מועדוני מלונות אינם נחלתם הבלעדית של הנוסעים התכופים שמבלים עשרות או מאות לילות בשנה במלונות. גם נוסעים מזדמנים שטסים לחו״ל פעמיים או שלוש בשנה יכולים להעדיף רשתות בינ״ל ולהנות מהטבות לחברי מועדון במהלך שהותם לרבות צבירת נקודות שאולי ישמשו אותם בעתיד. נכון, נוסעים מזדמנים יצברו יחסית מעט נקודות בכל שהייה ולפעמים ייקח להם שנים להגיע למימוש של הנקודות – אבל זה עדיין מסלול אפשרי ואטרקטיבי.

השאלה המתבקשת היא: אילו מועדוני מלונות מומלצים לנוסעים מזדמנים?

לאורך השנים המלצתי כאן בבלוג בעיקר על שלושה מועדונים:

  • IHG Rewards (קבוצת אינטרקונטיננטל).
  • Hilton HHonors (קבוצת הילטון).
  • SPG (קבוצת סטארווד).

מועדון המלונות של קבוצת הילטון

את הנוסעים המזדמנים צריכים לעניין שני פרמטרים עיקריים במועדון מלונות: קצב צבירת הנקודות ופשטות מימוש הנקודות. הרי הם פועלים מתוך הנחה שיהיו להם מעט שהיות בכל שנה ומתוך תקווה שיוכלו להשתמש בנקודות האלו בפשטות ובשלב יחסית מוקדם. המועדון של הילטון, שנקרא לו בקצרה HH, עונה היטב לשני הפרמטרים האלו.

קצב צבירת הנקודות במועדון עומד על 10 נקודות בסיס לכל 1$ בחיוב. אותו יחס צבירה ניתן גם במועדונים אחרים כשבחלקם הנקודות שוות יותר. אלא שהילטון מציעה, לכל חברי המועדון, אפשרות לדאבל-דיפ כשכל חבר מועדון יכול לבחור בין צבירת נקודות מואצת (5 נקודות בונוס נוספות לכל 1$) לבין צבירת מיילים למועדון תעופה (תלוי במועדון). כלומר, כל חבר מועדון יכול לבחור לצבור 15 נקודות לכל 1$ בחיוב וזו באמת המלצת ברירת המחדל.

HHonors Earning Options

אם נניח שנקודות של הילטון שוות 0.4 סנט האחת, כלומר 4$ לכל 1,000 נקודות, הרי שצבירת 15 נקודות לכל 1$ בחיוב פרושה החזר בשווי ריאלי של 6% מההוצאה. סה״כ לא רע. במסגרת מבצעים מיוחדים ניתן להשיג החזר פי כמה גבוה יותר.

בגזרת המימוש המצב טוב גם כן. לילות-בונוס במועדון מתחילים מ-5,000 נקודות בלבד. למעשה, תוך שילוב כסף ונקודות ניתן להנות מלילה-בונוס תמורת 2,000 נקודות ו-30$ בלבד במלונות מקטגוריה 1. מימוש כזה אינו אטרקטיבי כי פרושו תשלום של 30$ במקום 3,000 נקודות – וזה מחיר של רכישת נקודות בצורה ישירה מהמועדון ללא כל מבצע או הנחה. שיטת המימוש של הילטון השתנתה לאחרונה בצורה משמעותית ועל כך בהמשך.

בחיפוש פשוט: הוצאה של 333$ במלונות קבוצת הילטון תניב לכם מספיק נקודות כדי לרכוש לילה-בונוס במלון מקטגוריה הנמוכה. לא רע, סה״כ.

חמישה שינויים חיוביים במועדון

לפני מספר ימים, ללא הודעה מוקדמת, שונה העיצוב של אתר קבוצת הילטון ובמקביל פורסמו חמישה שינויים/חידושים משמעותיים לתנאי המועדון שנכנסו לתוקף באופן מיידי.

(1) המועדון משנה את שיטת הזמנת לילות-הבונוס ותמחורם. עד כה מימוש הנקודות היה ע״פ מדרגות כשניתן היה לבחור בין לילה-בונוס קלאסי שדורש נקודות בלבד (כתלות בקטגוריית המלון במועדון ובעונת השנה) לבין לילה-בונוס בשילוב כסף ונקודות שגם כאן התעריף ידוע מראש ע״פ מדרגות. החל מסוף החודש כל חבר מועדון יוכל להחליט בדיוק איזה חלק מהעלות ישולם בנקודות ואיזה חלק ישולם בכסף כשהתעריף יהיה דינמי אך מוגבל במקסימום ע״פ הקטגוריה של המלון. ניתן יהיה לממש החל מ-5,000 נקודות בקפיצות של 1,000 נקודות עד לתשלום מלא בנקודות שהוא, למעשה, בחירה במסלול של לילה-בונוס קלאסי. הלכה למעשה פירוש הדבר שלילות-בונוס הפכו זולים יותר ברוב המוחלט של המקרים.

hh-more-flexible-awards

הילטון אף השיקה אתר שמאפשר לחפש כל מלון בקבוצה ולבדוק כמה נקודות ידרשו על מנת לרכוש לילה בו ע״פ השיטה החדשה. בחלק מהמקרים אין שינוי אך ברוב המקרים המחיר יהיה נמוך יותר. הנה, לדוגמה, עלותו של לילה-בונוס במלון וולדורף אסטוריה בירושלים:

hh-redeem-points-wa-jerusalem

(2) החל מאפריל יאפשר המועדון העברת נקודות בין חשבונות ללא עלות. כל חבר מועדון יוכל להעביר עד 500,000 נקודות סה״כ בשנה למקסימום של עשרה חברים ובני משפחה. כמו כן, כל חבר מועדון יוכל לקבל עד 2,000,000 נקודות בשנה.

המועדון של הילטון, אם כן, הופך למועדון המלונות המוביל היחיד שמאפשר העברת נקודות חופשית וחינמית בין חברי מועדון שאינם בעלי סטטוס גבוה בו. זו הטבה פנטסטית באיכותה שעלולה לעזור במיוחד לנוסעים מזדמנים.

hh-pooling-points

(3) החל מיולי ניתן יהיה להשתמש בנקודות לטובת רכישות באמזון. טרם נמסר יחס ההמרה אבל הצפי הוא שהיחס יהיה לא אטרקטיבי. מרבית חברי המועדון כנראה לא יינצלו את האפשרות החדשה הזאת אבל היא בהחלט תוספת מעניינת לארסנל ההטבות של הילטון.

hh-use-points-on-amazon

(4) חברי מועדון בעלי סטטוס דיימונד יוכלו להאריך את תוקף הסטטוס לשנה אחת בחינם. את ההטבה הייחודית והמצוינת הזאת כל חבר מועדון בסטטוס דיימונד יוכל לנצל רק פעם אחת והיא בעצם תקנה לו שנה של סטטוס ללא צורך לעמוד בדרישות לשימור הסטטוס. זו הטבה נהדרת שלבטח רבים ינצלו לאורך השנים הבאות.

עבור מרבית הנוסעים העסקיים התכופים דפוס הנסיעות הוא דבר דינמי שעלול להשתנות משנה לשנה. בשנים מסוימות הם נדרשים לבלות בחו״ל משמעותית יותר לילות מבשנים אחרות. לפעמים לא המעסיק הוא שמשפיע על דפוס הנסיעות אלא החיים הפרטיים כמו למשל בשנה שבה נולד ילד, בשנה בה עוברת המשפחה דירה וכו׳. הילטון מכירה במצבים האלו ומציעה הטבה שמאפשרת לאותם אורחים תכופים להבטיח את הסטטוס שלהם גם לאורך שנה חריגה אחת שבה קצב הנסיעות שלהם יירד משמעותית.

hh-diamond

(5) הילטון משנה את שם המועדון. מדובר בשינוי קוסמטי יותר מכל שהיה אמור להגיע כבר מזמן. במקום שם המועדון הנוכחי – Hilton HHonors – המועדון ייקרא מעתה: Hilton Honors. כלומר, הושמטה מהשם האות׳ H וזה הרי הגיוני בלבד כי היא מציינת את השם הילטון. ובעצם עד כה, אפשר לומר, המילה הילטון הופיעה פעמיים בשם המועדון.

hilton-honors-logo

הירשמו למבצע התקופתי החדש

אם לא די בכך שהמועדון היה אטרקטיבי גם קודם ושהוא הפך אטרקטיבי יותר בימים האחרונים, הילטון פרסמה את המבצע התקופתי החדש שלה.

המבצע בתוקף עד ה-30 לאפריל והוא פשוט למדי: קבלו 2,000 נקודות בונוס לכל לילה.

hh-2k-bonus-promo

המבצע הזה אטרקטיבי במיוחד לשהיות זולות והיתרון האמיתי הוא שהבונוס ניתן לכל לילה בשהייה ולא אחת לשהייה. במבצע קודם, שהיה מוגבל רק להזמנות באמצעות האפליקציה ורק לתשלום באמצעות כרטיסי ויזה, ניתן בונוס של 5,000 נקודות לכל הזמנה. הבונוס של המבצע החדש, אם כן, עדיף בכל שהייה של שלושה לילות ומעלה (לא שיש בחירה ביניהם, המבצע ההוא נגמר).

המועדון של הילטון ממשיך להוכיח, באמצעות המבצע הנוכחי, שהוא מועדון מתגמל במיוחד ובפרט את הנוסעים המזדמנים. המבצע לא מציע בונוס שגדל ביחס לפעילות כפי שהציע לדוגמה המבצע התקופתי האחרון של מועדון גולד פספורט (הייאט) אלא מציע בונוס שניתן לכל לילה במהלך התקופה ובעצם מתגמל בצורה שווה נוסעים תכופים ונוסעים מזדמנים. הילטון אינה נכנסת לטרנד בתעשיה לפיו יש להציע תגמול גבוה יותר ללקוחות הפעילים ביותר.

המבצע דורש רישום מוקדם ולכן היכנסו לעמוד הזה והירשמו.

לסיכום

עבור נוסעים מזדמנים המועדון של הילטון הפך ממתחרה מוביל למקום בפודיום למתחרה כמעט בלתי מאותגר למדליית הזהב. כמובן שאפשר לתאר דפוסי נסיעות שיצדיקו בחירה במועדון אחר אבל ככלל אני מאמין שאף מועדון בתעשייה לא מציעה כדאיות גבוהה יותר ממועדון זה לנוסעים מזדמנים.

איכותו של המועדון של גם השתפרה עבור נוסעים תכופים, אגב. האפשרות להאריך את תוקפו של סטטוס דיימונד בשנה אחת ללא עלות והאפשרות להעביר נקודות בחינם בין חשבונות – שתיהן בעלות ערך רב ללקוחות הקבועים של הקבוצה.

13 תגובות

  1. אסף

    2 דברים פחות טובים שכדאי לשים לב למי שמזמין בהילטון:
    I. כאשר עושים הזמנה ליותר מ 2 חדרים – לא ניתן לקבל ברשת נקודות מעבר לשני חדרים.
    II. הלילות מקורדטים על הזמנה אחת בלבד – כלומר אם עושים יותר מהזמנה מספר הלילות על הזמנות לא ייספרו.

    ושאלה – ניסיתי כמה פעמים למצוא הנחות על תעריפים כפי שפרסמת באחד הפוסטים שלך , ולא הצלחתי למצוא הנחה יותר מהתעריף HH. למשל קוד PR13CB – שכתבת באחד הפוסטים ניסיתי אותו כמה פעמים, ומעולם לא מצאתי תעריף זול יותר. אשמח אם יש לך באמתחתך עוד רשימת קודים או רעיונות להוזיל את השהות ברשת.

    תודה

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      בסוף דצמבר פרסמתי פוסט בנושא זה. סקירת התעריפים שהצגתי שם עדיין בתוקף – וברוב המקרים לפחות אחד מהם יהיה זמין, אם כי ייתכן מקרים שלא. ההערה הנוספת היחידה שיש לי על אותו הפוסט היא ש׳תעריף הספורט׳ אינו זמין יותר דרך הקישור שצירפתי אלא רק באמצעות שימוש בקוד התעריף בחיפוש. ע״פ טענות בפורומים הוא מוצע כעת בפחות מלונות מבעבר אבל לא ערכתי סקירה בעצמי.

      התעריף העסקי שציינת, PR13CB, כבר אינו פעיל. כך כתבתי גם בפוסט.

      http://www.flying-out.com/2016/12/27/hilton-discounted-rates

      הגב
  2. מוריס

    אתה לא חושב שלקורא הישראלי, המועדון של IHG עדיף? יש מלונות של הרשת בכל הארץ, מצפון עד אילת. יש מבצעים רבים שבהם ניתן לצבור הרבה מאוד נקודות מאפילו לילה אחד בלבד (Accelerate למשל). גם, בניגוד למלונות קבוצת הילטון בארץ שהם יקרים להחריד, יש מלון בIHG ששווה לכל כיס. בהולידיי אין אשקלון חדר בנקודות עולה רק 10000 נקודות, קראון פלזה ירושלים 20000, וכו.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      בהחלט, גם מועדון IHGR היה ונשאר מועדון מומלץ לנוסעים מזדמנים. על אף שגודל הקבוצות דומה סה״כ, לקבוצת IHG יש נוכחות גבוהה הרבה יותר בישראל. יתרון, כן, אבל בעיניי לא יתרון מכריע.

      שני המועדונים, IHGR ו-HH, יודעים להציע מבצעים אטרקטיביים מאוד. אפשר לנתח כל אחד מהם בניסיון להוכיח שמועדון אחד ׳נדיב׳ יותר מאחר אבל זה יהיה חסר סיכוי ריאלי. בקלות אפשר להציג את המבצעים של הילטון כטובים יותר, אגב, והכל תלוי בדפוס הנסיעות.

      אפשר לומר, אולי, שעבור משפחה שנוהגת לצאת לחופשות רבות בישראל וחופשות מעטות בחו״ל… אולי עבורה מועדון IHGR יהיה כדאי יותר מ-HH.

      הגב
  3. מתנה מהבלוג: 20,000 נקודות של הילטון! – FlyingOut

    […] המועדון של קבוצת הילטון הוא אחד ממועדוני המלונות המומל…. הוא מתקדם, נוח לשימוש, מאפשר צבירת נקודות מהירה מאוד, מציע מבצעים תכופים ואטרקטיביים, מאפשר מימוש נקודות במגוון רחב של אפיקים ועוד. סטטוס גולד במועדון נחשב ע״י רבים לסטטוס הביניים הטוב ביותר בתעשייה. […]

    הגב
  4. מתנה מהבלוג: 20,000 נקודות של הילטון! - FlyingOut

    […] המועדון של קבוצת הילטון הוא אחד ממועדוני המלונות המומל…. הוא מתקדם, נוח לשימוש, מאפשר צבירת נקודות מהירה מאוד, מציע מבצעים תכופים ואטרקטיביים, מאפשר מימוש נקודות במגוון רחב של אפיקים ועוד. סטטוס גולד במועדון נחשב ע״י רבים לסטטוס הביניים הטוב ביותר בתעשייה. […]

    הגב

השאר תגובה