אני לא כותב לעיתים תכופות על אתרי הזמנות. לפחות לא על אלו שנמצאים במיינסטרים כמו אקספדיה, בוקינג, פרייסליין, אגודה ואחרים. זאת על אף שאני עצמי משתמש בהם מדי פעם – אם כי לרוב בהזמנת כרטיסי טיסה ולא חדרים במלונות.
אתר בוקינג.קום הוא אתר הזמנת המלונות הגדול בעולם. למעשה הוא מציע מגוון רחב של מוצרי אירוח, ולא רק חדרים במלונות, אבל בניגוד למחריו הגדולים הוא לא משווק מוצרי נסיעות אחרים כמו כרטיסי טיסה, השכרות רכב, קרוזים וכיוצ״ב. האתר שייך לקבוצת פרייסליין – יחד עם אתרים כמו קיאק, אגודה ופרייסליין – ונכון להיום רשומים בו מעל 600,000 מלונות, מעל 700,000 יחידות אירוח אחרות ונכתבו בו מעל 100,000 ביקורות משתמשים.
מעל 1.2 מיליון לילות מוזמנים באתר בכל יום – נתון פנטסטי – אם כי חשוב לזכור שרבים מהלילות האלו (קראו: רובם) מבוטלים בסוף ע״י הלקוחות. בוקינג.קום היה אחד האתרים הראשונים שהציעו אפשרות הזמנה ללא תשלום מראש וללא קנס לביטול, לפחות ברוב ההזמנות, ועל כן נוסעים רבים משתמשים בו כדי להחזיק ׳הזמנות גיבוי׳ לנסיעות עתידיות או מבצעים מספר הזמנות במלונות שונים לאותה שהייה כך שיוכלו להחליט רק ברגע האחרון במה לבחור. כלומר, העובדה שמוזמנים לילות רבים באתר, בפני עצמה, אינה עדות לשום דבר. במידה מסוימת בוקינג.קום הוא חברת אשראי יותר מסוכן נסיעות.
לאתר בוקינג.קום יש ממשק בעברית (לחצו כאן) ושירות לקוחות טלפוני בעברית.
לחסוך כסף על הזמנות באתר בוקינג.קום
בהמשך הפוסט אציג לכם מספר אפיקים בהם תוכלו לקבל החזר מסוים עבור ההזמנות שלכם באתר. שימו לב שהאתר, באופן כללי, לא מציע קודים, מבצעים או הנחות ישירות כמו שעושים מתחריו ועל כן הדרך לחסוך היא באמצעות החזרים.
בנוסף, לקוחות קבועים של האתר – ככל הנראה מי שמשלים הזמנות לעשרה לילות במהלך תקופה מסוימת – יכולים להנות מסטטוס של ׳ג׳ניוס׳ (גאון, בפירגון רציני למישהו שסה״כ ביצע כמה הזמנות באתר הזמנות). הסטטוס הזה מקנה הנחה של עד 10% בהזמנת לילות במלונות המשתתפים בתוכנית (התנדבותית, ראו כאן). לטענת בוקינג ישנם מעל עשרה מליון לקוחות הזכאים להנחה זו. אני לא מכיר דרך להשיג את הסטטוס ללא הזמנות בפועל. טוב שהם לא הגזימו עם שיווק הסטטוס:
אפיק ראשון: קאשבק
זהו החזר בצורה הישירה ביותר. אם אתם עדיין לא יודעים מהם אתרי קאשבק ולמה הם כ״כ כדאיים – ראו את הפוסט הזה. אתרי קאשבק רבים מאפשרים צבירת החזרים נוחה למדי ואח״כ משיכת הכסף בצורה של כרטיסי מתנה (שווי–כסף), קרדיט לאתרים מובילים כמו אמזון, כסף מזומן לחשבון פייפל ועוד אפשרויות.
באופן טבעי החזר על הזמנה שביצעתם באתר בוקינג יגיע רק לאחר השלמת השהייה וגם אז לא באופן מיידי אלא בטווח של מספר שבועות אח״כ. פעולת המעקב עצמה, שתראה איזה החזר צפוי להתקבל, אמורה להירשם בחשבון לאחר ההזמנה.
מהו גובה ההחזר שתוכלו לקבל באפיק זה?
לדוגמה אתר הקאשבק המועדף עלי, TopCashBack, מציע כיום החזר של 7% על כל ההזמנות בבוקינג.
לצורך השוואה אתר Ebates מציע 4% החזר, אתר Mr.Rabates מציע 3% החזר ואתר Upromise מציע 5% החזר. האתר הבריטי של TopCashBack מציע 4% החזר.
אם אתם מעדיפים לתמוך באתר קאשבק ישראלי (לחצו כאן) אז תוכלו להנות מהחזר של 4% גם כן.
אם אתם לקוחות של לאומיקארד תוכלו להשתמש באתר הקאשבק של החברה ולהנות מהחזר של 4% על הזמנות. זו אפשרות נוחה מאוד שכן ההחזר מגיע כזיכוי ישיר בחיוב האשראי העתידי – אז אולי לא מדובר ב-7% החזר כמו שמציע אתר TCB אבל לפחות ההחזר מגיע עם אפס טירחה.
אפיק שני: נקודות ומיילים
אם אתם נוסעים תכופים או מזדמנים שמטפחים חשבונות במועדוני תעופה שונים – או אולי מעוניינים ליצור פעילות בחשבונות האלו כדי לשמור על היתרות הקיימות – תשמחו לגלות שקל מאוד לצבור נקודות ומיילים על הזמנות באתר בוקינג.קום.
כדי לצבור נקודות או מיילים תצטרכו להיכנס לאתר בוקינג.קום דרך אתר הקניות של מועדוני התעופה או דרך אתרי נחיתה ייעודיים. במתכונת דומה לזו של אתרי הקאשבק – המעבר ב׳דלת׳ המסוימת הוא שמבטיח את ההחזר.
איזה קרדיט תוכלו לצבור באפיק זה?
אתר הקניות של אמריקן מעניק כיום 5 מיילים לכל 1$ בעלות ההזמנה. לפי שווי ריאלי של 1.4 סנט/מייל – ע״פ הערכת השווי האחרונה שלי – הרי זה החזר של 7% על ההוצאה. לא רע.
אפשרויות נוספות:
מועדון Miles&Bonus (איג׳יאן) מציע שני מיילים עבור כל אירו בעלות ההזמנה.
מועדון FlyingBlue (אייר פראנס) מציע מייל אחד עבור כל אירו בעלות ההזמנה.
מועדון MilleMiglia (אליטליה) מציע שלושה מיילים עבור כל אירו בעלות ההזמנה.
מועדון KrisFlyer (סינגפור איירליינס) מציע 15 מיילים עבור כל 10$ בעלות ההזמנה.
מועדון Miles&Smiles (טורקיש) מציע שני מיילים עבור כל אירו בעלות ההזמנה.
מועדון FinnairPlus (פינאייר) מציע נקודה אחת עבור כל אירו בעלות ההזמנה.
וגם…
מועדון הצרכנות Avios מציע ארבעה אוויוס עבור כל פאונד בעלות ההזמנה. אני מזכיר שניתן להעביר בחופשיות את המטבע מחשבון באתר avios.com לחשבון במועדון Executive Club (בריטיש).
הערה: ההחזר נגזר מעלות ההזמנה לא כולל המסים וכל תשלום חיצוני אחר. כלומר, בפועל, גובה ההחזר מעט נמוך יותר.
אפיק שלישי: קרדיט לשימוש עתידי
הדוגמה הטובה ביותר היא חברת הלואוקוסט המצליחה וויזאייר. במקום לחלק מיילים או נקודות – שהרי לחברת לואוקוסט, כמו לחברת לואוקוסט, אין מיילים או נקודות – החברה מציעה קרדיט לשימוש עתידי בגובה 10% מעלות ההזמנה (לא כולל מסים). בתקופות אחרות הקרדיט היה בגובה 5% בלבד.
לא מצאתי באתר מקור מסודר המסביר את התהליך. בתנאים לשיתוף פעולה קודם, מ-2015, נכתב שהקרדיט ייכנס לחשבון הלקוח בחודש שלאחר השלמת השהייה והוא יהיה בתוקף לשישה חודשים בלבד. אז, אם אתם נוסעים עם וויזאייר באופן שיגרתי והקרדיט הזה הוא שווה–כסף עבורכם הרי שמדובר בהחזר נדיב למדי.
תוכניות לעסקים
אם אתם מנהלים או שותפים בעסק שמייצר נסיעות עסקיות רבות ישנן שתי תוכניות בחסות בוקינג.קום שאולי תרצו להכיר.
הראשונה היא ׳תוכנית השותפים׳. במסגרת תוכנית זו יכולה כל חברה, קטנה כגדולה, ולמעשה גם אנשים פרטיים כעצמאיים, לפתוח חשבון ולצבור עמלה מכל הזמנה שהוקמה והושלמה בקישור לחשבון. כלומר, באמצעות קישורים–מפנים (Affiliate).
עמלת השותפים הבסיסית עומדת על 25% מתוך העמלה הכללית של אתר ההזמנות שהיא, בדר״כ, 10% מסך עלות ההזמנה. כלומר, עמלת השותפים הבסיסית היא 2.5% מסך עלות ההזמנה. לא כולל מסים, כמובן. אלא שבוקינג.קום לא משלם עמלה לשותפים שלו עד שהיתרה המצטברת מגיעה למינימום של מאה אירו (כלומר, לסך הזמנות מצטבר של 4,000 אירו). מכאן שהתוכנית הזו רלוונטית רק לחברה או לנוסע עצמאי בעלי נפח הזמנות גבוה.
התוכנית השניה מאפשרת לכל חברה לפתוח חשבון עסקי ולרשום את עובדיה תחתיו. לאחר השלמת חמש נסיעות עסקיות ראשונות עובדי החברה יהנו כולם מסטטוס ג׳ניוס ומכאן שהחברה תשיג גישה לתעריפים נמוכים יותר במגוון רחב של מלונות בעולם. כמובן שקיים גם היתרון של ריכוז כל הפעילות למקום אחד והפקת דו״חות בהתאם. התוכנית היא ללא עלות כמובן.
את אותה מסגרת צבירה ש wizz Air מציעה גם Ryanair מציעה משהו בסגנון רק להם יש כמה כללים.
הדרך שלי לחסוך כסף בbooking.com היא פשוט ללכת לhotels.com ולהזמין שם את אותה ההזמנה 🙂
כמעט תמיד המחיר ותנאי הביטול זהים, ותוכנית הנאמנות שלהם היא פרקטית 10% הנחה על הכל (ואני לא צריך להיות "גאון" כדי להנות ממנה).
אם על זה גם מוסיפים cashback, אז בכלל…
בדיוק לפני שבוע קיבלתי את הסטטוס של בוקינג בלי לעמוד בדרישה ( גם אותי זה הפתיע , אבל זה עבד ) ובאמת המחיר היה זול משמעותית מכל אתר אחר …
[…] של קבוצת לופטהנזה נמצא בשותפות עם אתר בוקינג.קום במסגרתה הוא מציע ללקוחותיו את […]
[…] לדוגמה, Ebates מציע כעת 8% החזר על הזמנות בבוקינג.קום ועד 10% החזר על הזמנות באקספדיה. הזמנה של לילה בודד […]
[…] לאחרונה כתבתי פוסט על איך לחסוך כסף בהזמנה מבוקינג.קום. האתר אומנם לא מציע קופונים, שוברים שווי-כסף או כלים […]
קופון 15 דולר הנחה בבוקינג
[…] מדריך: לחסוך כסף על הזמנות בבוקינג.קום (יוני 2017) […]
[…] את הפוסט: לחסוך כסף על הזמנות בבוקינג.קום (יוני […]
[…] לדוגמה, Ebates מציע כעת 8% החזר על הזמנות בבוקינג.קום ועד 10% החזר על הזמנות באקספדיה. הזמנה של לילה בודד […]