תעריפים חדשים
כמו חברות שירות–מלא אחרות גם אלעל הייתה צריכה ללמוד איך לשרוד בסביבת הלואוקוסט החדשה ששולטת באירופה. חברות כמו ראינאייר ואיזיג׳ט מסוגלות להיכנס במהירות לשווקים רבים ולהוריד את מחירי השוק באגרסיביות עם מודל פעילות שהוכיח את עצמו בעבר.
חברות תעופה קלאסית, כמו אלעל, נוקטות בשנים האחרונות בצעדים רבים במטרה למזער את הפגיעה בנתח השוק שלהן: הקמת חברות–בנות שיפעלו במתכונת לואוקוסט מלאה או חלקית, שיווק תעריפים ׳רזים׳ שכוללים שירות חלקי, שיווק תעריפים לטיסות בכיוון–אחד בקוים רבים לעומת תעריפי הלוך/חזור שהם המקובלים ביותר וכיוצ״ב. אלעל בחרה להקים את אפ (UP), חברת לואוקוסט לכאורה אך כזאת שפועלת במודל היברידי הלכה למעשה, והמהלך הזה הוכיח את עצמו ככישלון בעיקר. אי לכך הודיעה אלעל לפני כמה חודשים על סגירתה של אפ באוקטובר 2018. בד בבד הודיעה אלעל על שינוי מהותי בתוכנית התעריפים שלה לטיסות לאירופה (לא רק בקוים בהם פעלה אפ) והחל מהיום מציעה החברה שלושה סוגי תעריפים שונים: לייט, קלאסיק ופלקס.
לעמוד המידע החדש באתר אלעל לחצו כאן.
כדי לסקור את כל השינויים, שרובם ייכנסו לתוקף רק באוקטובר 2018, בחרתי לכתוב סדרת פוסטים בת שבעה פרקים כשהארבעה הראשונים פורסמו בחודשים ינואר ופברואר. השלושה הבאים יפורסמו בהמשך (מתנצל על השיהוי…). אלו הפוסטים שפורסמו כבר:
- אלעל גירסת 2018: מבוא
- אלעל גירסת 2018, פרק 2: כבודת–היד
- אלעל גירסת 2018, פרק 3: כבודה לבטן המטוס
- אלעל גירסת 2018, פרק 4: בחירת מושבים
ובכן, התעריפים החדשים זמינים כעת באתר אלעל ודרך סוכני הנסיעות. המחירים נמוכים יותר מהצפוי, להבנתי, אבל חשוב לזכור שהכרטיסים הזולים ביותר לא כוללים משלול מזוודה או בחירת מושב ולכן יש להשוות אותם לכרטיסים שמשווקות חברות הלואוקוסט. התעריפים החדשים זמינים רק לטיסות שמועדן לאחר ה-15 לאוקטובר 2018.
האם המחירים נמוכים?
בעמוד ייעודי באתר שלה אלעל מציגה את המחירים החדשים בקוים נבחרים תחת תעריף לייט המוזל. לכאורה אלו המחירים שייתחרו ישירות עם מחיריהן של חברות הלואוקסט. ארבע הדוגמאות הראשונות נראות לא רע בכלל:
אבל שלושה מארבעת היעדים האלו הם יעדי אפ כיום, אז, מחיר המינימום לכרטיסים נמוך גם כיום.
המחירים ליעדי אלעל הפופולריים דווקא לא נמוכים ולהערכתי הם בכלל לא מהווים הוזלה מול מחירים קודמים (שהיו בתעריף מוזל, אומנם, אבל כזה שכלל מזוודה, בחירת מושב, ארוחה בטיסה וכו׳). כלומר, עושה רושם שאלעל מוכרת לנו כעת מוצר ׳צר׳ באותו מחיר שבו מכרה לנו עד כה מוצר סטנדרטי. הנה מספר דוגמאות למחיר טיסה בכיוון–אחד:
- ת״א למדריד ב-209$ (כאייר אירופה מוכרת כרטיסי הלוך/חזור החל מ-200$)
- ת״א לפריס ב-229$ (כשאייר פראנס מוכרת כרטיסי הלוך/חזור החל מ-400$)
- ת״א ללונדון ב-270$ (ברצינות? החל מ-540$ הלוך/חזור בתעריף לייט…?)
- ת״א לרומא ב-149$ (כשאליטליה מציעה כרטיסי הלוך/חזור החל מ-229$)
שימו לב שאלו המחירים לעונת החורף ולהזמנה מוקדמת.
אני לא רואה את ׳מהפכת המחירים׳ שאלעל הבטיחה אבל אשמח לשמוע את דעתכם בנושא!
מבצע יום–הולדת
כמו בכל חודש בשנתיים האחרונות, פחות או יותר, מציע מועדון הנוסע המתמיד מבצע מיוחד לכל חברי המועדון שיום–הולדתם חל באותו החודש. מהדורה החדשה של המבצע, לחודש מאי 2018, כבר פורסמה אם כי בפועל היא נכנסת לתוקף רק מחר (ה-1 למאי).
במסגרת המבצע ניתן להנות מכרטיס בונוס במחיר מוזל במיוחד בצמוד לכרטיס בכסף לאותן טיסות. כלומר, המבצע הזה תפור במיוחד לזוגות. המבצע תקף גם למחלקת התיירים וגם למחלקת העסקים.
חמישה יעדים משתתפים במהדורת מאי: ברצלונה, וינה, מומביי, יוהנסורג ובוסטון.
מדוע המהדורה החדשה אטרקטיבית יחסית לקודמותיה? שתי סיבות:
- ברצלונה היא בחירה מצוינת – בפרט לטיסות במחלקת העסקים. זאת משום שאלעל שולחת לברצלונה (BCN) בין השאר גם מטוסים רחבי גוף מהדגמים 744 ו-789 (בתאריכים נבחרים בלבד…). מחיר כרטיס הלוך/חזור במחלקת העסקים (J) עומד על 900$ בלבד ועלותו של כרטיס בונוס במסגרת המבצע הוא רק 300-200 נקודות בתוספת המסים. זו עסקה מצוינת עבור מי שיוכל לבחור בשתי טיסות המופעלות ע״י מטוסים רחבי–גוף ולהנות ממחלקת עסקים בינ״ל לטיסה של קרוב לחמש שעות.
– – – - המבצע תקף ליציאות מהארץ עד ה-31 לאוגוסט. כלומר, המבצע חל על רוב עונת הקיץ שבה ביקוש גבוה ומחירים גבוהים מאוד באופן יחסי. את הכרטיסים יש להזמין עד ה-31 למאי.
באופן טבעי זמינות מושבי הבונוס בחודשי הקיץ נמוכה יחסית אז אם המבצע רלוונטי עבורכם אני ממליץ למהר ולהזמין כבר מחר. ראוי לציין שאלעל כן מציעה מושבים רבים כמושבי בונוס בעונת הקיץ אבל הם נחטפים מוקדם – חודשים רבים מראש – ע״י חברי מועדון עם יתרת נקודות בריאה שמתכננים מוקדם את חופשות הקיץ המשפחתיות שלהם. ומי יכול להאשים אותם.
לעמוד המבצע לחצו כאן.
פוסט מעולה ופרקטי, בהמשך להתכתבות המייל שלנו… אנצל את הבמה הפומבית כדי להגיד תודה! המבחן האמיתי יהיה במבחן התוצאה מחר בבוקר.
לטובת מי שרוצה לנצל את הטיסות ב789, ליאור ואני מצאנו כמה מועדים: 20.7 ורוב ימי שישי החל מאותו שבוע, 31.8, 3.9.
אחסוך לכם את הבדיקה ואגיד שלא נותרו בהם מושבי בונוס במחלקת עסקים (כלומר נותרו, אבל לא בJ), אז לא אכפת לי שתתפסו לי את המקום 😉
מזל טוב לכל ילידי מאי
דוקא ב 31/8 יש על ה 787 – 5 מושבים ב J
אני מאמין שהוא התכוון לזמינות מושבי בונוס במחלקת העסקים (X).
ידוע לך האם ניתן לקנות כרטיס בנקודות למחלקת העסקים, וכרטיס שני (במזומן) למחלקת תיירים ?
לא ניתן.
אז שורה תחתונה, אאלץ לשלם כ900 דולר על כרטיס אחד..חבל שלא ניתן להפריד..
ממה שאני בחנתי בתעריפים החדשים כולם יש בהם הרעה למי שבסטטוס הגבוה שרוצה הושבה במושבים
של פרימיום / ביזנס בשרות תיירים או לשלוח מספר מזוודות כפי שהסטטוס של היום מאפשר להם,וייאלץ לקנות את כרטיסי ה FLEX כדי להינות מזה – ישלם במצב ההתחלתי לפחות 200 דולר מעל המחיר שהוא משלם כיום.
רק לדוגמא אם לא בעונה היה ניתן לקנות כרטיס ללונדון בין 470-540 תלוי בתקופה ובזמינות המחלקות , הרי היום את המחיר ההתחלתי של LITE נמצא ב 470 $ שבטח מוקצה למספר מועט של מקומות. מבדיקה גסה של מחירים שאני ניסיתי להבין עושה רושם כי המחירים יעלו בהרבה מזה של היום וההרעה תהיה כפל כפליים. כדאי לעשות השוואה טובה בין רמת המחירים כיום לרמת מחירי העתיד (עפ"י מצב CLASSIC – הכולל מזוודות והושבה) ולראות כי המחירים הרבה יותר גבוהים. מחירי ה LITE מטשטשים ומבלבלים את האויב ויוצרים מצג שווא של מחירים נמוכים.
מעניין שלא פירסמו מחירים לביזנס.
תודה לך ליאןור על הפוסטים המאלפים שלך
עוד משהו מבאס…
טיסה לאתונה: 50 דולר לכיוון
כרטיס בונוס לאתונה: 50 נקודות + 70 דולר…
ייתכן שמשתלם למי שמעוניין בין כה לשלם על כבודה והושבה
חשוב לזכור שהשיבוץ של ה-789 לא תמיד סופי ועלול להשתנות.
כך קרה למשל למי שבנה עליו לטיסות לאתונה.
מה שמעניין פה, זה שהקישור שאליו מוביל הלינק מהבלוג שלך מוביל לעמוד שבו המחירים הם החל מ 49$ בעוד שבמייל שאני קיבלתי, מופיע לינק לעמוד עם מחירים של 99$.
הלינק שאני קיבלתי במייל מוביל אל:
https://www.elal.com/he/DealsAndPackages/Hot-Deals/Pages/Europe-October-042018.aspx
שנראה בדיוק אותו דבר, רק עם מחירים יקרים פי 2.
אוקי, מקריאה מדוקדקת יותר של האותיות הקטנות מסתבר שטעיתי 🙂
בעמוד אחד המחיר הוא עבור הלוך ושוב, בעוד שבשני הוא לכיוון אחד בלבד
כן, אלעל העלתה שני עמודים שונים כפי שתיארת. המטרה היא להדגיש שהתעריפים החדשים מוצעים על בסיס כיוון-אחד.
לדעתי השינוי שחשוב לשים לב אליו הוא האפשרות להזמין כרטיסים לכיוון אחד ללא קפיצת המחיר שהייתה מקובלת.
קרה לי כמה פעמים שרציתי לשלב כרטיס בכיוון אחד של אלעל עם כרטיס של חברת לאוקוסט כדי ששעות ההמראה\נחיתה יתאימו לי.
במובן הזה מדובר בשינוי דרמטי לטובה שכנראה אנצל אותו בקרוב.
מסכים ב-100%. זו גולת הכותרת השבוע, לא המחירים.
אמנם זאת כותרת מרעישה אבל לו הייתם מזמינים דרך SMARTAIR הייתם רואים כי ניתן לשלב בין אלעל ללאו קוסט או לחברות זרות – משום מה אצלם הדבר היה אפשרי, בלי להסתכן במחירי O/W. מוזר אבל קיים.
הבעייה שהם משלשלים ישר לכיסם עמלה של 12$ גם להזמנות שגרתיות.