זוהי המהדורה השלישית של הפוסט הזה שאני מפרסם בבלוג בשנים האחרונות. הראשונה פורסמה בדצמבר 2015 והשניה פורסמה בנובמבר 2016, אז, אפשר לומר, שאני באיחור עם השלישית. עמכם הסליחה.

ברשימה הנוכחית תמצאו לא פחות מ-17 מועדוני תעופה בהם יש לי חשבון פעיל. ישנם מספר מועדוני תעופה נוספים שאולי נרשמתי אליהם לאורך השנים אך אני לא מחשיב את החשבון בהם כ״פעיל״ משום שאני לא מתחבר אליו אף פעם. בין השאר מדובר במועדונים של חברות כמו קטאר איירוויס, אוויאנקה ברזיל, אייר קנדה, ויטנאם איירליינס, קוריאן, אייר ניוזילנד ועוד. חברות מצוינותאבל מועדוני התעופה שלהן אינם רלוונטיים עבורי.

ברשימה הנוכחית תמצאו 11 מועדוני תעופה בהם יש לי גם יתרת מיילים. כלומר, מועדוני תעופה בהם אני עושה שימוש לרכישת כרטיסי בונוס או לפחות עם תכנון עתידי כזה.

בניגוד לנוסח הפוסטים הקודמים, בפוסט הזה אתייחס לכל אחד מ-17 מועדוני התעופה כדי להסביר מדוע אני מחזיק כל חשבון פעיל (עם או בלי יתרת נקודות).

ברית התעופה OneWorld

מרבית הטיסות שלי הן עם חברות מתוך הברית הזאת על אף שב-2017 התחלתי לקרדט טיסות למועדון MileagePlan (אלסקה) במקום למועדון AAdvantage (אמריקן). באופן שיגרתי אני טס לא מעט עם חברות כמו בריטיש, אמריקן, פינאייר, קתאי וקטאר איירוויס.

מועדון AAdvantage (אמריקן)

כבר לא מועדון התעופה הראשי שלי וכיום אני לא מחזיק בו סטטוס גבוה כלשהו (אחרי שנים בסטטוס EXP – הסטטוס הגבוה ביותר במועדון). בכל זאת יש לי יתרה בריאה של מיילים שמחכים למימוש כדאי מספיק. בתקווה שאצליח להשתמש בהם לטיסה במחלקה הראשונה של אתיהאד. כיום אין לי אינטרס לקרדט טיסות למועדון אז יתרת המיילים לא תגדל בקרוב.

מועדון Executive Club (בריטיש)

הנקודות של בריטיש, אוויוס, הן כלי מצוין לטובת כרטיסי בונוס בטיסות קצרות יחסית משום שכרטיסי הבונוס של המועדון מתומחרים ע״פ מרחק הטיסה (בניגוד לשיטת האזורים בה משתמשים מרבית מועדוני התעופה). מסיבה זו אני דואג לשמור על יתרת אוויוס בחשבון בכל עת. אני שוקל ברצינות לכוון לסטטוס סילבר במועדון השנה כדי להבטיח סל הטבות בטיסות הברית וכדי להגדיל את יתרת האוויוס בחשבון. האתר של המועדון הוא האתר המועדף עלי לחיפוש מושבי בונוס בטיסות הברית.

Cathay 77W Business Class Cabin

מועדון FinnairPlus (פינאייר)

כבר שנים שאני מטפח, לאט לאט, יתרת נקודות במועדון הפיני. אני כמעט ולא מקרדט אליו טיסות אבל מדי פעם רוכש קצת נקודות או מקבל בונוס כלשהו (בהזמנת טיסה, כפיצוי משירות לקוחות, בהזמנת מלון ועוד). הנקודות של המועדון שימושיות בעיקר לטובת שדרוג טיסות פינאייר בין ת״א להלסינקי – 10,000 נקודות בלבד מספיקות לשדרוג בכיווןאחד של כל כרטיס במחלקת התיירים למחלקת העסקים.

מועדון IberiaPlus (איבריה)

לחשבון במועדון הזה יש שני שימושים בלבד: (1) לקבל אוויוס שאני רוכש מדי פעם באמצעות האתר הספרדי של גרופוןלפני העברתם לחשבון במועדון של בריטיש. (2) לחפש מושבי בונוס בטיסות איבריה ולבדוק את פערי המחיר מול המועדון של בריטיש.

Iberia Flight PES

מועדון FrequentFlyer (קוונטס)

האתר של המועדו מציע את מנוע החיפוש המתקדם ביותר לטיסות של הברית אם כי מעט פחות נוח לשימוש לעומת האתר של בריטיש. זאת ועוד, האתר של קוונטס יודע גם להציג זמינות מושבי בונוס ברוב טיסות אלעל.

מועדון RoyalPlus (רויאל ג׳ורדניאן)

מדי פעם האתרים של מועדוני תעופה שונים בברית מסרבים להציג זמינות נכונה של מושבי בונוס בטיסות רויאל ג׳ורדניאן. במקרים כאלו האתר של החברה הוא הכתובת הנכונהונדרשת חברות במועדון על מנת לבצע חיפושים.

ברית התעופה Star Alliance

קשה להתעלם מהברית הגדולה בעולם ובפרט ששותפות בה כמה מחברות התעופה הטובות בעולם. אני מקווה לטוס יותר עם הברית הזאת בשנים הבאות.

מועדון MileagePlus (יונייטד)

אפשר לומר שהוא מועדון התעופה הראשי שלי בברית אם כי לא אליו אני מקרדט את הטיסות המועטות שיש לי בברית. מיילים של יונייטד אני צובר בדר״כ ע״י המרת נקודות של מועדוני מלונות (במסגרת מבצעי המרה או באמצעות תוכנית RewardsPlus המשותפות ליונייטד ומאריוט), המרת נקודות של לאומיקארד וצבירה אגבית של בונוס מזדמנים (כמו בונוס של 2,500 מיילים לכל שהייה במלונות קרלסוןבמסגרת מבצע שהתקיים לפני מספר חודשים). מדי פעם אני מנצל את המיילים לכרטיסי בונוס במחלקות פרימיום וכיום יש לי יתרה של קרוב ל-150,000 מיילים.

Convert Hotel Points to United Miles

מועדון Miles&More (קבוצת לופטהנזה)

אני לא מקרדט טיסות למועדון זה אבל עושה מאמץ לצבור מיילים בכל הזדמנות אפשרית ובפרט דרך אתר הזמנת המלונות של המועדון שממשיך להציע בונוסים נדיבים אחת לכמה חודשים. הזמנתי רק שלושה לילות דרך אתר המועדון בשנתיים האחרונות וצברתי בממוצע יותר מ-4,000 מיילים לכל לילה. אני צובר מיילים גם באמצעות כרטיס האשראי של המועדון, שאני עדיין מחזיק כדי למנוע את תפוגת המיילים שיש בחשבון, וגם באמצעות נסיבות של בלאקליין. אני מחכה להזדמנות טובה לרוקן את החשבון ואז אבטל את כרטיס האשראי.

מועדון LifeMiles (אוויאנקה)

כמו נוסעים תכופים רבים אחרים גם אני מקפיד לרכוש מיילים במועדון הזה בכל הזדמנות שבה המחיר יורד נמוך מספיק (מתחת ל-14$ לכל 1,000 מיילים). אני שומר על יתרה בריאה במועדון בכל עת וממתין להזדמנות מתאימה לרוקן אותו עד שארכוש מיילים פעם נוספת. זה טריק שעובד היטב כבר כמה שנים. המימוש האחרון שלי היה לפני שנה: לכרטיס בכיווןאחד במחלקה הראשונה מאוקלנד להונגקונג דרך סןפרנסיסקו.

LifeMiles Buy Miles - Nov17

מועדון Miles+Bonus (איג׳יאן)

במועדון הזה יש לי יתרת מיילים יחסית נמוכה, לפחות ביחס לשלושת המועדונים לעיל, אבל דווקא אליו אני מקרדט את הטיסות שלי בברית סטאר. זאת משום שהמועדון מציע את הדרך הקצרה ביותר לסטטוס גולד וזו מטרתי האופטימית. כלומר, הסיכוי שאגיע לסטטוס גולד בשנה הקרובה די נמוך אבל אני רוצה לשמור את הדלת הזאת פתוחה. זאת ועוד, המיילים של המועדון הם בעלי ערך גבוה למדי ורכישת מיילים ישירה אינה כדאית.

מועדון KrisFlyer (סינגפור איירליינס)

חברת התעופה המעולה של סינגפור כמעט ולא מציעה מושבי בונוס במחלקות הפרימיום שלה למועדוני תעופה זרים. לחברי המועדון שלה אין את המגבלה הזאת. החשבון שלי במועדון אומנם ריק באופן תמידי אבל אני שומר על האפשרות להעביר אליו מיילים (בדרך של המרה ממועדוני מלונות) כדי לרכוש כרטיס בונוס מתאים במקרה הצורך. טרם יצא לי להשתמש באפשרות הזאת. בכל מקרה, על מנת לחפש מושבי בונוס באתר החברה יש להיות חברי מועדון.

SQ New Suite 1

Singapore Airlines Airbus A380 New First Class Suite

מועדון Miles&Smiles (טורקיש)

היה לי סטטוס גבוה במועדון הזה במשך מספר שנים והייתה לי יתרת מיילים מסוימת במועדון הזה במשך מספר שנים. כל זה נגמר. פורמלית החשבון עדיין פעיל, במובן שאני מבקר מדי פעם, אבל אין לי יותר עניין במועדון הטורקי כמו גם בחברת התעופה הטורקית.

ברית התעופה SkyTeam

אני כמעט ולא טס עם הברית הזאת. יש לי חשבון פעיל במועדון תעופה אחד בלבד במסגרת הברית.

מועדון FlyingBlue (אייר פראנס וק.ל.מ)

משום מה תמיד יש לי מיילים בחשבון. אני בדר״כ לא זוכר איך צברתי אותם ואני בדר״כ לא יודע מה לעשות איתם עד שהם נמחקים (ביתרה נמוכה מדי למימוש אטרקטיבי) – אבל כבר רכשתי שני כרטיסי בונוס מהמועדון בשנים האחרונות כך שאין לי תלונות. אתר המועדון מציע מנוע חיפוש נוח יחסית למושבי בונוס בטיסות הברית לרבות עם חברות אחרות.

KLM Boeing 747 Business Class

מועדוני תעופה מחוץ לבריתות

יש לי חשבון פעיל בארבעה מועדוני תעופה של חברות שאינן שותפות באחת משלושת בריתות התעופה הגדולות. אחת מהן היא אלעל, כמובן, שבמועדון שלה עדיין יש לי סטטוס גבוה (שונמכתי לאחרונה מסטטוס פלטינום לסטטוס גולד).

מועדון MileagePlan (אלסקה)

מועדון התעופה הראשי שלי אליו אני מקרדט את מרבית הטיסות שלי (כשאני טס עם החברות השותפות של המועדון…). ב-2017 צברתי קרוב לרבע מיליון מיילים במועדון, והשגתי לראשונה את הסטטוס הגבוה ביותר שלו, ובינתיים כבר השתמשתי באחוז נכבד מהיתרה לרכישת שני כרטיסי בונוס מעניינים במיוחד (הנה הראשון, הנה השני). אני מקווה לחדש את הסטטוס שלי במועדון גם השנה.

alaska-mp-elite-cards

מועדון Etihad Guest (אתיהאד)

בשנה שעברה חשבתי שאגיע לסטטוס סילבר בזכות לא מעט טיסות עם אליטליה. הגעתי במרחק נגיעה מהרף הדרוש, ואז עברתי אותו, אבל קירדוט לא נכון של הטיסה האחרונה מנע ממני את הסטטוס. פניתי כמובן למועדון בבקשה לתיקון הטעות וקיבלתי שיעור מאלף בשירות לקוחות לקוי. בסופו של דבר נואשתי מהניסיונות ועל הדרך איבדתי חלק מהעניין שהיה לי במועדון. אני עדיין מחזיק ביתרה של כמה עשרות אלפי מיילים, וכרטיס בונוס אחד שכבר הוזמן, כך שהסאגה שלי עם המועדון המעניין הזה טרם נגמרה. בטבלאות המימוש של המועדון עדיין אפשר למצוא כרטיסי בונוס אטרקטיביים במיוחד.

מועדון הנוסע המתמיד (אלעל)

אחרי שנה בסטטוס טופפלטינום ושנה בסטטוס פלטינום הגיע הזמן להתחיל שנה בסטטוס גולד. בדיוק בשנה שבה המועדון מוריד באגרסיביות הטבות מהסטטוס הזה. בשנתיים האחרונות טסתי לא מעט עם אלעלבדיוק בגלל שהיה לי סטטוס גבוה במועדוןואני צופה שיהיו לי עוד מספר טיסות עם החברה גם השנה על אף שרוקנתי את חשבון הנקודות שלי לאחרונה. אני ממשיך לצבור נקודות במועדון, בקצב נמוך יחסית, באמצעות כרטיס האשראי פלייקארדאבל כעת זה מרגיש מיותר.

ElAl Dreamliner Business Class 4

ElAl Boeing 787-9 Business Class

מועדון FlyerBonus (בנגקוק איירוויס)

כבר שנים שלא טסתי עם החברה התאילנדית המגניבה הזאת, וכבר אין לי נקודות בחשבון המועדון, אבל אני לא רוצה להיפרד מהחשבון שלי ואני ממשיך לקוות שיום אחד אצבור עוד נקודות ואולי אגיע לכרטיסי בונוס נוספים (הזדמן לי לרכוש שניים בעבר). זה באמת מועדון תעופה מעניין וצבעוני למי שטס מדי פעם ברחבי דרוםמזרח אסיה.

לסיכום

להחזיק חשבונות פעילים במספר רב של מועדוני תעופה, קל וחומר לטפח יתרת נקודות בחלקם, זה בהחלט לא הדבר המומלץ עבור נוסעים מזדמניםלי זה משתלם כי אני לא הנוסע הממוצע וגם אני משתדל לצמצם את התופעה (עובדה: הפוסט הקודם מניתי 21 מועודוני תעופה לעומת 17 בנוכחי). לנוסעים מזדמנים עדיף להתרכז במועדון תעופה אחד בלבד בכל ברית ואפילו להעדיף ברית אחת על פני האחרות. ככל ש׳מתפזרים׳ כך הדרך לכרטיס בונוס תהיה ארוכה יותר. מצד שני, כן חשוב להיות עירניים למבצעים ולנצל הזדמנויות.

מקווה שנהניתם מהחדירה היזומה הזאת לעולם הנסיעות שלי ואולי קיבלתם מושג על למה אני משתמש במספר כה גדול של מועדוני תעופה באופן קבוע.

17 תגובות

  1. דודי

    מרתק.
    ממתין לפוסט על מועדוני המלונות.
    מה שמעניין זה באיזה כרטיס אשראי אתה בעיקר משתמש כדי לצבור מיילים?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אני משתמש בעיקר באמקס פלטינום ובפלייקארד (שבקרוב ישודרג לפרימיום). אבל צבירת נקודות מכרטיסי אשראי לא מעסיקה אותי כמו שלפעמים נדמה לאחרים. אני צובר מעט מאוד נקודות/מיילים בדרך זו.

      אסביר מדוע.

      ניקח לדוגמה את הפלייקארד פרימיום שהוא ללא תחרות כרטיס האשראי הטוב ביותר בשוק מבחינת צבירת נקודות. עבור 190 ש״ח של חיובים בכרטיס (ללא חיובים מוחרגים) מקבלים נקודת אלעל שלה שווי של 1.41 ש״ח (בהמרה מ-0.4$). כלומר, הכרטיס אפקטיבית נותן החזר בשווי ריאלי של בערך 0.75% על ההוצאה. זה הכל. נניח שהכרטיס משרת משפחה שמקפידה להשתמש בו לכמעט כל החיובים להגיע לסך חיובים של 10,000 ש״ח בחודש כדי לשמור על הזכאות לכרטיס. המשפחה תצבור 53 נקודות בכל חודש (עיגלתי למעלה) שלהן שווי של 75 ש״ח (עיגלתי למעלה). נשמע לא רע בכלל – אבל לכרטיס של דמי כרטיס של 32 ש״ח בחודש (בהנחה שנבחר כרטיס הפרימיום הזול ביותר – של דיינרס) כך שבעצם ההחזר החודשי הוא 43 ש״ח בלבד. עכשיו נניח שהשכנים של אותה משפחה מחזיקים שני כרטיסי אשראי, חינמיים, לא יוקרתיים במיוחד, שמציעים להם הטבות שנראות שוליות כמו 50% הנחה על ארוחת בוקר זוגית תמורת ׳פינוק׳ או כניסה לטרקלין דן בכל ביקור בנתב״ג. מספיק שהשכנים עושים מאמץ קל כדי לנצל את ההטבות החינמיות שלהם – בשני כרטיסים, או שלושה, או ארבעה, כי הרי אין להם התחייבות לחיוב כל כרטיס – והם בקלות מגמדים את ההחזר בסך 43 ש״ח שיש למשפחה הראשונה.

      הטיעון שלי בדוגמה לעיל הוא לא שכרטיס הפלייקארד גרוע. זה כרטיס מצוין שמגיע עם הטבות מגוונות שיש להן ערך אמיתי בעיקר למי שטס עם אלעל. הטיעון שלי בדוגמה לעיל היא שלא צריך לתת משקל יתר לקצב צבירת הנקודות של כרטיס מסוים אלא לראות בזה רק יתרון אחד מתוך יתרונות רבים שהכרטיס יכול להציע. בעיניי קצב צבירת נקודות של כרטיס הוא לא המדד לאיכותו והוא לא תירוץ מספיק לבחור בו.

      האמקס פלטינום, לדוגמה, הוא כרטיס נהדר בעיניי… אפילו שקצב צבירת הנקודות בו לא גבוה בכלל.

      הגב
      • ערן

        לדעתי היתרון העיקרי של פליי קארד עבור נוסעים מזדמנים מגיע במימוש כרטיסי בונוס או במבצעים (חורף, יום הולדת וכו׳) הדורשים פחות נקודות לעומת חברי מועדון ללא הכרטיס.
        עבור נוסעים תכופים, בונוס הנקודות מטיסות והעובדה שבכרטיס עסקי או פרימיום חלק מהנקודות נחשבות לסטטוס, גם משחקים תפקיד.
        במחזור חיובים סטנדרטי קצב צבירת הנקודות הוא תוספת נחמדה, אבל כאמור זהו יתרון משני.

  2. אורן

    אפרופו צבירת מיילים בהזמנת מלון דרך מועדון miles and more – עד סוף חודש זה בונס של עד 13 אלף מיילים למי שמבצע הזמנת מלון בפעם הראשונה דרכם.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      כן, אעדכן לגבי המבצע הזה ביום שישי הקרוב. רק שים לב למינימום המחיר להזמנה – הבונוס המלא הוא להזמנות של 1200 אירו ומעלה.

      הגב
      • אורן

        כן שמתי לב אבל אם ממילא זממתי על מלון כלשהו זו הזדמנות טובה לא?
        בזמנו הערכת 1000 מיילים בשווי של 13$. זו הנחה נאה.
        מדובר גם בהזמנות שניתנות לביטול אבל אני מניח שהחיוב הכספי יעשה כבר כעת.

      • Lior @ FlyingOut

        אתה צודק של-13K מיילים יש שווי ריאלי לא מבוטל (מעל 150$).

        אבל יש כאן עניין של החזר יחסי נמוך (בערך 1,000 מיילים בלבד לכל 100 אירו בהוצאה) ושל רווח אלטרנטיבי (באפיק הזמנה אחר היית יכול לצבור הרבה נקודות/מיילים/קדדיט על הזמנה כ״כ יקרה).

        נניח, לצורך הדוגמה, שמדובר בהזמנה של שישה לילות במחיר כולל של 1500$. האתר של המועדון, בעצם, ייתן לך מיילים בשווי של בערך 10% מעלות ההזמנה – כהחזר. עכשיו נניח שאותו מלון זמין להזמנה גם דרך אתר Club1Hotels. אם המחיר גבוה יותר באתר השני (וזה לא סביר…) אז לפי תוכנית ה-BRG של האתר תקבל השוואת מחיר ותוספת של עד 25$ ליום בהנחה. כלומר, תשיג את אותה הנחה בערך רק שבמקום מיילים תקבל הנחה ישירה שהיא עדיפה. אם המחיר נמוך יותר באתר השני הרי שכבר חסכת כסף – ואם תחכה למבצע תוכל אף לרכוש תווי-קנייה בהנחה גדולה (10% עד 20%) ולהשתמש בהם לטובת אותה הזמנה כדי לחסוך אפילו עוד. הנקודה היא שהחזר של 10%, או אפילו 15%, הוא לא דרמטי אלא אם אתה מלכתחילה מקובע על אפיק ההזמנה.

  3. יי

    אז מה האסטרטגיה שלך לשנה הקרובה בתחום מועדוני התעופה? חוץ מאלסקה, נראה לך שתנסה להשיג סטטוס במקום נוסף?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אני עדיין מנסה לענות על השאלות האלו בעצמי.

      המטרה הראשית כרגע היא לחדש את הסטטוס של אלסקה. זה ידרוש הרבה מאוד טיסות ויהיה אפשרי רק אם במהלך השנה יצוצו להם כל מיני כרטיסים אטרקטיביים מספיק עם החברות המתאימות. נגיד לעשות שימוש בתעריף המעולה של בריטיש מאמסטרדם לבנגקוק יהיה רעיון טוב, אבל, זה אומר לטוס לפחות שתי טיסות ארוכות מאוד במחלקת העסקים של בריטיש.

      המטרה המשנית היא סטטוס סילבר של בריטיש. יש לי כבר מספר כרטיסים מוזמנים שלא אוכל לקרדט לאלסקה ממילא, אבל כן אוכל לקרדט לבריטיש, והם כבר יצברו לי בסביבות 300 נקודות לסטטוס. כלומר, חצי הדרך לסטטוס סילבר כבר בכיס. השאלה אם ואיך אצבור 300 נקודות נוספות – ונזכור שיש חפיפה משמעותית בין החברות השותפות של שני המועדונים לעיל כך שקירדוט טיסה מסוימת למועדון של בריטיש זה בדר״כ ויתור על קירדוט אותה טיסה למועדון של אלסקה.

      המטרה השלישית, והפחות סבירה מבחינתי, היא סטטוס גולד של איג׳יאן.

      הגב
  4. יותם

    אם כבר דיברת על בריטיש ואיבריה אז שתי שאלות.
    טיסה בפירסט של בריטיש צד אחד מתל אביב ללונדון תעלה 42.5 אלף אוויוס ואו 250 דולר מיסים (בריטיש) או 66 מיסים על אותה טיסה דרך איבריה.
    1. מישהו השתגע שם? מה ההבדלים האלו כשהם בעצם אותה חברה?
    2. האם הפירסט של בריטיש שווה את זה?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      פורמלית אלו מועדונים נפרדים של חברות נפרדות (שפשוט נמצאות בבעלות של אותה חברה-אם). אז נכון שיש שוני בין המועדונים ובין השאר שוני בהיטל-הדלק שהם בוחרים לגבות בכרטיסי בונוס מסוימים. אתה מצאת במקרה דוגמה קיצונית למדי, כשרוב הדוגמאות הן דרמטיות פחות. כמעט תמיד יהיה חיסכון במסים ובהיטל-הדלק בכרטיסי בונוס בהם איבריה מפעילה את הטיסות (הכוונה בהזמנת הכרטיס דרך המועדון של איבריה לעומת המועדון של בריטיש).

      המחלקה הראשונה של בריטיש לא רעה אבל היא לא מתחרה בליגה של החברות הטובות ביותר. המוצרים של אייר פראנס, לופטהנזה, סוויס, קוונטס, אמירטס, אתיהאד, קטאר איירוויס, קוריאן, ג׳אל, קתאי ואפילו חברות אמריקניות כמו אמריקן ויונייטד – כולם טובים יותר מהמוצר של בריטיש כמעט מכל היבט. אבל אין ספק שהמחלקה הראשונה היא שדרוג לעומת מחלקת העסקים. האם זה שווה 42,500 אוויוס ו-66$ לטיסה של חמש שעות? על השאלה כל אחד יענה לעצמו…

      הגב
  5. דודי

    לפי דעתי ההפרש הוא המס נמל השערוריתי שהיתרו לוקחים ובריטיש לא סופגת אותו רק בטיסות פנים אירופאיות
    עד קפריסין.

    הגב
  6. בזי

    אשמח לדעת מדוע ויתרת על miles & smiles?
    כרגע רוב הנקודות שלי מושקעות שם ואני קרוב לגולד.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      בעיניי מדובר במועדון בינוני למדי. הוא כן אטרקטיבי עבור מי שמרבה לטוס עם טורקיש עצמה, ולא רק עם ברית סטאר, משום שהמיילים במועדון שימושיים למדי עבור שדרוג מחלקת השירות בטיסות טורקיש ועבור כרטיסי בונוס לטיסות טורקיש (שאותם ניתן להזמין בקלות באתר המועדון בניגוד לכרטיסי בונוס בטיסות הברית שדורשים פנייה לשירות הלקוחות הגרוע של החברה).

      הגב
  7. אושר

    אפשר לשאול מדוע אין עניין במועדון של טורקיש? מצאתי שהטיסות שלהם מאוד נוחות במיוחד בטיסה מזרחה.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      חשוב להבדיל בין חברת התעופה למועדון הלקוחות שלה. יכולה להיות חברה טובה מאוד עם מועדון לקוחות בינוני ומטה.

      דוגמה קלאסית לכך היא דלתא. ככל הנראה מדובר בחברת התעופה הטובה ביותר בארה״ב, מבחינת נתוני פעילות ודעת קהל, ואחד מחברות התעופה החדשניות בעולם, אך יש לה מועדון תעופה חלש יחסית לפחות לטעמי. טורקיש היא דוגמה טובה נוספת.

      יש לי ניסיון עם המועדון של טורקיש ואפילו החזקתי בו סטטוס גבוה לאורך תקופה מסוימת אבל מצאתי אותו כמועדון לא אטרקטיבי בעליל ולא נוח לשימוש. טורקיש, כחברת תעופה, היא דבר אחר לגמרי וסה״כ נחשבת לאחת המובילות באירופה עם תעריפים נוחים מאוד בכל מחלקות השירות. לי אישית כמעט ולא יוצא לטוס עם טורקיש – בין השאר מבחירה שאינה מקצועית – אבל ברור לי שמדובר בחברת תעופה מובילה.

      הגב

השאר תגובה