כמעט כל החברות הפועלות בנתב״ג מציעות מחלקת עסקים במטוסתיהןאך לרוב מדובר במוצר בינוני מאוד שלא בהכרח מצדיק את מחירו. אבל חלקן, גם אם הן במיעוט, מציעות מוצרים מצוינים. אז הנה סקירה של מחלקות השירות הטובות ביותר שממריאות כיום מנתב״ג.


מדיניות השמיים הפתוחים הביאה לירידת מחירים בשוק המקומי. את זה כבר כולם יודעים. אפילו מחירי הכרטיסים במחלקת העסקים ירדובמיוחד בטיסות לאירופה.

העניין הוא שיש הבדל דרמטי של מחלקת עסקים בטיסות קצרות, מה שנקרא באזורנו ׳פניםאירופית׳, לבין מחלקת עסקים בינ״ל שלרוב מותקנת במטוסים רחביגוף בלבד ומיועדת לטיסות לטווח בינוני וארוך. מחלקת עסקים פניםאירופית לרוב כוללת בדיוק את אותם מושבים של מחלקת התיירים, אפילו עם אותו מרווח לרגליים, רק שהמושב האמצעי חסום כך שיש רק ארבעה נוסעים בכל שורה במקום שישה. כן, זה גרוע כמו שזה נשמע. אבל לפחות השירות במחלקת העסקים טוב יותר (וכמובן יחס גבוה יותר של אנשי צוות לנוסעים), תפריט האוכל משופר (אם כי לא בהכרח מצוין), ישנם שירותי קרקע כמו טרקלינים ומסלולים מהירים, ניתן להעלות יותר כבודה למטוס וכיוצ״ב יתרונות ברורים. משזה נאמר, עבור רבים המושב בטיסה הוא חזות הכל ואם הוא לא משופר אז בעצם לא נעשה כמעט דבר.

כך נראית מחלקת עסקים פניםאירופית ממוצעת כפי שמציעות רוב החברות הטסות כיום לנתב״ג:

alitalia-intra-europe-business-class-seat

השאלה, אם כן, היא אילו חברות תעופה מציעות מוצרים טובים יותר לשוק המקומי אבל גם בטיסות ליעדים קצרים באירופה. אילו חברות מציעות לנוסעים ישראלים, הטסים לאירופה, מחלקות שירות מתקדמות ויוקרתיות כמו שנהוג בטיסות בינ״ל ארוכות?

קבלו אותן

אירופלוטמחלקת עסקים

החברה הרוסית מפעילה שתיים או שלוש טיסות יומיות לנתב״ג באמצעות מגוון מטוסים. בחלק מהטיסות פועלים מטוסים רחביגוף מהדגמים A330 של איירבאס ו-77W של בואינג. האחרון מציע את מחלקת העסקים הטובה ביותר של החברה. גם ב-A330 יש מחלקת עסקים בינ״ל ראויה אבל היא דור אחד אחורה והמושבים בה לא מגיעים למצב של מיטה שטוחה.

Aeroflot 77W Business Class

אייר אירופהמחלקת עסקים

החברה הודיעה לאחרונה כי החל מיולי הקרוב תגביר את תדירות הטיסות בקו מדרידת״א לשש בשבוע ותפעיל בקו, בין השאר, מטוסי בואינג חדישים מדגם 787-8 דרימליינר (לחברה יש המון כאלו). שימו לב שלא כל הטיסות בקו יופעלו במטוסים רחביהגוף האלו וחלקן יופעלו ע״י בואינג 737. בדרימליינרים החברה מציעה מחלקת עסקים בינ״ל מתקדמת.

Air Europa 787-8 Business Class

בריטיש איירוויסמחלקת עסקים ומחלקה ראשונה

החברה מפעילה מספר טיסות יומיות לת״א (כתלות בעונה) עם מיקס מרשים של מטוסים שכולל מטוסי בואינג מהדגמים 777-300, 777-200, 787-800 ואפילו 787-900. לצד מטוסים רחביגוף אלו פועלים בקו גם מטוסי איירבאס צריגוף מדגם A321 (לשעבר מטוסים של חברת BMI). כל המטוסים רחביהגוף של בריטיש מציעים מחלקת עסקים בינ״האחידות נפלאהאבל נוסעים רבים רואים במוצר של בריטיש נחות ביחס לסטנדרט בתעשייה. אני חייב להסכים, ובמיוחד כשיש שמונה מושבים בשורה. באופן אירוני דווקא מחלקת העסקים במטוס הקטן ביותר, ה-A321, היא הטובה ביותר בעיניי. החברה מציעה אפילו מחלקה ראשונה בחלק מהטיסות מת״א ללונדון.

british-business-class-cabin

British Airways Ex-BMI A321 Business Class Cabin

British Airbus A321 ex-BMI Business Class

אלעלמחלקת עסקים ומחלקה ראשונה

נושאת הדגל הישראלית עדיין שולחת מטוסים רחביגוף, באופן תדיר או מזדמן, למספר יעדים אירופיים כמו לונדון, פריס וברצלונה. אומנם מחלקות הפרימיום של אלעל אינן מהשורה הראשונה בעולם בשום אופן, או אפילו מהשורה השניה, אך הן עדיין כמה צעדים לפני מחלקות העסקים הפניםאירופיות שרוב החברות האירופיות מציעות לשוק המקומי. שימו לב בעיקר למטוסי ה-747 שמשרתים באופן שיגרתי בטיסות לברצלונה.

ElAl Boeing 747-400 Business Class Cabin

ElAl Boeing 747-400 Upper-Deck Business Class

איבריהמחלקת עסקים

החברה הספרדית, מתחרה ישירה של אייר אירופה, מפעילה בקו ממדריד לת״א בין השאר מטוסים רחביגוף מדגם A330 של איירבאס (בחלק מהטיסות, ברובן לא). מטוסים אלו כוללים את מחלקת העסקים המתקדמת של החברה שהיא ברמה גבוהה מאוד לפחות מבחינת המוצר הקשה. החברה גם מציעה מחירים אטרקטיביים בקו מדי פעם, ואפילו הציעה כרטיסי הלוך/חזור בפחות מ-500$ במחלקת העסקים, כך שזו הזדמנות טובה לנסות מחלקת עסקים בינ״ל מתקדמת במחיר הוגן. ניתן גם לרכוש כרטיס במחלקת התיירים ולנסות לשדרג אותו.

Iberia International Business Class Seat

סוויסמחלקת עסקים

אולי גולת הכותרת של הפוסט הזה. סוויס מפעילה שתי טיסות יומיות מציריך לת״א ובקו הזה פועלים מטוסים רחביגוף בלבד. אלו כמעט תמיד מטוסי איירבאס A330 אבל לפעמים מחלטרים בקו גם מטוסי בואינג 77W, החדישים ביותר בצי של סוויס, או מטוסי איירבאס A340. בכל המטוסים האלו מציעה סויס מחלקת עסקים מתקדמת שנחשבת לאחת הטובות ביותר באירופה. טכנית במטוסים קיימת גם מחלקה ראשונה אך היא לא משווקת. תוכלו, אם תרצו, לשבת במושבי המחלקה הראשונה בתשלום נוסף אבל זה בגדר פינוק יקר.

Swiss Boeing 777-300ER Business Class Cabin

טורקיש איירליינסמחלקת עסקים

החברה הטורקית מפעילה עשרות טיסות בשבוע בין ת״א לשני השדות של איסטנבול. רוב הטיסות הן במטוסי איירבאס A321 צריגוף אך בדר״כ טיסה יומית אחת או שתי טיסות יומיות לאטאטורק (IST) הן במטוסים רחבי גוף מדגמי A330 של איירבאס או 77W של בואינג. בטיסות אלו מוצעת מחלקת עסקים בינ״ל מתקדמת אבל זו שבמטוסי ה-A330 עדיפה משמעותית משום שבמטוסים אלו ישנם רק שישה מושבים בשורה לעומת שבעה מושבים בשורה במטוסי ה-77W.

Turkish Business Class

לסיכום

מעט מאוד חברות אירופיות מציעות מוצרי פרימיום אמיתיים ביציאה מת״א. כולן, למעט סוויס ובריטיש, מציעות את המוצרים האלו רק בחלק מהטיסות. מי שמעוניין להנות מהמוצרים האלו יכול לבחור את הטיסות המתאימות אבל צריך לזכור שלחברות התעופה יש כל זכות להחליף מטוסים ברגע האחרון על בסיס הצורך המבצעי שלהן והשינוי הזה, ברוב המוחלט של המקרים, לא יזכה את הנוסע בפיצוי כלשהו אפילו לפנים משורת הדין. כשמדובר בטיסות של סוויס ובריטיש, כאמור, הסיכון לא באמת קיים כי שתי החברות האלו מציעות מחלקות עסקים בינ״ל בכל המטוסים שלהן בקו.

אפשר גם לציין מספר חברות שמדי פעם שולחות לת״א מטוסים רחביגוף עם מחלקת עסקים מתקדמת אבל לא מדובר באירוע שיגרתי או תדיר. בפרט אלו לוט הפולנית ורויאל ג׳ורדניאן הירדנית שבמספר הזדמנויות בעבר שלחו לת״א מטוסי בואינג 787-800 דרימליינר.

עוד חברה שאפשר להזכיר היא אקסאל איירוויס (AL Airways). הזכרתי אותה בעבר בבלוג ואף רכשתי כרטיס לטיסה שלה במחיר מצחיק. החברה אומנם לא משווקת מחלקת עסקים ליציאה מת״א אבל כן מפעילה מטוסי רחביגוף בקו לפריס שבמטוסים אלו כן קיימת סוגשל מחלקת עסקים עם מושבי ריקליינר נוחים למדי. תוכלו להזמין את המושבים האלו תמורת 100 אירו לכיוון במסגרת שלושה חודשים מיום הטיסה. בהתחשב בעובדה שניתן לרכוש כרטיס הלוך/חזור ת״אפריס בפחות מ-200 אירו בטיסות החברה מדובר בהצעה די אטרקטיבית לשדרוג.

7 תגובות

      • נוסע מתמיד

        בחודשי החורף סוויס שולחת בטיסות מסוימות (בעיקר בסופי שבוע) מטוסי צרי גוף בה מחלקת העסקים זהה מבחינת מושבים למחלקת תיירים בניגוד מוחלט למחלקת בעסקים ב 333 שסוויס שולחת בדר"כ לתל אביב. כך שמי שמתכוון לקנות כרטיס במחלקת עסקים, רצוי שיבדוק את סוג המטוס.

  1. מוריס

    שכחת לציין את אייר סרביה הקטנטן! מחלקת עסקים אמיתית בA319 חדיש. הבנתי ששירותי האוכל והיין יוצא מן הכלל, בהשראה ובהתערבות אתיהאד.

    הגב
    • Lior @ FlyingOut

      מחלקת העסקים ב-A319 של אייר סרביה היא טובה אבל היא לא מחלקת עסקים בינ״ל. אלו מושבי ריקליינר סטנדרטיים בתצורת 2X2 – פחות או יותר מה שאלעל מציעה ברוב הקוים שלה לאירופה. לאייר סרביה יש טרקלין בית נהדר בבלגרד (BEG) ומוניטין מצוין של שירות בטיסה ועל הקרקע.

      האמת היא שביטלתי נסיעה שתוכננה לסוף החודש הנוכחי ובזמנו שקלתי לחזור לארץ בטיסה של החברה מבלגרד. בעיקר כי יש תעריף אטרקטיבי למדי של 300$ לטיסה בכיוון-אחד לת״א. לא הכי זול לטיסה של שעתיים וקצת, נכון, אבל גם לא יקר במיוחד. אלעל מציעה גם קודשייר בקו והטיסה הזאת, אם מוזמנת בקוד אלעל (אותו תעריף כמעט בדיוק) מזכה ב-80 נקודות לפני בונוסים. שווה.

      הגב

השאר תגובה