גירסה עדכנית של הפוסט הזה אני מפרסם אחת לכמה חודשים (בפעם האחרונה בתחילת דצמבר). רוב הטקסט בפוסט הזה, אם כן, מועתק ישירות מהפוסט הקודם באותה הכותרת – אבל דאגתי לעדכן את מה שצריך לעדכן.

לצורך הנוחות אשתמש בפוסט זה במילה ׳נקודות׳ גם כאשר מדובר על מועדון תעופה שמשתמש במיילים בתור מטבע.

המערכת המוניטרית של הנקודות

מועדוני תעופה ומועדוני מלונות הגיעו לעולם ככלי לשיווק, שימור לקוחות, תגמול על נאמנות וכיוצ״ב. מטרתם העיקרית היא לספק תמריצים ללקוחות לבחור באותם מותגים פעם אחר פעם אפילו כשהמחיר גבוה יותר או שמאפייני המוצר נוחים פחות. כלומר, לגרום ללקוח להעריך את המותג ברמה כזאת שיהיה קשה יחסית לפתות אותו לבחור באחר. אחד התמריצים היעילים ביותר הוא השימוש בנקודות.

נקודות הן מטבע וירטואלי שמנפיק מועדון הלקוחות והוא ששולט בערכו. איך? באמצעות שינוי מתמיד של אפשרויות הצבירה והמימוש.

בימינו מועדוני לקוחות הם גופים עצמאיים שלפעמים אחראים לאחוז גבוה מאוד מרווחי החברההאם. למעשה, במקרים מסוימים צצו הערכות שווי לפיהן מועדון תעופה מסוים הוא בעל שווי ריאלי גבוה יותר מהשווי הריאלי של חברת התעופה שאותה הוא משרת. הזוי, כן? מועדוני הלקוחות הם רווחיים כ״כ כי עיקר עבודתם הוא המסחר בנקודות שהם מנפיקיםובין השאר מכירת נקודות לגופים מוסדיים גדולים שמעבירים אותן הלאהוהם פחות מתעסקים בשיפור חוויית הנוסעים ו/או תגמול נאמנות. לפעמים המועדונים האלו ממש שוכחים את השורשים שלהם.

על כל פנים, ערכן של הנקודות נגזר מהתנאים שקובע המועדון: כמה נקודות ניתן לצבור מכל טיסה או מכל שהייה במלון, כמה נקודות ניתן לצבור מפעילות עם שותפים (לינה במלונות, שכירת רכב וכו׳), מה יחס ההמרה מול נקודות של מועדונים אחרים (במידה ואפשר בכלל), כמה נקודות דרושות לכרטיס בונוס או ללילהבונוס, מהם התנאים של כרטיסי הבונוס ועוד ועוד משתנים שכולם בשליטת המועדון.

ערכן הריאלי של נקודות

בהמשך הפוסט אתייחס לערכן הריאלי של נקודות של שמונה מועדוני תעופה ושישה מועדוני מלונות,  אותם מועדונים אליהם התייחסתי בפוסט הקודם, ואסביר בקצרה אם ולמה השתנתה ההערכה שלי מאז.

הערכים המובאים למטה הם בדולרים אמריקניים לכל 1,000 נקודות למעט עבור מועדון הנוסע המתמיד של אלעל.

תרגישו חופשי לדלג ישר למועדונים שמעניינים אתכם.

מועדון תעופה: Miles&More (קבוצת לופטהנזה)

שווי ריאלי: 13$ ל-1,000 מיילים

הערכה קודמת: 13$ ל-1,000 מיילים

מאז הפוסט הקודם המועדון הפך להיות מבוסס-הוצאה מבחינת צבירת המיילים אך לעובדה זו אין משמעות אמיתית למימוש המיילים – ולכן שווי המיילים, להערכתי, לא צריך להשתנות. בטבלאות המימוש של המועדון ישנן הזדמנויות מעניינות, ובפרט לתושבי ישראל ביציאה מישראל לכיוון מערב, אבל המועדון גובה היטלדלק על כרטיסי בונוס ולכן מלכתחילה המיילים שלו שווים יחסית פחות לעומת מיילים של מועדונים מתחרים שאינם גובים היטלדלק לרוב. מנוע החיפוש באתר המועדון מסוגל להציג זמינות מושבי בונוס בטיסות של כמעט כל השותפות של המועדון ולהזמין כרטיסי בונוס בנוחות גבוהה. זה אומנם לא משנה את מחירם של כרטיסי הבונוס האלו הופך את השימוש במיילים לנוח יותר מה שבהכרח מעלה את ערכם. 

מועדון תעופה: AAdvantage (אמריקן)

שווי ריאלי: 14$ ל-1,000 מיילים

הערכה קודמת: 14$ ל-1,000 מיילים

השארתי את הערכת השווי כפי שהייתה על אף שהמועדון ביצע לפחות שינוי שלילי אחד בינתיים – הגבלת מספר קטעי הטיסה בכרטיסי בונוס. אמריקן ממשיכה להציע זמינות מושבי בונוס נמוכה מאוד, עד כדי לא קיימת, בטיסותיה שלה – וזו אחת הסיבות לירידת ערך המיילים בשנים האחרונות – אבל לפחות ניתן למצוא זמינות מושבי בונוס בריאה למדי אצל מרבית השותפות של המועדון וביניהן מספר חברות שנוחתות בנתב״ג. טבלאות המימוש של המועדון סה״כ הוגנות.

מועדון תעופה: FlyingBlue (אייר פראנס וק.ל.מ)

שווי ריאלי: 12$ ל-1,000 מיילים

הערכה קודמת: 12$ ל-1,000 מיילים

המועדון הצרפתי-הולנדי עבר מהפך קטן בחודשים האחרונים כשהשינויים השפיעו גם על צבירת המיילים וגם על מימוש המיילים. המועדון לא טרח לפרסם טבלאות מימוש גם בעבר אך מחירי כרטיסי הבונוס כן היו קבועים וסה״כ ידועים. כיום המועדון משתמש במחשבון לא-נוח-לשימוש שמציג את מינימום המיילים הדרושים לכרטיס בונוס על אף שבפועל לעיתים נדרשים יותר מיילים כתלות בתאריך הטיסה ובמחיר הטיסה בכסף. אם זה נשמע לכם מסובך וגרוע – אתם צודקים. החדשות הטובות הן שחלק מכרטיסי הבונוס אפילו הוזלו במסגרת התהליך הזה אבל כל הליך חיפוש כרטיסי הבונוס והזמנתם הפך לא ידידותי בעליל. בגלל שמדובר ביתרון לצד חיסרון בחרתי שלא לשנות את הערכת השווי של המיילים.

מועדון התעופה: MileagePlus (יונייטד)

שווי ריאלי: 14$ ל-1,000 מיילים

הערכה קודמת: 13$ ל-1,000 מיילים

טבלאות המימוש של המועדון עדיין אטרקטיביות מספיק, בעיניי, והמועדון לא גובה היטל-דלק על רוב כרטיסי הבונוס שלו. בנוסף, נוחות השימוש במועדון והקלות בשמירת המיילים בו הופכים את המיילים לבעלי ערך די גבוה אם כי לא גבוה כמו של מועדונים אחרים. העלתי במעט את הערכת שווי המיילים של המועדון – לחברי מועדון בישראל – לאור התחזקות הפעילות של ברית סטאר בנתב״ג ובפרט כניסתה של אייר אינדיה לשוק המקומי.

מועדון תעופה: SkyMiles (דלתא)

שווי ריאלי: 10$ ל-1,000 מיילים

הערכה קודמת: 9$ ל-1,000 מיילים

דלתא היא חברת תעופה מצוינת, ואולי הטובה בארה״ב, אבל מועדון התעופה שלה הוא פשוט בלאגן גדול. למועדון יש טבלאות מימוש דינמיות וסודיות – וחוסר הבהירות הזה בהחלט תורם לירידת ערכם של המיילים. אך יש לזכור שהמועדון לא גובה היטל-דלק על כרטיסי הבונוס שלו. העלתי במעט את הערכת שווי המיילים משום שהמועדון הוזיל לאחרונה חלק קטן מכרטיסי הבונוס שהוא מציע מ/אל ארה״ב ובפרט במחלקת העסקים. 

מועדון תעופה: Executive Club (בריטיש)

שווי ריאלי: 14$ ל-1,000 אוויוס

הערכה קודמת: 14$ ל-1,000 אוויוס

לא חלו שינויים משמעותיים במועדון בתקופה האחרונה למעט העובדה שהוא ממשיך לשכלל את תמחור כרטיסי הבונוס שלו במודל של Peak/Off-peak. לאחרונה החלה לפעול גם חברת לבל, חברה-בת נוספת של תאגיד IAG, וגם היא רואה באוויוס כמטבע שלה. סה״כ המועדון ממשיך לצעוד בכיוון חיובי ולהישאר אחד ממועדוני התעופה המובילים באירופה ואולי המוביל שבהם.

מועדון תעופה: MileagePlan (אלסקה איירליינס)

שווי ריאלי: 20$ ל-1,000 מיילים

הערכה קודמת: 18$ ל-1,000 מיילים

בשנה האחרונה השתנתה משמעותית רשימת חברות התעופה השותפות של המועדון – לטוב ולרע. חברות כמו אייר פראנס, ק.ל.מ, דלתא ואירו מקסיקו נעלמו מהרשימה או יעלמו ממנה בקרוב ומנגד נוספו חברות מובילות כמו סינגפור איירליינס ופינאייר (אם כי טרם ניתן להזמין מושבים בטיסותיהן עם מיילים). בחרתי להעלות את הערכת שווי המיילים לרמה שבה הייתה בעבר משלוש סיבות עיקריות: (א) שתי השותפות החדשות של המועדון, לעיל, הן בשורה מצוינת לחובבי מחלקות הפרימיום. (ב) קתאי החלה לשחרר הרבה יותר מושבי בונוס בקו מהונג-קונג לת״א בכל מחלקות השירות – וזה מימוש נהדר למיילים של אלסקה. (ג) לאטאם, חברת התעופה הדרום-אמריקנית שגם היא שותפה של המועדון, הודיעה כי תחל להפעיל טיסות לישראל בסוף השנה.

מועדון תעופה: הנוסע המתמיד (אלעל)

שווי ריאלי: 0.45$ לנקודה

הערכה קודמת: 0.45$ לנקודה

שווי הנקודות של אלעל, להערכתי, עולה לאט לאט בשנתיים האחרונות ובפרט למחזיקי כרטיס האשראי פלייקארד. המועדון מאפשר לחבריו לממש נקודות בשווי של 0.5$ לנקודה במגוון דרכים ובין השאר מאפשר לחברי מועדון המחזיקים בכרטיס האשראי להמיר 100 נקודות תמורת שובר בסך 150 ש״ח למימוש בחנויות רשת מגה ותחנות הדלק של דוראלון. כלומר, גם במימוש ׳מזדמן׳ ולא יצירתי מחזיקי כרטיס פלייקארד, למשל, יכולים לקבל ערך של 0.43$ מכל נקודה. כמו כן, לאחרונה נולדו להן אפשרויות צבירה ומימוש חדשות כמו אתר להזמנת חדרים במלונות, צבירת נקודות מרכישת שוברי מתנה ועוד. מנגד, אלעל הודיעה בתחילת השנה על שינויים משמעותיים בטיסות לאירופה ובין השאר על ביטול מותג הלואוקוסט אפ שהיה ערוץ מימוש אטרקטיבי למדי. השינוי האחרון לכאורה אמור להוריד את שווי הנקודות – ובמיוחד לבעלי סטטוס גבוה שלהם היה תמריץ לטוס עם אפ – אך כאמור ישנן אפשרויות מימוש נוחות שמקבעות שווי מינימלי לנקודות כך שאין סיבה אמיתית להוריד את הערכת השווי.

מועדון מלונות: Hilton Honors (קבוצת הילטון)

שווי ריאלי: 3.5$ ל-1,000 נקודות

הערכה קודמת: 3.5$ ל-1,000 נקודות

חלו מספר שינויים בתנאי המועדון בזמן האחרון אבל הם כמעט ולא נגעו לאופן צבירת הנקודות ו/או לאופן מימוש הנקודות (מלבד התמחור הדינמי לתעריף המשלב כסף ונקודות). מימוש נקודות במלונות היוקרתיים ביותר של הקבוצה יניב בהחלט ערך גבוה הרבה יותר לנקודותאבל לא לכל אחד יש יתרה של כמה מאות אלפי נקודות על אף שכעת ניתן להעביר בחופשיות נקודות בין חשבונות.

מועדון מלונות: IHG Rewards (קבוצת אינטרקונטיננטל)

שווי ריאלי: 5$ ל-1,000 נקודות

הערכה קודמת: 5$ ל-1,000 נקודות

התלבטתי רבות אם להוריד את הערכת השווי ל-4.5$ או 4$ לכל 1,000 נקודות אך החלטתי להשאיר אותה כשהייתה. מצד אחד, בשנתיים האחרונות מלונות רבים מהקבוצה עברו לקטגוריות מימוש גבוהות יותר – שנוצרו בשנתיים האחרונות – וזוהי פגיעה אמיתית במימוש ׳חלומי׳ של נקודות במועדון שהוא מימוש חשוב. מצד שני, חלו שני שינויים חיוביים לאחרונה: (א) הקבוצה רכשה את רשת מלונות קימפטון, שפועלת בעיקר בארה״ב, וכעת ניתן להשתמש בנקודות כדי לרכוש לילות במלונות המיוחדים של הרשת. (ב) מבצע PointBreaks, שפעם היה ה-מבצע בה׳ המבצעים, החל לפעול במתכונת חדשה שהחזירה אותו לתמונה מבחינת חברי מועדון רבים. אי לכך אני חושב שהמועדון ממשיך להיות אטרקטיבי והנקודות שלו ממשיכות לשמור על שווי די גבוה.

מועדון מלונות: Marriott Rewards (קבוצת מאריוט)

שווי ריאלי: 8$ ל-1,000 נקודות

הערכה קודמת: 7$ ל-1,000 נקודות

החודש הודיעה קבוצת מאריוט על מיזוג המועדונים Marriott Rewards, Ritz Carlton Rewards ו-SPG למועדון אחד שיחל לפעול באוגוסט. כעת, לאחר שנחשפו מרבית המאפיינים והתנאים של התוכנית החדשה, אפשר לומר בביטחון שהנקודות של מאריוט שוות יותר. בפרט למימוש במהלך החצי השני של 2018.

מועדון מלונות: SPG (קבוצת סטארווד)

שווי ריאלי: 24$ ל-1,000 נקודות

הערכה קודמת: 23$ ל-1,000 נקודות

החודש הודיעה קבוצת מאריוט על מיזוג המועדונים Marriott Rewards, Ritz Carlton Rewards ו-SPG למועדון אחד שיחל לפעול באוגוסט. כעת, לאחר שנחשפו מרבית המאפיינים והתנאים של התוכנית החדשה, אפשר לומר בביטחון שהנקודות של סטארווד, שעתידות להיות נקודות של מאריוט, שוות יותר. בפרט למימוש במהלך החצי השני של 2018.

מועדון מלונות: Radisson Rewards (קבוצת רדיסון)

שווי נקודות: 4$ ל-1,000 נקודות

הערכה קודמת: 4$ ל-1,000 נקודות

לא חלו שינויים משמעותיים בתנאי המועדון הזה בשנתיים האחרונות. כמה מלונות פופולריים עלו בקטגוריית המימוש שלהם אבל סה״כ לא מדובר במגמה עולמית גסה. זמינות לילותבונוס במועדון נשארה גבוהה אם כי לא תמיד המימוש אטרקטיבי באמת. מלונות רבים יותר, או לפחות כך אני שם לב, מציעים חדרים משודרגים בנקודות או חדרים משורגים תחת תעריף כסף ונקודות.

מועדון מלונות: World of Hyatt (קבוצת הייאט)

שווי ריאלי: 15$ ל-1,000 נקודות

הערכה קודמת: 15$ ל-1,000 נקודות

קל להגיע לערך זה במימוש נקודות במועדון ובעיקר בזכות תעריף כסף ונקודות. פורטפוליו המלונות של הקבוצה ממשיך לגדול וזה, אט אט, ומעלה את שווי הנקודות גם כן. המועדון עבר שינוי לפני כשנה  ובין השאר הוחלף שמואבל זה לא השפיע על שווי הנקודות כי לא צפויים שינויים לצבירה או למימוש של נקודות.

לסיכום

ההמלצה שלי: ראו בנקודות ובמיילים שלכם כמטבעות בעלי ערך ריאלי. הם לא ׳חינם׳ והם יקבלו את ערכם במימוש. המשיכו לאסוף נקודות ומיילים, זיכרו למנוע את תפוגתם ע״י יצירת פעילות מזדמנת בחשבונות השונים ובתקווה שכל ההשקעה הזאת תשתלם בגדול יום אחד.

זו המלצה טובה גם לנוסעים מזדמנים שאוספים קצת נקודות פה וקצת מיילים שם וזו המלצה טובה בעיניי גם לנוסעים עסקיים תכופים שצוברים עשרות אלפי מיילים ונקודות בחודש.

23 תגובות

  1. יוחי

    ההערכה שלך לנק Marriott לאור המיזוג מאוד מעניינת :
    מצד אחד גדלה בצורה משמעותית האפשרות להגיע לסטטוס גבוה ע"י צבירת לילות בעקבות הפריסה הרחבה של המלונות עם המיזוג.
    מצד שני הרף העליון של מריוט היה 45,000 נק לשהייה ברמה 9 , בטבלאות החדשות מדובר אפילו להגעה של 100,000 נק ללילה בpeak time ו 85,000 נק בסטנדרט רמה 8 מה שיהיה Devaluation רציני ביותר למלונות הרמה הגבוהה וזה עוד לפני שפורסמה רמה 9 בתחילת 2019.
    אותה התייחסות ל Ritz, נראה כי הרמה הגבוהה ביותר תעלה הרבה יותר נק ללילה.
    התמונה ב SPG נראה כמו תמונת מראה: מלונות הרמה הנמוכה יוזלו אפילו יותר מהיום כשהרמה הגבוהה תשמור כנראה על רמת המימוש הנוכחית. מה שמגדיל את הערך שלהם אף יותר.
    ( אני מבין את הרצון לשמר יחס של 1:3 עד אוגוסט אבל לאחר מכן יהיה מאוד מעניין לראות את התמחור שלך )

    שמועה נוספת, אם כי די סבירה מהראיון שעשה ה VP שלהם היא שיהיה Devaluation רציני לחבילות ה
    Hotel + Air Package
    מתוך רצון להתכנסות ל 2 חבילות לכל היותר במקום 5 כיום. זה מעמיד באופן רציני את השאלה האם החבילות יהיו כל כך נדיבות כמו היום או ירדו לרף הנמוך ויהיו הרבה פחות אטרקטיביות.
    נשאלת השאלה האם זה הזמן לממש ולהנות מיחס המרה מאוד נדיב למיילים + שובר ה 7 לילות ?

    במידה ויקרה התרחיש הזה שהוא התרחיש הסביר בעיני, שווי הנקודות של מריוט יחתך בצורה משמעותית עוד יותר.

    אני חושב שזה ראוי בהחלט לפוסט נפרד שלך :=).

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      כתבת דברים מעניינים מאוד ואני מסכים איתך ב-100%.

      לכאורה המלונות היוקרתיים ביותר של קבוצת מאריוט הולכים להתייקר (ב-2018 עד 60,000 נקודות וב-2019 עד 85,000 נקודות, במחירי סטנדרט). אבל זה נתון מטעה. כיום כל מלונות ריץ-קרלטון נמצאים בטבלת מימוש נפרדת וסביר להניח שהם יהיו הרוב המוחלט של המלונות בקטגוריות הגבוהות ביותר (יחד עם מלונות מרשתות היוקרה של סטארווד). כלומר, לא בטוח שהמלונות של מאריוט באמת הולכים להתייקר.

      מה שבטוח הוא שהנקודות של מאריוט הולכות להיות שימושיות הרבה יותר (כי יהיו יותר מלונות לבחור מהם), מבחר המלונות מקבל שדרוג מעולה לנוסעים תכופים (יותר מלונות לבחור מהם שבכולם ניתן לקבל קרדיט לסטטוס במועדון אחד) ונוחות השימוש בנקודות תהיה גבוהה יותר (במקום שלוש טבלאות מימוש כיום תהיה רק אחת החל מאוגוסט).

      לגבי ׳חבילות הנופש׳ – זו סוגייה חשובה מאוד שנצטרך להמתין ולראות מה יהיה גורלה. אני מסכים איתך שאם אפיק המימוש הזה ייפגע משמעותית זה יפחית מערך הנקודות. אבל בינתיים המיזוג של המועדונים נעשה על הצד הטוב ביותר – לרבות אימוץ של בונוס ההמרה שהיה נהוג במועדון של סטארווד לתוך המועדון החדש – אז לדעתי לא צריך לצפות לתרחיש שלילי במיחד בבחינת ׳חבילות הנופש׳.

      האם כדאי לעשות מהלך כלשהו לפני אוגוסט? אני לא בטוח. אני מחכה לפרטים נוספים במהלך השבועות/החודשים הקרובים. בכל מקרה אהיה מוכן בעצמי עם יתרה של 270,000 נקודות לכל מקרה.

      כמובן אכתוב פוסט מקיף בעניין בקרוב.

      הגב
  2. ישראל

    בהמשך להמלצות שלך על TCB, יש יתרון לאח הבריטי על זה האמריקאי.

    הבריטי מציע להמיר את הכסף שחוסכים לאוויוס לפי שווי של 14$ ל1000, כך שבהתאם למה שרשמת אני מניח שמדובר בעסקה לא רעה ?
    (האמריקאי לא מציע להמיר למיילים)

    אולי לי אבל לא משתלם יהיה לפתוח חשבון שם רק בשביל זה…

    הגב
    • דודי

      לצערי הרב ההמרה לאוויס אפשרית רק לבעל כתובת בריטית.
      וזה נכתב מניסיון.
      נאלצתי לקבל את הכסף לפייפל .

      הגב
  3. קורא מרוצה

    תוכל לכתוב קצת על האיחוד של מריוט וסטראווד מבחינת מועדון הלקוחות שלהם?
    מה התנאים של המועדון החדש?

    תודה!

    הגב
  4. יוחאי

    בעקבות המלצה שלך בפוסט אחר, הזמנתי כרטיסים להודו עם אייר-אינדיה באמצעות מיילים של יונייטד.
    מחיר הכרטיס היה כמדומני קצת יותר מ-400$, ובמיילים 22500.
    האם זה אומר שבפועל קיבלתי שווי של כ17$ ל-1000 מיילים, מעל ההערכה שלך?
    או שהחישוב מסובך מכך?
    תודה!

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      אני מבין שאתה מתכוון לכרטיס בכיוון-אחד.

      אם כן אז החישוב שלך נכון וסה״כ זה מימוש טוב למיילים (אם כי מימוש טוב יותר הוא כרטיס בונוס במחלקת העסקים ב-35,000 מיילים בהנחה שיש לך מספיק מיילים).

      השאלה היחידה היא: האם המחיר שציטטת בכסף, 400$, הוא המחיר לכרטיס עם אותן טיסות בדיוק? כלומר, בכרטיס הבונוס קיבלת – להבנתי – את המסלול המהיר ביותר ליעד שלך בטיסות הנוחות ביותר, ולכן ראוי להשוות את עלות הכרטיס לעלות של כרטיס זהה בכסף ולא לעלות של כרטיס חלופי (נגיד לטיסה עם אירופלוט דרך מוסקבה, שזהו מסלול ארוך יותר ולא זהה).

      הגב
      • יוחאי

        כן, פזלתי לכיוון הכרטיס במחלקת העסקים, אבל בפועל עבורי הוא לא היה מהווה מימוש טוב יותר כי לולא המיילים לא הייתי קונה כרטיס במחלקת העסקים.
        כלומר הייתי מקבל טיסה מפנקת יותר, אבל פחות כסף למייל.
        מה גם שהיו לי בדיוק 45700 מיילים שאפשרו לי לרכוש כרטיסים במחלקת תיירים לי ולאשתי, ולא היה נעים לי להשאיר אותה בארץ רק כי רציתי לטוס ביזנס 😉

        כן, ההשואה היא לאותו הכרטיס באתר של אייר אינדיה, אותו הייתי רוכש בכל מקרה גם ללא השימוש במיילים.
        המחיר היה קצת יותר מ-400, אני לא זוכר בדיוק כמה (עכשיו המחיר הוא 466$ אבל אני חושב שהוא היה נמוך יותר).

      • יוחאי

        עוד משהו ששכחתי להוסיף –
        אנחנו טסים הלוך חזור, אבל כרטיסים לחזור כבר היו לנו כי תכננו בהתחלה לטוס בהלוך ליעד אחר.

        זהו כרטיס הבונוס הראשון שלי, אז תודה לך על ההמלצות והמוטיבציה לאגור מיילים, מסתבר שזה משתלם!

  5. החסכן

    להערכתי גם אחרי מספר שינויים לרעה אפשר כמעט תמיד לקבל תמורה 4.5$ ל- 1000 נקודות הילטון. במקריים רבים התמחור הדינמי פועל גם לטובה – כלומר מלונות שמחירם בסופ"'ש נמוך בהרבה יעלו גם פחות נקודות. חצי הכוס הריקה של אותו תמחור דינמי היא שאי אפשר כמעט לקבל יותר אלא במלונות האולטרה-יקרים של הרשת.

    הגב
  6. vollyw1234@gmail.com

    ערב טוב ושבוע טוב
    יש לי שאלה עקרונית
    שהיתי בחודש מרץ ביחד עם משפחתי 4 נפשות 2 חדרים בהייאט זיוה קנקון
    עלות 4000$
    שוחחתי במסנג׳ר עם הייאט העולמית (ענו מהר מאד) והיא עידכנה לי את הנקודות והלילות רק עליי כלומר 1000$ לילה אחד וכ6000 נקודות.
    אני צריך לפתוח חשבון על כל בן משפחה אפילו על ילד וילדה בני 13 ו16
    למה אני לא זכאי לאסוף עליי את כל ההשקעה?
    לתשובתך ועצתך אודה

    נשלח מה-iPhone שלי

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      עושה רושם שנתנו לך מידע חלקי או שגוי. אנסה להסביר.

      בהנחה שכל החדרים הוזמנו בערוץ הזמנה ישיר (אתר המלון / אתר הרשת / סוכן מורשה של הייאט) הרי שהאורחים זכאים לקבל קרדיט במועדון World of Hyatt.

      קרדיט במועדון מורכב משניים: קרדיט לסטטוס ונקודות. כל חבר מועדון יכול לקבל קרדיט לסטטוס רק עבור החדר שבו הוא התארח. כלומר, אם הוזמנו שני חדרים לארבעה לילות הרי שניתן לבקש קרדיט לסטטוס לכל היותר לשני אורחים – אחד שיהיה רשום בכל חדר – וכל אחד מהם יקבל קרדיט של ארבעה לילות סה״כ לסטטוס. צבירת נקודות, לעומת זאת, נגזרת מסך ההוצאה במלון ואם חבר מועדון אחד בוחר לשלם את החשבון עבור כל החדרים בהזמנה אז הוא יכול לצבור לבדו את כל הנקודות. הצבירה הרגילה היא 5 נקודות לכל 1$ בחיוב (לא כולל מסים) ומכאן שהוצאה של 4000$ אמורה להניב בסביבות 20,000 נקודות. שוב, אם החשבון לא פוצל וכולו שולם ע״י חבר מועדון אחד אז כל הנקודות אמורות להיכנס לחשבונו.

      במקרה שלך – בהחלט אין צורך להקים חשבון נפרד לכל בן משפחה. אם הלילות הוזמנו בערוץ ישיר ואם אתה שילמת את החשבון הסופי אז כל הנקודות צריכות להגיע לחשבונך עם קרדיט לסטטוס של מספר הלילות בו התארחת במלון.

      הגב
      • גל וולמן

        תודה על היחס זה לא מובן מאליו ואני קורא קבוע את הבלוג שלך , שמהווה אי של שפיות בג׳ונגל שאנו חיים בו.
        העלתי בפנייהם את הבעיה במסנג׳ר שאגב מגיבים שם בשניות 24/7.
        שבגלל שהזמנתי דרך גורם שלישי אני לא זכאי, מצד שני הם נתנו לי בחשבון האישי שלי כ6000 נקודות ולילה חינם רק על עצמי, זה לא עולה בקנה אחד עם התשובה שלך.
        ה״גורם השלישי״ היה סוכן נסיעות סטנדרטי.

  7. chaim

    ביום שני יכנס לתוקף השינוי מדיניות של אל על.
    כרטיס בונוס בסיסי יכלול בתוכו גם מזוודה, מה שאין בכרטיס בסיסי בכסף.
    האם לאור זאת שווי נקודות הנוסע מתמיד יגדל? ובכמה?!

    תודה.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      כביכול אין שינוי משמעותי.

      כדי להבין מהו ערך הנקודות במימוש יש להשוות בין עלות כרטיס הבונוס לבין עלות כרטיס בתעריף בייסיק. כביכול תעריפי הבייסיק זהים לתעריפים הרגילים (המוזלים) שהיו קיימים עד כה ולכן, על פניו, יתקבל אותו ערך לנקודות במימוש.

      מה שכן, עבור נוסעים שמעוניינים ממילא במינימום של המינימום – כלומר, לא מעוניינים לשלוח כבודה ולא משנה להם ההושבה במטוס – אז ערך הנקודות מבחינתם ירד כי הם ישוו את עלות כרטיס הבונוס לתעריף הלייט החדש ויגזרו בכך ערך חדש לנקודות. אבל אלו מיעוט הנוסעים להערכתי.

      הגב
      • אריה

        מה ההיגיון/הסבר להשוות כרטיס בונוס שהוא בעצם קלאסיק למול לייט שהוא מרוקן מהטבות הכלולות בקלאסיק?

  8. אריה

    חשוב לי להבין
    TLV-WAW בתאריך 28/11/18
    כרטיס בונוס עולה 100 נקודות ו90.81$
    לפי החישוב של 0.45 סנט הכרטיס עלה 135.81$
    כרטיס באותו רמה שלו, באתר אלעל עולה 208.81$, ובגירסתו המרוקנת = לייט עולה 158.81$
    כלומר, כרטיס באותם תנאים עולה דרך כרטיס בונוס 73 דולר יותר זול, או 23 דולר יותר זול התעריף הלייט שלא כולל בתוכו את ההטבות של כרטיס הבונוס.
    האם גם כעת השווי ערך של נקודה הוא 0.45 סנט?

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      במימוש כזה אתה מקבל כמובן ערך גבוה יותר מ-45 סנט/נקודה.

      לחישוב שלך צריך להכניס גם את שווי הנקודות שתצבור אם תרכוש כרטיס בכסף. במקרה הזה, כשהכרטיס הוא ככל הנראה במחלקת כרטוס U (קלאסיק ב-208$), תהיה צבירת בסיס של 20 נקודות בתוספת 2 נקודות בונוס כמחזיק כרטיס פלייקארד (להבנתי אתה מחזיק בכרטיס). כלומר, העלות האמיתית של כרטיס הבונוס היא 122 נקודות ו-91$ ובמימוש כזה אתה מקבל בערך דולר לנקודה. לא רע בכלל.

      כאמור, אני משווה את כרטיס הבונוס לכרטיס בתעריף קלאסיק משום שכרטיס הבונוס כולל את התנאים העיקריים של כרטיס בתעריף קלאסיק (מזוודה, הושבה, אפשרות ביטול). אם אין לך צורך בשלושת אלו אז ההגיון דורש שתשווה את עלות כרטיס הבונוס לכרטיס בתעריף לייט ואז 122 נקודות יחסכו לך כ-68$ ומכאן ערך מימוש נקודות של קרוב ל-50 סנט/נקודה.

      הגב

השאר תגובה