ושיטוט בקומה גדולה עם המוני אנשים בתקווה למצוא פיסת חלון פנויה שאפשר יהיה לעמוד לצידה במשך כמה דקות ולהתרשם מהגובה.
יפה וטוב אבל תנו לי לספר לכם שבערים רבות יש דרך טובה יותר להנות מתצפית על הנוף העירוני מגובה רב. במקום מרפסת תצפית או גג גבוה – אפשר לשבת במסעדה, בר או בית קפה שנמצאים בקומה גבוהה מספיק של בניין גבוה מספיק. כך אפשר להנות מהגובה, ומהנוף, בנוחות מקסימלית ובמשך זמן רב. כמובן שבמקומות האלו תצטרכו להזמין משקאות או מנות אוכל (לפעמים יש מינימום לשולחן), והמחירים בדר״כ יהיו גבוהים משמעותית ממחירי הרחוב, אבל לפחות לא תצטרכו לרכוש כרטיס כניסה, לא תצטרכו לעמוד בתור ארוך ולא תצטרכו להידחף בין מאות אנשים אחרים.
ריץ קרלטון הונג–קונג
נטע ואני בילינו שלושה ימים מצוינים בהונג–קונג. בערב הראשון שלנו ביקרנו בויקטוריה פיק, התצפית המפורסמת מראש ההר שבמרכז האי, שמספקת מבט מצוין על קו הרקיע של העיר לכיוון צ׳ים שה צ׳וי. מה שנטע לא ידעה בערב הראשון הוא שתכננתי לנו תצפית על העיר גם מהצד השני.
בשעות אחה״צ של היום למחרת, שהיה יום ההולדת של נטע, נסענו לבניין ה-ICC שנמצא בדרום–מערב קאולון במרחק כמה דקות נסיעה ממרכז צ׳ים שה צ׳וי.
בניין ה-ICC הוא הבניין הגבוה ביותר בהונג–קונג והעשירי בגובהו בעולם. הוא מתנשא לגובה של 484 מטרים ויש לו 108 קומות. בקומה ה-100, באופן סימלי–משהו, ישנה מרפסת תצפית שנקראת Sky100. כרטיס רגיל ברכישה באינטרנט עולה 151HKD (בערך 68 ש״ח).
אבל למה להסתפק בקומה ה-100 כשאפשר לראות את הנוף מקומה גבוהה יותר…?
בניין ה-ICC הוא גם ביתו של המלון הגבוה בעולם: הריץ קרלטון הונג–קונג. המלון שוכן בקומות 102 עד 108 וכולל לא פחות מ-312 חדרים וסוויטות. מיותר לציין שכל החדרים מציעים נוף עוצר נשימה. אגב, בגלל טטרפוביה באוכלוסיית הונג–קונג (הפחד מהסיפרה ארבע) ׳נמחקו׳ חלק מהקומות בבניין מהרישום והקומה הגבוהה ביותר רשומה כקומה 118 על אף שהיא הלכה למעשה הקומה ה-108 של הבניין מעל הקרקע. בכל מקרה, המלון מאכלס את שבע הקומות העליונות של הבניין והלובי של המלון הוא בקומה ה-103.
במלון שתי מסעדות, שני ברים ובית קפה אחד:
- טוסקה (Tosca). מסעדה איטלקית יוקרתית בקומה ה-102. המסעדה מחזיקה כיום בכוכב מישלן אחד והשף שלה מחזיק בשניים.
– – – - טין לונג הין (Tin Lung Heen). מסעדה קנטונזית יוקרתית בקומה ה-102. המסעדה מחזיקה כיום בשני כוכבי מישלן.
– – – - בר אוזון (OZONE). הבר הגבוה בעולם, בקומה ה-108. מאופיין בעיצוב אולטרה–מודרני ופתוח עד שעות אמצע הלילה.
– – – - בית הקפה (Cafe 103). בקומה ה-103, כמובן.
– – – - הלאונג׳ (The Lounge & Bar). בקומה ה-102.
המלון בדר״כ רחוק מלהיות בתפוסה מלאה אבל מכיוון שכל המסעדות והברים האלו פתוחים גם לקהל הרחב אז רצוי בהחלט להזמין מקום מראש. קל וחומר אם רוצים לשמור שולחן ליד החלון.
לביקור שלנו בהונג–קונג הזמנתי שולחן ליד החלון בלאונג׳ לשעה 15:00. למי שגמיש בשעות אני ממליץ להזמין שולחן לשעה 16:00, או אפילו 17:00, כדי להנות בעיקר מזמן השקיעה.
הזמנת השולחן
את ההזמנה ניתן לבצע במייל (restaurantreservation.hk@ritzcarlton.com), בטלפון או עצמאית באתר באמצעות מערכת שמופעלת ע״י OpenTable (לחצו כאן). אין דרישה פורמלית להזמנה מינימלית, אין צורך במסירת פרטי אשראי ואין תשלום על הזמנת שולחן ליד החלון (על בסיס זמינות, כמובן).
אני ביצעתי את ההזמנה באמצעות הטופס המקוון. קל ומהיר. בתום התהליך מתקבל אישור מסודר במייל עם פרטי ההזמנה המלאים.
לקראת המועד, כפי שנהוג, מתקבל מייל נוסף כשתזכורת והוא כולל פרטים נוספים כמו האפשרות להזמין מנות מסוימות מראש, קוד הלבוש וכיוצ״ב.
מכיוון שהביקור תוכנן ליום–ההולדת של נטע שאלתי מראש על הזמנת עוגת יום–הולדת (מה שלא קרה, כי הזמנתי עוגה לטיסה של קתאי פסיפיק).
We are pleased to confirm a window table for 2 persons at 15:00 on above reservation date.
Please be advised that your table will be held for a maximum of 15 minutes past your confirmed reservation time, should you not be able to arrive as per schedule, please kindly inform us.
Your understanding and cooperation is highly appreciated.
As you mentioned this is a special occasion, please refer to the attached cake order form for your consideration, kindly pre-order 3 days in advanced and your preference wordings for our further handling.
הביקור שלנו בקומה ה-102
כדי להגיע מהאינטרקונטיננטל לריץ קרלטון לקחנו מונית מקומית. יש משהו קסום בלנסוע ממלון יוקרה אחד לשני. הנסיעה ארכה בקושי עשר דקות.
המונית נעצרה בכניסה ללובי התחתון של המלון. בלובי התחתון יש אזור המתנה קטן וחנות שוקולדים, זה הכל.
משם עולים במעליות מהירות במיוחד ללובי העליון שנמצא בקומה 103. הלובי העליון מפואר הרבה יותר, גדול ועמוס באנשי צוות. שם נמצאות עמדות הקבלה, הקונסיירג׳ ועוד.
כדי להגיע ללאונג׳, הבר שבו הזמנו שולחן, היינו צריכים לרדת קומה אחת במדרגות הנעות. הגענו בדיוק בזמן. המארחת מצאה בזריזות את ההזמנה שלנו וליוותה אותנו לאחת הכורסות שליד החלון.
הלאונג׳ של הריץ קרלטון מציע ארוחות בוקר, תפריט אוכל ומשקאות במהלך היום, תפריט תה בשעות אחה״צ (High Tea) ותפריטים נוספים. כך, לדוגמה, תפריט זוגי לתה של אחה״צ במהלך השבוע – כלומר, הפקה שלמה של תה, סנדוויצ׳ים ועוגות – מוצע במחיר של 642HKD לזוג (בערך 290 ש״ח). המחיר בכלל לא בשמיים.
אנחנו פשוט בחרנו להזמין פריטים מתוך התפריט הרגיל (a la carte). נטע בחרה קנקן תה מהסוג שעליו המליץ המלצר ואני בחרתי באייס קפה (שניים). בנוסף הזמנו עוגת גבינה קטנה שהייתה הצלחה גדולה.
סה״כ, כולל טיפ, שילמנו 410HKD בלבד (בערך 185 ש״ח). באמת שהחווייה הייתה שווה כל ש״ח. מה גם ששני כרטיסים למרפסת התצפית בבניין – שתי קומות למטה – היו עולים לנו בערך 135 ש״ח.
ישבנו שם בערך שעתיים על כורסה נוחה מול נוף עוצר נשימה. בילוי נהדר לשעות אחה״צ. השירות היה יוצא מן הכלל גם כן, האווירה הייתה נעימה ואפילו לא היה עמוס.
נטע: הפתעת היום-הולדת הזו הייתה ממש נהדרת.
זו בדיוק מטרת הפוסט של ליאור, אבל הייתי רוצה להדגיש את זה, דווקא מתוך גישה של מישהי שלא אוהבת לשלם מחיר "מופקע" על משהו שמקום אחר היה עולה פחות: עצם ההבנה שאני משלמת על האטרקציה ולא על האוכל/שתיה הפכה את כל החוויה למהנה הרבה יותר.
בנוסף השרות והאיכות של מה ששתינו ואכלנו היו ברמה גבוהה מאוד. זו בהחלט חוויה מומלצת בחום!
לסיכום
בית קפה בקומה 102 של המלון הגבוה בעולם מול הנוף העירוני הפנטסטי של מרכז הונג–קונג. איך מתחרים עם זה?
בביקור הבא שלכם בהונג–קונג פנו שעתיים–שלוש בלו״ז, הזמינו מראש שולחן ליד החלון בלאונג׳ של הריץ קרלטון ושבו לשתות קפה כמו בסרטים. אני מבטיח שלא תצטערו – גם אם הקפה יהיה קצת יקר.
תודה רבה! תזמון מושלם. הזמנתי מקום לעוד שבועיים
נהדר. איך החדרים בריץ׳ עצמו? עוצרי נשימה גם הם? זמינות בנקודות?
זה מלון ברמה גבוהה מאוד, כן. אחד המלונות היוקרתיים בהונג-קונג.
המלון הוא מקטגוריית המימוש הגבוהה ביותר של מאריוט, קטגוריה 5 של מלונות ריץ קרלטון, אז לילה בונוס עולה 70,000 נקודות. כדאי לזכור שעדיין ניתן להמיר נקודות של סטארווד לנקודות של מאריוט ביחס של 3:1 כך שלילה בונוס יכול לעלות 23,334 נקודות מועדון SPG.
[…] חופשה במזרח הרחוק, פרק 1: מבוא חופשה במזרח הרחוק, פרק 2: ת״א לבודפשט חופשה במזרח הרחוק, פרק 3: בלאקליין חופשה במזרח הרחוק, פרק 4: ריץ קרלטון חופשה במזרח הרחוק, פרק 5: פינאייר חופשה במזרח הרחוק, פרק 6: אובר בבנגקוק חופשה במזרח הרחוק, פרק 7: גראנד הייאט חופשה במזרח הרחוק, פרק 8: קתאי פסיפיק חופשה במזרח הרחוק, פרק 9: האינטרקון חופשה במזרח הרחוק, פרק 10: הונג-קונג חופשה במזרח הרחוק, פרק 11: הקומה ה-102 […]
אחלה רעיון 🙂
בשנחאי ( שהזכרת כאן ) אפשר לבלות ב cloud9, הבר של הייאט במגדל ג׳ין מאיו בקומה 87.
הנוף מדהים – רואים את מגדל הפנינה ואת טיילת הבונד מעבר לנהר ונהנים מבירה ונשנושים.
היי ליאור
ידוע לך על אפשרות מגניבה כזאת בניו יורק?
בניו-יורק יש כ״כ הרבה בניינים גבוהים כך שאף אחד מהם לא בולט במיוחד. אבל יש כמה תצפיות גבוהות בעיר – המפורסמות ביותר הן ׳טופ אוף דה רוק׳, מרפסת התצפית של האמפייר סטייט וקומת התצפית החדשה בבניין הסחר העולמי בדרום האי. מניח שגוגל יעזור במציאת ברים ומסעדות בקומות גבוהות עם נוף עירוני מעניין. אין לי המלצה קונקרטית מעבר לזה.
תודה. אעדכן במידה ומצאתי משהו מעניין.
[…] חופשה במזרח הרחוק, פרק 1: מבוא חופשה במזרח הרחוק, פרק 2: ת״א לבודפשט חופשה במזרח הרחוק, פרק 3: בלאקליין חופשה במזרח הרחוק, פרק 4: ריץ קרלטון חופשה במזרח הרחוק, פרק 5: פינאייר חופשה במזרח הרחוק, פרק 6: אובר בבנגקוק חופשה במזרח הרחוק, פרק 7: גראנד הייאט חופשה במזרח הרחוק, פרק 8: קתאי פסיפיק חופשה במזרח הרחוק, פרק 9: האינטרקון חופשה במזרח הרחוק, פרק 10: הונג-קונג חופשה במזרח הרחוק, פרק 11: הקומה ה-102 […]